Uusia näkökulmia Bodomiin

Nimi kertonee kaiken. Muista hyvä (huono) maku!
metsänmies
Jack Taylor
Viestit: 17
Liittynyt: La Heinä 13, 2013 1:29 am

Re: Uusia näkökulmia Bodomiin

Viesti Kirjoittaja metsänmies »

ANDYROM kirjoitti:
metsänmies kirjoitti:Onkohan tästä tehty oikein kunnon lavastusta, eikös tutkijoilla ollut pelkkä teltan ja ruumiiden lavastus hommat? Olisi muuten aika mielenkiintoinen. Sama päivänmäärä, samat kellonajat, jos sattuisi vielä sää olla samanlainen. Pusikot ja puita tietysti pitäisi raivata (tiedän menee vaikeaksi, jopa mahdottomaksi), mutta kaikkiin paikkoihin henkilöt juuri niille paikoille missä olivat silloinkin ja tekemässä juuri samoja asioita. Vaikkei asia mitään ratkaisisikkaan, niin luulisi, että jotain asioita voisi rajata pois tai lisätä . Ja jos tällä ajatuksella oikein herkutellaan, niin saman ikäiset kuin silloiset todistajat, asiasta täysin tietämättömät laitettaisiin ongelle, vettä hakemaan jne. Ja kysyttäisiin jälkeenpäin mitä erikoista näit?

Heitin nyt tämän, kun en enää muutakaan keksi...
Mitä äänettömyyteen tulee, aikoinaan heitin ajatuksen, että telttaan olisi suihkutettu jotain tainnuttavaa ainetta. ( vrt häkäkuolema festareilla ). Olisiko parempaa selitystä?

Pakko oikaista vähän suomenkieltä:
" Sama päivänmäärä, samat kellonajat, jos sattuisi vielä sää olla samanlainen."

Mistä nämä merkilliset verbien taivutukset tulee. Oikealla suomen kielellä:
..jos sattuisi vielä sää olemaan samanlainen...

Toinen juttu. Demo ei vastaisi todellisuutta, koska todistajat olisivat tietoisia, mistä on kysymys, vai miten tämä järjestettäisiin? :?
Syvimmät anteeksi pyyntöni kirjoitusvirheestä, kun joskus joutuu vähän kiireellä kirjoittamaan!
Nyt täytyy sanoa, että itse en osaa kirjoittaa, mutta lukeminenkin taitaa olla heikkoa täällä. Ei tietenkään demo vastaa todellisuutta, mutta tuossahan lukee, että laitettaisiin samanikäiset todistajat asiasta täysin tietämättömät tekemään niitä asioita mitä oikeatkin todistajat teki. Eihän niiden tarvitsisi mitään tietää... 50e käteen ja pieni huijaus, että saat toisen, jos saat vähintään 10 ahventa tuosta paikasta kello se ja se välisenä aikana. Tai jotain muuta paskaa.

Mutta pointtini ei ollut se, että todistajien lausunnut käännettäisiin valheellisiksi vaan se, että voisiko joku pieni asia nousta esiin tälläisen lavastuksen myötä ja tulisiko esiin uusia kysymyksiä jne. Kyllähän se antaisi varmasti lisää mietittävää, kun näkisi (vaikka olisikin tietoinen asiasta) jokaisen todistajan paikalta samanlaisessa säässä ja ajankohtana nämä liikkeet rannalla..

Nyt on pakko mennä nukkumaan, en ehdi tarkistaa virheitä... :D

ANDYROM
Hetty Wainthropp
Viestit: 457
Liittynyt: La Elo 15, 2009 10:02 pm

Re: Uusia näkökulmia Bodomiin

Viesti Kirjoittaja ANDYROM »

Mutta pointtini ei ollut se, että todistajien lausunnut käännettäisiin valheellisiksi vaan se, että voisiko joku pieni asia nousta esiin tälläisen lavastuksen myötä ja tulisiko esiin uusia kysymyksiä jne. Kyllähän se antaisi varmasti lisää mietittävää, kun näkisi (vaikka olisikin tietoinen asiasta) jokaisen todistajan paikalta samanlaisessa säässä ja ajankohtana nämä liikkeet rannalla..
Voisi nousta.

metsänmies
Jack Taylor
Viestit: 17
Liittynyt: La Heinä 13, 2013 1:29 am

Re: Uusia näkökulmia Bodomiin

Viesti Kirjoittaja metsänmies »

yövuoro kirjoitti:Kuulohavaintoja oli ; Dahlbyn tilanhoitajan kahden kolmen maissa aamuyöllä kuulemat avunhuudot. harmitteli ettei mennyt katsomaan. Myös vesilaitoksen työmaalla kuultiin ääniä.
Sää, aiemmin jossain ketjussa kerrottu Helsinki Kaisaniemen mittausaseman säätiedot murhayönä. Kirkas, heikkotuulinen, muistaako joku asian tarkemmin.
Kiitos vastauksista, no rupeehan niitä ääniäkin kuulumaan :D

Onko noista, jossain tarkempaa tietoa... siis noista avunhuudoista ja työmaanäänistä. Tämäkin asia on taas uutta minulle, mutta hyvä vaan, niin pysyy mielenkiinto...

kekkuli12345
Harjunpää
Viestit: 310
Liittynyt: Ti Heinä 03, 2012 1:22 am

Re: Uusia näkökulmia Bodomiin

Viesti Kirjoittaja kekkuli12345 »

Misri kirjoitti:
ANDYROM kirjoitti:Kyllä Karjalaisen havainnon voi kyseenalaistaa. Nähdä voi, tarkka muistaminen on eri asia. Itse muistan eräällä paikalla ( 1992 ) nähneeni vastaavalta etäisyydeltä kuumana kesäpäivänä kitkemishommissa olleen tytön menneen uimaan riisuen itsensä ensin alasti. Kyllä sen näki normaalilla näöllä, mutta yksityiskohdista ja tapahtumasta voi olla paljon epävarmuutta. Se, miksi päättelin ko henkilön olevan naisen, johtui hänen liikkumistavastaan. En olisi pystynyt kuvailemaan varmuudella tilannetta viranomaisille, kyse oli, että "tällaisen havainnon tein", mutta ei sen enempää.

No itse tarkistin vielä kiikareilla, mutta tuskin Karjalaisella oli sellaista oli ( tai kelloakaan ) ja sitä paitsi hänellä oli muutakin tekemistä.
Kyllä kaikkien näiden havaintoja tehneiden silminnäkijätodistukset voi halutessaan kyseenalaistaa. Mutta onko tässä murhakeskustelussa sitten enää mitään järkeä? Rva Karjalainen on kertonut sen minkä on "omin" silmin havainnoinut. Silloin jos kyseenalaistetaan Karjalaisen todistus, niin silloin kaatuu myös NGn aikoinaan antama kuulustelukertomus. Ja kysymys kuuluisi, miksi NG keksi tälläisen valheellisen tarinan Sepon aamuöisestä metskaamisesta?

Ja vaatiiko miesten paitojen huuhtelu järvessä suurta keskittymiskykyä? Naisethan tunnetusti kykenevät tekemään montaa asiaa yhtäaikaa. :P
Erikoinen mielipide että mitään ei saisi kyseenalaistaa koska keskustelu on heti mieletön. Nilsin kaikki sanomiset ja tekemiset kyseenalaistat kuitenkin itse. Aika pitkälle kaikki keskusteluketjut elää kyseenalaistuksien takia, ketjun nimikin on uusia näkökulmia, eikä vanhojen näkökulmien toistelu. Voitko perustella miksi kuulustelukertomus kaatuu jos Karjalaisen väittämät kyseenalaistetaan? jos jonkun "silminnäkijän" lausunto jätetään huomioimatta niin tällä ei ole mitään vaikutusta tapahtuneisiin asioihin, päin vastoin voidaan jopa huomata että jotain aikaisemmin kuviteltua ei ehkä oikeasti tapahtunutkaan.

kulkijatar
Remington Steele
Viestit: 224
Liittynyt: To Kesä 12, 2014 1:49 pm

Re: Uusia näkökulmia Bodomiin

Viesti Kirjoittaja kulkijatar »

Itse pidän todennäkösinä murhaajina kioskiäijää, NG:tä, tuntematonta henkilö X:ää tai Assmannia, suurinpiirtein tässä järjestyksessä. Ketään en ehdottomasti mutta kaikki mahdollisia.

Yksi asia on mua askarruttanu: Kuulusteltiinko Gustafssonia koskaan hänen omalla äidinkielellään, ruotsiksi ? Onko ETP:ssä yhtään kuulustelua jonka ruotsia hyvin taitava henkilö olisi tehnyt Gustafssonille ? Tekikö edes Asser Stenbäck sitä hypnoosia niin että NG sai vastata ruotsiksi ?

Luin tosta viestiketjusta "Yllätystodistajat Virpi...." kommentin jonka mukaan Tuominen ( syyttäjä/puolustaja ?) oli huomautellut G:lle tämän käyttämästä Stadin slangista.
Mielestäni siitä huomauttaminen on typerää ja mautonta, koska ilmeisesti v.-60 Gusse ja Boisman käytti osittain puheessa stadin slangia, joten on jälkikäteenkin aivan luontevaa käyttää termiä "redu" retkestä ja muistelossa nimenomaan senkaltasta kieltä jota puhuttiin sillon ku tapahtuma tapahtui.

Ja minkä takia oletetaan että Gusse on menny tekemään niitä "tunnustuksiaan" eli tunnustelujaan pelkästään suomea äidinkielenään puhuville tytöille, miksei kenellekään jonka äidinkieli ois ruotsi ?
Jos esim tämä laphilainen Salla tai Tiina väitti että Gustafsson puhu stadin slangia ollessaan bussikuskina niin todennäkösesti just sillä hetkellä ei puhunu, vaan tavallista pääkaupunkiseudun puhekieltä joka on ihan eri asia ku stadin slangi - mutta laphilainen kuulee sen sellasena.

Ja kun Gustafsson Virpin oletettujen muistojen myötä mainitsi että "poliisien ois pitäny etsiä sitä murha-asetta enemmän puista" niin mitä se on ruotsiksi ? En nyt muista.
Mutta jostain luin että termi tarkottaa myös sitä että jotain asiaa pitää katsoa laajemmista vinkkeleistä eikä vaan tuijottaa rajatulle alueelle.

----------

Tässä tuli nyt samassa viestissä muutamia eri aiheita.

kulkijatar
Remington Steele
Viestit: 224
Liittynyt: To Kesä 12, 2014 1:49 pm

Re: Uusia näkökulmia Bodomiin

Viesti Kirjoittaja kulkijatar »

Siirsin tämän viestin tänne parempaan osioon. Mielestäni void-jälki ei ole lainkaan niin yksiselitteinen :

Void-jälkeä katsoessamme näemme että kaikkein pienimmät ja tiheimmät pisarat ovat purskahtaneet tiheimmin jäljen yläosaan, ilmeisesti kohtisuoraan kuten tutkimuksissa todettiin.
Jäljen molemmille sivuille ja alareunaan on tullut jälkiä enemmän viistosuunnassa jolloin pisarat ovat hieman enemmän kyyneleen muotoisia ja harvemmassa, mutta sekä vasemmalla että oikealla ja alareunassa suurin piirtein yhtä tiheästi.

Mikäli void-alueella olisi jalka ollut edessä ensimmäisen iskun aikana, niin jalan olisi pitänyt muodostaa siinä vaiheessa oma void-alueensa, jolloin jäljen alareunaan olisi tullut pisaroita vain muutamia ilmassa toisiinsa törmänneiden pisaroiden sinkoutumia edessä olevasta jalasta huolimatta, mutta ei alkuunkaan yhtä tasaisesti kuin jäljessä nyt näkyy olevan, vain muutama hasardi pisara.

Jos kuitenkin kengässä oleva jalka tukeutui päkiään ja kantapää teki liikkeen esim 15 asteen kulmassa jommalle kummalle puolelle toisen iskun ajan, niin seurauksena veripisaroita on voinut pirstoutua kauttaaltaan myös void-jäljen alareunaan.

Mutta - tuolloin toisen iskun seurauksena koko void-alueen ympärillä olisi kahden erillisen pisarapurskautuman kaksi päällekkäistä kerrosta, joissa pisarat eivät tietenkään olisi kakkosiskun seurauksena etsiytyneet samoihin kohtiin kuin ensimmäisellä kerralla vaan omiin uusiin paikkoihinsa - ja mikä tärkeintä, luonnollisesti myös osittain ensimmäisen iskun aikaansaamien pisaroiden päälle osittain.
Tämän, onko näin, pystyy ehkä näkemään silmämääräisestikin, mutta ainakin mikroskooppisessa tarkastelussa.

Siis - on vain kaksi mahdollisuutta:

Void-alueen ympärillä ja oletettavasti myös kengän läpässä, on kaksi päällekkäistä pisaramuodostelmaa jonka seurauksena toisella lyönnillä pisarat ovat lentäneet siihen kohtaan missä ensimmäisellä lyönnillä jalka oli esteenä.

Jos pisaramattoa on vain yksi kerros, niin void-jäljen syntyessä jalka ei ole voinut olla esteenä.

Siinä tapauksessa Mäen päähän osuneen toisen iskun veripisarat ovat jossain muualla.

Toki kenkä on voinut olla void-jäljen alueella iskun aikana mutta siinä ei ole ollut silloin jalkaa koska pisaroita on aivan tasaisesti myös jäljen alaosassa. Ja kuten totesin, ainoastaan jalan kääntyessä niitä olisi voinut tulla myös alaosaan toisen iskun aikana, mutta silloin, päällekkäisiä pisaramattoja pitäisi löytyä kaksi.

Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3450
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Uusia näkökulmia Bodomiin

Viesti Kirjoittaja Misri »

^ Tämä asia kuuluisi Gustafssonin kengät ketjuun. Roisketutkimus päätelmä on tehty ja siitä selkeä lausunto annettu, sen lausunto on nähtävissä kys. ketjussa. Sinänsä void-kuvio ei ole itseisarvo, mutta vain siinä kohdassa telttaa saatiin kengälle se ehdoton vastaavuus Mäen päästä lentäneisiin roiskeisiin. Vaihtoehtoinen sijainti kengille, ei ollut ehdoton, ja sekään sijainti ei olisi poistanut sitä tutkimuksellista tosiasiaa, että kenkien olisi täytynyt olla jaloissa myös tässä katsotussa ehdollisessa sijainnissa.

Erilaisista veriroiskeista voi tehdä päätelmiä niiden koon, muodon ja tiheyden perusteella. Veriroiskeiden keskittymäalueella oli runsaasti pieniä ja erittäin pieniä roiskeita jatkuen, aina siihen voidin katkamiskohtaan saakka. Kun roiske on pyöreä muodoltaan se on tullut kohteeseen suoraan ylhäältä alaspäin. Mitä pienemmästä tulokulmasta roiske on tullut kohteesen, sen soikeampi se on muodoltaan. Pienemmät roiskeet jäävät aina lähelle roiskeiden lähdettä, suuremmat roiskeet lentävät taas kauemmaksi kohteestaan. Eli tutkimuksellisesti nämä voidin katkeamiskohdan roiskeet ovat ne tärkeimmät, Ja sillä on merkitystä, että NGn oikean jalan kenkä sopi kooltaan siihen verettömään kuvioon ja kengässä ollet roiskeet vastasivat Mäestä lentäneitä roiskeita idettisesti. Void-kuvion alaosan roskeiden sijainneilla ei ole juurikaan mitään merkitystä. Paitsi tietysti niille jotka nyt haluavat jostain syystä saada sen täydellisen verisen kenkäsapluunansa NGn oikeanjalan kengästä. Sellaisen kuvion muodostuminen olisi vaatinut erikoisen toiminnon Mäen pään osalta, Mäen pään olisi pitänyt kiertää NGn jalan ympäri kuin hyrrä ja samaan aikaan siitä päästä olisi pitänyt roiskua niitä roiskeita riittävän tiheään NGn kengän ympärille. Kahden iskun tuottama roiskemäärä tuskin ihan olisi riittänyt ed. kuvatunlaiseen toimintoon. :roll:

Avatar
Xerxes
Axel Foley
Viestit: 2214
Liittynyt: Ma Huhti 15, 2013 12:11 am

Re: Uusia näkökulmia Bodomiin

Viesti Kirjoittaja Xerxes »

Misri kirjoitti:^ Tämä asia kuuluisi Gustafssonin kengät ketjuun. Roisketutkimus päätelmä on tehty ja siitä selkeä lausunto annettu, sen lausunto on nähtävissä kys. ketjussa. Sinänsä void-kuvio ei ole itseisarvo, mutta vain siinä kohdassa telttaa saatiin kengälle se ehdoton vastaavuus Mäen päästä lentäneisiin roiskeisiin. Vaihtoehtoinen sijainti kengille, ei ollut ehdoton, ja sekään sijainti ei olisi poistanut sitä tutkimuksellista tosiasiaa, että kenkien olisi täytynyt olla jaloissa myös tässä katsotussa ehdollisessa sijainnissa.

Erilaisista veriroiskeista voi tehdä päätelmiä niiden koon, muodon ja tiheyden perusteella. Veriroiskeiden keskittymäalueella oli runsaasti pieniä ja erittäin pieniä roiskeita jatkuen, aina siihen voidin katkamiskohtaan saakka. Kun roiske on pyöreä muodoltaan se on tullut kohteeseen suoraan ylhäältä alaspäin. Mitä pienemmästä tulokulmasta roiske on tullut kohteesen, sen soikeampi se on muodoltaan. Pienemmät roiskeet jäävät aina lähelle roiskeiden lähdettä, suuremmat roiskeet lentävät taas kauemmaksi kohteestaan. Eli tutkimuksellisesti nämä voidin katkeamiskohdan roiskeet ovat ne tärkeimmät, Ja sillä on merkitystä, että NGn oikean jalan kenkä sopi kooltaan siihen verettömään kuvioon ja kengässä ollet roiskeet vastasivat Mäestä lentäneitä roiskeita idettisesti. Void-kuvion alaosan roskeiden sijainneilla ei ole juurikaan mitään merkitystä. Paitsi tietysti niille jotka nyt haluavat jostain syystä saada sen täydellisen verisen kenkäsapluunansa NGn oikeanjalan kengästä.

Sellaisen kuvion muodostuminen olisi vaatinut erikoisen toiminnon Mäen pään osalta, Mäen pään olisi pitänyt kiertää NGn jalan ympäri kuin hyrrä ja samaan aikaan siitä päästä olisi pitänyt roiskua niitä roiskeita riittävän tiheään NGn kengän ympärille. Kahden iskun tuottama roiskemäärä tuskin ihan olisi riittänyt ed. kuvatunlaiseen toimintoon.

:roll:
-----------------------------------------------------------------------------------------


Syyttäjäpuolen esittämä kanta ei suinkaan aina ole se lopullinen totuus. Syyttäjä esim. asiantuntijatodistajien kautta esittää oman mielipiteensä. Syyttäjä voi hakea itselleen mieluisia asiantuntijoita. Samoin puolustus. Sitten oikeus harkitsee kumman kanta on oikea, tai oikeus voi esittää aivan oman mielipiteensä, joka voi poiketa molemmista edellä mainituista. Totuutena on pidettävä lähinnä oikeuden kantaa. Oikeuden kanta tiedetään. Lisäksi:

* Tuo VOID-kuvio ei ole alkuunkaan kengän muotoinen - ei sinne päinkään.

* Jos kenkä olisi jalassa olisi jollakin puolella VOID-kuviota kanava, jossa ei olisi pisaroita. Sellaista ei tuossa ole.

* Ainut mahdollisuus on, että siinä olisi ollut pelkät kengät - molemmat kengät. Sitten kuvio voisi olla joten kuten mahdollinen, mutta ilman niissä olevaa jalkaa. Siis paljaat kengät.

* Sekään ei ole todennäköinen vaan siinä lienee ollut joku muu este.

Tuo kirjoittajan tekstin loppuosa kuvaa juuri tilannetta, että pää kiertäisi kenkää ympäri, niin että roiskeita olisi joka puolella yhtäläisesti, vaikka kengät olisivat jalassa. Mutta pää tuskin ryhtyy kiertämään kenkää ympäri, vaan pitää oman päänsä.


..... :x :x :x .....

Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3450
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Uusia näkökulmia Bodomiin

Viesti Kirjoittaja Misri »

^ Tätä void kuvion muoto asiaa on jankattu niin monta kertaa kanssasi varsinaisessa NGn kengät ketjussa. Roisketutkimus vahvistettiin vielä kahdessa samanalan ulkolaisessa laboratoriossa, joka päätyi samaan tulokseen kuin krpn oma rikostekninen labortorio oli tullut omissa tutkimuksissaan. Roikeet ja verijäljet ovat siinä mielessä lahjomattomia, että ne kertovat jo itse itsessään sen oman tarinansa. Roiskeiden sijaintipaikkaa ei voida muuttaa. NGn kengissäkin ne säilyivät yli neljä vuosikymmentä. Ja kuten näistä kenkien roiskeiden suunnista voi päätellä, murhaajan on täytynyt olla sijoittuneena kohteeseensa nähden siten, että roiskeet ovat niiden pintaan ylipäätään voineet tulla siten kuin ne ovat niihin kenkiin tulleet. Ja se ideaalisin sijainti saatiin oikeanjalan kengälle, void-kuvion verettömässä jäljessä. Toivottavasti keskustelua käydään jatkossa aiheenmukaisessa ketjussa.

Avatar
Xerxes
Axel Foley
Viestit: 2214
Liittynyt: Ma Huhti 15, 2013 12:11 am

Re: Uusia näkökulmia Bodomiin

Viesti Kirjoittaja Xerxes »

Misri kirjoitti:^ Tätä void kuvion muoto asiaa on jankattu niin monta kertaa kanssasi varsinaisessa NGn kengät ketjussa. Roisketutkimus vahvistettiin vielä kahdessa samanalan ulkolaisessa laboratoriossa, joka päätyi samaan tulokseen kuin krpn oma rikostekninen labortorio oli tullut omissa tutkimuksissaan. Roikeet ja verijäljet ovat siinä mielessä lahjomattomia, että ne kertovat jo itse itsessään sen oman tarinansa. Roiskeiden sijaintipaikkaa ei voida muuttaa. NGn kengissäkin ne säilyivät yli neljä vuosikymmentä. Ja kuten näistä kenkien roiskeiden suunnista voi päätellä, murhaajan on täytynyt olla sijoittuneena kohteeseensa nähden siten, että roiskeet ovat niiden pintaan ylipäätään voineet tulla siten kuin ne ovat niihin kenkiin tulleet. Ja se ideaalisin sijainti saatiin oikeanjalan kengälle, void-kuvion verettömässä jäljessä. Toivottavasti keskustelua käydään jatkossa aiheenmukaisessa ketjussa.
Mutta totuus oli se, että ei voitu osoittaa, että kengät olisivat olleet kenenkään jalassa. Myös se on totta, että myös kengän sisältä on todettu verta, myös ulkomaisen laboratorion mukaan. Syytäjän arvio siis hävisi oikeudessa! Sitä on pidettävä totuutena.

Wagner
Adrian Monk
Viestit: 2674
Liittynyt: Ma Huhti 23, 2007 12:29 pm
Paikkakunta: Uusimaa
Viesti:

Re: Uusia näkökulmia Bodomiin

Viesti Kirjoittaja Wagner »

Xerxes kirjoitti:
Misri kirjoitti:<blabla> että roiskeet ovat niiden pintaan ylipäätään voineet tulla siten kuin ne ovat niihin kenkiin tulleet.<blabla/>
<ref x>myös kengän sisältä on todettu verta, myös ulkomaisen laboratorion mukaan. <ref x/>
Jalassa olleisiin kenkiin tuskin olisi tullut minkään laatuisia pisaroita, vain verenvuoto, jos jalkaterää olisi vammautettu surmien yhteydessä teräesineellä. Keskustelu olisi antoisampaa, jos ensin ajatellaan mitä kirjoitetaan eikä vain kirjoitetaan, mitä ajatellaan. Nimimerkki Xerxes on tarkka, niin minäkin, joskus jopa yhtä pikkutarkka: insinööritasolla tiedon tulee olla oikeaa ja perusteltua, muuten rakennukset ja sillat romahtaisivat, muulla tasolla tieto on toden, luullun ja kuullun käsittelyä antaen jopa Bodomin surmissa kuvitelmia kannanottajilleen siitä, että asiassa kuullut todistajat olisivat puhuneet totta ja että esitutkintaprosessi olisi ollut puolueeton.

Kaikkien onneksi Espoon käräjäoikeus tunnisti syytemateriaaliin ja esitutkintaan liittyvät epäselvyydet asian saaman laajan huomion vuoksi siten, ettei pitänyt uskottavana epäiltävän puolueellisen esitutkinnan esiin tuomaa argumentaatiota, josta puuttuivat pääosin tosiasiat.

8)
8) :) :shock: :? Wag
:shock: :oops: :roll: :evil: Awanha Wäinämöinen laski laulellen vesiä: mieleni minun tekewi, Awaani ajattelewi.
Kalapää sinun, minä päällä pilun, pilu sinun, alla minun"

Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3450
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Uusia näkökulmia Bodomiin

Viesti Kirjoittaja Misri »

Wagner kirjoitti:
Xerxes kirjoitti:
Misri kirjoitti:<blabla> että roiskeet ovat niiden pintaan ylipäätään voineet tulla siten kuin ne ovat niihin kenkiin tulleet.<blabla/>
<ref x>myös kengän sisältä on todettu verta, myös ulkomaisen laboratorion mukaan. <ref x/>
Jalassa olleisiin kenkiin tuskin olisi tullut minkään laatuisia pisaroita, vain verenvuoto, jos jalkaterää olisi vammautettu surmien yhteydessä teräesineellä. Keskustelu olisi antoisampaa, jos ensin ajatellaan mitä kirjoitetaan eikä vain kirjoitetaan, mitä ajatellaan. Nimimerkki Xerxes on tarkka, niin minäkin, joskus jopa yhtä pikkutarkka: insinööritasolla tiedon tulee olla oikeaa ja perusteltua, muuten rakennukset ja sillat romahtaisivat, muulla tasolla tieto on toden, luullun ja kuullun käsittelyä antaen jopa Bodomin surmissa kuvitelmia kannanottajilleen siitä, että asiassa kuullut todistajat olisivat puhuneet totta ja että esitutkintaprosessi olisi ollut puolueeton.

Kaikkien onneksi Espoon käräjäoikeus tunnisti syytemateriaaliin ja esitutkintaan liittyvät epäselvyydet asian saaman laajan huomion vuoksi siten, ettei pitänyt uskottavana epäiltävän puolueellisen esitutkinnan esiin tuomaa argumentaatiota, josta puuttuivat pääosin tosiasiat.

8)
NGn kengät on tutkittu krpn tutkimuslaboratoriossa ja roiketutkimuksen ovat vielä vahvistaneet kaksi saman alan ulkolaista tutkimuslaboratoriota. Joten siihen ei tarvita ketään amatööri-tutkijoita puuttellisilla tiedoillaan sotkemaan selvää asiaa. Se mitä toivoisin on se, että ihmiset oppisivat hyväksymään myös sellaiset tosiasiat, jotka ei aina itselleen olisi niin mieluisia. Sellaisia miehiä misrikin jo osaisi arvostaa ja kunnioittaa.

Wagner
Adrian Monk
Viestit: 2674
Liittynyt: Ma Huhti 23, 2007 12:29 pm
Paikkakunta: Uusimaa
Viesti:

Re: Uusia näkökulmia Bodomiin

Viesti Kirjoittaja Wagner »

Misri kirjoitti:NGn kengät on tutkittu krpn tutkimuslaboratoriossa ja roiketutkimuksen ovat vielä vahvistaneet kaksi saman alan ulkolaista tutkimuslaboratoriota.
Joten siihen ei tarvita ketään amatööri-tutkijoita puuttellisilla tiedoillaan sotkemaan selvää asiaa.
Oikeudenkäynnissä kuullut tutkijat eivät olleet amatöörejä ja todistivat, ettei mikään liitä Gustafssonia surmiin verijälkitutkimustensa perusteella.
Kuullut tahot ovat asiaan asianmukaisen koulutuksen saaneeta ammattilaisia.

Sen selättämiseksi ei tarvita amatööritason kommentteja amatööritasoisesta tutkinnasta.

8)

Avatar
Omnipod
Scooby-Doo
Viestit: 23
Liittynyt: To Maalis 03, 2016 12:55 pm

Re: Uusia näkökulmia Bodomiin

Viesti Kirjoittaja Omnipod »

Huomionarvoisia seikkoja, jotka saattavat saada ajatuksiin uutta uraa:

Huomion kiinnittäminen: Tässä täytyy ymmärtää, että ihmisten huomio ei ole kiinnittynyt sellaisiin asioihin, joihin me tahtoisimme niiden olleen. Esim. lintupojat kuvittelivat, että teltalla oli herätty, eikä mitään kummallista ollut meneillään. Sen jälkeen he lähtivät tekemään sitä, mitä varten olivat liikkeelläkin: tiirailemassa lintuja ja tarkastelemassa niiden pesiä. He kiinnittivät huomiota niihin, eivät pieniin ääniin tai liikkeisiin ympärillään. Jotain on siis saattanut mennä ohi korvien tai livahtaa ääreisnäön seulasta.

Ambulanssihenkilökunta, virkavalta, lääkärit ja hoitajat sairaalassa ovat pitäneet NG:tä syyttömänä. Sääli on varmasti täyttänyt mielen. Ei ole osattu katsoa kriittisin silmin tai etsiä vihjeitä siitä, että NG näyttelisi stupor-tilaa tai aivovammaa pahemmaksi. Jos NG kuitenkin on näytellyt, on hänen pakko ollut tehdä se kuitenkin suhteellisen taitavasti, ettei kukaan edes alkaisi epäilemään.

Murhaajan pakomatka: Koska poikien mopot olivat paikalla, ei murhaajalla ollut syytä ottaa toista niistä käyttöönsä. Asuiko murhaaja lähellä? Vai oliko murhaajan oma menopeli jossain suht lähellä?

Jotain vaaleaa: Lintupojat kuvailivat piiloutuvaa henkilö vaaleaksi, eli jotain vaaleaa päällä. Entä jos tämän henkilön yläruumis oli paljas?

Uimapuvut: NG sanoi lainanneensa tytöitä uimapukua mennessään uimaan. Tekikö myös Seppo näin? Oliko tuon ajan uimapuvut kokopukuja? Eli ei mitään bikinejä, josta voisi alaosaa lainata? Eikö olisi vähän hassua änkeä itsensä kokouimapukuun ja jättää sitten yläosa vyötärölle? Miten NG on edes mahtunut sellaiseen? En usko tämän olevan tärkeä seikka, huvittava enimmäkseen. Mutta sitten mietityttää se, että NG oli sanonut, että he olivat olleet aikeissa mennä Sepon kanssa aiemmin illalla uimaan, mutta vesi oli ollut kylmää. Miksi NG oli sitten ajatellut yöllä noin kahden maissa, että nyt voisi mennä uimaan? Ihan kuin se vesi olisi lämpimämpää kuin illalla... Logiikka, ohoi!

Lavastelija: Toisessa ketjussa olenkin esittänyt teorian, että lavastelua ei ole tapahtunut, vaan murhaaja on poistunut paikalta pikaisen tekonsa jälkeen. Kuutta ennen paikalle on eksynyt kulkija, joka on tutkinut tavaroita, siirrellyt ruumiita, tykännyt Irmelistä ja lintupoikien käynnin jälkeen pikaisesti napannut mukaansa kaiken mitä on ehtinyt NG:n laukkuun. Kengät on jätetty matkalla niin painavuuden vuoksi, ja koska NG:n kengissä näyttää olevan veriviiru, ne on heivattu sivuun, ja SB:n kengät piilotettu sen vuoksi, että ne hän tulee hakemaan myöhemmin.

NG:n isä: Joku muukin on ajatellut, että NG:tä on auttanut hänen isänsä. Mietin asiaa ja sovittelin palasia ja tulin tulokseen, että miksipä ei!

NG tekee teot pikaistuksissaan. Ups, mites minä tästä selviän! Isiii! Hän ottaa moponsa, mutta ei käynnistä sitä, koska ääntä lähtisi kovasti. NG työntää mopon kauemmas, niin kauas, että uskaltaa käynnistää sen. Hän ajaa kotiin. Ehkä jopa sammuttaa mopon hyvän matkaa ennen kotia, ettei naapurit herää.

Kauhistunut äiti jää kotiin. Isä lähtee omalla autolla ajamaan NG:n perään. Auto jätetään kauemmas, mopo työnnetään paikallaan äänettömänä. Isällä on hermot vähän enemmän vakaat kuin NG:llä. Muistaa Tulilahden tapahtumat, yrittää hieman lavastaa sinne suuntaan. Tietää, ettei NG voi poistua paikalta, jos hänet halutaan näyttämään syyttömältä. NG:n on maattava myös 'uhrina'.

Isä käy katsomassa murhaniemellä ja keskiniemellä näkyykö missään ketään (eikö hän olisi nähnyt siis Karjalaisen? Vai näkikin ja yritti lavastaa itsensä onkijaksi?) tai ehkä että kannattaako tavarat upottaa veteen. Tai ehkä on käynyt pesemässä käsiään, vaatteitaan tms. NG käy isänsä luona keskiniemellä, isä komentaa pois tai käskee tekemään jotain, tämän Karjalainen näkee kun NG juoksee pois.

Isä ja NG kuulevat lintupoikien tulon. "Nyt tuohon makaamaan", isä sanoo ja ehtii itse luikahtaa piiloon juuri ennen kuin pojat tulevat lähelle. Pojat lähtevät. Huh, ei jääty kiinni. Takaisin lavastushommiin.

"Tämä sattuu sitten, ei voi mitään." Isä muksii sopivasti vammoja NG:hen. Henkisesti vaikeaa, mutta pienen raivon vallassa yllättävän helppoa, "itsehän sinä idiootti itsesi tähän tyhmään tekoon sotkit."

Isä nappaa tavaraa mukaansa, olihan Tulilahdeltakin viety kaikenlaista irrelevanttia, täältäkin kannattaa siis ottaa tärkeiden esineiden mm. tappoaseen muassa muuta. NG:n puukkokin 'löytyy' kotoa myöhemmin, puhdistettuna ja sinne 'aiemmin unohtuneena'.

NG tekee juuri niin kuin on käsketty, makaa loukkaantuneena odottamassa apua.

Vanhemmat tuhoavat tavaraa, polttavat kaiken mitä voivat ja muut asiat hautaavat jonnekin. Sitten odotetaan, että ilmoitus tulee. Vanhemmat ryntäävät sairaalaan ja ohjailevat omalta puoleltaan NG:n sanomisia ja muuta niin paljon kuin pystyvät. "Ja mitään et sitten muista, onko selvä!"

darude
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 111
Liittynyt: Ma Huhti 06, 2015 12:21 am

Re: Uusia näkökulmia Bodomiin

Viesti Kirjoittaja darude »

"Tämä sattuu sitten, ei voi mitään." Isä muksii sopivasti vammoja NG:hen. Henkisesti vaikeaa, mutta pienen raivon vallassa yllättävän helppoa, "itsehän sinä idiootti itsesi tähän tyhmään tekoon sotkit."

Joo, se vaan olisi pakko tehdä. Muussa tapauksessa aikaisempi lavastelu olisi ollut turhaa. Kolhujen jälkeen ng osuus olisi vain olla täysin muistinsa menettänyt, puhekyvytön ja kävelykyvytön uhri. Ajattelen että jokin vammoista saattoi aiheutua jo yöllä boismanin kanssa. se tappelu oli jotakin todella vakavaa, Sytyke surmille. Kosto.

Vastaa Viestiin