Ruotsin ensimmäinen mafiaoikeudenkäynti: Södertäljenätverket

Sana on vapaa, jos uskaltaa...
Wincentius
Martin Beck
Viestit: 758
Liittynyt: Su Loka 04, 2009 11:37 am
Paikkakunta: Ubi bene, ibi patria

Ruotsin ensimmäinen mafiaoikeudenkäynti: Södertäljenätverket

Viesti Kirjoittaja Wincentius »

Ruotsin ensimmäinen mafiaoikeudenkäynti

Asiaa on sivuttu jo eri ketjuissa, mutta koska ryhmittymän johtaja Bernard Khouri (32) on nyt jo toistamiseen käräjäoikeudessa tuomittu elinkautiseen vankeuteen, aloitetaanpa aiheesta oma ketju.

Ryhmittymä kulkee siis nimellä Södertäljenätverket - Syriaanien veljeskunta (syrianska brödraskapet), sisäpiirissä nimellä Shabakke. Kyseessä on nimenomaan syriaanien muodostaman ryhmittymä, ei assyyrialaisten. Kummallekin kansanosalle on Södertäljessä pääasiassa omat asuntoalueet, kirkot ja jalkapallojoukkueet.

Kokoan tähän alkuun muualta löytämäni postaukset. Näiden jälkeen korjaan tai täydennän esitettyjä arveluja/tietoja.

#1
01 Heinä 2010, 16:48 apollo kirjoitti:Iltalehden webbisivut:
Kaksi kuoli ammuskelussa peliklubilla

Torstai 1.7.2010 klo 07.52

Kaksi miestä ammuttiin kuoliaiksi pelihallissa Södertäljessä.

Poliisi uskoo, että kyse oli alamaailman välienselvittelystä. Tapauksella oli poliisin mukaan silminnäkijöitä, kertoo Aftonbladetin verkkosivut. Ammuskelussa loukkaantui myös yksi mies.

Yksi ammutuista oli poliisille entuudestaan tuttu 31-vuotias mies. Toisen kuolleen henkilöllisyydestä ei ole vielä tietoa.

Kyseessä oli jo toinen kerta, kun alamaailman pokerinpeluupaikkana tunnetulla klubilla ammuskeltiin. Viime joulukuussa 25-vuotias mies sai surmansa, kun naamioitu mies ampui hänet.

Uhri kuului X-team Södertälje -moottoripyöräjengiin, joka on kytköksissä Bandidos-moottoripyöräjengiin. X-team Södertäljellä on poliisin tietojen mukaan ollut jo pitkään yhteenottoja muiden södertäljeläisten rikollisryhmien kanssa.
Suomalaisveskarin seuratoveri ammuttiin kuoliaaksi!

Torstai 1.7.2010 klo 13.14

Assyriskassa pelaavan Magnus Bahnen seuratoveri Eddie Moussa on saanut surmansa ampumavälikohtauksessa Ruotsin Södertäljessä. Suomalainen Magnus Bahne pelaa Assyriskan maalivahtina.

- En löydä sanoja, olen shokissa, Assyriskan puheenjohtaja Aydin Aho kertoi.

Todistajien mukaan kolme henkilöä aloitti ammuskelun keskiviikon ja torstain välisenä yönä, Tukholman läänin poliisista vahvistettiin. Ampujiksi epäillyt ovat yhä vapaalla jalalla.

Assyriskan oli tarkoitus pelata torstaina Ruotsin toisen sarjatasolla Superettanissa Ängelholmia vastaan, mutta ottelu peruutettiin.

- Päätös oli itsestään selvä. Kokoamme tänään pelaajat yhteen ja puhumme mitä on tapahtunut, Aho jatkoi.
Södertäljen viimeöisessä ampumavälikohtauksessa kuolleiden kahden miehen uskotaan olleen veljeksiä.

Toinen miehistä on vahvistunut Assyriskassa pelanneeksi Eddie Moussaksi. Aftonbladetin verkkosivujen mukaan toinen uhri olisi Moussan veli.

Välikohtauksessa ammuttiin myös kolmatta miestä. Hänen tilansa on poliisin mukaan vakaa.

Silminnäkijöiden mukaan kolme henkilöä aloitti ammuskelun keskiviikon ja torstain välisenä yönä Oasen-klubilla. Ampujat ovat edelleen vapaalla jalalla.
Kuva
Eddie Moussa

Tämä Eddie on seuran sivujen mukaan 26-vuotias. Ilmeisesti siis ollut tämä velipoika. Onkohan mennyt siviilinä, vai kuuluikohan tuohon X-team-jengiin? Googlettelin vähän tuota Södertäljen jengisotaa, niin siellä näyttäisi olevan täysi rähinä X-teamin ja Assyyrialaisten ("Södertälje Network") kanssa. Jäin ihmettelemään, että miten ainakin tuo toinen kuollut (Assyyrialainen) on X-teamin jäsen, mutta kaippa ne vain valitsee puolensa?

Tuo aikaisempi klubilla ammuskelu on vielä selvittämättä. Siitä oli pidätettynä 18-vuotias mies, joka vapautettiin myöhemmin. Eri lähteiden mukaan uhri kuului X-teamiin ja epäilty tuohon Assyyrialaisten jengiin.

Lisäksi huhtikuussa on ammuttu kahta Assyyrialaista Södertäljen keskustassa. Tämä on ollut ilmeisesti kosto tuosta 25-vuotiaan surmasta. Osumia sai Assyyrialaisten johtaja ja hänen autokuskinsa. Nämäkin murhanyritykset ovat selvittämättä. Kiirettä piisaa Södertäljen poliisilla.
#2
02 Heinä 2010, 19:46 apollo kirjoitti:http://www.iltalehti.fi/jalkapallo/2010 ... 9_jp.shtml
Poliisi uskoo koston olleen syynä Södertäljen kaksoissurmaan.
Laukaustenvaihdossa Cafe Oasenissa kuoli jalkapalloseura Assyriskassa pelaavan suomalaisen Magnus Bahnen seurakaveri Eddie Moussa ja hänen veljensä Yaacoub Moussa.

Aftonbladetin tietojen mukaan poliisi on vakuuttunut surmien olleen tilaustyö, ja että niiden taustalla on rikollisjengi.

- Monet tietävät kuka ampui, mutta kukaan ei uskalla sanoa mitään, nimettömänä pysyttelevä poliisilähde sanoi Aftonbladetin verkkosivuilla.

Poliisilla on kolme epäiltyä ja he kaikki kuuluvat jengiin, joka tunnetaan nimellä Södertäljenätverket. Murhakäskyn arvellaan tulleen suoraan jengin johtajalta.

Eddien ja Yaacoubin 31-vuotias veli Dany Moussa on tuomittu useista väkivaltarikoksista. Häntä pidetään myös södertäljeläisen X-team-jengin johtajana. Jengit ovat ottaneet toistuvasti yhteen.

- Södertäljenätverket on uhannut tappaa Dany perheen, jos hän ei lähde kaupungista. Nyt he tekivät uhkauksesta totta, eräs Södertäljen alamaailmaan kuuluva kertoi.
X-teamilla taitaa olla kriisipalaverin paikka. Kaipaisi melkein uuden ketjun tämä "Södertälje network" -jengi, mutta menkööt näitten bandiittien alla, kun "keskenään" rähisevät. Joka tapauksessa poliisi sanoo jengin olevan Tukholman seudun yksi pahimmista ja että sillä olisi yhteyksiä jopa ex-Jugoslaviaan asti.
#3
15 Helmi 2013, 23:02 Wincentius kirjoitti:14.4.2001 raiskasivat Bernard Khouri (21), Isa Geuriye (24) ja Sabri Üney (24) 17-vuotiaan naisen tämän asunnossa Farstassa, Tukholman eteläpuolella. Miehet olivat varastaneet naisen asunnon avaimet ja tunkeutuivat yöllä naisen asuntoon tämän nukkuessa (nainen oli aikaisemmin illalla ottanut alkoholia ja rohypnolia). Tämä raiskaus oli raakuudessaan aivan eri luokkaa edellisen kanssa.

Miehet eivät tyydy vain raiskaamaan uhrin vaginaalisesti, anaalisesti ja oraalisesti, he myös pahoinpitelevät uhrin.

He sitovat uhrin jalat ja kädet selän taakse ("sikiöasentoon"), kiertävät köyden uhrin kaulan ympäri ja sotkevat tämän kasvot mustalla kenkäkiillotusaineella. Nainen kannetaan kylpyhuoneeseen, jossa hänet asetetaan kylpyammeeseen. Ammeessa naisen päälle kaadetaan kiehuvan kuumaa vettä. Jotta naisen huutoja ei kuultaisi, olivat miehet työntäneet uhrin suuhun appelsiinin.

Uhri jätettiin kärsimään ammeeseen yöksi. Yön aikana nainen oli kuitenkin onnistunut sekä nousemaan ammeesta lattialle että saamaan yhden solmun auki ja pystynyt näin tarttumaan kylpyhuoneessa olleeseen matkapuhelimeen, jonka avulla pystyi soittamaan ystävälleen, joka puolestaan hälytti apua. Poliisin piti kutsua palokunnan paikalle ennen kuin nainen saatiin vapautettua köysistä.

Uhri oli aikaisemmin ollut vapaaehtoisesti sukupuolisessa yhteydessä yhden tekijän (ex-poikaystävän) kanssa. Ex-poikaystävän spermaa löydettiin rikospaikalta, ja tämä kertoikin olleensa kyseisenä iltana sukupuolisessa suhteessa uhrin kanssa, mutta uhri oli tällöinkin vapaaehtoisesti suostunut tekoon. Uhri kieltää tapahtuneen täysin.

Syyttäjä lopettaa esitutkinnan parin kuukauden jälkeen, koska rikoksesta ei ollut riittävää näyttöä.

Lähde ja lähde

Bernard Khouri (s. 801006) tuomitaan myöhemmin (1.8.2012) elinkautiseen vankeuteen mm. tilausmurhista. Tapaus liittyy Södertäljen alamaailman (X-Team ja Södertäljenätverket, jonka johtaja Khouri oli) välienselvittelyyn, jossa tapetaan kolme miestä. Khouri'a kutsutaan tuolloin Södertäljen mafian kummisedäksi. Oikeudenkäyntiä yli 20:ntä tekijää (pääasiassa syyrialaisia/assyyrilaisia) vastaan kutsutaan Ruotsin ensimmäiseksi mafiaoikeudenkäynniksi.

Tuomitut:
Bernard Khouri, 801006. Till livstids fängelse för anstiftan av mord, människorov, olaga tvång, olaga hot, grovt rån, utpressning, försök till utpressning, grovt vapenbrott.

Metin Ok, 720901. Till fängelse 12 år för medhjälp till mord, olaga tvång och utpressning.

Abraham Aho, 910821. Till fängelse 12 år för mord, medhjälp till mord, människorov och olaga tvång.

Peter Lahdo, 900320. Till fängelse nio år för medhjälp till mord och människorov.

Gabi Kulle, 750220. Till fängelse sex år för människorov, olaga tvång, övergrepp i rättssak, utpressning och försök till utpressning.

Martin Öner, 920607. Till fängelse sex år för medhjälp till mord och människorov.

Housib Khado, 860424. Medborgare i Syrien – ingen utvisning. Till fem års fängelse för människorov och övergrepp i rättssak.

Sherbel Georgis Said, 820304. Till fängelse fem år för människorov, utpressning, försök till utpressning, grovt vapenbrott och brott mot vapenlagen.

Karl Anderas Lookene, 860328. Till fängelse tre år för människorov.

George Aho, 901030. Till tre års fängelse för människorov.

Deniel Altinkaya, 830801, Till fängelse fyra år för människorov.

Elias Farid Elias, 720905. Till fängelse 1,5 år för utpressning och försök till utpressning.

Afram Afram, 530118. Till fängelse 1,5 år för utpressning och försök till utpressning.

Elias Joseph Darghagi, 620615. Till fängelse 1,5 år för utpressning.

Charbel Kassab, 940523. Till sluten ungdomsvård ett år fyra mån för medhjälp till mord och människorov.

Ludvig Onvel
, 921213. Till sluten ungdomsvård två år för medhjälp till mord, människorov och rån.

Özcan Öner, 900125. Till böter 1 500 för ej haft skyddshjälm(!) på moped.

Bülent Ok, 731117. Till fängelse 1,5 år för utpressning.

Albert Toksoy, 711209. Till fängelse 1,5 år för utpressning.
Lähde ja lähde
Kirjoitan jatkossa laajemmat juttuni pääasiassa paremmin itselleni soveltuvalla alustalla (blogi). Osasyynä hiipuvaan läsnäolooni täällä on se, että asia-, käännös- ja/tai kirjoitusvirheitä ei 1. tunnin jälkeen voi enää korjata.
- WinCentius
Wincentius
Martin Beck
Viestit: 758
Liittynyt: Su Loka 04, 2009 11:37 am
Paikkakunta: Ubi bene, ibi patria

Ruotsin ensimmäinen mafiaoikeudenkäynti: Södertäljenätverket

Viesti Kirjoittaja Wincentius »

Tuo elokuun 2012 käräjäoikeudenkäynti jouduttiin ottamaan kokonaisuudessaan uusiksi, koska yksi lautamies osoittautui jääviksi, koska tämä oli oikeudenkäynnin aikana ensin varajäsen ja myöhemmin varsinainen jäsen Södertäljen poliisilautakunnassa.

Uusi käräjäoikeuden käsittely päättyi elokuussa 2013, ja tuomiotkin pysyivät pääasiassa samoina. Oikeus katsoi toteen näytetyksi sen, että Södertäljessä toimi rikollinen verkosto, jolla oli hierarkinen rakenne, mafia. Sen johtajana toimi Bernard Khouri.

Samoin käräjäoikeus päätyi siihen, että Khouri oli määrännyt tehtäväksi kolme (tilaus)murhaa.

Abraham Aho (22) tuomittiin 12 vuodeksi vankeuteen "K-Sigge'n" (oik. Mohaned Ali, X-Team) ampumisesta 23.12.2009 ravintola Oasen'issa (oik. laiton peli- ja salakapakka Café Oasen). Ampumisen määräsi Khouri.

Samassa paikassa ammuttiin 1.7.2010 Eddie Moussa ja Yaacoub Moussa, kuten ylempänä on jo mainittukin. Tekijät pakenivat paikalta mopolla. Varsinaisia tekijöitä (2 - 3) ei ole tunnistettu tai saatu kiinni.

Oikeus kuitenkin katsoi osoitetuksi, että Khouri oli yhdessä muiden kanssa suunnitellut Moussa-veljesten surmaamista ja määrännyt kaksi miestä tekemään ne. Lisäksi Khouri oli määrännyt, etä Abraham Aho, Metin Ok ja Peter Lahdo auttamaan valmisteluissa.

Syinä Södertäljenätverket'in toimiin pidettiin sitä, että Bandidos MC oli pesiytynyt Södertäljeen X-Team'in kautta. Molemmat taistelivat samoista markkinoista, mitä Södertäljenätverket ei hyvällä katsonut, joten Khouri kumppaneineen päätti toimia.

X-Team'in johtaja puolestaan on Dany Moussa, näiden toisten veli. K-Sigge (Mohaned Ali) oli puolestaan Dany Moussa'n hyvä ystävä ja apulainen, joidenkin tietojen mukaan myös henkivartija.

K-Siggen ampumisen jälkeen joitain Södertäljenätverketin jäseniä kohti ammuttiin huhtikuussa 2010 Södertäljen keskustassa liikkuvasta autosta. Kaksi sai vakavia vammoja, yksi (Charbel Said, Khouri’n serkku) halvaantui kaulasta alaspäin. Khouri itse oli sattumoisin juuri poistunut autosta ennen ampumisia mennäkseen ostamaan hodarin. Nälkä saattoi tuolloin pelastaa Khouri'n hengen. Kaksi X-Team'in jäsentä tuomittiin myöhemmin neljän vuoden vankeuteen murhayrityksen avustamisesta.

Pelkkä käräjäoikeuden tuomiopäätös on 444 sivua pitkä. Esitutkintamateriaali puolestaan yli 22 000 sivua. Kaikkien oikeudenkäyntien kokonaiskulut ovat olleet yli 300 000 000 kruunua, mikä on Palme-tutkinnan jälkeen Ruotsin kallein oikeustapaus.

Lähde

Tuomioista valitettiin hovioikeuteen, joka on käsittellyt tapausta uudestaan 18.11.2013 lähtien.

Lähde

Marraskuun alussa 41-vuotias Elias Farid Elias'sta (Södertäljenätverket) ammuttiin usealla laukauksella Södertäljen keskustan pysäköintihallissa. Yksi luodeista osui selkärankaan aiheuttaen täydellisen halvaantumisen. Elias ehti puolustautua hyökkäystä vastaan puukottamalla tekijää kahdesti, mutta lopulta ampujan aseen mennessä epäkuntoon, ampuja otti Eliaksen puukon ja puukotti lopuksi uhria päähän (ohimosta 7 - 8 cm syvyyteen).

Viikkoa myöhemmin uhri menehtyi.

Ampumisessa käytetty 9 mm käsiase löydettiin välittömästi paikalta.

12.11. ampumisesta kiinni otettu 22-vuotias Manhal Korkis (Husby'stä) pidätettiin 15.11. nimikkeellä todennäköisin syin epäiltynä.

Eilen pidätettin ampumiseen sekaantumisesta kaksi miestä, joista 22-vuotias todennäköisin syin epäiltynä rikollisen suojelemisesta ja 30-vuotias "on syytä epäillä"- nimikkeellä avunannosta murhaan. Molemmat poliisin vanhoja tuttuja.

Korkis'sta ja muita pidetään tekijöinä, mutta teettäjäksi epäillään neljättä miestä (Nabil Nabele Haidar, s. 1973), joka oli kiinni otettuna heti surman jälkeen, mutta näytön puutteesta mies vapautettiin. Uppsalassa asuva Haidar olisi ollut riidoissa (mies elättää itsensä yksityisellä lainanvälityksellä) Eliaksen kanssa, ja Elias olisi hakannut miehen tukholmalaisessa baarissa.

Lähde, lähde, lähde ja lähde
Kirjoitan jatkossa laajemmat juttuni pääasiassa paremmin itselleni soveltuvalla alustalla (blogi). Osasyynä hiipuvaan läsnäolooni täällä on se, että asia-, käännös- ja/tai kirjoitusvirheitä ei 1. tunnin jälkeen voi enää korjata.
- WinCentius
aripertti
Lauri Hanhivaara
Viestit: 142
Liittynyt: Ti Loka 09, 2012 1:52 pm

Re: Ruotsin ensimmäinen mafiaoikeudenkäynti: Södertäljenätve

Viesti Kirjoittaja aripertti »

Liittyy jollain tavalla myös tähän ketjuun:

http://www.hs.fi/sunnuntai/Menestyskirj ... 2441252828
Menestyskirjailija Jens Lapidus tuntee Ruotsin rosvot: "Tilausmurhan saa 50 000 eurolla"
...juttu on niin pitkä, etten ala sitä tähän kokonaisuudessaan lainaamaan...
Wincentius
Martin Beck
Viestit: 758
Liittynyt: Su Loka 04, 2009 11:37 am
Paikkakunta: Ubi bene, ibi patria

Re: Ruotsin ensimmäinen mafiaoikeudenkäynti: Södertäljenätve

Viesti Kirjoittaja Wincentius »

Ihan hyvä juttu hesarissa. Lapidus on paitsi rikoskirjailija, myös asianajaja.
Lapidus on seurannut kehitystä lähietäisyydeltä, sillä hän on puolustanut oikeussalissa useita Ruotsin kovimmista ammattirikollisista.
Ainoa suora viittaus ketjun aiheeseen on tämä:
Kaksiosaisessa kirjassaan Svensk maffia tutkivat toimittajat Lasse Wierup ja Matti Larsson laskevat rikollisjengien määrän kasvaneen 20 vuodessa kourallisesta noin 50:een. Liivijengien ohella keskeisiä toimijoita ovat jugoslaavimafian ja Södertäljen syyrialaismafian kaltaiset etniset ryhmittymät.
Kuva

Suomalaisiakin on tietysti mukana.
Myös Lapidusin kirjojen rosvojoukoissa vilahtelee suomalaisia sukunimiä. Kirjailijan mukaan oikeussaleissa suomalaisnimiin törmää nykyään lähinnä rakennusfirmojen kuittikaupoissa ja muissa talousrikoksissa. Katuja hallitsevat nyt tuoreemmat tulokkaat.

Saman voi päätellä Lasse Wierupin ja Matti Larssonin kirjasta. Vuoteen 2006 päättyvän ensimmäisen osan nimihakemiston noin 300 nimestä suomalaisia on kymmenen, kun taas viime vuosiin keskittyvän kakkososan noin 250 nimestä suomalaisia on kaksi – ja heistäkin toinen on lääninsyyttäjä Martin Lilja.
Lasse Wierupin ja Matti Larssonin kirjoittamat kirjat Ruotsin mafiasta ovat todellakin lukemisen arvoisia, jos on yhtään kiinnostunut maan järjestäytyneestä rikollisuudesta.
  • Tosin lehden (HS) toimittaja tehnee väärän olettamuksen, kun väittää lääninsyyttäjä Martin Liljan olevan suomalainen pelkästään (?) tämän sukunimen perusteella. Lilja on kukan nimi myös ruotsiksi, ja aivan tavallinen ruotsalainen sukunimi. Lisäksi Martin Lilja ollee poliisi eikä missään vaiheessa ole toiminut syyttäjänä.
"On hyvä kysymys, miksi Ruotsissa on enemmän järjestäytynyttä rikollisuutta kuin Suomessa tai Norjassa. Voi olla, että se liittyy jotenkin siihen, miten ruotsalainen yhteiskunta on rakentunut. Tukholma on Pariisin jälkeen Euroopan toiseksi eriytynein kaupunki."
Lapidusin mukaan jugoslaavimafian mahti on perustunut järeisiin aseisiin, sotilaskokemukseen ja verkostoihin Balkanilla. Balkanin kautta läntiseen Eurooppaan on salakuljetettu varsinkin tupakkaa, prostituoituja, aseita ja huumeita.
Lapidus heitti mielenkiintoisen kommentin koskien vankien oloja Suomessa ja Ruotsissa:
"Turun vankila oli paljon hienompi kuin useimmat ruotsalaiset vankilat. Niillä oli siellä taulutelevisiot ja kaikki."

Lapidus muistuttaa, että ensikertalaiset istuvat Suomessa vain puolet tuomiostaan, Ruotsissa selvästi pitempään.

"Monet asiakkaani ovat halunneet suorittaa tuomionsa mieluummin Suomessa, koska heidän mielestään teidän vankilanne ovat tosi kivoja", Lapidus piikittelee.
Olisi kai artikkelissa voinut mainita Ruotsin jugoslaavimafian kummisedistä Dragan Joksovicin Solvallan raviradalla vuonna 1998 ampuneen suomalainen palkkamurhaajan nimen (Janne Raninen).

...

Mitä tulee ylempänä mainittuun 41-vuotiaan Elias Farid Eliaksen ampumiseen, niin kahden 22-vuotiaan miehen tutkintavankeuksia jatkettiin eilen 17.3.2014 asti. Toista (Manhal Korkis) epäillään murhasta ja toista (Elos Ghebrai) avunannosta murhaan todennäköisin syin epäiltynä. Korkis epäilty kiistää epäilyt, sen sijaan Ghebrai ei syytöksiä kiistä.

Molempia miehiä on uhkailtu, joten vangitsemisoikeudenkäynti käytiin turvatiloissa.

Aikaisemmin pidätettynä ollut 30-vuotias mies on vapautettu, koska epäilyjä miehen osallisuudesta surmaan ei kyetty vahvistamaan.

Lähde

Ruotsin vankeinhoitolaitoksen tutkija Päivi Pölkki suoritti Korkikselle henkilötutkinnan, jonka mukaan Korkis on ammattirikollinen, joka elättää itsensä rikoksilla. Pölkki suosittelee, että Korkikselle tehtäisiin suppea mielentilatutkimus, mikä puolestaan sai Korkiksen asianajajan Martin Cullberg (Linda Lampeniuksen mies) raivostumaan, jolloin Cullberg kirjoitti eilen Södertäljen käräjäoikeudelle vihaisen kirjeen, jossa asianajaja ilmoitti vastustavansa asiakkaansa mielentilatutkimusta perustellen tutkimuksen olevan turhaa resurssien ja ajan tuhlaamista.
Kirjoitan jatkossa laajemmat juttuni pääasiassa paremmin itselleni soveltuvalla alustalla (blogi). Osasyynä hiipuvaan läsnäolooni täällä on se, että asia-, käännös- ja/tai kirjoitusvirheitä ei 1. tunnin jälkeen voi enää korjata.
- WinCentius
Wincentius
Martin Beck
Viestit: 758
Liittynyt: Su Loka 04, 2009 11:37 am
Paikkakunta: Ubi bene, ibi patria

Re: Ruotsin ensimmäinen mafiaoikeudenkäynti: Södertäljenätve

Viesti Kirjoittaja Wincentius »

Wincentius kirjoitti:Abraham Aho (22) tuomittiin 12 vuodeksi vankeuteen "K-Sigge'n" (oik. Mohaned Ali, X-Team) ampumisesta 23.12.2009 ravintola Oasen'issa (oik. laiton peli- ja salakapakka Café Oasen). Ampumisen määräsi Khouri.

Samassa paikassa ammuttiin 1.7.2010 Eddie Moussa ja Yaacoub Moussa, kuten ylempänä on jo mainittukin. Tekijät pakenivat paikalta mopolla. Varsinaisia tekijöitä (2 - 3) ei ole tunnistettu tai saatu kiinni.
...
Tuomioista valitettiin hovioikeuteen, joka on käsittellyt tapausta uudestaan 18.11.2013 lähtien.
Tiistaina 18.3.2013 oli vuorossa hovioikeuden käsittelyssä Moussan veljesten ampuminen. Ahon puolustusasianajajat kiistivät asiakkaansa osallisuuden veljesten murhiin tai murhissa avustamiseen. Heidän mukaansa Aho ei ollut se henkilö, joka määräsi paossa käytettyjen mopot toimitettavaksi ampujille.

Mafiaoikeudenkäynnin hovioikeuskäsittely jatkuu kokonaisuudessaan 18.6.2014 asti.

Lähde
Kirjoitan jatkossa laajemmat juttuni pääasiassa paremmin itselleni soveltuvalla alustalla (blogi). Osasyynä hiipuvaan läsnäolooni täällä on se, että asia-, käännös- ja/tai kirjoitusvirheitä ei 1. tunnin jälkeen voi enää korjata.
- WinCentius
Vastaa Viestiin