Ruotsin tilanne: maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Avatar
SYLWAR
Adrian Monk
Viestit: 2784
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Västernorrland SWE

Re: Ruotsi heräämässä?

Viesti Kirjoittaja SYLWAR »

Vastaanottokeskuksien tihutöistä osa on ihan asyylinhakijoiden itsensä tekemiä tai aiheuttamia, kaikki ei suinkaan ole ulkopuolisten puuhia. Väkivaltajutut näillä on suurimmaksi osaksi keskinäisiä välienselvittelyjä, jotka eivät vaikuta tavallisen svenssonin elämään millään lailla.
Meilläpäin näitä keskinäisiä nahinoita asyylinhakijoilla on noin pari viikossa ja pari kolme kertaa kuussa heiluu myös puukko. Pakolaistatuksen saaneet ei sen sijaan juurikaan keskenään kahakoi, syynä noihin lienee on se, että kun laitetaan liian paljon jo kotimaassaan enempi vähempi napit vastakkain olevaa väkeä saman katon alle tai lähinaapurustoon on soppa valmis.
Parsan imeskely on portti kohti kovempien huumeiden käyttöä.
Parsakaalia kannabiksena myyneelle kaksikolle ja sitä ostaneelle miehelle tuomiot huumausainerikoksesta Jyväskylässä

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Ruotsi heräämässä?

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Ruotsissa pahin asuntopula aikohin, tilanne oli tiukka jo ennen arabisyksyä, nyt joutuvat kehittämään tilapäisratkaisuja nopeasti.

Toinen puoli asiassa on mihin se johtaa, usein ongelmalähiöiden olemassaolo halutaan kieltää, mutta asioiden kehitys johtamassa yhä enemmän tähän suuntaan.

Soininvaaran ajatuksista kirjoittaa verkkouutiset:
Osmo Soininvaara: Ruotsissa on jo todella ongelmallisia asuinalueita
Kasperi Summanen
7.5.2016 klo 00:02

Kirjailija ja pitkän linjan poliitikko varoittaa eri sosiaaliluokkien jakautumisesta omille alueilleen.



LKS 20140830 LKS 20140325 Kansanedustaja Osmo Soininvaara Sitran seminaarissa kestävästä talouspolitiikasta Helsingissä 30. tammikuuta 2014. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Kuva
Osmo Soininvaara.(Lehtikuva/Vesa Moilanen)
”Sitä varten on Lotto, että voidaan arpoa köyhien keskuudesta osa parempaan asemaan. Jos haluamme käyttää tietyn rahamäärän pienituloisten asumisolosuhteiden parantamiseen, se tulee käyttää kaikkien samassa asemassa olevien kesken tasaisesti esimerkiksi kohentamalla sosiaalisesti leimautuneita lähiöitä”, kirjailija ja pitkän linjan vihreiden kansanedustaja ja ministeri Osmo Soininvaara kirjoittaa blogissaan.

Hän viittaa Helsingin Jätkäsaaren ARA-tontteihin.

Soininvaaran mielestä niiltä pienituloisilta, jotka on arvottu asumaan Jätkäsaareen, kannattaisi kysyä, ottaisivatko he rahan mieluummin verotta käteisenä, jos he vastaavasti joutuisivat muuttamaan tavalliseen lähiöön.

”Todennäköisesti useimmat ottaisivat edun rahana, koska olisihan se monta sataa euroa kuussa, mikä vaikuttaa paljon pienissä tuloissa”, Soininvaara toteaa.

Hänen mukaansa sosiaalisessa sekoittamisessa ei tällä logiikalla ole ”päätä eikä häntää”.

”Jos kukin hakeutuisi asumaan oman maksukykynsä mukaiselle alueelle, eri sosiaaliluokat asuisivat omilla alueillaan eivätkä edes näkisi toisiaan. Tästä seuraisi kansan voimakas jakautuminen, mistä ei hyvä seuraisi. Ne maat, jotka ovat näin menetelleet, maksavat siitä sosiaalisen luottamuksen häviämisenä raskaasti. Jo Ruotsissa on todella ongelmallisia asuinalueita”, Soininvaara toteaa.

Toinen asia koskee hänen mukaansa lapsia ja heidän tulevaisuuttaan. Soininvaara pitää sosiaalista liikkuvuutta yhtenä suomalaisen yhteiskunnan suurista vahvuuksista. Se, että köyhistä oloista voi nousta koulutuksen avulla ylöspäin, on Soininvaaran mukaan sekä oikeudenmukaista että taloudellisesti järkevää. Näin yhteiskunta saa hänen mukaansa valjastettua koko kansan lahjakkuusreservit käyttöönsä.

Osmo Soininvaara muistuttaa, että yhteiskunnan keinot sosiaalisen sekoittumisen aikaan saamiseksi ovat kuitenkin rajalliset.

”Voimme kyllä sijoittaa sosiaalista asuntotuotantoa kalliisiin kaupunginosiin, mujtta emme voi pakottaa rikkaita muuttamaan halpoihin. Kultahammasrannikkojakin pahempi ongelma ovat köyhien asuttamat slummit, ja juuri niitä vastaan meillä ei oikein ole keinoja”, hän toteaa.

Soininvaaran mukaan Helsingin kantakaupungissa onkin meneillään voimakas gentrifikaatio. Suurin osa asuntokannasta on vapaarahoitteista. Markkinat määrittävät hinta- ja vuokratason.

Soininvaaran mukaan Hitas-asunnotkaan eivät ole vastaus esimerkiksi Jätkäsaaren tilanteeseen. Hänen mukaansa ainoa tapa estää sen muodostuminen rikkaiden asuinalueeksi on järjestää alueelle vuokra-asuntoja, jotka myös pysyvät sellaisina.

”Asuntopula saa aikaan sen, että asunnot ovat kalliita kaikkialla Helsingin seudulla. Jos asuntopula joskus helpottaa, asuntojen hinnat ja vuokrat laskevat huonoiksi koetuilla asuinalueilla todella alas. Syntyy markkinaehtoisia slummeja”, Osmo Soininvaara varoittaa.
http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/soi ... otsi-50099
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.

Pika Juoksija
Neuvoja-Jack
Viestit: 532
Liittynyt: La Maalis 07, 2015 7:25 pm

Re: Ruotsi heräämässä?

Viesti Kirjoittaja Pika Juoksija »

On Anoi Kaa kirjoitti:Ruotsissa pahin asuntopula aikohin, tilanne oli tiukka jo ennen arabisyksyä, nyt joutuvat kehittämään tilapäisratkaisuja nopeasti.

Toinen puoli asiassa on mihin se johtaa, usein ongelmalähiöiden olemassaolo halutaan kieltää, mutta asioiden kehitys johtamassa yhä enemmän tähän suuntaan.
Kuka haluaa kieltää ongelmalähiöt Ruotsissa? Nehän ovat olleet esillä mediassa vähän väliä. Poliisikin on julkaissut raporttinsa lähiöistä. Kunnat myöntävät varoja lähiöiden korjaukseen ja panostavat viihtyvyyteen. Ruotsin lähiöistä on tehty jopa televisio-ohjelmia ja musiikkivideoita.
Puunsärkijä,Paskakasa.Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä.Katkera,koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen.Kukkulan kuningas

Avatar
SYLWAR
Adrian Monk
Viestit: 2784
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Västernorrland SWE

Re: Ruotsi heräämässä?

Viesti Kirjoittaja SYLWAR »

Ongelmalähiötä on samalla tavalla kuin Suomessakin, sen sijaan se kuva mitä niistä annetaan jonkinlaisina monikulttuurihelvetteinä on ihan huuhaata. Sitä ongelma-ainesta on noihin pesiytynyt sekä kantasvenssoneista kuin muistakin kansallisuuksista.
Parsan imeskely on portti kohti kovempien huumeiden käyttöä.
Parsakaalia kannabiksena myyneelle kaksikolle ja sitä ostaneelle miehelle tuomiot huumausainerikoksesta Jyväskylässä

kanlaya
Jack Bauer
Viestit: 951
Liittynyt: Ma Tammi 28, 2013 5:05 pm

Re: Ruotsi heräämässä?

Viesti Kirjoittaja kanlaya »

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art- ... 05368.html

Ruotsin valtiopäivät hyväksyi tiistaina suurella enemmistöllä turvapaikkasäädöksien kiristämisen.
Kiristysten on tarkoitus olla voimassa kolme vuotta. Esityksen mukaan turvapaikanhakijoille myönnetään pääosin vain tilapäisiä oleskelulupia. Samalla perheenyhdistämisen ehtoja kiristetään koskemaan vain ydinperhettä.

Pakolaisaseman saaneet hakijat voivat saada jatkossa enimmillään kolmen vuoden oleskeluluvan. Muuhun kansainväliseen suojeluun oikeutetut voivat saada enintään 13 kuukauden oleskeluluvan. Heillä ei olisi ollenkaan oikeutta perheenyhdistämiseen.

Ruotsista ei myöskään enää voi saada oleskelulupaa pelkästään niin sanotun muun suojeluntarpeen perusteella. Kategoria on ollut käytössä yksin Ruotsissa.

Maahanmuutosta vastaavan ministerin Morgan Johanssonin mukaan kiristäminen on välttämätöntä, koska pakolaismäärien fyysiset rajat tulevat vastaan.

– Vaikka meillä olisi maailman paras turvapaikanhakijoiden vastaanottojärjestelmä, ei meillä sentään ole taikasauvaa, jolla voisimme lyhyessä ajassa taikoa satojatuhansia asuntoja, kymmeniätuhansia opettajia ja sosiaalityöntekijöitä sekä satoja kouluja. On olemassa fyysiset rajat sille, kuinka paljon kykenemme ottamaan vastaan, Johansson perusteli.

Johanssonin mukaan perheenyhdistämisen kiristyksien vaikutuksetkin jäävät lähitulevaisuudessa pieniksi, koska moniin uusista turvapaikanhakijoista sovelletaan vanhoja sääntöjä.

– Tulemme tekemään tulevina vuosina enemmän perheenyhdistämisiä kuin ehkä mahdollisesti olemme koskaan tehneet, ministeri sanoi.


Kiristyksiä vastustivat muun muassa ihmisoikeusjärjestöt ja Ruotsin kirkko.

YK:n pakolaisjärjestö UNHCR on ollut erityisen huolissaan siitä, miten oleskelulupien muuttaminen tilapäisiksi ja perheenyhdistämisen vaikeuttaminen vaikuttaa lapsiin.

– Kolme vuotta on lapsen elämässä pitkä aika elää epävarmuudessa ja ilman vanhempia tai muita huoltajia. Sillä voi olla pitkäkestoisia vaikutuksia lapsen kehittymiselle aikuiseksi, järjestö sanoi maaliskuussa julkaistussa raportissaan.

Myös ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watchin mukaan esitys uhkaa suojelua tarvitsevien lasten hyvinvointia ja vaikeuttaa heidän sopeutumistaan ruotsalaiseen yhteiskuntaan.

– Ruotsi on pitkään ollut johtavassa asemassa edistämässä turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten oikeuksia. Ruotsin ei pitäisi uhrata vaarassa olevien lasten hyvinvointia sen edestä, että maasta tulisi vähemmän houkutteleva turvapaikanhakijoille, sanoi järjestön edustaja Rebecca Riddell.

Ruotsi on turvapaikkahakemusten suurimpia vastaanottajamaita Euroopassa. Verrattuna viime vuoteen hakemusten määrä on kuitenkin pudonnut selvästi.

jeeeeeesssssssss :lol:

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17029
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Ruotsi heräämässä?

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Nyt en kyllä tajua tätä juttua... Poliitikkojen, siis demareiden ja maltillisen sekoomuksen mielestä maahanmuutto kehitysmaista on juurikin ja nimenomaan ollut The Suuri Rikkaus. Outoa, että Ruotsi kieltäytyy rikkaudesta. Ei tästä ole kauaakaan kun pakolaiset, laittomat maahantunkeutujat ja "siirtolaiset" olivat kilpailuetu.
- Nyt he ehdoin tahdoin luopuvat tuosta "huikeasta kilpailuedustaan". Käsittämätöntä!

Ja oli sellainen ruotsalainen pääministeri joka lentäessään Ruotsin yllä sai valtavan Ahaa-elämyksen ja huomasi, että Ruotsissa on peltoja sekä sekametsiä! Vau! Sinne mahtuu väkeä, mutta nyt ei sitten mahdukaan.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
SYLWAR
Adrian Monk
Viestit: 2784
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Västernorrland SWE

Re: Ruotsi heräämässä?

Viesti Kirjoittaja SYLWAR »

Doctor Lecter kirjoitti:Nyt en kyllä tajua tätä juttua... Poliitikkojen, siis demareiden ja maltillisen sekoomuksen mielestä maahanmuutto kehitysmaista on juurikin ja nimenomaan ollut The Suuri Rikkaus. Outoa, että Ruotsi kieltäytyy rikkaudesta. Ei tästä ole kauaakaan kun pakolaiset, laittomat maahantunkeutujat ja "siirtolaiset" olivat kilpailuetu.
- Nyt he ehdoin tahdoin luopuvat tuosta "huikeasta kilpailuedustaan". Käsittämätöntä!

Ja oli sellainen ruotsalainen pääministeri joka lentäessään Ruotsin yllä sai valtavan Ahaa-elämyksen ja huomasi, että Ruotsissa on peltoja sekä sekametsiä! Vau! Sinne mahtuu väkeä, mutta nyt ei sitten mahdukaan.
Juuri nämä Li Anderssonin ulinat Suomessa perheenyhdistämisen ehtojen kiristämisestä on koomisia, kun Ruotsissa on jo tähänkin asti ollut tiukemmat käytännöt, kuin Suomessa. Meilläpäin on tässä suurien sekametsäselkosten puuttuessa rannnikolla seilaillut Ocean Gala niminen matkustajalaiva, jota mikään kaupunki ei oikein halua rantaansa. Syy on se, että laivasta on tarkoitus tehdä 1800 sielun asyylinmajoitus, jonka vuosikulut on käsittääkseni valtiolle 290 mil kruunua, eli noin 30 mil euroa ja siitä voi päätellä mitä tälläinen maksaa välillisesti tämän "hei me tienataan tällä" ihanuudeen rantaansa ottavalle kaupungille. Varsinkin kun yt on vielä paljastunut että kyseisen paatin verotusasiatkin on totaalisesti perseellään. Tähän Härnösandiin maahanmuuttovirasto tuota koitti saada suurella ulinalla, mutta ei tullut ja naapurikunta Kramforskin kieltäytyi kunniasta, samoin Ö-vik...tämä paatti oli tuossa rannikolla sitten ankkurissa tovin aikaa, ties vaikka on vieläkin, viimeksi ne oli työntämässä tuota kai Sundsvalliin, mutta eihän sekään sitä varmaan ota vastaan.Maahanmuuttovirasto ja maahanmuutoministeri uhoilee, mutta tämän kanssa se uhoilukaan ei auta, tätä paattihässäkkkää on nyt jatkunut kuukausi tolkulla ;)
Parsan imeskely on portti kohti kovempien huumeiden käyttöä.
Parsakaalia kannabiksena myyneelle kaksikolle ja sitä ostaneelle miehelle tuomiot huumausainerikoksesta Jyväskylässä

Pika Juoksija
Neuvoja-Jack
Viestit: 532
Liittynyt: La Maalis 07, 2015 7:25 pm

Re: Ruotsi heräämässä?

Viesti Kirjoittaja Pika Juoksija »

Doctor Lecter kirjoitti:Nyt en kyllä tajua tätä juttua... Poliitikkojen, siis demareiden ja maltillisen sekoomuksen mielestä maahanmuutto kehitysmaista on juurikin ja nimenomaan ollut The Suuri Rikkaus. Outoa, että Ruotsi kieltäytyy rikkaudesta. Ei tästä ole kauaakaan kun pakolaiset, laittomat maahantunkeutujat ja "siirtolaiset" olivat kilpailuetu.
- Nyt he ehdoin tahdoin luopuvat tuosta "huikeasta kilpailuedustaan". Käsittämätöntä!

Ja oli sellainen ruotsalainen pääministeri joka lentäessään Ruotsin yllä sai valtavan Ahaa-elämyksen ja huomasi, että Ruotsissa on peltoja sekä sekametsiä! Vau! Sinne mahtuu väkeä, mutta nyt ei sitten mahdukaan.
No minä yritän selittää.
Ruotsi on luonut hyvinvointinsa pitkälti maahanmuuttajien avulla. Maan teollisuus ei tosin enää huuda työvoimaa samalla tavalla, kuin joskus ennen. Näin se raja siihen, miten paljon pakolaisia voidaan majoittaa kunnolla tulee vastaan ennemmin tai myöhemmin, oli sitten kysymyksessä mikä maa tahansa. Joillakin maillahan se on tullut vastaan jo nollassa, kun taas jotkut pystyvät ottamaan vastaan jopa satojatuhansia.

Viime vuonna turvapaikanhakijoita tuli sellaiset 160 000. Näista noin puolet sai turvapaikan. Kaikki lukemat ovat historiallisesti korkeita. Ruotsinkaan kokoinen maa ei kykene ottamaan vastaan pakolaisia miten paljon hyvänsä. Kyllä kai sinun nyt tämä pitäisi ymmärtää?

Rikkaus? Ruotsissa lähtee töihin joka päivä yli 700 000 maahamuuttajataustaista ihmistä. Yli 35 000 yritystä johtaa ihminen, jolla on ulkomaalaiset juuret. Pelkästään näiden yritysten vuosittainen panos Ruotsin valtion kassaan on yli 20 miljardia Ruotsin Kruunua.
On turha esittää, että joo joo mutta silloinhan tultiin töihin... Faktaa on, että Ruotsissa on tuhansia työtä tekeviä ihmisiä, joilla on pakolaistausta ja tämä määrä kasvaa koko ajan, eikä sen kasvulle näy päätä.

Ruotsissa on jo nyt paljon aloja, jotka ovat maahanmuuttajien hallussa ratkaisevalla tavalla. Esim vanhusten hoito romahtaisi täysin ilman maahanmuuttajia, puhumattakaan teollisuudesta ja kuljetusalasta. Ruotsin akuuttia lääkäripulaa paikataan kovasti lääkäreillä, joilla on pakolaistausta.

Maahanmuuttajat, pakolaiset ja turvapaikanhakijat näyttelevät Ruotsin taloudessa paljon suurempaa roolia, kuin moni uskookaan.

On myös otettava huomioon, ettei pakolaisten vastaanotto ole ollut Ruotsissa mitään työvoiman maahanmuuttoa. Nämä ovat kaksi eri asiaa. Periaatteessa siis Ruotsi budjetoi pakolaisten vastaanoton siten, että valtio tulee pitämään huolen heidän ylläpidostaan. Ei siis ole edes tarkoitus, että he alkavat tekemään töitä. Mutta se on tietenkin bonus aina kun pakolainen kotoutuu ja alkaa tekemään töitä ja maksamaan veroa.

Maahanmuuttajien, pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden työllistyminen on myös yksi selitys siihen, miksi Ruotsi pärjää niin hyvin EU:n eri mittauksissa taloudellisessa kasvussa. Tämä tulee näkymään tulevaisuudessa vielä paremmin, kun suuret ikäluokat jäävät eläkkeelle.
Viimeksi muokannut Pika Juoksija, La Kesä 25, 2016 7:59 pm. Yhteensä muokattu 3 kertaa.
Puunsärkijä,Paskakasa.Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä.Katkera,koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen.Kukkulan kuningas

Pika Juoksija
Neuvoja-Jack
Viestit: 532
Liittynyt: La Maalis 07, 2015 7:25 pm

Re: Ruotsi heräämässä?

Viesti Kirjoittaja Pika Juoksija »

SYLWAR kirjoitti:tämä paatti oli tuossa rannikolla sitten ankkurissa tovin aikaa, ties vaikka on vieläkin, viimeksi ne oli työntämässä tuota kai Sundsvalliin, mutta eihän sekään sitä varmaan ota vastaan.Maahanmuuttovirasto ja maahanmuutoministeri uhoilee, mutta tämän kanssa se uhoilukaan ei auta, tätä paattihässäkkkää on nyt jatkunut kuukausi tolkulla ;)
Laiva pakolaisten asuntolana on erittäin huono ratkaisu ja se on tehty vain pakon edessä, parempien ideoiden puutteessa. Henkilökohtaisesti en ihmettele, jos eri kunnat näyttävät kylmää kättä hankkeelle. Laiva asettaa valtavat vaatimukset suurelle ihmismäärälle ja varsinkin henkilökunnalle. Eri asia tietenkin, jos puhuisimme 8 tunnin oleskelusta, mutta silloin kun on kysymys kuukausien oleskelusta, asiaa voidaan verrata sukellusveneessä oleskeluun.
Puunsärkijä,Paskakasa.Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä.Katkera,koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen.Kukkulan kuningas

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17029
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Ruotsi heräämässä?

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Pika Juoksija kirjoitti:...kun taas jotkut pystyvät ottamaan vastaan jopa satojatuhansia.


Tai ainakin poliitikot suuressa viisaudessaan niin haluavat. Osoittaakseen hyvyytensä.
Pika Juoksija kirjoitti:Viime vuonna turvapaikanhakijoita tuli sellaiset 160 000. Näista noin puolet sai turvapaikan.


Puolet sai turvapaikan. Turvapaikan mitä vastaan? Pitäisikö joskus puuttua niihin syihin mistä tuo muka-pakolaisuus johtuu, eikä vaan ottaa vastaan loputtomiin? Entä ne loput 80 000? Osa jää pysyvästi Ruotsiin, koska ei voida karkottaa. Miten tämä kaikki sitten joskus tulee vaikuttamaan Ruotsin sisäiseen turvallisuuteen?
- Millainen on sinun mielestäsi se vastuu, jota länsimaiden ja erityisesti Ruotsin pitää loputtomiin kantaa? Entä mistä se suuri vastuu sitten tulee?
- Millainen on mielestäsi lähi-idän maiden ja Afrikan maiden vastuu? Entä miten se käytännössä ilmenee?
Pika Juoksija kirjoitti:Kaikki lukemat ovat historiallisesti korkeita. Ruotsinkaan kokoinen maa ei kykene ottamaan vastaan pakolaisia miten paljon hyvänsä. Kyllä kai sinun nyt tämä pitäisi ymmärtää?
Kyllä minä sen ymmärrän, mutta teidän entinen pääministeri ei. Miksi hän sanoo, että tänne vaan, meillä on metsiä, peltoja ja vaikka mitä. Jos arvostamanne henkilö noin sanoo, niin miksi se sitten ei pidä paikkaansa? Sitä minä tässä kysyn, en todennut, että ei ole tilaa, sanoin, että ei ole tolkkua koko hommassa. Ollut enää aikoihin.
- Eikä tälle ihmisvirralle näy loppua, joten turha tuudittautua, että "raja on tullut vastaan, emme enää kykene".

Ruotsin entisen pääministerin Fredrik Reinfeldtin mielestä Pohjoismaat voisivat ottaa huomattavasti nykyistä enemmän pakolaisia. Hän sanoo tanskalaisessa Politiken-lehdessä, että esimerkiksi Ruotsin maaseudulla on vaikka kuinka paljon tilaa.
– Onko Ruotsi täynnä? Onko Pohjola täynnä? Onko meitä liikaa? Meitä on Pohjolassa 25 miljoonaa, Reinfeldt sanailee.
– Lennän usein Ruotsin maaseudun yli. -- Siellä on loputtomasti peltoja ja metsiä.

Turun Sanomat 7.12.2014

Onko tarkoitus täyttää koko Ruotsi ja siinä Pohjoismaat lähi-itäläisillä ja afrikkalaisilla? Olisko sitten kaikilla ihan varmasti hyvä olla, kun olisimme kuin sillit suolassa ja näiden em. alueiden kulttuuri olisi siirtynyt osaksi ennen niin rauhallista Pohjolaa? Äbäläwäbälää kaikkialla mihin ikinä katsookin.
- MInusta nuo ex-pääministerin puheet ovat edesvastuuttomia ja hän pitäisi kiireellä toimittaa pehmustettuun huoneeseen. Tai ainakin asettaa syytteseen maanpetoksellisesta toiminnasta.
Pika Juoksija kirjoitti:Rikkaus? Ruotsissa lähtee töihin joka päivä yli 700 000 maahamuuttajataustaista ihmistä. Yli 35 000 yritystä johtaa ihminen, jolla on ulkomaalaiset juuret. Pelkästään näiden yritysten vuosittainen panos Ruotsin valtion kassaan on yli 20 miljardia Ruotsin Kruunua.
On turha esittää, että joo joo mutta silloinhan tultiin töihin... Faktaa on, että Ruotsissa on tuhansia työtä tekeviä ihmisiä, joilla on pakolaistausta ja tämä määrä kasvaa koko ajan, eikä sen kasvulle näy päätä.


Tuhansia on aikas lailla vähän, kun ottaa huomioon, että pakolaisia ja "siirtolaisia" on yli miljoona.
Pika Juoksija kirjoitti:Ruotsissa on jo nyt paljon aloja, jotka ovat maahanmuuttajien hallussa ratkaisevalla tavalla. Esim vanhusten hoito romahtaisi täysin ilman maahanmuuttajia, puhumattakaan teollisuudesta ja kuljetusalasta. Ruotsin akuuttia lääkäripulaa paikataan kovasti lääkäreillä, joilla on pakolaistausta.


Myös vastaanottokeskusten omistajien, työntekijöiden ja erilaisten järjestöjen kassa kuivuisi ilman maahanmuuttajia. Huumausainekauppa ja muu järjestäytynyt rikollisuus on maahanmuuttajien hallussa aivan ratkaisevalla tavalla. Siinä olet oikeassa
"Työttömyys on kuitenkin yhä korkea, sillä koulutusta ja kielitaitoa vailla olevat eivät saa töitä".
- En usko näihin romahtamisiin, että jos 100x Muhammed jää töistä pois, niin mikään ei toimi. Tuo on sitä samaa selittelyä kuin Suomessa; bussit ei kulje, jätehuolto ei toimi, vanhukset nääntyvät, sairaat kuolevat. Pitää muistaa, että ilman valtaväestön veroeuroja ei pyöri VOK, ei saa Fatima sossusta rahaa. Ilman valtaväestön mahdollistamaa järjestelmää pakolainen tai "siirtolainen" ei saisi mitään apua. Miksi teiltä unhoittuu tämä totuus?
- Entä miten pakolaisen ja/tai "siirtolaisen" kotimaata auttaa se, että heidän kouluttama lääkäri ja pizzakuski lähtevät mm. Ruotsiin töihin? Käy kuten Suomessa 1960- ja 1970-luvulla? Työvoima loppuu ja on pakko keksiä jotain vetovoimaa. Eivätkö nämä lähtömaat ole entistä pahemassa kusessa kun osaajat lähtevät? Sekö se on humanismia?
Pika Juoksija kirjoitti:Maahanmuuttajat, pakolaiset ja turvapaikanhakijat näyttelevät Ruotsin taloudessa paljon suurempaa roolia, kuin moni uskookaan.
Juu, ihan varmasti; maahanmuuttoon menee yhä enemmän verokruunuja, joten näiden osuus on todella suurempi, kuin mitä julkisuuteen kerrotaan.
Pika Juoksija kirjoitti:On myös otettava huomioon, ettei pakolaisten vastaanotto ole ollut Ruotsissa mitään työvoiman maahanmuuttoa. Nämä ovat kaksi eri asiaa. Periaatteessa siis Ruotsi budjetoi pakolaisten vastaanoton siten, että valtio tulee pitämään huolen heidän ylläpidostaan. Ei siis ole edes tarkoitus, että he alkavat tekemään töitä. Mutta se on tietenkin bonus aina kun pakolainen kotoutuu ja alkaa tekemään töitä ja maksamaan veroa.


He siis vaan tulevat olemaan; "turvaan" ja loisimaan saaden kaikki edut panematta rikkaa ristiin ja kotoutumatta, saaden siinä ohessa n 1500 prosenttia paremman elintason. Ne muut tekevät työn ja nämä "elämälle pelastetut voivat sitten hakea vaimot kotimaastaan, elää omissa ympyröissään, rahaa tulee, terveydenhoito pelaa ja niitä lopttomia vaatimuksia unohtamatta. Ruotsi taitaa olla ainoa länsimaa missä valtaväestöön kuuluva aviopari joutui pakenemaan uusien nimien turvin ulkomaille vaimon exää pakoon. Kukaan ei mahtanut mitään. Gratulera!
- Onko Ruotsissa koskaan kyseenalaistettu saapujien todellista hätää, kun näyttää siltä, että kaikki mitä he sanovat uskotaan; harmaatukkaisia 17-vuotiaita on jo tuhansia.
- Ei se, että Ruotsissa on maailman parhaiten koulutetut taksikuskit, niin siellä on myös maailman isokokoisimmat 14-vuotiaat.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
SYLWAR
Adrian Monk
Viestit: 2784
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Västernorrland SWE

Re: Ruotsi heräämässä?

Viesti Kirjoittaja SYLWAR »

Viime vuonna turvapaikanhakijoita tuli sellaiset 160 000. Näista noin puolet sai turvapaikan.
Väärin. Käsittely saataa viedä jopa toista vuotta, sekä maahanmuuttoasioista vastaava migritionverket, kuin henkilörekisteristä vastaava skatteverketkin olivat pitkään totaalisen tukkeessa viime kesästä lähtien, keväällä se tilanne alkoi helpottamaan hiukan.
Paatti makaa nyt tuossa Utansjön rannassa täällä Härnösandissa ja siinä ratkaisussa on kyse siitä, ettei tilaa oikein enää ole missään, varsikin kun käsittelyajat on todella pitkiä.
Muutenkin koko paatin kohtalo on edelleen epäselvä, sillä sen veroasiat on jotekin sekaisin, poliisi tutkii paatin osalta ymparistörikosta ja sitärataa, taisi kruununvoutikin jopa tunkea lusikkansa soppaan sakeaan. Yhtään asukkia ei paatissa ole vieläkään eikä välttämättä tule, sillä vastoin tätä vokkilaivaa haluavia migritionverketiä ja maahanmuuttosta vastaavaa ministeriä, se paatti on muille kuin punainen vaate ja kapulaa lentää rattaisiin, tai sanotaanko potkuriin koko ajan lisää. Äkkiseltään ennustettuna ei ihan äkkiä siihen paattiin asyylinhakijaa majoiteta, mikäli sama meno jatkuu. Paikallisjulkaisu Allehanda on julkaisuut niin paljon eri juttua tuosta paatista, että Kummelin merikapteeni Fak Löfgren jää Banaaninlastaajalaulunsa kanssa jo koomiikassa kakkossijalle. :roll:
http://www.allehanda.se/taggat/Ocean%20Gala
Parsan imeskely on portti kohti kovempien huumeiden käyttöä.
Parsakaalia kannabiksena myyneelle kaksikolle ja sitä ostaneelle miehelle tuomiot huumausainerikoksesta Jyväskylässä

Avatar
SYLWAR
Adrian Monk
Viestit: 2784
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Västernorrland SWE

Re: Ruotsi heräämässä?

Viesti Kirjoittaja SYLWAR »

He siis vaan tulevat olemaan; "turvaan" ja loisimaan saaden kaikki edut panematta rikkaa ristiin ja kotoutumatta, saaden siinä ohessa n 1500 prosenttia paremman elintason. Ne muut tekevät työn ja nämä "elämälle pelastetut voivat sitten hakea vaimot kotimaastaan, elää omissa ympyröissään, rahaa tulee, terveydenhoito pelaa ja niitä lopttomia vaatimuksia unohtamatta. Ruotsi taitaa olla ainoa länsimaa missä valtaväestöön kuuluva aviopari joutui pakenemaan uusien nimien turvin ulkomaille vaimon exää pakoon. Kukaan ei mahtanut mitään. Gratulera!
Ruotsi ei ole Suomi, jonka maahanmuuttoasioiden hoitoon tuo on oivallinen kuvaus. Saadakseen rahaa pakolaisen on nykyisin osallistuttava eri aktiviteeetteihin. Ja mitä noihin vaatimuksiin tulee, niin eipä nuo juurikaan suurempia vaadi, muutamaa mölyapinaa lukuunottamatta. Sika on samalla lihatiskillä kaupassa naudanlihan kanssa ja Ramadanin viettokaan ei aiheuta mitään toimenpiteitä, toisin kuin kuuleman mukaan Suomessa. Jotenkin jaksaa naurattaa tuo kuvitelma siitä, että Ruotsissa pakolainen on kuningas..ei ole, mutta ei tarvitse olla kaksinen nero arvatakseen missä pohjoismaassa näin on ja miksi siellä viihtyy tunnetusti niin ihkun ahkerat somalit, niin perusteellisen hyvin, sekä miksi ne parrakaat yksin saapuneet lapsukaiset jatkaa juuri matkaansa tuohon Ruotsin viereiseen ihmemaahan, pakolaisten paratiisiin ;)
Parsan imeskely on portti kohti kovempien huumeiden käyttöä.
Parsakaalia kannabiksena myyneelle kaksikolle ja sitä ostaneelle miehelle tuomiot huumausainerikoksesta Jyväskylässä

Avatar
CSI
Perry Mason
Viestit: 3877
Liittynyt: To Tammi 10, 2013 11:04 am

Re: Ruotsi heräämässä?

Viesti Kirjoittaja CSI »

SYLWAR kirjoitti:Ongelmalähiötä on samalla tavalla kuin Suomessakin, sen sijaan se kuva mitä niistä annetaan jonkinlaisina monikulttuurihelvetteinä on ihan huuhaata. Sitä ongelma-ainesta on noihin pesiytynyt sekä kantasvenssoneista kuin muistakin kansallisuuksista.
Suomessa ei ole ainuttakaan Rinkebyn, Husbyn, Rosengårdin ym. tapaisia ongelmalähiöitä, joihin poliisi joutuu menemään rutiinitehtäväänkin vahvennettuna ja joissa maahanmuuttajanuoriso järjestää välillä poliisille jopa väijytyksiä.

Tukholman poliisin kalustoarsenaaliin kuuluu mm. panssaroidut autot ja niitä joudutaan käyttämäänkin. Helsingin poliisilla ei "paseja" ole. Vielä ainakaan. Perässä toki tullaan. Valitettavasti.
Pieni Liekki annelistisen rikostutkinnan perusteellisista menetelmistä:
"Minä en ole nähnyt tuomiota, mutta aiheeseen perinpohjaisesti perehtymällä..."

Avatar
CSI
Perry Mason
Viestit: 3877
Liittynyt: To Tammi 10, 2013 11:04 am

Re: Ruotsi heräämässä?

Viesti Kirjoittaja CSI »

Pika Juoksija kirjoitti: Ruotsi on luonut hyvinvointinsa pitkälti maahanmuuttajien avulla. Maan teollisuus ei tosin enää huuda työvoimaa samalla tavalla, kuin joskus ennen. Näin se raja siihen, miten paljon pakolaisia voidaan majoittaa kunnolla tulee vastaan ennemmin tai myöhemmin, oli sitten kysymyksessä mikä maa tahansa. Joillakin maillahan se on tullut vastaan jo nollassa, kun taas jotkut pystyvät ottamaan vastaan jopa satojatuhansia.
Tunnut iloisesti sotkevan työperäisen maahanmuuttajan ja pakolaisen keskenään. Kyseessä on täysin erilaiset maahantulijaryhmät. Ruotsi tosiaan tienasi aina 1990-lukuun asti maahanmuutolla. Sen jälkeen tulijoista ei ole ollut kuin lähinnä haittaa. Nyt ongelma on kärjistymässä äärimmilleen, koska haittamaahanmuutajien määrä huonoista maista on ennätyksellinen.

Suomi ei ole koskaan tienannut maahanmuutolla eikä tule tienaamaankaan. Meille näyttää tulijoita olevan lähinnä noista paskamaista kuten Somalia, Irak ja Afganistan. Niillä tulijoilla ei tienaa mitään. Häviää vaan. Valitettavasti.

Pika Juoksija kirjoitti: Rikkaus? Ruotsissa lähtee töihin joka päivä yli 700 000 maahamuuttajataustaista ihmistä. Yli 35 000 yritystä johtaa ihminen, jolla on ulkomaalaiset juuret. Pelkästään näiden yritysten vuosittainen panos Ruotsin valtion kassaan on yli 20 miljardia Ruotsin Kruunua.
On turha esittää, että joo joo mutta silloinhan tultiin töihin... Faktaa on, että Ruotsissa on tuhansia työtä tekeviä ihmisiä, joilla on pakolaistausta ja tämä määrä kasvaa koko ajan, eikä sen kasvulle näy päätä.
Pakolaistausta? Kaikilla niillä 300000-400000 suomalaisella, jugoslaavilla ja monella muulla? Tuskinpa nyt sentään.

Joo, totta, että Euroopasta Ruotsiin muuttaneet ihmisryhmät ovat kotoutuneet hyvin tai ainakaan eivät aiheuta ongelmia ja tekevät töitä ja tuottavat hynää Ruotsille. Tulispa meille Suomeenkin eurooppalaisia hyötymaahanmuuttajia mutta kun ei tule. Tulee vaan näitä haitta-pakoloisia äläbäwäbälä-maista. Suomen taktiikka vois tosi olla, että ei oteta niitä vaan pidetään Suomi puhtaana eurooppalaisena valkoisen miehen maana. Odotellaan, että paska lossahtaa tuulettimeen näissä maissa,jotka meni ottamaan näitä ihanuuksia tässä Euroopan uudessa exoduksessa. 20 vuoden päästä voi olla kova sana, että voi tarjota modernin, multikulti- ja islam-vapaan eurooppalaisen maan jonne saksalaiset, hollantilaiset, ruotsalaiset ym. voivat muuttaa kun rupeaa oman maan ghettoutuminen ja mölinä minareeteista vituttamaan.
Pika Juoksija kirjoitti: Ruotsissa on jo nyt paljon aloja, jotka ovat maahanmuuttajien hallussa ratkaisevalla tavalla. Esim vanhusten hoito romahtaisi täysin ilman maahanmuuttajia, puhumattakaan teollisuudesta ja kuljetusalasta. Ruotsin akuuttia lääkäripulaa paikataan kovasti lääkäreillä, joilla on pakolaistausta.
Osa noista ulkomaisista lääkäreistä on kyllä kammottavia kokemuksena. Antaisitko somalin leikata aivosi? Minä en. Ei millään pahalla...mutta siihen on syynsä miksi eräät kansakunnat ovat edistyneitä ja eräät toiset eivät ole.
Pika Juoksija kirjoitti: Maahanmuuttajat, pakolaiset ja turvapaikanhakijat näyttelevät Ruotsin taloudessa paljon suurempaa roolia, kuin moni uskookaan.
Veronmaksajien rahoilla tehtyä "bisnestä". Hölmöläisten touhua. Sitä samaa löytyy toki täältäkin. Mamu Industries Oy esittää.
Pika Juoksija kirjoitti: On myös otettava huomioon, ettei pakolaisten vastaanotto ole ollut Ruotsissa mitään työvoiman maahanmuuttoa. Nämä ovat kaksi eri asiaa. Periaatteessa siis Ruotsi budjetoi pakolaisten vastaanoton siten, että valtio tulee pitämään huolen heidän ylläpidostaan. Ei siis ole edes tarkoitus, että he alkavat tekemään töitä. Mutta se on tietenkin bonus aina kun pakolainen kotoutuu ja alkaa tekemään töitä ja maksamaan veroa.
Eipä ole Ruotsissakaan pakoloisten työllistyminen onnistunut. Taisi olla 0.5% juhlapaikanhakijoista, jotka oli löytäneet jotain 'töitä' tai sen tapaista. 99.5% kaivelee siis napaansa veronmaksajien piikkiin ja lukee päivät sitä Kuraaniaan.
Pika Juoksija kirjoitti: Maahanmuuttajien, pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden työllistyminen on myös yksi selitys siihen, miksi Ruotsi pärjää niin hyvin EU:n eri mittauksissa taloudellisessa kasvussa. Tämä tulee näkymään tulevaisuudessa vielä paremmin, kun suuret ikäluokat jäävät eläkkeelle.
Eipä ne pakolaiset ja turvapaikanhakijat kyllä Ruotsissakaan työllisty. Ei varsinkaan timanttinen trio: somalit, arabit (irak/syyria) ja afgaanit. Esittele toki tilastot, jos olet eri mieltä.

Mitä ne "suuret ikäluokat" Ruotsissa on ja mistä syystä sellaisia on syntynyt? Suomen suuret ikäluokat on ainakin jo aikaa sitten eläköityneet. Suomessa ne syntyi sodan päätteeksi, mutta Ruotsissa on ilmeisesti eri syyt koska ikäluokan täytyy olla nuorempi selostuksesi perusteella.

Koska tuo Ruotsin suurien ikäluokkien eläköityminen tapahtuu?

Ruotsin taloudellisen pärjäämisen syistä: kyllä se on oma raha, rahapolitiikka ja fiksu satsaus uusiin teknologioihin mikä selittää pärjäämisen. Maahanmuuttajilla sitä ei selitetä.
Pieni Liekki annelistisen rikostutkinnan perusteellisista menetelmistä:
"Minä en ole nähnyt tuomiota, mutta aiheeseen perinpohjaisesti perehtymällä..."

Pika Juoksija
Neuvoja-Jack
Viestit: 532
Liittynyt: La Maalis 07, 2015 7:25 pm

Re: Ruotsi heräämässä?

Viesti Kirjoittaja Pika Juoksija »

SYLWAR kirjoitti:
Viime vuonna turvapaikanhakijoita tuli sellaiset 160 000. Näista noin puolet sai turvapaikan.
Väärin. Käsittely saataa viedä jopa toista vuotta,
Tämän mukaan turvapaikanhakijoita oli 2015 160 000:
http://www.migrationsverket.se/Om-Migra ... istik.html
Olen lukenut jostain, että n puolet hakijoista saa turvapaikan. Tämän lukema tietenkin vaihtelee eri maiden tilanteiden mukaan. Mutta jos haluat esittää joitakin lukemia pilkuntarkkuudella, niin se sopii kyllä minulle. Itse asiaa se ei juuri muuta mihinkään suuntaan.
Käsittely vie tietenkin aikaa, mutta sekään ei muuta asiaa mihinkään - noin puolet hakijoista saa myöntävän vastauksen hakemukseensa, riippuen siitä miten lukemia kulloinkin tulkitaan:
http://www.migrationsverket.se/download ... s+2015.pdf
Puunsärkijä,Paskakasa.Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä.Katkera,koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen.Kukkulan kuningas

Vastaa Viestiin