Tunnettu juristi häiriköi junassa huumeissa

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
DemlaMinfo
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1460
Liittynyt: To Syys 24, 2015 5:20 pm

Tunnettu juristi häiriköi junassa huumeissa

Viesti Kirjoittaja DemlaMinfo »

Tunnettu juristi häiriköi junassa - poliisi löysi miehen hallusta huumetta

Keskiviikko 31.8.2016 klo 05.13

Tunnettu asianajaja poistettiin junasta häiriökäyttäytymisen takia. Poliisi löysi miehen hallusta kannabista.

Poliisi poisti juristin junasta häiriökäyttäytymisen takia viime vuoden huhtikuussa.
Miehen hallusta löytyi noin kaksi grammaa kannabista.
Poliisi kirjoitti juristille kymmenen päiväsakkoa. Mies ei kiistänyt tekoa.

Poliisi poisti juristin junasta viime vuoden huhtikuussa keskiviikon ja torstain välisenä yönä kello 04.35 Kokkolassa. Kuvituskuva.
Poliisi poisti juristin junasta viime vuoden huhtikuussa keskiviikon ja torstain välisenä yönä kello 04.35 Kokkolassa. Kuvituskuva. (MIKA KANERVA)

Pohjanmaan syyttäjänviraston vahvistaman rangaistusmääräyksen mukaan poliisi poisti tunnetun juristin junasta häiriökäyttäytymisen takia viime vuoden huhtikuussa. Rangaistusmääräyksen mukaan junasta poistaminen tapahtui keskiviikon ja torstain välisenä yönä kello 04.35 Kokkolassa.

Turvallisuustarkastuksen yhteydessä poliisi löysi asianajajan hallusta lasisen maustepurkin, jossa oli noin kaksi grammaa kannabista. Samassa yhteydessä miehen hallusta löytyi myös piippu, joka reagoi positiivisesti kannabistesteriin. Mies ei kiistänyt tekoa. Poliisi otti juristin kiinni ja passitti hänet Kokkolan poliisivankilaan.

Poliisi kirjoitti huumausaineen käyttörikokseen syyllistyneelle juristille kymmenen päiväsakkoa. Maksettavaa kertyi yhteensä 810 euroa. Rangaistusmääräyksen mukaan juristi ilmoitti poliisille, ettei hän ole halukas vieroitushoitoon.

Ei kommentoi

Sakotettu juristi on Suomen Asianajajaliiton jäsen. Hän myös toimii muun muassa liiton asiantuntijatehtävässä. Juristi on ollut lisäksi tunnetun järjestön puheenjohtajana.

Viime aikoina hän on ollut paljon julkisuudessa erään merkittävän rikosjutun yhteydessä. Siinä hän on puolustanut yhtä keskeistä syytettyä, jota epäillään huumausainerikoksista.

Iltalehti tavoitti juristin tiistaina iltapäivällä. Hän ei halua kommentoida asiaa, koska siihen liittyy hänen mukaansa muitakin ihmisiä.

Liitto: Harvinaista

Tieto tapauksesta tulee Asianajajaliiton puheenjohtajalle Jarkko Ruoholalle yllätyksenä.

- Tämä yksittäinen tapaus ei ole minulle millään tavalla entuudestaan tuttu, Ruohola sanoo.

Ruoholan mukaan asianajajia valvotaan asianajajalain mukaisesti kaikessa toiminnassaan. Asianajaja on valvonnan alaisena vuorokauden jokaisena hetkenä.

- Se tarkoittaa sitä, että asianajajan on käyttäydyttävä asianajajakunnan arvon mukaisesti myös vapaa-ajallaan. Rikollinen toiminta ei ole sitä, Ruohola sanoo.

Ruoholan mukaan Asianajajaliitto käynnistää valvontamenettelyn kaikissa asianajajia koskevissa rikosasioissa, jotka tulevat liiton tietoon.

Asianajajaliiton hallitus päättää valvontamenettelyn käynnistämisestä, mutta liiton yhteydessä toimiva valvontalautakunta tekee asiassa itsenäisen päätöksen.

- Valvontamenettelyssä kuullaan kyseistä asianajajaa ja tehdään kokonaisharkinta siitä, mikä olisi oikea asianajajaoikeudellinen seuraamus rikoksesta, Ruohola sanoo.

Seuraamusvaihtoehdot ovat lievimmästä ankarimpaan lueteltuina huomautus, varoitus, seuraamusmaksu tai Asianajajaliitosta erottaminen.

Ruoholan tiedossa ei ole, että asianajajaa olisi erotettu huumausainerikoksen takia.

- Tällainen tilanne on varmasti äärimmäisen harvinainen ja luulen, että mitään ennakkotapausta ei löydy, Ruohola sanoo.

Huumausaineen käyttörikoksesta sakotettua asianajajaa epäillään myös salakuuntelusta ja -katselusta. Näitä syytteitä käsitellään käräjäoikeudessa syksyllä.
MARKO-OSKARI LEHTONEN
[email protected]
Lampela ei ilmeisesti tällä kertaa ole kyseessä, joten kenestä on kyse?
Mielenterveys on tärkeä osa ihmisen hyvinvointia. Omasta mielenterveydestään voi pitää huolta ja omia voimavarojaan vahvistaa. Psykologin kanssa keskustelu voi auttaa pääsemään eroon harhaluuloista ja kuuloharhoista.
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Tunnettu juristi häiriköi junassa huumeissa

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

DemlaMinfo kirjoitti:
...
Huumausaineen käyttörikoksesta sakotettua asianajajaa epäillään myös salakuuntelusta ja -katselusta. Näitä syytteitä käsitellään käräjäoikeudessa syksyllä.
MARKO-OSKARI LEHTONEN
[email protected]
Lampela ei ilmeisesti tällä kertaa ole kyseessä, joten kenestä on kyse?
Jeps, Lampela ei tämä sekoilija ole, täytyy kyllä sanoa, että eipä olisi olisi yllättänyt, sen verran usein ja oudosti on se romaniveri hänellä kuohahdellut.

Junassa öykännyt oikeuden palvelija on ainakin parisen vuotta sitten asunut kimppakämpässä noin 45-vuotiaan miehen kanssa ja näyttää sille, että poikienväliseen rakkauteen on tullut ryppy paikkaan, mistä sitä ei saatu enää korjattua.

Asianajaja koki tarpeelliseksi valvoa ex-puolisonsa makuuhuonetta, ns. takomoa. Meinasin kirjoittaa pienturkismuokkaamon, mutta termi ei olisi validi miesten välistä rakkautta
Asianajajalle syyte: Asennutti kameran kuvaamaan alivuokralaisen makuuhuonetta – kiistää salakatselun
Julkaistu: 10.6. 21:54
Kihlakunnansyyttäjä on nostanut syytteen pääkaupunkiseudulla asuvaa asianajajaa vastaan.
Syyttäjä vaatii pääkaupunkiseudulla asuvalle asianajajalle rangaistusta salakatselusta.


Epäillyn rikoksen uhri on noin 45-vuotias mies. Epäilty rikos tapahtui syytteen mukaan huoneistossa, jossa uhri asui alivuokralaisena vuonna 2014.

Huoneiston omistava asianajaja asui samaan aikaan itsekin kyseisessä asunnossa.

Vajaan vuoden vuokrasuhteen jälkeen uhri havaitsi katon rajasta verhotangon päästä laitteen, jota hän luuli ensin WLAN-reitittimeksi. Tarkempi tutkimus paljasti, että kyseessä oli antennilla varustettu langaton valvontakamera.

– Kamera oli piilotettu muuten taitavasti, mutta pimeällä se hehkui punaista valoa, epäillyn rikoksen uhri kertoo IS:lle.

Syytteen mukaan kameralla pystyi kuvaamaan asuntoa laajasti. Kuvausalueella olivat muun muassa asianomistajan makuuhuone sekä suihkutilojen ja wc:n ovet. Uhrin tietojen mukaan kamera tuotti reaaliaikaista kuvaa asianajajan matkapuhelimeen.

– Ihmeellistä toimintaa. Kenelläkään ei ole oikeutta kuvata toista kotirauhan alaisessa paikassa. Mistä sen tietää, mihin kuvia käytetään, uhri kysyy.

Syytettä käsitellään käräjäoikeudessa lokakuussa. Maksimituomio salakatselusta on vuosi vankeutta.

Asianajaja kiistää

Asianajaja kiistää salakatselun Ilta-Sanomille. Hänen mukaansa taustalla vaikuttaa hänen ja entisen alivuokralaisen välinen riita-asia.

– Kiistän syytteen. En ole myöskään voinut lähteä sovitteluun ainakaan vielä. Se johtuu siitä, ettei toinen osapuoli ole suostunut sovitteluun, juristi sanoo.

Asianajajan mukaan hän joutui häätämään alivuokralaisen asunnosta riidan päätteeksi. Häädön jälkeen asianajaja kertoo alivuokralaisen jättäneen tutkintapyynnön poliisille.

– En halunnut, että hän asuu enää kämppiksenäni. Kysymys oli minun kodistani, ja jos homma ei toimi siellä, se ei toimi. Hän ei halunnut hyväksyä asiaa ja sen jälkeen kaikki on ollut vaikeaa. Sen jälkeen hän teki rikosilmoituksen.
Terho Vuorinen, Miikka Hujanen

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2 ... 98373.html
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
Ierika.Sus
Alibin satunnaislukija
Viestit: 57
Liittynyt: Pe Marras 15, 2013 10:06 pm

Re: Tunnettu juristi häiriköi junassa huumeissa

Viesti Kirjoittaja Ierika.Sus »

Vähän OT, mutta sivuaa aihetta... Olin aikoinani töissä yhdessä PKS:llä siaitsevassa pubissa. Siellä asioi usein, lähes päivittäin, mies joku kulki siisteissä vaatteissa ja salkku kainalossa. Tuli aina siinä alkuillasta ja oli lähestulkoon pilkkuun asti. Viinaa veti kuin pesusieni ja käyttäytymisestä päätellen saattoi mennä jotain muutakin, kun jutteli joskus peilikuvalleen ja muutenkinkäytös oli sekavaa. Äijästä puhuttiin, että olisi tuomari, mutta en oikein uskonut. Kerran sitten kävi niin, että ukko oli vähän normaalia väsyneemmässä kunnossa ja menin pilkun jälkeen hätistelemään miestä kotiin kun baari oli muuten ihan tyhjä. Ukko nousi tuoltilta ja pudotti salkkunsa, joka levisi siihen kapakan lattialle. Aloin keräilemään lattialta papereita läjään ja kyllä, siellä oli paljon käräjäoikeuden papereita, kirjekuoria jne. Kun olin kerännyt paperit ja saimme ne miehen kanssa takaisin salkkuu ja salkun turvallisesti kiinni, ukko tarjosi viiden sadan markan seteliä kiitokseksi. En kehdannut ottaa.

Muutaman kerran näin miehen myös aamubussissa auronkolaseissaan nousemassa oikeustalon pysäkillä pois ja viimeisen vahvistuksen sain vuosia myöhemmin, kun jouduin oikeuteen todistajaksi ja sama mies oli oikeudessa tuomarina. Jotenkin karmivaa! Ihminen on ihan tukka sekaisin illalla ja aamulla siellä päättämässä tärkeistä asioista.
Homō hominī lupus est.
lech
Martin Riggs
Viestit: 633
Liittynyt: La Joulu 01, 2012 9:55 am

Re: Tunnettu juristi häiriköi junassa huumeissa

Viesti Kirjoittaja lech »

Ierika.Sus kirjoitti:Vähän OT, mutta sivuaa aihetta... Olin aikoinani töissä yhdessä PKS:llä siaitsevassa pubissa. Siellä asioi usein, lähes päivittäin, mies joku kulki siisteissä vaatteissa ja salkku kainalossa. Tuli aina siinä alkuillasta ja oli lähestulkoon pilkkuun asti. Viinaa veti kuin pesusieni ja käyttäytymisestä päätellen saattoi mennä jotain muutakin, kun jutteli joskus peilikuvalleen ja muutenkinkäytös oli sekavaa. Äijästä puhuttiin, että olisi tuomari, mutta en oikein uskonut. Kerran sitten kävi niin, että ukko oli vähän normaalia väsyneemmässä kunnossa ja menin pilkun jälkeen hätistelemään miestä kotiin kun baari oli muuten ihan tyhjä. Ukko nousi tuoltilta ja pudotti salkkunsa, joka levisi siihen kapakan lattialle. Aloin keräilemään lattialta papereita läjään ja kyllä, siellä oli paljon käräjäoikeuden papereita, kirjekuoria jne. Kun olin kerännyt paperit ja saimme ne miehen kanssa takaisin salkkuu ja salkun turvallisesti kiinni, ukko tarjosi viiden sadan markan seteliä kiitokseksi. En kehdannut ottaa.

Muutaman kerran näin miehen myös aamubussissa auronkolaseissaan nousemassa oikeustalon pysäkillä pois ja viimeisen vahvistuksen sain vuosia myöhemmin, kun jouduin oikeuteen todistajaksi ja sama mies oli oikeudessa tuomarina. Jotenkin karmivaa! Ihminen on ihan tukka sekaisin illalla ja aamulla siellä päättämässä tärkeistä asioista.
Tuo on hyvä tarina, uskon. Kova kunto äijällä, joskus itse nuorena ollut baarissa aamukolmeen ja saman tien töihin. Darrassa kärsin ihmispaljoudesta, olen säikky enkä voisi kuvitellakaan meneväni ihmisten eteen ajamaan jotain asiaa.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17119
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Tunnettu juristi häiriköi junassa huumeissa

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Lisää paljastuksia:

Huumeista kärähtäneellä asianajajalla varoitus alla - saapui oikeuteen vahvasti juovuksissa

Huippujuristi sai Asianajajaliiton valvontalautakunnalta varoituksen saavuttuaan oikeustalolle vahvasti juovuksissa.

TAUSTA
Valvontalautakunta: Harvinaisia tapauksia
Asianajajaliiton yhteydessä toimivan valvontalautakunnan mukaan asianajajan esiintyminen oikeudessa päihtyneenä on harvinaista.
Tuoreita tapauksia löytyy vain muutama.
Valvontalautakunta määräsi viime vuoden joulukuussa 2 000 euron seuraamusmaksun asianajajalle, joka jouduttiin poistamaan hovioikeuden pääkäsittelystä päihtymyksen takia. Asianajaja kiisti olleensa päihtynyt, mutta myönsi nauttineensa kyseisenä päivänä lounaalla kaksi lasillista viiniä.
Koska asianajajalla oli samasta asiasta jo kaksi varoitusta alla vuodelta 2014, valvontalautakunta katsoi, ettei varoitusta voida pitää riittävänä kurinpidollisena seuraamuksena. Seuraamusvaihtoehtoja on neljä: huomautus, varoitus, seuraamusmaksu tai Asianajajaliitosta erottaminen.
Seuraamusmaksun suuruuteen vaikuttavat asianajajan taloudelliset olosuhteet, menettelyn moitittavuus ja asianajajan kokemus.
Asianajajalain mukaan seuraamusmaksu on vähintään 500 euroa ja enintään 15 000 euroa. Suurin tähän mennessä määrätty maksu on ollut 10 000 euroa.


Iltalehti uutisoi keskiviikkona tunnetusta asianajajasta, joka poistettiin junasta häiriökäyttäytymisen takia. Miehen hallusta löytyi kannabista.
Asianajajaliiton valvontalautakunnan mukaan asianajajalle annettiin vuonna 2012 päihteiden käyttöön liittyvä varoitus.
Samaista asianajajaa syytetään myös salakatselusta ja salakuuntelusta. Asiaa käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa myöhemmin syksyllä.
Iltalehti uutisoi keskiviikkona tunnetusta asianajajasta, joka poistettiin junasta häiriökäyttäytymisen takia viime vuoden huhtikuussa. Asianajaja on ollut viime aikoina paljon julkisuudessa erään merkittävän rikosjutun yhteydessä. Siinä hän on puolustanut yhtä keskeistä syytettyä, jota epäillään huumausainerikoksista.

Vuonna 2012 samainen asianajaja toimi vastaajan avustajana rikosasiassa, jossa hänen päämiehelleen vaadittiin rangaistusta 94 vahingontekorikoksesta.

Käräjäoikeuden tuomarin mukaan asianajaja oli soittanut hänelle ennen istunnon alkamista juovuksissa ja pyytänyt istunnon lykkäämistä. Kun asianajaja ei ennättänyt paikalle istunnon alkuun mennessä, käsiteltiin asia vastaajan suostumuksella ilman asianajajaa tai muuta avustajaa.

Käräjäoikeuden tuomarin mukaan asianajaja oli ollut istunnon aikana useita kertoja yhteydessä käräjäoikeuden kansliapäivystäjään pyytäen muun muassa istunnon keskeyttämistä. Kun asianajaja lopulta saapui oikeustalolle asian käsittelyn päätyttyä, oli hän vahvasti juovuksissa.

Alkoholia unilääkkeeksi

Asianajajaliiton yhteydessä toimivalle valvontalautakunnalle antamassaan selvityksessä asianajaja kertoi olleensa pitkään erittäin uupunut ja kärsineensä muun muassa uniongelmista. Asianajajan mukaan hän ei ollut saanut istuntoa edeltäneenä iltana unta, joten hän oli yrittänyt nukahtaa alkoholin avulla.

Asianajajasta kannelleen käräjäoikeuden tuomarin mukaan asianajajan päämiehen oikeusturva ei kuitenkaan ollut kärsinyt, vaikka asianajaja ei ollut paikalla.

Tuomarin mukaan asianajaja oli toimittanut käräjäoikeuteen kirjallisen vastauksen, jossa hänen päämiehensä tunnusti valtaosin syytteissä kuvatun menettelyn.

Valvontalautakunta katsoi, että vaikka alkoholin käyttö ei ollut kyseistä tapausta lukuun ottamatta vaikuttanut asianajajan toimeksiantojen hoitoon, oli asianajaja alentanut käyttäytymisellään asianajajakunnan arvoa ja vähentänyt luottamusta asianajajakuntaan.

Valvontalautakunnan mukaan asianajaja ei ollut menetellyt tapaohjeiden edellyttämällä tavalla asiallisesti ja moitteettomasti. Tästä syystä miehelle annettiin varoitus.

Samainen asianajaja on toiminut erään valtakunnallisen järjestön puheenjohtajana. Iltalehden tietojen mukaan mies siirrettiin puheenjohtajan tehtävistä syrjään pitkälti samoista syistä eli epäasiallisen käytöksen takia. Asianajaja toimii tällä hetkellä erään seurakunnan luottamustehtävässä.


Iltalehti
Lauantai 3.9.2016 klo 05.53
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Chefile
Christopher Lorenzo
Viestit: 1500
Liittynyt: Su Marras 23, 2014 11:30 pm

Re: Tunnettu juristi häiriköi junassa huumeissa

Viesti Kirjoittaja Chefile »

Oikeustieteen maisterin ja myös kandin paperit ovat siitä hyvät, että vaikka ko. asianajaja vetäisisi nokat priimaa kolumbialaista ja löisi tuomaria kesken oikeusistunnon, niin potkut tulee asianajaja-liitosta, vaan ei haittaa: oikeusoppinut olet edelleen ja juristin töitä riittää mm. finanssisektorilla reilusti.

Jos joku tutkinto on melko varma tie menestykseen niin oikeustieteiden maisteri.
”Yeah man.. I mean the days were slow but the years went fast, you know?”
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Tunnettu juristi häiriköi junassa huumeissa

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Doctor Lecter kirjoitti:Lisää paljastuksia:

Huumeista kärähtäneellä asianajajalla varoitus alla - saapui oikeuteen vahvasti juovuksissa

Huippujuristi sai Asianajajaliiton valvontalautakunnalta varoituksen saavuttuaan oikeustalolle vahvasti juovuksissa.

...
Mitä enemmän tästä jurristista tiedän, sitä enemmän tulee tämä klassikkosketsi mieleen:
Kummeli - Normipäivä
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
jaskajokunen
Jane Marple
Viestit: 1053
Liittynyt: To Touko 15, 2014 4:20 pm

Re: Tunnettu juristi häiriköi junassa huumeissa

Viesti Kirjoittaja jaskajokunen »

kuka tää nyt sitten on? kai joku nyt tietää,,,lehdet vinkittää ihan sillä että joku kaivaa ja julkaisis kun eivät ite kehtaa vaikka mieli tekis
Sivukujan silmät
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: To Heinä 07, 2016 3:50 pm

Re: Tunnettu juristi häiriköi junassa huumeissa

Viesti Kirjoittaja Sivukujan silmät »

Homoseksuaaleja Aarnio-tapauksen ympärillä työskennelleitä miesasianajajia ei ole kovin montaa. Seta saattaa liittyä asiaan tavalla tai toisella? :shock:
THS
Hetty Wainthropp
Viestit: 470
Liittynyt: To Helmi 04, 2016 12:29 am

Re: Tunnettu juristi häiriköi junassa huumeissa

Viesti Kirjoittaja THS »

Sivukujan silmät kirjoitti:Homoseksuaaleja Aarnio-tapauksen ympärillä työskennelleitä miesasianajajia ei ole kovin montaa. Seta saattaa liittyä asiaan tavalla tai toisella? :shock:
Ainakin Malmin naisen asianajajana toimii Juha-Pekka Hippi joka on Setan entinen puheenjohtaja.
:D
Yfx

Re: Tunnettu juristi häiriköi junassa huumeissa

Viesti Kirjoittaja Yfx »

THS kirjoitti:
Sivukujan silmät kirjoitti:Homoseksuaaleja Aarnio-tapauksen ympärillä työskennelleitä miesasianajajia ei ole kovin montaa. Seta saattaa liittyä asiaan tavalla tai toisella? :shock:
Ainakin Malmin naisen asianajajana toimii Juha-Pekka Hippi joka on Setan entinen puheenjohtaja.
Kiitos, sepä se.
Toisaalta kovin fiksu kaveri mutta sitten antaa päihteiden viedä noin. Asianajoluvan menettäminen ei vielä katastrofi mutta maine viinaa vetävänä homo-narkkarina alkaa jo vaikuttamaan enemmän.
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Tunnettu juristi häiriköi junassa huumeissa

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Jos uutisen olisi otsikoitu "Hippi kärysi kannabiksesta", ihmiset olisivat tuumailleet, että olipas tuossakin lööppi ja jättäneet sen lukematta.
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
Koimies
Neuvoja-Jack
Viestit: 500
Liittynyt: La Syys 10, 2011 2:09 am

Re: Tunnettu juristi häiriköi junassa huumeissa

Viesti Kirjoittaja Koimies »

Ei sitten Hippi saanut "pyhästä yrtistä" gnosista miten viisaasti elää. Harmi! :roll:
Miehen allekirjoitus: Kasvoista kasvoihin.
Vastaa Viestiin