Juha Joutsenlahti

Keskustelua Ulvilan tapauksesta
jmit
Vic Mackey
Viestit: 1926
Liittynyt: Pe Loka 02, 2009 2:55 pm

Re: Juha Joutsenlahti

Viesti Kirjoittaja jmit »

"Onko sinulla kommentteja siihen, että Auer kävi murhatalossa yli viikon sen jälkeen kuin siellä oli kolme päivää etsitty astaloa ja tehty rikospaikkatutkimus valmiiksi?"

Kun lähdettiin etsimään dokumentaatiota siitä miten on tutkittu, niin oikein mitään ei löytynyt. Sitten kun lähdettiin yksityiskohtaisesti kysymään tyyliin:

"Käytiinkö lastenhuoneen hyllyt läpi?"
"Käytiinkö pakastin läpi?"
...

Melkein kaikkiin kysymyksiin tuli sama vastaus: "Päällisin puolin kahteltiin. Muistaakseni."
Kuolemannaakka
James Bond (David Niven)
Viestit: 10849
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Juha Joutsenlahti

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

jmit kirjoitti:"Onko sinulla kommentteja siihen, että Auer kävi murhatalossa yli viikon sen jälkeen kuin siellä oli kolme päivää etsitty astaloa ja tehty rikospaikkatutkimus valmiiksi?"

Kun lähdettiin etsimään dokumentaatiota siitä miten on tutkittu, niin oikein mitään ei löytynyt. Sitten kun lähdettiin yksityiskohtaisesti kysymään tyyliin:

"Käytiinkö lastenhuoneen hyllyt läpi?"
"Käytiinkö pakastin läpi?"
...

Melkein kaikkiin kysymyksiin tuli sama vastaus: "Päällisin puolin kahteltiin. Muistaakseni."
No tottakai tuli kun se oli poliisin linja=) Hehän olisivat kaataneet oman päällikönsä tutkimuksen, jos olisivat sanoneet, että juu, kyllä jokaisen pussin käänsin ylösalaisin ja nuolin puhtaaksi. Siihenhän olisi mennyt koko teoria. Kaiken kulmakivi: miten AA sai murhavehkeet piiloon?

Jos kerrotaan, että me viiteen pekkaan juotiin kolme päivää siellä kahvia, niin teoria saa vielä elää. Keskityttiin vaan laskemaan, montako dödöpulloa oli kaapissa, ja se me kyllä muistetaan vieläkin hyvin, ja ylös kirjattiin...

Mitäs jos kerron sulle, että semmoinen poliisi on löytynyt, joka tutki roskiksen ihan niinkuin se ohjeiden mukaan tutkitaan? Et varmaan uskoisi, mutta olemassa se on, ja ilmeisesti Vaasan hovissa häntä myös kuultiin asiasta. Tämmöiset asiat vaan media aina unohtaa mainita.

Ja niinku oikeesti... mikä mestarilavastaja tunkisi murhakamat omaan roskikseensa, saatikka omaan pakastimeensa? On se ihme homma, ettei porukalla riitä edes sen verran mielikuvitusta, että keksisivät vähän järkevämpiä piiloja. Toistetaan aina sitä, mitä mediassa on toisteltu. Ihan ihmeellistä. Kai sieltä kämpästä nyt hiukan pätevämpiäkin piiloja sentään löytyy, vai mitä?
Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta alla olevasta linkistä! Paras ja alkuperäinen! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


”En mää oo vääryyttä vastaan, mutten oikeuttakaan pualla” – Lavialainen sananparsi
harjoittelija
Roger Murtaugh
Viestit: 883
Liittynyt: Pe Syys 30, 2011 9:17 pm

Re: Juha Joutsenlahti

Viesti Kirjoittaja harjoittelija »

Joo.
Keksi esim. että pihallakin on vesipiste. Kyllä siinä pesaisee ne kohdat, mitä huppari ja muut vaatteet ei peitä.
Ja selitys 60:lle pinnalliselle puukon pistolle on tietysti se, että Jukan ääntelyt tarvittiin taustanauhalle.
Pitäiskö nyt laittaa vielä lähdekin näille spekuille? ei oo sitten minkäänlaista.
Evil Lindros
Hetty Wainthropp
Viestit: 478
Liittynyt: Ke Heinä 17, 2013 1:45 pm

Re: Juha Joutsenlahti

Viesti Kirjoittaja Evil Lindros »

Tyttö kertoi sen, mitä nauhalta kuuluukin, samoin Anneli. Minusta antiannelistit eivät Joutsenlahtea syyttäessään lainkaan pysty asettumaan hänen tai kenen vaan tutkijan asemaan silloisessa tilanteessa=) Hyvänen aika: murhasta oli olemassa tallenne, kaikki verijäljet näyttivät ulkopuoliseen, vaimosta ei löytynyt tappelun jälkiä eikä miehen verta, kuituja tai dna:ta. Hänenkö olisi pitänyt heti ensimmäiseksi alkaa epäilemään, että mjaa-a, kyllä se vaimo varmaan tappoi miehen tyttönsä avustuksella ja äänitti murhan nauhalle ja soitteli sitä siellä sitten ja meni puhelun aikana yliääninopeudella suojapukuun pukeutuneena astaloimaan ukon ja hävitti kaikki kamat vessanpöntöstä??
Haha, tämä kyllä tiivistää niin loistavasti mun ajatukset. Musta tuntuu, että ihmiset on jotenkin todellisuudesta vieraantuneita, kun ne oikeasti yrittää vedota vastapuolen järkeen ja sitten syyttäjän versio on tällainen. Siis oikeasti! :mrgreen: Joutuu hieromaan silmiään, että onko tämä tottakaan. Ja nyt on sitten takautuvasti ja kovin kätevästi löydetty motiivikin tälle mielikuvitukselliselle murhalle: avioliiton ongelmat (jotka tosin ilmenivät ja tapahtuivat todistettavasti vasta monta vuotta murhan jälkeen, mutta eihän tällä ole mitään väliä). Sitten ihmetellään, jos joillakin on täällä hiukset pystyssä ja mielessä salaliittoteoriat. Miten tätä voisi selittää muutoin kuin että syyttäjäpuoli on mennyt ihan sekaisin? :mrgreen:
Edgein
Nikke Knakkertton
Viestit: 159
Liittynyt: Ma Elo 19, 2013 1:17 pm

Re: Juha Joutsenlahti

Viesti Kirjoittaja Edgein »

Kuolemannaakka kirjoitti:...On se ihme homma, ettei porukalla riitä edes sen verran mielikuvitusta, että keksisivät vähän järkevämpiä piiloja. Toistetaan aina sitä, mitä mediassa on toisteltu. Ihan ihmeellistä. Kai sieltä kämpästä nyt hiukan pätevämpiäkin piiloja sentään löytyy, vai mitä?
No sinulla sitä mielikuvitusta tuntuu kyllä riittävän "ihan tarpeeksi". :!: Aivan varmasti löytyy pätevämpiä piiloja, vaikkapa: ullakkotila, kirjahyllyyn kirjojen taakse, kirja- ja muiden hyllyjen taakse (harvoin ovat aivan kiinni seinässä), minkä tahansa alimman vetolaatikon alle, astianpesukone, sohvan alle jne...
sisotalo kirjoitti:Tässä on tapahtunut perheen sisäinen murha, niissä naisten osuus on 6%, HS julkaiseman tilaston mukaan.
Kuolemannaakka kirjoitti:Ehkä Anneli oli vaan taitava vatsastapuhuja.
Avatar
Tara
Horatio Caine
Viestit: 6164
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 11:16 pm

Re: Juha Joutsenlahti

Viesti Kirjoittaja Tara »

Avokuistin katoksen reunan alle? Ovihan roikkui auki ja tuulikaapin puolella ovessa oli kahvan kohdalla verisen käden lääpäisyjälki, jonka ambulanssin sairaankuljettaja oli huomannut, ja oli varonut koskemasta siihen.

Tuollaisessa harjakatoksessa on sisäpuolella rakenteet, kakkosneloset näkyvissä, useimmiten. Siellä olisi sopivasti hyllytilaa yhdelle sorkkaraudalle.

Kuva

Paistinpannua jos käytti, niin pesukoneeseen tai vain siihen tiskipöydälle pahimmat huuhdottuna raanan alla.
tara, tää oo sulle viimeinen varoitus. Jollet lopeta jo, haemme sinut ja tulet kärsimään todella paljon .
Miten oravatädille saisi rasteroinnilla haavaumia ja mustelmia naamaan?
Kepittelyiloa tässä tulevaisuudessa odottelen...
jmit
Vic Mackey
Viestit: 1926
Liittynyt: Pe Loka 02, 2009 2:55 pm

Re: Juha Joutsenlahti

Viesti Kirjoittaja jmit »

Tässä toimittaja Anne Kaurasen näkemys tutkinnan tasosta:

"Olin tällä viikolla Porissa seuraamassa oikeudenkäyntiä. Tiesin jo Poriin mennessäni, että Ulvilan esitutkintaa on moitittu huonosti hoidetuksi. Silti totuus oli surkeudessaan hämmentävä."
taavetti
Perry Mason
Viestit: 3586
Liittynyt: Pe Helmi 26, 2010 9:17 pm

Re: Juha Joutsenlahti

Viesti Kirjoittaja taavetti »

Mitenkäs muuten sellainen juttu, että Auerilla oli sairaalassa vapaasti puhelin käytössään heti surman jälkeen. Siihen joku (veli) soittikin kesken kuulemisen.
"Satakunnan keskussairaala, Anneli Auerin puhelin ja tässä on konstaapeli ....
(...)tässä menee tunnin verran, että jos sitten sen jälkeen soittelette uudestaan."


E. Siis jossei soittoja kontrolloitu/kuunneltu, niin ei Auer epäillyn asemassa kovin kauaa ole ollut.
Herrasmies kulkee aina portaissa edellä. Myös yksin ollessaan.
Elizzza
Martin Riggs
Viestit: 625
Liittynyt: Ti Heinä 03, 2012 12:05 am
Paikkakunta: Pirkanmaa

Re: Juha Joutsenlahti

Viesti Kirjoittaja Elizzza »

Juha Joutsenlahti on voinut osallistua nettikeskusteluun yhdellä tai useammalla foorumilla. Hän on voinut käyttää samaa nimimerkkiä kuin joku toinenkin, siten, että on kirjoiteltu yhteistuumin. Kyseinen nikki/nikit ja foorumi/foorumit voivat olla mitä vaan ja missä vaan.

Voimme laulaa: "hän mennyt on" tai "hän on täällä tänään", laulujen sanat herättävät aina ajatuksia, sillä jokainen ihminen on laulun arvoinen.

Jos kuka tahansa poliisi kirjoittaisi nettiin ja sitten yksityishenkilö haluaisi että poliisi tutkii kuka kirjoitti itsestä jotain ikävää, vaikka että " Liisa on lihava", niin luuletteko että poliisi tutkii kun huomaa että kaverihan se siinä on kirjoitellut.
Elvis
Armas Tammelin
Viestit: 81
Liittynyt: Pe Loka 14, 2011 9:21 pm

Re: Juha Joutsenlahti

Viesti Kirjoittaja Elvis »

SK: Joutsenlahti puolustaa edelleen Aueria

Ulvilan surman ex-tutkinnanjohtaja, komisario Juha Joutsenlahti uskoo edelleen huppupäiseen murhaajaan, kertoo Satakunnan Kansa.

Alkuperäinen ja sittemmin hyllytetty tutkinnanjohtaja on Anneli Auerin puolustuksen tähtitodistaja, kun Satakunnan käräjäoikeus jatkaa tänään keskiviikkona murhajutun käsittelyä viikon istuntotauon jälkeen.

Joutsenlahti todisti jo ensimmäisellä käräjäoikeuskierroksella toukokuussa 2010 erittäin painokkaasti Auerin syyttömyyden puolesta. Myös hovioikeudessa 2011 hän kertoi olevansa täysin vakuuttunut siitä, että ulkopuolinen tekijä, kasvonsa hupulla naamioinut mies, surmasi Auerin aviomiehen Jukka S. Lahden Ulvilassa 1. joulukuuta 2006.

Joutsenlahti vahvisti myös kesällä 2012 Satakunnan Kansalle seisovansa edelleen tiukasti aiempien todistajanlausuntojensa takana.

Ei haastatteluja

Joutsenlahti ei halunnut antaa Satakunnan Kansalle haastattelua ennen keskiviikon todistajanlausuntoaan. Lehden mukaan mikään ei kuitenkaan viittaa siihen, että hän olisi nyt tullut toisiin ajatuksiin, päinvastoin.

Tähän viittaa se, että murhajutun alkuperäinen tekninen tutkija, eläkkeellä oleva rikosylikonstaapeli Matti Mäkinen, Joutsenlahden läheinen työtoveri, toi pitkässä todistajankuulustelussaan viime viikolla julki useita seikkoja, jotka poliisin alkuperäisen tutkintaryhmän mielestä tukivat ulkopuolisen surmaajan todennäköisyyttä.

Torstaina ja perjantaina Vaasan hovioikeus käsittelee Joutsenlahden epäiltyyn virkarikokseen liittyviä kanteluita.

Lähde: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013090 ... 4_uu.shtml
Elvis
Armas Tammelin
Viestit: 81
Liittynyt: Pe Loka 14, 2011 9:21 pm

Re: Juha Joutsenlahti

Viesti Kirjoittaja Elvis »

- Vastustelin tuloa tutkinnanjohtajaksi, koska minulla oli jo kaksi päällekkäistä henkirikostutkintaa.
Alkutoimet rikospaikalla jäivät huonoon happeen muiden kiireiden takia, Joutsenlahti kertoi istunnon aluksi.

Lähde: http://www.mtv3.fi/live/index.shtml/ulvila

Jep jep, oli pikkuisen muita kiireitä, niin ei jaksanut/ehtinyt noita eristämisiä sun muita niin tarkasti hoidella...
Avatar
turumurre
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4783
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 3:57 pm

Re: Juha Joutsenlahti

Viesti Kirjoittaja turumurre »

Elvis kirjoitti:...Jep jep, oli pikkuisen muita kiireitä, niin ei jaksanut/ehtinyt noita eristämisiä sun muita niin tarkasti hoidella...

Nää on näitä asioita jotka eivät näy menevän ihmisten alitajuntaan. Kysynpä nyt Elvikseltä että kuka siellä vastasi eristyksestä...?


ulkosuomalainen kirjoitti: http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic. ... i*#p562033
Joutsenlahti ei ollut murhayona 1.12. paikalla. ...

Jutun teknisen ja taktisen tutkinnan alkutoimet rikospaikalla hoiti rikosylikomisario Pauli Kuusiranta. ...

tutkintajohto vaihtuu viikoksi
Porin poliisi on joutunut kesken Ulvilan surmatyön tiiviin poliisitutkinnan vaihtamaan tutkinnanjohtajaa. Tutkinnanjohtajana aloittanut rikoskomisario Juha Joutsenlahti on tämän viikon Turussa vetämässä poliisiorganisaation muutokseen liittyvää seurantatutkimusta. Joutsenlahti oli aiemmin suunnittelemassa uutta organisaatiomallia Turun poliisille. Seurannasta sovittiin jo tuolloin. Ulvilan verityön tutkintaa johtaa nyt komisario Erik Salonsaari.

Lähde SK


Toinen ajatukset ajantasalle saattava kysymys Elvikselle: Mistä muusta yhteydestä on tuttu tuo Salonsaari...
Kyllikki S
Adrian Monk
Viestit: 2652
Liittynyt: Pe Heinä 13, 2007 1:30 am

Re: Juha Joutsenlahti

Viesti Kirjoittaja Kyllikki S »

Elvis kirjoitti:- Vastustelin tuloa tutkinnanjohtajaksi, koska minulla oli jo kaksi päällekkäistä henkirikostutkintaa.
Alkutoimet rikospaikalla jäivät huonoon happeen muiden kiireiden takia, Joutsenlahti kertoi istunnon aluksi.

Lähde: http://www.mtv3.fi/live/index.shtml/ulvila

Jep jep, oli pikkuisen muita kiireitä, niin ei jaksanut/ehtinyt noita eristämisiä sun muita niin tarkasti hoidella...
Kuinka se nyt menikään?
annaanna kirjoitti: Tarinan (Joutsenlahden versio) mukaan Santaoja-Joutsenlahti-syyttäjät toimivat tähän tapaan;
(mikkoniskasaaren blogista poimin tekstin http://www.mikkoniskasaari.fi/node/136)
Sitten tähän Ulvilan murha-asiaan, jossa toimin 1. tutkinnanjohtajana vuoden ja 8 kuukautta, alusta asti yhtenäisemmin kuin kukaan muu. Jutun teknisen ja taktisen tutkinnan alkutoimet rikospaikalla hoiti rikosylikomisario Pauli Kuusiranta. Uhri oli jo siirretty pois tapahtumapaikalta, kun sain 1.12.2006 puoliltapäivin tietää rikoksesta. Asia olisi kuulunut rikoskomisario Marja Kiiskille, mutta hänen poissa ollessaan Kuusiranta määräsi asian minun johdettavakseni.
...
http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic. ... &start=990

Tässäkään ei kuulla Joutsenlahtea vaan Erik Salonsaarta:
http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/u ... edia=42180
Totuus
Avatar
turumurre
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4783
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 3:57 pm

Re: Juha Joutsenlahti

Viesti Kirjoittaja turumurre »

Kyllikki S kirjoitti:...
Tässäkään ei kuulla Joutsenlahtea vaan Erik Salonsaarta:
http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/u ... edia=42180

Olen ihmetellyt sitä miksei Salonsaarta ja Kuusirantaa ole haastettu todistelemaan oikudenkäynteihin sillä niin merkittävässä asemassa ovat Ulvila-tapauksessa olleet.

Salonsaarikin ansaitsisi oman palstansa täällä (kuten Kuusirantakin), mutta menköön nyt tämäkin Joutsenlahden 'piikkiin'...

Noin viikko surman jälkeen tehdyssä haastattelussa Salonsaarikin oli vielä erittäin vakuuttunut ulkopuolisesta surmaajasta (omien tutkimistensa johdosta kaiketi...):
"K: Miten vaimo on on poissuljettu?
ES: En voi tarkasti sitä analysoida, mutta monin eri näkemyksin vaimo-vaihtoehto suljetaan pois. Vaimo ei ole mukana tekijänä.
K: Rikospaikalla tehtyjen dna-tutkimusten perusteella tekopaikalta ei löytynyt muita jälkiä kuin uhrista ja vaimosta? Päädymmekö me tässä nyt lopputulokseen, ettei surmapaikalla ollutkaan muita?
ES: Tämä vaihtoehto on tosi tarkasti selvitetty, eli ettei siellä olisikaan ollut ulkopuolista hyökkääjää. Suljemme täysin varmasti pois ajatuksen, että nainen (vaimo) on tekijä ja olemme varmoja, että ulkopuolinen henkilö oli siellä.
Haluan korostaa kuitenkin, että nainen apurina näyttää epätodennäköiseltä, mutta kuten sanottu, kun juttu on pimeä, ei sitäkään vaihtoehtoa voi täysin sulkea pois."

SK 12/2006, Ilpo Lehtojoki
Salonsaari oli merkittävässä roolissa (murhatutkinnan tutkinnanjohtaja) myös ensimmäisten käräjien keväällä 2010. Silloin kyseessä oli todisteiden salailu, olisi haluttu salata puolustukselle tärkeitä todisteita. Nämä puolustus sai vasta käräjien jo alettua, oikeuden hieman ensin kovistellessa tutkinnajohtajaa:

Erik Salonsaari oli joutumassa oikeuden eteen perustelemaan salailulinjaa

Tultiin vuoteen 2011 ja murhan uusiokäsittely oli edessä. Saloranta tutkinnanjohtajana sai myös lsh-paketin johdettavakseen; Tässä ollaan taas oikeuden kovisteltavana:

Poliisi rikkoi määräyksiä...

*
jmit
Vic Mackey
Viestit: 1926
Liittynyt: Pe Loka 02, 2009 2:55 pm

Re: Juha Joutsenlahti

Viesti Kirjoittaja jmit »

Iltalehti:

Keskiviikon viimeisinä todistajina Satakunnan käräjäoikeus kuuli Ulvilan kaupungin perhetyöntekijää ja eläkkeellä olevaa rikosylikonstaapelia, joka toimi jutun päätutkijana Juha Joutsenlahden alaisuudessa.

Perhetyöntekijä kuljetti Auerin perheen lapsia kouluun joulukuussa 2006 surman jälkeen.

Kaksi viikkoa surman jälkeen nainen kävi Auerin kanssa Tähtisentien surma-asunnolla hakemassa joitain lasten vaatteita ja tyhjentämässä pakastimen.

- Pakastin tyhjennettiin muovikasseihin, pari kolme muovikassia, nainen muisteli.

Syyttäjien mukaan on epäiltävissä, että Auer olisi samalla hakenut pois asunnosta jotain surmaan tai lavastukseen liittyvää tavaraa.

Entinen päätutkija puolestaan kertoi, että tutkintaryhmä lähti alussa yksimielisesti siitä, että tekijä on perheen ulkopuolinen.

- Kaikki olosuhteet ja mitä oli tiedossa viittasi kokonaisuutena ulkopuoliseen tekijään, mies kertoi.

Hänen mukaansa missään vaiheessa ei syntynyt epäilystä, että perheen sisällä olisi ollut väkivaltaisuutta ennen surmia.

Satakunnan käräjäoikeus jatkaa murhajutun selvittämistä huomenna torstaina. IS seuraa oikeudenkäyntiä paikan päällä.
Vastaa Viestiin