Lahti 2016: Opettajalta meni hermot oppilaisiin - sai potkut

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7240
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: Opettajalta meni hermot

Viesti Kirjoittaja Tiina »

^Juuri näin.
Pakko olla kutsumusammatti tai sitten on masokisti.

Ja noista kameroiden käytöstä koulussa. Oppilaat ottavat myös opettajista kuvia tunnilla ihan huvikseen ja sitten tekevät niistä ilkeitä meemejä. Sitten lähettelevät niitä toisilleen ja naureskelevat.

Opettajatkin ovat tänä päivänä koulukiusattuja. Näin voisi sanoa. :|
Avatar
Lassie
Jessica Fletcher
Viestit: 3045
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Opettajalta meni hermot

Viesti Kirjoittaja Lassie »

bettyab kirjoitti:Tässä sitä vapaan kasvatuksen satoa niitetään!

Luokassa on muutama kohno joitten perässä muut menevät ja pilaavat jokaikisen oppitunnin. Joukossa on yksi tai korkeintaan kaksi joita oppiminen kiinnostaa. Tästä ei ole enää paluuta. Päättäjät tarjoavat joka helevetin vuosi uusia opetussuunnitelmia ja muita lujia ideoitaan, mutta peruasiat ovat retuperällä.


Asian ytimessä ollaan. Perusasiat retuperällä ja päättäjätasolla eletään eri maailmassa, niinpä opetussuunnitelmiksi ja uudistuksiksi menevät muut asiat.
Havaitsitteko videolta äidin ja iskän pikku kullanmurujen kommentteja? Tittajutta ja Jyripetteri ilmoittavat etteivät he ole lapsia vaan neljätoistavuotiaita, vittua vannotaan ja ollaan iloisia koska opettaja menettää työpaikkansa. Saavat sitten uuden rääkättävän.

Kuusitoista vuotta sitten opetin metallitöitä ammattikoulun ensiluokkalaisille. Entisen kansanedustajan pojanpoika ilmoitti haluavansa lyödä minua ruuvimeisselillä mahaan. "Kokeile onnees", vastasin. En tiedä miten hänen vaarinsa oli pojanpoikaa evästänyt vaikkapa joskus ihan senaattoriksi kiipeämään.

Helposti täälläkin tuomitaan opettajan menettely, mutta joskus auttaa se, että laskeutuu samalle tasolle idioottien kanssa. Nyt sitten sanotaan että henkilö ei ole sopiva opettajaksi. Minun mielestäni suurin osa tuosta apinalaumasta ei ole soveliaita joukko-opetukseen.
Juuri tuossa on se "pihvi" häirikköseutujen yläasteella; nimenomaan (!) sijaiset nähdään vapaana riistana ja nauttivat (hupia häirikkölaumalle) sijaisten rääkkäämisestä, kunnes nämä mieluiten hajoaisivat ja jättäisivät luokan kesken tunnin, jolloin saisivat täyden vapauden rellestykseen että samalla jälleen voiton yhdestä sijaisesta. Kyse on ajanvietteestä nimeltä kiusaaminen ja kohteena sijainen.

Näin se kaava meni, kun tosiaan itse jouduin käymään häirikkömäistä (tavallinen koulu mutta häirikkökoulun maineessa) yläastetta, nämä häiriköt vielä naureskelivat sijaisten perään että "moneskos se oli, kun ei taaskaan kestänyt."

Olen ollut lyhyen aikaa määräaikaisesti sijaisena häirikkömaineisella yläasteella, se meni hyvin eikä meikäläistä savustettu yhtään mihinkään. Miksikä ei. Yksi vaikuttava seikka on se, että tiesin vastaavanlaisen yläasteen itse kärsineenä minkälaista suhtautuminen sijaisiin pahimmillaan on ja olin ehkä etukäteen miettinyt, miten kannattaa handlata tilanteita. Sijaisilla vaan ei ole niitäkään valtuuksia mitä normiopettajilla, joten periaatteessa parasta on se että joko saa heti yhteyden oppilaisiin (sinusta pidetään) taikka sinua kuunnellaan (natural poh-leece) ja näin hommat hoituvat.

Välttämättä ei tarvitse edes laskeutua idoottien tasolle ymmärtääkseen vaan riittää kun on joutunut joskus olemaan häirikköryhmässä ja tietää siten, missä mennään. Osaa varautua, ennakkoon valmistautua, melkein kuin sotasuunnitelmissa mutta astetta pari rennommalla tatsilla. Liian kireällä ei saa ruuvit olla, mutta tietty jämeryys olisi taustalla oltava.

Kävin katsomassa mitä nuorten (sanovat jannuja nykyjään jonneiksi, mistä lie tulee) suosimalla Ylialaudalla sanotaan tapauksesta ja siellähän, nuormiesten pääedustuksisessa paikassa, haukutaan naisopettajia ja kehutaan miehiä (siellä ylipäätään tytöt ovat "huoria", jonnet asioiden määrittelijöitä), tulkitsisin niin että naissijaisten on vielä vaikeampi tulla kohdelluksi ok kuin miesten. Ylilaudan nuorista miehistä enemmistönä koostuvaa sivustoa lukaisemalla tulee ihmetelleeksi, missä vaiheessa, minkä mysteerion kautta näistä joistain kehittyy fiksuja miehiä. Mutta niinkin voi käydä, kun eletään. Elämä on elämää, aikamme tyhjentäviä viisauksia.
Paa kirjoitti:..
Voitaisiinko kännykät yleisestikin ottaen kouluissa jättää jonnekin 'lokeroon' ja tunnin loputtua sitten ottaa mukaan? Ei tarvitsisi opettajan miettiä pelaako joku eikä oppilaille tulisi kiusausta kaivaa luuria esiin. Varmaan monessa paikassa näin tehdäänkin.
Kannatettava idea yleiseksi käytännöksi asti.
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.
janita
Jane Marple
Viestit: 1017
Liittynyt: Ke Touko 13, 2009 5:58 pm

Re: Opettajalta meni hermot

Viesti Kirjoittaja janita »

Missähän kohtaa se uutisissa mainittu oppilaiden pelko mahtoi näkyä?

Nuoret ovat kyllä nykyään niin tietoisia oikeuksistaan, mutta mitkään velvollisuudet eivät tunnu koskevan.

En myöskään ymmärrä yhtään tuota, että miksi älypuhelinten pitää olla tunnilla. Jos koulyssa ei ole lukollisia lokeroita, niin olisivat edes laukuissa ja äänettömällä ja käyttökiellossa oppituntien aikaan. Tosin jostain uutisista muistan lukeneeni, ettei kouluilla ole mahdollisuutta tällaisia sääntöjä laatia - mietin vain että miksi? Kyllä minunkin kouluaikanani oli kännyköitä, mutta niitä ei saanut pitää esillä tunnilla, eikä sitä kukaan edes kyseenalaistanut.
Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7240
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: Opettajalta meni hermot

Viesti Kirjoittaja Tiina »

Lassie kirjoitti: Kannatettava idea yleiseksi käytännöksi asti.
Juu, mutta sitten käy näin...

http://www.imatralainen.fi/artikkeli/23 ... vaksyttiin

Oppilas voi pitää kännykän oppitunnilla - imatralaisisän valitus hyväksyttiin

Heikki Kemppainen
ENNAKKOPÄÄTÖS Hannu Tuovila teki valituksen kännykkäkiellosta. Koulu oli menetellyt väärin.

Oppilas voi tuoda kännykän kouluun eikä opettaja voi ottaa sitä pois luokassa, ellei siitä aiheudu häiriötä.

Näin on linjannut Etelä-Suomen aluehallintovirasto, joka käsitteli Hannu Tuovilan tekemää valitusta.

Imatralainen Tuovila oli tehnyt kantelun aluehallinnolle, sillä Itä-Suomen suomalais-venäläisen koulun Imatran yksikössä oppilailta oli kerätty puhelimet pois oppitunnin ajaksi.

– Isoa joukkoa oppilaita kohdeltiin väärin ja oppilaiden oikeusturvaa loukattiin. Rangaistus olisi pitänyt kohdentaa häiriökäyttäytyjiin , mutta ei 200 oppilasta voi rangaista ja nöyryyttää, Tuovila miettii.

Isoa joukkoa oppilaita kohdeltiin väärin ja oppilaiden oikeusturvaa loukattiin."
Hänen lapsistaan kaksi on tällä hetkellä Itä-Suomen suomalais-venäläisessä koulussa.

Tavallisesti oppilaat laittavat puhelimet reppuun koulutunnin ajaksi eikä niistä Tuovilan mukaan aiheudu häiriötä.

Tuovila suivaantui kännykkäkieltoon lopullisesti viime marraskuussa, jolloin hän tiedusteli aluehallintovirastolta, voidaanko kännykät ottaa pois koulutunnin ajaksi.

Hän sai aluehallintovirastolta vastauksen, että voimassa olevan lainsäädännön mukaan opettajalla ei ole oikeutta ottaa oppilaan esinettä haltuunsa ilman oppilaan suostumusta. Rehtori ei voi myöskään antaa koulussa sellaista määräystä, joka on ristiriidassa voimassa olevan lain kanssa.

Tilanne Itä-Suomen koulussa ei muuttunut lausunnosta huolimatta tämän vuoden helmikuuhun mennessä, joten hän teki virallisen valituksen. Nyt elokuussa Tuovila sai aluehallintoviraston vastauksen. Myös koululle on mennyt tieto, että toiminta ei ole lainmukaista.

Itä-Suomen suomalais-venäläisen koulun yksikön rehtori Leena Haapala kertoo, että luokissa olivat laatikot, joihin oppilaat saivat vapaaehtoisesti laittaa kännykkänsä. Ne pyydettiin laittamaan laatikkoon ja oppilaille tuotiin tämä esille yhteisessä tiedotustilaisuudessa, Haapala mainitsee. Syynä oli, että etenkin ylemmillä luokilla oli ollut työrauhahäiriöitä. Kenenkään reppua ei kuitenkaan lähdetty tutkimaan.

– Joillakin luokilla kaikki laittoivat kännykkänsä laatikkoon.

– Enää kännyköitä ei kerätä, Haapala kertoo. Tämä johtuu nimenomaan aluehallintoviraston ratkaisusta.

Itä-Suomen suomalais-venäläisessä koulun järjestyssäännöissä on kirjattu kuitenkin, että oppitunneilla ja ruokalassa kännykät eivät näy eivätkä kuulu.
tuulituu
Harjunpää
Viestit: 317
Liittynyt: Su Loka 09, 2016 11:51 am

Re: Opettajalta meni hermot

Viesti Kirjoittaja tuulituu »

Omien koulukokemusteni perusteella odotin pahempaa. Minusta tuossa on tahallaan ärsytetty opettajaa ja yritetään ärsyttää lisää. Opettaja on hentoääninen, joka ei edes huutaessaan vaikuta pääsevän hälyn yläpuolelle. Omana aikanani osaa oli jo tuo ääni innostanut saada hänet suuttumaan.

Miten on, saako opettaja kuvata oppilaita opetustilanteessa, eli voiko opettaja laittaa puhelimensa kuvaamaan? Oppilaita tuskin haittaisi, koska kuvaavat itsekin.
Itse olen ollut ihan normaalissa koulussa, ei pahaa mainetta. Silti tuollainen oli aivan tavallista, että naisopettajia/sijaisia varsinkin yritettiin saada raivostumaan ja välillä tilanteet oli oikeastikin pelottavia, kun miesopettaja tulee kasvojen eteen jylisemään niin että pulpetti tärisee. Tuossahan opettaja on luokan edessä ja oppilaat suhtautuvat naureskellen. Saivat toivomansa tuloksen. Ehkä suunnitelleetkin, että sitten kuvaavat. Opettajalle peukku siitä, että vaikka huutaakin, niin pysyttelee eminnäkseen luokan edessä, eikä mene raivoamaan oppilaitten naaman eteen (mikä oli tavallista omana aikana). Kyllä on ymmärrettävä, että jos ärsyttää, niin sitten toinen voi ärsyyntyä.

Omassa koulussani tuntirauhan takasi varmiten matala- ja kovaääninen karjaisu, jonka jälkeen oli hiljaista.

Toivottavasti opettaja selviää puhuttelulla (ja lomalla?), mutta toivottavasti myös videomateriaalista huomioidaan oppilaitten huono käytös ja seuraamuksia kohdistetaan heihinkin.
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11516
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Opettajalta meni hermot

Viesti Kirjoittaja URSA »

Tiina kirjoitti:
URSA kirjoitti: Omituista, että 14-vuotiaat kuvittelevat voivansa pomottaa opettajaa miten haluavat ja yrittävät järjestää tälle potkut.
Eihän siinä mitään omituista ole. Varmaan tietävät, että saavat tehdä ihan mitä tahansa koska ovat LAPSIA. Siihenhän sitä vedotaan, vaikka puheet ovat kuin tukkijätkällä(epäilen kyllä, että tukkijätkillä ei joka toinen sana ole *ittu) :roll:
Kun olin itse 14-vuotias, opettajia kyllä joskus kiusattiin, mutta ei koskaan ylitetty sitä rajaa, että kiusaaminen olisi mennyt sadismin puolelle tai opettaja olisi ajettu itkun partaalle. Normaaleilla nuorilla oli silloin sen verran empatiakykyä, ettei tiettyä rajaa ylitetty. Kyllä 14-vuotias ymmärtää, mikä on kohtuutonta kiusaamista työtään tekevää ihmistä kohtaan. Vai eikö ne enää ymmärrä? Eipä minun nuoruudessani toisaalta tytöt huudelleet "mene imemään munaa, mummo!" opettajille.
aga
Adrian Monk
Viestit: 2767
Liittynyt: Pe Elo 01, 2008 11:21 am

Re: Opettajalta meni hermot

Viesti Kirjoittaja aga »

URSA kirjoitti:Videoilla kiinnittää enemmän huomiota oppilaiden kielenkäyttö. Opettaja korottaa ääntään, mutta ei käytä yhtäkään kirosanaa tai puhu rivoja kuten äidin ja isin pikku kullannuput.
Ei muuta kuin sanaa vittu moneen kertaan ja helvetti ainakin kerran, sanoo myös mm. oppilaalle että oppilaan pitäisi laittaa kehitysvammaisten oppilaitokseen koska on niin tyhmä. "Minä olen filosofian lisensiaatti, muut opettajat täällä ovat filosofian maistereita, joten minä olen korkeimmn koulutettu"

Vaihdevuodet taitaneet riipiä tädin hermoja, luulin aluksi että kyseessä on joku huumorivideo, jossa oppilas näyttelee opettajaa, mutta kyllä se täti vaan oikeasti käyttäytyi noin ja hänellä on noin hirveä ääni.
Gladys
David Starsky
Viestit: 4508
Liittynyt: To Loka 01, 2009 6:53 pm

Re: Opettajalta meni hermot

Viesti Kirjoittaja Gladys »

URSA kirjoitti:Opettaja korottaa ääntään, mutta ei käytä yhtäkään kirosanaa tai puhu rivoja kuten äidin ja isin pikku kullannuput.
Äänen korottaminen on aika lievä ilmaisu, ajoittainhan kyse on hysteerisestä kirkumisesta ja itkupotkuraivarista, ja kyllä siellä ainakin jumalautaa ja helvetin tyhmää ja idioottia tuli opettajakin suusta. Ihminen joka ajautuu tuollaiseen tilaan ei ole työkuntoinen. Ei varmaan ole ollut hetkeen.

Tilanteesta on useampi video, yksi ei välttämättä kerro kaikkea.
All is pretty.
- Andy Warhol
bettyab
Nikke Knakkertton
Viestit: 178
Liittynyt: Ma Elo 10, 2015 12:06 pm

Re: Opettajalta meni hermot

Viesti Kirjoittaja bettyab »

aga kirjoitti:
URSA kirjoitti:Videoilla kiinnittää enemmän huomiota oppilaiden kielenkäyttö. Opettaja korottaa ääntään, mutta ei käytä yhtäkään kirosanaa tai puhu rivoja kuten äidin ja isin pikku kullannuput.
Ei muuta kuin sanaa vittu moneen kertaan ja helvetti ainakin kerran, sanoo myös mm. oppilaalle että oppilaan pitäisi laittaa kehitysvammaisten oppilaitokseen koska on niin tyhmä. "Minä olen filosofian lisensiaatti, muut opettajat täällä ovat filosofian maistereita, joten minä olen korkeimmn koulutettu"

Vaihdevuodet taitaneet riipiä tädin hermoja, luulin aluksi että kyseessä on joku huumorivideo, jossa oppilas näyttelee opettajaa, mutta kyllä se täti vaan oikeasti käyttäytyi noin ja hänellä on noin hirveä ääni.
Joo, se ääni on ihan hirvee - oikeesti. Hei, monennella luakal sä oot?
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Opettajalta meni hermot

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

On olemassa luokkia, joiden opettaminen on käytännössä mahdotonta muutaman häiriköivän k-pääpenikan vuoksi. Sitten on olemassa opettajia, joiden on taas käytännössä melkein mahdotonta opettaa tämän ikäistä porukkaa, koska hänestä ei voi aistia auktoriteetin ripettäkään, kaikki käy tiettyyn pisteeseen asti ja se kurinpitäminen ei vaan häneltä onnistu. Asioiden ja tekojen kasaantuessa lopputulos on sitten joku tällainen pimahdus.

Tämän tapauksen videoiminen&julkinen levittäminen rikkoo useita lakipykäliä, koska lupaa ei varmasti ole ainakaan saatu, tuskin edes kysytty.
Oppilaat varmaan ajattelevat tämänkin kuuluvan heidän oikeuksiin tai jopa velvollisuuksiin? Tuolle rikoslaille voivat kyllä suurin osa yläkoululaisista haistattaa persettä, koska se vastuu alkaa vasta 15v. Lisäksi, jos vanhempia ei pentujen käytös nappaa, niin vaikeaa on opintie myös näiden luokkakavereilla.

Lakia kannattaa nopeasti muuttaa siten, että älypuhelimien käyttö koulun alueella on kielletty ja piste tähän kohtaan. Periscopet ym sovellukset laittavat lapsia striimaamaan livekuvaa kavereista ja opettajista kesken koulupäivän ja tämä on laitonta luvatta, mutta sitten tulee taas tuo 15v.

On myös syytä huomioida, että monissa some-sovelluksissa alaikäraja on vähintään 13, joissakin korkeampi, mutta ketä kiinnostaa?!?
Tälle se ainakin vaikuttaa nyt, koska ikärajoja ei ainakaan EU:ssa sido laki, vaikka pyrittiinkin saamaan aikaan yhteinen asiaa koskeva laki, jossa ikäraja olisi 16v(ilman vanhempien suostumusta). Kuten arvasitte, eipä onnistunut se, vaan jäsenvaltiot säätävät(=jättävät säätämättä) omat ikärajansa.
Espanja on ainoa tietämäni poikkeus 14v-ikärajallaan.
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
Jokienvalloittaja
Agentti Scully
Viestit: 664
Liittynyt: Ti Tammi 19, 2016 4:33 pm

Re: Opettajalta meni hermot

Viesti Kirjoittaja Jokienvalloittaja »

Sairaaksi paskaksi mennyt tämä maailma, kakarat kasvatetaan joidenkin kukkahattuteologien toimesta ihailemaan ja korostamaan itseään ja ei ole yllätys että samaa aikaa huonon käytöksen rankaisemisesta tehtiin rikos. Eikä myöskään se että alamäki alkoi kun talous nousi sotien jälkeen. Tämä suuri sukupolvi ihmetteli miksi paha patriarkka käskee syömään lautasen tyhjäksi kun kaikkea on tarjolla yllinkyllin. Sama vätyspolvi pisti teurastamot huutamaan kaikkipäiväisesti, ja perusti niitä vielä kymmenentuhatta lisää, jotta aina voidaan syödä vanhanajan juhlaruokaa ilman minkäänlaista moraalia. Oma läskintäyteinen limsaperse on niin tärkeä. Nyt on suuri kohu kun opettaja kehtaa huutaa näille sairaille pikkupenikoille? Heillä ei ole minkäänlaisia käytöstapoja. Ovia ei avata mummoille, eikä tervehditä. Vanhusten jälkipolville rakentama aarrearkku viskotaan pitkin maailmaa niin ettei eläkkeitäkään ole enää maksaa. Päälle vain myhäillään omassa mahtavassa ainutlaatuisuudessaan.

Karttakepistä pitäisi vedellä noita pitkin korvia niin että veri lentää ja paiskata ulos kivetykseen eikä se tekisi heille kuin hyvää. Länsi uppoaa omaan nössöyteensä ja PISA tulokset laskee kun ahkerat Kiinalaiset porskuttavat jokaisessa maailman asiassa ohitse, sanokaa minun sanoneen. Mutta hei, ei se meidän asia ole, vaan meidän kakaroiden. Niin mitähän vittua se minua kiinnostaa.
murjaani
Martin Beck
Viestit: 796
Liittynyt: Ma Elo 15, 2011 5:09 pm

Re: Opettajalta meni hermot

Viesti Kirjoittaja murjaani »

En ole katsonut videota, ihan periaatteesta. Mutta kun tuo nyt sivuaa omaa ammattia, niin en osaa olla kommentoimatta.

Suurin osa nuorista on aivan ihania, joillakin hankala vaihe, jotkut eivät saa sitä tukea mitä tarvitsisivat. Joskus joku vähän aikaa ottaa oikeasti aivoon, mutta terveessä työyhteisössä siitä selvitään vaikka mustan huumorin avulla (siis aikuisten kesken) tai työnohjauksessa.

Jos tilanne menee aivan reisille, niin tavallisesti aikuinen ei ole käyttänyt kaikkia oljenkorsia. Aika monta kikkaa on kuitenkin. Siis ihan alkaen siitä, millaisia tehtäviä nuorille antaa ja päätyen toisaalta huumoriin ja toisaalta ojentamis- ja rangaistusmenetelmiin ja lisäaikuisten paikalle hankkimiseen.

Joskus joku nuori on juuri sillä hetkellä siinä kunnossa, että ei pysty toimimaan järkevällä tavalla. Ei siinä auta alkaa aikuisen riehumaan. Oppilashuolto pyörimään helvetin kyytiä ja sieltä apuja, tarvittaessa sairaalasta tai laitoksesta. Sille kyseiselle tunnille ne keinot ei ehdi, silloin tarvitaan rehtoria tai muuta kollegaa. Poliisikin auttaa, jos omat keinot loppuu. Minulla pelkkä vitun veisuu kuorossa ei menisi tähän kategoriaan, mutta toiseen oppilaaseen kiinni käyminen edellyttää jo kovia keinoja opeltakin.

Jos videon ope olisi oma työkaveri, pohtisin olenko ollut tarpeeksi läsnä ja kuunnellut työkaveria. Opehuoneessa pitää voida avoimesti keskustella, muuten ei tule hyvä. Äärimmäinen konflikti opettajan ja oppilaan välillä on aina koko koulun tilasta kertova tapaus.

Jos itse päädyn kontrolloimattomaan raivoon oppilaiden kanssa, niin kävisin työterveydessä arvioittamassa työkykyisyyteni.

Jos oma lapsi käyttäytyisi huonosti videolla, laittaisin pyytämään anteeksi ja hakisin apua esim. psykiatrilta tai toimintaterapeutilta.
Avatar
samoilija
Neuvoja-Jack
Viestit: 502
Liittynyt: Pe Huhti 08, 2016 11:06 am

Re: Opettajalta meni hermot

Viesti Kirjoittaja samoilija »

murjaani kirjoitti:En ole katsonut videota, ihan periaatteesta.
Sama täällä, en katso videota, riittää selostus asiasta, kysymyksessä on kuitenkin ihminen tavallisessa leipätyössään. Opettajat ja muut ihmisten kanssa työskentelevät muistelevat varmaan kaiholla aikoja jolloin ei ollut somea ja kameraa jokaikisellä tissiposkella ja mielensäpahoittajalla. Muistan omiltakin kouluajoilta opettajan raivarin ja itkupotkukohtauksen mutta ei ollut somea ja oppilaat lähinnä häpesivät itseään tilanteen jälkeen.

Inhimillisyys on kadotettu ja työntekijät nähdään instituutioiden jatkona -robotteina joilla on loppumaton kärsivällisyys ja paineen sietokyky, - pitää välittää, kuulla ja nähdä, olla läsnä ja ymmärtää vaikka lapsi, nuori tai aikuinen käyttäytyisi kuinka ala-arvoisesti. Jos jostain syystä et tässä onnistu on asiakas, oppilas, potilas tms. kännykän kanssa kuvaamassa tai nauhoittamassa ja levittämässä "tosi tarinaansa" ympäri somea ja haaskalla naureskelijat tykkäävät ja jakavat. Lopulta mennään varmaan ihan tavallisessakin asiakaspalvelutyössä siihen että kaikki asiakaspalvelutilanteet kuvataan ja riita-asioissa soitetaan poliisi paikalle näiden paskajuttujen leviämisen estämiseksi.
When the goings get weird, the weird turn pro
Avatar
Lassie
Jessica Fletcher
Viestit: 3045
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Opettajalta meni hermot

Viesti Kirjoittaja Lassie »

Videolla räyhäävä opettaja saa laajaa tukea ja ymmärrystä: "Kyse on joukkokiusaamisesta, jota ei voi sallia"

KOTIMAA JULKAISTU 13.10.2016 13:59

Lukijoiden mielipiteet Lahden Kärpäsen koulun sanaharkasta oppilaiden ja opettajan kesken ovat olleet hämmästyttävän yksimielisiä: oppilaiden käytöstä opettajaa kohtaan paheksutaan ja ihmetellään, miksi on tultu tilanteeseen, jossa opettajaa ei enää kunnioiteta lainkaan.

OAJ:n kehityspäällikkö Nina Lahtinen kertoo tietävänsä tapauksesta ja on pöyristynyt myllytyksestä, johon opettaja on joutunut.

– Olisin järkyttynyt, jos yleinen mielipide olisi toisin päin, eli että olisi hyväksyttävää käyttäytyä kuten oppilaat olivat tehneet.
Lahtinen sanoo olettavansa, että jokainen ymmärtää sen, että opettaja tekee työtään.

– Kenenkään ei pidä joutua omalla työpaikallaan tuollaisen kohtelun kohteeksi.

– Siinähän on joukkokiusaamisesta kyse, jos ne ihmiset, joiden kanssa päivän vietät ja joiden tulevaisuudesta ja hyvinvoinnista kannat huolta, käyttäyvät niin, että he haluavat saada sinut sellaiseen tilaan, että menetät hermosi. Tällaista yhteiskunnasamme ei voi sallia.

Laki edellyttää oppilaiden käyttäytyvän asiallisesti


Youtubeen laitetulla videolla näkyy, miten opettaja menettää malttinsa ja huutaa oppilaille. Oppilaat vastaavat huutelemalla ja kiroilemalla opettajalle. Samalla oppilaat kyseenalaistavat opettajan taidot.

– Tilanne on lähtenyt menemään väärin jo siinä, että nämä oppilaat eivät ole käyttäytyneet sen mukaisesti, mitä laki edellyttää. Eli asiallisesti ja pitää tehdä annettuja tehtäviä.

Hän myös muistuttaa, että opetushallituksen järjestyssääntöohjeissa todetaan, että valokuvia ja videoita ei voi julkaista netissä ilman lupaa.

– Tämä opettaja on todella väärin kohdeltu ja huonossa tilanteessa sikäli, että nämä oppilaat ovat rikkoneet kaikkia niitä säädöksiä, jotka ovat tämän opettajan turvaksi säädetty.

Vanhempikaan ei ole helpossa tilanteessa, kun oma lapsi on käyttäytynyt väärin. Vanhempana sitä voi joutua myös kysymään itseltään, mikä on mennyt pieleen, kun tällaista viestiä tulee koululta.

Vanhempainilloissa eivät käy ne vanhemmat, joiden pitäisi

Lahtinen sanoo, että vanhempainillat ovat hyviä paikkoja käydä läpi tilanteita.

– Tämä on nyt kärjistetysti sanottu, mutta valitettavan usein vanhempainiltoihin tulevat vain ne vanhemmat, joiden lapsien kanssa ei ole mitään ongelmia.

– Joskus myös vanhempien näkemykset koulun järjestyssäännöistä saattaavat olla jopa täysin eriävät.
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artik ... ia/6116836
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.
Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7240
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: Opettajalta meni hermot

Viesti Kirjoittaja Tiina »

Opettaja on lehtitietojen mukaan nyt sitten jäänyt virkavapaalle. Pikkukullannuput nyt sitten ilmeisesti saivat mitä halusivat. :|
Vastaa Viestiin