Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
kiinnostunut68
Harjunpää
Viestit: 308
Liittynyt: Pe Elo 23, 2013 5:58 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja kiinnostunut68 »

Tuolla ketjussa aikaisemmin joku mainitsikin, et millähän uhri tuli Siwaan/baariin? Ainakaan itse en lähtisi 20 asteen pakkasessa kävelemään tuollaista matkaa tupakka-askin takia. Kotiin päin olisin mennyt tuossa pakkasessa taksilla. No, ehkä uhrilla ei ole ollut taksiin rahaa tai sitten uhri ei ole ollut mikään vilukissa.
Löytyikö uhri oikealta puolelta tietä tulosuunnasta päin katsottuna?
HerloCCi Solmunen
Theo Kojak
Viestit: 1137
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2009 12:37 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja HerloCCi Solmunen »

Lehdissä olleeseen tietoon nähden se "sisäpiirin" tieto, että olisikin asunut siskonsa kanssa on erikoinen.
Puhutaan, että hän oli matkalla kotiinsa ja on siis perheellinen. Ja perheelle on suruviesti viety. Kelle perheelle? Vanhemmille, exälle, siskolle? Ehkä kaikille juu, mutta ilmaisu antaa heti ajatuksen, että se nimenomaan on viety sille perheelle kenen kotoa lähti tohveleissaan eli vaimo ja lapset.

Itselle tulee ajatus, että perheellinen-maininta on tässä tapauksessa lehdistön kikka saada lehti myytyä ja ihmiset kiinnostumaan. Toki hän on perheellinen, mutta ei siinä merkityksessä mikä ekana suurelle yleisölle tulee mieleen. ( että hän on iltasadun lukemisen jälkeen päättänyt piipahtaa tupakkia ostamaan ja hirvittävä kohtalo puuttui peliin)

Jos on parisen vuotta erosta (oletettua palstan tietäjien mukaan) ja joku kertoi että joitain vuosia sitten mennyt vähän heikommin tulee itselle seuraava skenaario mieleen:
kiltti ja rauhallinen isämies onkin sekaantunut joihinkin "piristeisiin". Mahdollisesti raksailu on "työkalulainoilla" mahdollistanut tätä. Ajatellut asian olevan kertaluontoinen juttu (en enää koskaan aja itseäni tällaiseen liemeen).
"uudet tutut" eivät olekaan unohtaneet kaveria ja on tullut vähän velkaannuttua ja muutakin ropleemaa.
Vaimo saanut vihiä asiasta ja isämies saanut etsiä uuden osoitteen. Elämä lähtenyt pyörimään pubien kiertelyn ja uusien kuvioiden ympärillä hiljakseen. Vähän taustaillen mutta irti ei ole päässyt ja vaimon jättäminen on ottanut niin koville että ilman ajoittaista kokovartalopuuduketta yksinäisyyttä on ollut hankala kestää.
Sisko ottanut miehen hoteisiinsa (säälistä). Liekö sanonut siskolleen lähtevänsä hakemaan tupakkaa vai onko oletus? Napannut siskonsa liian pienet tekoreiskat jalkaan ja lähtenyt hiippaamaan tietäen, että kyyti on kulman takana odottamassa. (kyytiasiasta siskolla ei tietoa, koska liittyy arveluttavaan tapaamiseen joka sovittu puhelimitse) Tupakan osto mahdollinen tekosyy uloslähtöön.
Halunnut lähteä pois (pakoon) jalkaisin? Tai houkuteltu surmapaikkaan jollain syyllä?

Tekotapa kertoo tarkoituksesta murhata hemmo ja mahdolliset teletunnistetiedot suunnitelmallisuudesta? (puhelimesta tai sen käytöstä en ole nähnyt poliisin taholta mainintaa, tarkoituksellako?)
Olemme kaikki syyllistyneet suureen rikokseen-suureen rikokseen olla elämättä elämää täydesti. (H. Miller)
pasisto
Susikoski
Viestit: 38
Liittynyt: Ke Tammi 07, 2015 5:19 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja pasisto »

Sisko kortti tuli minulta ja on fakta. Asuivat jo edellisessä osoitteessa saman katon alla.
...
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: To Tammi 08, 2015 2:41 am

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja ... »

mobiililaiteukkeli kirjoitti:Mahtavaa että mahdollisesta murhaajasta on näköhavainto! "Poliisi kaipaa lisätietoja henkilöstä joka poistui juosten ruumiin löytöpaikalta." (Sanottiin asiasta uutisoivalla videonpätkällä). On siis erittäin todennäköistä että hän jää kiinni. Kun ne nuoret nyt uskaltaisivat puhua... Olisivatko jopa nähneet murhan mutta eivät paniikissa uskalla puhua? Tosin, sellainen trauma näkyisi kyllä varmasti käytöksessä, jota läheiset eivät voisi olla huomaamatta. Pian toivottavasti saadaan juoksijasta tarkempia tuntomerkkejä, jos ei ala itse ilmottautua.
Luulisin poliisin puhuvan "juoksijasta" lumesta löytyneistä jäljistä päätellen (mm. askelten välimatka), muistaakseni missään ei olla mainittu näköhavaintoa. Muuten oltaisiinkin varmaan annettu tuntomerkkejä julkisuuteen.
Riippuen jälkien tarkkuudesta, niin poliisilla on varmaan jo tiedossa minkämerkkiset/kokoiset kengät tekijällä on, ja siitäkin pystyvät ehkä jo jotain päättelemään, esim. suurinpiirtein minkä kokoinen tekijä oli, oliko mahdollisesti kokoa 47 olevat turvakengät, vai kokoa 37 olevat korkokengät?
Caracalla
Remington Steele
Viestit: 223
Liittynyt: Pe Elo 01, 2008 5:05 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Caracalla »

Tämän päivän Iltalehdessä oli myös tutkinnanjohtajan haastattelu.
Tesoman surma: Poliisia kiinnostaa erityisesti tämä

Keskiviikko 7.1.2015 klo 22.37
Murhaa tutkiva tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Kinnunen vetoaa Tesoman alueella surma-aikana tai sen jälkeen olleisiin viiteen eri nuorisoryhmään, että nuoret ottaisivat yhteyttä edeleen poliisiin ja kertoisivat illan havainnoista.

- Kaikki havainnot ovat tärkeitä nuorilta. Meitä kiinnostaa myös löydetyn puukon alkuperä, onko se tekoase, sitä emme tässä vaiheessa kerro, Kinnunen sanoo.
http://www.iltalehti.fi/iltvuutiset/201 ... 9_v0.shtml
Ihmettelen, että videolla Kinnunen valittelee, miten hankalaa on etsiä nuoria poliisin voimin. Mitä hankalaa tuossa nyt on? Valvontakameran kuvat vaan alueen koulujen opettajienhuoneitten seinille! Takuulla opettajat tunnistavat sieltä jonkun oppilaakseen ja sitä kautta selviää porukan muiden tyyppien nimet.
Kat_Revolver
Harjunpää
Viestit: 321
Liittynyt: Su Joulu 02, 2012 11:32 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Kat_Revolver »

uusi harrastaja kirjoitti:Mistähän tuo tieto vahvasta lääkityksestä on peräisin? Täällä sitä ei lue. Jos tunsit uhrin ja tiedät lääkityksestä, niin varmaan tiedät mikä lääkitys hänellä oli ? Jos on oma oletuksesi, niin jättäisit sanomatta. Itse en ainakaan kavereilleni heti mene minulle määrätyistä lääkkeistä infoamaan, menetkö sinä? Tuntuu hiukan omalta päätelmältäsi. Kaverin FB:ssä nyt ei ainakaan ole lääkkeistä mainintaa.
Älähän nyt revi pelihousujasi. Mikä olettamus tämä nyt on, että jos tietää jonkun syövän lääkkeitä, niin tietää mitä lääkkeitä? Tiedän monen läheiseni syövän lääkkeitä, mutta kenenkään lääkitystä en osaa nimetä, joistakin kenties sentään jotain suuntaa sanoa. Myös itse olen kertonut useammalle syöväni lääkkeitä sen tarkemmin spesifioimatta. Näin on tehnyt myös uhri, joka on ollut hyvin avoin asian kanssa. Nyt kun mainitsit, niin kyllä itseasiassa siellä Facebookissakin on asiasta mainintaa, ihan julkisestikin.
mobiililaiteukkeli kirjoitti:Harrastamalla nettietsivyyttä (no-lifeilyä) viitteen lääkityksestä saa luotettavalta taholta. Lääkityksen vahvuus on toki arvailua.
Näinpä. Sanoisin lääkityksen vahvuuden olevan voimakas olettama, tietty sekin on vallan suhteellista mitä kukin pitää vahvana.


Nostetaanpa nimimerkin HerloCCi Solmunen inspiroimana jälleen sekin fakta esiin, että poliisi on tosiaan heti tutkinnan alussa kertonut uhrin käyttäneen tuollaisia vaaleanpunaisia Reino-kopioita ihan yleisesti, eli eivät olleet vain hetkellisesti siskolta lainassa.
Muovipussi päähän ja ruumis suohon.
Tikkatoukkaa
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 12
Liittynyt: Ke Tammi 07, 2015 11:23 am

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Tikkatoukkaa »

Maastoetsinnöistä: Poliisit koirineen suoritti maastoetsintöjä aamulla 30.12 Suoniemenkatu 2 parkkipaikan viereisessä pienessä metsikössä.
Peräkylän Maigret
Javier Pena
Viestit: 1846
Liittynyt: Ke Heinä 04, 2007 11:17 pm
Paikkakunta: Pariisi

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Peräkylän Maigret »

carapalo kirjoitti:
Kuten tuolla aikaisemmin jo mainittiin ,uhri on kävellyt kahden "saattajan" kans kotiaan kohti.Ja jostain syystä tullut näitten tyyppien tappamaksi.Näin uskon.
Kaksi tekijää on aivan järkevä oletus. Sanotaanhan että porukassa tyhmyys tiivistyy. Tuo havainto kolmesta kävelijästä olisi kyllä hyvä saada selvitettyä.

Jotenkin mieleeni tulee tämä tapaus vuosikymmenien takaa:

http://murha.info/phpbb2/viewtopic.php? ... %C3%A4inen

Jotain tämän tyyppistä tässäkin voisi olla.
uusi harrastaja
Scooby-Doo
Viestit: 23
Liittynyt: Ma Tammi 05, 2015 11:40 am

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja uusi harrastaja »

Kat Revolverille sen verran: Uhria et näköjään tuntenut henkilökohtaisesti, ja jos lähtee kertomaan tuntemattomien ihmisten lääkkeiden syönnistä ja niiden vahvuuksista, niin mielestäni kyse on olettamuksista ? FB:ssä kaverin sivulla, ei ole mistään lääkkeistä mitään mainintaa. Kaverin tunsin sen verran, että tiedän ettei syönyt sellaisia lääkkeitä joilla yrität saada hänet vaikuttamaan sekakäyttäjältä. En revi peliasuani. Mutta väärää tietoa ei pidä levitellä. Ei vaikka Ryhmän muut salapoliisit pitäisivätkin tuollaisen väärän tiedon jälkeen sinua " harvinaisen hyvin asioista perillä olevana salapoliisina :lol: postauksesi on pelkkää lukemaasi ja otaksumaasi, ei faktaa. Läheistesi lääkkeiden syönnit varmaan tiedätkin, en sitä epäilekkään. Mutta jonkun, kaverintutunisäntyökaverin,( jonka FB sivun olet etevällä etsivän työlläsi löytänyt ja jaat sitä täällä kaikille halukkaille) lääkkeistä luulisin että olet aika ulkona?
HerloCCi Solmunen
Theo Kojak
Viestit: 1137
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2009 12:37 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja HerloCCi Solmunen »

Uusi harrastaja: henkilö siis ei ole ollut LVI-asentaja? 8)
Tarkenna vaan ettei väärän henkilön juttuja leviä eteenpäin :)
Olemme kaikki syyllistyneet suureen rikokseen-suureen rikokseen olla elämättä elämää täydesti. (H. Miller)
Kuivakorppu
Armas Tammelin
Viestit: 72
Liittynyt: Ti Touko 19, 2009 4:12 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Kuivakorppu »

pasisto kirjoitti:Sisko kortti tuli minulta ja on fakta. Asuivat jo edellisessä osoitteessa saman katon alla.
Eli mitä tämä kertoo?
-Oliko sisko jonkin sortin holhooja
-Tekikö uhri edelleen keikka töitä raksalla, ei kannata omaa kämppää suotta pitää?
-Tarvisiko sisko jotain tukea uhrista?

Nuo nyt ainakin tulee mieleen..
Sopuli
Nikke Knakkertton
Viestit: 155
Liittynyt: Pe Loka 02, 2009 2:44 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Sopuli »

FB-sivuilla on kyllä lääkkeet (ja alkoholi) mainittu useampaankin otteeseen, mutta minusta kommenteista ei silti voi päätellä onko kyseessä vitsi vai oikea lääkitys. Ja itse sivujen löytäminen nyt ei ihan näiden tänne heiteltyjen tietojen avulla kovin hurjia etsivätaitoja vaadi.
uusi harrastaja
Scooby-Doo
Viestit: 23
Liittynyt: Ma Tammi 05, 2015 11:40 am

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja uusi harrastaja »

HerloCCi Solmunen kirjoitti:Uusi harrastaja: henkilö siis ei ole ollut LVI-asentaja? 8)
Tarkenna vaan ettei väärän henkilön juttuja leviä eteenpäin :)
Oli LVI- asentaja, mikä ei mielestäni tarkoita, että on sekakäyttäjä. Palstan etevimmät etsivät voivat bongata myös minun nimeni ja kuvani uhrin kaverilistasta.
Kat_Revolver
Harjunpää
Viestit: 321
Liittynyt: Su Joulu 02, 2012 11:32 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Kat_Revolver »

Uusi harrastaja, suosittelisin sinun jättävän tämän "uuden harrastuksesi" lähtökuoppiinsa ja etsivän jonkun sopivamman harrasteen. Pitsinnypläystä kenties? Minfoilu ei vaikuttaisi olevan sinulle sopivaa ajanvietettä.

En yritä ketään saada näyttämään sekakäyttäjältä ja sen teen hyvin selväksi kommenteissani. Tiedän ainoastaan lääkityksestä ja loppu on spekulaatiota, jonka olen tuonut selkeästi esiin. Jos haluaa lisää kiukutella (mieluummin ei) niin Lautamiehet on oikea osio. Minua tämä tapaus kiinnostaa oikeasti, enkä haluaisi tukkia mielenkiintoista ketjua jonninjoutavuuksilla (esim."Oli LVI- asentaja, mikä ei mielestäni tarkoita, että on sekakäyttäjä.).

Veikkaan poliisin löytävän avaimen tekijän jäljille uhrin menneisyydestä, ainakin heille on annettu tietoa jos jonkinlaisista mahdollisesti relevanteista kuvioista.
Muovipussi päähän ja ruumis suohon.
japittaja
Hetty Wainthropp
Viestit: 496
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 12:10 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja japittaja »

Ihan henkilökohtaisuuksiin ei kannata täällä palstalla mennä.

Olen samaa mieltä siitä, että uhrin tuttava/kaveripiirin haastattelulla juttu saattaa ratketa. Haiskahtaa sen verran suunnitellulta ja harkitulta iskulta, että uhrin lähimenneisyydestä löytynee tapahtuma tai jälki, jonka avulla tässä päästään eteenpäin. Tekopaikan noinkin tarkka valinta viittaa tekijään, joka tiesi aika tarkkaan milloin ja missä iskeä. Syyllinen asunee kohtuullisen lähellä tekopaikkaa ja tuntenee alueen hyvin. Paikallisella "alamaailmalla" saattaa jo hyvinkin olla tekijä tiedossa, joten poliisi lienee jo haastatellut heitäkin ? Tesoma on kuitenkin kohtuullisen pieni yhteisö ja tietyt tahot tuntevat hyvin toisensa.
Vastaa Viestiin