Puukkosurma Kouvolan Kuusankoskella 11.8.2014 ja surmaajan pako Niuvanniemestä 7.5.2016

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
erica
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 94
Liittynyt: Ti Heinä 28, 2015 10:14 pm

Re: Vaarallinen potilas karannut sairaalasta Kuopiossa – pol

Viesti Kirjoittaja erica »

Ollijoki kirjoitti:
Tää oli aika hauska kohta myös...
"Potilaan hallussa olleiden ampuma- tai teräaseiden säilyttämisestä neuvotellaan poliisin kanssa, koska sairaalaoloissakin ne ovat järjestyslain vastaisia eikä niitä yleensä olisi turvallista palauttaa potilaalle ainakaan hoidon aikana"

http://www.duodecimlehti.fi/web/guest/a ... s=duo10637
tarkoitetaankohan tässä sitä, että neuvotellaan missä ne aseet säilytetään sen jälkeen kun ne on otettu pois potilailta. eli pitää neuvotella missä ne säilytetään, koska aseet olisivat järjetyslain vastaisia jos niitä säilytettäisiin sairaalassa jossain hoitajien kahvihuoneen nurkassa tmv. potilaiden kanssa ei varmaankaan aseiden hallussapidosta neuvotella.
Avatar
Sheriffi McCloud
Nikke Knakkertton
Viestit: 154
Liittynyt: Ma Maalis 16, 2015 3:19 pm

Re: Vaarallinen potilas karannut sairaalasta Kuopiossa – pol

Viesti Kirjoittaja Sheriffi McCloud »

Kotkassa kannattaa olla varuillaan...

http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Niuv ... 490c562218
Poliisi: Täällä Niuvasta karannut vaarallinen potilas ilmeisesti majailee

Kuopion Niuvanniemen sairaalasta karannut vaarallinen potilas majailee poliisin tuoreen arvion mukaan Kotkassa tai sillä suunnalla. Lauantaina kävelyltään palaamatta jättänyt 22-vuotias Toivo Jouko Puranen on juuri Kotkasta kotoisin.

Pakkohoidosta karannut 193 senttiä pitkä ja 110 kiloa painava mies lähti luvalliselle kävelylle lauantaina aamupäivällä kymmenen aikaan. Hänen käyttäytymisensä voi olla poikkeavaa, ja poliisin kertoman mukaan hän voi olla sekä itselleen että sivullisille vaarallinen.

Tuoreet havainnot miehestä voi ilmoittaa hätänumeroon 112. Aiempia vihjeitä miehen liikkeistä voi ilmoittaa poliisille myös sähköpostiin [email protected]
fangs
Roger Murtaugh
Viestit: 898
Liittynyt: Su Elo 07, 2011 10:20 am

Re: Henkirikos Kouvolan Kuusankoskella 11.8.2014

Viesti Kirjoittaja fangs »

Siis alle kaksi vuotta sitten pistänyt kylmäksi täysin tuntemattoman ihmisen ilman mitään motiivia samana päivänä kun on päässyt sairaalasta, ja nyt pääsee jo yksinään ulkoilemaan? Sori vaan, en millään tapaa väitä olevani mielenterveystyön tai psykiatrian asiantuntija, mutta jos tämä reissu päätyy sivullisiin uhreihin niin minusta tuosta pitäisi saada vastuuseen jo jollain tavalla myös päätöksen tehnyt henkilö(t). Toivotaan kovasti että tyyppi kuitenkin löytyy ennen kuin mitään sattuu kenellekään.

Missähän mahtaa oleskella? Onko niin hyviä kavereita että auttaisivat tuollaisen tyypin piilottelussa, vaikka harhat mahdollisesti iskee taas päälle kun lääkkeetkin ottamatta...
Juujaa
Olivia Benson
Viestit: 703
Liittynyt: Ke Elo 08, 2012 8:21 am

Re: Vaarallinen potilas karannut sairaalasta Kuopiossa – pol

Viesti Kirjoittaja Juujaa »

On Anoi Kaa kirjoitti:Onkohan tuo vaarallinen siksi muille, että saattaa kuolla vaikka nauruun, jos tuon purastoivon kohtaa? Noh, toivotaan ettei tule vastaan niin ei käy kuinkaan, kummallekaan.
Johtuisiko tuo vaarallisuus siitä että kaveri listinyt yhden täysin tuntemattoman ihmisen. Hakannut useampia, omaa kamppailulaji taustan ja on vielä kaikenlisäksi seinähullu. Suosittelen pysymään vähän perkeleen kaukana.
Emmett Young
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 104
Liittynyt: Ti Marras 24, 2009 10:56 pm

Re: Vaarallinen potilas karannut sairaalasta Kuopiossa – pol

Viesti Kirjoittaja Emmett Young »

On Anoi Kaa kirjoitti:Vaarallinen potilas Vapaakävelyllä Kuopiossa, en ole tällaisista lukenut uutisia. Enkä ihmettele.

Toisin sanoen, poliisi ja nämä mentaalilekut siis kuvittelevat, ettei ole syytä vaaraan, kun on vaan vapaakävelyllä. Sitten vasta, kun jättää saapumatta omaan "hoitopaikkaansa" hän muuttuu itselle ja muille vaaralliseksi? Itse ymmärrän tämän näin, korjatkaa väärä logiikka toki!

Siis MITÄ VITTUA!?!
Jos poliisi organisaationa, instituutiona tai jopa yksittäinen poliisimies saisi päättää tällaisen ihmisen vapaakävelyistä, ne tehtäisiin valvottuina pallo jalassa häkissä. Mutta kun ei saa. Oikeuspsykiatriseen sairaalaan sisäänotettujen hyvinvoinnista huolehtii ja säännöt kirjoittaa ainakin Niuvanniemessä THL (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos :mrgreen: ).
– Asiassa ei ole tässä vaiheessa enempää tiedotettavaa. Poliisi tiedottaa asiasta seuraavan kerran, kun tiedotettavaa ilmenee, tiedotteessa kerrotaan.
Chefile
Christopher Lorenzo
Viestit: 1500
Liittynyt: Su Marras 23, 2014 11:30 pm

Re: Vaarallinen potilas karannut sairaalasta Kuopiossa – pol

Viesti Kirjoittaja Chefile »

http://m.iltalehti.fi/uutiset/2016051021540621_uu.shtml

"
Niuvanniemestä karkuteilla olevalla vaarallisella vangilla karmiva tausta: surmasi sivullisen naisen tämän kotipihalle vuonna 2014
Tänään klo 11:10
Kateissa oleva 22-vuotias vaarallinen potilas Toivo Jouko Puranen ilmestyi yllättäen perheenäidin kotipihalle ja surmasi tämän Kuusankoskella elokuussa 2014. Puranen ei tuntenut uhria entuudestaan.

Puranen surmasi naisen Pappilanpellon omakotitaloalueella Kuusankoskella.
Puranen surmasi naisen Pappilanpellon omakotitaloalueella Kuusankoskella. KARI KAUPPILA
Puranen on ollut jo kolme vuorokautta kateissa Kuopion Niuvaniemen sairaalasta. Itä-Suomen poliisin mukaan Puranen on vaarallinen sekä itselleen että muille.

Kymenlaakson käräjäoikeu passitti Purasen tahdonvastaiseen hoitoon vuonna 2014 tapahtuneen tapon johdosta. Puranen puukotti kouvolalaisen perheenäidin kuoliaaksi tämän kotipihassa Kuusankoskella. Ennen puukotusta nuorukainen oli kierrellyt omakotitaloalueella ja ahdistellut muita sivullisia.

Yksi nainen pääsi pakoon, mutta puukottaja tapasi toisen naisen tämän kotipihalla ja surmasi hänet. Tilanteessa ei poliisin mukaan ollut muita, mutta lähistöllä olleet pääsivät nopeasti paikalle ja soittivat toisen hätäpuhelun. Mies saatiin nopeasti kiinni. Poliisi kuvaili tuolloin miehen käyttäytyneen tilanteessa sekavasti ja harhaisesti. Puranen ja uhri eivät tunteneet toisiaan entuudestaan.

Poliisista korostetaan, ettei karannutta Purasta kannata lähteä itse lähestymään vaan havainnoista tulee ilmoittaa hätäkeskukseen.

Karanneen rikostaustasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat."

Että tällainen kaveri on sitten vapaana nyt tuolla jossain. Mies joka tappoi viimeksi entuudestaan tuntemattoman naisen ja viranomaiset eivät kokeneet tarpeelliseksi heti varoittaa kansalaisia? Mitä v*ttua siellä oikein ajatellaan?
”Yeah man.. I mean the days were slow but the years went fast, you know?”
Jukka Siintonen
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1309
Liittynyt: Ti Tammi 26, 2016 6:36 pm

Re: Vaarallinen potilas karannut sairaalasta Kuopiossa – pol

Viesti Kirjoittaja Jukka Siintonen »

Karkuteillä olevan Niuvanniemen potilas on tappaja
Karannut mielenterveyspotilas Toivo Puranen on tuomittu tappaja. Poliisi on kehottanut ihmisiä olemaan lähestymättä Purasta havaitessa ja soittamaan hätäkeskukseen.

10.05.2016 11:55, 2579 lukukertaa
Osta päivän MV-lehti

Toivo Jouko Puranen.

Ilta-Sanomat uutisoi Niuvanniemen mielisairaalasta karanneen potilaan olevan tappaja. Toivo Jouko Puranen oli ollut elokuussa 2014 psykiatrisessa hoidossa, jonka jälkeen hän oli saman tien murhannut naisen kotipihalleen Kuusankoskella.

Puranen oli juuri ennen henkirikosta ollut hoidettavana Kymenlaakson sairaalan psykiatrisella osastolla muutaman päivän ajan. Hänet oli kotiutettu vain noin puolitoista tuntia ennen surmaa. Puranen oli odotellut tukihenkilöään ja odottaessa käynyt ostamassa puukon. Hän oli ryhtynyt kyselemään syötävää ja juotavaa talojen pihoilta Kuusankosken Pappilanpellossa.

Yksi nainen oli säikähtänyt, paennut sisään ja soittanut hätäkeskukseen. Puranen oli kuitenkin ehtinyt toiseen pihaan, jossa hän pyysi juotavaa 44-vuotiaalta naiselta. Juoma jäi sekavasti käyttäytyneeltä Puraselta saamatta, ja hän tappoi naisen 38:lla puukoniskulla.

Puranen oli ollut niin harhainen teon jälkeen, ettei häntä ollut voitu edes kuulustella. Hänet todettiin käräjäikeudessa syylliseksi tappoon, mutta koska mielentilatutkimus havaitsi hänet syyntakeettomaksi, lähetettiin hänet Niuvanniemeen vankilan sijaan.

Purasella todettiin yksimielisesti vainoharhaisuutta sisältävä mielisairaus. Sairaus heikentää ratkaisevasti hänen kykyään arvioida tekojensa seurauksia ja merkityksiä.

Aiemmin tänään MV:ssä ihmeteltiin, miksi vaaralliseksi kutsuttu vanki oli päästetty ilman valvontaa ulkoilemaan. Tämän paljastuksen myötä kysymys on entistä aiheellisempi. Edellisen kerran, kun mies päästettiin mielisairaalasta ulos, päätyi nainen tapetuksi. Kuitenkin jo alle kaksi vuotta edellisen teon jälkeen, päästetään tappaja taas ulos.

T6/MV

[email protected]
Kumpi tiedotti aikaisemmin tämän tappajan taustasta? MV-julkaisu vai kaupallinen media? Aikaisemmin ainakin puhuttiin lehdissä vain väkivaltarikollisesta. Ei kai tappajista ja murhaajista käytetä ilmausta väkivaltarikollinen?
Gladys
David Starsky
Viestit: 4508
Liittynyt: To Loka 01, 2009 6:53 pm

Re: Vaarallinen potilas karannut sairaalasta Kuopiossa – pol

Viesti Kirjoittaja Gladys »

Välillä käy mielessä onko tällaisista vapaakävelyistä päättävä henkilö täysin välinpitämätön ja kyynistynyt vaiko täysin hyväuskoinen hölmö. Sotii pahasti maalaisjärkeä vastaan.
All is pretty.
- Andy Warhol
Permit_Denied
Harjunpää
Viestit: 305
Liittynyt: Ma Kesä 01, 2015 8:56 pm

Re: Vaarallinen potilas karannut sairaalasta Kuopiossa – pol

Viesti Kirjoittaja Permit_Denied »

Eikö näitä vaarallisia hulluja voitaisi yksinkertaisesti pistää kylmäksi? Luulisi olevan järkevämpi ratkaisu kuin syynätä ties miten paljon yhteiskunnan varoja näiden "hoitoon" ja toivoa, että he eivät päädy tappamaan taas.
lepajoki
Olivia Benson
Viestit: 727
Liittynyt: Su Tammi 13, 2008 10:56 am

Re: Vaarallinen potilas karannut sairaalasta Kuopiossa – pol

Viesti Kirjoittaja lepajoki »

Ainoa asia mitä tässä tapauksessa toivoo on, että tuo paskaläjä olisi senverran järjissään, ja saisi itseltään hengen pois. Yhteiskuntakelpoiseksi tämmöistä ei saa millään. Ehkä jonkin aikaa "normaalisti", ja kohta joku vainaa.
mumina
Scooby-Doo
Viestit: 26
Liittynyt: To Tammi 22, 2015 8:42 pm

Re: Vaarallinen potilas karannut sairaalasta Kuopiossa – pol

Viesti Kirjoittaja mumina »

Mulle itselleni kamapäissään oleva mt-ongelmainen narkki uhkasi tappaa "sen ja sen" ja "jonkun".
Ei saanut mt-apua, koska oli narkki. Olo oli niin huono, että oli pakko käyttää äärimmäisiä tapoja avunsaanniksi, itse onneksi reagoin jo pelkkään uhkailuun. Kamapsykoosin jälkeen pääsi poliisin huostasta, eihän mt-palvelut kamapäätä ota. Tämän otsikon tapauksen tekijän selkeä uhkailu ja teon jälkeinen "antautuminen" minusta kielii samankaltaisesta tilanteesta. Kyllä jokainen meistä tietää, mitä pitää sanoa, jotta poliisi vie mukanaan. Jos ei sanoa niin tehdä.
Olisiko tässä tapauksessa sama kyseessä? Ei saa apua koska on joskus turvautunut vääriin "helpotuskeinoihin" ja nyt olon parannuttua tekee taas mieli palata samoihin tapoihin?
Muutaman päivän kun saa rauhoittavia lääkkeitä olo paranee, ei ole enää niin ahdistunut olo ja addiktio jälleen kirkuu takaraivossa. Tässä tapauksessa vaan ehti tehdä melko ratkaisemattoman teon.
Mirsch
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 14
Liittynyt: Ke Touko 06, 2009 12:16 pm

Re: Vaarallinen potilas karannut sairaalasta Kuopiossa – pol

Viesti Kirjoittaja Mirsch »

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2 ... 76072.html

oliisi on saanut useita vihjeitä viime lauantaina Niuvan sairaalaasta poistuneesta Toivo Purasesta.
– Saatujen tietojen perusteella on todennäköistä, että Puranen on poistunut Suomesta Viroon, poliisi tiedotti tiistaina iltapäivällä.

Poliisin mukaan Purasta voidaan pitää erittäin vaarallisena muille ja itselleen. Puurunen on määrätty tahdonvastaiseen hoitoon vuonna 2014 tapahtuneen vakavan väkivaltarikoksen vuoksi.

Purasen tuntomerkit pituus 193 cm, paino 110 kg, vaalea lyhyet hiukset.
pukeutunut tummat veryttelyhousut ja T-paita, jossa rinnassa teksti state of mind ja aurinkolasit, musta takki ja päässä vihreä lippalakki.

Poliisi pyytää edelleen havaintoja Purasesta. Välittömistä havainnoista tiedot pyydetään ilmoittamaan hätäkeskukseen numeroon 112. Muista havainnoista tiedot sähköpostilla [email protected].
Justina
Nikke Knakkertton
Viestit: 175
Liittynyt: Ma Loka 19, 2009 8:51 am

Re: Vaarallinen potilas karannut sairaalasta Kuopiossa – pol

Viesti Kirjoittaja Justina »

Ventovieraan perheenäidin puukottaminen omakotitalon pihamaalla oli kyllä hirvittävä teko. Mihinkä tämä hirviö kykeneekään.
just_one
Poliisikoira Rex
Viestit: 274
Liittynyt: To Syys 01, 2011 9:09 pm

Re: Vaarallinen potilas karannut sairaalasta Kuopiossa – pol

Viesti Kirjoittaja just_one »

Mitä mahtaa Puranen tehdä Virossa yksinään vai onko siellä jotain tuttuja? Jos ei ole niin aika nopeasti jää varmaan viranomaisten haaviin...
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Vaarallinen potilas karannut sairaalasta Kuopiossa – pol

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Tossa Mirschin laittamassa jutussa on taas mahtavaa totuuden kiertelyä, teon vähättelyä:"Puurunen on määrätty tahdonvastaiseen hoitoon vuonna 2014 tapahtuneen vakavan väkivaltarikoksen vuoksi."

Joku voi tuosta päätellä, että piessyt jonkun pahasti tai puukottanut huonoon kuntoon, ei vainajaksi kuitenkaan.
Vajaa 40 puukoniskua tuntemattoman ja täysin satunnaisesti uhriksi valikoituneeseen naiseen hänen omalla pihallaan...
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
Vastaa Viestiin