Mitä teet ylipainollesi?

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

yläkerran emäntä
Jack Taylor
Viestit: 17
Liittynyt: La Kesä 07, 2014 5:17 pm

Re: Mitä teet ylipainollesi?

Viesti Kirjoittaja yläkerran emäntä »

No onhan tuota painoindeksin 27,3 mukaan lievää ylipainoa. No ollaan "isoluista" sukua. Oikeesti en voisi kuvitella itseäni jonain 50 kilosena.
Mutta oikea syy. Viisi lasta kahdentoista vuoden sisään ja niiden kotiäitinä oloa. No mitä luulette että mamma tekee kun lopulta porukka nukkuu päiväunia ja vanhimmat on koulussa. No herkuttelee.
Okei olen ottanut itseä niskasta kii. Nykyisestä ei saa lihoa kokoa isompia vaatteita ei osteta jos nykyiset ei mee päälle niin sitten vaikka paastotaan että menee. Ja olen jopa alkanut juosta pari kertaa viikossa 2-3 km. Tiedän että ei ole paljon mutta parempi kuin ei mitään.
garcia
Jane Marple
Viestit: 1059
Liittynyt: Pe Loka 10, 2014 11:13 am

Re: Mitä teet ylipainollesi?

Viesti Kirjoittaja garcia »

Siit juoksemisesta ei oo vastaavaa hyötyä laihtumismielessä, liikunta on huono laihtumiskeino, muutenhan kaikki paljon liikkuvat ihmiset laihtuis luurangoiksi.

Paasto on vaarallista jos se kestää päivän kauemmin, häiritsee elimistön elektrolyyttitasapainoa. Ja varsinkin helteella kun juodaan paljon nesteitä, ja jos siinä vielä paastoo niin elimistöstä poistuu tehokkaasti liikaa hivenaineita etc. Pitää ainakin syödä sit ylimääräset annokset monivitaa ja magnesiumia.

Paras ja tehokkain laihdutuskeino ja dieetti koko loppuelämäks on vähentää viljahiilihydraatit minimiin tai kokonaan pois, hiilareita on vihanneksissa joita vois syödä runsaasti. Rasvaa voi syödä reippaasti kun jättää leivät ja pastan veks, samaten perunat.

Ja last but not least todellinen pahis: Sokeri. - Sokeri lihottaa tehokkaimmin ja on rasvoja huomattavasti lihottavampi juttu elimistölle, vaikuttaa vä'littömästi haiman insuliinin tuotantoon.
Myös leipä muodostaa elimistössä sokeria, myös täysjyväruisleipä joka ei oo muutenkaan niin terveellistä ku suomalaisille on aivopesty.

Eli siis: Vähennä sitä juoksemista, älä paastoa mutta jätä kaikki sokeri pois, myös leivät.

Virallisten ravintosuositusten ja vähähiilihydraatisten suositusten mukainen suositeltu proteiinimäärä on sama - mut en nyt tässä muista mikä. Hyviä vinkkejä esim osotteessa karppaus.info

Syö hyvälaatusia rasvoja: voi, oliiviöljy, kylmäpuristettu neitsytkookosöljy; älä syö margariinia, se lisää tulehduksia elimistöön.

Painoindeksisi ei ole mitenkään erityisen korkee, voisit ehkä vuoden sisään laihduttaa n. 7 kiloa.

Proteiineista: Älä syö VLCD-proteiinikeittoja ja -jauheita, ne on vaarallisia. Liika keinotekonen proteiini kovettaa lihaksia.
Syö aitoa eläinproteiinia, ainoastaan eläinproteiinissa on niitä aminohappoja joita ihmisen aivot tarvitsee.
Riukiu
Jack Bauer
Viestit: 938
Liittynyt: Ke Touko 27, 2015 6:55 am

Re: Mitä teet ylipainollesi?

Viesti Kirjoittaja Riukiu »

Kyllä liikunta on ehdoton laihduttamisessa. Silloin elimistö polttaa rasvaa ja dieetti on helpompakin, kun voi syödä hiemn enemmän kuin muutoin dieetillä. Tietenkin täytyy vain totutella vähentämään ruokaa ja etenkin syömään visasti. Rasvoja kannattaa vetää kohtuudella, sillä ne lihottvt nopeasti tosisiassa. Ainakin itse syön helposti paljon. Rasvan huolettomuudesta puhuvat usein sellaiset, joilla ei ole ongelmasyömistä. Kikkea rasvaa kohtuudella siinä kuin muitakin rvintoaineita. Ruisleipää ei tule pelätä, sillä se pitää nälän loitolla. Itse en voi syödä sitä usein, koska vatsa ei enää kestä leipää määrättömästi. Myös yksi peruna on ihan ok. ruoalla
garcia
Jane Marple
Viestit: 1059
Liittynyt: Pe Loka 10, 2014 11:13 am

Re: Mitä teet ylipainollesi?

Viesti Kirjoittaja garcia »

Väärin, väärin ja väärin. - Liikunta pitää yllä lihaskuntoa ja psyykkistä hyvinvointia mutta jos runsas liikunta aikaansaa sen että "voi syödä vähän enemmän" niin se on plus miinus nolla. - Rasva pitää nälän tunteen 100 kertaa tehokkaammin loitolla ku leipähuttu, ruisleivässä ei paljon mitään ravintoa ole. - Laihduttajan kannattaa lisätä rasvaa ravintoonsa ja vähentää viljahiilareita sekä sokeri pois, tää on ihan yleisesti tieteen parissa todennettu ja ja enssijainen diabetes 2:n hoitokeino - Kannattaa lukea lääketieteen uusimpia tutkimuksia eikä naistenlehtiä - Rasvakammo on myytti, Ancel Keys'hän sen Jenkkilässä lanseeras 1950-luvulla, ei tiedettä. Ihminen tarvitsee rasvaa mut ei transrasvaa - Liikunta ei voi koskaan olla enssijainen laihdutuskeino, sen myöntää jo vt-lekuritkin - Nythän se suomalainen kuntourheilija teki viime talvena testin itsellään - jatko kuntoilua runsaasti kuten ennenkin mutta lisäs ruokavalioonsa leivän ja muut viljat, liho kuukaudessa 6 kg - ja jätti ne sitten taas pois, sai painon takasin - Tästä tehtiin dokkarikin - Jos ihan oikeesti haluu laihtua kannattaa syödä riittävästi rasvasta kalaa tai lihaa, runsaasti vihanneksia ja voita, ruisleipä helvettiin, ja muut sahajauhomössöt - Kokeiltu on: Painoindeksi oli mulla 30 ja olin huonokuntonen pitsan- ja leivänpuputtaja, sitten vaihdoin VHH-ruokavalioon, paino putos 1,5 kg vk, yhteensä lähti 17 kg muutamassa kuukaudessa eikä oo tullu takas.
Nyyti
Armas Tammelin
Viestit: 81
Liittynyt: To Syys 18, 2014 6:50 pm

Re: Mitä teet ylipainollesi?

Viesti Kirjoittaja Nyyti »

No mulla on ilmeisesti pysyvästi painoindeksin mukaan 2-3 kiloa ylipainoa, ja se ei lähde sitten millään. Raskaudesta jäi, vaikka olen kyllä aiemminkin ollut ylipainoinen. Silloin laihduttaminen vaan oli huomattavasti helpompaa kuin nyt. Mitat on 160/66. Käyn jumpissa ja joogaan jonkin verran. Elämäntavat on perusterveelliset ja siksi rasittaa, kun en pääse millään normaalipainoon.
Riukiu
Jack Bauer
Viestit: 938
Liittynyt: Ke Touko 27, 2015 6:55 am

Re: Mitä teet ylipainollesi?

Viesti Kirjoittaja Riukiu »

Tietenkin ruisleivän päälle jujustoa j/tai voita. Ei se nälkä pelkällä ruisleivällä poisa pysy. Mutta ei myöskään pelkällä rasvalla. En ole rasvakammoinen, mutta jos sitä syö surutta, kuten jotkut atkinsit tai jopa dieetti-ihmiset kehottavat, paino vain nousee.

Terveellisempää on laihduttaa juuri liikkumalla, koska silloin eivät lijakset surkastu, vaan pysyvät kunnossa. Liikunta kuluttaa energiaa ja saa kehon kuluttamaan sitä muutenkin paljon enemmän. Pyöräily, kävely ti työnteko. Hölkkäily. Sitten vain varoo syömästä liikaa ja huonosti. Punttisalia en suosittele, sillä se vain lihottaa
mr58
Remington Steele
Viestit: 234
Liittynyt: Ke Syys 09, 2015 8:14 pm

Re: Mitä teet ylipainollesi?

Viesti Kirjoittaja mr58 »

Vuosia sitten pudotin 30 kg viidessä kuukaudessa. Sokerit ja vaaleat jauhot pois ja kävelyä 45 minuuttia joka päivä. Ei muita poppakonsteja, lähti helposti. Sitten aloin juoksemaan maratoneja ja ultraa. Muutama kilo tuli takaisin kun lihasmassa kasvoi. Sitten meni polvet, kun tuota ikää on jo kohtalaisesti. Lääkäriltä kysyin että olisiko mennyt jos en olisi juossut. Ei olisi ollut mitään merkitystä kun luuaines on sitä mitä se on. Ei jäänyt paska fiilis. Nythän se on tullut takaisin se paino mutta pysyy sitkeästi 104 kilossa vaikka mitä söisi. Se oli jatkuvaa vahtimista ja laskemista sen syömisen juoksun ja treenaamisen kanssa. Nyt on ollut vapautunutta ja stressi pois. Ainoa mitä kaipaan on se juokseminen, nautin siitä suunnattomasti kun mentiin joko vauhdissa tai matkassa kipu rajalle. Nyt sitten pyöräillään kun polvet ei anna muuta tehdä. Tuohon painoleikkiin en enää lähde, nyt on itselläni ihan hyvä olo ja kun on muutenkin iso ja vielä isoluinen niin säilyy tasapaino. Pitää vielä sen verran sanoa että kun painoa alkoi tulla takaisin niin monet sanoivat että nyt taas näytät mieheltä.
Dr Bergmeister
Adrian Monk
Viestit: 2803
Liittynyt: La Maalis 13, 2010 10:37 pm
Paikkakunta: Pohjanmaan rannikkoseutu

Re: Mitä teet ylipainollesi?

Viesti Kirjoittaja Dr Bergmeister »

Mitäkö teen ylipainolleni? Toistaiseksi en yhtään mitään.
Gods made heavy metal.
Avatar
Lassie
Jessica Fletcher
Viestit: 3045
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Mitä teet ylipainollesi?

Viesti Kirjoittaja Lassie »

Liitttyy ylipainoaiheeseen kautta rantain.

Mietin miksi tätä ongelmaa nimittäisi, ettei haluaisi menettää painoa tietystä kohdin. Ns. hubba bubba bubble butt problem, pepukkuuspulma. :D Elikkä lyhkäisyydessään pepukkuus karisee ja takapuoli lättänee, jos treenailee taistelulajityyppistä potkintaa, liikehdintää. Kuntosalilla kyykkäys yms pumppaavat toki takalistoa hippasen, mutta pepun menetys on ollut meneillään :? , kun olen koettanut treenata yo liikehdintää.

Voisin varmaan olla vähän laihempi, siis jos söisin tiukan terveellisesti jne mutta toisaalta en halua elämän olevan mitään ekstremismiä ja asioiden jatkuvaa tarkkaamista. Normimitoissa oleminen ja mieluiten hoikan puoellla omalla kohdallani riittää. Nykyajan someselfiekulttuurissa liian täydellisessä tikissä olevat kropat ja liiallinen ulkonäköpainoitteisuus pistävät karsastamaan.
Terv. Hubba bubba peppupulman ääreltä.
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.
Hellapoliisi
Olivia Benson
Viestit: 704
Liittynyt: Pe Huhti 23, 2010 6:24 pm

Re: Mitä teet ylipainollesi?

Viesti Kirjoittaja Hellapoliisi »

Tahallaan on suuressa hyvyydessään antanut kaikille käyttöön ilmaisen ruokapäiväkirjapalvelun, jossa näkee mistä sitä energiaa tulee ruokavalioon. Itse kokeilen sitä vuoden vedonlyönnin vuoksi ja merkitsen sinne kaiken syömäni ja juomani. Palvelu löytyy osoitteesta http://www.fineli.fi . Useasti ylipaino tulee niistä pienistä valinnoista, joiden energiamäärää ei tule edes noteeratuksi.
Hys hys!
Gladys
David Starsky
Viestit: 4508
Liittynyt: To Loka 01, 2009 6:53 pm

Re: Mitä teet ylipainollesi?

Viesti Kirjoittaja Gladys »

Lassie kirjoitti:Liitttyy ylipainoaiheeseen kautta rantain. Mietin miksi tätä ongelmaa nimittäisi, ettei haluaisi menettää painoa tietystä kohdin. Ns. hubba bubba bubble butt problem, pepukkuuspulma. :D Elikkä lyhkäisyydessään pepukkuus karisee ja takapuoli lättänee, jos treenailee taistelulajityyppistä potkintaa, liikehdintää.
Tämä lienee yksilöllistä, koska omalla kohdallani monta vuotta jatkunut rakas taistelulajiharrastus ei kyllä karsinut pepusta/reisistä yhtään mitään. Lähinnä päin vastoin. :)

Muoks. Toki ymmärrän eron esim. potkunyrkkeilyn ja vaikkapa oman rakkaani eli karaten välillä. Karatessa suuri osa perusliikkeistä ja asennoista kuormittavat nimenomaan peppu- ja reisiosastoa.
:)
All is pretty.
- Andy Warhol
MakeMon
Susikoski
Viestit: 37
Liittynyt: Ti Loka 21, 2008 1:11 pm
Paikkakunta: Pori

Re: Mitä teet ylipainollesi?

Viesti Kirjoittaja MakeMon »

Olin jo pienenä sellainen pyöreäposkinen poika. Liikuin paljon ja harrastin urheilua, mutta myös ruokahalu oli kova kuin maalaispojalla ja kyllä sitä ruokaa sitten menikin. Karkki syötiin karkkipäivänä, muttei muulloin.

Teininä tuli kasvupyräys ja laihimmillani olin n. 60-kiloinen, kun pituutta kertyi tämä vajaa 180 senttiä, johon sitten jäätiin. Urheilua harrastin edelleen, mutta myös kaljoittelu alkoi olla kivaa ja sitähän harrastettiin joka viikonloppu. Silloin se ei tahtia haitannut, krapula kesti noin aamupäivän verran, iltapäivän puolella jo saattoi vetää vaikka kovemmat sählyreenit, tai muuta vastaavaa.

Armeijaan mennessä, 19-vuotiaana, painoin 74 kg ja sieltä pois tullessa, 11 kuukautta myöhemmin, painoin 85 kg. Eli noin kilo/kuukausi tuli intissä lisää. Kaikki ei tietenkään läskiä, kovaa siellä mentiin ja reenattiin omalla ajallakin, mutta siellä myös syötiin paljon paremmin kuin kotona ja päälle tuli vielä sotkun pullat ynnä viikonloppuvapaiden kaljoittelut.

Siitä sitten työelämään ja tahti jatkui samanlaisena: urheiltiin viikolla ja viikonloput ryypättiin, tapeltiin ja paneskeltiin. Paino nousi huomaamatta maagisen sadan kilon rajan yli, mutta eipä tuo haitannut. Oli kivaa olla iso jätkä, harteikas ja lihaksikas, vaikka se pötsikin alkoi kyllä kasvaa.

Vähän alle kolmikymppisenä löysin naisen, vakiinnuin, menin naimisiin ja saatiin eka lapsi. Siinä vaiheessa oli parin-kolmen vuoden breikki kaikesta urheilusta ja keskityin töiden tekoon, kotona puuhasteluun ja kyllä se kaljoittelukin jatkui satunnaisesti. Joskus n. 32-33-vuotiaana, toisen lapsen syntymän aikoihin, työpaikkalääkäri huomasi tarkastuksessa että verenpaine on hieman koholla. Se oli ensimmäinen muistutus siitä että huoleton nuoren miehen elämä alkaa olla takana päin. Lopetin röökin vedon siihen paikkaan ja aloitin taas tavoitteellisen voimailuharrastuksen. Siinä vaiheessa painoa oli jo 125 kiloa.

Siitä on tultu tähän tilanteeseen. Olen 38-vuotias kahden lapsen isä ja elelen tavallista, rauhallista ja mukavaa keskiluokkaista elämää. Paino kävi pahimmillaan melkein 130 kilossa. Olen kuitenkin koko ajan nostanut punttia, joskus enemmän, joskus vähemmän. Olutta menee edelleen, mutta nyt noin kerran kuukaudessa. Olutta juodessa poltan myös röökiä, mutta muuten en. Viime talvena pidin muutaman kuukauden totaalisen irroituksen alkoholista ja keskityin reenaamiseen. Pistin myös ylös ruokailuni. En siis laskenut mitään, vaan kirjoitin ne ylös itselleni. Jo tämä temppu, kuntoiluun yhdistettynä, toi sen tuloksen, että tänään aamupainoni oli 113,2 kiloa, eli alaspäin on tultu hyvin. Hitaasti mutta varmasti. Ja siinä se pointti onkin, tämä on pieni ja helppo elämäntapamuutos, ei mikään taikatemppu dieetti. Tavoitteena on päästä alle sadan kilon, se on minulle suunnilleen hyvä paino. 90 on virallinen tavoite, mutta kunhan menee alle sadan niin hyvä on. Katsotaan koska sinne päästään. Hyvin on mennyt tähän asti. Eli punttia vaan ja katsoo vähän mitä syö. Sekä ei ota sitä viinaa turhan usein.
aivoriihi
Axel Foley
Viestit: 2227
Liittynyt: Su Loka 04, 2015 8:16 am

Re: Mitä teet ylipainollesi?

Viesti Kirjoittaja aivoriihi »

Oli kiva lukea uskomattoman fiksu kommenttisi, kiitos siita. Kaikkea hyvaa sulle ja koko perheellesi!
"It is great to be a blonde. With low expectations it's very easy to surprise people."
Pamela Anderson
garcia
Jane Marple
Viestit: 1059
Liittynyt: Pe Loka 10, 2014 11:13 am

Re: Mitä teet ylipainollesi?

Viesti Kirjoittaja garcia »

Samoin, fiksua toimintaa MasaMonilta, ei muuta ku lycka till! - Ite mä kyllä kokeilin tota menetelmää moneen otteeseen mut ei tehonnu, hermot meinas mennä ku ei lähteny paino tippumaan ku 2 kg kuussa, jatkuva suupalojen tarkkailu, nälän tunne ja iänikuinen lenkkeily josta lonkkakulumani ei myöskään pitäny - mutta laihtuminen on myös yksilöllinen juttu johon vaikuttaa erilaiset yksilölliset seikat, myös allergiat etc
MakeMon
Susikoski
Viestit: 37
Liittynyt: Ti Loka 21, 2008 1:11 pm
Paikkakunta: Pori

Re: Mitä teet ylipainollesi?

Viesti Kirjoittaja MakeMon »

Kannattaa muistaa myös se seikka, että lihas painaa enemmän kuin pläski. Eli kannattaa ennemmin tuijottaa sitä peilikuvaa kuin vaa'an lukemaa. Jos nostat punttia, lepäät riittävästi ja syöt terveellistä ja proteiinipitoista ruokaa, muuttuu kehonkoostumuksesi parempaan suuntaan. Eli jos lihasmassa lisääntyy edes hieman ja läskiä lähtee jonkin verran, niin puntari saattaa näyttää samaa lukemaa, vaikka mies peilikuvassa on muuttunut melkoisesti.

Itse en lenkkeile lainkaan, ellei satunnaisia kävelyitä lasketa. Ei ole minua varten, tylsintä mahdollista touhua. Suosittelen kuntosaliharjoittelua ja ruokavalion tarkistamista. Pari kiloa kuukaudessa on mielestäni varsin hyvä tahti, liian nopea tahti ei ole hyväksi. Samalla tahdilla paino putoaa vuodessa 24 kiloa ja se on jo melkoinen kasa fläsää! :)

Zemiä vaan kaikille kuntoilijoille!
Vastaa Viestiin