PUHELIN - RINNAKKAISPUHELIN ?

Keskustelua Ulvilan tapauksesta
Caldera
Axel Foley
Viestit: 2109
Liittynyt: La Heinä 06, 2013 10:33 am

Re: PUHELIN - RINNAKKAISPUHELIN ?

Viesti Kirjoittaja Caldera »

Toripolliisi kirjoitti:
Caldera kirjoitti:Et sinä silti pysty tuottamaan puhelinta kohti voimistuvia juoksuaskeleita jos oikeasti juostaan poispäin jossain kylppärin perällä.
Käy helposti juurikin rinnakkaispuhelimella. Sattumalta tai ei mutta on mahdollista..
Selitä miten tämä on mahdollista. Anneli siis juoksee rinnakkaispuhelin kädessään kodinhoitohuoneesta takkahuoneeseen (minkä tyttö johdonmukaisesti kieltää tapahtuneen), jolloin rinnakkaispuhelimesta menevät häken suuntaan Annelin samantasoisina pysyvät askeläänet. Sen lisäksi häkeen menevät lankapuhelimesta etääntyvät askeläänet. Ja sä olet sitä mieltä että tästä yhdistelmästä seuraa tilanne, jossa ilman mitään stereoefektiä saadaan vaikutelma siitä että Anneli juoksee kohti puhelinta ja avaa ulko-oven. Sillä tarkkuudella että askelmitta sopii ja ulko-oven kopsahdus seinäänkin voidaan sieltä erottaa.

Edit: Ja jos ajattelet niinpäin että rinnakkaispuhelin on takkahuoneessa ja Anneli juoksee sitä kohti, niin silloin kuullaan sekä puhelimesta loittonevat että puhelinta kohti tulevat äänet yhtä aikaa ja ihan takuulla tästäkään yhdistelmästä ei synny sitä että askeleet tulevat johdonmukaisesti puhelinta kohti. Ilman stereoefektiä jonka viimeistään Hemmi tai FBI sieltä erottaisivat. Niin, ja entäs sitten se että missä vaiheessa se rinnakkaispuhelin on sinne takkahuoneeseen viety ja miten se vaikuttaa asiaan että Jukan huudot tulevat häkeen kahdesta paikasta yhtä aikaa...
Viimeksi muokannut Caldera, Ti Kesä 24, 2014 1:48 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
Toripolliisi
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1445
Liittynyt: To Touko 20, 2010 8:28 pm

Re: PUHELIN - RINNAKKAISPUHELIN ?

Viesti Kirjoittaja Toripolliisi »

Caldera kirjoitti: Ja sä olet sitä mieltä että tästä yhdistelmästä seuraa tilanne, jossa ilman mitään stereoefektiä saadaan vaikutelma siitä että Anneli juoksee kohti puhelinta ja avaa ulko-oven. Sillä tarkkuudella että askelmitta sopii ja ulko-oven kopsahdus seinäänkin voidaan sieltä erottaa.
Älä kirjoita mielipiteekseni sellaista mitä en ole kirjoittanut, kiitos!

Enempää en tähän chattiin osallistu, lue edelliset viestit ajatuksella, näyttää siltä että jotain on lukematta..
..saapa nähä..
Instigator
Frank Drebin
Viestit: 392
Liittynyt: To Syys 22, 2011 9:52 am

Re: PUHELIN - RINNAKKAISPUHELIN ?

Viesti Kirjoittaja Instigator »

Jotenkin näin?

Ajassa 1:55 AA alkaa juosta linjaltaan suljettu langaton puhelin kädessään työhuoneesta kohti takkahuonetta (lähestyvät askeleet). Ollessaan lankapuhelimen kohdalla hän antaa tyttärelle merkin: "Mykistä lankapuhelin". Samaan aikaan hän avaa kädessään olevan langattoman puhelimen linjan ja liu'uttaa (ei kopsahdusta nauhalle) sen lattiaa pitkin metrin päähän takkahuoneen rajasta. Näin puhelinta lähestyvät askeleet voivat jatkua ja loitota sen jälkeen vieden AA:n takkahuoneen rajalle. Tytär hiipii samaan aikaan heti puhelimen mykistettyään oman huoneensa / työhuoneen / tuulikaapin oven viereen ja avaa sen sen verran äänekkäästi, että langattomaan puhelimeen kuulostaa äänen tulevan melko läheltä. Nyt ollaan ajassa n. 1:59.

Takkahuoneen rajalta AA hiipii metrin matkan takaisin langattoman puhelimen luo ja toimii jälleen synkronoidusti tyttärensä kanssa sulkien linjan samaan aikaan, kun puhelimen ääreen taas hiipinyt tytär avaa lankapuhelimen linjan. Tästä AA hiipii puhelin kädessään takkahuoneeseen ja astaloi JL:n jollain työhuoneesta toiseen käteensä nappaamallaan tai takkahuoneeseen valmiiksi jemmaamallaan esineellä. Itsensä hän suojaa pussilakanalla. Sen jälkeen taas merkki tyttärelle ja linjojen vaihto päittäin: "Tuleeksielt kettää?". Aika n. 2:08.

Vielä kerran linjojen vaihto päittäin, jonka jälkeen lapsen repliikki: "Hei, onksiel joku, tulkaa äkkii, mun iskä voi huonosti. Tulkaa äkkii." AA palaa (juosten) takkahuoneesta vasta huudettuaan JL:lle: "Hei, lopeta". Paluumatkallakin hän kantaa mukanaan astaloa ja langatonta puhelinta, jolloin takkahuoneeseen ei ole tarvetta enää palata häkepuhelun jälkeen.

Ei ihme, että tätä suoritusta on täytynyt harjoitella, mutta tarkalla etukäteissuunnittelulla ja pienellä tuurilla se on mahdollista.

Kumoapa, Caldera, tämä teoria.
Caldera
Axel Foley
Viestit: 2109
Liittynyt: La Heinä 06, 2013 10:33 am

Re: PUHELIN - RINNAKKAISPUHELIN ?

Viesti Kirjoittaja Caldera »

Instigator kirjoitti: Ei ihme, että tätä suoritusta on täytynyt harjoitella, mutta tarkalla etukäteissuunnittelulla ja pienellä tuurilla se on mahdollista.

Kumoapa, Caldera, tämä teoria.
Instigator, et voi olla tosissasi :mrgreen: . No minäpä yritän illalla kun on enemmän aikaa. Mutta että etukäteissunnittelu tyttären kanssa. Siis että hei tytär, mitä jos Jukka herääkin kun olemme luulleet hänen olevan kuollut ja häkehenkilö lähtee pitkäksi aikaa linjalta pois ja joudumme astaloimaan Jukkaa, otettaisko rinnakkaispuhelin käyttööön? Harjoitellaan ensin tarkka koreografia siitä miten tää astalointi tapahtuu ja tehdään se jopa kahteen kertaan jos Jukan astalointi ei onnistu ensimmäisellä kierroksella. Ja sitten muistetaan vielä lavastaa tuulikaappiin verijäljet kun olen lopuksi puukottanut itseäni rintaan, minkä ilmoitan toki häkelle hyvissä ajoin heti puhelun aluksi että sellainen puukotus on tulossa..

Kun otetaan Occamilta partaveitsi ja mietitään että meillä on tää nauha mistä kuullaan miten Anneli juoksee kohti puhelinta ja avaa ovenja tytärkin on todistanut että äiti juoksi ulos ja tuli sen jälkeen puhelimeen. Ja siihen sopiva verijälkikin löyty.
Instigator
Frank Drebin
Viestit: 392
Liittynyt: To Syys 22, 2011 9:52 am

Re: PUHELIN - RINNAKKAISPUHELIN ?

Viesti Kirjoittaja Instigator »

^ Caldera: Enhän minä nyt niin kuolemanvakavissani olekaan. Mutta jonkunhan tässä pitää edes yrittää opponoida, kun ei noista antiannelistiressukoista ole siihen.

Murha AA:n suorittamana ei ole mitenkään voinut tapahtua tyttären siitä tietämättä. Joten tytär olisi juonessa mukana vähintäänkin peittelemällä äitinsä osuutta. Miksei sitten vielä konkreettisemmin.

JL:n "herääminen" ei tulisi AA:lle yllätyksenä. JL olisi hereillä koko ajan, mutta AA:n ja häkepäivystäjän tiivis keskustelu peittäisi hänen äänensä alleen - kuten Kuolemannaakka on argumentoinut. Lahti olisi täytynyt jättää eloon, jotta AA saisi alibin juurikin edellisessä viestissäni kuvaamastani juoksusta, jonka sinisilmäisimmät uskovat tapahtuneen päinvastaiseen suuntaan. Alkuperäinen hyökkäys olisi tapahtunut JL:n nukkuessa eikä hän olisi missään vaiheessa nähnyt hänen kimppuunsa hyökänneiden kasvoja. Eikä pimeässä olisi tunnistanutkaan. Siksi hän ei olisi osannut syyllistää AA:ta tai tytärtä huudellessaan häkepuhelun taustalla.

Älykkäänä ihmisenä AA olisi tajunnut häkepäivystäjän joutuvan poistumaan linjoilta apuvoimien kutsumiseksi paikalle, joten ajankohta koreografialle olisi ollut tarkkaan suunniteltu. Eikä sitä olisi tarvinnut tehdä kahteen kertaan. Jos luet edellisen viestini uudelleen huolella, havaitset, että AA palaa skenaariossani takkahuoneesta toisten juoksuaskelten saattelemana. Ei tarvetta vastaavalle hämäykselle tässä kohtaa.

Ja ulko-oven verestä ei tutkittu DNA:ta. Se olisi saattanut aivan yhtä hyvin olla JL:n verta, jolloin "lavastaminen" olisi ollut mahdollista tehdä jo ennen häkepuhelua - tahallaan tai vahingossa. Tosin oli AA:n tuuri, ettei DNA:ta tutkittu, mutta sanoinhan että tässä skenaariossa tarvitaan vähän tuuriakin.

Tytär luonnollisesti kertoisi tapahtumien kulusta siten kuin on ennalta sovittu. Myös itsensä puukottaminen olisi ollut ennalta suunniteltu ja siten AA olisi pystynyt siitä myös kertomaan heti puhelun alussa. Illuusion mestari!
Avatar
sisotalo
Jessica Fletcher
Viestit: 3375
Liittynyt: Su Helmi 26, 2012 12:10 pm

Re: PUHELIN - RINNAKKAISPUHELIN ?

Viesti Kirjoittaja sisotalo »

Tämä höpötys rinnakkaispuhelimesta on ihan turhaa kun sellaista ei löydetty. Sen sijaan on välttämätöntä lähteä siitä, että Annelin syyttäminen pitää aina sisällään myös Amandan syyttämisen. Syyttäjän uuden paperin mukaan perustana on Auerin poika - nyt 15 vuotta ja äitiään ja sisartaan jamassa kurimukseen. Samalla hän myös suojelee isänsä murhaajaa kun hän valehtelee nujertaakseen äidin ja sisaren.
mikaelk

Re: PUHELIN - RINNAKKAISPUHELIN ?

Viesti Kirjoittaja mikaelk »

sisotalo kirjoitti:Tämä höpötys rinnakkaispuhelimesta on ihan turhaa kun sellaista ei löydetty
Äläpä, äläpä. Samalla logiikalla höpötys huppumiehestä on ihan turhaa, "kun sellaista ei löydetty"
Avatar
sisotalo
Jessica Fletcher
Viestit: 3375
Liittynyt: Su Helmi 26, 2012 12:10 pm

Re: PUHELIN - RINNAKKAISPUHELIN ?

Viesti Kirjoittaja sisotalo »

Huppumiehestä en tiedä mitään, mutta murhaajan paikalla olosta Tähtisentiellä väännetään jo kahdeksatta vuotta - puolesta ja vastaan. Sen sijaan rinnakkaispuhelimesta ei ole mitään näyttöä kun kertaakaan ollut. Vai veikö murhaaja senkin mennessään?
kaljaloota
Theo Kojak
Viestit: 1158
Liittynyt: To Syys 13, 2012 5:34 pm
Paikkakunta: si lähikauppa

Re: PUHELIN - RINNAKKAISPUHELIN ?

Viesti Kirjoittaja kaljaloota »

Voisiko joku valaista sitä sitten, että miksi silloin kun AA on takkahuoneessa niin kuuluu niin selkeästi? Rinnakkaispuhelin/kännykkä matkassa mukana :mrgreen:
Kertakaikkiaan mainio juttu tämä Rantakoksen nauhoite!!
mikaelk

Re: PUHELIN - RINNAKKAISPUHELIN ?

Viesti Kirjoittaja mikaelk »

sisotalo kirjoitti:Huppumiehestä en tiedä mitään
Sanoppa muuta! Hupparista ei tiedä kukaan mitään, se esiintyy vain syytetyn ja tyttärensä tarinoissa. Hmm..
sisotalo kirjoitti:murhaajan paikalla olosta Tähtisentiellä väännetään jo kahdeksatta vuotta - puolesta ja vastaan.
Jaa. Joku siis väittää, ettei mitään murhaajaa ollutkaan? 8)
sisotalo kirjoitti:Sen sijaan rinnakkaispuhelimesta ei ole mitään näyttöä kun kertaakaan ollut. Vai veikö murhaaja senkin mennessään?
Puhelin on helppo kätkeä. Mitähän syytetty haki työhuoneesta murhanjälkeen siellä käydessään?
Avatar
kerroush
Agentti Scully
Viestit: 663
Liittynyt: Su Heinä 14, 2013 8:13 pm

Re: PUHELIN - RINNAKKAISPUHELIN ?

Viesti Kirjoittaja kerroush »

Rinnakkaispuhelimesta on sen verran näyttöä, että ei ole uskottavaa, että ammatikseen kotisivuja tekevä ja ylläpitävä ihminen menisi aina keittiöön puhumaan koneen viereltä. Se ei yksinkertaisesti ole mahdollista.

Kolme vaihtoehtoa. Langaton rinnakkaispuhelin. Pitkä jatkojohto varsinaisessa puhelimessa. Oma kännykkä. Kaikki käy.
Avatar
Toripolliisi
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1445
Liittynyt: To Touko 20, 2010 8:28 pm

Re: PUHELIN - RINNAKKAISPUHELIN ?

Viesti Kirjoittaja Toripolliisi »

Langaton rinnakkaispuhelin lienee työhuoneessa ollut tukiasema-/lataustelineessään, johon tuli oven alta jatkojohto eteisaulasta. Se oli työhuoneen normaalia tekniikkaa tuohon aikaan eikä sitä ole tarvinnut piilotella. Eikä huppisjahdissa olleiden poliisien erikseen raportoidakaan. Jos nyt työhuoneessa yleensä oli heidän toimestaan käytykään..
..saapa nähä..
Caldera
Axel Foley
Viestit: 2109
Liittynyt: La Heinä 06, 2013 10:33 am

Re: PUHELIN - RINNAKKAISPUHELIN ?

Viesti Kirjoittaja Caldera »

kerroush kirjoitti:Rinnakkaispuhelimesta on sen verran näyttöä, että ei ole uskottavaa, että ammatikseen kotisivuja tekevä ja ylläpitävä ihminen menisi aina keittiöön puhumaan koneen viereltä. Se ei yksinkertaisesti ole mahdollista.
No eihän Anneli tehnyt ammatikseen kotisivuja, hänellä oli oma saitti johon hän myi mainoksia. Lisäksi tuolloin elettiin ihan toisia aikoja, Anneli oli oikeasti pioneeri noissa hommissa. Nykyään puhelimettomuus ei tietenkään enää menisi läpi. Ja onko se sitten uskottavaa että Annelilla oli oma kännykkä? Hänellä oli varmaan myös oma puhelinverkko ja masto talon vieressä vai? Vai prepaid-kortillako hän puheli? Salasi kaiken, soitti vain asiakkaille ja eli vaikeasti niin että sitten voi murhata Jukan älyvapaalla suunnitelmalla. Vai ajatteliko hän niin että no enpä hanki kännykkää tai soittelen vain asiakkaille hankalasti prepaidilla siltä varalta että tulee perheriita ja ryhdytään tappamaan toisiaan :D? Ja entä sitten metrien pituinen puhelinjohto, miten pitkä siitä oikein tulisi jos sen pitäisi yltää Annelin työpisteelle? Missä se puhelinjohto nyt on, laitetaanko senkin vaihtaminen lyhempään Annelin to-do-listalle ennen poliisien tuloa? Ja pakastimeen kopsahtaa taas uusi esine?

Rinnakkaispuhelin on mielestäni näistä ainoa vaihtoehto jos lähdetään siitä että Anneli olisi kokenut tarvitsevansa puhelinta työpisteelle. Mutta eihän sitä ole ollut juuri noitten stereoääniin littyvien ongemien takia ja siksi ettei se edes auta oikeasti mitään. Edelleenkin Anneli juoksee kohti lankapuhelinta ja ulos just ennenkuin pahin äksöni takkahuoneessa alkaa. Sitä ei voi selittää pois rinnakkaispuhelimella. Tai lähdetään Instigatorin viestin kuvaamalle lala-planeetalle joka saa huppumiesteorian tuntumaan järjen riemuvoitolta.
Caldera
Axel Foley
Viestit: 2109
Liittynyt: La Heinä 06, 2013 10:33 am

Re: PUHELIN - RINNAKKAISPUHELIN ?

Viesti Kirjoittaja Caldera »

mikaelk kirjoitti:Sanoppa muuta! Hupparista ei tiedä kukaan mitään, se esiintyy vain syytetyn ja tyttärensä tarinoissa. Hmm..
Mihin unohtui puoli vuotta jatkunut henkeen kohdistunut uhkailu josta Jukka kertoi laajasti eri ihmisille, esim. auerin veli on uhkailuista kertonut? Uhria uhkailtiin edellisestä keväästä asti, murha otettiin nauhalle ja nauhalta ei muka millään onnistuta löytämään kohtia jossa vaimo miehensä tappaa. Vaikka huppumiehen antamat iskut löytyvät helposti. Kaikki huppumies-tutkintalinjat tapetiin krp:n ilmastointiputkissa toikkaroivan dna:n takia. Ja silti tätä juttua jauhetaan kahdeksatta vuotta ja täällä julistetaan että hupparista ei kukaan tiedä mitään.
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: PUHELIN - RINNAKKAISPUHELIN ?

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

mikaelk kirjoitti:Sanoppa muuta! Hupparista ei tiedä kukaan mitään, se esiintyy vain syytetyn ja tyttärensä tarinoissa. Hmm..
Järjetöntä valehtelemista. Kyllä tietää. Tutkinnanjohtaja Kuusiranta. Ja hän ketoo sen vain pari päivää Anneli Auerin pidättämisen jälkeen. Ai miten? Siten, että hän kertoo todisteen huppiksesta.
5.10.2009

Tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Pauli Kuusiranta vahvisti alkuviikosta IS:lle, että tekijän jättämäksi luultu dna eristettiin ihmisen jättämästä verijäljestä. Kuusirannan mukaan tähän päivään mennessä ei kuitenkaan ole saatu selville, milloin ja miten kyseinen veri on taloon tullut.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 46149.html
Kirjoitin isoin kirjaimin, niin näkyy paremmin tämän metelin keskeltä. Nyt on saatu selville, että tuo veri on KRP:n tutkijan.

Toisin sanoen, jo Anneli Auerin pidättämisen aikoihin on ilmoitettu, että paikalla on ollut ulkopuolisen verta - tosin sitä kerrottiin aluvaiheessa olleen jopa runsaasti, koska ulkopuolinen loukkaantui teon yhteydessä, mutta tässä onkin merkittävää, että kuka saman asian kertoi tässä tutkintalinjassa - ja jo samassa vaiheessa kerrottiin, että häkenauha on lavastettu, tarkoittanee ns. syyttäjän päätodistetta FBI-nauhaa.

Tietysi olisi mielenkiintoista, jos täällä spekuloitaisiin faktoihin perustuen, eikä olematonta ikuisen samaa jankkaamista typeristä asioista, kuten siitä, että oliko huppista vai eikö ollut, jolla kinaamisella ei ole ollut koskaan mitään perustetta.
Alethes doksa meta logu
Vastaa Viestiin