Poliisi vaatii JR:n kuulumista rangaistavaksi

Sana on vapaa, jos uskaltaa...
FXR
Lauri Hanhivaara
Viestit: 136
Liittynyt: Ma Kesä 18, 2012 9:56 pm

Poliisi vaatii JR:n kuulumista rangaistavaksi

Viesti Kirjoittaja FXR »

"Helsingin huumepoliisi vaatii rikollisjärjestöön kuulumista rangaistavaksi.

Helsingin huumepoliisin mukaan rikollisjärjestöön kuulumisen kriminalisointi helpottaisi poliisin työtä. Nyt pelkkä kuuluminen rikollisesti toimivaan järjestöön ei ole rangaistavaa.

Helsingin huumepoliisin päällikkö, rikosylikomisario Jukka Paasio pitää outona, että Suomessa ei ole määritelty, mikä on rikollisjärjestö. Siitä johtuu toinen kummallisuus eli rikollisjärjestöön kuuluminen ei ole rikollista.

Oikeudessa voi saada kovemman rangaistuksen, jos tekee rikoksen jonkun rikollisesti toimivan järjestön nimiin, mutta itse järjestöön kuuluminen ei yksin ole rikollista.

– Olisi miettimisen arvoinen seikka se, että pitäisikö Suomessa määritellä rikollisjärjestö ja sitten kriminalisoida siihen kuuluminen, tuumii Paasio.

Paasion mukaan rikollisjärjestön määritteleminen eli se, mitkä tunnusmerkit täyttävä järjestö olisi luokiteltava rikollisjärjestöksi ei olisi mikään ihan helppo tehtävä.

– Se taatusti vaatisi hieman pohdintaa ja analysointia, mutta olen varma, että tuloksena saataisiin määritelmä ja ratkaisu asiaan. Helsingin huumepoliisin työtä sekä rikollisjärjestön määrittely että rikollisjärjestöön kuulumisen kriminalisointi ainakin helpottaisi, sanoo Paasio."
- YLE, 14.12.2015

Nyt tulee aivan uusi merkitys lyhenteille: "Forever Angel", yms. :D :D :D
- Mut toisaalta en usko prätkäjäbiä hirveesti edes haittaavan lusiminen, sillä affa ja bffb ja aoa, yms. :D :D :D :D Aatteen ja veljien puolesta lusitaan mielellään vaikka koko loppuikä :lol: :lol: :lol:

Eihän ne kaikki ole vielä edes luokiteltu rikollisjärjestöiksi, mutta eiköhän se hoidu käden käänteessä...
seppoilmari
Martin Beck
Viestit: 776
Liittynyt: Pe Huhti 25, 2008 11:37 pm

Re: Poliisi vaatii JR:n kuulumista rangaistavaksi

Viesti Kirjoittaja seppoilmari »

Kokoomus, keskusta, vasemmisto, vihreät, huumepoliisi, vapaamuurarit, muslimit, romanit etc. onhan nuita oikeaa ja suurta vahinkoa tekeviä järjestöjä/tuttavapiirejä mutta hauskempaa näköjään jahdata nahkatakkisia mopopoikia tutkan ja desibelimittarin kans jos pääsis vaikka sakottaan huligaania.
Vastaa Viestiin