Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset
Kötti
Remington Steele
Viestit: 221
Liittynyt: La Syys 11, 2010 2:36 am

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Kötti »

Onkohan Hellun kohtaamasta miehestä koskaan julkaistu mitään piirrosta esim. poliisin
toimesta? Paljon auttaisi tekijän löytymistä edes jonkinlainen hahmotelma kasvoista.
Minä juon viinaa ainoastaan silloin, kun minulla on juhlapäivä. Silloin minulla on juhlapäivä, kun minulla on viinaa!
Atlanta
Adrian Monk
Viestit: 2565
Liittynyt: Ma Joulu 17, 2012 1:46 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Atlanta »

Jane T kirjoitti:
jarmo.janis kirjoitti:
Perry kirjoitti:Mitä syitä voi olla sille, että tämän tyyppinen murhaaja lopettaa tai ainakin vaikuttaa lopettaneen tekonsa?

- murhaaja kuolee
- murhaajan terveys heikkenee niin, ettei kykene tekoihin (joko ikä tulee vastaan, tapahtuu tapaturma tai sairastuminen)
- murhaaja muuttaa muualle ja jatkaa tekojaan uudessa paikassa
- murhaaja ryhtyy tekemään tekojaan kauempana
- murhaana on vankilassa
- murhaaja saa psykiatrista hoitoa, joko vapaaehtoisesti tai pakotettuna
- murhaaja on hyvin lähellä jäädä kiinni
- murhaaja muuttaa toimintatapojaan huomattavasti

muita?
Murhaaja menee naimisin, perustaa perheen ja haluaa olla "hyvä" isä lapsilleen ja jatkaa tappamista taas sitten kun lapset ei enää 24/7/365 tarvi isää (voi mennä toista kymmentäkin vuotta), ja avioliitto on mahdollisesti päättynyt eroon. Näin muistan yhden sarjamurhaajan usassa toimineen.
Ihan ensin tulee mieleen tämä klassikko: murhaaja tulee uskoon.
(Mutta ei kuitenkaan niin paljon, että tunnustaisi tekonsa)
Tuo oli hyvä ajatus.
Mutta mitäpä sitä turhaan semmosia tunnustamaan. Ehkä hän ei ymmärrä tehneensä väärin, vaan pitää sitä mielestään ihan oikeutettuna. Kun luulen, että pöntto viheltää ja pahasti.
Tai sitten hän on tunnustanut esn henkilölle, jolla on vaitiolovelvollisuus. Tuo tunnustuksen kuullut henkilö ei kuitenkaan ole saanut häntä menemään poliisin puheille.
"Kaiken viisauden alku on tosiasioitten tunnustaminen". J.K.Paasikivi.
Kalla
Susikoski
Viestit: 43
Liittynyt: To Touko 06, 2010 6:39 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Kalla »

Moro koko Murhainfon hianolle porukalle. Alusta asti foorumia seuranneena rohkaisin vihdoinkin mieleni ja laitan viestiä ensimmäistä kertaa palstalle. Hyvinkääläisenä olen seurannut pitkään "Hyvinkään/Järvenpään sarjamurhaaja" keskustelua. Eilisen Murharyhmä- ohjelman rohkaisemana laitoin tänään KRP:lle vinkin parista tapauksesta jotka painuivat nuorenmiehen mieleen, ajaessani taksia Hyvinkäällä 90-luvun alussa. Odotan vastausta Jokiniemestä, vinkit jotka annoin, voivat olla "vanhoja ja tarkistettuja", mutta pakko oli ne laittaa. Toiseen vinkkiin sopii lastenistuin ja toiseen se "ihmisen anatomian tuntemus", yhdistettynä outoon käytökseen liiankin hyvin.

Kalla
Belker
Javier Pena
Viestit: 1706
Liittynyt: Ma Loka 05, 2009 11:51 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Belker »

TV-ohjelmat katsoin juuri. Joskus olen kuullut J:pään jutusta, nyt tuli hieman enempi pakettina. Hyvä ohjelma.

Tekijäoletukseni:

- 30 - 40-v
- mies
- tapaajavanhempi; siksi oli turvaistuin. Yksi pieni vkl-tapaamislapsi = 1 turvaistuin. (Voi olla ollut koroke tai useampi muille lapsille, jotka ovat isompia.) Ei jaksa ottaa välillä istuinta pois, siksi istuin oli kyyditysreissulla mukana.
- manipuloi uhrejaan; ei juonut viinaa autossa, söi joitakin "kapseleita" muttei huumaantunut: säilytti ajokykynsä >> tarjosi naiselle eri tabuja kuin mitä itse söi (helppo huijata humalaista)
- vihaa naisia isyytensä heikennyksen takia; "miksi noilla on lapsia, noin juopoilla naisilla?"
- viettänyt lapsuuttaan / nuoruuttaan hiekkakuoppamaisemissa >> tuntee aluetta >> turvallisuutta tekovapauteen
- ehkä metsästys harrastuksena >> tuntee anatomiaa isoista ruhoista
- huono tappamaan kerralla, vaikka anatomiaa tunteekin
- kiduttanut suoliuhriaan >> sadisti, katkeroitunut "kostaja"
- voi olla muitakin uhreja, ainakin pahoinpitelyjä tehnyt.

Ei nyt jaksa enempää keskittyä tähän, koska on niin laaja kokonaisuus. Voi olla yksi kopioijakin jutuissa.
jarmo.janis
Vic Mackey
Viestit: 1982
Liittynyt: Su Heinä 29, 2012 6:25 pm
Paikkakunta: kaakkois suomi

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja jarmo.janis »

Kokonaan uutena ajatuksena mulle tuli mieleeni se että ehkä niitä, jotka teki oletetulle sarjatappajakanditaatillemme pahaa, oli kolme kappaletta. Ja se, mitä tappaja teki, oli kosto koetusta vääryydestä. Ja vaikkakaan uhrit ei oleet niitä jotka tappajalle vääryyttä teki, välitti hän niiden kautta koko yhteiskunnan tietoisuuteen omn pahan olonsa. Se, miten Tuula Lukkarinen oli monin eri tavoin häpäisty, saa mut ajattelemaan häpäistyksi tulleen kostoa. Mielestäni seksuaalisesti nöyryytetty saattaisi kostossaan toimia juuri noin. Ajatellaan ulkomaan tapauksista sitten esimerkkeinä Ed Kemperiä tai Jerome Brudosia niin he ovat aivan hyviä keskusteluesimerkkejä siuitä kuinka nuoruuden seksuaalinen katastrofi on aiheuttanut yhdessä muiden taustavaikuttaja syiden kanssa sarjamurhaajan uran alun vaikka sitten vasta vuosia häpäisyn jälkeen, suoraan omaan seksuaalisen katastrofiinsa syyllisiä tällaiset ei kuitenkaan ole murhanneet, vaan murhatuiksi on tulleet naiset jotka tekijä syystä tai toisesta johtuen kokee seksuaalisesti "uhkaaviksi", koska heillä on niin paljon enemmän seksuaalista energiaa.
januzki
Scooby-Doo
Viestit: 26
Liittynyt: Ti Elo 14, 2012 10:00 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja januzki »

Itsellä tuli eilesen murharyhmä -ohjelman jälkeen mieleen tekijän vaatetuksesta, että voisiko olla siihen aikaan (tai ennen) toiminut taksikuskina sillä suunnalla. Paikallistuntemus hyvä / uhrit, jotka tietänyt/naamatuttuja .Tälläinen putkahti vaan mieleen, eikä missään nimessä liity Kallan postaukseen :)
Kalla
Susikoski
Viestit: 43
Liittynyt: To Touko 06, 2010 6:39 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Kalla »

Jos foorumilla on ketään tapahtumien aikaan Hyvinkäällä vaikuttaneita henkilöitä, vaihtaisin erittäin mielelläni ajatuksia tuon aikakauden "persoonista", jotka kaupungissa vaikuttivat. Itse kun uskon, että Hyvinkäältä tai aivan lähiympäristöstä tuo tekijä löytyy.

Kalla
Kalla
Susikoski
Viestit: 43
Liittynyt: To Touko 06, 2010 6:39 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Kalla »

Tuona aikana Hyvinkäällä taksia ajaneet voisin nimetä kaikki, enkä missään nimessä usko tekijän olleen ainakaan hyvinkääläinen taksikuski, mahdollisia vihjeitä tekijästä sensijaan ko. ammattipiiristä voisi löytyä. Ainakaan itse en muista virkavallan koskaan edes kyselleen vihjeitä ko. tapauksista taksimiehiltä, vaikka kaikki tupakkivarkaat kyllä peräänkuulutettiin.

Kalla
januzki
Scooby-Doo
Viestit: 26
Liittynyt: Ti Elo 14, 2012 10:00 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja januzki »

Kalla kirjoitti:Tuona aikana Hyvinkäällä taksia ajaneet voisin nimetä kaikki, enkä missään nimessä usko tekijän olleen ainakaan hyvinkääläinen taksikuski, mahdollisia vihjeitä tekijästä sensijaan ko. ammattipiiristä voisi löytyä. Ainakaan itse en muista virkavallan koskaan edes kyselleen vihjeitä ko. tapauksista taksimiehiltä, vaikka kaikki tupakkivarkaat kyllä peräänkuulutettiin.

Kalla
Samaa mieltä kanssasi , jos näitä siihen aikaan lähialueella toimineneita taksikuskeja olisi jututettu , niin tekijä olisi (ollut) lusimassa, ellei sitten olisi jo kuollut.
Avatar
devil_doll
Javier Pena
Viestit: 1885
Liittynyt: Su Huhti 04, 2010 5:22 am
Paikkakunta: From Hell

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja devil_doll »

jarmo.janis kirjoitti:Kyllä se niin taitaa olla että ainoastaan uhrin kuolema ja käsittely muualla selittää sen, ettei mitään toisten tekemiä havaintoja ole vaikka niitä kovemman härdellin syntyessä olisi saattanut olla mahdolisuus tehdä, ainakin siitä talosta josta Hellu apua sai siis jos tekopaikka oli jotakuinkin sama. Mielestäni yksi mahdollinen selitys, sen lisäksi että uhri oli tapettu muualla, sille ettei löytöpaikalla ollut ilmeisesti paljoakaan verta saattoi olla se, että tekijä oli kuljetuksen ajaksi jotenkin pakannut uhrin. Teko muualla ja peseytyminen ennen uhrin hävitystä saattaisi selittää senkin, miksi yltäänsä veressä olleesta tekijästä ja hänen pahoin sotkeentuneesta autostaan ei ole havaintoja.
Ihanko vakavissasi meinaat, että tekijä olisi kuljettanut suolistettua uhria jossain paketissa ja sitten vielä sitonut puuhun ym. metsässä? Se ei kerta kaikkiaan ole mahdollista. Niin tiivistä pakettia sellaisessa tapauksessa ei ole mahdollista tehdä, etteivät ruumiinnesteet valuisi autoon ja jättäisi pysyvää tekijän käräyttävää jälkeä.

Syy, miksi paikalla ei ole juurikaan verta, on yksinkertainen: kuolleen veri ei vuoda. Eikä Lukkarisen kurkkua sitä paitsi välttämättä leikattu auki; kyseinen oletus on peräisin palstalla pyörineestä kuvasta, jossa näkyy tumma jälki naisen kurkulla. Kyseessä saattaa kuitenkin yhtä hyvin olla köyden jälki puuhun sitomisesta ja/tai kuristamisesta. Lisäksi, jos kurkku olisi viilletty auki, luulisi kuvassa näkyvän veriroiskeita leualla, mutta näin ei ole.

Kysynkin nyt: onko poliisi eksplisiittisesti todennut, että
a) Lukkarisen kurkku oli viilletty auki
b) Lukkarista ei 100% varmasti tapettu hiekkakuopilla
?

Ainakin kohtaan a) vastaus on tietääkseni ei.
Sika naiseksi

There's nothing in my dreams, just some ugly memories. Kiss me like the ocean breeze.
jarmo.janis
Vic Mackey
Viestit: 1982
Liittynyt: Su Heinä 29, 2012 6:25 pm
Paikkakunta: kaakkois suomi

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja jarmo.janis »

[quote="devil_doll"
Ihanko vakavissasi meinaat, että tekijä olisi kuljettanut suolistettua uhria jossain paketissa ja sitten vielä sitonut puuhun ym. metsässä? Se ei kerta kaikkiaan ole mahdollista. Niin tiivistä pakettia sellaisessa tapauksessa ei ole mahdollista tehdä, etteivät ruumiinnesteet valuisi autoon ja jättäisi pysyvää tekijän käräyttävää jälkeä.

Syy, miksi paikalla ei ole juurikaan verta, on yksinkertainen: kuolleen veri ei vuoda. Eikä Lukkarisen kurkkua sitä paitsi välttämättä leikattu auki; kyseinen oletus on peräisin palstalla pyörineestä kuvasta, jossa näkyy tumma jälki naisen kurkulla. Kyseessä saattaa kuitenkin yhtä hyvin olla köyden jälki puuhun sitomisesta ja/tai kuristamisesta. Lisäksi, jos kurkku olisi viilletty auki, luulisi kuvassa näkyvän veriroiskeita leualla, mutta näin ei ole.

Kysynkin nyt: onko poliisi eksplisiittisesti todennut, että
a) Lukkarisen kurkku oli viilletty auki
b) Lukkarista ei 100% varmasti tapettu hiekkakuopilla
?

Ainakin kohtaan a) vastaus on tietääkseni ei.
Riippuen sitä mihin versioon uhrin käsittelytavan vaativuudesta silpomisen kohdalta uskoo on mahdollisuudet 50/50. Mun vaakakupissa painaa myös se, ettei kukaan kuullut tai nähnyt mitään jos paikka oli suunnilleen sama kuin Hellun tapauksessa ja siellä lähellä oli ilmeisesti myös talo josta Hellukin avun sai. Teon on pimeässä pakostikin täytynyt kestää jonkin aikaa. Tän tarkemin mä en näkemystäni asiasta enää osaa perustella.
Windir
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: To Kesä 21, 2012 10:56 am

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Windir »

jarmo.janis kirjoitti:
Perry kirjoitti:Mitä syitä voi olla sille,

Ihan ensin tulee mieleen tämä klassikko: murhaaja tulee uskoon.
(Mutta ei kuitenkaan niin paljon, että tunnustaisi tekonsa)
Tuo oli hyvä ajatus.
Mutta mitäpä sitä turhaan semmosia tunnustamaan. Ehkä hän ei ymmärrä tehneensä väärin, vaan pitää sitä mielestään ihan oikeutettuna. Kun luulen, että pöntto viheltää ja pahasti.
Tai sitten hän on tunnustanut esn henkilölle, jolla on vaitiolovelvollisuus. Tuo tunnustuksen kuullut henkilö ei kuitenkaan ole saanut häntä menemään poliisin puheille.
Vaitiolovelvollisuus ei koske jos kyseessä olevasta rikoksesta voi tuomita yli 6 vuotta vankeutta.
Atlanta
Adrian Monk
Viestit: 2565
Liittynyt: Ma Joulu 17, 2012 1:46 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Atlanta »

En ole tuollaisesta kuullutkaan. No, oppia ikä kaikki.
Mutta olen kuitenkin ymmärtänyt, että ainakin papeilla rippisalaisuus on niin pyhä, ettei sitä rikota. Ehkä juuri papille on tunnustettu, mutta tämä ei ole saanut henkilöä tunnustamaan viranomaisille.
Tai sitten ei ole tuunustanut kenellekään.

Koska Hellun tarinaa en sellaisenaan usko, enkä usko sen liittyvän Tuulan tapaukseen millään tavoin, niin jäljelle jää vain samaan aikaan Tuulan kanssa Kellokoskella hoidossa ollut mt-potilas.
Heillä on ollut romanssi sairaalassa ja tämä oli romanssin loppu.
Näissä sairaaloissa romansseja ja suhteita on vaikka minkä verran. Ei henkilökunta niistä lukua pidä. Potilaat seurustelevat keskenään, se on kuulemma terapiaa.
"Kaiken viisauden alku on tosiasioitten tunnustaminen". J.K.Paasikivi.
poepporoo
Theo Kojak
Viestit: 1122
Liittynyt: Su Touko 05, 2013 10:22 am

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja poepporoo »

devil_doll kirjoitti:
jarmo.janis kirjoitti:Kyllä se niin taitaa olla että ainoastaan uhrin kuolema ja käsittely muualla selittää sen, ettei mitään toisten tekemiä havaintoja ole vaikka niitä kovemman härdellin syntyessä olisi saattanut olla mahdolisuus tehdä, ainakin siitä talosta josta Hellu apua sai siis jos tekopaikka oli jotakuinkin sama. Mielestäni yksi mahdollinen selitys, sen lisäksi että uhri oli tapettu muualla, sille ettei löytöpaikalla ollut ilmeisesti paljoakaan verta saattoi olla se, että tekijä oli kuljetuksen ajaksi jotenkin pakannut uhrin. Teko muualla ja peseytyminen ennen uhrin hävitystä saattaisi selittää senkin, miksi yltäänsä veressä olleesta tekijästä ja hänen pahoin sotkeentuneesta autostaan ei ole havaintoja.
Ihanko vakavissasi meinaat, että tekijä olisi kuljettanut suolistettua uhria jossain paketissa ja sitten vielä sitonut puuhun ym. metsässä? Se ei kerta kaikkiaan ole mahdollista. Niin tiivistä pakettia sellaisessa tapauksessa ei ole mahdollista tehdä, etteivät ruumiinnesteet valuisi autoon ja jättäisi pysyvää tekijän käräyttävää jälkeä.

Syy, miksi paikalla ei ole juurikaan verta, on yksinkertainen: kuolleen veri ei vuoda. Eikä Lukkarisen kurkkua sitä paitsi välttämättä leikattu auki; kyseinen oletus on peräisin palstalla pyörineestä kuvasta, jossa näkyy tumma jälki naisen kurkulla. Kyseessä saattaa kuitenkin yhtä hyvin olla köyden jälki puuhun sitomisesta ja/tai kuristamisesta. Lisäksi, jos kurkku olisi viilletty auki, luulisi kuvassa näkyvän veriroiskeita leualla, mutta näin ei ole.

Kysynkin nyt: onko poliisi eksplisiittisesti todennut, että
a) Lukkarisen kurkku oli viilletty auki
b) Lukkarista ei 100% varmasti tapettu hiekkakuopilla
?

Ainakin kohtaan a) vastaus on tietääkseni ei.
Mun "mielestä" se kuvassa näkyvä "viilto" kaulalla voi olla vain iho poimu. Uhri makaa laverilla ja pää on hieman alaspäin kallellaan. Mutta joo, on vain mutua..
How do you hold a moonbeam in your hand?

-The Sound Of Music - Maria (The Nuns)-
Ernesti Säkävaara
Armas Tammelin
Viestit: 84
Liittynyt: Ti Joulu 04, 2012 11:54 am

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Ernesti Säkävaara »

Kalla kirjoitti:Tuona aikana Hyvinkäällä taksia ajaneet voisin nimetä kaikki, enkä missään nimessä usko tekijän olleen ainakaan hyvinkääläinen taksikuski, mahdollisia vihjeitä tekijästä sensijaan ko. ammattipiiristä voisi löytyä. Ainakaan itse en muista virkavallan koskaan edes kyselleen vihjeitä ko. tapauksista taksimiehiltä, vaikka kaikki tupakkivarkaat kyllä peräänkuulutettiin.

Kalla
Jos tekijä olisi taksikuski, niin eikö loogisempaa olisi, että hän olisi järvenpääläinen, koska siellähän on kaikkien tapausten alkupiste? Toki voisihan suhari siitä huolimatta olla hyvinkääläinen, tai vaikka riksulainen, koska eihän hän tekoja tehtäessä ainakaan taksilla liikkunut, joten työajan ulkopuolella olisi nuo teot tehty.

En ihan tältä istumalta vielä taksariteoriaan tässä tapauksessa usko. Toki en sitäkään mahdollisuutta pois sulje, mutta yhtä hyvin hän on voinut olla minkä tahansa muunkin ammatin edustaja. Murharyhmän todistajan kertoma vaatetus toi kyllä minulle ensimmäisenä mieleen erään vähemmistökansanosan, mutta jos näin olisi asianlaita ollut, että tekijä olisi kuulunut tuohon ryhmään, niin tokihan se olisi jossain yhteydessä tuotu esiin.
Vastaa Viestiin