Satakunnan KäO ja toinen kierros 2013

Keskustelua Ulvilan tapauksesta
kip
Nikke Knakkertton
Viestit: 159
Liittynyt: Su Syys 02, 2012 10:10 pm

Re: Satakunnan KäO ja toinen kierros 2013

Viesti Kirjoittaja kip »

kuolema kirjoitti:
nindada kirjoitti:Pieni kysymys väliin kun oon asiaa monesti miettinyt: onko Auerin lasten (erit. tämän vanhimman) nimi luvallista julkaista ts. kirjoittaa esim. täällä minfolla kuten ainakin sisotalo tekee?
Jos se ei ole kiellettyä, niin ainakin (minun mielestäni) moraalitonta. Eikös ylläpito ole noihin puuttunutkin joskus...
Siltä kannalta asiaa kelasinkin, että eikö tuosta voisi tehdä mitään ilmoitusta tms. Tosin kaipa minfoa virallisemmat tahot sen verran seuraa että tuollaiseen olis jo puututtu jos se laitonta olisi (?). Ihan järkyttävän karmeeta vaan ko. lapsille, etenkin kun on harvinaisemmat nimet ni erottuvat joukosta...
Valhalla
Watson itse
Viestit: 5897
Liittynyt: La Heinä 03, 2010 2:18 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Satakunnan KäO ja toinen kierros 2013

Viesti Kirjoittaja Valhalla »

Syyttäjällä on nyt ainakin ihan toisenlainen ote kuin aiemmin. Esimerkkinä tapahtumakuvaus ta kengänjälki.

Kengänjälkeä väännettiin viimeksi lavastukseksi vaikka esitutkinta rikospaikalla oli mitä oli ja kaikessa kärsittiin näytön vajavaisuudesta. No nyt syyttäjä käänsi asian päinvastaiseksi koska omaa muitakin paukkuja lasten kertomusten ja uuden esitutkinnan ansiosta. Syytetty saa kärsiä ihan samoin huonosta rikospaikkatutkinnasta kun syyttäjä kuittaa kengänjäljen kenen tahansa rikospaikalla teon jälkeen käyneen jättämäksi. Poliisin, tutkijoiden tai esim ensihoidon. Jälki ei näin ollen todista mitään, ei huppumiehestä kuin ei syytetystäkään.

Ja viime hovikäsittelyn myötä surkuttelin, kun syyttäjä arvuutteli tapahtumakulun ja joutui pitäytymään siinä vaikka puolustus saattoi muuttaa kertomustaan ihan syyttäjän teesien mukaan. Esimerkkinä luonehdittu aika joka jäi veren kuivumiseen. Anneli saattoi nostaa arviotaan n 6 minuutista hoville esitettyyn 20 minuuttiin jonka oikeus sitten nieli.

Nyt syyttäjä on laatinut väljiä ja vaihtoehtoisia skenarioita tapahtumista ja aivan oikein - pyrkii esittämään syyllisyyttä tukevat seikat ilman, että tarvitsee tietää täsmällisen tarkkaa tapahtumakulkua. Eihän se kuitenkaan syyllisyyttä ratkaise jos ulkopuolista ei ollut eikä Annelin kertomus ole yhtä todisteiden kanssa.
peikonlehti
Roger Murtaugh
Viestit: 854
Liittynyt: To Touko 30, 2013 3:11 pm

Re: Satakunnan KäO ja toinen kierros 2013

Viesti Kirjoittaja peikonlehti »

Jospa AA keksii viimein kertoa, että huppuherra olikin itseasiassa yksijalkainen. Tai särki toisen jalkansa ja ns. kinkkasi menemään yhdellä koivella.
alpo holisti
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1401
Liittynyt: La Tammi 09, 2010 2:06 am

Re: Satakunnan KäO ja toinen kierros 2013

Viesti Kirjoittaja alpo holisti »

Ulvilan murhatutkinta on ollut puolestaan kaiken haasteellisen, olenkin sanonut sen olevan vuosisadan juttu. Hieno asia, että nyt olemme tässä tilanteessa. Syyttäjä julkistaa syytteen viikon kuluttua. Minun mielestäni juttu on selvä, kertoo Pauli Kuusiranta.

Lähteet: Satakunnan Kansa, YL

Mielenkiintoinen kommentti, semminkn kun näyttää Manner roudaavan paikalle aika liudan asiantuntijoita. Tämä on hyvä juttu. Arvatenkin mua kiinostaa eniten nauha. Manner tuo saliin useamman asiantuntijan, joka kertoo mm. taustanauhoituksen ja sen soittamisen mahdottomaksi. Tulemme siis kuulemaan tekniikkaluentoja aiheesta!

Onkohan syyttäjä löytänyt vasta-argumenteja, vai mennaaäänkö Mannerin kärjessä? tässäkin...
Minusta Manner oli lehtijuttujen perusteella tänää hyvässä vauhdissa!
Harpo

Re: Satakunnan KäO ja toinen kierros 2013

Viesti Kirjoittaja Harpo »

Itseäni on viime päivät mietityttäny tältä palstalta joskus lukemani selostus siitä, miten nuoremmat lapset käyttäytyivät murhailtana, kun poliisi oli jo tullut paikalle. Siihen kuului muistaakseni esimerkiksi tieto, että olivat roikkuneet äidissään kiinni ja että poika oli pelästynyt hurjasti nähdessään ulkona jälkiä etsineen poliisimiehen. Oli luullut tätä murhaajaksi, joka oli palannut rikospaikalle tappamaan koko perheen. Vaikka tiesi koko ajan äitinsä murhanneen isän? (Ja siskon vielä auttaneen.)
Siinä oli siis Annelilla ollut se muutama minuutti aikaa paitsi suorittaa kaikki lavastukset loppuun, puukottaa itseään ja vaihtaa vaatteita (käydä suihkussa?) myös ehtiä kouluttamaan lapset. Miten pitää käyttäytyä, kun poliisisetä tulee ja mitä olla kertomatta.

En ole löytänyt tuota pätkää haulla, muistaako joku mistä sitä voisi hakea? On mielestäni valaiseva kertomus nyt, kun oikeudessa lähdetään pohtimaan, mitä pienemmät lapset ovat kokeneet murhailtana.
Kuolemannaakka
James Bond (David Niven)
Viestit: 10849
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Satakunnan KäO ja toinen kierros 2013

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

Harpo kirjoitti:Itseäni on viime päivät mietityttäny tältä palstalta joskus lukemani selostus siitä, miten nuoremmat lapset käyttäytyivät murhailtana, kun poliisi oli jo tullut paikalle. Siihen kuului muistaakseni esimerkiksi tieto, että olivat roikkuneet äidissään kiinni ja että poika oli pelästynyt hurjasti nähdessään ulkona jälkiä etsineen poliisimiehen. Oli luullut tätä murhaajaksi, joka oli palannut rikospaikalle tappamaan koko perheen. Vaikka tiesi koko ajan äitinsä murhanneen isän? (Ja siskon vielä auttaneen.)
Siinä oli siis Annelilla ollut se muutama minuutti aikaa paitsi suorittaa kaikki lavastukset loppuun, puukottaa itseään ja vaihtaa vaatteita (käydä suihkussa?) myös ehtiä kouluttamaan lapset. Miten pitää käyttäytyä, kun poliisisetä tulee ja mitä olla kertomatta.

En ole löytänyt tuota pätkää haulla, muistaako joku mistä sitä voisi hakea? On mielestäni valaiseva kertomus nyt, kun oikeudessa lähdetään pohtimaan, mitä pienemmät lapset ovat kokeneet murhailtana.
Kyllä näistä täällä paljon on kirjoitettu, voin yrittää etsiä illalla.

Myös pojan kuulustelut 2009 ovat valaisevaa luettavaa. Pitäisi kirjoitella ne tänne, koska sanomattakin on selvää, ettei vastapuoli sitä tee.
Auerin vanhemmat ja Jukan sisarukset todistavat oikeudenkäynnissä, mitä lapset juttelivat murhan jälkeen sairaalassa 1.12.
Tyttö sanoi jo ekassa kuulustelussaan, että lapset (hän mukaan lukien) kuulivat Jukan kuolemasta vasta "tädeiltä" autossa.

Pojan kertomukset ovat kautta linjan niin huteria, että ne kyllä murskataan mennen tullen. Hän on myös kertonut väkivallasta ja hyväksikäytöistä aikana, jolloin taloa salakuunneltiin, eli juttu voidaan todistaa vääräksi.

EDIT: onhan ne pojan 2009 "kuulustelut" täällä =)
http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic. ... 60#p479196

EDIT2: paitsi että eivät toimi. No, alempana on tiivistelmä, mutta siitä ei tietenkään näy kaikki mielenkiintoiset yksityiskohdat...
Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta alla olevasta linkistä! Paras ja alkuperäinen! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


”En mää oo vääryyttä vastaan, mutten oikeuttakaan pualla” – Lavialainen sananparsi
Kuolemannaakka
James Bond (David Niven)
Viestit: 10849
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Satakunnan KäO ja toinen kierros 2013

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

Laitetaan nyt tähän, mitä poika kertoi 2009, niin voidaan sitten verrata vuoteen 2011 ja nykyhetkeen. Ja miksei myös tytön kertomukseen.
Muistetaan, että kuulusteluhetkellä poikaa ja muita lapsia oli käytetty useasti seksuaalisesti hyväksi, viillelty ja pahoinpidelty äärimmäisen julmasti heidän äitinsä ja isonsiskonsa toimesta ja poika oli myös kuullut äidin ja isonsiskon tappaneen isän ja he olivat myös kertoneet teostaan muille lapsille. Äiti oli myös pahoinpidellyt isää useasti, jopa uhannut tämän henkeä puukolla. Näistä hyväksikäytöistä ja pahoinpitelyistähän on Annelilla tuomio päällä.

Poika kertoi 2009 kuulusteluissa:

- Koulussa kivaa, kavereita on
- On kertonut parille kaverille, että murhaaja tuli ja murhas iskän, mutta että hän ei nähny mitään kun oli sängyssä
- Kuuli, että lasia meni rikki ja sitten isä alkoi huutamaan ("jotain äää ja sellast ja sitä sattui"), mutta poika pysyi sängyssä
- Kuuli kun äiti meni soittamaan puhelimella, mutta ei kuullut mitä äiti puhelimeen sanoi
- Oli sängyssä koko ajan, nousi vasta, kun poliisit tulivat
- Ei kuullut vanhemman tytön ääntä, eikä tiedä missä tämä oli ("Mää luulin, että se oli siel omas huonees nukkumassa)
- "Joskus aamulla" vasta selvisi mitä oli tapahtunut
- Ei nähnyt kuollutta isäänsä missään vaiheessa
- Muisti, että poliisit tuli illalla, mutta ei muista, nousiko itse "vasta aamulla"
- Ei ole halunnut asiasta jutella äidin kanssa, koska alkaa itkettää (pari kertaa on puhunut ("silloin kun me muutettiin"), mutta tytön kanssa ei koskaan)
- Pelkää joskus, että murhaaja tulee takaisin, jos saa tietää, missä he asuvat
- Ei tiedä olivatko muut sisarukset hereillä ko. yönä (vaikka nukkui samassa sängyssä yläpedillä)
- Äänestä tuli ensimmäisenä mieleen, että joku heittelee astioita kaapista lattialle (ei ollut koskaan heillä sellaista tapahtunut, tuli vain mieleen)
- Muistelee, että sai ekan kerran kuulla mitä oli tapahtunut, paikalle tulleilta poliiseilta
- Ei ollut koskaan kuullut isän huutavan niin aiemmin
- "Just ennen ku lopetti huutamisen, huusi Annuu"
- Kuuli äidin olevan puhelimessa, koska "kun puhelimen nappeja painaa, niin siitä kuulu semmonen ääni"
- Muisteli, että lasia rikottiin koko ajan kun äiti oli puhelimessa ja isä huusi ("tai sit mä vaan muistan väärin")
- ei kuullut kenenkään juoksevan tai avaavan tai sulkevan ovea
- ei kuullut tappelun ääntä tai auton ääntä
- sanoi, että ehti nukahtaa vielä kerran ennenkuin poliisit tulivat
- sanoi, ettei nukahtanut nukkumaan mennessä ennenkuin lasiääni alkoi
- sanoi, ettei ennen lasiääntä kuullut mitään ja kaikki varmaan nukkuivat
- sanoi nähneensä Jukan tulleen kotiin ennenkuin meni nukkumaan ja kaikki oli hyvin
- ei ole ollut huolissaan isään tai äitiin liittyen aikaisemmin
- "ei ole hajuakaan ketä se vois olla" (joka tuli ja murhasi)
- Ei tiedä mitä äiti ajattelee "ku en mä osaa lukee ajatuksia"
- ovat olleet "jotain kaks vuotta tuolla ihan rauhassa" niin ei enää pelota, ei usko että murhaaja tulee
- jos pelottaa, turvautuu äitiin
- vanhin tyttö on "ihan kiva", mutta murheissa turvautuu äitiin
- kysyttäessä, onko äiti joskus suuttunut, sanoo, että kyllä joskus suuttuu, jos rikotaan jotain, ja sit voi tulla kotiarestia tai joutuu nurkkaan seisomaan
- äiti ei suutu paljon
- ei pelkää, että äiti tulisi pahalla tuulelle
- Jukka ja AA eivät suuttuneet koskaan toisilleen "ainakaan sillon ko mää näin"
- äiti on joskus tukistanut "mutta se ei satu yhtään"
- äiti ei lyö "eikä mitään semmosta"
Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta alla olevasta linkistä! Paras ja alkuperäinen! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


”En mää oo vääryyttä vastaan, mutten oikeuttakaan pualla” – Lavialainen sananparsi
Avatar
CSI
Perry Mason
Viestit: 3938
Liittynyt: To Tammi 10, 2013 11:04 am

Re: Satakunnan KäO ja toinen kierros 2013

Viesti Kirjoittaja CSI »

nindada kirjoitti: Siltä kannalta asiaa kelasinkin, että eikö tuosta voisi tehdä mitään ilmoitusta tms. Tosin kaipa minfoa virallisemmat tahot sen verran seuraa että tuollaiseen olis jo puututtu jos se laitonta olisi (?). Ihan järkyttävän karmeeta vaan ko. lapsille, etenkin kun on harvinaisemmat nimet ni erottuvat joukosta...
Ei se laillista ole - ja jo Minfon säännöt kieltävät täällä nimien julkaisun silloin kun henkilö itse ei ole siihen lupaa antanut tai nimeä ei muuten voida pitää ns. julkisena.

Auerin lapset eivät ole itse julkaisulupaa antaneet eikä heitä voida pitää kakkoskohdan mukaisina "virkamiehinäkään" tyyliin yleinen syyttäjä, jolloin siihen olisi lupa nimellä viitata.

Siten Auerin lapsien nimiä ei ole syytä täällä kirjoittelussa käyttää - ei edes sillä verukkeella että ne nimet ovat löydettävissä muualta internetistä kohtuu helposti.

Sisotalon väärinkäytöksistä kannattaa tehdä ilmoituksia ylläpidolle. Esim. sisotalon harrastama lapsien nimien levittely täällä on bannien aihe. Joka kerta kun näet sisotalon puuhissa, tee ilmoitus ja pyydä min. 1 kk bannia.
Pieni Liekki annelistisen rikostutkinnan perusteellisista menetelmistä:
"Minä en ole nähnyt tuomiota, mutta aiheeseen perinpohjaisesti perehtymällä..."
Avatar
CSI
Perry Mason
Viestit: 3938
Liittynyt: To Tammi 10, 2013 11:04 am

Re: Satakunnan KäO ja toinen kierros 2013

Viesti Kirjoittaja CSI »

Kuolemannaakka kirjoitti: Poika kertoi 2009 kuulusteluissa:
Kertokoon vain. Ei mitään merkitystä. Poika oli vuonna 2009 ns. uhkailtu todistaja eli hänen sanomisensa tulkitaan sitä taustaa vasten.

Vasta nyt poika puhuu vapaasti. Vuoden 2009 kuulemisilla on lähinnä viihdearvo, koska siinä puhuu pieksetty, alistettu ja uhkailtu lapsitodistaja äidin laittama veitsi kurkulla.
Pieni Liekki annelistisen rikostutkinnan perusteellisista menetelmistä:
"Minä en ole nähnyt tuomiota, mutta aiheeseen perinpohjaisesti perehtymällä..."
Kuolemannaakka
James Bond (David Niven)
Viestit: 10849
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Satakunnan KäO ja toinen kierros 2013

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

CSI kirjoitti:
Kuolemannaakka kirjoitti: Poika kertoi 2009 kuulusteluissa:
Kertokoon vain. Ei mitään merkitystä. Poika oli vuonna 2009 ns. uhkailtu todistaja eli hänen sanomisensa tulkitaan sitä taustaa vasten.

Vasta nyt poika puhuu vapaasti. Vuoden 2009 kuulemisilla on lähinnä viihdearvo, koska siinä puhuu pieksetty, alistettu ja uhkailtu lapsitodistaja äidin laittama veitsi kurkulla.
Siltähän tuo kuulusteluissa vaikuttaa. Kamerallekin vilkuttelee alistuneena. Onneksi oli nyt mustat silmät parantuneet kuulusteluihin.
Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta alla olevasta linkistä! Paras ja alkuperäinen! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


”En mää oo vääryyttä vastaan, mutten oikeuttakaan pualla” – Lavialainen sananparsi
Lähtöruutu
Neuvoja-Jack
Viestit: 533
Liittynyt: La Joulu 10, 2011 12:44 pm

Re: Satakunnan KäO ja toinen kierros 2013

Viesti Kirjoittaja Lähtöruutu »

Jarkko Sipilältä maikkkarin aamu-tv:ssä hyvä pointti: miksi lapsia kuultiin vasta nyt. Kunnolla, asiantuntevasti. Tokihan tässä on ollut spekulaatioita manipuloinnista, pelottelusta, uhkailusta - nämä seikat tulevat varmaan vielä esiin oikeudenkäynnin edetessä.

Toivottavasti tästä ulvilasta opimme jatkossa ottamaan vakavammin lasten kuulemiset esim. perheväkivaltatilanteissa. Lapsilla on paljon arvokasta tietoa perheen dynamiikasta, ja useinmiten he osaavat myös kertoa perheen sisäisistä asioista jopa avoimemmin kuin aikuiset.

On tässä tapauksessa kyllä paljon muutakin opittavaa..
Avatar
CSI
Perry Mason
Viestit: 3938
Liittynyt: To Tammi 10, 2013 11:04 am

Re: Satakunnan KäO ja toinen kierros 2013

Viesti Kirjoittaja CSI »

Lähtöruutu kirjoitti: On tässä tapauksessa kyllä paljon muutakin opittavaa..
Ei kait kukaan usko, että Suomen poliisilaitoksella olisi erityistä ammattitaitoa vaikeiden murhatapausten selvittämiseen?

Koska sitä ei ole - ei ole oikeastaan koskaan haluttukkaan saavuttaa mitään Scotland Yard tasoa.

Täällä 98% tapoista ja murhista on ollut "Pena tappo Kaken 2,4 promillen humalassa ja sammui teräase kädessä vainajan päälle. Poliisi selvitti tämän vaikean tapauksen ennätysajassa. Ave Poliisi!"

Kaikeksi lisäksi, tässä maassa on tapana stämplata hyvinkin herkästi kaikki vähänkin vaikeammat tapaukset "luonnollisiksi kuolemiksi". Joku löytyy 36 vuotiaana vainajana metsästä -> luonnollinen kuolema, ei tutkita. Näin saadaan prosentit pysymään hyvännäköisinä kun tutkitaan vain nuo helpot Pena/Kake tapaukset.

Sitten on tietysti nämä Ulvila-keissit, joita ei voi oikein "luonnollisiksi kuolemiksikaan" stämplata. Nää ovat sitten kompastuskivi poliisille. Olette varmaan huomanneet nyt viimeistään miksi :)
Pieni Liekki annelistisen rikostutkinnan perusteellisista menetelmistä:
"Minä en ole nähnyt tuomiota, mutta aiheeseen perinpohjaisesti perehtymällä..."
Kuolemannaakka
James Bond (David Niven)
Viestit: 10849
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Satakunnan KäO ja toinen kierros 2013

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

Lähtöruutu kirjoitti:Jarkko Sipilältä maikkkarin aamu-tv:ssä hyvä pointti: miksi lapsia kuultiin vasta nyt. Kunnolla, asiantuntevasti. Tokihan tässä on ollut spekulaatioita manipuloinnista, pelottelusta, uhkailusta - nämä seikat tulevat varmaan vielä esiin oikeudenkäynnin edetessä.

Toivottavasti tästä ulvilasta opimme jatkossa ottamaan vakavammin lasten kuulemiset esim. perheväkivaltatilanteissa. Lapsilla on paljon arvokasta tietoa perheen dynamiikasta, ja useinmiten he osaavat myös kertoa perheen sisäisistä asioista jopa avoimemmin kuin aikuiset.

On tässä tapauksessa kyllä paljon muutakin opittavaa..
Aika huono pointti sinänsä, kun NYT niitä lapsia nimenomaan ei ole kuultu.
Nuoremmista lapsista ei ole kuultu hiiskahdustakaan kahteen vuoteen. Näytetään niitä vanhoja videoita.

Mutta toki toki... kuunnellaan vast'edes 2 vuotiaita tällaisissa kysymyksissä.

Kyllä on yksinkertaista :lol:

"Kunnolla, asiantuntevasti" :D Ei saa tappaa nauruun!!
Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta alla olevasta linkistä! Paras ja alkuperäinen! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


”En mää oo vääryyttä vastaan, mutten oikeuttakaan pualla” – Lavialainen sananparsi
Valhalla
Watson itse
Viestit: 5897
Liittynyt: La Heinä 03, 2010 2:18 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Satakunnan KäO ja toinen kierros 2013

Viesti Kirjoittaja Valhalla »

Aprikoinkin etukäteen josko tuon tunnustuksen riippumattomuus otettaisiin uudelleen harkintaan oikeuden puolesta. Ja niinhän tässä näyttää käyvän. Jos vielä lasten kertomukset viittaavat samaan sisältöön kuin tunnustus niin oikeus voi todeta - Anneli, me uskomme sinua. Rehti tunnustus.

Vaikea on Annelin myöskään perheonnea enää toitottaa. Etenkin kun lapset on nyttemmin raiskattu.

Saas nähdä käykö vielä lopuksi niin, että käräjät passittaa syytetyn uudelleen mielentilatutkimukseen. Ainakin tuo rauhallisuus on tapetilla ja kun siihen yhdistetään tuhkaleikit, viiltelyt ja lapsiseksit niin annas kattoo.

Csi:lle

Nauhat katseltiin ensin jotta Annelin kertomuksista ei tulisi pelkää "en muista enää, tarkalleen, ehkä jne. Nyt syytetty joutuu ottamaan suoraan kantaa jo antamiinsa kertomuksiin ja niissä onkin selittämistä yllin kyllin. Lopussa sitten syyttäjä ampuu selityksiä alas ja esittää myös uuden materiaalinsa. Näin Anneli ehtii puhua itsensä pussiin useampaan kertaan kun kerran ei älyä olla hiljakseen ja vasta myöhemmin antaa vastineitaan. Mielestäni hyvin suunniteltu syyttäjältä. Anneli esiintyy jo täysin pidäkkeettömästi, ei tiedä minkä kieltäisi ja minkä myöntäisi eikä Mannerkaan pääse toppuuttelemaan.
Lähtöruutu
Neuvoja-Jack
Viestit: 533
Liittynyt: La Joulu 10, 2011 12:44 pm

Re: Satakunnan KäO ja toinen kierros 2013

Viesti Kirjoittaja Lähtöruutu »

Kuolemannaakka kirjoitti:
Lähtöruutu kirjoitti:Jarkko Sipilältä maikkkarin aamu-tv:ssä hyvä pointti: miksi lapsia kuultiin vasta nyt. Kunnolla, asiantuntevasti. Tokihan tässä on ollut spekulaatioita manipuloinnista, pelottelusta, uhkailusta - nämä seikat tulevat varmaan vielä esiin oikeudenkäynnin edetessä.

Toivottavasti tästä ulvilasta opimme jatkossa ottamaan vakavammin lasten kuulemiset esim. perheväkivaltatilanteissa. Lapsilla on paljon arvokasta tietoa perheen dynamiikasta, ja useinmiten he osaavat myös kertoa perheen sisäisistä asioista jopa avoimemmin kuin aikuiset.

On tässä tapauksessa kyllä paljon muutakin opittavaa..
Aika huono pointti sinänsä, kun NYT niitä lapsia nimenomaan ei ole kuultu.
Nuoremmista lapsista ei ole kuultu hiiskahdustakaan kahteen vuoteen. Näytetään niitä vanhoja videoita.

Mutta toki toki... kuunnellaan vast'edes 2 vuotiaita tällaisissa kysymyksissä.

Kyllä on yksinkertaista :lol:

"Kunnolla, asiantuntevasti" :D Ei saa tappaa nauruun!!


Toivottavasti olet vielä hengissä, lintu hyvä. Lasten kuuleminen on taitolaji, ainahan senkin voisi tehdä paremmin. Tuskin sinäkään :) olet sitä mieltä, että lasten kuuleminen murhan jälkeen sujui ok. Ai joo, taidat ollakin sitä koulukuntaa, että lasten juttuja on turha ottaa tosissaan. (Huokaus)
Vastaa Viestiin