Selvännäkijät?

Parapsykologia, PSI, rajatieto, kummitukset, salaliitot.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
paccasucco
Axel Foley
Viestit: 2108
Liittynyt: Ti Syys 02, 2014 9:28 pm

Re: Selvännäkijät?

Viesti Kirjoittaja paccasucco »

Olen myös itse tuntenut lukuisia selvänäköisiä rouvia ja herroja.Monet heistä ovat luopuneet tehtävästään,useimmat ovat jatkaneet,koska ovat tunteneet sen "kutsumukseksi".

En arvostele heidän kykyjään,"taito" periytyy usein suvussa.On riittävästi näyttöä siitä,että heillä on "tietoa",joka ylittää kaiken ymmärryksen.Usein he ovat myös erinomaisia ihmistuntijoita ja ihan oikeastikin voivat auttaa ihmisiä kriisitilanteiden koittaessa.

En vaan hyväksy sitä,että palveluista aletaan ottaa maksua tai valjastetaan kyvyt rikostutkintaan,esimerkiksi kadonneiden etsimiseen.Tiedän myös joitakin tapauksia,missä "selvänäkijä"(siis yhdellä n-kirjaimella) on menettänyt "kykynsä" sen jälkeen,kun alkanut ottaa maksua.

Moniko teistä muuten muistaa Suomen kuuluisimman selvänäkijän Aino Kassisen? Ehkä aika monet.Jopa monet 1960-luvun huippupoliitikoista vierailivat toisinaan Ainon kammarissa neuvoja pyytelemässä.En tiedä,saivatko niitä.

Ja vielä sekin kannattaa muistaa,että Aino oli jossain vaiheessa kaavaillut elämäntehtävänsä jatkajaksi Vesa-Matti Loiria.Asia peruuntui.Mutta jollen taas ihan väärin muista,niin Vesku oli jossain vaiheessa selvittelemässä ikään kuin kisällin ominaisuudessa Aino Kassisen laajaa kirjeenvaihtoa.
Maksalaatikko on helpompi käsittää, kuin rakkaus- Seppo Räty

Heavenangel
Susikoski
Viestit: 47
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 9:03 am

Re: Selvännäkijät?

Viesti Kirjoittaja Heavenangel »

En ole paljoa perehtynyt selvänäköön aiheena enkä henk.koht. tunne yhtäkään selvänäkijää. Jollekulle turvautuminen selvänäkijään voi olla se viimeinen oljenkorsi tai sitten se edustaa jotakin tavoiteltua ylitietämistä.

Kristittynä suhtaudun varovaisesti aihepiiriin, koska se liippaa läheltä aluetta, josta varoitellaan. En tiedä, onko kaukaa haettua, mutta yhtenä ääriesimerkkinä on vainajien henkiin sekaantuminen, josta varoitetaan Isossa Kirjassa.

Pointtina on Jumalan Hengen mukaiset ilmestykset ja sitten on ne vastapelurin oikeintietämiset, eli tietoa on kyllä, mutta mistä lähteestä se on ja mihin se tietäminen ajanoloon johtaa tai jopa sitoo. Pelkkä näennäisesti hyvä päämäärä tai lopputulos ei ole tae hyvän olemassaolosta tai toteutumisesta. Kyse on ns. henkien koettelemisesta.

Henkisyys ja hengellisyys on kaksi kovin eri asiaa. Edellinen on itsesynnytettyä ja jälkimmäinen lahjaksi saatua. Intuitio ilmenee herkkyytenä, kykynä eläytyä ja tunnistaa - siis lahja sekin.

Joillakin uskoontulleilla ihmisillä on armolahjoja, jotka joskus sekoitetaan ennaltatietämiseksi ja ennusteluksi, vaikka kyseessä on esim. profetian, tiedon sanojen ja viisauden sanojen armolahjat (1 Kor. 12 luku). Uskovilla on näistä kovastikin erimielisyyttä, valitettavasti. Kautta aikojen ns. profeetat ovat joutuneet kivitetyiksi.

En ole varma, kannaattaako tässä yhteydessä avata omia kokemuksia ilman jälkiseuraamuksia, mutta koska jollakin foorumilla on sitä vuosien kuluessa tullut tehtyä, ei kynnys enää ole niin korkea. En halua alleviivata muuta kuin että rukous voi.

Omalla sydämelläni on vahvana etsiminen kuten varmaan monella muullakin. Rukoilin yhtenä kesänä erään kadonneen esineen puolesta ja sain vastauksen lyhyen ajan sisällä - lyhyenä näkynä, kuin kuvana. Se löytyi siinä kunnossa kuin näyssä, ilkivallan jäljiltä. Katoaminen tapahtui kolmesti. Joka kerta näky oli erilainen, ja johti välittömään löytämiseen.

Mukana saattoi olla intuitiota, omistautumista tjms. mutten halunnut asiassa mitään kunniaa, ennemminkin ihmettelin tapahtunutta. En halua avata tätä ehkäpä tunnistettavaa asiaa enempää. Pohjimmiltani olen erehtyväinen ja kyselevä, jossain määrin kapeakatseinenkin.

Mielelläni luen toisten havaintoja, koska kaikesta huolimatta ihminen on niin kovin yksin. Ja niin kovin usein valitsemme niitä kovia sanoja, joissa on kivi sisällä.
Etsivä löytää.

Koimies
Neuvoja-Jack
Viestit: 500
Liittynyt: La Syys 10, 2011 2:09 am

Re: Selvännäkijät?

Viesti Kirjoittaja Koimies »

MV-lehdessä oli dramaattinen Baba Vangan ennustustulkinta. Olemme muslimisodan kynnyksellä, joka tulee päättymään v. 2043 kalifaatin perustamiseen Roomaan.

http://mvlehti.net/2015/12/08/ennustiko ... ta-sitten/

Se ei tosin ollut lehden oma vaan viittasi toiseen lähteeseen.

http://www.dailymail.co.uk/news/article ... -2016.html

Käsitykset ennustuksista vaihtelevat ja ei vähiten maailmantilannetta seuraten.

Sodan piti itseasiassa alkaa jo v. 2010 ja loppua v. 2014. Aihe herätti keskustelua ennen vuosikymmenen vaihtumista. Vuoteen 2014 olisi käytetty niin ydinasetta kuin muslimien toimesta Euroopassa kemiallisia aseita. Vuonna 2016 Euroopan tulisi olla lähes autio.

https://lighthead.wordpress.com/2008/09 ... 2010-5079/

Raamatun mukaan oikean profeetan tunnistaa siitä, että ennustus todella toteutuu.

Nyt on myös jo vaikea tarkistaa kaikessa mitä ennustaja todella sanoi ja mikä on huhupuhetta.

Jäitä hattuun ennustajien ja profeettojen kanssa. Minusta erityisesti politiikka on loogisen järjen ja tiedon asiaa.
Miehen allekirjoitus: Kasvoista kasvoihin.

ViperFace
Martin Riggs
Viestit: 634
Liittynyt: Ma Tammi 20, 2014 1:33 pm

Re: Selvännäkijät?

Viesti Kirjoittaja ViperFace »

Kukin saa tietty valita uskoa mihin tahansa huuhaa-juttuihin, mutta katsokaa ihmiset James Randin pätkiä, ja arvioikaa toki uudestaan, ovatko nämä uskomisen arvoisia.

https://www.youtube.com/watch?v=FSSPto8rvvs

Paranoid?
Susikoski
Viestit: 45
Liittynyt: Su Syys 13, 2015 9:57 pm

Re: Selvännäkijät?

Viesti Kirjoittaja Paranoid? »

Minä itse en kyllä usko, että kukaan voisi ennustaa tulevaisuuteen. Minä olen itse sitä mieltä, että jokainen voi vaikuttaa omaan tulevaisuuteen. Mikään ei ole kiveen hakattu. No se on kyllä fakta, että joillekkin on ennustettu oikein. Mutta jos ennustaa 1000 ihmiselle ja niistä vaikka 30 sattuu menemään oikein niin me kuulemme vain niistä onnistumisista. tuskin nuo 1700 jaksaa kertoa siitä, että ovat käyneet selvännäkijällä ja heille ei nähty oikein asioita. Eli vain onnistumiset muistetaan.

Avatar
paccasucco
Axel Foley
Viestit: 2108
Liittynyt: Ti Syys 02, 2014 9:28 pm

Re: Selvännäkijät?

Viesti Kirjoittaja paccasucco »

Jokseenkin samaa mieltä!

Kuuluisissa suomalaisissa rikosjutuissa on pääsäntöisesti oltu yhteydessä selvänäkijöihin,aina yhtä huonolla menestyksellä.(vrt.Ulvila!).Kammottavin esimerkki näistä on ollut Hilkka Laitisen katoamismysteeri.

Lammin Poikmetsän(1958) pitkään pimeänä pysyneen kaksoismurhan yhteydessä turvauduttiin myös selvänäkijöiden apuun.Ennustajat olivat itsekin aktiivisia.

"..kävi täällä parikin selvänäkijää,jotka väittivät ratkaisevan arvoituksen,mutta eihän heistä mitään apua ollut..".
Maksalaatikko on helpompi käsittää, kuin rakkaus- Seppo Räty

Pavel
Nikke Knakkertton
Viestit: 198
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:46 pm

Re: Selvännäkijät?

Viesti Kirjoittaja Pavel »

Vastataanpa nyt liberaalisti. En usko perinteiseen selvänäköisyyteen tai ennustamiseen, en ainakaan siinä mielessä että joku voisi saada yhtäkkiä päähänsä täydellisen valideja kuvia aivan itselleen vieraista aiheista. Toisaalta olen sitä mieltä, että ihmisaivot ovat luonnostaan niin plastiset ja ihminennon lajityypillisesti muovautunut tulkitsemaan niin hienoisia vivahteita, että suorastaan maagisina näyttäytyviä ja poikkeuksellisen valistuneita "arvauksia" varmasti ilmenee.

Aivomme ovat erittäin kehittyneet nimenomaan laumakäyttäytymisen ja sosiaalisen toiminnan funktioihin. Myös ihmiskasvot kulmakarvoineen, kontrastia tuovine silmänvalkuaisineen jne. ovat eräänlaisia eviluution "ajatustenlukuvälineitä", jotka auttavat meitä päättelemään toistemme viestejä. Jotkut ihmiset ovat näiden ja muiden ympäristön viestien (mm. Hajut) lukemisessa niin eteviä, että he voivat eläytymiskykynsä ja mielikuvituksensa vuoksi kokea aavistuksensa jopa yliluonnollisiksi enteiksi tulevasta tai menneestä. Kaikki tällaiset arvaukset eivät välttämättä suinkaan ole huonoja tai vääriä. Esimerkiksi kadonneen ihmisen tapauksessa tällainen "luonnostaan valistunut arvaaja" saattaa kyetä varsin pätevästikin eläytymään kadonneen aatoksiin ja näinollen saada hyvinkin käyttökelpoista vihiä tämän olinpaikasta ja motiiveista.

Mielestäni on kuitenkin tärkeää ymmärtää, että vaikka tällaiset arvaukset saattavat olla hyviäkin, aina ne eivät ole. Osa "ennustajista" on ympäripyöreitä fiilistelijöitä, osa huijareita ja osa muuten vain hörhöjä. Poliisin ja muun ammattimaisen ja viranomaisväen toimintatavat perustuvat näyttöön ja kokemukseen. Jos joku haluaa omasta puolestaan ja omalla ajallaan hyödyttää kadonneen etsintöjä, hieno juttu. Silloin voi ottaa vaikka kaverinsa mukaan, otsalampun päähän ja lähteä kaikessa rauhassa selvännäkemään sinne missä omasta mielestä sitä kaivataa . Poliisin, etsijöiden, omaisten tms. häiritseminen henkimaailman jutuilla ei ole hedelmällistä vaan voi pahimmillaan haitata elintärkeää työskentelyä.

Hexan
Agentti Scully
Viestit: 671
Liittynyt: La Heinä 11, 2009 9:14 pm

Re: Selvännäkijät?

Viesti Kirjoittaja Hexan »

Bias kirjoitti:Tunsin joskus vanhemman rouvan, joka oli ollut selvännäkijä, mutta joka myöhemmin elämässään päätti lopettaa tuon taidon käytön. Aika mielenkiintoisia keskusteluja kävimme aiheesta.
Kertoiko hän miksi päätyi lopettamaan?
benz. tolu. mtbe tame etbe xyl. hex. sex.

örkki
Sabrina Duncan
Viestit: 357
Liittynyt: Su Touko 30, 2010 10:59 am

Re: Selvännäkijät?

Viesti Kirjoittaja örkki »

En usko selvänäkijöihin. Ei kukaan voi tietää, mitä toisen elämässä tapahtuu. Jotkut tietysti lukevat jonkun ilmeestä, jos joku mieltä painaa.
Selvänäkijät kyselevät ensin asiakkaaltaan kaikkea ja niistä yrittää muodostaa jotain sanottavaa.
Selvänäkijät on humpuukkia. Ihmisten huijausta.

Avatar
CharlesBronson
Jessica Fletcher
Viestit: 3090
Liittynyt: Su Touko 10, 2015 4:58 pm

Re: Selvännäkijät?

Viesti Kirjoittaja CharlesBronson »

Hexan kirjoitti:
Bias kirjoitti:Tunsin joskus vanhemman rouvan, joka oli ollut selvännäkijä, mutta joka myöhemmin elämässään päätti lopettaa tuon taidon käytön. Aika mielenkiintoisia keskusteluja kävimme aiheesta.
Kertoiko hän miksi päätyi lopettamaan?
Luultavasti kyllästyi ihmisten huijaamiseen.
it's my car !

Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7241
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: Selvännäkijät?

Viesti Kirjoittaja Tiina »

Eiköhän selvännäkijät ole huijausta, koska jotenkin olen taipuvainen uskomaan, että jos joku selvästi näkisi, niin ennustaisi tulevan perjantain eurojackpotin oikean rivin ensimmäisenä ennustuksenaan ja lopettaisi moiset hanttihommat siihen...
Ainakin itse toimisin näin... :D

Tovi
Neuvoja-Jack
Viestit: 515
Liittynyt: Su Marras 22, 2015 12:18 pm

Re: Selvännäkijät?

Viesti Kirjoittaja Tovi »

Niimpä;

Kuva

TooToo
Sofia Karppi
Viestit: 441
Liittynyt: Ti Tammi 08, 2008 1:28 am
Paikkakunta: Stadi

Re: Selvännäkijät?

Viesti Kirjoittaja TooToo »

örkki kirjoitti:En usko selvänäkijöihin. Ei kukaan voi tietää, mitä toisen elämässä tapahtuu. Jotkut tietysti lukevat jonkun ilmeestä, jos joku mieltä painaa.
Selvänäkijät kyselevät ensin asiakkaaltaan kaikkea ja niistä yrittää muodostaa jotain sanottavaa.
Selvänäkijät on humpuukkia. Ihmisten huijausta.
Höpöhöpö. En usko skeptikoiden selityksiä kaikesta:) Mutta ihan vakavissaan niin monesta selvänäkijästä sinulla itselläsi on kokemusta, kun "tiedät" sen olevan huijausta? Toivottavasti vastaus ei ole, että ei yhdestäkään, vaan mutuna heittelen faktat pöytään.

Itselläni kokemusta muistaakseni neljästä ja ensimmäinen noista ylivoimaisesti paras ja muutaman kerran puhelun aikana tuli mietittyä, että mitä he...tiä täällä tapahtuu :)
Eikä ne kysele yhtään mitään, vaan sinä kyselet niiltä, jonka jälkeen saat vastauksen.

Kokeile ihmeessä jotain tasokasta ja ylläty. Nuo 0700-alkuiset ei siis ole niitä.

Tracker
Theo Kojak
Viestit: 1192
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: Selvännäkijät?

Viesti Kirjoittaja Tracker »

Tarkkana saa olla "selvänäkijöiden" kanssa :) Maailmassa on tällä hetkellä miljoonia selvänäkijöitä, mutta vain muutamia todellisia henkiseen maailmaan/tulevaisuuteen näkeviä, vihittyjä näkijöitä.

Tracker
Theo Kojak
Viestit: 1192
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: Selvännäkijät?

Viesti Kirjoittaja Tracker »

Tiina kirjoitti:Eiköhän selvännäkijät ole huijausta, koska jotenkin olen taipuvainen uskomaan, että jos joku selvästi näkisi, niin ennustaisi tulevan perjantain eurojackpotin oikean rivin ensimmäisenä ennustuksenaan ja lopettaisi moiset hanttihommat siihen...
Ainakin itse toimisin näin... :D
On olemassa "ehdoton lukko" joka estää tuon :) (sen murtamalla vihkiytyy mustaan magiaan)

Vastaa Viestiin