Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Jari Aarnion tapaukseen liittyvät ketjut tänne
Tunturisusi
Nikke Knakkertton
Viestit: 176
Liittynyt: Ma Tammi 02, 2012 4:33 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja Tunturisusi »

Kaikki seuraava on minun käsitystäni, joka voi olla täysin paikkansa pitämätöntä.

Jos ns, normaali poliisimies alkaa auttaa jutuissaan mukanaa olevaa naista rahallisesti yms - niin taustalta löytyy (ainako vaiko usein?) rakastuminen tms. parisuhteen kehittyminen. Mitenkään muuten näitä ei voi järkevästi selittää, koska nimenomaan rakkausasioissahan normaali järki ulkopuolisen silmin tyystin puuttuu. Rakkaus sokaisee ja nainen voi sokaista miehen. Siksi tällainen vaikuttaa täysin järjettömältä. Että ostellaan skoottereita ja maksetaan lomamatkoja. Ja muuten, onko tosiaankin nykyisin köyhyyden mittari se, että ei omista skootteria? Lahjatavarat tuntuvat ihan järjettömiltä nekin. Ensiksi tulisi mieleen ruoka, vaatteet ja vuokra yms.

Suomessa poliisien palkat ovat kuitenkin kohtalaisen kohtuulliset, joten tuskin ainoallakaan poliisimiehellä on mahdollisuuksia omasta palkastaan alkaa autella laitapuolen kulkijoita. Eikä se ole sopivaakaan - siinä hämärtyvät asioiden suhteet. Hyväntekeväisyyttä voi tehdä monin muinkin tavoin, mm. ihan yleisten systeemien kautta.

Olen tuntenut elämässäni monta poliisia ja tuollainen perusnuukuus on poliisien joukossa hyvin yleistä. En ole ikinä kuullut, että joku nostelisi omalta tililtään suuria summia ja antaisi niitä lahjoituksina.

Oudoksuttavaa on tämä rikospoliisien toiminta. Useilla näyttää olevan meneillään omia sivutarinoitaan, joista kukaan muu ei tiedä mitään. Hämärtyykö todellisuudentaju, kun pitkään selvittelee rikollisten tekemisiä - ja unohtuu jopa jo se, mihin leiriin kuulutaan.

Toisinkin on. Esim. Lapin järjestyspoliisit - jos joku seuraa heidän tekemisiään teeveestä - fiksuja, esimerkillisiä, ymmärtäväisiä. Siis juuri sellaisia, kuin poliisien kuuluu ollakin.
Schumi
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1309
Liittynyt: Su Tammi 26, 2014 4:21 am

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja Schumi »

Aarnion puolustukselta voimakasta kritiikkiä poliisille

"Jari Aarnion puolustus kimpaantui silminnähden krp:n poliisin kertomuksista Helsingin käräjäoikeudessa."
Poliisi kertoi kuulusteluista Malmin naisen kanssa, joissa tämä oli puhunut Aarniota vastaan ja kertonut työskennelleensä Aarniolle.

Poliisin mukaan Malmin nainen kertoi Aarnion lähettäneen hänet Hollantiin hankkimaan 50 kiloa hasista vuonna 2013.

Malmin nainen ei kertonut itse tällaista oikeudessa, kun häntä kuultiin syyskuussa. Hän kiisti myös esitutkintakertomuksensa.

- Kun suoritatte esitutkintaa, teidän rooli on kuulustella ja kirjata ne. Me ei pystytä selvittämään, mitä te kerrotte täällä Malmin naisen kertoneen. Miten te eettisesti ajattelette tällaista tilannetta, kun kerrotte asioita, joita hän ei ole halunnut kirjoitettavan pöytäkirjaan? Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi tiukkasi hyvin kriittiseen sävyyn.

- Hyvä kysymys. En minä vastaa tuohon, poliisi sanoi.

Ei intiimisuhdetta

Leppiniemi kysyi uudestaan poliisilta syyttäjän aiemmin esittämän kysymyksen, että millainen suhde tällä oli Malmin naiseen. Poliisin kertomuksista on jo käynyt ilmi, että suhde oli hyvin läheinen. Hän on kuvannut sitä ystävyyssuhteeksi.

- Kysyn nyt suoraan, onko teillä ollut intiimisuhde? Leppiniemi kysyi.

- Ei ole ollut, poliisi vastasi.

Poliisin mukaan hän ei yrittänyt tarkoituksellisesti peitellä sitä, että hän auttoi Malmin naista rahallisesti ja ystävystyi tämän kanssa.

Naista kuultiin oikeudessa syyskuussa. Edellisenä iltana ennen naisen kuulemista poliisi soitti hänelle.

- Minä pyysin häntä miettimään, että kannattaako näistä (rahan antamisista ja auttamisesta) puhua. Sanoin myös, että minä autan häntä jatkossakin. Kerroin, että jos rahat tulevat ilmi, niin minä tulen ne selvittämään.

Aarnion puolustus halusi tietää, eikö poliisi nähnyt tätä pyyntöä ongelmallisena.

- En ole pyrkinyt häneen millään lailla vaikuttamaan.Minä olen tiennyt, että nämä jutut tulee julki. Minä en pystyisi häntä painostamaan ja uhkailemaan. Se tulisi ilmi.http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015120 ... 3_uu.shtml

Malmin naista kuulustelleen poliisin mukaan Malmin nainen kävi paljon pilvikauppaa.
Hän kertoi luulleensa olleen mukana jossain poliisin peitetoiminnassa
Ei hän mikään ensikertalainen ollut.
Hän olisi voinut selvittää sen, milloin hän ekan kerran oivalsi sen ettei kyse ole mistään peitetoiminnasta
Ei ole todellakaan mikään ensikertalainen, mutta täysissä uskoissa luulee olevansa jossain peiteoperaatiossa mukana? Niinkuin elokuvissa, joku salapoliisi?
miten nainen toimitti pilvikaupasta saatuja rahoja eteenpäin Aarniolle ja kuinka suuria määriä.
Tekee pilvikauppaa ja toimittaa pimeenä seteleitä Aarniolle ja luulee, että poliisilain mukaista peiteoperaatiota suorittamassa?

Yhtä uskottavaa kuin, että rabbevonhertsenit ja jukkahaavistot olivat tietämättöminä konstaapelimiehen rahalähetyksistä ja skootteri ostoksista.

(puheajat ja ruoka-ostokset laskutettiin krp:ltä, mutta skootterit ja rahat meni omasta pussista, ilman esimiesten tietoa)

SATTUMALTA tehtiin lauantai-iltana klo 21 monen miehen voimin kotietsintä jonki hasishemmon kämppään, että rapussa haisee. Sattumaa myös, että näin kävi muutamaa viikkoa ennen Malmin naisen oikeudenkäyntiä + skootteri sattui olemaan miehellä 8)

#GPS
Tiedemiehillä on aina silmälasit ja huumekauppias panee aina kun se ratsataan
annaanna

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja annaanna »

Kalsken myöntämä syytesuoja

No on joku tutkinta käynnistetty tämän Kouvola Keskusrikospoliisin miehen tekemisistä, kun heinäkuussa meni myöntämään oikeudenkäynnissä Malmin naisen puheita. Saa näköjään ihan itekseen seuraukset kantaa, poikkeuksellisesti. Kalsken syytesuoja olisi varmaan koskenut kyllä tätäkin, nyt se koskee mm. Vilhusen nimeämää kuulustelijaa.

Malmin naisen paljastuksia ei tutkita Kalsken ja kumppanien aktiivisuuden takia vaan pikku pakosta eli Kouvolan miehen rehellisyyden takia. Tuomio tulee, virka menee. Kunnia säilyy, jos kertoo esimiehistä ja tutkinnanjohdosta totuuden.

Vilhusen kertomukset siskon syytteittä jättämisestä ja vapauttamisesta kunhan laulaa Aarnion päälle, ne Kalske uskoo olevan vain ihmeellisiä tarinoita. Valhetta. Kyllä on yksinkertainen ihminen The Jorma, jos sillä tosiaan itselleen näitä perustelee, että tuntuu tarinat muuttuvan. Helvetti. Oikeussalissahan vasta päästään kertomaan oikeusjärjestelmällemme mitä syyttäjävetoisessa tutkinnassa on oikein tehty.

Kesällä Malmin nainen nimenomaan kertoi halutun Aarnion nimi paperiin. Ja Kouvolan krp-mies puolestaan muisteli saaneensa luvan käyttää aikaa ja vaivaa naiseen rajoittamattomasti. Mutta olisi pitänyt sitten jotenkin vaan tajuta, ettei euroja ollenkaan. Naurettaavaa yritys tutkinnanjohdolta omaa persausta suojella.

Kyllä silloin KEVÄÄLLÄ 2013 maaliskuussa on innostuttu tästä Aarnion nimen esiintulosta. Ja kyllä silloin ne rahat on tältä loppuneet, kun se rikoskumppaninsa sai tuomion jostakin huumekaupasta. Tuskin on Aarnion kiinniottamisen jälkeen loppuvuodesta 2013 köyhynyt. KRP on halunnut käyttää tätä naista Aarnion nalkittamiseen, naisen huumerikokset ja osallisuudet unohtaen.
Schumi
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1309
Liittynyt: Su Tammi 26, 2014 4:21 am

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja Schumi »

Uskomaton sattuma!

"Aarnio-oikeudenkäynnissä luettiin tekstiviesti "I see fire" juuri ennen kuin palohälytys Helsingin käräjäoikeudessa alkoi."
Jari Aarnioon liittyvässä tynnyrivyyhtioikeudenkäynnissä ryhdyttiin lounastauon jälkeen käymään läpi tekstiviestejä, joita Malmin nainen ja häntä kuulustellut keskusrikospoliisin poliisimies lähettivät toisilleen.

Oikeudessa ehdittiin vasta käydä läpi muutama tekstiviesti, kun palohälyttimet pärähtivät soimaan Helsingin käräjäoikeudessa hieman ennen kahta.

Hauska ja erikoinen sattuma oli, että salissa oli luettu juuri poliisin Malmin naiselle lähettämä tekstiviesti, joka päättyi sanoihin "I see fire", kun palohälytys alkoi.

Tilanne saikin aikaiseksi naurua sekä yleisölehterillä että alhaalla oikeussalissa syyttäjien, vastaajien, asianajajien ja tuomareiden keskuudessa.
Kyllä niitä sattumia vaan sattuu, ei voi mitään.
Tunturisusi
Jos ns, normaali poliisimies alkaa auttaa jutuissaan mukanaa olevaa naista rahallisesti yms - niin taustalta löytyy (ainako vaiko usein?) rakastuminen tms. parisuhteen kehittyminen. Mitenkään muuten näitä ei voi järkevästi selittää, koska nimenomaan rakkausasioissahan normaali järki ulkopuolisen silmin tyystin puuttuu. Rakkaus sokaisee ja nainen voi sokaista miehen. Siksi tällainen vaikuttaa täysin järjettömältä. Että ostellaan skoottereita ja maksetaan lomamatkoja.
Juuri ennen palohälytystä oikeudessa puhuttiin viestistä, jossa poliisi kirjoitti Malmin naiselle "I miss you too and I see fire."

Poliisin mukaan viestissä viitattiin Ed Sheeranin poplauluun, jota hän oli kuunnellut Malmin naisen kanssa, kun tämä oli vangittuna.
Eiköhän se poliisimies vähän tainnut ihastua kuulusteltavaan :)
Tiedemiehillä on aina silmälasit ja huumekauppias panee aina kun se ratsataan
Tunturisusi
Nikke Knakkertton
Viestit: 176
Liittynyt: Ma Tammi 02, 2012 4:33 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja Tunturisusi »

Sirkusta ja vatulointia muodostuu näistä oikeuskäsittelyistä, kun ei kyetä tekemään päätöksiä selvissä tapauksissa. Tällä tarkoitan sitä, että mielestäni Aarnio on syyllinen kaikkiin esitettyihin syytöksiin. Olen siis täysin samaa mieltä syyttäjäpuolen kanssa - jos tällainen oma mielipide sallitaan. Yleensähän poikkeuksetta laajoissa rikosjutuissa jää osa vielä pimentoonkin, joten varmaan tilastojen mukaan käy tässäkin niin, emmekä edes koskaan saa tietää kaikkea.

Erään "tarinan" mukaan Poliisiopistossa Otaniemessä psykologian opettaja oli päällystöluokan oppitunnilla "erehtynyt" maalailemaan, kuinka hänen mielestään rikolliset ja poliisit ovat itse asiassa hyvin samantyyppisiä ihmisiä - ja monista erilaisista seikoista riippuu, kummalle puolelle ajautuu. Ko. oppilaitoksen oppilaskunta oli niin suivaantunut tästä ilmeisen "perättömästä" väitteestä, että laittoi laitoksen seis niin pitkään, että psykologi oli poistettu opettajakunnasta ja uusi opettaja tullut tilalle.

Toinen samanlainen vatulointikäsittely on se erään naisen suorittama murha, jossa tekijä on välillä syytön ja vapaa ja välillä syyllinen ja telkien takana.

Missä ovat ne vanhan ajan ukkotuomarit, jotka kykenivät tekemään nopeasti ja päättäväisesti päätöksiä. Ilmeisesti tuomarinpöytien takana istuu nykyisin väkeä, jolta puuttuu kyky tehdä päätöksiä ja siksi jutut venyvät ja venyvät ja asiakirjojen niput paisuvat sellaisiksi, että kukaan ei kykene lukemaan kaikkea ja tietämään kaikkea. Ja tällaista epäselvää tilaa, johon voidaan vyöryttää yhä uutta sivujuonta, puolustus voi käyttää tehokkaasti hyväksi ja saada siten jutun venymään loputtomiin.
kaljaloota
Theo Kojak
Viestit: 1158
Liittynyt: To Syys 13, 2012 5:34 pm
Paikkakunta: si lähikauppa

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja kaljaloota »

Aarnio hääräsi kuopiossa, malmin nainen auttoi toista pulaan joutunutta naista pohjois-savon nurkilla. Malmin naisella ei ollut kirjanpitoa, ei kai rahanpesussa sellaista käytetäkkään.
Malmin naisen bisnekset romahti kun Aarnio otettiin kiinni. = Aarnio on pomo, ihan selvästi näin on :mrgreen:
http://www.savonsanomat.fi/uutiset/koti ... le/2050121
annaanna

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja annaanna »

kaljaloota kirjoitti:Aarnio hääräsi kuopiossa, malmin nainen auttoi toista pulaan joutunutta naista pohjois-savon nurkilla. Malmin naisella ei ollut kirjanpitoa, ei kai rahanpesussa sellaista käytetäkkään.
Malmin naisen bisnekset romahti kun Aarnio otettiin kiinni. = Aarnio on pomo, ihan selvästi näin on :mrgreen:
http://www.savonsanomat.fi/uutiset/koti ... le/2050121
Kaljaloota parka!

Lueskelet parhaillaan linkistä yli puolivuotta vanhoja uutisia.
Onko pahakin järkytys ja yllätys, jos näin äkkiäarvaamatta kerron, että tämä ns. Kuopion haara ja paikallispoliisiin kohdistetut epäilyt olivat aivan olemattoman näytön varaan tehtyjä.
Tekaistuja mielestäni. Ei tuomioita.

Yritä pysyä perässä ja päivittää päätäsi.

Tuolloin viime keväänä oli julkistettu tuota esitutkintamateriaalia, jonka pohjalta juttu tehty. Asta ei ole ollut kartalla. Tämä Kortekallion leski-mari aka Malmin "tuhannen luurin nainen" on näköjään kerran vuodessa ainakin ollut tutkinnassa. Jo vuosien ajan.

Aarnion nimeä vaadittu ja mari-Mari on sen sitten liittänyt vähän joka paikkaan. Niinkuin entinen nainenkin eli "Saara"-Iina, joka väitti vanhat näpistysrikoksensakin Aarnion päälle. Ne astiavarkaudet sun muut, kun ei älynnyt yllytysrikoksen jo vanhentuneen. No ainakin tää Rata on vapaa - tekstari näitä yhdistää.

Jos puheistaan, joista tuossa kaljalootan linkissä pätkä, totta on se osa, että sai tiedottajana toimimisestaan Aarniolta apua asunnonsaannissa ja sosiaalitoimen kanssa olleessa kiistassa ja "henkistä tukea", niin jatkoi menestyksellä tätä lypsemistä tämän kouvolaismiehen kanssa. Myös "henkistä tukea" saaden.
Tämä mieshän oli pääkuulustelijansa, joten se Marin saama henkinen romahdus ja itkukohtaus siellä kuulustelutilanteessa oli mielenkiintoinen.

Koska sen kerrottiin tapahtuneen?
Keväästä 2013 jos jo Aarnion päälle kertonut.
karvakemoni
Sabrina Duncan
Viestit: 361
Liittynyt: To Heinä 05, 2007 5:13 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja karvakemoni »


Helsingin käräjäoikeudessa puitiin jälleen tekstiviestejä. Tällä kertaa kyse oli huumeista syytetyn Malmin naisen ja häntä kuulustelleen keskusrikospoliisin tutkijan viesteistä.

Aarnion puolustuksen mukaan viestit osoittavat Malmin naisen ja tutkijan välit niin läheisiksi, että tutkija oli esteellinen. Malmin naisen kuulustelukertomukset ovat yksi keskeinen osa syyttäjien näyttöä Jari Aarniota vastaan.

Kuulusteluissa Malmin nainen kertoi Aarnion huumetekemisistä, mutta pyörsi nämä kertomukset myöhemmin.

Krp:n tutkijaa kuultiin oikeussalissa koko päivä. Mies kertoi antaneensa Malmin naiselle reilun vuoden aikana rahaa noin 3000 euroa sekä myös skootterin. Tutkijaa epäillään tältä osin virkarikoksista.

Lue lisää

Krp:n tutkija katuu rahan antamista Malmin naiselle

Poliisin mukaan hän koki olevansa vastuussa siitä, että Malmin naista uhkasi pitkä vankeustuomio. Sen takia hän antoi taloudellista avustusta.
"Ikuinen hyvä muisto"

Malmin nainen oli kuukauden verran vangittuna keväällä 2014. Poliisimies kertoi tavanneensa naisen joka päivä. Hän oli käynyt poliisivankilassa vapaapäivinäänkin.

Malmin nainen vapautettiin tutkintavankeudesta huhtikuussa.

Poliisi kutsui naista joissain viesteissä ”rouva 22”:ksi, koska tämä oli ollut Kouvolan poliisivankilan sellissä numero 22.

Salissa puitiin lukuisia tekstiviestiä.

Yhdessä Malmin nainen oli kirjoittanut poliisille: ”Sääli etten voi kohdata sua ihmisenä koskaan, koska tutkija sä oot. Itkettää niin paljon etten näe edes kunnolla kirjottaa.”

Vastausviestissä poliisi totesi: ”Kyllä me ihmisenä toisemme kohdattiin ja siitä jäi ikuinen hyvä muisto.”

Poliisi kuvasi itseään erityisherkäksi. Yhdessä viestissä poliisi kirjoitti: ” I miss you too and I see fire”.

Poliisin mukaan ”I see fire” viittasi tunteelliseen Ed Sheeranin lauluun, jota he olivat kuunnelleet yhdessä ennen kuulusteluja. Osalla kerroista mukana oli ollut Malmin naisen asianajaja Juha-Pekka Hippi.

Tässä vaiheessa istunto keskeytyi vartiksi palohälytyksen takia. Oikeustalon kahvilan hellalla kärähti muovi. Pian kuitenkin jatkettiin.

Mitä Kouvolan poliisivankilassa on tapahtunut, kun tekstaatte ”I miss you too”? Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi kysyi.

- On kaikenlaista tapahtunut. Päivittäin nähtiin ja keskusteltiin monista asioista. Meillä natsas ihan hyvin. Ei ollut päivääkään, ettei nähnyt.

Mies kiisti Leppiniemen kysyessä, että heillä olisi ollut intiimi suhde.
”Ou jee”

Leppiniemi ihmetteli myös viestiketjua, jossa ensin poliisi kirjoitti: ”Moi, mikä boogie”

”Olin suihkussa. puen päälleni ja soitan sulle sit”, Malmin nainen vastasi.

Poliisi kuittasi ”ou jee”.

Yhdessä viestissä Malmin nainen valitteli poliisille, ettei ollut yhtään pilveä. Toisessa hän kertoi ”ladun olevan vapaa”.

Malmin nainen viestitti poliisille ennen Espanjan matkaansa: ”Mietin vielä oltaisiinko ehditty tänään tapaamaan, vai tuleeko siitä enemmän ikävä...”

- Jostain syystä hän tällaisia tuntemuksia koki, poliisimies selvitti.

Poliisi oli lähettänyt heinäkuussa 2014 viestin: "Kyllä sä olet niin paras, uppoan mielelläni, jos niikseen tulee, saatuani tämän kaltaisen kontaktin kanssasi".

Poliisi kertoi syksyllä 2014 keskustelleensa esimiehensä kanssa kuulustelijan vaihtamisesta, mutta tutkija kuitenkin jatkoi tehtävässä.
Lounastapaamisia

Lukuisissa viesteissä puitiin myös mm. Suomen huumausainepolitiikkaa, kuulusteluja, turvallisuutta ja monia muita asioita.

He olivat keskustelleet myös Skypessä.

Viesteistä käyvät ilmi myös lounastapaamiset, joilla poliisi oli maksanut ruuat.

- Yhtenä tehtävänäni oli pitää huolta hänen turvallisuudestaan, poliisi kertoi.

Leppiniemi ihmetteli lounastapaamisen runsasta määrää.

- On niitä kyllä tavattoman paljon, poliisi sanoi. Tutkinnanjohto oli antanut poliisille rajattomasti aikaa Malmin naisen kanssa.

- Se on ollut semmoinen tilanne, poliisi kertoi lounastapaamisista.

Leppiniemen mukaan viestit osoittavat tutkijan täysin esteelliseksi. Objektiivisuus on puuttunut.
http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikke ... ja/5593956
Tunturisusi
Nikke Knakkertton
Viestit: 176
Liittynyt: Ma Tammi 02, 2012 4:33 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja Tunturisusi »

En ole hirveän tarkasti seurannut enää aikoihin tätä vatulointia, mutta nuo lainaukset edellähän näköjään todistavat täysin, mitä edellä olin itse pohdiskellut - eli rakkaussuhde tms. intiimi suhde asiakkaan kanssa.

Kun taannoin tuo yksi tyhjänpäväinen ministerieukko pyöritteli tätä poliisiylijohtajaa, niin ajattelin silloin, että eipä ihme, että alakerrassa mättää, kun yläkerrassa on tuollainen nahjusteleva johto.
Kylähän hiiret hyppivät pöydille, kun kissa puuttuu.
jaa-jaa
Martin Riggs
Viestit: 619
Liittynyt: Ke Marras 27, 2013 8:14 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja jaa-jaa »

annaanna kirjoitti:
jaa-jaa kirjoitti:Normaaleissa organisaatioissa lähtisi molemmista leireistä n. 20 kaveria kilometritehtaalle. Työkkäristä löytyy erilaisia kursseja ja valmennuksia, joista uusiin hommiin. Tai sitten voi haeskella mol.fi:stä asiakaspalvelutehtäviä : )

Valtion virkamiehiä ja sisäministeriön puljujahan tällaiset lainalaisuudet eivät valitettavasti koske...

Herravihan hajua ilmassa.

Joo-o. Minkätyyppisiä nämä normiorganisaatiot mahtavat olla ja minkälaiset irtisanomisperusteet laillisia. Ja onko koko kysymys normiorganisaatioihin pesiytyneistä epäkelvoista tyypeistä täysin vailla todellisuus pohjaa, kun tuntuu tietojesi mukaan niitä niin runsaasti olevan valtion virkamiehissä, poliisien organisaatiossa ja sisäministeriön leivissä, että jääkö kelvottomia enää yksityissektorille?
Ei herravihaa, vaan mielipide valtion ja kunnan virkamiesten sopimuksista. En periaatteessa hyväksy ikuisia / lähes ikuisiksi tarkoitettuja "virkoja". Ne pitäisi poistaa ja siirtyä samanlaiseen käytäntöön kuin yksityisellä sektorilla.

Irtisanomisista: Yksityisellä sektorilla irtisanotaan päivittäin ihmisiä, varsinkin esimies/johtotason tehtävistä. Tämä on täysin laillinen menettely. (tutustu työsopimuslakiin)

Käytännössä päällikkötasolla löydät itsesi esimiehen (tyypillisesti johtoryhmätasoisen) huoneesta, keskustelunaiheena työyhteisöön tai työntekoon liittyvät ongelmat. Käsite on ns. "Luottamuspula". Tästä seuraa useimmiten kengän kuva perseeseen :)

Jos taas ole johtoryhmätasoinen johtaja, löydät itsesi toimitusjohtajan tai hallituksen/pääomistajien juttusilta, ja sama tilanne.

Suurin osa soppaan sotkeutuneista poliisisankareista olisivat kadonneet palkkalistoilta viimeistään vuoden 2014 aikana. Huom: jos organisaatiot toimisivat terveellä pohjalla.

p.s Valtiolla ja kunnilla on myös erittäin fiksuja ja ammattitaitoisia virkamiehiä, heille nostan hattua. Mutta kun näitä mätäomenia pitäisi karsia, niin jönöttävät kuin täit tervassa, eikä kukaan voi tehdä asialle mitään. Eikä halua (joka on se huolestuttavin piirre).
Valtakunnansyyttäjä: "Poliisin tekemä väärennös ei ole väärennös, koska se on tehty virkavastuulla."
annaanna

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja annaanna »

Yhden viestin verran vain tätä jaa-jaan kanssa jaarittelemista.

Normaaleiksi katsomissasi työpaikoissa siis fuduja voivat määrättyihin asemiin päässeet jaella keksityllä, teennäisellä perusteella pärstäkertoimen mukaan. Tätä tapahtui lukuisissa työpaikoissa tänäänkin. Tämä on normi, joka on hyvä. Päämäärä julkisellekin sektorille. Jaaha.


Suosittelisin moisen mielivallan alla olevaa työläistöä liittymään yhteen, perustamaan jonkilaista organisaatiotynkää mielivaltaa vastaan, miksei jopa vaatimaan kaikkien työtätekevien pääsemistä valtion työntekijöiksi.
Varsin fiksu ajatus, vai mitä.
Parhaamme yritämme ajattelun saralla, minä ja jaa-jaa.


Muistin kirjoitukseni poliisiorganisaatiosta ja fudujen antamisesta.

Eivätkö ole jo lähellä normaaliorganisaatiota?


[quote="annaanna"

...

Kun ylipäänsä se kenen annetaan poliisina toimia ja kuka potkitaan pois on esimerkkitapausten perusteella ihan veteen piirretty viiva. Ja sellainen sen aina kerrotaan olevankin, tapauskohtainen. Erikseen harkitaan ja arvioidaan. Ei siinä sinun tai minun mielipiteellä ole mitään merkitystä.

Esimerkkinä Poliisi rikollisena sivustolta löytyy Erkki Hämäläinen - tapaus. Poliisipäällikkö. Monipolvinen juttu, kaikkiin artikkeleihin kannattaa tutustua, jos kiinnostaa. Viime aikoina erotettiin se suutaan auton ikkunan kautta jollekin junnulle soittanut. Sai fudut melko olemattomasta. Seksiaddikti sai fudut. Se, että kuultavaksi kutsutun kuopilaispoliisin kertoman yks poliisiylijohtaja ja muutama muu törppö sotki tahallaan tai tahattomasti olikin vaan viaton virhe. Kaikki muu oli ihan oikein tehty ja toimittu. Viesti kuului:"hajaantukaa, mitään ei ole tapahtunut".

Että ainakin minun on täysin mahdotonta arvioida mitä tuo miehekäs organisaatio missäkin tapauksessa tekee. Tapauksia eli tehtyjä tekoja ja niistä seuranneita selityksiä lukemalla, olen päätynyt käsitykseen, että maton alle on paljon lakaistu. Maastokätköjen tyhjentämisiä nyt esimerkiksi. Vapaa-ajalla tehtyjä rikosia ym.
Edes kuvaa siitä, mikä poliisimiehelle on sallittua ja mikä ei, en hyvälläkään mielikuvituksella varustettuna kykene muodostamaan. Siis konkreettisesti käytännönelämässä. Lainsäädäntö taitaa estää luonnevikaisuuden erottamisen syyksi. En hahmota tekojenko vai luonteittenko perusteella niitä fuduja jakavat.

Pieni anarkisti sisällä tykkää siitä, että fokus pysyy asiassa, eikä pelko perseessä lamaannutta kriittisellä hetkellä.[/quote]


Nyt on rispektiä ilmassa. Pikkuruinen sisäinen anarkistini voi hyvin. Mies kuin mies on tehnyt sen mitä tehdä pitää valan velvoittaessa totuudessa pysymään.

Veli Ponteva kertoi kysyttäessä henkilöitten nimet. HATUNNOSTO!
Veli Huilu Aapion "sparrauksesta". HATUNNOSTO!
Veli Viulu överiksi äityneestä uhosta pesäpallomailoineen päivineen. HATUNNOSTO!

Jos täten oikeussalin kautta tietoon tulleet mätäomenat joudutte työpöytänne tyhjentämään ja hakeutumaan työvoimakoultukseen, älkää hakeutuko bussikuskeiksi! Mä haluan henkeni ja terveyteni olevan luotettavan ihmisen käsissä bussimatkoilla.
TuskaistaTietoa
Axel Foley
Viestit: 2312
Liittynyt: Ke Touko 20, 2015 9:34 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja TuskaistaTietoa »

Julkisilla organisaatioilla on tiettyjä velvollisuuksia toimintaansa. Poliisi- ja syyttäjäorganisaatioissa on vallalla ajattelua, että heillä on vain oikeuksia mutta ei velvollisuuksia. Kun tätä ei karsita organisaatioista ulos on jälki tuhoisaa.

Yksityisellä puolella johtotason henkilöt pitää olla helposti tarvittaessa vaihdettavissa, koska heidän toimintansa tai toimimattomuutensa vaikuttaa vahvasti koko organisaation toimintaan. Viisisataa alaista esimerkiksi, niin kyllä se tarkoittaa myös aina suurta vastuuta.

Poliisille on olemassa rajat miten poliisin sopii työssään ja vapaa-ajallaankin käyttäytyä. Säännöt on ja ainoa mikä puuttuu on säännöistä kiinni pitäminen.

Sama juttu syyttäjien suhteen. Virkarikos vanhennutetaan tahallaan pöydälle, koska työ ei kiinnosta. Joka on vahvasti oikeustajun vastaista vangin oikeusturvan kannalta.
Mr. MF
Sofia Karppi
Viestit: 401
Liittynyt: La Marras 23, 2013 9:05 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja Mr. MF »

Kommentti: Mitä ihmettä Aarnio-viikolla tapahtui - Olenko tullut hulluksi?

Aarnio-oikeudenkäynti antaa niin, niin synkän kuvan Suomen poliisista, että perjantaina kävellessäni oikeustalon ovesta sateen vihmaan oli pakko nauraa ääneen. Tämä ei voi olla totta, kirjoittaa MTV Uutisten rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä.

Päättynyt viikko oli täyttä poliisitoiminnan puskafarssia. No, se ei ole oikeastaan naurun asia, vaan poliisin tilan surkeus vetää melkein vihaksi. Itku pitkästä ilosta.

Alkuviikosta salissa kuultiin huumepoliiseja Helsingistä ja Kuopiosta. He kertoivat keskusrikospoliisin ja muiden huumepoliisien viisitoista vuotta kestäneestä vihanpidosta.

Tuli mieleen, että poliisissa olisi syytä pitää julkista vihamies-rekisteriä. Sen verran monta nimeä salissa mainittiin.

Kuopiolainen huumepoliisi oli mennyt viime kevään laivaristeilyllä niin pitkälle, että nauhoitti salaa laivaristeilyllä viime keväänä krp:n ylikomisarion Aarnio-vihapuheita. Tarkoituksena oli saada todisteita siitä miten huonot välit olivat.

Mitä ihmettä (1) ? Poliisi nauhoitti siis salaa toista poliisia laivaristeilyllä.

Aiemmilla risteilyillä krp:n poliisit olivat todistajien kertomusten mukaan julistaneet muita poliiseja rosvoiksi ja olipa uhattu pesäpallomailalla hakkaamisella. Kuulostaa normaalilta poliisien laivaristeilyltä, ei ihmetellä sitä.

Helsingin huumepoliisissa työskennelleet poliisit kertoivat poliisikomentaja Lasse Aapion kehottaneen heitä valitsemaan puolensa, kun he tulevat todistamaan Aarnio-juttuun.

Mitä ihmettä (2) ? Ei todistaja valitse puoliaan, vaan kertoo sen minkä tietää.

Perjantaina ääneen pääsi keskusrikospoliisin rikosylikonstaapeli. Ja mikä päivä siitä tulikaan.

Malmin naista kuulustellut poliisi kertoi aamupäivällä, että oli antanut naiselle reilun vuoden aikana noin 3000 euroa käteistä rahaa. Sen lisäksi oli ostettu skootteri, iPhone, lentolippu ja käyty kaupassa.

Mitä ihmettä (3) ? Suomen merkittävimmän poliisirikosjutun tutkinta siis vaarannettiin sillä, että yhdelle rikoksesta epäillylle maksettiin rahaa.

Esimiehet eivät rikosylikonstaapelin kertoman mukaan tienneet mitään rahan antamisesta, joskin helmi-maaliskuussa tapahtuneet kaupassakäynnit päätyivät esimiesten hyväksyminä krp:n kirjanpitoon. Aarnion puolustus ei usko hetkeäkään, etteivätkö esimiehet olisi tienneet maksuista.

Ylikonstaapelille jää kuukaudessa käteen noin 2500 euroa eli vuositulot ovat reilut 30000 euroa. Malmin naiseen meni runsaan vuoden aikana yli 4000 euroa.

Poliisin mukaan hän koki olevansa vastuussa siitä, että Malmin naista uhkasi pitkä vankeustuomio. Sen takia hän antoi taloudellista avustusta.

Mitä ihmettä (4) ? Koki olevansa vastuussa? Jotenkin voisi ajatella, että kuulustelijan tehtävä on vähän niin kuin saada niitä epäiltyjä puhumaan ja syytteeseen.


No, tietysti tässä kohteena ei ollut Malmin nainen vaan Aarnio. Huono omatunto voi tietysti syntyä jallittamisesta.

Mainoksen sanoin: Mutta ei tässä vielä kaikki… Iltapäivällä päästiin poliisimiehen ja Malmin naisen hempeisiin tekstiviesteihin.

Malmin nainen oli kuukauden poliisivankilassa ja heti pois päästyään tekstiviestitteli kuulustelijalleen: ”Sääli etten voi kohdata sua ihmisenä koskaan, koska tutkija sä oot. Itkettää niin paljon etten näe edes kunnolla kirjottaa.”

Vastausviestissä poliisi totesi: ”Kyllä me ihmisenä toisemme kohdattiin ja siitä jäi ikuinen hyvä muisto.”

Mitä ihmettä (5) ? Kuukaudesta poliisivankilassa jäi hyvä muisto? Ei ihme, että Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi ihmetteli mitä poliisivankilassa tapahtui.


Poliisi kuvasi itseään erityisherkäksi. Yhdessä tekstiviestissä poliisi kirjoitti: ”I miss you too and I see fire”.

”I see fire” viittasi tunteelliseen Ed Sheeranin lauluun, jota he olivat kuunnelleet yhdessä ennen kuulusteluja. Osalla kerroista mukana oli ollut Malmin naisen asianajaja Juha-Pekka HippI.

Mitä ihmettä (6) ? Ennen kuulusteluja fiilistellään herkällä balladilla? Kuulustelija, epäilty ja rikosasianajaja yhdessä?

Totta kai oikeustalolla soi palohälyttimet juuri kun tästä I see fire -laulusta puhuttiin. Ei kai muuta voinut tällaisenä päivänä odottaakaan.

Malmin naisen kuulustelut kestivät tuntikausia, mutta sisältöä kertyi vähän. Niitä ei videoitu ja lopuksi aina sovittiin mitä kirjattiin.

Poliisi ja Malmin nainen kävivät usein syömässä. Yhdessä Malmin naisen viestissä luki ”plus I love u”.

Poliisi oli lähettänyt heinäkuussa 2014 viestin: ”Kyllä sä olet niin paras, uppoan mielelläni, jos niikseen tulee, saatuani tämän kaltaisen kontaktin kanssasi”. Tekstiviestejä ei valitettavasti ehditty perjantaina käydä kaikkia läpi.

Kuulustelijan ja naisen lounastapaamisia oli lukuisia. Tässä voisi ajatella, että kuulustelija vain vei Malmin naista, mutta syksyllä 2014 poliisimies oli ehdottanut esimiehelleen, että hänet vaihdettaisiin pois kuulustelemasta Malmin naista. Nainen ei kuitenkaan suostunut puhumaan muille, joten ylikonstaapeli jatkoi.

Mitä ihmettä (7) ? Ammattitaidollaan mielellään ylpeilevässä krp:ssä ei ilmeisesti ole ajateltu mitään, jos esimiehen kellot eivät tuossa tilanteessa soineet.

Kyse oli jutun ainoasta henkilöstä, joka linkkasi Aarnion suoraan huumelasteihin. Näiden kuulustelujen uskottavuus vaarannettiin antamalla oman toimintansa kyseenalaistaneen poliisin jatkaa.

Kuulustelija sanoi salissa tienneensä, että raha-asiasta jäädään kiinni, jos sitä ryhdytään puimaan oikeudessa.

Mitä ihmettä (8) ? Kuvitteliko hän, ettei jäädä kiinni? Mistä kaikesta muusta krp:ssä on kuviteltu, ettei jäädä kiinni?


Nyt Aarnion puolustus pitää kuulustelijaa esteellisenä läheisen suhteen takia ja horjuuttaa kaikin tavoin Malmin naisen kuulustelukertomusten uskottavuutta.

Ei muuten ole erityisen vaikeaa.

Käräjäoikeuden puheenjohtaja Sirkka Jäntti päätti perjantain istunnon yleisölle osoitettuihin sanoihin: ”Tervetuloa taas paikalle tiistaina katsomaan mitä täällä silloin tapahtuu”.

Tullaan kyllä.

PS: Ensi viikolla alkaa epri-oikeudenkäynti, joka ei muuten sekään anna krp:stä ammattimaista kuvaa. Lukekaa linkistä syyskuinen kommentti.
http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikke ... si/5594526

edit:
tuossa vielä linkki tuohon lopussa viitattuun epri-juttuun. Kaiken tämän saastan päälle toimistosihteeri hoitaa KRP:ssä laillisuusvalvontaa. Heh heh, melkoista touhua. Olisiko jo aika hakea herra Poliisineuvos savosta, ja mielellään raudoissa, vastaamaan aikaansaannoksistaan?
http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikke ... in/5308320

edit2: tähän kun saisi vielä Susanna Reinbothilta tai Minna Passilta lipevän artikkelin jossa kehutaan miten KRP:ssä kaikki asiat hoidetaan paremmin ja ammattitaitoisemmin kuin muissa yksiköissä niin vuosisadan komediakäsikirjoitus olisi valmis.
Schumi
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1309
Liittynyt: Su Tammi 26, 2014 4:21 am

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja Schumi »

Yksi rikosylikonstaapeli vastasi ensimmäisessä kuulustelussaan 18 sivua käytännössä pelkästään ”en kommentoi”. Johtoon kuuluva kieltäytyi vastaamasta lukuisiin kysymyksiin viitaten aina vain edelliseen vastaukseen. Yksi vetäytyi täysin poliisilain salassapitomahdollisuuteen
Eikös se ollut niin, että jos on rehellinen kansalainen ei pitäisi tulla mitään "en kommentoi" vastauksia, niinkuin Aarniolla?

Vinkkimiehissä oli jotain siitä, että KRP:n poliisien herjauksia ja uhkailuja on nauhalta vielä purkamatta muutama tunti.

Mielenkiintoista mitä sieltä tulee esille, todennäköisesti jotain ainakin kun se todisteeksi on oikeudelle jätetty.
Kevään 2015 risteilyllä yksi huumepoliiseista oli nauhoittanut von Hertzenin puhetta Aarniosta.

laivaristeilyllä krp:n miehet olivat huudelleet, että häntä ja Aarniota pitäisi käsitellä pesäpallomailalla.

Aarnio on hirveä roisto ja Heiskanen seuraava.

Grönlund, von Hertzen ja Karvonen pitävät Aarniota vihamiehenään

”katsotaan mitä Heiskasen kukkapenkistä löytyy”.
Se on hyvin merkittävää jos rabbevonhertzistä saadaan näyttöä, että on ollut esteellinen ja jäävi Aarnio-tutkinnassa. Tai ylipäätään jotain saadaan nauhalta irti joka asettaa hänet kyseenalaiseen valoon.

Merkittävä tutkinnanjohtaja kumminkin tässä tapauksessa.

rikosylikomisario Rabbe von Hertzen, Keskusrikospoliisi (huumausainerikosten tutkintahaara)
Hauska heitto muuten toi "katsotaan mitä heiskasen kukkapenkistä löytyy" 8)
Tiedemiehillä on aina silmälasit ja huumekauppias panee aina kun se ratsataan
underbelly
Alibin satunnaislukija
Viestit: 58
Liittynyt: La Marras 07, 2015 9:06 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja underbelly »

HS todisti Jari Aarnion outoja talkoita – miesjoukko levitti kuorikatetta tontilla, josta myöhemmin löytyi 65 000 euroa

HS vieraili marraskuussa 2013 Jari Aarnion tontilla, jossa joukko ”rakennusmiehiä” käyskenteli ilman haalareita.

KOTIMAA 6.12.2015 2:00 Päivitetty: 6.12.2015 7:36
Susanna Reinboth
HELSINGIN SANOMAT

On perjantai 15. marraskuuta vuonna 2013, ja tänne keskelle metsää Helsingin huumepoliisin päällikkö Jari Aarnio rakentaa omakotitaloa.

HS on selvittänyt Aarnion tekemisiä kaikessa hiljaisuudessa jo usean kuukauden ajan. Esiin on noussut epäselvyyksiä muun muassa Aarnion rahankäytössä.

Lähteiden mukaan Aarnio on käyttänyt suuria summia käteistä rahaa. Prostituoitu ”Saara” on HS:n haastattelussa kertonut, että Aarnio käsitteli rahaa aina käsineet kädessään. Kaiken lisäksi Aarniolla on rakenteilla Porvooseen hulppea omakotitalo, jonka rahoitukseen liittyy epäselvyyksiä.

Myös poliisi on selvittänyt Aarnioon liittyviä epäselvyyksiä. Kolme päivää aikaisemmin, tiistaina 12. marraskuuta Jari Aarnio on otettu kiinni epäiltynä seurantalaiteyhtiö Trevociin liittyvistä virkarikoksista. Iltapäivällä hän on ensimmäistä kertaa oikeuden edessä. Tutkinnanjohtajat vaativat hänen vangitsemistaan.

Siksi tänä marraskuisena perjantaina 2013 lähdemme kuvaajan kanssa kuvaamaan Aarnion tontin uutisointia varten.

Perillä odottaa yllätys. Tontilla on puolisen tusinaa miestä. Rakennusmiehiä, arvelemme.

Käymme tien päässä kääntämässä auton. Kun pääsemme uudelleen talon kohdalle, tuohtuneen oloinen mies harppoo auton editse kuskin puolelle.

Mies on raivoissaan. Hän huutaa, että meidän on heti lähdettävä pois. Olemme kuulemma yksityistiellä ja yksityisalueella.

Yritän tehdä pari kysymystä saadakseni miehen rauhoittumaan. Ei onnistu. Jätän miehen kuvaajan huoleksi ja käännän katseeni Aarnion taloa kohti. Lähimpänä oleva ”rakennusmies” kääntää päänsä nopeasti pois. Hän ei selvästikään halua, että näen hänen kasvonsa.

Tunnelma on omituinen. Suurin osa miehistä ei ole meistä kiinnostuneita. Valtaosa seisoo selin meihin päin. Ainoastaan äärimmäisenä oikealla, melko kaukana oleva mies tapittaa näytelmää kiinnostuneena. Hän ei käännä päätään, vaikka katson häntä.

Miehet tietävät hyvin, että paikalle on saapunut nimenomaan median edustajia. Automme kyljessä lukee isolla Nelosen uutiset (HS ja Nelosen uutiset olivat aiemmin samaa toimitusta).

Yritän ymmärtää, mitä työtä miehet ovat tekevinään. He ovat levittäytyneet kuin varpusparvi ympäri tonttia, mutta kukaan ei näytä tekevän mitään järkevää.

Kenelläkään ei ole työhaalareita päällään. Kaikki ovat siviilivaatteissa.

Autolle harpponeen miehen rähjäämisen takia tulee selväksi, että kuvaaminen jää nyt haaveeksi. Jos nousemme autosta ja kaivamme tv-kameran takaluukusta, syntyisi varmasti käsirysy.

Lähdemme ajelemaan pois.

Aarnion pihalle levitetyn kuorikatteen alta löytyi lähes 65000 euron rahakätkö toukokuussa 2014.
Puolitoista vuotta myöhemmin luemme esitutkintapöytäkirjasta, että miehet eivät olleetkaan rakennusmiehiä.

Kaksi Aarnion alaista kertoo Nelosen uutisten auton pyörähtäneen paikalla, kun he olivat levittämässä kuorikatetta Aarnion tontille. Kuorikatteen alta löytyi lähes 65 000 euron rahakätkö toukokuussa 2014. Aarnio on väittänyt kätköä lavastukseksi.

Toinen asiasta kertoneista alaisista on nyt itsekin syytteessä erilaisista virkarikoksista.

Kun Aarnio otettiin kiinni, sama ylikonstaapeli pääsi vahingossa puhumaan Aarniolle sellin luukun läpi heti seuraavana iltana. Aarnio oli tällöin maininnut, että tontille pitäisi levittää kuorikatetta.

Ylikonstaapeli soitti Aarnion vaimolle vielä samana iltana ja kertoi Aarnion viestistä. Puhelu tallentui, sillä vaimo oli puhelinkuuntelussa.

”Se [Aarnio] sano et se on tärkee juttu”, ylikonstaapeli painotti kuorikatteen merkitystä.

Vaimo tiesi heti, mihin kulmaan kuorikatteet pitää levittää.

”Ku katotaan alhaalta mun mielestä nii oikee.”

Rahakätkö löytyi talon edessä olevan pengerryksen alimmalta tasolta, oikeasta kulmasta.

Ylikonstaapeli alkoi järjestellä kuorikatteen levittämistä, ja jo puolentoista vuorokauden kuluttua talkoomiehet olivat hommissa.

Kuulusteluissa selvisi myös, kuka oli se Aarnion tontilla meille rähjännyt henkilö. Ylikonstaapeli kertoi käyneensä ”keskustelemassa” paikalle tulleiden toimittajien kanssa.

Ylikonstaapeli ja toinen talkoista kertonut alainen sanovat, etteivät he tienneet rahakätköstä mitään. Levittäessään kuorikatetta he eivät kertomansa mukaan huomanneet mitään erityistä kätkön kohdalla.

Aarnion alaisen kertomuksissa askarruttaa yksi asia. He ovat kertoneet oikeudessa, että paikalla olisivat olleet vain he kaksi sekä traktorikuski. Traktorikuski taas ei mainitse Nelosen uutisten autosta mitään.

Toisen Aarnion alaisen todistajankuuleminen oikeudessa päättyi tämän viikon torstaina. Hän kertoi oikeudelle HS:n käynnistä ja arveli toimittajien varmasti nähneen ”tämän kolmikon työn touhussa”.

Hän ei maininnut mitään rähinästä, vaan antoi ymmärtää, että ”kolmikko” olisi jatkanut töitä HS:n kuvatessa. Kuulusteluissa hän jopa arveli, että HS:lta ”varmaan löytyy jotain kuvamateriaalia asiasta”.

Alaisten muisti pettää. Kun kävimme paikalla, tontilla ei ollut pelkästään kolmikkoa vaan puolisen tusinaa miestä. Autojakin oli useita, muun muassa yksi pakettiauto.

Herättää tietysti ihmetystä, miksi Aarnion alaiset puhuvat jotain muuta kuin totta sellaisesta sivuseikasta kuin talkoomiesten määrästä.

Ehkäpä talkoomiesten olisi sinä perjantaipäivänä pitänyt olla jossain ihan muualla. Esimerkiksi Pasilan poliisitalolla hoitamassa virkaansa.
Vastaa Viestiin