Puukkosurma Kouvolan Kuusankoskella 11.8.2014 ja surmaajan pako Niuvanniemestä 7.5.2016

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Lady Willows
Poliisikoira Rex
Viestit: 258
Liittynyt: To Huhti 22, 2010 10:27 am

Re: Henkirikos Kouvolan Kuusankoskella 11.8.2014

Viesti Kirjoittaja Lady Willows »

Onko nyt ihan paikallaan tässäkin tapauksessa taas tuhlata yhteiskunnan varoja mielentilatutkimukseen.....juurihan ammattilaiset sen olivat tutkineet, eikä tutkijoillakaan näyttänyt ammattitaitoa olevan. Eikä siitä tutkimisesta ollut kuin 4 päivää..... pitäisikö nämä täysimittaiset mielentilatutkimukset uusia muutaman päivän välein, kun nyt tässä kohdassa näyttää lääkärit selittelevän, että muuttuu niin kovin nopeasti tuo sairaan kunto sinnesuntänne.....
2+2=5, hyvin suurilla kakkosen arvoilla.
Morrissey: "So how can anybody say
They know how I feel
The only one around here who is me
Is me"
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6659
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Henkirikos Kouvolan Kuusankoskella 11.8.2014

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Se, että mielentilatutkimus totesi tekijän syyntakeettomaksi, ei tullut yllätyksenä. Sen sijaan yllättävää oli se, että oikeus ei katsonut tekoa murhaksi. Yhdentekevä tuo rikosnimike silti tässä tapauksessa on. Niuvaan joutui, ja siellä toivottavasti pysyy.
Kouvolan Sanomat kirjoitti:http://www.kouvolansanomat.fi/Online/20 ... 18721304/4

Oikeus määräsi naista puukottaneen pakkohoitoon — tekijä todettiin syyntakeettomaksi

4.3.2015 15:42

Kymenlaakson käräjäoikeus tuomitsi Kuusankoskella viime elokuussa sivullisen naisen surmanneen 21-vuotiaan kotkalaismiehen taposta. Oikeus ei määrännyt miestä vankeusrangaistukseen, koska syytetty todettiin mielentilatutkimuksessa syyntakeettomaksi.

Mies passitettiin sen sijaan tahdosta riippumattomaan sairaalahoitoon Kuopioon Niuvanniemen sairaalaan. Hoito jatkuu niin pitkään kuin lääkärit näkevät sen tarpeelliseksi. On mahdollista, että hoito kestää useita vuosia. Mies on ollut sairaalahoidossa oikeusprosessin ajan, ja keskiviikkona hänet tuotiin Niuvanniemestä Kouvolaan kuulemaan tuomiota.

Verityö tapahtui viime elokuussa Pappilanpellon omakotialueella. Mies tappoi hänelle entuudestaan tuntemattoman naisen puukottamalla tätä keskellä päivää omakotitalon pihalla 38 kertaa.

Syytetty päästettiin tekopäivänä Kymenlaakson psykiatrisesta sairaalasta Kuusankoskelta, jossa hän oli ollut hoidossa mielisairauden takia. Mies oli tukihenkilöä odottaessaan lähtenyt kuljeskelemaan lähialueelle ja käynyt ostamassa puukon. Puolustuksen mukaan hän oli kertonut ostaneensa välineen omaksi turvakseen. Oikeusistunnossa tuli ilmi, että mies kärsi harhoista, joissa hänen henkeään uhattiin.

Ennen surmatyötä mies kävi yhdessä Pappilanpellolla sijaitsevassa talossa kysymässä ruokaa ja juomaa. Häntä auttanut henkilö koki kuitenkin miehen käytöksen uhkaavaksi, pakeni paikalta ja soitti hätänumeroon.

Mies jatkoi kuljeskeluaan ja saapui surmatalon pihalle. Poliisi oli jo matkalla paikalle, kun mies tappoi naisen.

Syyttäjä, puolustus ja asianomistajien edustaja olivat oikeudessa yksimielisiä teonkuvauksesta sekä mielentilatutkimuksen tuloksesta. Kiistelyä aiheuttivat sen sijaan rikosnimike ja omaisten korvauksien suuruudet.

Syyttäjän mukaan rikos täytti kokonaisarviointina murhan kriteerit. Oikeus kuitenkin katsoi, ettei tappoa tehty vakaasti harkiten tai erityisen raa’alla ja julmalla tavalla. Oikeuden puheenjohtaja korosti, että henkirikos on jo lähtökohtaisesti raaka ja julma rikos.

Uhrin omaisten edustaja vaati yhteensä 25 000 euron kärsimyskorvauksia, kun taas puolustus piti 10 000—15 000 euroa asianmukaisena summana. Oikeus määräsi syytetyn maksamaan omaisille 17 500 euroa.

Päätöksestä voi valittaa Itä-Suomen hovioikeuteen.

AAPO MENTULA
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17103
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Henkirikos Kouvolan Kuusankoskella 11.8.2014

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Pohdin tämän tapauksen yhteydessä sitäkin, että onko siis kenelläkään ollut vastuuta tästä syyntakeettomasta henkilöstä? Hän pääsi lomalle, koska ihmisoikeudet, mutta "valvonta" petti ja tulos on merkitty hautakiveen Kuusankosken hautausmaalla.

Koska kertaus on kaikkien opintojen äiti, niin...

"Syytetty päästettiin tekopäivänä Kymenlaakson psykiatrisesta sairaalasta Kuusankoskelta, jossa hän oli ollut hoidossa mielisairauden takia. Mies oli tukihenkilöä odottaessaan lähtenyt kuljeskelemaan lähialueelle ja käynyt ostamassa puukon. Puolustuksen mukaan hän oli kertonut ostaneensa välineen omaksi turvakseen".

...että Kymenlaakson psykiatrinen sairaala oli päästänyt syytetyn hoidosta vain tunteja ennen verityötä.

Puolustuksen mukaan syytetyn tukihenkilö oli ilmoittanut ennen tekopäivää sairaalaan, että mies kannattaa pitää valvottavana pitkään. Tukihenkilö oli puolustuksen mukaan tuonut ilmi, että syytetyllä on taipumus ryhdistäytyä hetkellisesti ja sen jälkeen taantua taas sairauden armoille.

...että psykiatrisen potilaan vointi voi vaihdella lyhyen ajan sisällä dramaattisesti.


Olettamuksia, luuloja, toiveita, suunnitelmia...
-Heidän, psykiatrien, lääkärien, sairaanhoitajien ja tukihenkilöiden pitäisi oletusarvoisesti olla ammatti-ihmisiä, eikä helppoheikkejä tai pörssimeklareita, joiden työ perustuu olettamuksiin ja odotusarvoihin.

Puukon tahi vastaavan ostoon ei tarvita lupaa ja kaupan kassaa ei todellakaan kiinnosta ostaako puukon hörhö vaiko huippukokki. Eikä tietysti voida edes olettaa, että hän olisi edes kiinnostunut siitä vähäisemmässäkään määrin.

Virkaihmiset toimivat kuten englantilainen autoteollisuus 1970-luvulla. Tuotekehittely asiakkaan kustannuksella. Asiakas on tässä tapauksessa kansalainen ja se auto on potilas. Katsotaan kuin käy kun hänet on terapoitu ja nyt pitäisi olla rauhallinen.
- Haloo! Mitä? Ai, tappoi? No kokeillaan jotain toista lääkettä ja metodia.

Niin että milloin sitä oikeutta käydään heitä kohtaan, joiden toimesta hullut kulkevat vapaana? Lääkärit, psykiatrit, lainsäätäjät, ihmisoikeusaktivistit, mielisairaanhoitajat...

Puukon ostanut ja sillä hetimiten surmannut... Onhan näitä, Porvoon Citymarketin edustalla oli tekijällä "paha olo", hänkin Kotkasta, kuten Kuusankoskella surmannut, ks. ketju aiheesta

Mutta virkamiesten saamattomuuden ja kyvyttömyyden takia henkensä heittäneitä kansalaisia on tämän Kuusankosken tapauksen lisäksi ainakin nämä:
1) Sellossa ammuskellut Ibrahim Shkupolli. Olisi pitänyt palauttaa Kosovoon, mutta koska ihmisoikeudet ja koska sinisilmäisyys. Tappoi 5, joista 4 Sellossa.
2) Raimo Rastamon murha Kotkassa. Tekijä Ville Perheenmies pääsi "vahingossa" ja just sopivasti karkaamaan poliisivankilasta ryhtyen oitis keppostelemaan. "No heh heh, sellaista nyt vaan sattuu".
3) Vilja-Eerika Tarkin kuolema 2012. Viranhaltijat eivät jaksaneet, ts. heitä ei voinut vähempää kiinnostaa "kun on näitä lomiakin ja me seurataan tilannetta".
4) Tuuli Ikosen murha Tampereella 1995. Tekijä Abdikadir Osman Hussein oli turvapaikan Suomesta saanut (kuten Sellon joukkosurmaajakin) somali, joka oli raiskannut alaikäisen vuonna 1993, ei karkoitettu, koska isyys ja koska ihmisoikeudet.

Jo nämä neljä esimerkkiä kertovat miten välinpitämättömästi viranomaiset suhtautuvat kansalaisten turvallisuuteen. Vastuuseen ei joudu yksikään. Palkka ja etuudet juoksevat. Kansa maksaa, kansa kärsii. Viranomainen jatkaa kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Hänhän vain teki työnsä.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
kakkosurpo
Sherlock John Holmes
Viestit: 8230
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Henkirikos Kouvolan Kuusankoskella 11.8.2014

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Kyllä tässä pieni riski on että tohtori Niuvanniemi katsoo tämän aika nopeasti olevan avohoitoyksikköön kelvollinen.
Täytyy muistaa että ennen passitusta oli tukihenkilön varassa, joten voi tulla niitä hetkiä päähän kun tuntuisi olevan järjissään.
Piilohomot on in.
Nuori Sherlock
Lauri Hanhivaara
Viestit: 131
Liittynyt: Ti Maalis 25, 2014 3:45 am

Re: Henkirikos Kouvolan Kuusankoskella 11.8.2014

Viesti Kirjoittaja Nuori Sherlock »

Niin,olen paasannut moneen aiheeseen juuri tästä aiheesta että miksi näitä ei vain pidetä ovien sisällä tai jossain paikassa mistä ei ole poispääsyä? On todellista kuten on monessa tapauksessa nähty uusivan karmeita tekoja vaikka olisi kuinka parantunut sairaudestaan,niin se palvelee enemmän ihmistä/ihmisiä jotka joutuvat kärsimään tämän takia aivan turhaan.

Kyllä,olen jyrkkä asian suhteen koska tämän päivän maailma pn juuri tälläinen.

Sanon myös että on niitäkin tapauksia jotka ovat poikkeuksia ja tekevät omaksi hyväkseen käänteen ja saattaa jopa olla lähes terve henkisesti ellei jopa täysin terve. Nämä on niitä tapauksia joiden kohdalla voitaisiin miettiä joitakin ratkaisuja,kuten mm.kotiaresti ynnä muuta vastaavaa.
Kaikki ei ole sitä miltä se näyttää
hipsulainen
Axel Foley
Viestit: 2377
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 2:29 pm
Paikkakunta: Lahti

Puukkosurmaaja karkasi Niuvanniemestä

Viesti Kirjoittaja hipsulainen »

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artik ... ja/5884318

Vaarallinen potilas karannut sairaalasta Kuopiossa – poliisi pyytää havaintoja

Niuvanniemen sairaalasta Kuopiossa on karannut miespotilas, jota pidetään vaarallisena itselleen ja muille.

Niuvannimenen sairaalasta Kuopiosta on 7.5 poistunut potilas. Karannut potilas on vuonna 1994 syntynyt Toivo Jouko Puranen, jonka kerrotaan lähteneen vapaakävelylle lauantaina kello 10 aikaan aamulla.

Poliisin mukaan Puranen saattaa olla vaaraksi itselleen ja muille.

Purasen henkilötuntomerkit ovat seuraavat: Pituus 193 cm, paino 110 kg, vaalea sänki tukka ja vaalea sänki parta. Kadotessaan Purasella oli päällään tummat veryttelyhousut ja T-paita, jossa rinnassa teksti state of mind ja aurinkolasit.

Havaintotiedoista voi ilmoittaa hätäkeskukseen 112 tai sähköpostilla [email protected].
Olet sietämätön tyyppi ja mielipiteesi ovat vääriä
Älä soita tänne enää koskaan - Ultra Bra
kakkosurpo
Sherlock John Holmes
Viestit: 8230
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Vaarallinen potilas karannut sairaalasta Kuopiossa – pol

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Kysynpä taas, mitä vittua?????

Jätkä on todettu vaaralliseksi itselleen tai muille ja ollut hatkassa jo 2 päivää. Mikäköhän idiootti taas on laittanut tiedotuksessa jarruja päälle???
Piilohomot on in.
hipsulainen
Axel Foley
Viestit: 2377
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 2:29 pm
Paikkakunta: Lahti

Re: Vaarallinen potilas karannut sairaalasta Kuopiossa – pol

Viesti Kirjoittaja hipsulainen »

Iltalehden sivuilta vielä karanneen kuva:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016050 ... 4_uu.shtml


Kuva
Olet sietämätön tyyppi ja mielipiteesi ovat vääriä
Älä soita tänne enää koskaan - Ultra Bra
kakkosurpo
Sherlock John Holmes
Viestit: 8230
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Vaarallinen potilas karannut sairaalasta Kuopiossa – pol

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Ilmeisesti rahan nosto puuhissa tuossa kuvassa. Näyttäisi olevan pankkiautomaatin valvontakamerasta toi kuva.
Ilmeisesti viimeisin kuva mitä on ja samat vaatteet päällä aurinkolaseja myöten.

Mistäköhän tämä on lähtöisin?
Voi olla matkustanut kotikonnuilleen ja olla sielä vaaraksi.
Piilohomot on in.
corppi
Olivia Benson
Viestit: 729
Liittynyt: To Tammi 20, 2011 8:14 pm

Re: Vaarallinen potilas karannut sairaalasta Kuopiossa – pol

Viesti Kirjoittaja corppi »

kakkosurpo kirjoitti:Kysynpä taas, mitä vittua?????

Jätkä on todettu vaaralliseksi itselleen tai muille ja ollut hatkassa jo 2 päivää. Mikäköhän idiootti taas on laittanut tiedotuksessa jarruja päälle???

Laki potilaan asemasta ja oikeuksista, tietosuojalaki ja ehkä joku muukin.

Niin se vaan suomen maassa menee potilas on potilas hullujenhuoneellakin ja tietosuoja on hivenen jäykempää kuin jos vaikka vanki olisi muurin yli karannut.

Tästä kyseisestä ihmiskunnan helmestä kun on kyse,niin voi olla oikeasti vaarallinen ja siksi päätetty,todennäköisesti ylilääkäri tasolla,että parempi tiedottaa niin pysyy omat händyt vähän puhtaampina jos nirhaa jonkun...
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Vaarallinen potilas karannut sairaalasta Kuopiossa – pol

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Onkohan tuo vaarallinen siksi muille, että saattaa kuolla vaikka nauruun, jos tuon purastoivon kohtaa? Noh, toivotaan ettei tule vastaan niin ei käy kuinkaan, kummallekaan.
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
Chefile
Christopher Lorenzo
Viestit: 1500
Liittynyt: Su Marras 23, 2014 11:30 pm

Re: Vaarallinen potilas karannut sairaalasta Kuopiossa – pol

Viesti Kirjoittaja Chefile »

kakkosurpo kirjoitti:Kysynpä taas, mitä vittua?????

Jätkä on todettu vaaralliseksi itselleen tai muille ja ollut hatkassa jo 2 päivää. Mikäköhän idiootti taas on laittanut tiedotuksessa jarruja päälle???
Samaa ihmettelen. Se tiedoite pitäisi antaa välittömästi kun kaveri on karannut. Viimeksi kun Niuvan asukki karkasi, suunnisti hän lähimpään leikkipuistoon ja yritti kuristaa random äidin lastensa edessä. Onneks muija antoi takaisin ja kaveri luovutti.

Toinen juttu on taas se, että miksi muille vaaralliset henkilöt saavat omin päin liikkua ulkona? Nyt Niuvasta on karannut hiljattain monta tapausta ja sairaalan johto ei näköjään näe aiheelliseksi muuttaa käytäntöjä. Kohta on odotettavissa vastaavan lääkärin tms. lausunto "meidän hoitoarvion mukaan karkaamisen riski oli hyvin pieni ja ulkoilulle ei nähty estettä" tai jotain muuta paskaa. Aina täytyy sattua jotain pahaa ennen kuin asioihin puututaan. Nähtävästi tapon yrityskään ei ollut tarpeeksi vakavaa!

Onko tästä Purasesta muuten kellään mitään tietoa mikä miehiään ja mitä on tehnyt elämässään? Mediasta ei ole apua, eikös se mene niin että vaikka murhaisi jonkun ja joutuisi sen tiimoilta hoitoon vankilan sijasta, ei media tällöin paljasta nimiä? Toisaalta Niuvaan voi joutua ilman rikostakin.
”Yeah man.. I mean the days were slow but the years went fast, you know?”
Chefile
Christopher Lorenzo
Viestit: 1500
Liittynyt: Su Marras 23, 2014 11:30 pm

Re: Vaarallinen potilas karannut sairaalasta Kuopiossa – pol

Viesti Kirjoittaja Chefile »

On Anoi Kaa kirjoitti:Onkohan tuo vaarallinen siksi muille, että saattaa kuolla vaikka nauruun, jos tuon purastoivon kohtaa? Noh, toivotaan ettei tule vastaan niin ei käy kuinkaan, kummallekaan.
Ei koiraa karvoihin katsominen. Haluaisin muistuttaa esim. Janne Ranisesta, eipä ihan heti uskoisi mafian hitmaniksi (vai mikä onkaan). Silti kohdatessaan näillä voi olla puukko taskussa ja valmius käyttää sitä.
”Yeah man.. I mean the days were slow but the years went fast, you know?”
zalando
Susikoski
Viestit: 39
Liittynyt: To Marras 15, 2012 11:43 am

Re: Vaarallinen potilas karannut sairaalasta Kuopiossa – pol

Viesti Kirjoittaja zalando »

Saattaa olla Kotkasta kotoisin tämä ja mt ongelmaa Niuvaan saakka sijoitettavaksi. Ei ilmeisesti isompaa rikostaustaa. Voi toki olla, että oon erehtyny henkilöstä.
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Vaarallinen potilas karannut sairaalasta Kuopiossa – pol

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Chefile kirjoitti:Ei koiraa karvoihin katsominen. Haluaisin muistuttaa esim. Janne Ranisesta, eipä ihan heti uskoisi mafian hitmaniksi (vai mikä onkaan). Silti kohdatessaan näillä voi olla puukko taskussa ja valmius käyttää sitä.
Hänkään, olkoon vaikka itse Shakkaali, ei tiedä kuka minä olen ja mitä kykenen tekemään. Tai olen tehnyt.

Poliisin tiedotus vaikuttaa olevan täysin retuperällä. Rahaa on siihen syydetty, henkilöitä palkattu ja opinnäytetöitä teetetty. Siltikin, ei minkäänlaista linjaa: joskus kerrotaan, joskus ei. Joskus kerrotaan kahden päivän päästä, joskus kahden viikon.

Hyvin on mysteerinen tuo linja, jos sellainen muka on. Logiikalla sitä ei ainakaan ole hirveästi ole kuormitettu.
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
Vastaa Viestiin