Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Kuivakorppu
Armas Tammelin
Viestit: 72
Liittynyt: Ti Touko 19, 2009 4:12 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Kuivakorppu »

Scarlett tuntuu tietävän kenestä on kyse...silloin kuin vielä samoissa porukoissa pyörittiin, niin ei ollut ongelmana tällä hepulla töksäyttää tuolla tapaa kuten edellisessä viestissä kerroin. Tosin silloin oltiin porukalla liikkeellä, toimiko yksinään samallalailla, en tiedä..
Olen myös kuullut HUHUn että jotain synkkääkin tässä "välivuosina" olis tapahtunut, mutta kun en tiedä, en ala leuhuaan. Jos kuulen muualta niin se on asia erikseen.
Munch
Poliisikoira Rex
Viestit: 255
Liittynyt: Pe Loka 16, 2009 6:43 pm
Paikkakunta: Savo

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Munch »

Poliisin hitautta mahd.rikospaikkatutkintaan voi vaikuttaa nämä pyhät jne.- yksinkertaisesti porukka on lomilla ja vajaalla. Ja ei Suomessa nämä mene ihan CSI.n malliin. Jos puukosta saadaan esim jotain sormenjälkiä, DNA tunnisteita mahd-tekijän osalta, en edes tiedä onko Suomessa jotain dna-rekisteriä...edellettyen että tekijä on ennenkin lusinut jostain jutusta...mikä on aika todennäköistä.
Avatar
Scarlett
Sofia Karppi
Viestit: 420
Liittynyt: La Joulu 13, 2008 10:42 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Scarlett »

Kuivakorppu. Tiedän kenestä kyse ja mm. yhteisiä kavereita FB:ssä. Mutta kaikki persoonaan liittyvä tieto on saatu vain parilta tutulta, jotka olivat toki FB-kavereita, mutta tunsivat vain pintapuolisesti. He kuvasivat rauhalliseksi tyypiksi sen verran kuin ovat mm. työnsä puolesta nähneet. Varmaan sinun kuvasi persoonasta on monipuolisempi ja parempi. Ehkä hänessä sitten oli se säväkkäkin puoli.

Jos hänellä todellakin on ollut pimeitä vuosia, niin tilannehan on saattanut välissä parantua ja nyt on mennyt takaisin huonoihin aikoihin, joka johti tähän lopputulokseen.
retardo
Susikoski
Viestit: 31
Liittynyt: Ti Marras 18, 2014 1:13 am

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja retardo »

Miten tuo puukon verettömyys voi olla niin suuri kynnyskysymys täällä monille? Että ei kuulu tapaukseen kun puukossa ei ole verta. Juuri siksi ettei poliisi julkistele iltapäivälehdissä kuvia verisistä astaloista vaikka varmuudella liittyvätkin tutkittavaan surmaan. Kuva samanlaisesta tekovälineestä yksinkertaisesti haetaan jostain muualta. Alibin kuvat ovat erikseen.
Surmatapa on puukotus, tekoväline on löytynyt lähistöltä, kuva tupesta julkaistaan myös koska se on löytynyt tai oletus on että tuollaista yli 30cm puukkoa kannattaa kanniskella tupessa tai muuten tulee pipi omaan nahkaan. Ja tupen kuva kannattaa julkaista koska veitsi tuppineen on kaverilta voinut tippua vaikka Mäkkärin vessassa tai Keskustorilla ja tuollaisen muistaisi jos olisi nähnyt. Ei näitä kuvia julkaista siinä toivossa että joku ilmiantaisi omia tuttujaan.
Tupakkaa pummaava sekopää sopisi ihan hyvin tekijän profiiliksi. Muistelisin että Tampereella muutama vuosi sitten juurikin tupakkaa pummannut kaveri oli puukottanut ventovierasta ihan keskustassa rautatieaseman tuntumassa. Miksipä ei sitten jossain näin syrjässä yön tunteina. Nyt vain sattui puukko osumaan tavallista pahemmin tai sitten uhri kävi rääkymään ensimmäisen iskun jälkeen jolloin piti tuikata muutama kerta lisää ja nimenomaan ääntä kohti. Tuollaisella veitsellä, jossa terällä on pituutta yli 20cm, saa pahaa jälkeä aikaiseksi olkoon sitten minkälainen kopio tahansa. Murhana aloitetaan tutkinta koska jälki on ollut sen näköistä.
trapper
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 116
Liittynyt: Pe Tammi 10, 2014 1:53 am

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja trapper »

vähän haiskahtaa tää puukon löytyminen nyt poliisien jekulta ,et tutkinta etenee hyvin vaikka mitään ei tiedetä tekijästä,melko varmaan
työmatkapyöräilijä
Scooby-Doo
Viestit: 29
Liittynyt: La Elo 22, 2009 11:29 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja työmatkapyöräilijä »

Oletteko huomioineet alibissa olleen tummaihoisen, joka muistaakseni turun aurajoen rannalla oli puukottanut kahta satunnaista nuorta rannalla. Syy oli aiempi pettymys. Todennäköisesti tämä tekijä on kaltereiden takana, koska juttu oli muistaakseni kesän alibissa.
työmatkapyöräilijä
Scooby-Doo
Viestit: 29
Liittynyt: La Elo 22, 2009 11:29 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja työmatkapyöräilijä »

En löytänyt linkkiä tähän juttuun, mutta luin viime kesänä sukulaisissa alibin jutun, jossa pariskunta oli istunut aurajoen rannalla ja yhtäkkiä puukko oli isketty kurkkuun. En väitä, että olisi sama tekijä, mutta tuli heti mieleen. Tyyppi vain sanoi, että oli joutunut rasistisen kiusauksen uhriksi ja oli ollut pakko hakea puukko kotoa. Mutta koska juttu oli viime kesän alibissa, niin tekijän täytynee olla (sähkö) lukituksen takana
työmatkapyöräilijä
Scooby-Doo
Viestit: 29
Liittynyt: La Elo 22, 2009 11:29 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja työmatkapyöräilijä »

Googleen: mies puukotti takaapäin

Pahoittelen matkapuhelimen linkin copy + paste ei toiminut. Tapaus 2013 syksyllä
P_V
Armas Tammelin
Viestit: 81
Liittynyt: La Elo 17, 2013 11:32 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja P_V »

Munch kirjoitti: DNA tunnisteita mahd-tekijän osalta, en edes tiedä onko Suomessa jotain dna-rekisteriä...edellettyen että tekijä on ennenkin lusinut jostain jutusta...
On DNA rekisteri
Avatar
irmuska
Rico Tubbs
Viestit: 1295
Liittynyt: Ti Tammi 03, 2012 7:16 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja irmuska »

Poliisi on saanut kymmenittäin vihjeitä, kertoo Aamulehti.
Poliisi saanut kymmeniä vihjeitä: Tesoman teräase ei ole jokamiehen puukko

KOTIMAA | 5.1.2015 | 11:27 | PÄIVITETTY 11:320
Aamulehti

Tampereen Tesoman henkirikoksen tapahtumapaikan läheltä löytyneestä teräaseesta ja sen tupesta on tullut Sisä-Suomen poliisille lukuisia yhteydenottoja. Tosin ei sellaisia, joita poliisi toivoisi.
- Vihjeitä on kymmeniä. Kaikki kertovat, mistä puukkoja saa, mutta kukaan ei ole vielä kertonut, kenellä semmoinen on, tutkinnanjohtaja Jari Kinnunen kertoo.
Hän sanoo, että löydetyllä veitsellä on monta nimitystä: esimerkiksi veitsi, puukko, Rambo-puukko ja taisteluveitsi.
- Kyseessä on kopio, hän lisää.
Kinnunen sanoo, että teräase kertoo poliisille yhtä sun toista, mutta hän ei halua avata asiaa sen enempää. Tosin hän sanoo, että kyseessä ei ole mikään yleinen ase.
- Ei tuommoista puukkoa joka mies osta, hän sanoo.
Poliisi julkaisi lauantaina kuvia tekopaikalta löytyneestä aseesta ja sen tupesta. 40-vuotiaan miehen surma tapahtui yöllä 28.–.29.12.2014. Teräase ja tuppi löytyivät lauantaina 3.1.2015 tapahtumapaikan läheisyydestä ja ne saattavat liittyä tapahtuneeseen. Surmattu mies löydettiin tekoa seuranneena maanantaiaamuna pyörätieltä.
Kinnunen sanoi maanantaina aamupäivällä, että hänellä ei ole Tesoman henkirikoksesta uutta tiedotettavaa.
- Olen juuri jakanut tehtävät. Katsotaan, mitä olemme iltapäivään mennessä saaneet aikaiseksi.
Mikä tässä tutkinnassa herättää toiveita?
- Niin kauan kun on tutkintalinjoja on toiveita.
Mikä tutkinnassa huolestuttaa?
- Ei tässä mikään erityinen huolestuta. Vastapuolella on enemmän huolestumisen aihetta kuin meillä. Parempi, että tekijä ottaisi hammasharjansa ja tulisi tänne, Kinnunen sanoo.
Vihjeitä aseesta ja havainnoista tekoajalta voi lähettää sähköpostilla osoitteisiin [email protected], [email protected] tai soittaa numeroon 0503137391. Tekoa tutkitaan murhana. Murhaa tutkitaan muun muassa silloin, kun teko on tehty vakaasti harkiten tai erityisen raa’alla tai julmalla tavalla.
"Sinä olet aivan liian tyhmä analysoimaan mitään, joten jätä se suosiolla älykkäämmille ihmisille."
Avatar
Kalistinpää
Hetty Wainthropp
Viestit: 473
Liittynyt: Su Elo 21, 2011 8:16 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Kalistinpää »

Iltalehti kirjasi viisi "mysteeriä", käytännössä samoja asioitahan täälläkin on pohdittu.
Tuo viides kohta on sikäli mielenkiintoinen, että jättää kysymyksen olisiko uhrin baarista poistumisen jälkeen vielä viettänyt aikaansa jossakin?
Toisaalta tuo kuolinaika-arvio on sen verran väljä, että mitään hämärää ajanjaksoa ei sinällään tarvitse edes ollakaan.
Irmuskan linkkaamasta uutisesta voitaneen päätellä, että tekijä ei vielä poliisin hoteissa ole.

"1. Kenen puukko löytyi?

Poliisi löysi perheenisän murhatutkinnan yhteydessä mahdollisen surma-aseen tuppeineen. Teräase löydettiin tapahtumapaikan läheisyydestä lauantaina. Poliisi kuvailee mustaa puukkoa sen verran epätavalliseksi, että se on kiinnittänyt sellaisten henkilöiden huomion, jotka ovat sen nähneet. Mustassa puukon tupessa on molemmin puolin metallirenkailla ympäröityjä reikiä, ja tupen päähän on solmittu niin ikään musta naru.

2. Miksi murhatutkinta?

Poliisi vaihtoi henkirikoksen tutkinnan rikosnimikkeeksi tiistaina 30. joulukuuta murhan. Aiemmin rikosnimikkeenä oli tappo. Rikoslain mukaan murhan tunnusmerkit täyttyvät, jos tappo on tehty vakaasti harkiten, erityisen raa´alla tai julmalla tavalla, vakavaa yleistä vaaraa aiheuttaen tai tappamalla virkamies hänen ollessaan virkatoimessa.

3. Kuka surmasi?

Poliisi ei ole kommentoinut tässä vaiheessa mahdollista tekijää. Ihmisiä on kuultu, mutta mahdollisista epäillyistä ei ole kerrottu. Poliisi ei ole kommentoinut sitäkään, liittyykö murhaepäily teon suunnitelmallisuuteen, jolloin tekijä ja uhri olisivat todennäköisesti tunteneet toisensa vai teon raakuuteen.

4. Liittyykö juoksija surmaan?

Poliisi kertoi perjantaina, että joku poistui juosten kevyenliikenteenväylältä Tesoman valtaväylän yli Tohlopin tai Lamminpään suuntaan. Sisä-Suomen poliisilaitoksen mukaan henkilö on saattanut liikkua sekä ennen surmaa että sen jälkeen Tesoman alueella.

5. Mitä uhri teki 1,5 tuntia?

Poliisin mukaan uhri poistui paikallisesta baarista vuoden viimeisenä sunnuntaina kymmenen minuuttia ennen anniskeluravintolan sulkemisaikaa eli kello 23:a. Poliisin mukaan uhri ei ole mennyt mihinkään tuolloin vielä auki olleseen paikalliseen ravintolaan sulkemisen jälkeen. Poliisin mukaan mies meni kotiinsa. 40-vuotias perheenisä surmattiin kello 23.00-00.30 välisenä aikana."


http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015010 ... 4_uu.shtml
- Oderint dum metuant -
MelkoNormi
Armas Tammelin
Viestit: 89
Liittynyt: Ke Helmi 06, 2013 1:01 am

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja MelkoNormi »

Täytyy kommentoida edellistä eli jos kyseessä on oikea taisteluveitsi, ei siis puukko, sillä vuoleminen on yleensäkin hankalaa koska terät on hiottu eri tavalla kuin vuolupuukon. Heittäminen ei ole pääasiallisen tärkeää taisteluveitsessä koska niitä ei oikeasti heitetä koskaan mutta kaikenlaiseen yleiseen bushcraft tyyliseen ne sopii hyvin ja ihmisten tökkimiseen.

Tosta kuvan puukosta tuli mieleen että saattaa olla harhautus osin. Mitä jos kuva on samankaltaisesta veitsestä mutta ei kuitenkaan samasta. Oikea ase on verinen ja poliisin jemmassa? Julkaistaan kuva joka on samantyylinen mutta jotain pikku eroja oikeaan? Joku miettii, että "jampalla" oli tuollainen mutta jampan veitsessä oli tekstejä...jotain tällaista.

Mutta mitä tulee jonkun arvailuun, että kalvisiko kaverin jos tunnistaisi veitsen. Riippuu siis ihan siitä kuka se kaveri on ja missä suhteessa itse on. Vaimoa tai tyttöystävää tai veljeä tuskin narauttaisi mutta baarista hyvänpäivän tutun voisikin. Tosin voisihan sitä narauttaa hyvin läheisenkin jos epäilee että olisi tappaja. Kuka oikeasti tahtoisi elää läheisen seurassa jos epäilisi että tämä on tappaja? Oikeasti, ellei ole täysin paatunyt yksikö itsekin.
Avatar
Scarlett
Sofia Karppi
Viestit: 420
Liittynyt: La Joulu 13, 2008 10:42 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Scarlett »

En ymmärrä tuota viimeistä kysymystä siitä, mitä uhri teki 1,5 tuntia. Siinähän sanotaan, että poistui baarista 22:50 ja on tapettu 23-0:30 välillä. Uskoisin, että silloin yhtentoista aikaan. Sopisi hyvin, jos Olkkoselta lähtee lompsimaan kohti kotia, niin siinä murhapaikalla on kävelyvauhdista riippuen juuri 23:00-23:05. Sehän sopii poliisin ilmoittamaan ajanjaksoon, joten mahdollisesti/ jopa todennäköisesti on kävellyt baarista suoraan siihen.
sine qua non

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja sine qua non »

Oikeasti ei nyt kyllä tuo poliisin toiminta vakuuta, jos tutkintaa tehdään siten, miltä se julkisuuteen vaikuttaa. Tutulta kuulin, että lauantaina (jolloin puukko löydettiin ja murhapaikan ympäristöä haravoitiin koirien kanssa) poliisi myös jalkautui Tohlopinkadulle ja pysäytteli vastaantulevia kävelijöiltä kysellen, että ovatko he havainneet jotakin surmaan liittyvää. Myös ovelta ovelle -kyselyä suoritettiin. Siis LAUANTAINA 3.1., kun surmatyöstä on kulunut jo viisi päivää! Ovikyselyissä jotain järkeä voi ollakin, mutta kuinka todennäköistä on, että samat naamat on siellä olleet su-ma -yönä lenkkeilemässä kuin lauantaina iltapäivällä.

Jos ei poliisilla ole jokin massiivinen hämytysoperaatio käynnissä, niin aika heikolta näyttää. Ei taida olla haisua tekijästä. Surkeaa on, jos tutkinta on siksi viivästynyt, että porukka on ollut lomilla. Luulisi, että tällaisessa tilanteessa mobilisoitaisiin hlökuntaa vaikka millä keinoin ennemmin kuin annetaan murhaajan jälkien kylmetä.
undo_
Armas Tammelin
Viestit: 80
Liittynyt: Ke Elo 31, 2011 12:38 am

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja undo_ »

Ei oo todellista. Onko oikeasti niin, että puukotus on sattumaa eikä uhrilla ja tekijällä yhteistä historiaa? Eikä tekijällä mitään historiaa asiaan liittyen? Muutenhan tää ois jo selvitetty, eikö.
Vastaa Viestiin