KUIDUT

Keskustelua Ulvilan tapauksesta
Caldera
Axel Foley
Viestit: 2109
Liittynyt: La Heinä 06, 2013 10:33 am

Re: KUIDUT

Viesti Kirjoittaja Caldera »

Misri kirjoitti:Se kosketusveri paidan hihoissa, kertoo siitä, että se on saanut Lahden verestä verikosketuksen jonkin Auerin yllä olevan verentyneen vaatteen koskettaessa punaisen paidan hihoja tilanteessa jossa paita on puettu nopeasti päälle ja se verinen vaate on siinä nopeassa vaihdossa ollut vasta valahtamassa alas lattialle..
Paitsi että verijälkien koko oli luokkaa 0,8 mm. Tauru niitä demonstroi kai kastamalla paperiliittimen pään johonkin musteeseen ja tekemällä sillä päällä jälkiä. Paras veikkaus niiden synnystä molempiin hihoihin on tällä hetkellä mun mielestä kontaminatio. Jo yhden noin pienen veripisaran syntyminen kuvaamallasi tavalla alkaa olla epäuskottavaa, saati kahden.

peltirumpu
Axel Foley
Viestit: 2142
Liittynyt: Pe Kesä 06, 2008 10:04 am

Re: KUIDUT

Viesti Kirjoittaja peltirumpu »

Misri kirjoitti:^^ peltirumpu, ei todista huppiksesta mitään. Sellaiset kuitumäärät, useita kymmeniä syntyvät vain kosketuksesta. Tuskin se huppis enää kaivautui sen alas kiskaisseensa verhon yläosan alle? Lueskelin hieman lausuntoja ja kyllä rikoskemisti on todennut, että se tumma, ruskeankirjavat kuidut ovat olleet puuvilla-polyesteri kuituja, samoin verijälkitutkija on todennut, että kysessä on ollut froteinen vaate mahd. kylpytakki. Puuvilla/polyesteri on yleinen kuitumateriaali pehmytensä ja imukykynsä ansiota mm. kylpytakeissa ja kylpypyyhkeissä.
Jos nyt unohdetaan kenen toimesta kuidut verhoon tulivat, niin ehkäpä olet kuitenkin samaa mieltä siitä, että kuidut ovat tulleet verhoon sen paikallaan ollessa?

Ja kuidut olivat tekokuituja. Älä vääristele selviä asioita!

Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3450
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: KUIDUT

Viesti Kirjoittaja Misri »

peltirumpu kirjoitti:
Misri kirjoitti:^^ peltirumpu, ei todista huppiksesta mitään. Sellaiset kuitumäärät, useita kymmeniä syntyvät vain kosketuksesta. Tuskin se huppis enää kaivautui sen alas kiskaisseensa verhon yläosan alle? Lueskelin hieman lausuntoja ja kyllä rikoskemisti on todennut, että se tumma, ruskeankirjavat kuidut ovat olleet puuvilla-polyesteri kuituja, samoin verijälkitutkija on todennut, että kysessä on ollut froteinen vaate mahd. kylpytakki. Puuvilla/polyesteri on yleinen kuitumateriaali pehmytensä ja imukykynsä ansiota mm. kylpytakeissa ja kylpypyyhkeissä.
Jos nyt unohdetaan kenen toimesta kuidut verhoon tulivat, niin ehkäpä olet kuitenkin samaa mieltä siitä, että kuidut ovat tulleet verhoon sen paikallaan ollessa?

Ja kuidut olivat tekokuituja. Älä vääristele selviä asioita!
Vaikea sitä on muulla tavoin käsittää miten ne kuidut ovat saaneet kosketuksen siihen alasvalahtaneen verhon sille puolle, joka on ollut lattiaa vasten. Joten mielestäni todennäköistä on se, että ne kuidut ovat tulleet verhoon, kun se verho on ollut vielä kiinni siinä oven ylä kiinnikkeissään.

Ei minulla ole mitään syytä vääristellä, krpn rikoskemisti on todennut oikeudessa, että ruskeankirjavat kuidut olivat Puuvilla /Polyesterikuituja.

27.8.Todistaja on rikoskemisti Auli Paananen krp:stä.
Syyttäjä toteaa, että kuidut ovat löytyneet mistä ovat löytyneet. Hän pyytää todistajaa valottamaan miten ne liikkuvat.
27.8.Todistajan mukaan kuidut siirtyvät yleensä kosketuksesta, mutta ne voivat siirtyä myös ilmavirran mukana.
- Aina on joku syy sille, että joku kuitu on jossain paikassa. Ei se pitkälle leiju.
27.8.- Ruskeaa kuitua on paljon. Varmasti se on aluksi tullut kosketuksesta, mutta sitä on voinut leijua.
Syyttäjä palaa sänkytyynyihin. Todistajan mukaan kuitua on niissä niin paljon, että sen on pitänyt tapahtua kosketuksesta.
27.8.Todistajan mukaan kuidusta ei voi päätellä mistä vaatteesta ne on peräisin. Jotkut talvivaatteet ovat sellaisia, ettei niistä kuitua irtoa.
Todistajan mukaan kuituja on voinut asunnossa liikkua ihmisten ja ilmavirran mukana, mutta kyse on pienistä määristä.
- Normaalikäytäntö on se, että kuidutetaan vain se murhapaikka, mutta tässä olisi voinut myöhemmin laajentaa aluetta, todistaja sanoo.
27.8.Todistaja kertoo, että asunnosta löytyi myös vaalea ihokarva, josta ei kyetty tekemään dna-tutkimusta.
27.8.Mikä on kuitu? laamanni kysyy.
Todistaja kertoo, että kankaan pinnalta irtoaa muutaman millin palasia. Voi olla pidempiä tai lyhyempiä. Riippuu vaatteen materiaalista.
27.8.Syyttäjä kysyy vielä päätelmää ruskeasta kuidusta.
- Väriä voin arvioida. Tumma vaate se on ollut. Puuvilla-polyesteri sekoitus on tyypillinen kangas monessa alkaen huonekaluista tai leluista. On vaikea sanoa miten se on kudottu tai minkä tyyppinen pinta on ollut, kuituasiantuntija totesi.


Puuvilla = luonnokuitu Polyesteri = synteettinen kuitu. Sitä ei voi tietää, miten nämä kuidut ovat olleet siinä kudoslangassa ja miten ne on kudottu.

Tekstiileiden valmistamiseen tarvitaan erilaisia kuituja. Karkeasti kuidut voidaan jakaa luonnonkuituihin ja keinokuituihin, mutta tarkka rajanveto on äärimmaisen vaikeaa erilaisten sekoitteiden takia.

Polyesteri on yksi suosituimpia keinokuituja. Sitä käytetään sekä sellaisenaan että sekoitekankaina. Sekoitteista yleisin on puuvillapolysteri.

Ande
Jack Bauer
Viestit: 986
Liittynyt: To Huhti 07, 2011 3:48 pm

Re: KUIDUT

Viesti Kirjoittaja Ande »

Kuitujen alkuperä ei ole tähän päivään mennessä selvinnyt. Onko siitäkin kysytty FBI:lta, tai ainakin perusteellisesti tekstiilikuituja tuntevilta asiantuntijoilta? Luulisi, että kuitujen pituudesta voi päätellä jotain, olisiko ollut pehmolelusta vai työvaatteesta.

Annelin paidassa niitä ei ollut - mutta eihän siinä ollut Jukan vertakaan ennen kuin vuosia myöhemmin, eli se ei mielestäni paljon todista. Tutkittiinko sitä paitaa?

Ikkunassa ollut verho on ilmeisesti kadonnut. Sekin vielä! Nyt ei kukaan voi tietää, mitä kaikkea muuta siinä olisi ollut.

Entä sitten se auton takakontti, jossa oli selvittämättä jäänyttä verta ja veitsiä, löytyikö kuituja? Että voikin olla joku pieni yksityiskohta näin vaikea ja sotkea koko homman, vaikka se voisi olla vakuuttava todiste niin puolesta kuin vastaan.

Caldera
Axel Foley
Viestit: 2109
Liittynyt: La Heinä 06, 2013 10:33 am

Re: KUIDUT

Viesti Kirjoittaja Caldera »

Misri kirjoitti: Ei minulla ole mitään syytä vääristellä, krpn rikoskemisti on todennut oikeudessa, että ruskeankirjavat kuidut olivat Puuvilla /Polyesterikuituja.
Ei ole todennut. Postasit tänne kokoelman ilmeisesti toimittajan satunnaisia twiittejä rikoskemistin todistuksesta, joista yhdessä käsiteltiin sitä missä yhteyksissä voi mahdollisesti esiiintyä puuvilla-polyesteri-sekoitekankaita.

Tässä lausunto vuodelta 2009 ruskeankirjavista kuiduista, jotka olivat polyesteria.


16.12.2009:
Ruskeankirjavien polyesterikuitujen alkuperä on tuntematon, mutta ne ovat
keskenään samanvärisiä ja samanlaatuisia. Näitä kuituja on esiintynyt
näytteissä 10, 11 , 14,15, 16, 18, 20, 28b, 30, 31 , 59, 62ja 150.


En ole mikään pyyhkeiden asiantuntija, mutta pikaisella googletuksella pyyhkeiden puuvilla-polyesteri-suhteet ovat luokkaa 80% puuvillaa, 20% polyesteria. Koska polyesteri ei ime vettä, sitä käytetään pyyhkeissä vahvistamassa tekstiiliä. En ehdi ruveta selvittämään asiaa, mutta mun käsitys on se että esim. puuvillafroteepyyhkeessä polyesteri on loimessa tukirakenteena ja vettä imevä puuvilla on sitten se lankasilmukoista muodostuva pintakerros. Kaiken järjen mukaan tällaisesta pyyhkeestä pitäisi irtoilla ja pölistä ruskeankirjavaa puuvillakuitua eikä polyesterista loimikerrosta? Ja sanotaan nyt että jostain oudosta syystä vettä hylkivää polyesteriä olisi käytetty veden imemiseen tarkoitetussa nukkakerroksessa, niin täytyisihän siinäkin tapauksessa irrota puuvillakuitua edes jossain järkevässä suhteessa, eikö niin?

Jos ruskeankirjavat kuidut on olleet tummia mutta kirjavia, eli ei siis tasavärisiä, veikkaan että ovat peräisin jostain miesten tummista maastokuvioisista ulkoiluhousuista. Mitenkähän on, irtoaakohan tollasista helpommin kuitua jos ovat vanhat ja rispaantuneet? Entä silloin jos ovat repeytyneet sisään tullessa ikkunapuitteiden lasiin?

Vareksenpoikanen
Martin Riggs
Viestit: 649
Liittynyt: Su Syys 15, 2013 10:35 pm

Re: KUIDUT

Viesti Kirjoittaja Vareksenpoikanen »

Pieni liekki kirjoitti:
Onko olemassa polyesterihanskoja, joissa olisi näppylät? Minulla on päässäni mielikuva sellaisesta ikkunanrikkomisrekosta, jossa tekijä ensin hakkaa ikkunaa säpäleiksi ja seuraavaksi kahmaisee verhon kouraansa ja kiskaisee alaspäin vetäen verhon irti kiinnikkeistään. Näin toimien voisi niitä murhaajanruskeita kuituja joutua myös verhon sille puolelle, joka jää roikkumaan takkahuoneen oven sisäpuolta vasten.
Kuidut, eli sitä mistä villakoirat sikiävät. Sähkönen keinokuituinen oviverho vetää puoleensa ehkä hieman sähköisiä kuituja huppikksen tullessa rikotusta ikkunasta sisään. Niin se vaan menee. Toisessa viestissäsi otit esiin sen keittiön lattian josta kirjoitin aiemmin, ja josta ei AA.han tarttunut tuntemattomia kuituja.

Siinä samassa yhteydessä otin esiin keittiöissä yleensä olevan ilmanvaihtokanavan.

Tässä makuuhuoneessakin on kyse ilmanvaihdosta sen oven ikkunan rikkomisen jälkeen. Kaikki mahdolliset kuidut pöllähtelee ilmavirtauksen mukana. Ja tarttuvat sähköisiin paikkoihin.
Mutta sellaset paikat kuten kynsien aluset on paikkoja joihin ei ilmavirtauksen mukana kuidut pääse. Polyesteriset näppylähanskat uhrin käsissä olisi yksi vaihtoehto, mutta tässätapauksessa mahdottomuus.

Avatar
Tara
Horatio Caine
Viestit: 6164
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 11:16 pm

Re: KUIDUT

Viesti Kirjoittaja Tara »

Î

Verhossa oli 10 kpl kuituja.

Alhaalla roikkuneen verhon takana oven alosassa oli kymmeniä kuituja - sähköinen ovi?

Löydetyt mustat kuidut olivat kaikki puuvillaa (veitsessä useita, lattialla olleessa halossa useita, tyynyjen välissä runsaasti, Lahden käsissä yhteensä kolme kpl.

Vaatekaapin hyllyllä taltioitiin yksi musta näppylähanska, yksi hanska (edellisen pari?? niinkö se oli en muista nyt?) löytyi sängyltä, puuvillaa.

No, sitä tietoa en ole löytänyt, että tavatut mustat puuvillakuidut olisivat ko hanskoista.

Verhosta:
Verho näyttää enemmän joltain intialaiselta puuvillalta kuin keinokuidulta, - aikanaan joku täällä hoksasi, että verhokangas muistuttaa kovasti ns musliinia = tietyntyyppistä puuvillakangasta, jossa kankaan kuteet ja loimet 'harvassa' - eli musliinit päästävät läpi valoa!
tuolla jotakin, NiceAsiantuntijan kirjoitus verhokankaasta:

http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic. ... 98#p442298
tara, tää oo sulle viimeinen varoitus. Jollet lopeta jo, haemme sinut ja tulet kärsimään todella paljon .
Miten oravatädille saisi rasteroinnilla haavaumia ja mustelmia naamaan?
Kepittelyiloa tässä tulevaisuudessa odottelen...

Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3450
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: KUIDUT

Viesti Kirjoittaja Misri »

Caldera kirjoitti:
Misri kirjoitti:Se kosketusveri paidan hihoissa, kertoo siitä, että se on saanut Lahden verestä verikosketuksen jonkin Auerin yllä olevan verentyneen vaatteen koskettaessa punaisen paidan hihoja tilanteessa jossa paita on puettu nopeasti päälle ja se verinen vaate on siinä nopeassa vaihdossa ollut vasta valahtamassa alas lattialle..
Paitsi että verijälkien koko oli luokkaa 0,8 mm. Tauru niitä demonstroi kai kastamalla paperiliittimen pään johonkin musteeseen ja tekemällä sillä päällä jälkiä. Paras veikkaus niiden synnystä molempiin hihoihin on tällä hetkellä mun mielestä kontaminatio. Jo yhden noin pienen veripisaran syntyminen kuvaamallasi tavalla alkaa olla epäuskottavaa, saati kahden.
Lahdesta roiskuneet veriroiskeet kuuluvat keskinkertaisen nopeudenluokkaan, tähän luokkaan kuuluvat roiskekoot ovat kooltaan 1mm - 4mm. Syntyäkseen veriroiske se tarvitsee lisävoimaa jokin (lyöntiastalo), mitä suurempi voima vereen kohdistuu sen pienempiä roiskeet ovat. Ampumavammat luetaan kuuluvaksi suurennopeuden luokkaan niissä veri on jo sumuverta. Alhaisennopeuden luokkaan kuuluva veriroiske (tippuveri) syntyy kun siihen vaikuttaa ainoastaan maan vetovoima. Tälläisia tippuveriroiskeita oli mm. takkahuoneen lattialla ja Auerin oikeajalan jalkapöydän päällä. Tauru siis demonstroi sitä minkälaisia roiskeita syntyy kun lyödään astalolla uhria, eli silloin syntyy näitä keskinkertaisen nopeuden luokkaan kuuluvia roiskeita. Kosketusverijälkiä taas syntyy kun jokin verinen vaikkapa vaate koskettaa jotain toista kohdetta.

Avatar
Pieni liekki
Frank Columbo
Viestit: 9123
Liittynyt: Ke Joulu 25, 2013 10:38 am

Re: KUIDUT

Viesti Kirjoittaja Pieni liekki »

Tara kirjoitti:...Löydetyt mustat kuidut olivat kaikki puuvillaa (veitsessä useita, lattialla olleessa halossa useita, tyynyjen välissä runsaasti, Lahden käsissä yhteensä kolme kpl.

Vaatekaapin hyllyllä taltioitiin yksi musta näppylähanska, yksi hanska (edellisen pari?? niinkö se oli en muista nyt?) löytyi sängyltä, puuvillaa.

No, sitä tietoa en ole löytänyt, että tavatut mustat puuvillakuidut olisivat ko hanskoista.
...
Tiedätkö, Tara, olen vähän tullut siihen tulokseen, että tämä Ulvilan surma-asia ei tule koskaan ehkä tämän tarkemmin selviämään. Minusta tuntuu, etteivät viranomaiset tahdo sitä edes selvittää, koska keskitytään kaikkeen todella epäoleelliseen.

Olen sitä mieltä, että nuo mustat puuvillakuidut saattavat olla peräisin mustista näppylähanskoista, mutta saattavat ne olla peräisin tappajan muustakin vaatetuksesta. Hänen vaatetuksessaan on täytynyt olla myös materiaalia, josta on irronnut polyesterikuituja. Olisivatko ne peräisin tappajan käyttämästä pusakasta? Pusakan hihasta olisi verhon alasnykäisyhetkellä saattanut joutua kuituja verhoon ja samalla kuituja olisi voinut varista oven alalaitaan.

En usko, että sängyllä ollut näppylähanska on peräisin tappajalta. Jos olisi, niin se olisi vereentynyt. Sitä paitsi aluksi kyseisen hanskan resorikuvio oli erilainen kuin se resorikuvio, mikä oli jäänyt takkahuoneen ovenpieleen verisestä hanskasta. Myöhemmin tuosta pikkuerosta ei ole enää puhuttukaan, vaan on todettu, että näppylöiden tiheys ja keskinäinen sijainti hanskoissa vastaavat likimain toisiaan. Näin ne asiat vaan matkan varrella sujuvasti muuttuvat!

Olisi kiva tietää, millainen oli resorikuvio siinä Palonpääntieltä talteen otetussa hanskassa. Vaikka ei kai sitä kukaan suurelle yleisölle paljasta.
Pauli Kuusiranta kirjassaan "Ulvilan murha - Kadonneen tekijän jäljillä" sivulla 23:

"Murhaajan kiinnisaaminen mahdollisimman nopeasti on aina poliisin tärkein tehtävä."

Avatar
Tara
Horatio Caine
Viestit: 6164
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 11:16 pm

Re: KUIDUT

Viesti Kirjoittaja Tara »

Pienelle liekille

Noita mustia puuvillahanskoja myydään niputtain. Kuolemannaakan =) kunniaksi on sanottava, että hänen mukaansa" ...Ja klapeistahan ei Annelin dna:takaan löytynyt, ei toki, kun hän hääräsi hanskat kädessä, jotka taas menivät nekin jonnekin hukkaan. Hanskoja kului koko nippu varmaan. .." (2011)
=)

Mustia näppylähanskoja on ollut epälukuinen määrä eri puolilla taloa. Käyttämättömiäkin varmaan. =) Olisiko niitä näppylähanskoja käytetty esim klapeja käsitellessä silloin kun niitä pinottiin takan vieressä olevaan tilaan? Meillä ainakaan ei haluta tikkuja sormiin.

Kuolemannaakka on myös päivitellyt, että se on ihmeellistä, että mustia puuvillakuituja löytyi vain niistä kahdesta klapista!! - ei sanatarkka lainaus, muistista vain =)
:mrgreen: Tutkittiinkos ne loput 250 klapia??

Lisäksi: Kyllä se klapikin surmankalusta käy:
...lopuksi mies oli surmannut vaimonsa lyömällä häntä voimakkaasti ja useita kertoja noin kilon painoisella ja 30 sentin mittaisella polttopuulla.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015041 ... 8_uu.shtml
tara, tää oo sulle viimeinen varoitus. Jollet lopeta jo, haemme sinut ja tulet kärsimään todella paljon .
Miten oravatädille saisi rasteroinnilla haavaumia ja mustelmia naamaan?
Kepittelyiloa tässä tulevaisuudessa odottelen...

Ande
Jack Bauer
Viestit: 986
Liittynyt: To Huhti 07, 2011 3:48 pm

Re: KUIDUT

Viesti Kirjoittaja Ande »

Tara kirjoitti:Mustia näppylähanskoja on ollut epälukuinen määrä eri puolilla taloa. Käyttämättömiäkin varmaan. =) Olisiko niitä näppylähanskoja käytetty esim klapeja käsitellessä silloin kun niitä pinottiin takan vieressä olevaan tilaan? Meillä ainakaan ei haluta tikkuja sormiin.

Kuolemannaakka on myös päivitellyt, että se on ihmeellistä, että mustia puuvillakuituja löytyi vain niistä kahdesta klapista!! - ei sanatarkka lainaus, muistista vain =)
:mrgreen: Tutkittiinkos ne loput 250 klapia??
Niin tuttu tilanne, että hanskoja on talossa erittäin epälukuinen määrä, aina kuitenkin varmasti toiseen käteen sopivia hanskoja on paljon enemmän.
Olisko ollut aihetta tutkia muutama klapi juuri siksi, että ei suotta haeta murhaajaa kaikkien mustia näppylähanskoja käyttäneiden joukosta, jos kuidut ovat tulleet klapeja pinotessa?

Caldera
Axel Foley
Viestit: 2109
Liittynyt: La Heinä 06, 2013 10:33 am

Re: KUIDUT

Viesti Kirjoittaja Caldera »

Misri kirjoitti:
27.8.Todistaja on rikoskemisti Auli Paananen krp:stä.
---
- Normaalikäytäntö on se, että kuidutetaan vain se murhapaikka, mutta tässä olisi voinut myöhemmin laajentaa aluetta, todistaja sanoo.
Tämä jäi kaivelemaan vielä mieltä. Joutsenlahtikin kysyi viime oikeudenkäynnissä Kulmalalta, että montako rikospaikkaa sinä tiedät jossa on kuidutettu koko talo. Miksi on normaalikäytäntö että vain murhapaikka kuidutetaan? Siksi että se riittää. Ja niin se olisi riittänyt tässäkin casessa jos Anneli olisi tehnyt teon.

- Lapset olisivat kertoneet heräilleensä tuntikausia kestäneeseen perheriitaan.
- Viimeistään he olisivat heränneet siinä vaiheessa, kun Anneli muka veteli Jukkaa ennen puukotusta ja ikkunan rikkomista jollain sorkkaraudalla tai retkikirveellä niin että astalo oikein tihkui verta.
- Ja jos tässä vaiheessa ei vielä oltaisi pyöritty jaloissa kyselemässä että mitä tapahtuu, niin takuulla sitten kun sorkkarautaa heilutellut Annelisi olisi laitettu väkisin pihalle.
- Annelin jouduttua pihalle Jukka tuskin olisi jäänyt kiltisti makkariin odottelemaan Annelin comebackia vaan olisi levittänyt vertaan ympäriinsä, hankkinut sidetarvikkeita ja levitellyt niitä ympäriinsä, vähintään nyt jotain verisiä paperitolloja roskikseen. Tai vaihtoehtoisesti hän olisi ryhtynyt tekemään lähtöä terveyskeskukseen tikattavaksi tai soittanut poliisit paikalle.
- Toisaalla Anneli olisi havainnut - kuinkas sattuikaan - terassilla joulukuussa säilytettävät miesten maastokengät, jotka Jukka olisi uusimman legendan mukaan hankkinut kaksi numeroa liian suurina, koska raajarikoisen ja toisinaan keppiä tarvitsevan miehen on kuulema tosi kätevä kompastella sellaisilla hakemaan polttopuita.
- Anneli olisi sitten roiskinut Jukan veret astalostaan ulkoseinään ja ikkunan rikottuaan rynninyt sisään, ja tämän jälkeen paikalle tullut tytär olisi havainnut joko Jukan huutavan paniikissa tai pariskunnan raivokkaan riitelyn. Eikä tytär olisi kertonut ollenkaan mitään sellaisia, että ensimmäistä kertaa paikalle tullessaan Anneli oli sängyssä ja isä toljottamassa sängyn päädyssä.
- Tämän jälkeen Anneli olisi tehnyt ristiiritaisia jälkiä joka välissä.
- Tyttären ja äidin kertomus ei olisi vastannut häkenauhoitetta.
- Tytär olisi huomannut äitinsä puuhat viimeistään häkepuhelun jälkeen eikä olisi suoritunut vaadittavasta valehtelusta vaikka olisi kuinka halunnut.

JA NIIN EDELLEEN.

Sillä kuidutuksen laajuudella ei olisi ollut mitään käytännön merkitystä.

perusasiamies
Roger Murtaugh
Viestit: 880
Liittynyt: Ke Maalis 18, 2015 8:12 pm

Re: KUIDUT

Viesti Kirjoittaja perusasiamies »

Tämä voi olla kaukaa haettua, mutta googlatkaapa "darth vader kylpytakki" ja katsokaa sitä ruskeaa versiota. Sopisi täydellisesti "huppis"-asuksi Auerille. Myös lahje on tarpeeksi pitkä, jotta se jättää oikeanlaisen verijäljen takkahuoneen tason kulmaan. Myös tuo on käsittääkseni 100% tekokuitua. Onkohan noita tehty vuona 2006 jo?

Ande
Jack Bauer
Viestit: 986
Liittynyt: To Huhti 07, 2011 3:48 pm

Re: KUIDUT

Viesti Kirjoittaja Ande »

Caldera kirjoitti: Paitsi että verijälkien koko oli luokkaa 0,8 mm. Tauru niitä demonstroi kai kastamalla paperiliittimen pään johonkin musteeseen ja tekemällä sillä päällä jälkiä. Paras veikkaus niiden synnystä molempiin hihoihin on tällä hetkellä mun mielestä kontaminatio. Jo yhden noin pienen veripisaran syntyminen kuvaamallasi tavalla alkaa olla epäuskottavaa, saati kahden.
Kuinkas monesta Annelin paidassa olleesta veripisarasta tutkittiin, kenen verta ne ovat?

perusasiamies
Roger Murtaugh
Viestit: 880
Liittynyt: Ke Maalis 18, 2015 8:12 pm

Re: KUIDUT

Viesti Kirjoittaja perusasiamies »

Taustoitan hieman tota edellistä nopeasti kirjoittamaani viestiä. Kuitujälkien perusteella on lähes ihme, jos surmaaja ei ole pukeutunut johonkin ruskeaan tekokuituvaatteeseen. Mikäli surmaaja on ollut Auer, niin mielestäni vaatimuksia hänen surmavaatetukselleen on

- Surmavaatteet pitää saada nopeasti vaihdettua pois.
- Surmavaatteen pitää suojata koko kehoa
- Surmavaatteessa pitää olla huppu, koska tytär on sanonut nähneensä hupullisen ihmisen loikkaavan takkahuoneen ikkunasta ulos.
- Surmavaatteessa pitää olla leveä ja pitkä lahje, jotta takkahuoneen tason kulmaan tulee sopiva verijälki
- Surmavaate pitää olla joku sellainen minkä puuttumista talosta ei voida huomata. (Esimerkiksi Auerin arkipäiväiset vaatteet tai arkikäytössä ollut kylpytakki ei käy.)
- Surmavaate pitää pystyä hankkimaan taloon huomaamattomasti.
- Surmavaatteen pitää olla tehty ruskeasta tekokuidusta.

Tuolta Perhekerhon sivulta löytyy muuten äkkiä katsoen paljon liitteitä Star Wars -juttuihin. Ihme on, jossei Auer ole jonkinlainen Star Wars -fani ollut. Auer on voinut ihan hyvin varta vasten murhaa varten hankkia tuollaisen ruskean Darth Vader -kylpytakin netistä tilaamalla. Se täyttää kaikki edellä esitetyt vaatimukset. Selvää on, että ruskeiden kuitujen lähdettä poliisi yritti kartoittaa kissojen ja koirien kanssa mutta mitään ei löytynyt. Vertailu tuollaiseen speciaaliin fanituotteeseen on kyllä hyvin voinut jäädä poliisilta tekemättä.

Vastaa Viestiin