Seepra murhat

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset
Crombie
Armas Tammelin
Viestit: 89
Liittynyt: Su Touko 11, 2008 11:49 pm
Paikkakunta: Hellsinki

Seepra murhat

Viesti Kirjoittaja Crombie »

Kellään tietoa 70 luvulla amerikassa tapahtuneesta rasistisesta murhasarjasta jossa tekijänä olivat afro-amerikkalaisia ja uhreina valkoisia, tapausta kutsuttiin/kutsutaan seepra murhiksi.
Saharan eteläpuolisen Afrikan väkiluku on eri määritelmien mukaan 622–840 miljoonaa, ja se kaksinkertaistuu 25 vuodessa. Syntyvyys on keskimäärin 6,1 lasta naista kohde.
kip
Nikke Knakkertton
Viestit: 159
Liittynyt: Su Syys 02, 2012 10:10 pm

Re: Seepra murhat

Viesti Kirjoittaja kip »

Engl. kielinen wikipedia antaa melko kattavan perehdytyksen (zebra murders), jos ei tule muuta juttua niin mä voin sitä suomennella ens viikolla..

Lyhyesti:
16 kuollutta, 8-10 haavoittunutta, tapahtuivat jenkkilässä San Franciscossa -73-74, syylliset neljä afrikkalais-amerikkalaista miestä, murhat teloitustyyliin, suurin osa uhreista valkoisia, joukossa myös mm. yksi arabi(muslimi), tekijät tuomittiin -76 elinkautiseen
Destiny
Adrian Monk
Viestit: 2582
Liittynyt: La Huhti 14, 2012 2:11 pm

Re: Seepra murhat

Viesti Kirjoittaja Destiny »

Neljä Afrikan-Amerikkalaista miestä murhasi 15 ja haavoitti 8-10:tä lokakuusta 1973 huhtikuuhun 1974, San Fransiscossa Californiassa.

Ensimmäinen aalto:

19.10.1973 kidnapattiin aviopari Richard,30 ja Quita,28, Hauge. Joukko miehiä työnsi heidät valkoiseen pakettiautoon ja veivät ajelulle. Kaksi miehistä hyväili seksuaalisesti Quitaa, jonka jälkeen kolmas mies melkei irrotti häneltä pään machetella. Samaa aikaan yksi Quitaa hyväilleistä hakkasi Richardin julmasti, hänet jätettiin kuolemaan, mutta hän selvisi.

29.10.1973 Frances Rose, 28, joutui useaan kertaan ammutuksi. Ampujana oli mies, joka oli asettunut hänen autonsa etenemisen esteeksi, vaatien kyytiä.

9.11.73 26-vuotias bensa-asemanavustaja Robert Stoeckmann joutui asemiehen hyökkäyksen kohteeksi, mutta onnistui riisumaan tältä aseen ja ampumaan hyökkääjää takaisi. Hyökkääjä Leroy Doctor pidätettiin ja tuomittiin.

25.11.73 Saleem "Sammy" Erekat,53, Jordanian Arabimuslimi, sidottiin ja ammuttiin teloitustyyliin omistamansa kaupan vessaan.

11.12.73, Paul Dancik,26-vuotiasta taiteilijaa, ammuttiin kolmesti rintaan miehen toimesta, kun hän oli aloittelemassa puhelua puhelinkopissa.

13.12.73 tuleva San Franciscon pormestari Art Agnos, 35, osallistui kokoukseen Potrero Hillsisa. Kokouksen jälkeen Agnosin keskustellessa kahden naisen kanssa, mies ampui häntä kahdesti selkään. Agnos selivisi juuri ja juuri.A

Samana iltana Marietta DiGirolamo, 31, käveli Divisadero Streetia, kun mies tönäisi hänet porttikongiin ja ampui häntä kahdesti rintaan.

20.12.73 "Angela Roselli" (ei oikea nimi), 20-vuotias collegeopiskelija, jota ammuttiin kolmesti lähellä hänen asuntoaan, ampujana toinen kahdesta miehestä. Hän selvisi, vaikka yksi luoti vaurioittikin hänen selkäydintään.

Samana iltana 81-vuotias talkkari, Ilario Bertuccio, ammuttiin hänen kävellessä kotiin töistä. Häntä ammuttiin neljästi rintaan ja olkapäähän.

22.12.73 kaksi uhria kuoli lisää, kuuden minuutin sisään.Neal Moynihan, 19, tapettiin hänen kävellessä lähellä Civic Centeria hänen tehdessä jouluostoksia. Mies oli kävellyt hänen eteensä ja ampunut häntä kasvoihin, niskaan ja sydämeen. Seuraavaksi sama tai joku muu tappaja tavoitti 50-vuotiaan Mildred Hosler in, kun hän pli menossa kohti bussipysäkkiä, häntäkin ammuttiin neljä kertaa.

24.12.73 tapettiin tuntematon mies.

28.12. 1973 ammuttiin viisi henkillä. Tana Smith, 32, ammuttiin tämän kävellessä kangaskauppaan.Vincent Wollin, 69, ammuttiin kotiin kävellessä, John Bambic, 84, ammuttiin tämän keräillessä ympäristöön heitettyjä pulloja ja tölkkejä, Jane Holly,45-vuotias kotirouva ammuttiin tämän pestessä pyykkiä itsepalvelupesulassa ja Roxanne McMillian, 23, ammuttiin tämän ollessa kantamassa tavaroita autostaan uuteen asuntoon, jonka oli miehensä kanssa vuokrannut. McMillian selvisi, vaikka jutuukin istumaan pyörätuolissa lopun elämäänsä.

Toinen aalto:
1.4. 1974, kaksi kadettia kävelivät kohti Mayfair Markettia, kun musta mies, joka oli seurannut heitä, yllätti heidät, käänsi ympäri ja ampui neljä laukausta ja häipyi.Thomas Rainwater, 19, kuoli Linda Story, 21, selvisi.

13 päivää myöhemmin, pääsiäissunnuntaina kahta ihmistä lisää, Ward Andersonia, merimies, ja Terry Whitea, 15, ammuttiin ja haavoitettiin, heidän seistessä bussipysäkillä.Hyökkääjä oli musta mies, joka lähestyi jalan kulman takaa, ampui, ja pakeni.

16.4.74, 23-vuotias rikas perijä Nelson "Nick" T. Shields IV, oli kaverinsa kanssa hakemassa mattoa. Shields oli avannut auton tavaratilan ja oli tekemässä tilaa matolle, kun häntä ammuttiin useaan kertaan. Todistaja näki mustan miehen juoksevan alueelta.
Helvetin kosto kiehuu sydämessäni- Yön kuningatar
Destiny
Adrian Monk
Viestit: 2582
Liittynyt: La Huhti 14, 2012 2:11 pm

Re: Seepra murhat

Viesti Kirjoittaja Destiny »

Pidätys ja tuomio:
Vihjepalkkiota luvattiin 30 000 dollaria ja se kannatti. Eräs Anthony Harris ilmoittautui ja kertoi olevan yksi niistä, joka esiintyy poliisin tekemissä luonnoksissa epäilyistä. Hän kielsi itse koskaan suorittaneensa yhtään murhaa, mutta myönsi olleensa paikan päällä usean murhan aikana.

Harrisilla oli paljon sellaista tieto rikoksista, joita ei oltu julkaistu. Hän myös kertoi kodittoman miehen kidnappaamisesta ja surmaamisesta, joka oli tämä aiemmin mainittu tuntematon henkilö. Reippaana miehenä harris paljasti surmaajajoukon, heidän nimensä ja osoitteensa, paljastaen päivämääriä ja yksityiskohtia. Palkkioksi Harris sai immuniteetin ja uuden identiteetin itselleen, tyttöystävälleen ja lapselleen.

1.5.74 pidätettiin eräästä asunnosta Larry Craig Green ja J.C.X. Simon, myös lisää pidätyksiä tehtiin. Yhteensä 7 pidätettiin, 4 vapautettiin todisteiden puutteessa. Tekojen taustalla katsottiin olevan ryhmittymän nimeltä "Death Angels".

3.3.75 alkoi raskas oikeusprosessi. Lopulta vuonna 1976 Larry Green, J.C.X. Simon, Manuel Moore and Jessie Lee Cooks tuomittiin ensimmäisen asteen murhasta jasalaliitosta suoritta ensimmäisen asteen murha. Kukin tuomittiin elinkaudeksi vankeuteen.

http://en.wikipedia.org/wiki/Zebra_murders
Helvetin kosto kiehuu sydämessäni- Yön kuningatar
Vastaa Viestiin