Ammuskelu Brysselissä - neljä kuollut

Aiheet terrorismista ja terroriryhmistä tänne.
chantal
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 100
Liittynyt: Ti Maalis 25, 2008 7:07 pm

Re: Ammuskelu Brysselissä- kolme kuollut

Viesti Kirjoittaja chantal »

Selvä viharikoshan tässä on kyseessä. Kiinniotettu mies on siis Ranskan kansalainen, nimeltään Mehdi Nemmouche, ikä 29. Ihan tyyppillisstä ranskalaismiehestä ei kuitenkaan ole kyse - nimestä päätellen. Mikään ensikertalainen hän ei ollut, vaan istunut kahteen kertaa murroista. Artikkelin mukaan miehellä on sukulaisia ja tyttöystävä Belgiassa. Hän on kotoisin Pohjois-Ranskasta.

http://www.rtl.be/info/belgique/faitsdi ... us-le-choc

http://www.rtl.be/info/belgique/faitsdi ... -une-video

URSA
Watson itse
Viestit: 5992
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Ammuskelu Brysselissä- kolme kuollut

Viesti Kirjoittaja URSA »

http://yle.fi/uutiset/juutalaismuseon_a ... sa/7272469
Juutalaismuseon ammuskelusta epäilty tunnusti – vietti yli vuoden Syyriassa

Marseillessa pidätetty ranskalaismies on nauhoittanut videon, jossa hän tunnustaa veriteon ja esittelee aseitaan.

Brysselin Juutalaisen museon ammuskelusta epäilty ranskalaismies on viettänyt yli vuoden Syyriassa, kertoo syyttäjä. Syyttäjän mukaan mies on myös kuvannut lyhyen videon, jossa hän kertoo tehneensä hyökkäyksen.

Videolla mies esittelee aseitaan, joilla hän kertoo ampuneensa museossa 24. toukokuuta, kertoi Pariisin syyttäjä Francois Molins tiedotustilaisuudessa. Epäillyllä oli Kalashnikovinsa lisäksi valkoinen lippu, jossa oli Syyriassa vaikuttavan ISIL-liikkeen nimi arabiaksi.

Mies pidätettiin Marseillessa, Etelä-Ranskassa perjantaina ja pidätyksestä kerrottiin sunnuntaina. Molins vahvisti, että pidätyshetkellä miehellä oli matkalaukussa mukanaan automaattiase ja toinen ase, jotka olivat samanlaisia kuin Belgian verilöylyssä käytetyt.

Pidätetty on 29-vuotias ranskalaismies, jolla on tiettävästi yhteyksiä Syyrian islamistitaistelijoihin. Lähteiden mukaan mies on ollut Ranskan tiedusteluviranomaisten seurannassa. Syyttäjät eivät kuitenkaan voineet vahvistaa, mitä epäilty oli tehnyt Syyriassa, minne hän lähti Ranskasta vuonna 2013.

Miehen kerrotaan olevan kotoisin pohjoisranskalaisesta Roubaix'n kaupungista. Syyttäjän mukaan hän kääntyi radikaaliin islamiin vankilassa, jossa hän oli ollut viisi kertaa.

Oikeuslähteiden mukaan mies ei ole sanonut sanaakaan pidätyksensä aikana. Häntä voidaan pitää pidätettynä tiistaihin saakka, mutta jos epäilynä on terroriteon mahdollisuus, torstaihin saakka.

Viime viikon lauantain ampumistapauksessa kuoli israelilainen pariskunta ja ranskalainen nainen. Vaikeasti haavoittunut nuori belgialaismies joutui sairaalahoitoon ja viime viikolla kerrottiin, että hän on aivokuollut. Teon motiiviksi on epäilty juutalaisvastaisuutta.

Verilöyly on herättänyt huolta siitä, että sadat Syyriaan taistelijoiksi lähteneet eurooppalaiset saattaisivat tehdä iskuja kotimaissaan. Muun muassa YK ja Yhdysvallat ovat varoittaneet asiasta.

Ranskan viranomaisten mukaan ainakin noin 780 ihmistä on lähtenyt Syyriaan taistelijoiksi pelkästään Ranskasta.
Ei taida jäädä yksittäistapaukseksi.

kat
Alibin satunnaislukija
Viestit: 66
Liittynyt: Ma Touko 21, 2012 6:04 pm
Paikkakunta: Ulkomailla

Re: Ammuskelu Brysselissä- kolme kuollut

Viesti Kirjoittaja kat »

Ammuskelun neljas uhri on myos nyt kuollut.

Lahdelinkkia ei ihan viela ole, radiossa ilmoittivat katkaisten normaalilahetyksen hetkeksi.

URSA
Watson itse
Viestit: 5992
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Ammuskelu Brysselissä- kolme kuollut

Viesti Kirjoittaja URSA »

Tällainen on juuri pelottavinta terrorismia; kadulta tulee vain joku henkilö, jolla ei ole mitään yhteyttä paikkaan tai paikalla oleviin henkilöihin, ja avaa tulen sisällissotaa käyvässä maassa opitulla tunteettomuudella, ampuu valikoimatta keitä nyt paikalla sattuu olemaan, sekä vain katoaa takaisin ihmisjoukkojen sekaan.

Olenkohan ymmärtänyt uutisista oikein, että ampuja jäi kiinni vain siksi, että hän kuljetti aseita mukanaan bussimatkalla, ja aseet huomattiin jossakin rutiinitarkastuksessa?

Vastaa Viestiin