Hells Angels "old school "

Sana on vapaa, jos uskaltaa...
TheDude
Scooby-Doo
Viestit: 25
Liittynyt: Ma Loka 01, 2012 8:48 pm

Re: Hells Angels "old school "

Viesti Kirjoittaja TheDude »

Oliko Hämeenlinnassa joskus ehkä 80-90-luvulla kerho, jolla yhteyksiä Enkeleihin? Mitä tapahtui, vai ei mitään? Varovasti huhupuheita availen, Hml:ssa kuitenkin bikerkulttuuria jo tuolloin... Milleniumin taitteessahan oli isot kinkerit Vanajanlinnassa.

mr58
Remington Steele
Viestit: 232
Liittynyt: Ke Syys 09, 2015 8:14 pm

Re: Hells Angels "old school "

Viesti Kirjoittaja mr58 »

Hämeenlinnassa on kerhotoimintaa ollut 80-puolivälissä. Täytyypä kaivaa lisää tietoa etenkin tuosta HA asiasta. Yleisesti oletetaan että Overkill oli se joka aloitti yhteydenotot, mutta monilla muillakin kerhoilla oli kiinnostusta ja aikeita. Ilmeisesti nuo yhteyden otot alkoivat kuitenkin vasta 90-luvun puolella. Koitan kaivaa tietoa ja jos jollain on varmaa faktaa niin Ilmoitelkaa.

Kilta
Susikoski
Viestit: 49
Liittynyt: La Marras 07, 2009 9:40 am

Re: Hells Angels "old school "

Viesti Kirjoittaja Kilta »

Jos oikein muistan niin Myllymäessä Hämeenlinnassa oli Millhill MC,
jonka tallilla kävi HA:n + MC Finlandin porukkaa bilettämässä 90 luvulla,
pyrkimyksiä Millhill MC:llä oli kai punavalkoiseen suuntaan.
Lopputulos oli muistaakseni että,
sisäiset ristiriidat kaatoivat kerhon,
Millhill MC jatkoi toimintansa eri nimellä ja jotkut hakeutuivat MC Finlandiin.
"Missään suut eivät sulkeudu yhtä tiukasti, missään ihmiset eivät häviä niin jäljettömiin kuin sillä alueella, joka Paavalin kirkon tornista näkyy..."

TheDude
Scooby-Doo
Viestit: 25
Liittynyt: Ma Loka 01, 2012 8:48 pm

Re: Hells Angels "old school "

Viesti Kirjoittaja TheDude »

Millhill MC:stä tosiaan kyse. Ja näin oon myös ymmärtänyt että jonkunlainen äänestysprosessi oli ollut, jonka jälkeen osa liittyi Suomen Enkeleihin, osa Ruotsin ja loput jatkoi pyörähommeleita sitoutumatta kumpaankaan. Näistä vaan en muista lukeneeni mitään tällä foorumilla. Johtuneeko siitä ettei koko kerho liittynyt punavalkoisiin?
Tää on mielestäni hyvä viestiketju kun pureudutaan kerhon historiaan, löytyy kirjoittelijoita jotka selvästi muistavat/jakavat tietouttaan, hienoa ja kiitos siitä! Kirjoittelu toivottavasti pysyy asiallisena eikä muutu jo kuluneeseen Tuplajuusto-lässytykseen.

mr58
Remington Steele
Viestit: 232
Liittynyt: Ke Syys 09, 2015 8:14 pm

Re: Hells Angels "old school "

Viesti Kirjoittaja mr58 »

TheDude kirjoitti:Millhill MC:stä tosiaan kyse. Ja näin oon myös ymmärtänyt että jonkunlainen äänestysprosessi oli ollut, jonka jälkeen osa liittyi Suomen Enkeleihin, osa Ruotsin ja loput jatkoi pyörähommeleita sitoutumatta kumpaankaan. Näistä vaan en muista lukeneeni mitään tällä foorumilla. Johtuneeko siitä ettei koko kerho liittynyt punavalkoisiin?
Tää on mielestäni hyvä viestiketju kun pureudutaan kerhon historiaan, löytyy kirjoittelijoita jotka selvästi muistavat/jakavat tietouttaan, hienoa ja kiitos siitä! Kirjoittelu toivottavasti pysyy asiallisena eikä muutu jo kuluneeseen Tuplajuusto-lässytykseen.
Peukkuja tälle kommentille ja muille koitetaan pitää asialistalla. Jostain osui silmään että Millhill olisi ollut kyykkypyöräjengi. Eikös varsinainen chopper kulttuuri alkanut Suomessa vasta 80 luvun puolivälin paikkeilla. Ennen sitä kyllä oli jotain rakentelua mutta varsinainen kerhotoiminta ei ollut vielä niin järjestelmällistä. Ruotsissakin pyöräkulttuuri puhkesi kukkaan vasta 80 luvun puolivälin paikkeilla kun Dirty Dräggels vaihtoi autoista pyöriin. 70 luvun lopussa olin itsekin löyhästi mukana jengeissä kun ajeltiin letukoilla. Pyörät oli kaikki japseja ja Korona baarin edessä käytiin ihailemassa ysisatasta Kawaa. Jenkkipyöriä ei varmaan ollut kellään.

Koimies
Neuvoja-Jack
Viestit: 500
Liittynyt: La Syys 10, 2011 2:09 am

Re: Hells Angels "old school "

Viesti Kirjoittaja Koimies »

"Vanhat" muistelevat mielellään, anteeksi siis etukäteen :wink:

- Varhaisen chopper/custom -harrastelun osalta (1970-1980 -luvuilta) seuraava lähde on hyödyllinen:
http://www.stadin-raggarit.com/v8kk081979.htm
(Raggari-sivusto on muutenkin mielenkiintoinen ja kehittävä kulttuurijulkaisu etenkin meille kaikille ns. penaalin tylsille kynille) :wink:
Alkuperäinen lähde: V-8 Magazine 1978:8

- Edelleen varhaisista rakentelun harrastajista pitää varmasti mainita Etelä Pohjanmaan (laillinen) Easyriders MCC, jonka historiikkiin kannattaa tutustua.

- Ja tietysti myös Backsliders historiikki sisältää aina viitteitä pärräkuvioihin.
http://backslidersband.tripod.com/photos.html

Ainakin jo v. 1975 harrastettiin Lohjalla jo amerikanrautoja. Kesätyökaverilla oli komea jenkkiauto, ja hän oli myös FHRA:n jäsen (muistaakseni FHRA:n varhaisessa jäsenluettelossa oli mainita myös muutamasta Harrikasta eli jo ennen Harrikoiden "massatuontia" maassa viriteltiin ainakin pienimuotoista alan harrastustoimintaa. Näppituntuman mukaan 1970-luvun ensimmäiset vuodet lakaisivat brittipyörät ja Itä-Euroopan ihmeet lähes kokonaan tieltään.

Yleisimpiä pyöriä kentällä 1970-luvulla olivat keskikokoiset japsit. Eikä niitä mielletty miksikään järkipyöriksi vaan seksikkäiksi sporttiraudoiksi (tosiaan). Jo 500-kuutioista kutsuttiin "superpyöräksi" (ja olihan erityisesti Kawa kova). Joiltakin löytyi 650-kuutioinen Yamaha, 750-kuutioinen Honda, Suzuki tai Kawasaki. Se 900-kuutioinen oli aika harvinaisuus. Vähän harvinaisempi pyörä oli myös Yamaha TX-750. Tehdastekoisia customeita ei taidettu koko 1970-luvulla valmistaa. Ne tulivat kehiin varmasti vasta 1980-luvulla. Sitä ennen, ja kai lähes koko 1970-luvun, customoitiin aika usein tavallisia japsipyöriä vaihtamalla tankki, stonga, satula, lamput, pakoputket mutta keulaan ei koskettu tai se oli harvinaisempaa. Osa porukkaa ajoi näillä itse customoiduilla japsipyörillä leffasta Easy Rider (1969) omaksutussa "jenkkihengessä", osa porukkaa ajoi matka-ajoon paremmin rakennetuilla pyörillä (katteet, matkatankit, sivulaukut - ja taas pakoputkivirityksiä), ja se yksi harvinainen, mutta meitä useampia nyt kiinnostava ryhmä, britti- ja jenkkipyöriä suppean, lähinnä nuorista koostuvan motoristijoukon pienenä alakulttuuriryhmänä.

Olen miettinyt usein löytyikö 1950-luvulta tai 1960- luvuilta Suomesta jokin aidosti jenkkiklubia vastaava viritys, mutta se ei ollut ainakaan Mansen Corona. MC-merkkien sanotaan tulleen kerhossa käyttöön enemmän muoti- kuin aatemerkityksessä. Luulen, ettei ns. prosenttityyppistä kerhoilu yksinkertaisesti meiltä löytynyt ennen 1980-luvun jenkkikulttuurin nousua (ja tekisi vielä mieli lisätä ennen Marko Hirsmaa, mutta voi mennä jo metsään).

1970-luvun ns. koviksina esiintyivät raggarit. Ja osa varmaan olikin kovia luonnossakin. Se kulttuuri taas tuli Ruotsista meille. Nämä varhaiset raggarit menivät farkkuliivit niskassa ja bootsit jaloissa. Ei ole ehkä kovin kaukaa haettu se ajatus, että raggaritouhu välitti Yhdysvaltain "Outlaw-meininkiä" ympärilleen Suomessa ja ehkä herätteli tähän muutenkin jenkkitouhuun "hurahtaneita" prätkien ystäviä. Kiva olisi saada lisätietoja tällaisia aukkoja ja rohkeita oletuksia täydentämään.

Ja kiitos taas uusista kerhotiedoista mr58:lle ja muille osallistujille!

Ps. Tuli kirjoitettua sen verran myös ketjun aiheen ohitse, että pari sanaa Enkeleistäkin. HAMC oli meillä 1970-luvulla ilmeisesti kaikkein kiinnostavin ja eniten puhuttu jenkkikylän prätkäklubi. Mutta Suomen kuviot olivat silloin pienet ja ihmiset aika lainkuuliaista porukkaa nykymenoon verattuna. Muutenkin ylenmääräistä intoilua ja "esiintymistä" vierastettiin.
Miehen allekirjoitus: Kasvoista kasvoihin.

mr58
Remington Steele
Viestit: 232
Liittynyt: Ke Syys 09, 2015 8:14 pm

Re: Hells Angels "old school "

Viesti Kirjoittaja mr58 »

Itsekin pyörin noissa 70 luvun raggarijengeissä ja siellä oli muutamia todella pelottavia tyyppejä. Tampereen, Viialan, Kylmäkosken, Lempäälän, Sääksjärven ym. raggarijengit tappelivat keskenään Lempäälän "Mantulla" ja Narvassa. Jo siihen aikaan tiesin joitain huumeita liikkuvan ja liimaa sun muita haisteltiin. Mun koulukaveri kuoli näiden liimahaisteluiden jälkioireisiin. Oli se hurjaa kun istuttiin metsässä ja vedettiin kepukkaa ja haisteltiin liimaa. Sitten jokainen vuorollaan näki pikku-ukkoja. Tinneriä vedettiin jonkunverran ja siitä tuli pää ihan helvetin kipeäksi. Eka soittokeikka tehtiin moottoripyörien kokoontumisajoissa. Sleeppareita ja etenkin Väinöä piti soittaa koko ajan. Ne olivat aika siistit ajot mutta sen verran vanhemmillani oli ennakkoluuloja moottoripyöräjuttuihin että minun ja pikkuveljen, joka soitti rumpuja, piti tulla kotiin yöksi. Velipoika oli kyllä 13 vuotias joten sen kotiintulon ymmärtää. Pyörät olivat pääosin japseja, joukossa ehkä joku brittipyörä. Mitään choppereita ei ollut ruohon aikaan, se oli varmaan 74-75 ja ne pahat pojat ajoivat letukoilla ja olivat raggareita. Minäkin olin niissä jengeissä vasta 70 luvun loppupuolella. Ensimmäisiä choppereita muistan nähneeni vasta 80 luvun loppupuolella. Coronan lisäksi Kangasalla oli jonkunlainen ryhmittymä liittyen prätkiin mutta se oli tietääkseni aika löyhä ja osa taisi olla nimenomaan Coronalaisia. Siihen aikaan raggarit ja teddyt ottivat yhteen tanssipaikoilla ja kun raggarit ilmestyivät parkkipaikoille niin muut yleensä väistivät. No vähän tällaista muistelua mutta osaltaan liittyy old school kuvioon koska se sitten muuttui Suomessakin autoista pyöriin.

Spurgumies
Neuvoja-Jack
Viestit: 544
Liittynyt: Ti Elo 28, 2012 10:13 pm

Re: Hells Angels "old school "

Viesti Kirjoittaja Spurgumies »

Raggarien, rokkarien ja teddyjen seassa 70 luvulla myös punkkarit ja hipit pyörivät. Punkmiehet ja naiset joivat kiljua ja joskus jopa korvikkeita vaikka varsinaisia spurguja jotkut eivät olleet. Lasolia ja Sinolia saatettiin ryypätä punkkarien pippalois.

Koimies
Neuvoja-Jack
Viestit: 500
Liittynyt: La Syys 10, 2011 2:09 am

Re: Hells Angels "old school "

Viesti Kirjoittaja Koimies »

mr58, kiinnostavaa paikallishistoriaa Tampereen tienoilta! Motoristeilla oli 1970-luvulla aika hyvä ns. maine verrattuna raggareihin, etenkin Ruotsista tuleviin. Imatran ajoissa v. 1977 leirintäalueella raggarit hilluivat äänekkäästi - tosin se oli muutenkin yhtä mökää aamuyölle asti - ja taisi pari kaveria tulla ruuvitaltta kädessä "kiristämään" minunkun ruuvejani. Halusivat kertoa mielipiteensä mm. tukkamuodista(ni). Tärkein tiedustelu oli kumminkin se, että olenko heidän vai "skoudien" puolella (anteeksi toisto jos olen jo kertonut tämänkin jossain muussa yhteydessä). Valtioviisaalla tavalla valitsin raggaripuolen, olihan se osittain totuus. Nimittäin poliiseja en ole tähän asti auttanut. En ole toisaalta pahemmin kiusannutkaan. Aikaisemmin kesällä olin taas isossa mp-rallissa Varsinais-Suomen puolella, ja metakkaa löytyi sieltäkin, mutta ei niitä rähinäviinoja. Ja siellä näin kolme Harrikkaa, joista yksi oli aito chopperi Ruotsista , toinen suomalainen perusharrikka, ja kolmannen takkiin oli maalattu komea kalevalaisaiheinen maalaus. Saattoivat olla 1970-luvun shoveleita. Omat "raggarikokemukseni" 8) jäivät vain kaverin kuplavolkkariin (onhan siinä hyvät äänet sentään!). Amerikanrautoja käyn säännöllisesti katsomassa näyttelyissä. Mikä mahtoi olla se ensimmäinen moottoripyöräkokoontuminen, jossa olit soittamassa? Mietit toisessa ketjussa, että mitähän oikein uskaltaa sanoa, ettei työpaikalla tunnistettaisi. Jos joku utelias rupeaa selvittelemään taustaa, vanhoista viesteistä voi kirjoittajista kerätä sirpaletietoa kokoon ja vetää johtopäätelmiään. Tällä foorumilla kaikki nimillä arvuuttelu on kuitenkin ehdottomasti kielletty. Kaikki kommenttisi ovat tosin minusta pysyneet niin kiihkottomina, että väliäkö tuon jos joku duunissasi osuuttasi mielessään miettii.

Oletko tutkimuksissasi osunut jo tähän lähteeseen:

http://ethesis.helsinki.fi/julkaisut/hu ... estall.pdf :?:

Se on Kirsi Kinnarisen gradu vuodelta 2005. Se kertoo yleisesti bikerperinteestä, vähän myös ns. vanhoista ajoista, ja sitten Harrikkaklubista nimeltä Misfit MC. En löytänyt (tuolloin tutkimuksen aikana liivitöntä(!)) kerhoa tänään Biker Unionin luettelosta. Ehkä joku tietää onko se edelleen olemassa ja onko nimi ehkä muuttunut. Kirsin tiedot eivät näytä ulottuvan juuri Easyjen aikaa kauemmaksi. Myöskin HAMC jää muutaman maininnan varaan. Misfitin miehiltä ei ole sitten enempää historiaa herunut tai se on jätetty gradussa sivuun. HD-kerhoista Kinnarinen on kumminkin yleensä kovasti kiinnostunut.
Miehen allekirjoitus: Kasvoista kasvoihin.

mr58
Remington Steele
Viestit: 232
Liittynyt: Ke Syys 09, 2015 8:14 pm

Re: Hells Angels "old school "

Viesti Kirjoittaja mr58 »

Jep, tuon gradun olen lukenut pariinkin kertaan. Tuosta Ekasta keikasta sen verran että taisi olla Kamoken järjestämä. Paljon käytiin crossi ja maarata ajoissa. Itse rakennettiin pyöriä, tai minulla se oli mopo mutta mulla oli sellainen "varhaischopperi". Ostin kaverilta isomman etuhaarukan ja sovitin sen omaan solikkaan. Hieman siinä oli väljyyttä kun ei ihan sopinut yksi yhteen, mutta nosti se ilmettä vähän. RiisuttIin kaikki ylimääräinen moposta pois, etulokarit, katteet, takalokarit, kaikki mitä ei tarvittu. Poliisit joskus kävi kulmilla kyttäämässä kun meitä oli iso lauma päristelemässä ympäri kyliä. Viritettiin mun solikka niin että se kulki yli 80 km/h.
Hurjin kokemus raggareista oli Tukholmassa 70 luvun alussa. Olin merillä töissä ja oltiin kavereiden kanssa kaupungilla. Meitä vastaan tuli raggarijengi jossa oli useita kymmeniä jäseniä. Oli pakko hypätä piiloon koska he olivat todella pelottavan näköisiä ja käytös myös sitä luokkaa että saattoivat tehdä mitä vaan.
Mutta tuosta Old school meiningistä, kun katsoo etenkin vanhoja Berdoon chapterin kuvia, niin 50 luvulla ei vielä ajeltu choppereilla vaan pyörät näyttivät aika normaalilta, tosin riisutuilta mutta korkeita stongia ym. ei ollut vielä paljonkaan. Ymmärtääkseni rakentelu alkoi tosissaan vasta 60 luvun puolivälin jälkeen. Oaklandin pressa "Cisco" ei pitänyt erityisemmin prätkillä ajamisesta mutta Bargerin mukaan hän oli taitava pyörien rakentaja. Ei niiden tarvinnut olla myöskään ehdottomasti HD. Muutkin Jenkkipyörät kävivät ja niitä oli joukossa muutamia, olisko ollut myös brittipyöriä.
Oma kiinnostukseni etenkin Hells Angelsiin syttyi silloin kun näin letkan ekaa kertaa tiellä. Se oli jotain niin kunnioitusta herättävää ja jylhää että menin sanattomaksi. Katsottuani Rolling Stones dokumentin Altamontin konsertista aloin tutkia historiaa enemmän ja kiinnostukseni on siirtynyt yhä enemmän sinne alkuaikoihin, Berdoon, Friscon ja Oaklandin syntyhistoriaan. Mistä kaikki sai alkunsa, miten se kehittyi, mitä pyöriä käytettiin minkälaisia tyyppejä oli mukana. Kaikki materiaali on vaan kaivettava netistä ja se on englanniksi.
Suomen alkuhistoria kiinnostaa myös, mutta siitä ei ole paljoakaan kirjallista historiaa. Oikeastaan Mölsän kirja on ainoa kattavampi lähde samoin erilaiset lehtijutut, leikkeet ja tiedon poimiminen jokaisesta mahdollisesta paikasta. Eikä tuo anonyymiys nyt ole niin maatakaatava asia, ei tässä mitään rikollisia olla. Kiinnostaa vain nuo asiat, jokainen kylässä käynyt näkee että kirjahyllyn ylimmällä paikalla on Hells Angels Barger, Hells Angels Thompson, Ruotsin mafia, Prosenttijengit, Bargerin opas moottoripyöräilyyn ja muutamia Kopterilehtiä. Hyvin mahtuvat Poliisi kertoo kirjojen kanssa samaan hyllyyn.

Citizen
Nikke Knakkertton
Viestit: 192
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2007 3:27 pm

Re: Hells Angels "old school "

Viesti Kirjoittaja Citizen »

Koimiehelle tiedoksi, että Misfit MC on peitenimi eräälle kerholle Kinnarisen gradussa. Tämä on mainittu kyllä ko.dokumentissa.
Tämä "Misfit MC" toimii edelleen aktiivisesti.

mr58
Remington Steele
Viestit: 232
Liittynyt: Ke Syys 09, 2015 8:14 pm

Re: Hells Angels "old school "

Viesti Kirjoittaja mr58 »

Olen nyt taas lukenut ja tutkinut kuvia 50-60 lukujen Hells Angels jutuista netistä reilun viikon verran. Kun saan nuo koottua niin kirjoittelen taas niitä tänne. Sen verran että olen poiminut tietoa Berdoon chapterista ja löysin muutaman jutun Otto Friedlistä jossa hän kertoo miten HA syntyi Piss of bastards of Bloomingtonista. POBOB oli yksi niistä jotka riehuivat Hollisterissa, muita olivat siis Galloping Gooses ja Market street Commandos ja Boozefighters. Aikaa vievää hommaa ja kaikki englanniksi. Pitää vielä osata hakea oikeilla hakusanoilla mutta tässä on ollut aikaa kun jalka on kipsissä. Palaan asiaan.

Koimies
Neuvoja-Jack
Viestit: 500
Liittynyt: La Syys 10, 2011 2:09 am

Re: Hells Angels "old school "

Viesti Kirjoittaja Koimies »

Citizen kirjoitti:Koimiehelle tiedoksi, että Misfit MC on peitenimi eräälle kerholle Kinnarisen gradussa. Tämä on mainittu kyllä ko.dokumentissa.
Tämä "Misfit MC" toimii edelleen aktiivisesti.
Heti prologin ensimmäisellä sivulla, alanootissa. Kiitos oikaisusta ja muusta infosta!

Kerholla on tietysti syynsä pysyä salanimen takana. Siksi nimen arvailu tai kertominen julkisuudessa ei ole sopivaa. Toisaalta jäin miettimään oliko juuri tämän nimen valitseminen tutkimuksen kirjoittajalta aivan sopiva ratkaisu, koska esim. Ruotsissa on ainakin vaikuttanut tämä Misfit Souls MC. Misfits MC näyttäisi olevan maailmalla se yleisempi muoto nimestä. Tietysti jos nimiasiat sovittiin vieraaseen talliin päin, asia on hoidettu hyvin.

En jaksanut sanasta sanaan Kinnarisen tutkimusta lukea. Johdantokin oli pirun pitkä. Ne dokumentoivat kuvaukset "sopeutumattomasta" klubista toimivat mielestäni parhaiten ja olivat mielenkiintoisia. Hyvää kenttätyötä! Lähdeluettelostakin löytää esim. joitakin vanhempia lehtijuttuja, joita ei netissä ainakaan yleisesti liiku. Mala Malkin lähes vuosituhannen vaihteen takaiset mietteet (sivulla 98) "bikeriyden" määritelmästä tuntuu nykyään ehkä vieläkin ajankohtaisemmalta puheelta.

"Minulle se merkitsee asiallisuutta."

Ehkäpä tässä oikeita taitoja,- tietoja ja oikeata itsekuria.
Miehen allekirjoitus: Kasvoista kasvoihin.

Koimies
Neuvoja-Jack
Viestit: 500
Liittynyt: La Syys 10, 2011 2:09 am

Re: Hells Angels "old school "

Viesti Kirjoittaja Koimies »

mr58 kirjoitti:Olen nyt taas lukenut ja tutkinut kuvia 50-60 lukujen Hells Angels jutuista netistä reilun viikon verran. Kun saan nuo koottua niin kirjoittelen taas niitä tänne. Sen verran että olen poiminut tietoa Berdoon chapterista ja löysin muutaman jutun Otto Friedlistä jossa hän kertoo miten HA syntyi Piss of bastards of Bloomingtonista. POBOB oli yksi niistä jotka riehuivat Hollisterissa, muita olivat siis Galloping Gooses ja Market street Commandos ja Boozefighters. Aikaa vievää hommaa ja kaikki englanniksi. Pitää vielä osata hakea oikeilla hakusanoilla mutta tässä on ollut aikaa kun jalka on kipsissä. Palaan asiaan.
"Riehunta" oli Hollisterissa juopottelua, kaahailua, nyrkkitappelua ja nuorukaisuhoamista. Pelottavinta oli kaupunkilaisista kai se, että pikkukaupunki tuli äkkiä täyteen meluavista kaahareista ja kaljasiepoista.

Sellaisen yksityiskohdan panin jostain merkille, että HA:n originaali nimini olisi ollut Hells Angels, mutta Sonny Barger olisi ottanut tämän "kuuluisan" heittomerkin käyttöön. Tiedätkö miksi, tai onko se edes oikea tieto asiasta? Nythän on jälleen taas se vanha ja "oikeakielinen" nimi käytössä.

Nomad/nomads -kysymys. Tätä on kuittailtu HAMC:n osalta mm. näin: "Ne jotka puhuvat, eivät tiedä. Ne jotka tietävät, eivät puhu." Tai "Voin kyllä kertoa sen sinulle, mutta sitten minun täytyy sinut tappaa." (Käännöksiä, ja lähettäjänä voi tietysti olla kuka tahansa, vaikka nuori näppylänaama). Taolaisuutta ja mafiaa vai, vai yhdessä kumpaakin? En usko tähän kätkeytyvän erityistä salaisuutta tai mystiikkaa. Moottoripyöräkerho ei ehkä vain halua esitellä tarkemmin toimintaansa, organisaatiotaan ja hierarkiaansa siksi, että näistä tiedoista voi internetissä tavalla tai toisella lopulta hyötyä myös ne tahot, joiden halutaan pysyvän poissa tai ainakin kerhosta kauempana. Kenties "kerhokartan" kokoaminen voi olla myös vähän haastava juttu. Kekulta - kuten jo neuvottiin kerran - voit kenties saada enemmän tietoja kahden kesken. Ehkä ottaisin sinuna jopa suoraan yhteyttä HAMC:n ja neuvottelisin omalla nimelläni olisiko jotain yksityiskohtaisempaa tietoa historiasta saatavilla, ja miten sitä olisi lupa käyttää. Mutta tuskinpa antavat sellaista tietoa, jota voitaisiin käyttää heitä vastaan (vaikka itselläsi olisi hyvä tarkoitus ja luotettava tausta).

Nomadit ovat eri tavoin mukana kerhoissa. Tavallisesti he ajavat omia teitään vailla välitöntä yhteyttä johonkin klubin paikallisosastoon, esim. pitkien välimatkojen takia. Nomad voi olla aivan tavallinen henkilö tai jossain kerhossa jollain tavalla erityinen jäsen. Eri kerhoilla voi olla eri käytäntöjä ja eri tehtäviä nomadeilleen. Ympäripyöreätä, kyllä. Vaikka en millään tavoin tunne ko. klubia henkilökohtaisesti, epäilen sinulta edellytettävän jäsenyyttä ennen nykyaikaan liittyviä täsmätietoja, ja tämän jälkeen et taas voisi niistä julkisesti kirjoitella. Mutta nämä nyt ovat vain harrastelijan mietteitä, ne tietävämmät osaavat neuvoa tarkemmin, jos syytä ja halua on.

Mitä ajattelit kirjoittaa/maalata kipsiisi? :mrgreen:
Miehen allekirjoitus: Kasvoista kasvoihin.

mr58
Remington Steele
Viestit: 232
Liittynyt: Ke Syys 09, 2015 8:14 pm

Re: Hells Angels "old school "

Viesti Kirjoittaja mr58 »

Tuossa HA ketjussa esittämäni asiallinen kysymys Nomadin merkityksestä poiki vähän kummallista asennetta mutta so what. Netistä kaivamalla se sai myös nimenomaan moottoripyöräkerhoissa merkityksen hillitty tai muuten rauhallisempi käytös. Itselleni on herännyt myös ajatus kysyä historiasta suoraan kerholaisilta. Nimenomaan syntyhistoriaan liittyviä juttuja ja myös yhdistymisistä. Eivät he kerro mitään sellaista mikä ei ole julkista. Olen edelleen kehitellyt tuota sukukaaviota ja se muuttaa muotoaan jatkuvasti kun halusin siihen kaikki chapterit se tuntuu vievän tilaa aika lailla. Kerhotunnuksen kuvat ( juu ne on tarkoitus laittaa mukaan) vievät myös muistia aikalailla. Samoin riittävän laadukkaiden kuvien löytäminen kaikista tarvittavista tunnuksista. Tuo matka Hollisterin, Berdoon ja Oaklandin kautta Suomeen on erittäin mielenkiintoinen ja olen yrittänyt lukea sitä nimenomaan omien aikakausiensa ilmiönä. Kaikki aspektit rikollisjärjestöistä olen jättänyt pois. Kun lukee sekä vanhoja artikkeleita ja Bargerin ja Thompsonin kirjat, sieltä on vaikea löytää Hells Angelsista muuta kuin joukko melkoisen kovapäisiä nuoria, jotka halusivat olla vapaita ja ajella pyörillään. 60 luvulla kovemmat aineet tulivat käyttöön mutta kyllä se oli ihan pääosin omaa viihdekäyttöä. Mistään isommasta järjestelmällisestä myyntitouhusta ei edes mainita. Telkkarista tuli muuten muutama päivä sitten ohjelma choppereiden historiasta jossa mm. Friscon enkelit puhuivat pyöristään ja niillä ajamisesta. Jatkan aiheen parissa ja niin kipsi lähti pois pari viikkoa sitten mutta käveleminen on vielä hankalaa.

Vastaa Viestiin