Kuka on mielestäsi Bodomin surmien takana?

Nimi kertonee kaiken. Muista hyvä (huono) maku!

Kuka on Bodomin surmaaja?

Hans Assmann
54
11%
Kioskimies Karl Gyllström
91
18%
Nils Gustafsson
247
49%
Irmeli Björklundin (ex?)poikaystävä Pauli Pirinen
5
1%
Pentti Soininen (teot tunnustanut rikollinen teki itsemurhan)
14
3%
Joku muu tuntemattomaksi jäänyt henkilö
93
18%
 
Ääniä yhteensä: 504

groot
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1494
Liittynyt: To Huhti 19, 2007 11:18 pm
Paikkakunta: Dublin Ireland the funny country

Re: Kuka on mielestäsi Bodomin surmien takana?

Viesti Kirjoittaja groot »

Nimimerkki Kapteeni yrittää parhaansa mukaan vääntää rautalangasta nämä Assmaniin liittyvät faktat. Mukaanlukein alibiin liittyvät faktat. Hänen on tehnyt sen jo varmaan satoja kertoja, mutta Assman-fanaatikot jankuttavat samoja asioita vuodesta toiseen. Vaikea on ymmärtää sitä, että aikuiset ihmiset, jolla on toivottavasti vähintään keskistasoa oleva älykkyys jaksavat jankata näitä Assmaniin liittyviä satuja. Joo, se on jännittävää, että Assmaan oli tripla-agentti, vähän niin kuin James Bond, mutta hei James Bond on fiktiota ja samaa fiktiota on nämä Assmaniin liittyvä jorinat.

Olen jo aiemminkin sanonut, että kaikki kunnia Jorma Palon lääkärinuralle, mutta nuoruudessa syntynyt katkeruus poliisia kohtaan johti sekoamiseen eläkeiässä, jolloin Assmaniin liittyvä pakkomielteisyys johti parin satukirjan kirjottamiseen.
---------
Allekirjoitus.
groot
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1494
Liittynyt: To Huhti 19, 2007 11:18 pm
Paikkakunta: Dublin Ireland the funny country

Re: Kuka on mielestäsi Bodomin surmien takana?

Viesti Kirjoittaja groot »

Perry Mason kirjoitti:Oma päätelmäni tapahtumista:
Auki viilletyssä teltassa oli käynnissä IB:n brutaali pahoinpitely, jonka keskeyttämiseksi teltan ulkopuolella ollut SB oli pakotettu iskemään pahoinpitelijää päähän. Iskun / iskujen seurauksena IB:n pahoinpitelijä putosi teltan pohjalle osittain IB:n päälle vuotaen verta teltan pohjalle.
Päähän lyöty puolitajuton pahoinpitelijä vedettiin pois IB:n päältä, teltasta ulos, jonka jälkeen TM ja SB menivät teltan sisään tarkastamaan IB:n vointia. Teltan ulkopuolelle raahattu maassa maannut henkilö virkosi, nousi ylös, otti kiven ja tappoi kolme nuorta.
Tämä Perryn esittämä skenaario on yksi Jäppis-teorian ydinkohdista. Samainen teoria selventää myös miten tavarat katosivat ja kenen toimesta.

Vaikkakin Jäppis-teoria olisi puhdasta fiktiota, niin se on sata kertaa todennäköisempi kuin yksikään Gustafsson-fanien esittämistä naurettavista teorioista kaksinen tekijöineen.

Voi kun olisi aikaa ja energiaa, niin voisi tehdä koosteen Gustafsson-fanien vuosien varrella tekemistä teorioista ja tapauksen eri yksityiskohtien tulkinnoista. Ne ovat niin naurettavaa luettavaa, että ei tiedä itkeäkkö vai nauraa. Voisi mainita nyt ainakin Matlockin kenkäteorioineen ja Hpoiritin/Sariolan/xerxesin kioskimies-assmann-teorioineen unohtamatta uusia kuten Tuumaaja.

Jokaiselle jutun yksityiskohdalla on järkeen ja todennäköisyyteen perustava selitys ja tälläisiä järkeen ja todennäköisyyten pohjautuvia selityksiä ei ole Gustafsson-faneilta kuulunut.

Aivan kuten Misri tuolla toisessa ketjussa sanoi, niin onhan se jännittävää kehitellä kaikenlaisia agentti-tarinoita, kahden tai useamman murhaajan skenaarioita.

Eikös tälläisten jännittävien teorioiden kehittely luonnistu juuri pitkästyneiltä kotirouvilta, jotka ovat lukeneet liikaa dekkareita?
---------
Allekirjoitus.
Arska0000
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 13
Liittynyt: Ti Heinä 28, 2015 11:16 pm

Re: Kuka on mielestäsi Bodomin surmien takana?

Viesti Kirjoittaja Arska0000 »

Uskon että Jorma Palolla meni uskomus poliisiin tämän bodomin tapauksen myötä ja onhan tossa kirjassa aika uskomatonta tarinaa. Mutta olisiko he olleet noin hyviä fiktion kirjoittajia lääkäri ja rikoskomissario? Poliisit kuulustelivat kaiken maailman ihmisiä, mutta ei lääkäreitä tämä ei ole satua, mutta miksi ihmeessä näin kävi?

Assmannissa oli jo tuolloin 1960 luvulla niin monta seikkaa jotka sopivat bodomin tapaukseen alkaistasolla. Tiedot ovat hataria, koska poliisihan häntä ei tutkinut. Tässä on vaan jotain niin hämärää, että ei sitä voi sivuuttaa. Vaikka nämä kirjat olisivat täyttä satua niin hän sopii hyvin tekijäksi. Sitä en kyllä ymmärrä miksi ihmeessä hän olisi lähtenyt tappamaan kolme nuorta ihmistä. Mutta tarvitaanko aina motiivi? Kolmen nuoren ihmisen kolkkaus ei ole mikään läpihuuto juttu, jos hän ei ollut Hans Assmann hänen täytyi olla jokin sotakarkuri tai vastaava. Mutta ei Gustafsson, koska hänellä ei tietääkseni ollut väkivalta tekoja alla.
Avatar
paccasucco
Axel Foley
Viestit: 2111
Liittynyt: Ti Syys 02, 2014 9:28 pm

Re: Kuka on mielestäsi Bodomin surmien takana?

Viesti Kirjoittaja paccasucco »

Misri kirjoitti:
Matlock kirjoitti:Itseäni häiritsee Virpin kertomuksessa se, että hän sanoo Gustafssonin "antaneen ymmärtää" olevansa tekojen takana. Aika epämääräisesti ilmaistu. Kyllähän Gustafssonin olisi täytynyt jossain kohtaa keskustelua todeta jotain konkreettista, mikä olisi jäänyt sanatarkasti Virpin mieleen, jos tuollainen keskustelu on käyty.
Oisko se NGn konkreettisin ilmaisu ollut se, että poliisien olisi pitänyt katsoa enemmän puiden suuntaan :roll: tällä hän kaiketi oli tarkoittanut sitä toista surma-asetta eli puukkoa. No onhan se Virpin lehdelle antama yksityiskohtainen kertomus ollut nähtävissä, en ny muista oliko se täällä vaiko jollain aiemmalla tai toisella Bodom aiheisella foorumilla. Minulla itselläni ei ole talletettuna kuin, lehtiartikkeli Virpin kuulustelusta. Mielenkiintoista olisi saada myöskin tänne näytille se Virpin Alibi-lehdelle antama haastattelu jos se jollain sattuis vielä olemaan tallessa.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2 ... 32005.html
Misri,koko ajanhan tuokin lehti on ollut käden ulottuvilla.Olen säilyttänyt kaikki Bodom-artikkelit alkuperäisestä "verihelluntaista" lähtien.

Virpi-keskustelu paremmin sopisi omaan ketjuunsa("Yllätystodistajat..."),mutta kun kerran otit aiheen puheeksi tässä yhteydessä,niin ajattelinpa liittää Alibi-lehden artikkelin tähän ketjuun.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
Maksalaatikko on helpompi käsittää, kuin rakkaus- Seppo Räty
Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3450
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Kuka on mielestäsi Bodomin surmien takana?

Viesti Kirjoittaja Misri »

Tuhannet kiitokset paccasukko! Tämä elävöittää mainiosti Tätä kys. Virpi keskustelua. Sinulla onkin varsinainen aarreaitta hallussasi. :P Toivottavasti muistat meitä jatkossakin näillä lehtikuva artikkeleilla. Olen monta kertaa surrut sitä kuva-aineiston ja muunkin aineiston menetystä, mikä meni pois täältä Bodom keskustelusta.
Matlock
Christopher Lorenzo
Viestit: 1515
Liittynyt: Pe Marras 02, 2007 6:18 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kuka on mielestäsi Bodomin surmien takana?

Viesti Kirjoittaja Matlock »

Aika erikoinen tuo toteamus, että puukkoa tuli naamaan, jos puhuja oli NG. Eli Seppo olisi tuikkinut puukolla?
Pasilan mies.
Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3450
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Kuka on mielestäsi Bodomin surmien takana?

Viesti Kirjoittaja Misri »

Matlock kirjoitti:Aika erikoinen tuo toteamus, että puukkoa tuli naamaan, jos puhuja oli NG. Eli Seppo olisi tuikkinut puukolla?
Tuossa Virpin "toteamuksessa" ei ole mitään erikoista. Matlock taidat olla nyt tahallasi tietämätön. Onhan NG kertonut melkoisen värikkäästi näistä kasvoihinsa ja päähänsä kohdistuneista puukonpistoista lukuisia kertoja. kuten näistä lainauksistani käy ilmi.


Rikoksista epäilty Nils Gustafsson kuvaa vuoden 2004 kuulusteluissa vammojaan seuraavasti:

Puukoniskujen aiheuttamat vammat

Gustafsson kuvaa poskeensa kohdistuneesta puukoniskusta aiheutuneen vamman ja ”Sitt oli tässä silmäkulmassa ja sitt on tässä, ja sitt oli päässä ja niskassa oli näitä puukon pistoja..oliks se 10 reikää, puukoniskua päässä plus se yhdestoista, se iso ventti, mikä oli 5 senttiä näin ja 5 senttiä näin”. Kysyttäessä puukoniskuista aiheutuneisiin vammoihin kohdistuneista hoitotoimista Gustafsson kertoo, että ne ommeltiin kiinni. Edelleen Gustafsson kertoo käsivarsissaan olleen puukoniskun jälkiä ja rystysistä nahan olleen pois (29.3.2004, s. 4).

Todistaja Ahti Toivola (kuulusteltu 19.5.2004), joka toimi vuonna 1960 taksinkuljettajana, oli kuljettanut Nils Gustafssonia sairaalaan Helsinkiin Bodominjärven surmien jälkeen. Gustafssonilla oli ollut kasvot mustelmilla ja turvoksissa, kaulan oikea puoli oli näyttänyt turvonneemmalta ja hänellä oli ”länget” kaulan ympärillä. Hän oli puhunut kangerrellen. Todistajan kysyessä Gustafsson oli kertonut, että joku oli hypännyt teltan päälle levittäen jalkansa siten, etteivät teltassa olijat päässeet pois, ja ”sitten oli alkanut tulla puukkoa pirusti”. Lisäksi Gustafsson oli kertonut, että hänellä oli kitalaki irti ja leuka murtunut viidestä kohdasta.

Alibi-lehden numerossa 7/1980 on julkaistu 5.6.1980 Nils Gustafssonin lehdelle antama haastattelu. Vuonna 2004 kirjoitus on julkaistu uudelleen. Gustafsson kuvaa Bodominjärven tapahtumia haastattelussa seuraavasti: ”Nukuin nahkatakki tyynynä oikealla kyljellä. Siksi kaikki arvet ovat vasemmalla puolella. Minulle kerrottiin, että olin päässyt ulos teltasta, jolloin murhaaja oli iskenyt minua joko kivellä tai mukanaan tuomalla putkenpätkällä leukaan ja takaraivoon. Voi olla, että olen ehtinyt tehdä vastarintaa. Siitähän on todisteena käsissäni olleet arvet. Surmaaja oli yrittänyt vetää minua vielä veteen, mutta jättänyt asian kesken ja heittänyt minut teltan päälle uskoen minun kaiketi kuolleen. Veteen vetämisestä olivat todisteina kantapäitteni tekemät selvät raahausjäljet. Tasapainoelimeni vioittui niin, että jouduin opettelemaan kävelemisenkin uudelleen. Yksi puukoniskuista oli mennyt silmäkulmasta sisään ja ohittanut silmämunan vain millin päästä.” (Liite 26).

Todistaja Petri Salonius (kuulusteltu 22.4.2004) haastatteli vuonna 1995 osana opinnäytetyötä Nils Gustafssonia Bodominjärven tapahtumista. Haastattelu nauhoitettiin (Liite 32). Haastattelussa Gustafsson mm. kertoo seurueen olleen omissa oloissaan niemekkeellä ja heidän suhteidensa olleen ”kaveripohjalla”. Hän kuvaa kuinka hänen kasvojensa vasen puoli oli säpäleinä, ylä- ja alaleukaluu oli poikki ja häneen oli kohdistunut päähän ja silmään toistakymmentä puukoniskua. Kysyttäessä hän kertoo, että Boismanilta oli vedetty kurkku auki ja Mäeltä löytyi 13 reikää niskasta ja Mäen rinnat oli halkaistu. Kysyttäessä mahdollista tekijää Gustafsson viittaa kioskin pitäjään, mutta sanoo ettei todistusaineistoa, eli kadonneita tavaroita löydy.
Matlock
Christopher Lorenzo
Viestit: 1515
Liittynyt: Pe Marras 02, 2007 6:18 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kuka on mielestäsi Bodomin surmien takana?

Viesti Kirjoittaja Matlock »

No onhan se nyt outoa, jos hän tunnustaa Virpille ja samalla valehtelisi tapahtumista/vammoistaan. Eli sanoisi jonkun tuikkineen häntä puukolla, mikä oli nimenomaan ulkopuoliseen tekijään viittaava asia. Miten ihmeessä et havaitse tuota ristiriitaa vaikka olet aina ensimmäisenä syyttämässä Nisseä tietoisesta valehtelusta?
Pasilan mies.
Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3450
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Kuka on mielestäsi Bodomin surmien takana?

Viesti Kirjoittaja Misri »

Matlock kirjoitti:No onhan se nyt outoa, jos hän tunnustaa Virpille ja samalla valehtelisi tapahtumista/vammoistaan. Eli sanoisi jonkun tuikkineen häntä puukolla, mikä oli nimenomaan ulkopuoliseen tekijään viittaava asia. Miten ihmeessä et havaitse tuota ristiriitaa vaikka olet aina ensimmäisenä syyttämässä Nisseä tietoisesta valehtelusta?
Eihän NG koskaan kerro omista vammoistaan mitään, hän on niistä itse täysin tietämätön. Omien sanojensa mukaan: " hän vain kertoo kavereilleen sen vammoistaan, mitä on muilta kuullut." Eli näitä muilta kuulemiaan puukontuikkimisjuttuja on Virpille haastellut. Ehkä hän on myöskin halunnut tehdä niillä arpi -esittelyllään miehekkään vaikutuksen nuoreen tyttöön. Olisihan se kova paikka tunnustaa, että on saanut turpiinsa Sepolta ja jäänyt alakynteen, sellainen syö miestä ja saattaa käydä itsetunnon päälle. Saloniuksen haastattelussa totesi: " että jos vielä pääsis nokitteen uudestaan (sen)? kanssa, niin kattottais kumpi kaatuu."
groot
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1494
Liittynyt: To Huhti 19, 2007 11:18 pm
Paikkakunta: Dublin Ireland the funny country

Re: Kuka on mielestäsi Bodomin surmien takana?

Viesti Kirjoittaja groot »

Misri HELP :)

Ei helvetti kun katselee taas näitä Gustafsson-fanien tekstejä. Olen päätynyt siihen johtopäätökseen, että Gustafsson-fanit ovat lapsen tasolla olevia naiiiveja ihmisiä, jotka ovat lukeneet liikaa dekkareita ja Palon kirjoja.

Gustafsson-faneista puheenollen: jopa eräs Gustafsson-fani kerran myönsi, että on mahdollista, että muun seurueen toimesta on annettu ns. sakinhivutusta, josta on seurannut tappelu poikien välillä, jonka Gustafsson on hävinnyt. Tämä tapahtumasarjan päätti Gustafssonin eristäminen muusta seurueeta. Se riitti. Ensin oltiin alakynnessä ja sitten vielä potkiminen pois seurueesta.

Oikein naurattaa kun lukee Matlockin kenkäteorioita, Tuumaajan ajatuksia tai ketä tahansa Gustafsson-fania. Mainitaan nyt Garcia erityismaininnalla.
---------
Allekirjoitus.
Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3450
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Kuka on mielestäsi Bodomin surmien takana?

Viesti Kirjoittaja Misri »

Agentti Assmannista kirjoitettuihin tarinoihin uskovista tulee lähinnä mieleeni, jospa he ovat niitä vartavasten koulutettuja disinformaatioagentteja ja esiintyvät netin keskustelupalstoilla ja kommenttiosioissaan tavallisina kommentoijina. Nämä palkatut ns. trolli-agentit ovat käyneet läpi koulutuksen, joissa heidät on opetettu luomaan riitoja, vääristelemään informaatiota ja levittämään perättömiä huhuja ja valheita. Nämä palkatut trolli-agentit toimivat kaikissa maissa myös Suomessa. Joten kannattaa pitää tiukasti kiinni ("hanuristaan") eli omasta itsenäisestä ajattelutavastaan. Trolli-agentit kylvävät keskusteluun niitä disinformaatio siemeniään ja siten myös (me) aidot totuudenetsijät olemme näin vaarassa samaistua näihin harhaoppeihin. Ja näin perätön informaatio alkaa levitä yleisenä totuutena.
Matlock
Christopher Lorenzo
Viestit: 1515
Liittynyt: Pe Marras 02, 2007 6:18 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kuka on mielestäsi Bodomin surmien takana?

Viesti Kirjoittaja Matlock »

groot kirjoitti:
Oikein naurattaa kun lukee Matlockin kenkäteorioita.
Olen esittänyt, että NG saattoi nukahtaa kengät jalassa tai niiden sisällä on ollut jotain tavaraa. Se ettei kenkien pohjissa ollut verta, tekee epätodennäköiseksi, että NG olisi ne jaloissaan surmannut toverinsa ja lavastellut aluetta. Toki monet asiat kengissä puhuvat myös syyllisyyden puolesta.

Mitään ulkopuolisen surmaajan kenkienpesuteorioita en ole esittänyt. Joku esitti täällä teorian, että Mäki olisi ulkona piipahtaessaan lainannut Gustafssonin kenkiä ja joutunut yllätetyksi palatessaan telttaan ne jaloissaan. Epätodennäköinen tapahtumien kulku, mutta jo tällainenkin mahdollisuus riittää järkevään epäilyyn ja kaatamaan syytteen, jos se perustuu lähinnä kenkiin.
Pasilan mies.
Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3450
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Kuka on mielestäsi Bodomin surmien takana?

Viesti Kirjoittaja Misri »

Matlock kirjoitti:
groot kirjoitti:
Oikein naurattaa kun lukee Matlockin kenkäteorioita.
Olen esittänyt, että NG saattoi nukahtaa kengät jalassa tai niiden sisällä on ollut jotain tavaraa. Se ettei kenkien pohjissa ollut verta, tekee epätodennäköiseksi, että NG olisi ne jaloissaan surmannut toverinsa ja lavastellut aluetta. Toki monet asiat kengissä puhuvat myös syyllisyyden puolesta.

Mitään ulkopuolisen surmaajan kenkienpesuteorioita en ole esittänyt. Joku esitti täällä teorian, että Mäki olisi ulkona piipahtaessaan lainannut Gustafssonin kenkiä ja joutunut yllätetyksi palatessaan telttaan ne jaloissaan. Epätodennäköinen tapahtumien kulku, mutta jo tällainenkin mahdollisuus riittää järkevään epäilyyn ja kaatamaan syytteen, jos se perustuu lähinnä kenkiin.
Muistelisin vanhoilta foorumeita, että se oli nikki Konsta joka tuon "kenkienpesuteorian" toi esiin. :lol: Ja joku on tosiaankin, esittänyt, että Mäki olisi lainannut NGn kenkiä käydessään ulkona "pissareisullaan." Tehty roiskeveritutkimus Mäen roiskeista (teltan päällä) ja roiskeista NGn kengissä, ei tue kys. teoriaa. Sen teoria kyllä kertoo, että teorian esittäjä ei ole perehtynyt tehtyyn roiskeveritutkimukseen.

Hieman on ristiriitaista :roll: perustelua tuo, että otetaan kenkienpohjien verettömyys ainoaksi todisteeksi siitä, että ne eivät ole voineet olla jaloissa, kun niiden pohjissa ei ollut sitä verta. Kuitenkin uskotaan se, että NG on ollut myös teltan sisäpuolella kun uhrien kimppuun on hyökätty teltan ulkopuolelta käsin. Eikä yhtään ihmetellä sitä ilm. tosiasiaa, miksi teltan päällikankaasta ei löytynyt NGn vaatteiden mukana siirtynyttä vuotoveri/siirtoverijälkiä. :roll:

Ainoastaan oletetaan, että teltan ympäristön, on täytynyt olla verinen. Tätäkin asiaa on täällä väännetty monta kertaa. Teltta oli pieni kooltaan ja teltan pitkien sivujen viiltoaukot oli pääsääntöisesti viiletty ennen veritekoja. Teltan verijälkitutkimuksesta käy myös ilmi se, että suurinosa teltan verijäljistä, oli teltan sisäpuolella olevaa vuotoverta. Joten ei murhaajan ole tarvinnut verilammikoissa tepastella. Ellei sitten siinä vaiheessa kun tekijä on vetänyt Irmeliä jaloista ulos teltasta, siinä on kyllä voinut olla vedettäessä oikeanpuoleinen jalka tukijalkana teltan sisäpuolella ja kengän ulkopuoliseen rantuun on hyvinkin saattanut tulla/tulikin sitä sekaverta.
Wagner
Adrian Monk
Viestit: 2674
Liittynyt: Ma Huhti 23, 2007 12:29 pm
Paikkakunta: Uusimaa
Viesti:

Re: Kuka on mielestäsi Bodomin surmien takana?

Viesti Kirjoittaja Wagner »

Rikospaikalta löytyi myös ulkopuolista DNA:ta.
Puhuu sen puolesta, että paikalla on ollut ulkopuolinen taho.

8)
Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3450
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Kuka on mielestäsi Bodomin surmien takana?

Viesti Kirjoittaja Misri »

Wagner kirjoitti:Rikospaikalta löytyi myös ulkopuolista DNA:ta.
Puhuu sen puolesta, että paikalla on ollut ulkopuolinen taho.

8)
Niin mystinen oli se liinakäärö. Siitä ei kyllä voi mitään suoraa johtopäätöstä vetää ulkopuolisen tekijään. Kuminauhalla rullalle käärityssä liinassa oli niin moninaisia tahroja. Kahvi, huulipuna, sperma, ruosteenvärisiä vereltä näyttäviä pirskeitä/tahroja, lehtivihreää. Pistää kyllä mietityttämään, että missä vaiheessa ja järjestyksessä rätin elämää nuo kaikki moninaiset tahrajäljet ovat siihen voineet tulleet. Aina ei oikein jaksa ymmärtää. :roll:
Vastaa Viestiin