Miekkamies iski kouluun Ruotsin Trollhättänissä - kolme kuollutta

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset
kakkosurpo
Sherlock John Holmes
Viestit: 8293
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Miekkamies iski kouluun Ruotsissa

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

[quote="jarmo4"

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201510 ... 4_ul.shtml

"Hyökkääjällä ei tiettävästi ollut aiempaa yhteyttä kouluun tai uhreihin.

Ruotsissa Trollhättanissa kouluun hyökänneen ja kaksi ihmistä tappaneen miehen tekoa tutkitaan viharikoksena.

-Teolla on rasistinen motiivi, sanoo poliisipäällikkö Niclas Hallgren Aftonbladetille.
Hallgrenin mukaan viharikokseen viittaa tekijän, Anton Lundin Petterssonin kotoa tehdyt löydöt sekä vaatteet, joita Anton käytti tekohetkellä.

Tekijällä oli päällään natsihenkinen pitkä takki. Päässään tekijä piti Star Wars -hahmo Darth Vaderia muistuttavaa kypärää.

-Rasistiseen motiiviin viittaa myös tekijän käyttäytyminen koulussa, se miten hän valitsi uhrinsa.

Todistajalausuntojen mukaan uhrit valittiin etnisyyden perusteella."[/quote]


Siis johan pomppas taas. Star Wars hahmon käyttämää kypärää muistuttava potta päässä ja pitkä nahkatakki tekee omalta osaltaan tästä viharikoksen. Onkohan Niklas Hallgren muistanut vahvistaa henkilökohtaista lääkitystään. Tuli täysin uutena tietona nämäkin asiat että jos fanitat jotakin Star Warsia ja käytät hahmojen rekvisiitta, tai jos käytät pitkää nahkatakkia niin olet jo vähintään natsi, tai ainakin koulumurhaaja kanditaatti.
Nyt täytyy kyllä alkaa olemaan hyvin varovainen kun näen kartsalla noita pitkiin nahkatakkeihin pukeutuneita miehiä ja naisia joka päivä. Jumalauta sentään, kun pitkätakki natsit ovat vaivihkaa päässeet valtaamaan Suomenkin. Lehtosaari on kait sitten heidän valtakunnanjohtajansa kun ihan televisiossa on lomillaan esiintynyt pitkässä nahkatakissa.
Johan nyt elokuvateatteritkin täytyy sulkea kun ovat esittäneet natseihin kytkeytyviä Star Wars elokuvia. Omistajat syytteeseen kiihotuksesta kansanryhmää vastaan.

Uskoisin että tapauksen tutkimukset ovat vasta alussaan, paitsi Niklas Hallgrenin kohdalla ne on jo lopussa. Hallgren varmaankin antaa jo tapauksesta loppulausunnon ennen puoltapäivää.
Voi toki olla että uhrit ovat valikoituneet etnisen taustansa vuoksi, mutta kun vielä ei ole edes kaikkia koululaisia jututettu et keitä kaikkia paskiainen yritti puukottaa. Esim siinä ennen puukotusta otetussa kuvassa olevat oppilaat tunsivat tulleensa uhatuiksi ja pakenivat paikalta ilman vammoja. Epäilivät että paskiainen olisi lähtenyt myös heidän peräänsä. Samassa tilanteessahan paskiainen puukotti tämän kouluavustajan.
Sniffaja heitti kyllä sellaisen tekstin että voi viranomaiset kohta rimpautta ovikelloa.
Odota vain, sinäkin kuolet. Ajankohta on vielä hiukan auki, mutta kuolet kuitenkin. :mrgreen:
Avatar
SYLWAR
Adrian Monk
Viestit: 2883
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Västernorrland SWE

Re: Miekkamies iski kouluun Ruotsissa

Viesti Kirjoittaja SYLWAR »

Matrix on siis natsielokuva. Hemmo nimittäin fanitti mm. myös Matrixia, jossa se musta pitkä takki on enempi tunnettu, kuin natseilla. Eräässä uutisessa kerrottiin taas tekijän pukeutuneen maastokuosiin ja mustaan. Tämä on ja selkeä merkki eikös vain.
Minä ja pukeudun lähes pelkästään mustaan ja maastokuvioon. Kuuntelen aika paljon Rammsteinia ja pelailen myöskin mm. Hitmania. Katson myös paljon sota ja sotatekniikkadokkareita, joista osa käsittelee natsisaksan armeijaa. Olen myös sitä mieltä että salamasodan keksinyt natsiarmeija oli aikansa tehokkain. Adolfista en juuri perusta, mutta sehän on tässä sivuseikka. PS on ollut monta kertaa äänestyslapussa ja täällä ruotsissa SD on melko lähellä sitä mitä voisin äänestää, tosin Soinin tempauksen jälkeen piirtelen kaikkin ääänestyslappuihin kirkkoveneitä, niillä on sama vaikutus.
Niin ja tosiaan, seinällä on katanoita ja muita miekkoja, sekä muutakin teräasetta löytyy.
Ensi viikolla menen taas kouluun opiskelemaan. Soittakaa nyt saatana Supolle ja Säpölle kun kaikki elementit täyttyy, on täyttyneet jo vuosikausia. Olen siis selkeästi näiden imbesillien mussuttajien mukaan äärioikeistolainen massamurhaaja ja koulusurmaaja... se että nämä tälläisen teon tekijät ei ole päästään terveitä ja mielenterveyshuolto on ryssinyt jossain kohtaa on sivuseikka. Syy on aivan varmasti kaivettava jostain muualta, kun kyseessä on kantaruotsalainen "rasisti".
Eipä nyt unohdeta kaikkia vaarallisia natseja: Suomessa moni äärivasemmiston edustajakin on muuten potentiiaalinen natsikoulusurmaaja, koska heillä on ja usein mustia ja maastokuosillisia vaatteita. Itseasiassa muistin juuri, että jopa oma MP ajopukunikin on gamokuosilliinen. Eli varmasti kaikki moottoripöyräilijätkin on vaarallisia natseja. Tämä taisi olla tässä kiitos. Menen nyt lattialle kädet ja jalat levällään odottelemaan Poliisin saapumista.... :roll:
Viimeksi muokannut SYLWAR, Pe Loka 23, 2015 10:36 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Parsan imeskely on portti kohti kovempien huumeiden käyttöä.
Parsakaalia kannabiksena myyneelle kaksikolle ja sitä ostaneelle miehelle tuomiot huumausainerikoksesta Jyväskylässä
Sniffaaja
Martin Riggs
Viestit: 608
Liittynyt: Ti Touko 26, 2015 6:59 am

Re: Miekkamies iski kouluun Ruotsissa

Viesti Kirjoittaja Sniffaaja »

^ Voisitko nousta ylös lattialta ja käydä lyömässä miekalla parilta elintasopakolaiselta päät irti, kiitos.

Jos joku ihmettelee että miksi, niin siksi että se tasoittaa tilejä muslimien viime aikaisiin raiskauksiin ja puukotuksiin kantaväistöjä kohtaan. Ikeassa Eritrealainen neekeri jopa irroitti pään naiselta. Ei riittännyt pelkkä tappaminen. :x
http://www.osuva.com/ - joukko- ja perhesurmaajien treenipaikka vuodesta 2000. Parhaimmat aseet ja kouluttajat.
Avatar
SYLWAR
Adrian Monk
Viestit: 2883
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Västernorrland SWE

Re: Miekkamies iski kouluun Ruotsissa

Viesti Kirjoittaja SYLWAR »

Sniffaaja kirjoitti:^ Voisitko nousta ylös lattialta ja käydä lyömässä miekalla parilta elintasopakolaiselta päät irti, kiitos.

Jos joku ihmettelee että miksi, niin siksi että se tasoittaa tilejä muslimien viime aikaisiin raiskauksiin ja puukotuksiin kantaväistöjä kohtaan. Ikeassa Eritrealainen neekeri jopa irroitti pään naiselta. Ei riittännyt pelkkä tappaminen. :x
Ei kehtaa, sillä minulla on myös hyviä ystäviä eri maahanmuuttajaryhmistä, vaikka tälläinen mamukriittinen islamofoobikko ja nyt myös näköjään natsi olenkin.
Parsan imeskely on portti kohti kovempien huumeiden käyttöä.
Parsakaalia kannabiksena myyneelle kaksikolle ja sitä ostaneelle miehelle tuomiot huumausainerikoksesta Jyväskylässä
Avatar
Hannaaaa
Sabrina Duncan
Viestit: 356
Liittynyt: Ti Elo 23, 2011 8:30 am

Re: Miekkamies iski kouluun Ruotsissa

Viesti Kirjoittaja Hannaaaa »

Destiny kirjoitti: Ruotsin koulusurmaajaa kuvaillaan peleistä ja raskaasta musiikista kiinnostuneeksi
Tämä ei kerro taaskaan yhtään mitään ihmisestä itsestään.
Olen itse pelannut videopelejä reilu 20 vuotta, ja raskasmetalli on lähellä sydäntä.

Tässä on kyse sairaasta ihmisestä joka ihannoi tappamista ja haluaa toteuttaa sen (ja toteuttikin..). Ja luultavasti on traumoja lapsuudesta. Siihen ei tarvita kuin vähättelevät vanhemmat, jotka eivät huomaa lapsen tarpeita tietyissä elämän kasvukohdissa. Toki liika huomaavaisuus vtuttaa myös joitakin persoonia.

Kukkaan ei kuitenkaan syntyessään ole paha.
Mitä sitte?
URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11479
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Miekkamies iski kouluun Ruotsissa

Viesti Kirjoittaja URSA »

Destiny kirjoitti: "L surmakoululla: Järkytys valtasi Trollhättanin
Perjantai 23.10.2015 klo 06.09
Trollhättanilaisella Kronan koululla tapahtunut tragedia todistaa sen, minkä paikalliset jo tietävät: Kronogårdenin alueella ei ole turvallista.

Torstai-iltapäivällä koulun edessä oli runsaasti poliiseja sekä sivullisia.

Järkytys valtasi torstaina ruotsalaisen Trollhättanin, kun kaksi nuorta menetti henkensä raa'assa koulusurmassa.

Länsi-Ruotsissa sijaitseva Trollhättanin kunta on tunnettu erityisesti teollisuudestaan, sillä noin 60 000 asukkaan paikkakunnalla sijaitsee autovalmistaja Saab Automotiven pääkonttori sekä tehdas.

Synkän syksyisen torstain jälkeen Trollhättan muistetaan myös järkyttävistä tapahtumista, joiden seurauksena nuori kouluavustaja sekä 17-vuotias poika menettivät henkensä iskusta epäillyn Anton Lundin Petterssonin hyökkäyksen seurauksena.

Iskussa haavoittuivat vakavasti myös 15-vuotias poika sekä 42-vuotias miesopettaja. 21-vuotias epäilty Pettersson kuoli poliisin luotiin.

Pimeällä vaarallista

Kronogårdenin alueella sijaitsevan Kronanin koulun edusta täyttyi torstai-iltapäivällä poliiseista, kriisityöntekijöistä sekä runsaasta määrästä sivullisia. Vaikka tilanteen kehittymistä seuraamaan on tullut satapäin sivullisia, on tunnelma paikalla alakuloinen sekä silminnähden järkyttynyt. Kaikki ovat hiljaa.

Paikalle saapunut trollhättanilainen Tanja Steffen kolmen lapsensa kanssa. Aivan koulun tuntumassa asuva nainen kertoo tulleensa koululle lastensa pyynnöstä.

- Tämä tuntuu hirveältä. Lapset sanoivat, etteivät he voi mennä nukkumaan, ennen kuin he näkevät poliisien olevan täällä. He eivät tunne oloaan turvalliseksi.

Steffenin esikoinen kävi surmakoulua jonkin aikaa, kunnes joutui vaihtamaan koulua siellä sattuneiden toistuvien levottomuuksien vuoksi. Steffenin mukaan murheellisesti päättynyt torstai ei ole ensimmäinen kerta, kun koulussa heiluvat teräaseet.

Paitsi koulua, myös Krongårdin aluetta Steffen kuvaa levottomaksi.

Aivan surma-koulun tuntumassa asuva Tanja Steffen ei uskalla liikkua alueella pimeän tullen.

- Tämä ei ole hyvä paikka asua, en uskalla liikkua pimeän tullen missään. Täällä on paljon vihaa, eikä tilanne parane tämän tapauksen jälkeen, Steffen huokaa.

---------------

Errol Dobrova sytytti kynttilän iskun uhrien muistoksi. Hän toivoo tapauksen avaavan ruotsalaisten silmät ja toivoo, että rasismista puhutaan maassa nykyistä avoimemmin.

---------

- Pahimmat kuvailevat tätä aluetta ghetoksi, ja koulu kahviloineen on keskellä aluetta. Kahvilassa istuu päivittäin kaikenlaista väkeä. Jos vieras ihminen tulisi muihin Trollhättanin kouluihin, hänet pysäytettäisiin ovella. Kukaan ei reagoinut mitenkään, kun tekijä tuli sisään kahden miekan kanssa. Onko se turvallista? mies tiukkaa.

Koulusurman tekijäksi epäillyllä Petterssonilla on lehtitietojen mukaan yhteyksiä äärioikeistoon. Dobrova toivoo, että raskaiden tapahtumien seurauksena Ruotsissa alettaisiin puhua rasismista avoimemmin.

- Todistamme tänään amerikkalaista koulusurmaskenaariota Ruotsissa. Miksi kukaan ei puhu rasismista? Ihmiset keskittyvät muiden sijasta vain itseensä.

Dobrova kehottaa ihmisiä keskittymään oman itsensä ajattelusta muiden ihmisten hätään.

- Maksamme veroja taataksemme lapsille turvallisen ympäristön. He ansaitsevat sen, joten nyt on ihmisten aika herätä.

-------------

Trollhättanin kunnassa 28 vuotta asunut Nilsson kuvailee kaupunkia miellyttäväksi. Ainoan varjon idyllin ylle luo Kronanin koulu, joka on aiheuttanut levottomuuksineen ongelmia oppilailleen sekä heidän läheisilleen myös aiemmin. Nilsson myös arvostelee koulua huonosta yhteydenpidosta tragediapäivänä, eikä vanhempia hänen mukaansa informoitu riittävän hyvin tapahtuneesta.

Koululla on kaikkien vanhempien numerot, joten miksi asiasta ei lähetetty päivällä edes tekstiviestiä? Uskon, että moni lapsi joutui lähtemään yksin kotiin päivän jälkeen. Koulu on kiinni huomenna ja siitäkin vanhemmille ilmoitettiin vasta neljän aikaan iltapäivällä.

Mikäli kaikki olisi mennyt toisin, päättyisi Emilian perjantainen koulupäivä muiden ruotsalaislasten tavoin syysloman alkamiseen. Kronanin koulu kuitenkin pysyy tänään perjantaina suljettuna poliisin rikospaikkatutkinnan vuoksi, eikä Emilia todennäköisesti palaa kouluun syysloman päätyttyä.

- Täällä on tapahtunut liikaa liian lyhyen ajan sisällä, eihän tänne uskalla lasta enää laittaa. On siis etsittävä Emilialle uusi koulupaikka, Nilsson toteaa.

PAULA KOSKI
TEKSTI JA KUVAT"
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201510 ... 0_ul.shtml
Tein alleviivauksia tähän kiinnostavaan uutiseen. Uutisessa kerrotaan täysin avoimesti, kuinka tuota aluetta kutsutaan ghetoksi, ja siellä on ollut levottomuuksia. Jopa tuossa samassa koulussa kerrotaan ennenkin käytetyn teräaseita. On tietenkin selvää, minkä ryhmän aiheuttamia nämä aikaisemmat levottomuudet ja turvattomuus ovat olleet. Nyt siihen kaikkeen kuitenkin sekoitetaan mukaan rasismista puhuminen, ja kuinka rasismi on tuon alueen ongelma. Täysin hullua. Yksi ressukka nuorukainen sekoaa, ja lähtee tappamaan tuntemattomia, mutta tapahtunutta käytetäänkin esimerkkinä siitä, kuinka rasismi on ainoa ongelma levottomalla ja turvattomalla alueella. Tässä korostuu se, kuinka maahanmuuton synnyttämistä ongelmista ei saa puhua, mutta rasismista pitäisi puhua kyllästymiseen saakka.

Onko nuorukaisen kohdalla vielä kertaakaan puhuttu julkisuudessa mahdollisista mielenterveyden ongelmista? Ei ole näkynyt sellaista, mutta "äärioikeistolaiset yhteydet" on jo mainittu julkisuudessa. Kuollutta nuorukaista käytetään nyt häikäilemättä hyväksi ja todisteena siitä, kuinka Ruotsissa "ainoa ongelma on äärioikeistolaisuus" (tämä on luettavissa rivien välistä.) Vaikka Kronogårdenin alue on levoton ja vaarallinen täysin muista syistä.

Jos tuon nuorukaisen taustoja tutkitaan tarkemmin, eikä motiiviksi jätetä virallisissa yhteyksissä pelkkää äärioikeiston ihannointia, uskon taustalla olevan koulukiusaamista peruskouluaikana. Nuorukainen on mahdollisesti itsekin käynyt peruskoulun monikulttuurisessa koulussa. Tuskin hän olisi muuten valinnut kohteeksi juuri koulua.
Avatar
Hannaaaa
Sabrina Duncan
Viestit: 356
Liittynyt: Ti Elo 23, 2011 8:30 am

Re: Miekkamies iski kouluun Ruotsissa

Viesti Kirjoittaja Hannaaaa »

kakkosurpo kirjoitti: Tekijällä oli päällään natsihenkinen pitkä takki. Päässään tekijä piti Star Wars -hahmo Darth Vaderia muistuttavaa kypärää.
Kuva

En näe tässä takissa mitään Natsia. Ihan normi, pitkä nahkatakki.
Mitä sitte?
URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11479
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Miekkamies iski kouluun Ruotsissa

Viesti Kirjoittaja URSA »

^Hyökkääjä halusi ainakin julkisuutta. Tuon kuvan leviäminen todennäköisesti innostaa tulevaisuuden kouluhyökkääjiä. (Tuossa kuvassa olevat tytöt pääsivät vahingoittumattomina karkuun, mutta joku muu saa tuosta kuvasta vielä ideoita.) Seuraavat hyökkääjät vaativat uhreja ottamaan kuvia kanssaan.

Natsikypärässä on paljon natsia.
Avatar
VoDKa
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4913
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Re: Miekkamies iski kouluun Ruotsissa

Viesti Kirjoittaja VoDKa »

Hannaaaa kirjoitti: näe tässä takissa mitään Natsia. Ihan normi, pitkä nahkatakki.
Kuva

En voi pitää itseäni minkään sortin natsieksperttinä, koska kiinnostukseni ko. aikakauden tapahtumiin on hyvin pienelle alalle keskittynyttä, eikä siihen kuulu esimerkiksi natsien pukuvalinnat, tyylit tai aikakauden muoti.

Muistelen kuitenkin joskus lukeneeni että natsit käyttivät jossain vaiheessa nahkaa pukeutumisessaan ja uniformuissaan. Se kuitenkin korvattiin täysin tai osittain kankaalla jossain vaiheessa (oliko sitten nahassa saantiongelmia vai oliko kangas helpompaa vain työstää, en osaa sanoa). Googleen kun laittaa kuvahakuun "nazi long coat" niin tulee sekaisin tuloksia pitkistä nahkatakeista ja kangastakeista. Osa kuvista on toki elokuvista, joten niihin ei kauheasti voi luottaa, mutta on siellä niitä ihan autenttisiakin asuja (se kumpi ylläoleva on, niin siihen en ota kantaa).

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.

DemlaMinfo
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1460
Liittynyt: To Syys 24, 2015 5:20 pm

Re: Miekkamies iski kouluun Ruotsissa

Viesti Kirjoittaja DemlaMinfo »

Jos pitkää nahkatakkia aletaan linkittämään natsismiin ja natseihin niin sitten myös Keanu Reeves ja naispääosan esittäjä Matrixissa ovat natseja. Enemmän tämä syrjäytyneen vääriä valintoja ja oppeja omaksuneen/lukeneen nuorukaisen lopulliselta teolta näyttää minun silmääni. Jos tämä natsiksi syytelty kaveri olisi oikea natsi niin luulisi, että varustautuminen olisi ollut ihan eri luokkaa kuin joku veitsi ja joku vähän isompi veitsi/miekka.
Mielenterveys on tärkeä osa ihmisen hyvinvointia. Omasta mielenterveydestään voi pitää huolta ja omia voimavarojaan vahvistaa. Psykologin kanssa keskustelu voi auttaa pääsemään eroon harhaluuloista ja kuuloharhoista.
Avatar
Hyperion
Hetty Wainthropp
Viestit: 490
Liittynyt: Pe Marras 16, 2007 4:08 am

Re: Miekkamies iski kouluun Ruotsissa

Viesti Kirjoittaja Hyperion »

VoDKa kirjoitti:Muistelen kuitenkin joskus lukeneeni että natsit käyttivät jossain vaiheessa nahkaa pukeutumisessaan ja uniformuissaan.
Mun käsittääkseni Gestapossa suosittiin nahkatakkeja, mutta sen sijaan SS:n tai Waffen SS:n uniformuihin ei nahkapukineita kuulunut. Tietty varsinkin upseerit saattoivat omalla rahalla ostaa pitkiä nahkatakkeja muissakin joukoissa.

Kypärä (todennäköisesti muovikuulapeleissä käytettäväksi tarkoitettu muovikopio) näyttää kyllä saksalaiselta M35 Stahlhelmiltä, mutta se on todennäköisesti eniten kopioitu kypärämalli maailmassa, jota natsien (Waffen SS) lisäksi ovat käyttäneet hyvin monet joukot Saksassa ja sen ulkopuolella, mm. Suomessa.

Murhaajan FB-profilikuva ja asustus viittaa natseihin mutta ideologiaa ei valitettavasti voi vielä vaatteista päätellä. Samoin ns. ”trench coat mafia” tulee mieleen, mutta taas kyse on siitä että murhaajan vaatetyyli oli lainattu siitä tyylisuunnasta, mutta ensimmäiset tyyliä jäljitelleet koulumurhaajat eivät sitä tyyliä kehittäneet murhaamista varten vaan omivat sen osaksi omaa identiteettiään. Itse en jaksaisi kaikkia gootti/hevari-yms. hörhöjä yhdistää mihinkään hirmutekoihin.

Nythän pyritään tyypilliseen tapaan etsimään kuumeisesti niitä ”merkkejä” kilahtamisesta, jotka olisi etukäteen tunnistettavissa. Ja siinä mennään mistä aita on matalin, eli pukeutumisesta. Toisaalta osalla se on myös oman ryhmäidentiteetin vahvistamista ja toisten torjumista. Aktiivisena reserviläisenä ainakin tunnen olevani hyvin turvassa porukassa jossa on paljon maastopukuja, taistelijan kenkiä, pilottitakkeja, nahkaliivejä, miehistövöitä, yms. Enempi valppaustilaa kohottaa pukeutumisessa esim. Che Guevara -paidat, rastat valkonaamalla, anarkomarkopinssit ja rannekkeet.
Avatar
Valoviikate
Christopher Lorenzo
Viestit: 1506
Liittynyt: Pe Helmi 22, 2008 7:12 pm
Viesti:

Re: Miekkamies iski kouluun Ruotsissa

Viesti Kirjoittaja Valoviikate »

Miekkamies jätti jäähyväiskirjeen
Perjantai 23.10.2015 klo 12.24 (päivitetty klo 12.35)
Södertäljeläiseen kouluun hyökännyt ruotsalaismies jätti jäähyväiskirjeen.

Komisario  vahvistaa Aftonbladetille kirjeen löytymisen.

- Sisältöä en tässä vaiheessa kommentoi, Haraldsson sanoo.

Poliisi on jo aiemmin kertonut tehneensä "mielenkiintoisia löytöjä" tekijän kotoa. Löytöjen perusteella poliisi pitää kahden ihmisen surmaamista viharikoksena.

- En tarkemmin tässä vaiheessa erittele, mitä nämä löydöt ovat, mutta olemme täysin vakuuttuneita, että kyseessä on viharikos, poliisipäällikkö  poliisista sanoo.

Poliisi aikoo tekijän asunnon tutkimisen lisäksi selvittää myös hänen käyttäytymistään internetissä.

21-vuotias  hyökkäsi eilen kouluun Trollhättanissa. Hän surmasi miekalla 17-vuotiaan Ahmedinja 20-vuotiaan koulunkäyntiavustajan .

Tekijä itse kuoli poliisin luoteihin.

Poliisi pitää tiedotustilaisuuden tutkinnan etenemisestä tänään kello 13 Suomen aikaa.

Lähteet: Göterborgs Posten, Aftonbladet

MARI PUDAS
[email protected]
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201510 ... 0_ul.shtml
Kaikki uhrit maahanmuuttajataustaisia Ruotsin kouluhyökkäyksessä
Perjantai 23.10.2015 klo 10.44 (päivitetty klo 11.04)
Kaikki Ruotsin kouluhyökkääjän uhrit olivat maahanmuuttajataustaisia, kertoo Dagens Nyheter.

Aiemmin on kerrottu, että 17-vuotias , joka kuoli saamiinsa vammoihin sairaalassa, oli syntynyt Somaliassa.

Toinen haavoittuneista, 15-vuotias poika, on muuttanut yhdeksän kuukautta sitten Syyriasta Ruotsiin. Aftonbladetin tietojen mukaan poika on herännyt sairaalassa juuri äsken.

, 20, oli toinen kuolonuhri veriteossa. Hän toimi koulunkäyntiavustajana koulussa. Hyökkäyksessä haavoittui myös 41-vuotias miespuolinen matematiikan opettaja.

Dagens Nyheterin haastatteleman Trollhättanin poliisin mukaan kaikki uhrit olivat maahanmuuttajataustaisia.

Ruotsissa Trollhättanissa kouluun hyökänneen ja kaksi ihmistä tappaneen miehen tekoa tutkitaan viharikoksena. Hän valitsi uhrinsa etnisyyden perusteella.

- Teolla on rasistinen motiivi, sanoi poliisipäällikkö  Hallgrenin mukaan viharikokseen viittaa myös tekijän, kotoa tehdyt löydöt sekä vaatteet, joita tämä käytti tekohetkellä.

Tekijällä oli päällään natsihenkinen pitkä takki. Päässään tekijä piti Star Wars -hahmo Darth Vaderia muistuttavaa kypärää.

Lähde: Dagens Nyheter

JENNI HARMANEN
[email protected]
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201510 ... 0_ul.shtml
Lehti: Koulusurman toinen uhri oli 17-vuotias Ahmed - "Rakastin häntä niin paljon"
Perjantai 23.10.2015 klo 00.47
Ruotsalaisen Expressenin mukaan torstain kouluiskun toinen kuolonuhri on nimeltään Ahmed Hassan.

Trollhättanissa kouluun hyökännyt nuori tappoi kaksi henkilöä. Toinen uhreista oli 20-vuotias koulunkäyntiavustaja ja toinen 17-vuotias koululainen. Expressenin mukaan menehtynyt koululainen oli nimeltään.

Pojan äiti  kertoo Expressenille juosseensa heti koululle kuultuaan miekkahyökkäyksestä kello kymmenen jälkeen aamulla.

- Olin niin peloissani. Etsin ja etsin, mutta en löytänyt Ahmedia mistään. Lopulta poliisi tuli kertomaan, että Ahmed on sairaalassa, äiti kertoo.

Sairaalassa äiti sai kuulla, että Ahmed oli saanut hengenvaarallisia vammoja ja joutuu vaikeaan leikkaukseen. Kiin Mohamed Ali odotti tuntien ajan uutisia poikansa tilasta.

Lopulta hän kuuli musertavan uutisen.

- He sanoivat, että hän ei selviytynyt. Olen niin surullinen. Rakastin häntä niin paljon. Hän oli niin kiltti ja avulias poika, äiti kertoo Expressenille.

Perhe muutti Trollhättaniin kolme vuotta sitten. Ahmed syntyi Somaliassa, ja perhe muutti Ruotsiin vuonan 2012. Ahmedilla oli kahdeksan sisarusta.

- Hänen veljensä ja siskonsa ovat valtavan surullisia. Me kaikki itkemme, äiti sanoo.

- Ahmed rakasti pelata jalkapalloa ja muita pelejä. Hän piti koulunkäynnistä ja oli hyvin onnellinen ja kiltti, minun poikani. Rakastin häntä niin paljon.

Lähde: Expressen
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201510 ... 5_ul.shtml
Pika Juoksija
Neuvoja-Jack
Viestit: 532
Liittynyt: La Maalis 07, 2015 7:25 pm

Re: Miekkamies iski kouluun Ruotsissa

Viesti Kirjoittaja Pika Juoksija »

sine qua non kirjoitti:Jos joku voi osoittaa, että jonkun maahanmuuttajamurhaajan identiteetti on julkistettu Ruotsissa yhtä rivakasti, niin haluaisin nähdä sen.
Rivakasti? Oikeastaan aika helppoa. Media tiesi kertoa tekijän iän ja sukupuolen ja sen, että poliisi eristi hänen kotitalonsa käyntinsä ajaksi. Trollhättan on pieni kaupunki, osoite löytyi helposti ja väestörekistetikeskuksesta löytyi nimi, jonka yksityisetsivät sitten julkaisivat. Veikattiin myös ensin, että tekijä oli skotlantilainen maahanmuuttaja.

Ensimmäisenä tulee mieleen Peter Mangs ja John "Lasermannen" Ausonius. Poliisi jahtasi heitä pitkään. Näin nämä vähäiset vertauskohteet eivät oikein kelpaa rivakkuudesta puhuttaessa.
Huomaa myös, nimi julkaistiin siinä vaiheessa, kun syyllisen osallisuus oli vielä epäselvää. Yhtä hyvin olisi voinut mennä väärin.

Minusta on myös vaikea vertailla kuninkaan ja pääministerin aktiivisuutta Ikean ja Trollhättanin tapauksissa. Jälkimmäinen tapahtui koulussa, jonne lapset palaavat joka päivä. Ikea taas on kiintopisteenä jotain aivan muuta.

Ruotsissa on tapahtunut kautta aikojen erilaisia veritekoja. Joissakin tapauksissa hallitus on lähettänyt edustajan paikalle, toisissa ei. Esim Uddevallan kolmoismurhassa hallituksen edustaja ei saapunut paikalle.
En näe mitään syytä vatvoa tätä. Mitä yrität, tai haluat tuolla ajaa takaa?

Kysymykseni kuului, miten niin Ruotsi on paniikissa? Et kai vain yritä esittää, että joku Flashback toimii siinä mittarina?
Puunsärkijä,Paskakasa.Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä.Katkera,koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen.Kukkulan kuningas
Pika Juoksija
Neuvoja-Jack
Viestit: 532
Liittynyt: La Maalis 07, 2015 7:25 pm

Re: Miekkamies iski kouluun Ruotsissa

Viesti Kirjoittaja Pika Juoksija »

DemlaMinfo kirjoitti:Jos pitkää nahkatakkia aletaan linkittämään natsismiin ja natseihin niin sitten myös Keanu Reeves ja naispääosan esittäjä Matrixissa ovat natseja. Enemmän tämä syrjäytyneen vääriä valintoja ja oppeja omaksuneen/lukeneen nuorukaisen lopulliselta teolta näyttää minun silmääni. Jos tämä natsiksi syytelty kaveri olisi oikea natsi niin luulisi, että varustautuminen olisi ollut ihan eri luokkaa kuin joku veitsi ja joku vähän isompi veitsi/miekka.
No ei tuo takki varmaan näytellyt mitään ratkaisevaa osaa. Hänhän kuunteli Rammstainia, FP profiilissa oli natsilogoja ja poliisi löysi hänen asunnostaan materiaalia, joka kertoi myös paljon hänen elämästään.
Puunsärkijä,Paskakasa.Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä.Katkera,koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen.Kukkulan kuningas
valkokulta
Susikoski
Viestit: 41
Liittynyt: Ke Kesä 04, 2014 9:16 pm

Re: Miekkamies iski kouluun Ruotsissa

Viesti Kirjoittaja valkokulta »

Gestapo eli salainen valtionpoliisi ei kovin hyvin olisi pysynyt salaisena jos olisi pitkät nahkatakit päällä paineltu paanoilla ja turuilla http://historianet.fi/sota/toinen-maail ... -keksintoa

Ei natsien (SS-joukkojen eikä SA-joukkojen) normaaliasusteena ollut pitkät nahkatakit.
Vastaa Viestiin