Nevada-tan ja muita japanilaisia surmia

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset
Lennox
Poliisikoira Rex
Viestit: 272
Liittynyt: Su Huhti 29, 2007 11:40 pm
Paikkakunta: Tampere

Nevada-tan ja muita japanilaisia surmia

Viesti Kirjoittaja Lennox »

http://en.wikipedia.org/wiki/Girl_A

Lyhyesti suomeksi: 11-vuotias tyttö tappoi 12-vuotiaan luokkatoverinsa ns. mattoveitsellä Okubon ala-asteella Japanissa 1.6.2004.

The 11-year-old schoolgirl murdered her 12-year-old classmate, Satomi Mitarai, in an empty classroom during the lunch hour at Okubo Elementary School in Sasebo. "Girl A" left Mitarai's body at the murder scene and returned to her own classroom, her clothes covered in blood. The girls' teacher, who had noticed that both were missing, found the body and called the police.

After being taken into custody, "Girl A" was reported as confessing to the crime, saying "I have done a bad thing" and "I am sorry, I am sorry" to police, though she initially gave no motive for the killing. Shortly afterward, "Girl A" confessed to police that she and Mitarai had fallen out as a result of messages left on the Internet.

Satomi Mitarai, 12, was slashed to death by a classmate.On September 15, 2004, a Japanese Family Court ruled to institutionalize "Girl A", putting aside her young age because of the severity of the crime. "Girl A" was sent to a reformatory in Tochigi prefecture; coincidentally, six months before, the same reformatory had released the (at the time) teenage killer known as Sakakibara.

Sakakibarasta lisää, varsinainen tapaus sekin: http://en.wikipedia.org/wiki/Sakakibara
EuroJR
Jessica Fletcher
Viestit: 3334
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Costa del Crime

Viesti Kirjoittaja EuroJR »

Mielenkiintoisia tapauksia totta tosiaan. Japanista löytyy kyllä kummallisuuksia moneen lähtöön. Tulen lähiaikoina kirjoittamaan suuresta mysteeristä Japanista, tuosta myrkyttäjä-pankkirosvosta joka jakoi/jakaa kansan mielipiteet.
EuroJR
Jessica Fletcher
Viestit: 3334
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Costa del Crime

Viesti Kirjoittaja EuroJR »

js
Susikoski
Viestit: 34
Liittynyt: Ti Touko 08, 2007 1:17 am
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja js »

EuroJR kirjoitti:Japaniassa sattuu ja tapahtuu...
Jotenkin mua ei yhtään yllätä, että Japanissa tapahtuu tällaista. Liekö sitten syynä japanilaiset elokuvat, vai mikä, koska nämä tapahtumat ovat kuitenkin kai suhteellisen harvinaisia.
Ilta-Sanomat kirjoitti:Japanissa on viime kuukausina paljastunut useita raakoja paloittelumurhia.
Näistä enempää tietoa? Montako näitä sitten on tapahtunut?
Lennox
Poliisikoira Rex
Viestit: 272
Liittynyt: Su Huhti 29, 2007 11:40 pm
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Lennox »

Koko japanilaisessa kulttuurissa on jotain outoa. Harvoin sattuu ja tapahtuu (tai lieneekö edes niin harvoin nykyään?), mutta kun tapahtuu, niin sitten vedetään karmeimman ja sairaimman kautta.
CHG
Nikke Knakkertton
Viestit: 150
Liittynyt: Ma Touko 14, 2007 4:04 pm

Japani

Viesti Kirjoittaja CHG »

Japanissa tehdään oikeasti käsittääkseni asukaslukuun nähden melkein vähiten murhia koko maailmassa, mutta näyttää että kun joku sekoaa niin se tehdäänkin sitten ns. koko rahan edestä...

Lapset ovat ennenkin hassutelleet tuollapäin, muistaakseni joku vuosi sitten joku skidi oli koulupäivän aluksi napannut repustaan (entisen) kiusaajansa pään ja iskenyt pulpetille ;)... Älkää pyytäkö lainauksia, en muista nimiä.

EDIT: Hmm saattoi olla juuri tuo mainittu Sakakibara itse asiassa, tosin en ihmettelisi vaikka näitäkin olisi useampia.
Kalessin
Adrian Monk
Viestit: 2942
Liittynyt: Ke Touko 30, 2007 3:26 pm
Paikkakunta: Maameri, läntiset rajavedet

Viesti Kirjoittaja Kalessin »

japani...se on sitten jännä maa... kuten joku edellä mainitsikin, että kun seotaan niin seotaan sitten "koko rahalla".

suomenkielisessä wikipediassa oli pitkä juttu tästä sakakibaran yhteydessä mainitusta hikikomorista, jonka japanilainen psykologi termitti(?) (keksaisin sanan;). japanin sosiaaliset ja yhteisölliset paineet, sekä normit ja rajoitukset luultavasti vaikuttaa melkoisesti siihen, että siellä (?) on asukaslukuun nähden vähiten väkivaltarikoksia. Yhteisön sisäiset normit määrittää melkoisesti yksilöiden käytöstä ja vanhan kunniakäsityksen periytyminen nykypäivään pitää luultavasti pahimmat nilkit kurissa ja koko japanin yhteiskunta toimii yhteisen hyvän vuoksi(vahditaan kaikkia pihan lapsia). mutta eihän missään kulttuurissa kyetä kaikkia häiriintyneitä hallitsemaan pelkän yhteisön voimalla, väkisinkin syntyy poikkeumia tai enemmänkin vinoumia esimerkiksi juuri hikikomorit, joiden tekemät rikokset ovatkin sitten ihan omaa luokkaansa. Enkä oikeastaan tiedä onko kyseessä vinouma tai poikkeama, vaan luulisin, että tällaisten yksilöiden syntyminen on pakollista sillä (kyllä aion vedota siihen) luonnonvalinta toteutuu vaikka miten sitä yritettäisiin kiertää.

no joo...olihan taas...taisi mennä aiheen vierestäkin.
"Ei ne karhutkaan koko aikaa riehu, ne vetää välillä puolukoita". -Kummeli, Kultakuume-
CHG
Nikke Knakkertton
Viestit: 150
Liittynyt: Ma Touko 14, 2007 4:04 pm

Viesti Kirjoittaja CHG »

Kalessin kirjoitti:Enkä oikeastaan tiedä onko kyseessä vinouma tai poikkeama, vaan luulisin, että tällaisten yksilöiden syntyminen on pakollista sillä (kyllä aion vedota siihen) luonnonvalinta toteutuu vaikka miten sitä yritettäisiin kiertää.
En itsekään usko että murhia voidaan koskaan lopettaa yhtään mitenkään; vaikka kloonaisit kaikki ihmiset samasta mahdollisen rauhallisesta yksilöstä ja antaisit näille mahdollisimman hyvän elinympäristön, niin silti jossain vaiheessa joku tapetaan.

Varmasti murhia paljon vähemmän tapahtuisi, mutta kyllä niitä silti tehtäisiin, koska kloonatutkin ihmiset ovat yksilöitä.

(Tämä muuten helvetin usein unohdetaan klooni-henkisessä scifissä; itsensä kloonaaminen, vaikka jopa pystyttäisiin kopioimaan muistotkin, ei tarkoita että kyseessä on sama henkilö; ihan yhtä kuollut itse silti olisit, vaikka joku samanlainen kaveri olisi olemassa kopioituine tietoineen).
EuroJR
Jessica Fletcher
Viestit: 3334
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Costa del Crime

Viesti Kirjoittaja EuroJR »

CHG kirjoitti:
Kalessin kirjoitti:(Tämä muuten helvetin usein unohdetaan klooni-henkisessä scifissä; itsensä kloonaaminen, vaikka jopa pystyttäisiin kopioimaan muistotkin, ei tarkoita että kyseessä on sama henkilö; ihan yhtä kuollut itse silti olisit, vaikka joku samanlainen kaveri olisi olemassa kopioituine tietoineen).
Niinpä... tai sitten ei. Entäs jos klooneilla onkin kollektiivinen tajunta? Otan tähän asiaan yleistasollisesti liittyvän esimerkin, jonka olen kopioinut Esko Valtaojan kirjasta.

Otetaan yksi aivojeni miljardeista neuroneista ja korvataan se samankokoisella mikropiirillä, joka pystyy tekemään täsmälleen samat temput kuin neuronikin: vastaanottamaan ja lähettämään viestejä tuhatta kanavaa pitkin Varmastikin olen aivan sama ihminen tämän vaihdon jälkeen. Korvataan toinen neuroni, miljoona, miljardi... ja lopulta aivojeni paikalla on tietokone. Katoanko minä jossain vaiheessa? Jos ajattelet niin , uskot pahamaineiseen vitalismiin, mystiseen elämänvoimaan, kuolemattomaan sieluun, johonkin mikä ei ole tästä maailmasta, ei mitattavissa, ei havaittavissa, mutta kuitenkin pystyy vaikuttamaan tähän maailmaan. No hyvä, monennenko neuronin kohdalla minä sitten lakkaan olemasta?
CHG
Nikke Knakkertton
Viestit: 150
Liittynyt: Ma Touko 14, 2007 4:04 pm

Viesti Kirjoittaja CHG »

EuroJR kirjoitti:Niinpä... tai sitten ei. Entäs jos klooneilla onkin kollektiivinen tajunta?
Saahan sitä kaikkeen uskoa, mutta kyllä tuo menee omasta mielestäni suoraan 'huuhaa' osastoon.

Jos ostat uuden tietokoneen, jossa on samanmerkkinen prosessori kuin edellisessä koneessasi, niin onko molemmissa koneissa silloin myös automaattisesti samat ohjelmat?

Tai jos kopioitkin ne ohjelmat sinne, niin pystyvätkö nämä koneet kommunikoimaan keskenään ilman nettiä, ja muutenkin käyttäytyvät täysin samalla tavoin? Ja ihmiset tietenkään eivät ole tietokoneita, mutta väitän että edes täsmälleen samanlaiset samanmerkkiset tietokoneet eivät saa samaan aikaan samoja virheilmoituksia Windowsissa, eivätkä myöskään hajoa samaan aikaan.

JA tietenkään ei tarvita mitään uskoa, itsekin olen ateisti, mutta jos sinut tapetaan niin kyllä se tietoisuus siihen loppuu; se jos sen jälkeen sinut vaikkapa kannibaali paistaa ruuaksi tai sinusta tehdään ziljoona kloonia tähtienväliseen sotaan, on aivan sama.

Mitä Valtaojan mielestä sitten tapahtuu jos on kaksi eri henkilöä, joilla kuitenkin on täsmälleen samanlaiset, samasta ihmisestä kopioidut tietokoneaivot? Näkevätkö he kuitenkin samanaikaisesti molempien ihmisten silmillä? Miksi helvetissä näkisivät, kyse on eri yksilöistä.
EuroJR
Jessica Fletcher
Viestit: 3334
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Costa del Crime

Viesti Kirjoittaja EuroJR »

En nyt ihan tuota tarkoittanut.

Ajattelin hieman eteenpäin tuosta esimerkistä, enkä tehnyt yhtymäkohtaa selväksi.

Jatketaas ajatusleikkiä. Joka kerran kun neuronin tilalle laitetaan mikropiiri, siirretään se alkuperäinen neuroni toiseen "paikkaan". Ennen pitkää entisessä "normaalissa" päässä on mikropiiriaivot, ja toisaalla, sanotaanko nyt sitten vaikka keinotekoisen pään sisällä on pala palalta siirrettynä nuo neuronit alkuperäisessä asetelmassaan. Missä vaiheessa ja missä päässä tuo tietoisuus sitten on? Entäs kun siirrot ovat suurin piirtein puolivälissä? Onko tietoisuus jakautunut kahtia? Onko se puoliksi alkuperäisessä päässä vai miten ihmeessä?

Ei tällä ole ateismin tai uskonnon kanssa mitään tekemistä. Kunhan nyt ihmettelen missä se tietoisuus majailee.

edit: menee pahasti OT:n puolelle. Itse asiassa avaan tälle HuuHaan puolelle ketjun.
Kalessin
Adrian Monk
Viestit: 2942
Liittynyt: Ke Touko 30, 2007 3:26 pm
Paikkakunta: Maameri, läntiset rajavedet

Viesti Kirjoittaja Kalessin »

tämän aivoissa sen sijaan alkaa ilmetä keskiviivasiirtymiä ihan vaan nyrjähdyspohjalta.;) mutta kuitenkin, tästähän sikisi ihan vakavasti otettava keskustelu.

mutta entä jos väkivaltainen käytös on niin kuin nykyään vahvasti uskotaan, geeneihin sidonnaista, niin miten vaikuttaisi esim. suomalaisen geenipoolin muuttaminen toisenlaiseen elinympäristöön?siis tarkoitan, että ihmisen käytöstähän aina muokkaa vallalla olevat yhteisön säännöt yms, mutta ympäristöllä ja elinolosuhteilla on pakko olla myös oma osansa tässä sopassa. eli siis jos vaihdettaisiin japanilaisten ja suomalaisten paikkoja päikseen, suomalaiset japaniin ja japanilaiset suomeen, niin muuttaisiko se suomalaiset "japanilaisemmiksi" ja päin vastoin. tietenkin tässä tulisi huomioida alkuvaiheen sopeutuminen ja näin, mutta lopultakin, muuttaisiko se ihmisiä ja jos muuttaisi niin miksi? vai muuttaisiko ihmiset muuttaessaan, uuden elinympäristönsä vanhan kaltaiseksi ja sitä kautta olisivat muuttumatta?;) :twisted:
"Ei ne karhutkaan koko aikaa riehu, ne vetää välillä puolukoita". -Kummeli, Kultakuume-
Vastaa Viestiin