Tolkuttomilla poliiseilla EI ole rajoja

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Avatar
Scruffy
Martin Riggs
Viestit: 648
Liittynyt: Pe Kesä 21, 2013 8:19 pm

Re: Poliisin ammattitaito heikentynyt?

Viesti Kirjoittaja Scruffy »

Sääli kun täällä ei ole resursseja muskeliveneisiin, urheiluautoihin ja pastellinsävyisiin pukuihin, mutta jos pikkumaistiaisella osaa tosiaan päätellä laadun, alkuperämaan ja kauppiaankin tulee mieleen että tavaraan on taidettu tutustua turhankin läheisesti jopa siviilissä.
Jail's not so bad. You can make sangria in the toilet. Course, it's shank or be shanked.

ReissuLasse
Jessica Fletcher
Viestit: 3218
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Poliisin ammattitaito heikentynyt?

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

Onko Suomen poliisi muuten ainoa maailmassa joka kuljeksii kesät talvet samat haalarit päällä? Ymmärrän kyllä että kyseessä on suojapuku mutta kyllä koppalakki, kauluspaita ja suorat housut toisi enemmän auktoriteettiä.

Avatar
Rescuer
Perry Mason
Viestit: 3642
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Poliisin ammattitaito heikentynyt?

Viesti Kirjoittaja Rescuer »

ReissuLasse kirjoitti:Onko Suomen poliisi muuten ainoa maailmassa joka kuljeksii kesät talvet samat haalarit päällä? Ymmärrän kyllä että kyseessä on suojapuku mutta kyllä koppalakki, kauluspaita ja suorat housut toisi enemmän auktoriteettiä.
Itse asiassa on erikseen kuulemma kesä- ja talvihaalari. Tosin ilmeisesti moni käyttää talvihaalaria vasta äärimmäisessä hädässä...
Käsittääkseni nykyinen haalari on ihan poliisien oma toive.
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...

Avatar
Luupää
Perry Mason
Viestit: 3848
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 10:03 pm

Re: Poliisin, lainsäätäjien ja muiden viranomaisten älyttömy

Viesti Kirjoittaja Luupää »

Belker kirjoitti:Puun nimi on muuttunut. Toivottavasti tänne ei ala tulla kaikenlaisten virkamiesten juttuja, vaan pysyttäisiin poliisin, syyttäjälaitoksen ja tuomioistuimien tekemisissä. Muita virkamiehiä: kuntien hallintoporukat, opettajat, lastenvalvojat, ympäristö- ja elintarvikeviranomaiset, voudit, kunnan tekniset äijät, parkkipirkot, ministeriöiden väki jne.
Eipä haittaa vaikka tulisikin, nykyisen helposti ymmärrettävän otsikon mukaisesti. Esimerkkiryhmien tekemissä rikoksissa on vieläpä se inhottava puoli että ne usein vaikuttavat isoihin ihmisryhmiin.

Yksi rikostyyppi joka erityisesti jurppii on kun viranomainen rikkoo nimenomaan niitä sääntöjä joita se/hän itse valvoo. Erinomaisen esimerkin sen sortin sikailusta tarjoavat Itä-Suomen vauhdista pitävät apulaispoliisipäällikkö ja kumppanit.

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/koti ... ta/2193082
Itä-Suomen apulaispoliisipäällikköä epäillään törkeästä liikennerikoksesta
11.12.2015

Itä-Suomen poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikköä Jarmo Nykästä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Hän ajoi poliisin tutkaan tiistaina 132 kilometrin tuntinopeutta paikalla, jossa on 80 kilometrin tuntinopeusrajoitus. Kova ylinopeus mitattiin Juvalla valtatie 5:llä.

Poliisipartio otti Nykäsen ajokortin pois ja antoi hänelle rangaistusvaatimuksen asiasta. Asia tutkitaan toisessa poliisipiirissä niin, että tutkinnanjohtajana toimii Salpausselän syyttäjänviraston syyttäjä Heikki Stenius.

Nykäsen mitattu nopeusrajoituksen ylitys oli iso. Tapahtuma-aikaan ajorata oli kuiva ja ajo-olosuhteet normaalit. Kaikki nämä tekijät vaikuttavat lopulta esimerkiksi ajokiellon pituuteen.

Nykänen työskentelee poliisilaitoksessa lupapalvelut-linjan johtajana ja hänen vastuulleen ovat kuuluneet esimerkiksi ajokortti- ja ajokieltoasiat.

Itä-Suomen poliisilaitoksen johdossa ylinopeudesta kiinnijääminen on jo toinen tapaus tänä vuonna. Keväällä laitoksen laillisuusvalvontayksikössä toimiva virkamies ajoi ylinopeutta poliisin automaattiseen liikennevalvontaan.

Poliisiylitarkastaja Pentti Nurminen sai sakot ajettuaan yli 90 kilometrin tuntinopeutta 80 kilometrin tuntinopeusalueella Varkauden ja Liperin välillä.
"Älkää tehkö niin kuin minä teen, vaan niinkuin minä sanon.", saarnasi aikoinaan jo peräkylän pappi.

Tulee väkisinkin mieleen kysyä että miten tarpeellisia ovat sellaiset rajoitukset, joita niitä valvovat ja niiden rikkomisista rangaistuksia jakelevat viranomaisetkaan eivät noudata eli pidä mielekkäinä?

Tulihan tästä herra apulaispoliisipäällikölle vähän seuraamuksiakin:

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/koti ... ia/2222121
Apulaispoliisipäällikkö siirrettiin toisiin tehtäviin liikennerikosepäilyn takia
26.1.2016

Itä-Suomen poliisipäällikkö Taisto Huokko on siirtänyt Itä-Suomen poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikön toistaiseksi toisiin tehtäviin liikennerikosepäilyn takia.

Apulaispoliisipäällikkö Jarmo Nykästä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta valtatie 5:llä Juvalla viime joulukuussa (SS 12.12.2015). Huokon mukaan Nykänen siirrettiin asian esitutkinnan ja syyteharkinnan ajaksi toisiin tehtäviin lupapalvelut-linjan johdosta.

Nykäsen vakiotyö oli johtaa koko Itä-Suomen alueella poliisin lupapalveluja, joissa ratkaistaan muun muassa ajokieltoasioita.

– Toimenkuvaa muutettiin tilapäisesti, koska tutkinnanjohtaja katsoi Nykästä olevan syytä epäillä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta eikä lievemmästä nimikkeestä.

– Näin ratkaisu on laitoksella yhdenmukainen muiden tilanteiden kanssa.

Poliisiin kohdistuva rikosepäily tutkitaan aina toisella laitoksella syyttäjän johdolla. Nykäsen tapauksen esitutkinta on valmistunut ja siirtynyt nyt syyteharkintaan.

– Toivottavasti asia käsitellään nopeasti syyteharkinnassa, Huokko toteaa.

Nykäsen epäillään ajaneen 80 kilometrin tuntinopeusrajoitusalueella 132 kilometrin tuntinopeutta.
Pakkorako, sanoisin. Nykänenhän ottikin jo kaasupolkimella kantaa siihen, miten tarpeellisena hän itse pitää oman toimialueensa nopeusrajoitusten noudattamista. Mutta vallan surkuhupaisaa olisi jos ajokieltoja jakelisi muille vauhtiveikko jonka oma kortti olisi hyllyllä! XD Siinä voisivat jo vähän uneliaammatkin havahtua mietimään sekä Nykäsen motiiveja kyseisessä toimessa että motivoitumisen tasoa...
Kun linkität niin kopioi teksti samalla ketjuun, koska monet linkit lakkaavat ajan mittaan toimimasta ja asia katoaa bittiavaruuteen.

Avatar
PiikkiSika
Adrian Monk
Viestit: 2808
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: Suomi perustaa oman NSA:n? - Kyberturvallisuusmietintö

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika »

jaa-jaa kirjoitti:Uusi kyberturvallisuus-hanke. (ei, tämä avaus ei liity maahanmuttoon :D)

Puolustusministeriö julkaisi hiljattain mietinnön, "Suomalaisen tiedustelulainsäädännön suuntaviivoja", joka löytyy tästä: http://www.defmin.fi/files/3016/Suomala ... iivoja.pdf

Paperi on raskaslukuinen. Syventymällä selviää, että takana on puolustusvoimien lisäksi sisäisiä toimijoita: sisäministeriö, Supo, KRP, ulkoministeriö, Poliisi.

Ajatus on päällisin puolin:
"Työryhmä ehdottaa harkittavaksi, että hallitus käynnistäisi tarvittavat toimenpiteet tiedustelua koskevan säädösperustan luomiseksi. Tiedustelun tarkoituksena olisi hankkia kansallisen turvallisuuden kannalta välttämätöntä tietoa vakavista kansainvälisistä
uhista.
...(lyhennetty)...
Puolustusvoimille ja Suojelupoliisille tulisi harkita toimivaltuuksia ulkomaan tiedusteluun, jossa hankittaisiin tietoja henkilöiltä ja tietojärjestelmistä."
Mietinnöstä nousi pieni myrsky vesilasissa, jota käsiteltiin kevyesti mediassakin. Väittelyä käydään enemmän somessa. Viestintäministeriö tyrmäsi mietinnön lähes kokonaan.

Mietinnön johtopäätöksissä avataan mahdollisuudet laajamittaiseen ja läpitunkevaan massavalvontaan, jota varten perustettaisiin erillinen organisaatio.
"Työryhmä lähtee siitä, että yritystoimijoille ei ehdotettaisi velvollisuutta luovuttaa salausavaimia tai asentaa ohjelmistoihin ja laitteistoihin takaportteja. Toiminnan järjestäminen kuitenkin edellyttäisi, että teleyrityksille tai rajat ylittävien tietoliikennekaapeleiden omistajille asetetaan velvoite osoittaa liityntäpisteet sekä antaa tämän edellyttämät tiedot tietoliikennetiedustelun toteuttamisesta vastaavalle viranomaiselle.

----

..lailla voidaan perustuslain mukaan säätää välttämättömistä rajoituksista tällaisen viestin salaisuuteen vain yksilön tai yhteiskunnan turvallisuutta taikka kotirauhaa vaarantavien rikosten tutkinnassa, oikeudenkäynnissä ja turvallisuustarkastuksessa sekä vapaudenmenetyksen aikana. Tiedustelutarkoituksessa toteutettavasta tietoliikennetiedustelusta ei siten näyttäisi olevan mahdollista säätää perustuslakia muuttamatta"
Poliisijohto oli kovin innostunut massavalvonnasta, ainakin lausunnoista päätellen.

Tyrmäyksiä moiselle "electronic police state"-haaveille on tullut joka suunnasta. Yksinkertaistettuna: työryhmä käyttää termiä "yhteiskuntaa vakavasti vaarantavia uhkia", mutta herras ja rouvas-työryhmä ei pystynyt alkuunkaan kertomaan että mitä nuo uhat ovat.

Ja mikä pahinta, ei aavistustakana miten noita uhkia torjutaan. Itse asiassa puuttui käisitys perusasioistakin - mitä on virustorjunta, mitä on palvelunestohyökkäykset, mitä on valtiollinen vakoiluohjelma.

Kuvaavaa on, että 146 sivuisessa paperissa on 3 sivua tekstiä kyberturavallisuuden nykytilasta - eikä sanaakaan todellisista uhkakuvista. Suuri osa tuostakin 3 sivusta menee alaotsikiden alla olevaan tyjään kappaletilaan.

Yritin selvitellä somesta silmäätekevien mielipiteitä. Eduskuntaehdokas Fobba pyörittelee samaa termiä, osaamatta sanoa mitä uhkia vastaan nyt oikein pitäisi massaseulonta perustaa. Kuitenkin erittäin myönteinen massavalvonnalle - saahan sillä Ylilaudan ja Minfon käyttäjät sekä heidän sosiaaliset suhteensa selvitettyä ja rekisteröiyä, noin varmuuden vuoksi. Tulevia tai nykyisiä "kansainvälisiä vakavia uhkiahan" Suomen nettifoorumit ovat täynnä. Pommi-sanan seulominen suomalaisten sähköpostiliikenteestä on kovin houkutteleva ajatus, Epri-rekisterimerintöineen :D. Ok, no rekisteröintiä Fobba ei uskaltanut julkisesti kannattaa....

Tekniset politiikan asiantuntijat taas jäävät kommenteissaan jumiin tunnistamistietoja koskeviin viestintälakeihin. Hekään eivät ymmärrä hölyn pöläystä itse uhkista - ei sisäisistä eikä ulkoisista.

Loppupeleissä viranomaisia näyttää kiinnostavan Suomen kansalaisten sisäinen massavalvonta, ei niinkään ulkoisten uhkien torjuminen.

Kokonaisuutena tyhjä mietintö, sanon minä. Surullista kuinka pihalla kansainvälisestä kyberturvallisuudesta päättäjät ovat. Ainoa anti oli, että KRPn ja PolHallituksen johtajat haluavat valvoa suomalaisten facebook/suoli24-kirjoituksia.
Tämä nyt on aikalailla "tarkastelusuunta" dilemma, eli asiaa kantsii miettiä myös toisesta näkökulmasta...
Pientä pohdintaa voi itse kukin harjoittaa miettimällä sitä, minkälaista oli viranomaisten toiminta esim. aikana ennen 90-luvulla alkanutta "esitutkinta- ja pakkokeinolakia".. voin sanoa oli muuten aika villiä - käytännössä kaikki mieliin juolahtavat soveltuvat keinot oli käytettävissä... peitetoimintaa, valeostoja jne. harrastettiin ihan fiilispohjalta ja ilman mitään sen suurempaa valvontaa... sillä vain lopputulos oli merkitsevää, ja sitähän vaikka sitten vähän ohjattiin, joku vois jopa sanoa että rakennettiin tyhjästä, ja putkaankin pääsi pariksi viikoksi pelkästään poliisin päätöksellä...Hah! Summa-summarum: niin kauan kun ei ole toimia ohjaavia lakeja - on vallassa muut käytännöt... puolustusvoimilla on käsittääkseni tälläkin hetkellä aika pirun hyvät mahikset tehdä jos jonkinlaista kikkailua juurikin siitä syystä, että pv:n tiedustelutoimintaa ohjaavat pykälät on niin pirun löyhät - itse en siis tästä syystä hirveesti hehkuta ko. lakialoitteen (vai onko vielä edes aloite vaiheessa..??) puolesta, sillä pv:llä tulisi olla mahdollisuus tehdä teidustelua juurikin niin syvällisesti kuin tilanne vaatii - ilman pelkoa siitä, että joku polttaa sormensa yrittäessään paljastaa "maatamme mahdollisesti uhkaavien voimien toimia". Eipä muuta.
! ! ! Eläköön EU-direktiivit ja kansan syväkyykky ! ! !

steve
Armas Tammelin
Viestit: 75
Liittynyt: La Tammi 23, 2016 12:53 pm

Re: Suomi perustaa oman NSA:n? - Kyberturvallisuusmietintö

Viesti Kirjoittaja steve »

PiikkiSika kirjoitti:
jaa-jaa kirjoitti:Uusi kyberturvallisuus-hanke. (ei, tämä avaus ei liity maahanmuttoon :D)

Puolustusministeriö julkaisi hiljattain mietinnön, "Suomalaisen tiedustelulainsäädännön suuntaviivoja", joka löytyy tästä: http://www.defmin.fi/files/3016/Suomala ... iivoja.pdf

Paperi on raskaslukuinen. Syventymällä selviää, että takana on puolustusvoimien lisäksi sisäisiä toimijoita: sisäministeriö, Supo, KRP, ulkoministeriö, Poliisi.

Ajatus on päällisin puolin:
"Työryhmä ehdottaa harkittavaksi, että hallitus käynnistäisi tarvittavat toimenpiteet tiedustelua koskevan säädösperustan luomiseksi. Tiedustelun tarkoituksena olisi hankkia kansallisen turvallisuuden kannalta välttämätöntä tietoa vakavista kansainvälisistä
uhista.
...(lyhennetty)...
Puolustusvoimille ja Suojelupoliisille tulisi harkita toimivaltuuksia ulkomaan tiedusteluun, jossa hankittaisiin tietoja henkilöiltä ja tietojärjestelmistä."
Mietinnöstä nousi pieni myrsky vesilasissa, jota käsiteltiin kevyesti mediassakin. Väittelyä käydään enemmän somessa. Viestintäministeriö tyrmäsi mietinnön lähes kokonaan.

Mietinnön johtopäätöksissä avataan mahdollisuudet laajamittaiseen ja läpitunkevaan massavalvontaan, jota varten perustettaisiin erillinen organisaatio.
"Työryhmä lähtee siitä, että yritystoimijoille ei ehdotettaisi velvollisuutta luovuttaa salausavaimia tai asentaa ohjelmistoihin ja laitteistoihin takaportteja. Toiminnan järjestäminen kuitenkin edellyttäisi, että teleyrityksille tai rajat ylittävien tietoliikennekaapeleiden omistajille asetetaan velvoite osoittaa liityntäpisteet sekä antaa tämän edellyttämät tiedot tietoliikennetiedustelun toteuttamisesta vastaavalle viranomaiselle.

----

..lailla voidaan perustuslain mukaan säätää välttämättömistä rajoituksista tällaisen viestin salaisuuteen vain yksilön tai yhteiskunnan turvallisuutta taikka kotirauhaa vaarantavien rikosten tutkinnassa, oikeudenkäynnissä ja turvallisuustarkastuksessa sekä vapaudenmenetyksen aikana. Tiedustelutarkoituksessa toteutettavasta tietoliikennetiedustelusta ei siten näyttäisi olevan mahdollista säätää perustuslakia muuttamatta"
Poliisijohto oli kovin innostunut massavalvonnasta, ainakin lausunnoista päätellen.

Tyrmäyksiä moiselle "electronic police state"-haaveille on tullut joka suunnasta. Yksinkertaistettuna: työryhmä käyttää termiä "yhteiskuntaa vakavasti vaarantavia uhkia", mutta herras ja rouvas-työryhmä ei pystynyt alkuunkaan kertomaan että mitä nuo uhat ovat.

Ja mikä pahinta, ei aavistustakana miten noita uhkia torjutaan. Itse asiassa puuttui käisitys perusasioistakin - mitä on virustorjunta, mitä on palvelunestohyökkäykset, mitä on valtiollinen vakoiluohjelma.

Kuvaavaa on, että 146 sivuisessa paperissa on 3 sivua tekstiä kyberturavallisuuden nykytilasta - eikä sanaakaan todellisista uhkakuvista. Suuri osa tuostakin 3 sivusta menee alaotsikiden alla olevaan tyjään kappaletilaan.

Yritin selvitellä somesta silmäätekevien mielipiteitä. Eduskuntaehdokas Fobba pyörittelee samaa termiä, osaamatta sanoa mitä uhkia vastaan nyt oikein pitäisi massaseulonta perustaa. Kuitenkin erittäin myönteinen massavalvonnalle - saahan sillä Ylilaudan ja Minfon käyttäjät sekä heidän sosiaaliset suhteensa selvitettyä ja rekisteröiyä, noin varmuuden vuoksi. Tulevia tai nykyisiä "kansainvälisiä vakavia uhkiahan" Suomen nettifoorumit ovat täynnä. Pommi-sanan seulominen suomalaisten sähköpostiliikenteestä on kovin houkutteleva ajatus, Epri-rekisterimerintöineen :D. Ok, no rekisteröintiä Fobba ei uskaltanut julkisesti kannattaa....

Tekniset politiikan asiantuntijat taas jäävät kommenteissaan jumiin tunnistamistietoja koskeviin viestintälakeihin. Hekään eivät ymmärrä hölyn pöläystä itse uhkista - ei sisäisistä eikä ulkoisista.

Loppupeleissä viranomaisia näyttää kiinnostavan Suomen kansalaisten sisäinen massavalvonta, ei niinkään ulkoisten uhkien torjuminen.

Kokonaisuutena tyhjä mietintö, sanon minä. Surullista kuinka pihalla kansainvälisestä kyberturvallisuudesta päättäjät ovat. Ainoa anti oli, että KRPn ja PolHallituksen johtajat haluavat valvoa suomalaisten facebook/suoli24-kirjoituksia.
Tämä nyt on aikalailla "tarkastelusuunta" dilemma, eli asiaa kantsii miettiä myös toisesta näkökulmasta...
Pientä pohdintaa voi itse kukin harjoittaa miettimällä sitä, minkälaista oli viranomaisten toiminta esim. aikana ennen 90-luvulla alkanutta "esitutkinta- ja pakkokeinolakia".. voin sanoa oli muuten aika villiä - käytännössä kaikki mieliin juolahtavat soveltuvat keinot oli käytettävissä... peitetoimintaa, valeostoja jne. harrastettiin ihan fiilispohjalta ja ilman mitään sen suurempaa valvontaa... sillä vain lopputulos oli merkitsevää, ja sitähän vaikka sitten vähän ohjattiin, joku vois jopa sanoa että rakennettiin tyhjästä, ja putkaankin pääsi pariksi viikoksi pelkästään poliisin päätöksellä...Hah! Summa-summarum: niin kauan kun ei ole toimia ohjaavia lakeja - on vallassa muut käytännöt... puolustusvoimilla on käsittääkseni tälläkin hetkellä aika pirun hyvät mahikset tehdä jos jonkinlaista kikkailua juurikin siitä syystä, että pv:n tiedustelutoimintaa ohjaavat pykälät on niin pirun löyhät - itse en siis tästä syystä hirveesti hehkuta ko. lakialoitteen (vai onko vielä edes aloite vaiheessa..??) puolesta, sillä pv:llä tulisi olla mahdollisuus tehdä teidustelua juurikin niin syvällisesti kuin tilanne vaatii - ilman pelkoa siitä, että joku polttaa sormensa yrittäessään paljastaa "maatamme mahdollisesti uhkaavien voimien toimia". Eipä muuta.
http://www.hs.fi/kotimaa/a1426999163822

steve
Armas Tammelin
Viestit: 75
Liittynyt: La Tammi 23, 2016 12:53 pm

Re: Poliisin, lainsäätäjien ja muiden viranomaisten älyttömy

Viesti Kirjoittaja steve »

Harvoin näin älyttömiä ehdotuksia saa lukea.Päivi Räsäsen ikuisuusprojekti joka onneksi on jopa Niinistön suulla kumottu tässä muodossa.Ameriikan malliahan tässä haetaan samalla kun NATO:a yritetään tuputtaa valtamedian toimesta kansalaisille.Konstit on samat kuin maahanmuuttopolitiikassa,voi vittu mihin tää maa on menossa :twisted:

Avatar
PiikkiSika
Adrian Monk
Viestit: 2808
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: Poliisin, lainsäätäjien ja muiden viranomaisten älyttömy

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika »

steve kirjoitti:Harvoin näin älyttömiä ehdotuksia saa lukea.Päivi Räsäsen ikuisuusprojekti joka onneksi on jopa Niinistön suulla kumottu tässä muodossa.Ameriikan malliahan tässä haetaan samalla kun NATO:a yritetään tuputtaa valtamedian toimesta kansalaisille.Konstit on samat kuin maahanmuuttopolitiikassa,voi vittu mihin tää maa on menossa :twisted:

ko. hesarin artikkelista pigupätkä
...Poliisi on muistion mukaan onnistunut oman tiedonhankintansa ja vihjeiden avulla estämään useita vakavia rikoksia, esimerkiksi koulusurmia. Näyttöä ei kuitenkaan aina ole kertynyt riittävästi, koska toimintaan on jouduttu puuttumaan liian aikaisin...
Hyvä että on saatu estettyä koulusurmia, ei siinä mitään. Mutta eikös tämmönen lain käyttö johtaisi siihen, että poliisin toimia ohjataan siihen, että on tärkeämpää saada kovia tuomioita kuin siihen, että ennalta ehkäistäisiin ko. rikoksia... oisko jees jos poliisipartio katsoisi vierestä kun ravintolasta poistuva känninen hoipertelija hyppää rattiin, antaa tän lähteä ajamaan ja pysäyttää vasta sitten kun hemmo ajaa kolarin tms.. joo ei olis!
! ! ! Eläköön EU-direktiivit ja kansan syväkyykky ! ! !

steve
Armas Tammelin
Viestit: 75
Liittynyt: La Tammi 23, 2016 12:53 pm

Re: Poliisin, lainsäätäjien ja muiden viranomaisten älyttömy

Viesti Kirjoittaja steve »

Suomen oma patriot act
https://fi.wikipedia.org/wiki/Patriot_Act
Ei jeesus prkl

rostedt
Armas Tammelin
Viestit: 79
Liittynyt: To Kesä 06, 2013 5:44 am

Poliisi pahoinpiteli asiakkaansa

Viesti Kirjoittaja rostedt »

Tönäisi putkaan viedyn naama edellä pleksilasia päin - sakkoihin tuomitun poliisin virka puntarissa

Hämeen poliisi joutuu päättämään voiko sen virassa työskennellä pahoinpitelytuomion saanut konstaapeli.

Poliisimies haki Itä-Suomen hovioikeudesta muutosta sakkotuomioon, joka hänelle määrättiin Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa viime joulukuussa.

Hämeen poliisipäällikkö Tapio Saarni sanoo, että tapaus ratkaistaan pikaisesti.

- Asia on valmistelussa oikeusyksikössä. Poliisi on ollut normaaliin tapaan viranhoidossa, kun asiassa on ollut valitus vireillä.

Käräjäoikeus tuomitsi vanhemman konstaapelin virassa toimivan poliisin 25 päiväsakkoon pahoinpitelystä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.



Hovioikeus ei antanut käräjäoikeuden tuomiosta valittaneelle poliisille asiassa jatkokäsittelylupaa. Poliisi vaati syytteiden ja korvausvaatimusten hylkäämistä.

Pahoinpitely tapahtui Lahden poliisilaitoksella joulukuussa 2014, kun kiinniotetulle 21-vuotiaalle miehelle tehtiin tarkastusta ennen putkaan laittoa.

Tällöin poliisi oli tönäissyt kyykistellyttä miestä selästä, minkä seurauksena tämän kasvot olivat osuneet tarkastustiskin pleksilasiin.

Mies oli otettu kiinni keskikaupungilta häiriökäyttäytymisen takia. Mies oli myös näyttänyt keskisormeaan poliisipartiolle.

Hovioikeus antoi asiassa päätöksensä tiistaina. Sen mukaan käräjäoikeuden tuomio jää pysyväksi.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016051 ... 9_uu.shtml

Yllättävää että on päästy käräjille saakka poliisitalon sisällä tapahtuneiden asioiden takia. Eikö näistä tipu yleensä pienet moitteet kantelun päätteeksi?

Avatar
TieD
Sabrina Duncan
Viestit: 365
Liittynyt: To Helmi 18, 2016 12:58 pm
Paikkakunta: Viljandi

Re: Poliisi pahoinpiteli asiakkaansa

Viesti Kirjoittaja TieD »

Varmastihan näitä vastaavia tapahtuu enemmän kuin mitä julkisuuteen tulee,muttamutta,kyllä täällä Suomessa sentään JOTAIN tutkitaan.Ihan voi miettiä minkälaista mahtaa meno,ja varsinkin tapausten tutkinta olla vaikka ihan tuossa itänaapurissa.Etelänaapurikin saattaa vielä olla vähän "vitunkoväliä" asenteella,jos joku kohtelustaan menee valittamaan eteenpäin.
Eikä tuosta tapauksestakaan tiedä minkälainen tilanne,ja kuinka "viaton" tuo tönäisty mies on.
Eihän poliisi silti saisi provosoitua mitään toiselle kostoksi tekemään.Siksi ihan jokainen meistä ei poliisiksi sovikaan,kukapa ei haluaisi vetää turpaan esim.pedofiilia,raiskaajaa ym.
___________________________________________________________________
-Älä Verneri purista rottaa kovaa,siltä lähtee henki.
-Kissa!!
-Niin,kissalta lähti henki ku sä puristit kovaa.

Avatar
Luupää
Perry Mason
Viestit: 3848
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 10:03 pm

Re: Poliisin, lainsäätäjien ja muiden viranomaisten älyttömy

Viesti Kirjoittaja Luupää »

'
Poliisimies protestilinjalla.

http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2320289
16.11.2016

Lahtelaispoliisi ajoi ylinopeutta tiheään tahtiin - tienvarsikamera välähti lähes 200 kertaa

Lahtelaisen vanhemman konstaapelin ajamat toistuvat ylinopeudet ovat johtamassa esitutkintaan. Miehen epäillään tieten tahtoen ylittäneen nopeusrajoituksia niin, että tienvarsikamera on välähtänyt.

Ylinopeudet ovat olleet niin vähäisiä, että kuljettaja on saanut joka kerta pelkän kirjallisen huomautuksen. Niitä on kuitenkin kertynyt lähes 200, joten kameravalvonnasta vastaavalle poliisin liikenneturvallisuuskeskukselle on tullut huomattavasti työtä yhdestä ja samasta asiakkaasta.

Konstaapeli on käyttänyt omaa autoaan ja toiminut joko kokonaan tai osittain vapaa-ajallaan. Tutkinnassa selvitetään muun muassa, onko samaan puuhaan käytetty myös virka-aikaa.

Asiaa tutkitaan virkavelvollisuuden rikkomisena ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Jutun selvittämisen yhteydessä punnitaan sekin, onko konstaapelin menettely ollut omiaan heikentämään poliisiin kohdistuvaa luottamusta.

Jutun tutkinnanjohtaja, kihlakunnansyyttäjä Tapio Mäkinen Länsi-Uudenmaan syyttäjänvirastosta huomauttaa, että tässä vaiheessa puhutaan vasta epäilyistä. Tienvarsikameroiden ottamat kuvat ovat kuitenkin kiistattomia tosiasioita.

- Luonnehtisin asiaa hieman poikkeukselliseksi.

Automaattisten valvontalaitteiden ottamat kuvat ovat kertyneet muutaman kuukauden ajalta, mutta ajoittain kamera on välähtänyt jopa muutaman minuutin välein. Kuvia on tullut useammasta kamerasta.

Rikoksista epäilty vanhempi konstaapeli Olli Rauhala ei tässä vaiheessa halua kommentoida asiaa mitenkään. Hän haluaa odottaa, kunnes juttu on selvitetty.

- Sitten ollaan keskustelua varten tukevammalla pohjalla.

Rauhala työskentelee Lahden pääpoliisiasemalla Hämeen poliisilaitoksella. Hän arvosteli vajaa kuukausi sitten Etelä-Suomen Sanomissa (ESS 27.10.2016) nopeusvalvonnan painottumista liikaa kameravalvontaan. Haastattelussa hän arvioi, että tienvarsikamerat ovat monin tavoin puutteellinen keino ylinopeuksien hillitsemiseen ja ne syövät liikaa poliisin voimavaroja. Samalla hän arvosteli poliisin hallintoa haluttomuudesta nähdä edellä mainittuja epäkohtia.

Hämeen poliisilaitoksen päällikkö Tapio Saarni arvioi myöhemmin ESS:lle, että Rauhalan kommentointi liikkui sallitun ja kielletyn käyttäytymisen rajamailla. Esitetyt kommentit eivät kuitenkaan olleet syynä siihen, että nyt tutkittavana oleva tapaus tuli esille.
Onkohan ukko joutunut mielestään liikaa käymään läpi noita kameratallenteita? Ei taida sitä poliisityön hohdokkainta hommaa olla.
Kun linkität niin kopioi teksti samalla ketjuun, koska monet linkit lakkaavat ajan mittaan toimimasta ja asia katoaa bittiavaruuteen.

Avatar
Rescuer
Perry Mason
Viestit: 3642
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Poliisin, lainsäätäjien ja muiden viranomaisten älyttömy

Viesti Kirjoittaja Rescuer »

Luupää kirjoitti: Onkohan ukko joutunut mielestään liikaa käymään läpi noita kameratallenteita? Ei taida sitä poliisityön hohdokkainta hommaa olla.
Koko Suomen kuvat seuloo nykyään se palsternakan pulju, Malmillakohan majaansa pitävät. Juurihan palsternakka halusi reilusti lisää kameroita, kun heillä ei lisähenkilöstölle riitä työt. Ihmiset kun eivät enää ota niin usein selfieitä kamerapöntöillä, niin työt ja valtion tulot vähenee...
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...

Avatar
Luupää
Perry Mason
Viestit: 3848
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 10:03 pm

Re: Poliisin, lainsäätäjien ja muiden viranomaisten älyttömy

Viesti Kirjoittaja Luupää »

^
Eihän kameroita lisää tarvita, riittää kun asentaa olemassa olevat juuri sinne missä ovat turhauttavimmat nopeusrajoitukset. Alkaa hommia riittää yllin kyllin lisähenkilöstöllekin.

Esimerkkitapaus Varkaudesta:

http://yle.fi/uutiset/3-8974440
21.6.2016

Poliisi voi joutua kytkemään liikennevalvontakameran pois päältä, jos autoilijat eivät kerta kaikkiaan pysty ajamaan sen ohi nopeusrajoituksen mukaisesti. Näin kävi Varkaudessa, jossa hiljattain korjattu nopeuskamera otti tuhansia kuvia viikossa.

Pitkään käytöstä pois ollut nopeusvalvontakamera yllätti autoilijat pahan kerran Varkaudessa. Kaupunkialueella oleva kamera on ollut toimimattomana kahden vuoden ajan. Se saatiin kuntoon 10. kesäkuuta ja kymmenessä päivässä ylinopeuskuvia kertyi yli 4 100.

– Varkautelaiset ehtivät tottua siihen, että valvontakamera ei räpsähdä, miettii vanhempi konstaapeli Tita Poikonen poliisin valvontayksiköstä.

Kuvia tuli lopulta niin paljon, ettei poliisin Malmilla sijaitseva liikenneturvallisuuskeskus pystynyt käsittelemään niitä kaikkia. Niinpä kamera on suljettu ainakin muutamaksi päiväksi. Ylikomisario Dennis Pasterstein toivoo tiedon kameravalvonnasta leviävän ja autoiljoiden rauhoittuvan tuona aikana. Hän sanoo kameran palaavan kuitenkin toimintaan juhannukseen mennessä.

Pastersteinin mukaan Varkauden tapaus niittää kyseenalaista kunniaa. Kamera on ottanut vuorokaudessa jopa 417 kuvaa, kun keskimäärin liikennevalvontakamerat välähtävät noin 40 kertaa vuorokaudessa.

– Se on niin kova luku, ettei vastaavaan ole taidettu päästä kuin Kehä ykkösellä.

Peltipoliisien suomenennätyksestä puhuttiin maaliskuussa, kun siirrettävä valvontakamera otti Kehä 1:llä parin vuorokauden aikana 1 700 kuvaa.

Varkaudessa ennätystahtiin yltänyt nopeuskamera sijaitsee aivan toisenlaisten liikennemäärien äärellä, Taipaleentiellä paloaseman luona. Paikalla on 40 kilometrin tuntirajoitus.
Nuo siirrettävät ovat kanssa tehokkaita ja nythän on ollut koekäytössä maijaan tai pakuun asennettava laitteisto. Saa nähdä tuleeko käyttöön ja yleistyykö.
Kun linkität niin kopioi teksti samalla ketjuun, koska monet linkit lakkaavat ajan mittaan toimimasta ja asia katoaa bittiavaruuteen.

Avatar
Rescuer
Perry Mason
Viestit: 3642
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Poliisin, lainsäätäjien ja muiden viranomaisten älyttömy

Viesti Kirjoittaja Rescuer »

Luupää kirjoitti: Nuo siirrettävät ovat kanssa tehokkaita ja nythän on ollut koekäytössä maijaan tai pakuun asennettava laitteisto. Saa nähdä tuleeko käyttöön ja yleistyykö.
Muutamaa tolppaa lukuun ottamatta kaikki nuo kamerat ovat siirrettäviä. Tolppia on varmaan kymmenen kertaa enemmän kuin kameroita.

Kamera-autot eivät ole enää todellakaan missään koekäytössä, kun ne ensimmäiset Ford Tourneot ovat menneet vaihtoonkin jo aikoja sitten. Ainakin kymmenen vuottahan noita on jo ollut. En nyt muista oliko niitä jo nyt se vähintään kaksi per poliisilaitos vai osaan vasta tulossa se toinen, mutta vähintään kerran viikkoon noita tulee nähtyä.
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...

Vastaa Viestiin