Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
poepporoo
Theo Kojak
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Touko 05, 2013 10:22 am

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja poepporoo »

^Pikkupitäjien baareissa on käsittääkseni paljon tarkempi syyni ollut ikärajojen tarkistamisen suhteen..myyntiluvat kun palaa, niin se on siinä sitten. Joko Raisaa ei haluttu mukaan riskiksi(toisen paprut mukana, -kaikkien paperit syynätään) tai sitten paikka valikoitui juuri siksi, ettei Raisaa otettaisi lopulta kuitenkaan mukaan(alaikäinen ja "ärsyttävä, lapsekas villikko"). Taikka sitten se, että koko porukka ei ole siellä Huittisissa ollutkaan vaan aivan jossakin muualla. Jotakin mätää tämän porukan puheissaan voi aivan hyvin olla.

Pitäisi perustaa kolmas ketju, missä voi hyvin omin tunnoin kysellä kaikkea tyhmää ja arvuutella samoja asioita sataan kertaan :mrgreen:
How do you hold a moonbeam in your hand?

-The Sound Of Music - Maria (The Nuns)-
Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4667
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja dazu »

poepporoo kirjoitti:Kadonneet ohjelmassa mainittiin Raisalla olleen ohuen neuleen bleiserin alla. Jokin näissä vaatekuvioissa hämää..
Tosiaan, jos Raisalla on ollut bleiseri ja neule päällä, niin voisi ajatella, että neuleen olisi voinut jättää baariinkin päälle. Toisaalta on täysin mahdollista, että Raisa on jättänyt sekä neuleen, että bleiserin narikkaan. Ajatellut ehkä tanssia pelkkä toppi päällä.

Toinen kysymys, mikä itselle on noussut tästä tapauksesta, on Raisan kyytiasia sinne Pirkkalan suuntaan. Mietin tässä, että jos Raisan rahat olivat vähissä, niin eikö hän voinut kulkea Pirkkalaan bussilla. Bussiin olisi rahat riittäneet hyvin, mutta miten busseja tuohon kellonaikaan kulki ja kulkiko Pirkkalan suuntaan suoraa linjaa Tampereen keskustasta, vai olisiko pitänyt mennä hankalalla vaihdolla...
Sehän olisi tässä jutussa mahdollista, että Raisa olisi ottanut bussin Pirkkalaan ja tullut Pirkkalassa puskaraiskatuksi ja tapetuksi, tai sitten joutunut Pirkkalassa vesistöön...
Sitten on sellainenkin mahdollisuus, että Raisa olisi rahojensa vähyydestä huolimatta ottanut taksin ja taksikuskiksi olisi valikoinut sellainen kaveri, jolle nuoret neidit eivät voi maksaa, kuin yhdellä konstilla, eli "luonnossa".

Mahdollista on sekin, että Raisa olisi lähtenyt Tampereen keskustasta kotinsa suuntaan ja sinne suuntaan mentäessä olisi tapahtunut joko tämä bussiskenaario, tai sitten taksiskenaario.

poepporoo kirjoitti:Mikä mahtaa olla todellisuudessa viimeinen varma havainto Raisasta? Ovatko nuo ravintola havainnot edes oikeita, Old Brics yms?
No eihän sieltä Old Bricksistä ole varmaa havaintoa ollenkaan, vaan on havainto, että Raisa kävelee Kuninkaankadun kävelykadulle Hämeenkadulta idän suunnasta. Siellä Raisan tulosuunnassa, kuten pari päivää sitten tähän kirjoitin, on vain Old Bricks ja pankkiautomaatti.
Havainto on tehty myös Seurahuoneelta. Kun Raisan nähtiin kävelevän Kuninkaankadun kävelykadulle, oli Seurahuone hänen menosuunnassaan. Näin voidaan olettaa, että Raisa todella oli sekä Old Bricksissä, että Seurahuoneella. Kyseessä on siis toisiaan tukevat havainnot eri paikoista.

poepporoo kirjoitti:Tuntuu, että ystävien antama kello: yhdentoista aikoihin on virheellinen. Eiköhän jotakin pahaa ole tapahtunut Raisalle jo heti 22.18, kun puhelinkin on pimentynyt.
Raisa on ollut vielä Casablancassa, kun puhelin on pimentynyt. On hyvin epätodennäköistä, että koko Casablancan henkilöstö ja asiakaskunta olisivat yhdessä peitelleet mahdollisen rikoksen. Puhelimesta siis kai vain loppui akku tyttöjen ollessa baarissa. Puhelimen pimentyminen ei siis varmuudella liity suoraan Raisan katoamiseen.
Toki toimiva puhelin olisi saattanut voida estää Raisan katoamisen myöhemmin yöllä.

Iltavilli kirjoitti:Mua hämää edelleen tuo Huittisiin meneminen. Vaikka kuinka olisi nuorista kyse, niin onhan sinne pitkä matka ja kuskin odotella porukkaa, jotta pääsevät sieltä sitten vielä yöllä takaisin. Varmasti lähempääkin olisi löytynyt baari, johon alaikäiset pääsevät "helposti" sisälle.
Minulla on sellainen käsitys, että Huittisiin menevän porukan ei ollut tarkoituskaan palata enää Tampereelle, vaan se porukka koostui Huittisissa asuvista ja siellä asuvien luokse yöksi menevistä. Eli kyse oli porukasta, joka halusi mennä kotikulmilleen vakipaikkaansa viettämään loppuiltaa.

poepporoo kirjoitti:Joko Raisaa ei haluttu mukaan riskiksi(toisen paprut mukana, -kaikkien paperit syynätään) tai sitten paikka valikoitui juuri siksi, ettei Raisaa otettaisi lopulta kuitenkaan mukaan(alaikäinen ja "ärsyttävä, lapsekas villikko").
Nyt olet sotkenut asioita aika hyvin. Siis eihän Raisan pitänyt missään vaiheessa sinne Huittisiin lähteä, vaan hän ajatteli ehkä saavansa kyydin Pirkkalaan siltä Huittisiin lähtevältä porukalta. Auto oli kuitenkin niin täynnä, ettei Raisa halunnut sinne sisään.
Raisan kavereiden osuus on tutkittu huolella ja ei ole mahdollista, että he olisivat Raisan katoamisen taustalla.

poepporoo kirjoitti:Taikka sitten se, että koko porukka ei ole siellä Huittisissa ollutkaan vaan aivan jossakin muualla. Jotakin mätää tämän porukan puheissaan voi aivan hyvin olla.
Kaverit ovat varmuudella olleet Huittisissa iltaa viettämässä. Huittisista oli useiden ihmisten todistus siitä, että näin oli ollut.


Täällä oli myös spekulointia Raisan poikaystävän mahdollisesta osuudesta ja motiiviksi oli esitetty mustasukkaisuutta. Poikaystävä oli tosiaan varmuudella koko illan Pirkkalassa, eikä hänellä ole varmuudella mitään tekemistä Raisan katoamisen kanssa, mutta mustasukkaisuus voi olla motiivi Raisan katoamisen taustalla.
Raisalla oli ollut nuoresta iästään huolimatta useita lyhyitä suhteita ja tällaisessa lyhyessä suhteessa Raisan kanssa aikaisemmin ollut ajokortti-ikäinen mies olisi voinut tehdä jotain mustasukkaisuuden vuoksi. Jospa Raisa tapasi tällaisen entisen heilan vaikkapa Old Bricksissä ja pyysi tältä kyytiä Pirkkalaan poikaystävänsä luokse... Raisa sai entiseltä heilaltaan kyydin, mutta väärään osoitteeseen.
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Ehkä näissä tarinoissa kannattaa aina muistaa se tosiasia, että tarinan kertoja on poliisi - tässäkään tapauksessa se ei ole Raisa, ja poliisi kertoo mitä lystää ja jättää kertomatta sen mitä ei halua sanoa. Silti kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että mitä poliisi sanoo ja mitä poliisi tekee, kuten tässä kannattaa muistaa KRP-sotkut tutkinnassa, oikeuslääketieteen lääkärin lausunnot ja lääkäreiden puhelimien salakuuntelut. Ja sitten voi miettiä, että mitenkähän ne poliisin mielestä sitten sopivat tähän mustasukkaisuusdraamaan, kun sellaisesta kerran spekuloit. Vai meinaatteko, että poliisi ihan tutkinnallisista syistä heittelee virveliä sinne tänne? Toisen kerran kohteeksi otetaan sitten insinöörit ja joku toinen kerta sitten puhelinasentajat, niinkö?
Alethes doksa meta logu
jokke78
Nikke Knakkertton
Viestit: 154
Liittynyt: To Loka 22, 2009 4:15 pm
Paikkakunta: Nokia

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja jokke78 »

En tiedä onko asialla mitään merkitystä, mutta Old Bricks baaria ei tuohon aikaan ollut vielä tuossa hämeenkadulla. Yläkerrassa oli Casablanca, jossa siis Raisakin oli iltaa viettänyt. Keskikerroksessa eli katutasossa Street Bar niminen kuppila. Alakerrassa suurinpiirtein nykyisen bricksin paikalla muistaakseni Messi niminen olutkuppila. Taisipa olla vielä kaikki kolme ravintolaa saman omistajan hallinnassa, kun sisäkautta pääsi rappusia kulkemaan eri kerroksien väliä. Casablanca oli hyvin suosittu yökerho (k-18) noihin aikoihin nuorten keskuudessa. Itsekkin tuli siellä usein käytyä.
poepporoo
Theo Kojak
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Touko 05, 2013 10:22 am

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja poepporoo »

Dazu. Juu, voi olla että sotken asiat mutta eikö epäily ollut, että Raisa olisi yrittänyt päästä Seurahuoneelle muiden mukaan(eikä olisi ollut aikomustakaan hänellä lähteä poikaystävänsä luo Pirkkalaan, vaikka niin tälle puhelimessa sanoikin)? Ja tässä kohdassa muu porukka olisi jättänyt tahallaan Raisan väärän seurahuoneen uskoon?

Varmistettiinko Casablancasta, että Raisa viihtyi siellä sisällä klo: 22.18 jälkeenkin vielä? Ajatukseni oli, että jos muu porukka ja Raisa ovatkin olleet ulkona sieltä jo kymmenen jälkeen? Viimeistään tuon tekstiviestin lähettämisen aikaan?

Varmasti kaveriporukka on mennyt ja ollut siellä Huittisissa mutta millä aikataululla ja mihin mahdollinen "luppoaika" ollaan käytetty? Voiko sitä mistään varmistaa?
How do you hold a moonbeam in your hand?

-The Sound Of Music - Maria (The Nuns)-
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Kyllähän nämä asiat on helppo varmistaa, koska tapahtumasta on olemassa videovalvontakameran kuvaa - tosin meni 10 vuotta ennen kuin tuo tieto paljastettiin, joten syytä olettaa, että tapahtumaan liittyy jotakin sellaista, jota ei haluta edelleenkään kertoa. Eihän Raisaa edes enää etsitä kadonneena, vaan tapausta tutkintaan tappona (missään ei ole lukenut, että katoamista tutkitaan henkirikoksena, vaan juuri näin: TAPAUSTA TUTKITAAN TAPPONA). Löytyy sieltä takaperin sivulta x. Muistaakseni tuo tässä isoin kirjaimin kirjoitettu on suoraan poliisin sivulta, ja liittyy tuohon videovalvontakuva-asiaan.
Alethes doksa meta logu
mary1234
Harjunpää
Viestit: 318
Liittynyt: Pe Maalis 22, 2013 2:48 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja mary1234 »

jokke78 kirjoitti:En tiedä onko asialla mitään merkitystä, mutta Old Bricks baaria ei tuohon aikaan ollut vielä tuossa hämeenkadulla. Yläkerrassa oli Casablanca, jossa siis Raisakin oli iltaa viettänyt. Keskikerroksessa eli katutasossa Street Bar niminen kuppila. Alakerrassa suurinpiirtein nykyisen bricksin paikalla muistaakseni Messi niminen olutkuppila. Taisipa olla vielä kaikki kolme ravintolaa saman omistajan hallinnassa, kun sisäkautta pääsi rappusia kulkemaan eri kerroksien väliä. Casablanca oli hyvin suosittu yökerho (k-18) noihin aikoihin nuorten keskuudessa. Itsekkin tuli siellä usein käytyä.
Muistelisin, että Sokosta vastapäätää oli tuo Casablanca, ainakin terassi oli Casablancan terassi, en ole varma oliko sitten yläkerrassa tuo baari mutta en toista nimeä muista kun punainen kyltti kaareva teksti Casablanca oli Sokosta vastapäätä.
Eikös Raisan näköinen tyttö nähty sillalla joka menee Petsamoon? Kävelysilta oli silloinkin ja nykyäänkin menee Kaupinkadun perältä yli Kekkosentien tuo kävelysilta. Mutta se ei kai ollut varma havainto vaan silminnäkijähavainto ja Raisan isähän asui Petsamossa. Oliko Raisa isälleen ollut matkalla ja sillä matkalla jotain sattunut?
Aikaa on kulunut liikaa, tuskin selviää, varsinkin jos vesistöön joutunut. Luut voi tietysti joskus löytyä jonkun koiranulkoiluttajan kautta.
Rebdomine
Remington Steele
Viestit: 242
Liittynyt: Su Syys 28, 2014 10:15 am
Paikkakunta: 7878km Columbine High Schoolista

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Rebdomine »

Tämä Raisan tapaus on kyllä harmillinen. Tuntuu että poliisit tässäkin sössivät tutkinnan jo aluksi. Arvostan kyllä poliisia mutta kadonneiden etsinnöissä se ei ole vahvimmillaan.

Raisa on vedessä uskoakseni, pyhäjärvi/näsijärvi, ei vaan ole löydetty. Usein kadonnut löytyy lähempää kuin osaamme arvatakaan ja menemme teorioissamme liian pitkälle.
“Fine, I’ll start shooting anyway!”
-Eric Harris 20.4.1999
Pätemistä Minfossa vuodesta 2011
peteme
Neuvoja-Jack
Viestit: 572
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 7:10 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja peteme »

Onko minkäinen kävely reitti Pirkkalaan Tampereelta? Jos on kuvitellut sinne poikaystävälleen kävelevänsä mutta hypotermia iskenyt matkalla ja päätynyt johonkin etsijöistä piiloon reitin varrella.
Itsekkin alle 20km talvella baari illan (pilkkuun asti) jälkeen kävelleenä tiedän sen olevan mahdollista vaikka tuskallisen hidasta, toki normaalit talvivarusteet päällä.
dmm
Neuvoja-Jack
Viestit: 544
Liittynyt: La Helmi 14, 2009 6:19 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja dmm »

mary1234 kirjoitti:
jokke78 kirjoitti:En tiedä onko asialla mitään merkitystä, mutta Old Bricks baaria ei tuohon aikaan ollut vielä tuossa hämeenkadulla. Yläkerrassa oli Casablanca, jossa siis Raisakin oli iltaa viettänyt. Keskikerroksessa eli katutasossa Street Bar niminen kuppila. Alakerrassa suurinpiirtein nykyisen bricksin paikalla muistaakseni Messi niminen olutkuppila. Taisipa olla vielä kaikki kolme ravintolaa saman omistajan hallinnassa, kun sisäkautta pääsi rappusia kulkemaan eri kerroksien väliä. Casablanca oli hyvin suosittu yökerho (k-18) noihin aikoihin nuorten keskuudessa. Itsekkin tuli siellä usein käytyä.
Eikös Raisan näköinen tyttö nähty sillalla joka menee Petsamoon? Kävelysilta oli silloinkin ja nykyäänkin menee Kaupinkadun perältä yli Kekkosentien tuo kävelysilta. Mutta se ei kai ollut varma havainto vaan silminnäkijähavainto ja Raisan isähän asui Petsamossa. Oliko Raisa isälleen ollut matkalla ja sillä matkalla jotain sattunut?
Lapinniemen sillasta olen lukenut Raisan yhteydessä. Olisiko tuo, se mitä tarkoitat?
"Kyllä me muuten oltaisiin tultu osoittamaan mieltä ja näyttämään kaapin paikka mutta kun satoi ja oli kylmä, ja äidin leipomat pullat oli juuri uunissa"
liibaalaabaa
Remington Steele
Viestit: 246
Liittynyt: To Elo 04, 2011 10:09 am

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja liibaalaabaa »

jokke78 kirjoitti:En tiedä onko asialla mitään merkitystä, mutta Old Bricks baaria ei tuohon aikaan ollut vielä tuossa hämeenkadulla. Yläkerrassa oli Casablanca, jossa siis Raisakin oli iltaa viettänyt. Keskikerroksessa eli katutasossa Street Bar niminen kuppila. Alakerrassa suurinpiirtein nykyisen bricksin paikalla muistaakseni Messi niminen olutkuppila. Taisipa olla vielä kaikki kolme ravintolaa saman omistajan hallinnassa, kun sisäkautta pääsi rappusia kulkemaan eri kerroksien väliä. Casablanca oli hyvin suosittu yökerho (k-18) noihin aikoihin nuorten keskuudessa. Itsekkin tuli siellä usein käytyä.
Juurikin näin.
niin maan perusteellisesti
liibaalaabaa
Remington Steele
Viestit: 246
Liittynyt: To Elo 04, 2011 10:09 am

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja liibaalaabaa »

peteme kirjoitti:Onko minkäinen kävely reitti Pirkkalaan Tampereelta? Jos on kuvitellut sinne poikaystävälleen kävelevänsä mutta hypotermia iskenyt matkalla ja päätynyt johonkin etsijöistä piiloon reitin varrella.
Itsekkin alle 20km talvella baari illan (pilkkuun asti) jälkeen kävelleenä tiedän sen olevan mahdollista vaikka tuskallisen hidasta, toki normaalit talvivarusteet päällä.
No kyllä sen kävellä vois, 9.9km näyttää reittihaku. Ja tota reittiä itsekin kävelisin jos mansesta Pirkkalaan haluisin mennä. Toimiikohan linkki oikein..

https://www.google.fi/maps/dir/Keskusto ... 668633!3e2
niin maan perusteellisesti
Herra Hattu
Scooby-Doo
Viestit: 23
Liittynyt: Pe Heinä 23, 2010 11:52 am

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Herra Hattu »

Tämä juttu on saavuttanut niin myyttisen mitan, että se palaa monesti mieleen etenkin kesäöinä, kun juoksen Tampereen rannoilla.

Tuleeko kenelläkään mieleen tapauksia, joissa 15 vuotta vanha katoamistapaus olisi ratkennut vielä? Aina parempi jos tapauksessa olisi suurin piirtein samanlainen päähenkilö. Kotimaisista tapauksista siis.

Tuntuu kamalalta ajatella, että tämä jäisi vain ikuisesti auki. Jokin Kyllikki Saaren tapauskin on paljon armeliaampi, vaikka tekijää ei tiedetäkään. Kuitenkaan se ei jätä pelkkää kysymysmerkkiä.

Sorry, ei ollut mitään asiaa, mutta pumppasinpa ketjua.
Egoism is the very essence of a noble soul.
- Friedrich Nietzsche -
PerryMason
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 115
Liittynyt: La Marras 10, 2012 1:03 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja PerryMason »

Herra Hattu kirjoitti:Tämä juttu on saavuttanut niin myyttisen mitan, että se palaa monesti mieleen etenkin kesäöinä, kun juoksen Tampereen rannoilla.

Tuleeko kenelläkään mieleen tapauksia, joissa 15 vuotta vanha katoamistapaus olisi ratkennut vielä? Aina parempi jos tapauksessa olisi suurin piirtein samanlainen päähenkilö. Kotimaisista tapauksista siis.

Tuntuu kamalalta ajatella, että tämä jäisi vain ikuisesti auki. Jokin Kyllikki Saaren tapauskin on paljon armeliaampi, vaikka tekijää ei tiedetäkään. Kuitenkaan se ei jätä pelkkää kysymysmerkkiä.

Sorry, ei ollut mitään asiaa, mutta pumppasinpa ketjua.
Eipä tämä tapaus enää varmaan millään tutkimustyöllä selviä mutta ainahan se on mahdollista että joku puhuu tai jostain pullahtaa esiin ruumis (tai siis luuranko).

Tulee mieleen esim. tämä tapaus jossa Nokialta 1984 kadonnut mies löytyi 2007 Raumalta (tosin tapaukseen ei liittynyt rikosta):

http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=17&t=388
kid

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja kid »

Kyllähän noita vanhoja tapauksia ratkeaa aina silloin tällöin, viimeisimpänä tulee mieleen vastikään löydetyt kolmen naisen ruumiit joesta. Naiset katosivat joskus 70-luvulla Jenkeissä.

Dazu, kiitoksia faktojen muistuttamisesta. Tuntuu, että tässä keississä menee faktat ihan sekaisin, kun luulopuheita pidetään faktoina ja sitä rataa. Menee ihan sekaisin.

Pirkkalaan kävelystä: Matkaa tulee noin 10km Tampereen keskustasta Pirkkalan keskustaan. En ole varma mihin Pirkkalaan Raisa oli matkalla - matkaa voi olla hyvinkin 20-30km. Suoraa tietä on kuitenkin tämä keskustasta keskustaan, ainakin nykyään on hyvin valaistua seutua. Keskustorilta siis taivaltaa Hatanpään valtatielle ja siitä Nuolialantielle, joka vaihtuu Naistenmatkantieksi ja tadaa, perillä ollaan.Pitkä matkahan tuo on kävellä, etenkin humalassa. Tämän kävelyreitin varrella ei ole vesistöjä, ellei mene Arboretumin kautta, mitä epäilen, koska ei ole oikoreitti eikä edes kovinkaan kaunis lokakuussa.

Jos Raisa lähti kävellen Pirkkalaan, niin toki on mahdollista, että matkan varrelta on saatu kyyti ja siinä sattunut jotakin. Vesistöön tuolla matkalla tuskin eksyy, ellei ole aivan täysin kaatokännissä ja eksy Härmälänrantaan.
Vastaa Viestiin