Yliajo Lahden Mukkulassa syyskuussa 2012

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Kaalisoppa
Remington Steele
Viestit: 244
Liittynyt: Pe Tammi 14, 2011 7:51 pm

Yliajo Lahden Mukkulassa syyskuussa 2012

Viesti Kirjoittaja Kaalisoppa »

Mitäköhän tämän tapauksen taustalla on? Onkohan autoiltu vaan humalassa ja käynnyt onnettomuus, vai onko ihan tarkoituksella ajettu päälle?

http://www.ess.fi/?article=383278

Noin 40-vuotias heinolalainen nainen kuoli yliajon uhrina Lahden Mukkulassa lauantain vastaisena yönä. Naisen henkilöllisyyttä ei ensin tiedetty ja poliisi pyysi yleisön apua uhrin tunnistamiseen. Yliajosta epäillään kolmea lahtelaismiestä, jotka pakenivat paikalta. Poliisi otti heidät kiinni lauantaiaamuna yksityisasunnosta.

Poliisi löysi yliajossa todennäköisesti käytetyn auton parkkipaikalta Mukkulasta. Sen jälkeen poliisi otti yksityisasunnosta kiinni noin 20-40-vuotiaat miehet, joiden epäillään olleen liikkeellä tuolla autolla. Ajoneuvo ei ollut kenenkään kiinniotetun miehen omistuksessa.

Tapahtunutta tutkitaan törkeänä kuolemantuottamuksena, törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena sekä liikennepakona.

Auton yliajama nainen kuoli onnettomuudessa heti.

Päivällä poliisi tunnisti uhrin olevan heinolalainen perheellinen nainen. Hänen omaisilleen on ilmoitettu tapahtuneesta.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17153
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Yliajo Lahden Mukkulassa syyskuussa 2012.

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Naisen yliajon tutkinnassa yhä samat epäillyt

Heinolalaisnaisen syyskuisen yliajon tutkinnassa on yhä epäiltynä sama kolmikko kuin tutkinnan alkuvaiheessa. Päijät-Hämeen käräjäoikeus vapautti henkilöt pari päivää tapahtuneen jälkeen poliisin esityksen vastaisesti. He ovat edelleen vapaudessa, eikä muita kiinniottoja ole tehty.

Yliajoa tutkitaan törkeänä kuolemantuottamuksena, liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja moottorikulkuneuvon käyttövarkautena. Rikosepäilyt kohdistuvat kolmikosta eri henkilöihin.

Lahden Mukkulankadulla sattuneessa yliajossa kuoli syyskuun alussa perheellinen nainen.

Rikoskomisario Jari Kiiskisen mukaan tutkintamateriaalista puuttuu vielä joitakin teknisen tutkinnan tuloksia. Kun ne on saatu, hoidetaan viimeiset kuulustelut. Sen jälkeen juttu siirtyy syyttäjälle.

Poliisi tiedottaa tapauksen tutkinnasta lisää myöhemmin.


8.10.2012 20:12
http://www.ess.fi/?article=387754

Hmmm... mikähän on sitten se, josta vastataan vangittuna; epäillään murhasta - joo, epäillään taposta - ei aina, epäillään surmasta - enpäs tiedä, epäillään törkeästä kuolemantuottamuksesta - ei näköjään.

Helppo tapa hoitaa jonkun vihamies pois päiviltä - ajaa päälle ja huolehtia, että ajajan yhteys kaveriin ja yliajettuun ei paljastu. Ei missään olosuhteissa. Ensikertalainen lusii vähän, jos olenkaan ja kaveri (toimeksiantaja) pulittaa siitä hyvästä tälle sievoisen suman. Ja kas, se oli siinä.

En tietenkään tarkoita tätä tapausta. Tämä taitaa olla ihan klassinen pöllöpäiden autoajelu.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17153
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Yliajo Lahden Mukkulassa syyskuussa 2012.

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Kortiton ajoi naisen kuoliaaksi - uhri raahautui 80 metriä auton alla

Syyttäjä vaatii ajokortittomalle kuskille kolmen kuukauden mittaista ehdotonta vankeutta kuolemantuottamuksesta.

Mies ajoi tuttavansa henkilöautolla toissa syksynä Lahden Mukkulankadulla 30-vuotiaan naisen päälle. Nainen raahautui auton alla noin 80 metriä ja menehtyi.

Paikalla on 50 km/h-nopeusrajoitus. Auton nopeudesta onnettomuushetkellä ei ole tietoa. Paikalta ei löytynyt minkäänlaisia jarrutusjälkiä.

Vuonna 1987 syntynyt kuski pakeni onnettomuuspaikalta. Aamulla klo 3.30 aikaan sattuneella päälleajolla ei ollut ketään silminnäkijää. Nainen oli kävellyt kadulla yksin.

Poliisi jäljitti auton läheisen kerrostalon pihasta onnettomuuspaikalle pudonneen rekisterikilven perusteella, ja yliajaja saatiin muutama tunti myöhemmin kiinni.

Päihdetutkimuksessa mies puhalsi nollat. Hän kertoi paenneensa onnettomuuspaikalta jouduttuaan paniikkiin.

Miestä syytetään Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa kuolemantuottamuksen lisäksi liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, liikennerikkomuksesta ja ajokortitta ajosta. Hän tunnusti syyllisyyteensä kahteen viimeksi mainittuun syytekohtaan.

Mies oli ajokiellossa, koska kortti oli otettu pois rattijuopumusepäilyn vuoksi. Hänet tuomittiin myöhemmin rattijuopumuksesta.

Käräjäoikeus käsitteli jutun torstaina ja antaa ratkaisun viikon kuluttua.


IS
24.1.2014 0:28

3 kk:tta ehdotonta! Jopas on syyttäjällä kova vaatimus. Halvalla menee. Jos herjaa päättäjiä netissä saa 2 v 7 kk:tta, jos ajaa päihtyneenä ihmisen kuoliaaksi saa 3 kk:tta.

Yliajaja kertoo joutuneensa "paniikkiin". Ei suinkaan siitä syystä, että ajoi ihmisen kuoliaaksi, vaan siksi, että joutuu vastaamaan teostaan.

Aikaisempi rattijuopumus kertoo alkkoholiongelmasta. Sen jälkeenkin hän on jatkanut ns. hällä väliä - asenteella; on ajeltu päihtyneenä yhtä typerien kavereitten kanssa ties missä ja ties kuinka kovaa - mistään piittaamatta. Sitten kun kävi miten kävi, niin ollaan "paniikissa". Mietitään selitystä, mietitään kuka ottaa vastuun, kirotaan sitä ihmistä joka just silloin käveli siinä ja varmasti väärässä paikassa, toivotaan ettei kukaan nähnyt.

Kummallista, että syyte on kuolemantuottamuksesta, mutta ei törkeästä kuolemantuottamuksesta. Plarasin vanhoja yliajojuttuja ja niissä on syytteenä - ja tuomiona - hyvin usein ollut törkeä kuolemantuottamus, kun taasen niissä tapauksissa, joissa selvänä ajanut oli huolimattomuudellaan aiheuttanut tien reunassa kävelleen ihmisen kuoleman, oli kuljettajaa syytetty - ja usein tuomittu - kuolemantuottamuksesta.
-Mielestäni silloin kun kuljettaja on päihtynyt, niin syyte pitäisi aina olla vähintään törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Syyttäjä ei ole nyt tilanteen tasalla. Lisäksi tapauksen käsittely on kestänyt melkoisen kauan.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Beetu
Armas Tammelin
Viestit: 88
Liittynyt: Pe Loka 07, 2011 4:47 pm

Re: Yliajo Lahden Mukkulassa syyskuussa 2012.

Viesti Kirjoittaja Beetu »

Mutta eikö se tuossa puhaltanut nollat muutama tunti onnettomuuden jälkeen? Se rattituomio tuli aiemmasta tapauksesta, jonka takia oli korttikin lähtenyt pois. Lähti ilmeisesti karkuun kortitta-ajon takia.
Halpa on ihmishenki. :(
Ailar
Jessica Fletcher
Viestit: 3284
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Re: Yliajo Lahden Mukkulassa syyskuussa 2012.

Viesti Kirjoittaja Ailar »

Ei nuo oikeudetkaan taida aina olla varmoja, miten näihin yliajoihin tulisi suhtautua. Olen aikanaan kirjoittanut yhden tapauksen Hejaciin:
http://hejac.createforumhosting.com/tap ... -t406.html
Siinä hovioikeus muutti käräjäoikeuden tuomion täysin päälaelleen.
Kaalisoppa
Remington Steele
Viestit: 244
Liittynyt: Pe Tammi 14, 2011 7:51 pm

Re: Yliajo Lahden Mukkulassa syyskuussa 2012.

Viesti Kirjoittaja Kaalisoppa »

Tekijän kortti oli kuivumassa ilmeisesti tämän tapauksen takia.

http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2012/ ... kaa-matkaa
Auto ojassa ja nenä murtui, kuljettaja yritti jatkaa matkaa

KOTIMAA 4.8.2012, klo 12:16. Päivitetty 5.9.2013, klo 17:53

Poliisi tapasi perjantain ja lauantain välisenä yönä ruttaantuneen auton tiellä 140 Hollolan puolella.

Henkilöauto oli yöllä puoli kolmelta pysäköitynä tien laidassa. Poliisi tapasi paikalta autoa ajaneen, noin 25-vuotiaan miehen, joka oli vahvasti humalassa. Autossa oli matkustajana auton omistaja, parikymppinen nainen.

Auto oli kauttaaltaan kärsinyt peltivaurioita ja kuljettajakin oli saanut jonkin verrana vammoja. Alustavassa poliisin puhuttelussa selvisi, että 25-vuotias mies oli ajanut autoa Helsingintiellä (tie 140) ja menettänyt jossain vaiheessa auton hallinnan, jolloin auto oli suistunut ojaan.

Auto oli kuitenkin saatu ojasta ylös tielle. Hetken kuluttua auto oli sammunut eikä lähtenyt enää käyntiin. Autossa oli ollut matkustajina tässä vaiheessa kaksi muutakin henkilö, jotka olivat ennen poliisin tuloa poistuneet paikalta.

Kuljettaja puhalsi 2.43 promillen lukeman ja hänet kuljetettiin sairalaan saamaan hoitoa vammoihinsa. Miehen nenä oli ilmeisesti murtunut ja hampaita lohjennut.

Autossa matkustajina ollut paikalta poistunut kaksikkokin tavattiin kävelemästä tapahtumapaikan läheisyydestä. Autoa ajanutta miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Kyydissä ollutta, auton omistavaa parikymppistä naista poliisi epäilee kulkuneuvon luovuttamisesta juopuneelle.

ESS.fi
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6671
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Yliajo Lahden Mukkulassa syyskuussa 2012.

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Lahdessa pari vuotta sitten naisen yli ajanut mies on tuomittu kuukauden vankeuteen, joka suoritetaan yhteiskuntapalveluna. Lisäksi mies joutuu korvaamaan oikeudenkäyntikuluja.

Päijät-Hämeen käräjäoikeuden tuomion mukaan mies syyllistyi kuolemantuottamukseen ja liikennerikkomukseen, liikenneturvallisuuden vaarantamiseen sekä ajoneuvon kuljettamiseen oikeudetta. Mies itse oli kiistänyt syyllistyneensä kuolemantuottamukseen.


Lähde: Yle
Avatar
Kaizer Sose
Jane Marple
Viestit: 1013
Liittynyt: To Elo 11, 2011 12:05 am

Re: Yliajo Lahden Mukkulassa syyskuussa 2012.

Viesti Kirjoittaja Kaizer Sose »

Miten voi päästä kuukauden yhdyskuntapalvelulla jos ajaa jurrissa jonkun hengiltä! Tässä on pakko olla joku virhe.
Tuokaa minulle Alfredo Carcian pää ja hillosipuleita niin ette näe enää koskaan nälkää.
nuusku-nella
Adrian Monk
Viestit: 2745
Liittynyt: Pe Elo 06, 2010 9:14 pm
Paikkakunta: Etelämpi suomi

Re: Yliajo Lahden Mukkulassa syyskuussa 2012.

Viesti Kirjoittaja nuusku-nella »

Kaizer Sose kirjoitti:Miten voi päästä kuukauden yhdyskuntapalvelulla jos ajaa jurrissa jonkun hengiltä! Tässä on pakko olla joku virhe.
Kuski ei ollut humalassa, siinä virhe.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... pos=ok-nln Tuo uutinen kertoo lisäksi että "Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen lausunnon mukaan uhri oli tiellä kulkiessaan erittäin epätodennäköisesti pystyasennossa."

Minusta olisi liikennepaosta ja heitteillejätöstä kuitenkin voinut kovemminkin rangaista, helpolla pääsee piittaamattomuudestaan vaikka itse päälleajo olisikin ollut valitettava onnettomuus.
Avatar
Kaizer Sose
Jane Marple
Viestit: 1013
Liittynyt: To Elo 11, 2011 12:05 am

Re: Yliajo Lahden Mukkulassa syyskuussa 2012.

Viesti Kirjoittaja Kaizer Sose »

My Mistake. Asia muuttaa aika oleellisesti muotoaan.
Tuokaa minulle Alfredo Carcian pää ja hillosipuleita niin ette näe enää koskaan nälkää.
seivästäjä
Nikke Knakkertton
Viestit: 177
Liittynyt: Ti Marras 19, 2013 2:14 am

Re: Yliajo Lahden Mukkulassa syyskuussa 2012.

Viesti Kirjoittaja seivästäjä »

Ajoi ilman korttia, kortti oli hyllyllä rattijuopumuksen vuoksi. Halpaa on ihmisen henki, kun sen vie pyhällä lehmällä. Jos menet ryöstämään nallipyssyllä jotain omaisuutta, tuomio on heti kymmenkertainen.
Vastaa Viestiin