Murhapaikalla liikkunut ulkopuolinen henkilö

Nimi kertonee kaiken. Muista hyvä (huono) maku!
ANDYROM
Hetty Wainthropp
Viestit: 457
Liittynyt: La Elo 15, 2009 10:02 pm

Re: Murhapaikalla liikkunut ulkopuolinen henkilö

Viesti Kirjoittaja ANDYROM »

Kivilahden haastatteluja oli monissa lehdissä, mm Hesarin kk-liitteessä. Kivilahden kerrotaan sanoneen, että hän tunsi vesilaitoksen miehen ja sanoi poliisille nimenkin. Telttailijoiden vihaamisesta en muista lukeneeni. NG:n syyllisyyteen hän ei uskonut,koska hänen näkemänsä mies oli vaalea. Kertoi, että vesilaitoksen mies " teki erikoisen liikkeen silloin Bodomilla". Mikä se liike oli, sitä en ole kuullut missään selitettävän.

Puliukko
Olivia Benson
Viestit: 742
Liittynyt: Ti Tammi 03, 2012 10:21 pm

Re: Murhapaikalla liikkunut ulkopuolinen henkilö

Viesti Kirjoittaja Puliukko »

ANDYROM kirjoitti:Kivilahden haastatteluja oli monissa lehdissä, mm Hesarin kk-liitteessä. Kivilahden kerrotaan sanoneen, että hän tunsi vesilaitoksen miehen ja sanoi poliisille nimenkin. Telttailijoiden vihaamisesta en muista lukeneeni. NG:n syyllisyyteen hän ei uskonut,koska hänen näkemänsä mies oli vaalea. Kertoi, että vesilaitoksen mies " teki erikoisen liikkeen silloin Bodomilla". Mikä se liike oli, sitä en ole kuullut missään selitettävän.
Joskus ainakin joku on arvaillut sen tarkoittaneen viuhahtelua, toinen taas erikoisia (lenkki)vaatteita. Tiedä sitten.

Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3450
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Murhapaikalla liikkunut ulkopuolinen henkilö

Viesti Kirjoittaja Misri »

^ " Todistaja Olavi Kivilahti (15.6.1960 kuulusteltu) oli tapahtuma-aikaan se, tuolloin 14-vuotias poika, jonka on Salosen ja Haapalaisen todistajakertomuksissa mainittu olleen alueella. Kivilahti oli 5.6.1960 kello 3.40 aikaan lähtenyt kotoaan, tarkoituksenaan mennä onkimaan. Hän oli tullut heti kello 4 jälkeen lähinnä Oittaan kartanoa olevaan niemeen, jossa oli odottanut tovereitaan. Hän ei ollut kuullut normaalista poikkeavia ääniä. Noin kello 6 aikaan hän oli nähnyt tuntemattoman miehen kulkevan keskimmäisen niemen tyvessä länsipuolella kohti Veston työmaata. Hän ei tiennyt miehen tulosuuntaa. Hän oli ollut 40-50 metrin päässä miehestä, joka oli kulkenut verraten nopeasti. Mies oli ollut 20-30 vuotias, 170-180 cm pitkä, normaalivartaloinen, suoraryhtinen ja hänellä oli taaksepäin kammatut suorat vaaleanruskeat hiukset, tummat housut ja vaalea pikkutakki. Kengistä Kivilahdella ei ollut havaintoa. Todistaja oli poistunut noin kello 8 aikaan kotiin ja palannut myöhemmin takaisin. Kivilahdella ei ollut kelloa, mutta hän sanoi tottuneensa arvioimaan aikoja."

" Olavi Kivilahti hypnotisoitiin 31.1.1966, jolloin hän on kuvannut rannalla kävelleellä 20-30 vuotiaalla miehellä olleen vaalea takki, mustat housut, vaaleanruskeat hiukset, kasvoissa ei ollut erityistä. Jalassa hänellä oli mustat puolikengät. Mies tuli tapahtumapaikalta päin ja vaikutti kiireiseltä."

" Uudelleen kuultuna (18.8.2003) Olavi Kivilahti kertoo lähteneensä liikkeelle noin puolen kilometrin päästä. Kello oli ollut soimassa neljän aikaan. Ko. paikalla on kolme niemeä peräkkäin. Todistaja oli sopinut tapaamisen lyhimpään, lähinnä kartanoa olevaan niemeen. Sen ja tapahtumapaikan välissä oli niemi ja metsää. Hän ei ollut kuullut ääniä. Todistajan näkemällä miehellä oli vaaleat housut ja ruskehtava takki. Todistajan etäisyys miehestä oli 200-300 metriä. Todistaja on merkinnyt karttalehdelle kotinsa, odottelupaikkansa ja miehen kulkusuunnan." (lainaukset etp-johdanto)

Kivilahti on kertonut virallisissa kuulemissaa nähneesä kulkijan joka oli ollut hänelle "tuntematon mies". Ja hän on kuvannut lausunnoissaan näkemänsä miehen ulkoisia tuntomerkkejä. Jotka tuntomerkit olivat hyvin yleisluontoisia, kuten poliisit aikoinaan niistä totesivat, "että ne olivat liian yleisiä."

Kivilahti on antanut eri lehdille lukuisia haastattatteluja ja myöskin yksityiset asianharrastajat ovat häntä haastatelleet. Koskaan hän ei kuitenkaan ole näissä antamissaan lausunnoissaan nimennyt omaa epäily-ehdokastaan näihin murhiin, vaikka mahdollisuuksia siihen on ollut lukuisia. Siksi tämä lehtijuttu missä hän mainitsee tämä vesilaitoksen työnjohtajan omaksi epäillyksekseen on hämmentävä. Itseäni pistää kys. jutussa kovasti silmään se, että hän käyttää "kuulemma"-sanaa. Eli vaikuttakin siltä, että hän on yhdistellyt näkemäänsä kulkijaan näitä kuulemiaan asioita. Hänen isänä työkaverit Fäldt ja Rantanen olivat olleet vesilaitoksen rakennustyömaalla töissä ja tämä Rantasen poika oli Kivilahden kalakaveri. Joten kaiketi hän ei ole voinut olla kuulematta näitä aikuisten puheita. Kuten olen täällä jo aikaisemmin todennut kylässä valllitsevista tunnelmista murhien jälkeen, että kaikki epäilivät toisiaan kuka mistäkin syystä. Voin hyvin ajatella, ettei nämä työnjohtajat olleet työmiesten näkökulmasta katsottuna niitä mieleisempiä henkilöitä.

Laitan tähän vielä pätkälainaiksen Salonuksen kertomuksesta:

" Kuten alussa kerroin otin myös yhteyttä Olavi Kivilahteen. Hänkin ilmoitti olevansa halukas haastatteluun. Menin käymään hänen luonaan varmaan kuukautta myöhemmin siitä kun olin haastatellut Gustafssonin. Kivilahdelle päästyäni ilmoitin hänelle, että jos hänelle sopii niin nauhoitan haastattelun. Olin silloin kahdestaan Kivilahden kanssa hänen kotonaan Kirkkonummen Masalassa. Kivilahti ilmoitti siinä vaiheessa, että mitä olen valmis maksamaan hänelle tästä haastattelusta. Tämän kuultuani laitoin mukanani olleen nauhurin takaisin kassiini ja kysyin voinko haastatella häntä ilman nauhuria. Tähän hän ilmoitti suostuvansa ja haastattelin häntä tekemällä paperille muistiinpanoja. Tästä haastattelusta tekemäni muistiinpanot ovat hyvin vähäiset, ainoastaan muutama merkintä yhdellä A4-paperilla.

Kivilahti oli hermostuneen oloinen häntä haastatellessani. Tällä tarkoitan sitä, että hänen kätensä liikkuivat koko ajan eikä hän ottanut minuun lainkaan katsekontaktia. Lisäksi hänen kertomuksensa ei edennyt kronologisesti vaan asiat siirtyivät eri tapahtumista toisiin. Tästä syystä myös silloiset muistiinpanoni ovat niin vähäiset."

Tämä Saloniuksen kertomus kuvaa mielestäni hyvin sitä käsitystä, ettei Kivilahti ollut niitä kiitollisimpia haastateltavia (Suomalainen jörrikkä :wink: ). Saman asian totesi nimimerkki Q.uu joka haastatteli Kivilahtea oikeudenkäynnin alla murhaniemessä. Miehestä ei oikein tahtonut saada mitään irti.. Kuvan sentään Q.uu sai otettua hänestä. Siinä kuvassa Kivilahti poseeraa murhaniemellä sen ison männyn vieressä. Tuli vaan mieleeni sellainenenkin asia, että pieni rahapalkkio olisi saanut ehkä saanut miehen kielenkannat paremmin heltymään.

Tosiaan siinä lehtijutussaan Kivilahti kertoi kulkijan tehneen "erikoisen liikkeen". Mikähän sellainen liike sitten kulkiessa olisi voinut olla? :roll: Jospa se Kulkuri heitti iloisesti kärrynpyörävoltin eteenpäin ja vihelteli vielä iloisesti mennessään. Mutta vakavasti puhuen, Eihän näitä tälläisiä juttuja voi kukaan oikein tosissaan ottaa, täytyy muistaa sekin kun Kivilahti on näitä tarinoitaan toimittajille antanut. Niin kaiketi hänellä on ollut se sama käsitys mikä oli suurella osalla meistä kansalaisista., että tämä Bodominjuttu jäänee niiden pimeiden selvittämättömien juttujen joukkoon. Joten se antoi suuremman liikkumavapauden Kivilahdelle kuin myös toimittajille lisätä hieman lisä-glmouria vanhaan juttuun.. Jos nämä erikoiset liikkeet yms.. olisivat olleet totta, niin kaiketi niiden kertomiselle ei aikoinaan minun mielestäni olisi ollut mitään estettä eli ne olisi voinut kertoa myös näissä virallisissa kuulemisissa. Valitettavasti täytyy todeta, että Kivilahden suu sulkeutui kummasti kun asioista puhuttiin virallisemmin.

Jokainen voi vielä katsoa sen Kivilahden piirtämän ruksin krp:n kartasta, missä hän on kertomansa mukaan istunut kun on tämän havaintonsa kulkijasta tehnyt. Ja ottaa vielä ne maasto-olosuhteet huomioon siinä kallioluodolla, ja arvioida sitä mitä siitä asemapaikasta voi ylipäätään nähdä ja miten tarkkoja yksityiskohtaisia havaintoja siitä paikasta voi tehdä, keskiniemen tyvessä kiiruhtaen kulkeneesta kulkijasta. Tämä kys. havaintopaikka sai vielä lisätarkennusta, kun Kivilahti osoitti sen paikan itse, matlockbin ja Hessun kanssa järjestetyssä niemitapaamisessa. Eli se havaintopaikka oli samassa linjassa sen krp;n ruksin kanssa mutta hieman siitä ruksimerkistä taaempana lähempänä sen kalliluodon tyveä päin mentäessä.

ANDYROM
Hetty Wainthropp
Viestit: 457
Liittynyt: La Elo 15, 2009 10:02 pm

Re: Murhapaikalla liikkunut ulkopuolinen henkilö

Viesti Kirjoittaja ANDYROM »

Unohdin mainita, että puhuin myös K-lahden kanssa puhelimessa. Olin yllättynyt, että vastasi. Puhelun sisältö oli suurin piirtein näin: on ollut aika haipakkaa, lehdistö on painanut päälle, sanoi olevansa väsynyt juttuun. Hän piti näkemäänsä miestä murhaajana, joka ei voinut olla Gustafsson, koska oli vaaleahiuksinen. Sanoi, että ei jaksa puhua pitkään, koska on sairas. ( ?) Oli sitä mieltä, että saahan asiasta keskustella ja toivotti keskustelijoille lykkyä tykö. Lopetti puhelun sanomalla, että lopetan nyt tämän tähän. Ei kysynyt mitään maksamisesta.Todennäköisesti on saanut lehdiltä jotain palkkioita, kun osasi sellaista kysyä.
Käsitykseni on se, että K-lahti jännitti ihmisiä ja vaikutelma hänestä: aranpuoleinen, hiljainen kansalainen.
Kivilahden sosioekonominen asema on ollut työläinen ( muuttomies ).

ANDYROM
Hetty Wainthropp
Viestit: 457
Liittynyt: La Elo 15, 2009 10:02 pm

Re: Murhapaikalla liikkunut ulkopuolinen henkilö

Viesti Kirjoittaja ANDYROM »

Kivilahdesta vielä. Hänen pitämästään matalasta profiilista heräsi muutamia ajatuksia. Miksi hän ja kaverinsa olivat päättäneet mennä kalaan aamuneljältä juuri tuohon aikaan? Itse en ymmärrä aamukalastusta. Oliko kavereilla tapana käydä yleensä aamulla aikaisin kalassa? No periaatteessa asiassa sinänsä ei ole kovin paljon ihmettelemistä. Mutta olisiko kavereilla ollut tarkoitus käydä urkkimassa työmaalla, löytyisikö sieltä jotain "jännää". Olettivat, että saavat olla rauhassa. Myöskään K-lahden omasta kulkureitistä ei mulla ole selvyyttä, enkä muista, että kukaan olisi kysynyt, miksi juuri aamu-neljältä kalaan? Kuuliko K-lahti ääniä ( olisi pitänyt ), kykkikö koko ajan paikallaan ( kävikö esim. kusella tai liikkuiko muuten ), milloin lähti pois ja mitä reittiä kulki ?

Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3450
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Murhapaikalla liikkunut ulkopuolinen henkilö

Viesti Kirjoittaja Misri »

^ Näköjään tuli todistettua se tosiasia, että muisti muokkauttuu ajan kanssa. :P Tuossa edellisessä viestissäni tein Kivilahden kalakaverista Rantasen oikea nimi on kuitenkin Ruohonen. Kivilahti odotti siis tätä poika-Ruohosta aina aamu kahdeksaan saakka, jonka jälkeen oli palannut kotiinsa. Pian sinne kuitenkin oli saapunut pommiin nukkunut Ruohonen jonka kanssa Kivilahti lähti uudelleen kalaan.

Ja jottei nämä Kivilahden kertomukset olisi liian helppoja tulkita. Niin mainitaan nyt sekin, että Kivilahti on kertonut aikoinaan myös sellaisen version, että hän meni kotoaan suoraan Fälttin talolle jonne isä ja poika Ruohosen kanssa oli sovittu tapaaminen aamukalalle menosta. Olavi oli siellä odotellut tovin mutta ketään siellä ei näkynyt ja hän oli siten mennyt yksin sinne kartanoa lähinnä olevalle kallioluodolle odottelemaan näitä kalakavereitaan, matkalla sinne hän oli veistänyt vielä ongenvavan itselleen. Tämä "kalakavereitaan" mainitaan myös Bodomin mysteeriossä. Sittemmin se Kivilahden kertomus muuttui ja näkyy olevan tässä virallisessa versiossa, että Kivilahti tuli suoraan kotoaan kys. kalapaikalleen odottelemaan kaveriaan poika-Ruohosta.

" Tämän pojan todettiin olleen Aarne Olavi Kivilahti, s. 14.9.45, ja hän oli saapunut paikalle noin kello 04.00 odottelemaan *kalastustovereitaan*, joita ei kuitenkaan ollut kuulunut. Kaikki oli ollut hiljaista ja rauhallista, mutta Kivilahden arvelun mukaan ehkä noin kello 06.00 aikaan hän oli nähnyt erään miehen kulkevan keskimmäisen niemen tyvessä Veston työmaalle päin. Tämän miehen hän oli nähnyt noin 40-50 metrin päässä tämän kulkiessa näkyvissä noin 30 metrin matkan ja hän arveli miehen olleen noin 20-30 vuotiaan, vaaleanruskea- suoraan taaksepäin kammattu tukkaisen, 170-180 senttisen, normaalivartaloisen ja suoraryhtisen yllään hyvin vaalea pikkutakki ja tummat housut sekä ilmeisesti ilman kantamusta. Kivilahti arveli poistuneensa paikalta noin kello 08.00, kun hänen toverinsa eivät saapuneetkaan. Vertailuja paikalla suoritettaessa todettiin, että Kivilahti oli juuri Haapalaisen ja Salosen näkemä poika, mutta kumpikaan näistä ei ollut Kivilahden näkemä mies." ( Lainaus Bodomin mysteerio)

perusasiamies
Roger Murtaugh
Viestit: 880
Liittynyt: Ke Maalis 18, 2015 8:12 pm

Re: Murhapaikalla liikkunut ulkopuolinen henkilö

Viesti Kirjoittaja perusasiamies »

Kyllä jotenkin tuntuisi uskomattomalta, ettei tällä surmapaikalla nähdyllä pikkutakkisella miehellä olisi mitään tekemistä veriteon kanssa. Kovin mielenkiintoinen kaveri. Ilmeisesti tämä hiippari tunnetaan myös nimellä Bodomin vaalea mies.

Moni asia tässä Bodom-casessa viittaa kyllä valitettavasti Gustafssoniin. Mutta tämä vaalean miehen arvoitus täytyy kyllä ratkaista tavalla tai toisella, jos mielii pitää Nilssiä syyllisenä. Varmaan kaikki mahdolliset selitysmallit täällä palstalla on jo läpi käytykin. Onko suosituin selitysmalli se, että pikkutakkimies oli vain sattumalta paikalla, eikä ole jostain syystä ilmiantanut itseään?

Jotenkin en jaksa uskoa, että NG olisi pystynyt lavastamaan kaiken omin avuin surmatyön jälkeen. Kyllä NG olisi tarvinnut ulkopuolista apua. Jonkun järjissään olevan ihmisen auttamaan. Ketäs NG:n lähipiiriläistä täällä on veikkailtu tuoksi pikkutakkimieheksi? Ilmeisestikään tuntomerkit eivät ainakaan hänen isäukkoonsa täsmää.

Olen taipuvainen uskomaan, että surmat tapahtuivat 04-06 välillä, koska näyttämön valmistelu oli vielä ilmeisesti kesken kuuden aikaan. Kyllä voisin nippa nappa uskoa tuon pikkutakkimiehen olevan jokin kylmäverinen sarjamurhaajakin, mutta mene ja tiedä.

darude
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 111
Liittynyt: Ma Huhti 06, 2015 12:21 am

Re: Murhapaikalla liikkunut ulkopuolinen henkilö

Viesti Kirjoittaja darude »

Samoilla linjoilla. tuo klo 6 mies on toinen rikollisista. Kesken lavastusten rantatöyrään taakse piiloutunut mies. Mies joka puhui jollekin lintupoikien saapuessa. mies joka oli murhapaikalla pitkälle murhien jälkeen. Mies joka jätti nilsin eloon. Minusta hän tunsi nilsin ja oli paikanpäällä vain lavastamassa. Minulla ei ole paljoa tietoa isäukosta, mutta sitä vaihtoehtoa olen miettinyt usein.

En pidä kivilahden tuntomerkkejä täysin luotettavina. Minulle vaikuttaisi siltä, että Poliisi on halunnut kuumeisesti mahdollisia tuntomerkkejä. kivilahti on vastannut mitä muistelee nähneensä ja niiden perusteella tehty on ilmoitus, josta sittemmin on tullut faktaa. Itse en osaisi poimia ja painaa mieleen tarkkoja tuntomerkkejä 40-50 metrin päästä, erityisesti jos en tietäisi niille olevan käyttöä. Jos laskisi esim pelkän kivilahden ikämääritelmän varaan niin heti assman ja kioskimies tippuvat ehdokkaista.

kulkijatar
Remington Steele
Viestit: 224
Liittynyt: To Kesä 12, 2014 1:49 pm

Re: Murhapaikalla liikkunut ulkopuolinen henkilö

Viesti Kirjoittaja kulkijatar »

Tämä Bodomin vaalea mies, jonka aamuvarhaisella OK:n lisäksi joku muukin oli bongannut, onkin mielenkiintoinen ilmiö. Herättää esim seuraavia kysymyksiä: Antoiko OK miehen tuntomerkit "hatusta" - ja jättikö jotain olennaisia tuntomerkkejä mainitsematta, ehkä pelosta - jossain OK myös kertoi että miehellä oli finnejä naamassaan; mistä OK tällaisen keksi, 40-50 metrin päästä? Miehen valkoinen takki on hyvinkin saattanut näkyä kauas. - Vaikka NG olisi ollut murhaaja, ja maannut teeskennellen teltan päällä ja ollut lintupoikien havaitsema joku joka piiloutui töyrään taakse niin NG ei voinut olla OK:n ja erään muun (olen unohtanut nimen) havaitsema kello 6:n mies. - Kello 6:n mies tuli siis teltta-alueen suunnasta ja on hyvinkin oletettavasti ainakin nähnyt loukkaantuneen NG:n teltan päällä ja ehkä tajunnut myös muiden tilan. Jos näin oli, miksei hän auttanut NG:tä ja miksei hälyttänyt apua? Hänellä ei OK:n kertoman mukaan ollut mitään kantamuksia eli ei varastanut mitään. Jos kioskimies oli murhaaja, oliko hän tämän tunnistamattomaksi jääny apuri? Jos NG oli murhaaja, oliko hän tämän apuri jättäen NG:n paikoilleen tietäen että tämä selviytyy? - Lintupojat kuulivat lähestyessään puhetta - käytiinkö NG:n ja vaaleatakkisen välillä keskustelua - Outoa on myös se että vastakkaisen rannan A.Karjalainen näki niemen päässä 04:n aikaan 2 rauhallista kalastajaa; jos NG on saanut järkyttävän hirmuraivarin se on tullut tosi yllättävän nopeasti seuraavan 2 tunnin aikana eikä mitään kuulunut minnekään vaikka alue oli täynnä "ulkopuolisia" edellisenä iltana, luultavasti myös yöllä ja aivan varmaan myös varhain aamulla - ei tupaten täynnä vaan siellä täällä, metsä oli tiheää ja alue iso, kaikkia ei haastateltu. - Vai valehteliko tuolloin 12-v OK?

perusasiamies
Roger Murtaugh
Viestit: 880
Liittynyt: Ke Maalis 18, 2015 8:12 pm

Re: Murhapaikalla liikkunut ulkopuolinen henkilö

Viesti Kirjoittaja perusasiamies »

Kuinka hyvin poissuljettu on se vaihtoehto, että tämä "ulkopuolinen" murhapaikalla nähty henkilö olisi Boisman?

Väkisin tulee sellainen ajatus koko ajan mieleen, että SB ja NG ovat kalassa ollessaan päättäneet yhdessä vähän lähestyä tyttöjä. Kalastusreissulta palataan siis teltalle molemmat pojat humalassa, ja he alkavat kähmiä tyttöjä. Lopputulema on tietysti se, että tytöt saavat surmansa. Hiukan viinahuuruistaan selvittyään pojat alkavat yhdessä lavastaa surmapaikkaa. Kaikki alkaa olla melkein valmista, mutta kuuden aikaan saapuva onkipoika sekottaa pakan. NG ehtii rähmälleen teltan päälle, mutta onkipoika näkee piiloutuvan SB:n.

Onkipojan poistuttua tilanne kiristyy poikien välillä. Ulkopuolinen näki SB:n elossa ja ruumiskasan. SB saa paniikkikohtauksen, ja syntyy tappelu. Lopputuloksena SB kuolee ja NG saa pahoja vammoja. NG lavastaa SB:n samaan ruumiskasaan tyttöjen kanssa, ja asettuu itse lopuksi päälimmäiseksi.

Onko tälläinen skenaario poissuljettu?

EkstroverttiEevertti

Re: Murhapaikalla liikkunut ulkopuolinen henkilö

Viesti Kirjoittaja EkstroverttiEevertti »

Mikään kai ei ole poissuljettua paitsi murhapaikalla liikkuneen tunnistamattoman henkilön mahdottomuus?
Kuinka tarkkaan lienee funtsailtu tällä palstalla "vesilaitosväen" liikkeet murhayönä?

darude
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 111
Liittynyt: Ma Huhti 06, 2015 12:21 am

Re: Murhapaikalla liikkunut ulkopuolinen henkilö

Viesti Kirjoittaja darude »

perusasiamies kirjoitti:Kuinka hyvin poissuljettu on se vaihtoehto, että tämä "ulkopuolinen" murhapaikalla nähty henkilö olisi Boisman?

Väkisin tulee sellainen ajatus koko ajan mieleen, että SB ja NG ovat kalassa ollessaan päättäneet yhdessä vähän lähestyä tyttöjä. Kalastusreissulta palataan siis teltalle molemmat pojat humalassa, ja he alkavat kähmiä tyttöjä. Lopputulema on tietysti se, että tytöt saavat surmansa. Hiukan viinahuuruistaan selvittyään pojat alkavat yhdessä lavastaa surmapaikkaa. Kaikki alkaa olla melkein valmista, mutta kuuden aikaan saapuva onkipoika sekottaa pakan. NG ehtii rähmälleen teltan päälle, mutta onkipoika näkee piiloutuvan SB:n.

Onkipojan poistuttua tilanne kiristyy poikien välillä. Ulkopuolinen näki SB:n elossa ja ruumiskasan. SB saa paniikkikohtauksen, ja syntyy tappelu. Lopputuloksena SB kuolee ja NG saa pahoja vammoja. NG lavastaa SB:n samaan ruumiskasaan tyttöjen kanssa, ja asettuu itse lopuksi päälimmäiseksi.

Onko tälläinen skenaario poissuljettu?
Nopeasti mietittynä boisman ei sovi täksi ulkopuoliseksi esim ajankohdan perusteella. boisman on ollut pitkään kuolleena klo 6, jolloin havaintoja miehestä tehtiin. (Sen voi todeta esim uhrien ruumiinlämpöjen perusteella)

kulkijatar
Remington Steele
Viestit: 224
Liittynyt: To Kesä 12, 2014 1:49 pm

Re: Murhapaikalla liikkunut ulkopuolinen henkilö

Viesti Kirjoittaja kulkijatar »

Tottakai murhan läheisyydessä liikkui ulkopuolisia, ennen puoltayötä, sen aikana ja aamuyöstä. - Tarkkaan kuolinaikaan liittyvät olettamukset saattaisivat kovien todisteiden puutteessa, jos ne edes olisivat mahdollisia enää, jäädä kyseenalaisiksi. Koko teoria riitaisesta tappelusta on olettamuksiin perustuva, lähes spekulaatio.

bettyab
Nikke Knakkertton
Viestit: 178
Liittynyt: Ma Elo 10, 2015 12:06 pm

Re: Murhapaikalla liikkunut ulkopuolinen henkilö

Viesti Kirjoittaja bettyab »

kulkijatar kirjoitti:Tottakai murhan läheisyydessä liikkui ulkopuolisia, ennen puoltayötä, sen aikana ja aamuyöstä. - Tarkkaan kuolinaikaan liittyvät olettamukset saattaisivat kovien todisteiden puutteessa, jos ne edes olisivat mahdollisia enää, jäädä kyseenalaisiksi. Koko teoria riitaisesta tappelusta on olettamuksiin perustuva, lähes spekulaatio.
Tuo viimeinen lause on niiiiiiin täsmällisesti kirjoitettu että tekisi mieleni pitää sitä aivan täytenä totuutena. Olkoonkin että j.n.e.....

Avatar
Omnipod
Scooby-Doo
Viestit: 23
Liittynyt: To Maalis 03, 2016 12:55 pm

Re: Murhapaikalla liikkunut ulkopuolinen henkilö

Viesti Kirjoittaja Omnipod »

Enimmäkseen täällä on yritetty mieltää murhaaja ja "lavastelija" samaksi ihmiseksi. Entä jos asia ei olekaan niin?

Näissä teoriassa tappaja on mielletty ulkopuoliseksi.

On todella vaikea käsittää miksi murhaaja olisi pyörinyt tapahtumapaikalla tunteja, jolloin kiinnijäämisen riski kasvaa jo valtavaksi. Kuvitellaan sitten, että hyökkääjä lähti pois paikalta ja palasi myöhemmin jatkamaan tai tekemään lavastuksia. Tässä välissä surmatut on saatettu jo löytää, ja tappaja saattaa jäädä kiinni tekosestaan palaamisensa vuoksi. Oliko paikalle jääminen pitkäksi aikaa tai murhapaikalle palaaminen siis sen riskin arvoista? Oliko siellä jotain niin tärkeää ja raskauttavaa todistusaineistoa, että tämä valtava riski oli otettava? Tällöin kannattaisi keskittyä kadonneisiin tavaroihin. Muutoin pidän järjettömänä ajatuksena viettää pitkiä aikoja ruumiiden lähellä, saatika palata niiden luokse.


Tämä taas on suosikkiteoriani:

Murhaaja tuli ja meni. Nopeasti ja vaivattomasti. Sitä en osaa sanoa kuka hän oli tai miksi hän tällaiseen tekoon ryhtyi.

Avunhuutoja kuultiin n. 2.30. Jospa tappaja iski silloin. Romahdutti teltan, kävi kimppuun, antoi murhavälineiden toimia vihansa jatkeena. Tappoi nuoret teltan sisään. Teki ehkä yhden tai kaksi 'kurkistusaukkoa' telttaan. Brutaalin hetken jälkeen hän katsoi, että kaikki ovat kuolleet, mutta ei huomannut, että yksi oli vielä hengissä. Sitten murhaaja poistui, ehkä Sepon tai oman veitsensä kanssa, jolla teot tehtiin. Teltta saattoi jäädä ruumiiden päälle makaamaan, tai sitten se nostettiin jälleen pystyyn, tai ainakin jotenkuten pystyyn.

Tässä välissä hiljaisuus vallitsee järvellä. Mitään ei tapahdu, kukaan ei liiku, kaikkialla on pysähtynyt tunnelma. Verijäljet kuivuvat telttakankaan pintaan. Ruumiiden lämpötila laskee, lautumat alkavat muodostua.

Paikalle eksyy jostain syystä kulkija. Kello on noin kuusi. Vaaleatukkainen mies ei hätkähdä veristä telttaa. Ehkä sitä on tullut jo nähtyä kaikenlaista tässä elämässä? Ehkä hän nostaa telttaa pystyyn nähdäkseen sen sisälle, tai sitten teltta on jo pystyssä. Mies kopeloi tavaraa teltan sisältä ulos, katsoo takkien taskuihin, etsii rahaa, arvotavaraa, viinaa tai ruokaa, mitä sitten etsiikään, ehkä näitä kaikkia. Kyllä nuorilla varmasti jotain on, onhan niillä prätkätkin. Mies saattaa tehdä omalla veitsellään lisää 'kurkistusluukkuja' telttaan.

Irmeli kiinnittää huomion. Nätti nuori tyttö. Ehkä tässä kohtaa tyttöä riisutaan. Jos Irmeli on käyttänyt tyynyliinaa kuukautissuojana, sen kuminauhat katkotaan. Mies saattaa innostua paljastuneesta näkymästä ja tumputtaa liinaan. Sen jälkeen liina heitetään pois, joka liitelee parin metrin päähän.

Kulkija uskoo, että telttailijoiden taskuissa on lompakot. Hän alkaa vetää NG:tä pois teltan sisältä, mutta kuulee kesken kaiken puuhiensa lähestyvien lintupoikien juttelua. Mies kipittää nopeasti piiloon. Lintupojat lähtevät pois rauhallisesti pois, eivät tule paikan päälle asti. Kulkija uskoo, etteivät pojat ole huomanneet, että telttailijat ovat surmattu.

Hänellä on vielä hetki aikaa löytää tavaraa mukaansa. On parempi pitää kiirettä, ei tiedä kuka seuraavaksi eksyy paikalle. Hän vetää uhreja ulos teltasta, etsii lompakot ja muuta. Sitten hän huomaa, että yksi nuorista taitaa olla elossa. Hän jättää tämän päällimäiseksi kasaan, kuin vinkkinä seuraaville saapujille, että 'hoitakaa tämä'. Myöhemmin NG muistelee hypnoosissaan, että häntä on raahattu kulkijan vetäessä hänet pois teltasta.

Kaikkea kulkija ei ehdi katsastaa, joten vain osa tavarasta lähtee mukaan. Hän ehkä kokeilee molempia miesten kenkiä jalkaansa. NG:n kengän sisällä on verijälki, joka tuhruuntuu, kun vaalea mies kokeilee sitä jalkaansa. Hän päättää ottaa molemmat kengät mukaan. Saaliin mies pakkaa NG:n kassiin.

Aamu sarastaa, valoa tulvii maailmaan. Kengät ja kassi painavat. Nopeasti kuitenkin pitäisi päästä pakoon. Kulkija huomaa matkallaan, että NG:n kengissä on veritahroja pinnassa. Ei hän sellaisilla tee mitään. Ne hän viskaa polun varteen. Mutta toiset kengät hän voisi pitää. Mies piilottaa ne kivenkoloon, hän hakee ne sitten myöhemmin.

OK näkee vaalean kulkijan. Oliko NG:n kassi vaalea? Jospa OK ei huomannut kannettua kassia, koska se oli samanvärinen kuin miehen ylävartalon vaatetus?

Kaikissa teorioissa on vikansa. Niin tässäkin, yhden henkilön silminnäkijähavainnot. Ketkä olivat Karjalaisen näkemät miehet niemellä?

Vastaa Viestiin