Irakilaiskaksosia epäiltiin terroristisista murhista - syytteet kaatuivat

Aiheet terrorismista ja terroriryhmistä tänne.
multsi
Sabrina Duncan
Viestit: 368
Liittynyt: Ti Touko 08, 2012 5:11 pm

Re: Irakilaiskaksosia epäillään terroristisista murhista

Viesti Kirjoittaja multsi »

Luokitellaanko näiden kahden torakan elättäminen vankilassa seuraavat 15-20v maahanmuuton kustannuksiin? entäs jo tähän mennessä käytetyt poliisin resurssit? Kalliiksi käy matututus tällä menolla.

teppo
Perry Mason
Viestit: 3959
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 5:38 pm

Re: 11 murhasta epäillyt kaksoset oikeudenkäynnissä

Viesti Kirjoittaja teppo »

Jukka Siintonen kirjoitti: Ei Jeesus lähetyskäskyssään tarkoittanut, että ihan kaiken paskan pitää antaa täyttää maa ja sitä paskaa pidellä kuin kukkaa kämmenellä.
Ei varsinaisesti liity aiheeseen.

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17032
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Irakilaiskaksosia epäillään terroristisista murhista

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

multsi kirjoitti:Luokitellaanko näiden kahden torakan elättäminen vankilassa seuraavat 15-20v maahanmuuton kustannuksiin? entäs jo tähän mennessä käytetyt poliisin resurssit? Kalliiksi käy matututus tällä menolla.
Jos ja kun tuomio tulee - siis vankilatuomio, niin meedian pitäisi kirjoittaa, että tuomittiin pariksi vuodeksi elämään ja kuntoutumaan veronmaksajain kustannuksella. Tuomion päätyttyä jatkavat loisimistaan saman tahon kustannuksella. Koska ihmisoikeudet.
turvapaikanhakija_teurastaa.jpg
turvapaikanhakija_teurastaa.jpg (37 KiB) Katsottu 6830 kertaa
Aamulehti

"Tp-hakija teurastaa, häntä hellikäämme, hyvinvoinnil hoidelkaa terroristiamme. Vokkikeskus lämpöinen hyväks olla voisi. Sinisilmät lähiövalaat ehkä avun toisi. Patjaksensa parahin tyttö levitellään, peitteheksi toinenkin hälle annetaanhan. Koraanin joiku kaunehin lauletaan me hälle, itse käymme uinumaan hänen vierellensä.

Poliisit ne vartioi uskollisna hälle, kunnes koittaa aamunkoi hän ei meitä heitä. Hyysäys paras lääke on, siitä nauttikaamme. Irakkiparan kuntohon aamuksi jo saamme".
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Irakilaiskaksosia epäillään terroristisista murhista

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

multsi kirjoitti:Luokitellaanko näiden kahden torakan elättäminen vankilassa seuraavat 15-20v maahanmuuton kustannuksiin? entäs jo tähän mennessä käytetyt poliisin resurssit? Kalliiksi käy matututus tällä menolla.
Jep. Eipä noita naahanmuuttajien aiheuttamia viranomaiskuluja yms seurannaisia ole todellakaan sisälletty miljardiluokkaan siitä huolimatta paisuneisiin arvioihin. Ei etsimisiä, ei vokkirokkeja, ei edes torjuttujen poistoja mahd. kotiutumisrahoineen(ei heitä sentään perseauki voi kotimatkalleen lähettää? Varmaa tietoa minulla ei Suomen käytännöistä ole).

On vaikuttanut kuitenkin sille alusta alkaen, että arvioiden esittäjät pitävät meitä tietämättöminä tolloina, jeesjeeskansaammehan on aiemmin voitu upottaa vaikka mitä tuubaa. Toisaalta sit tuntunut sille, että mitä helvetin sinisilmäistä verotulonjakajaa on virastoihin pesiytynytkään. Eivät he suomalaisten etua ainakaan aja, on opittu siellä että niille menee läpi kaikki paska. Ja heillä kaikilla on tosi tarpeeksi hyvinvointia. Töitäkin on vaikka irakkilaisille&afgoille jakaa. Ai niin, tänne tupsahtaneet nuoret irakin ex-toivot eivät osaa mitään, harvoin edes aakkosia ja somaleista en edes aloita.

Tässä muslimi-isin siittämien paskahousukarkuri-isisveljesten tapauksessa on sellainen vittumainen piirre, että antamalla heille tuomio varmistetaan se, että suomalaiset veronmaksajat ovat vastuussa näistä paskauskoteurastajista ihan vaikka vanhojen veljesten hautajaisiin saakka. Siis jos vaan päättävät jäädä Suomeen loisimaan mahd. tuomion jälkeen, emme voi heitä karkottaa, koska teurastajillakin on ihmisoikeudet ja oikeus tehdä mahdollinen joukkomurha Suomessa sillä varjolla.

Nimenomaan tästä syystä heidät olisi täytynyt luovuttaa sinne missä ovat leikkineet hirviöjumalaa allahin nimeen. Onhan se toki hienoa, että poliisistakin päästään joskus työmatkoille. Miksikähän tunnen tällä hetkellä suurta turhautumista, olenkohan viallinen yksilö. Tai ryssätrolli?
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.

jaskajokunen
Jane Marple
Viestit: 1053
Liittynyt: To Touko 15, 2014 4:20 pm

Re: Irakilaiskaksosia epäillään terroristisista murhista

Viesti Kirjoittaja jaskajokunen »

PiikkiSika kirjoitti:
Ollijoki kirjoitti:Tän viimeksi vangitun sukunimi on al-doori.täsmälleen saman niminen löytyy fbstä ,paikkakunta Vaasa ja tägänny ittensä tikritiin massamurhan ajankohtaan.profiilista ei paljastu sen ihmeempää,rasismia on vastustettu Vaasassa ja osallistuttu kaljakelluntaan.

Tämä ei voi pitää paikkaansa, sillä luotettavilta tahoilta (viranomaiset ja poliitikot) saadun tiedon mukaan, turvapaikanhakijoiden taustat ovat kunnossa, sillä Suomeen ei ole päästetty yhtäkään ns. vaarallista henkilöä, siitä on vastannut erittäin tehokas järjestelmä. Älkää siis huolestuko - valtakunnassa kaikki hyvin... erittäin hyvin.

" pää irti - kalja kelluntaa -pää irti - kalja kelluntaa..." (vanha Matulainen versio länsimaisesta kukilla tehtävällä "rakastaa - ei rakasta..." lorusta)
Tuo Al-doori oli vapautettu joulukuun alussa. Sen fb heräs henkiiin ja sinne tuli parissa päivässä miljoona päivitystä. Tuli asekuvia ja sotilaskuvia ynm vastaavaa, niitä ei aikaisemmin siellä näkynyt.

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17032
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Irakilaiskaksosia epäillään terroristisista murhista

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Poliisi kuunteli salaa irakilaiskaksosten huonetta ennen kiinniottoa – ”Jos sinulta kysytään Daesh-asioista...”

Ennen kiinniottoa poliisi kuunteli veljesten käyttämää huonetta. Poliisin mukaan toinen kaksosveljeksistä kertoi vankilassa olevansa Isisin terroristi toiselle vangille.
Poliisin esitutkinta terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä murhista syytettyjä irakilaiskaksosia vastaan alkoi, kun useat Suomessa olevat irakilaiset ottivat marraskuussa 2015 yhteyttä poliisiin ja kertoivat, että jompi kumpi irakilaiskaksosista esiintyy Isisin propagandavideolla punainen baretti päässään.

Videolla tämä barettimies teloittaa vähintään 11 sotilasta. Poliisi kuuli irakilaisia, jotka kertoivat tunnistaneensa kaksosveljekset videolla mm. ulkoisesta olemuksesta, ulkonäöstä, liikkumistavasta, puhetavasta, äänestä, murteesta sekä sormuksesta. Videolla tämä barettimies on pukeutunut maastohousuihin ja Diadora-merkkiseen pitkähihaiseen urheilupaitaan. Miehellä on pitkähköt mustat hiukset ja parta.

Ampumishetkellä barettimiehen vierellä on toinen henkilö, joka pitää näkyvästi esillä Isisin lippua.

Todistajien kertomukset vaihtelivat siitä, kumpi veljeksistä on videon ns. barettimies. Yksi todistaja kertoi nähneensä molemmat veljekset videolla. Osa todistajista on kaksosveljesten tapaan sunnimuslimeja, jotkut shiiamuslimeja ja yksi poliisin kuulustelemista todistajista on kertonut olevansa pelkkä muslimi.

Veljekset ovat esitutkinnassa kiistäneet osallisuutensa joukkomurhiin tai Isisin toimintaan. He kiistävät myös, että videon barettimies olisi kumpikaan heistä.

Epäillyiltä ei ole kiinniotettaessa löytynyt samanlaisia vaatteita kuin mitä videolla näkyy. Epäiltyjen hallusta löytyi samankaltainen sormus kuin videon barettimiehellä. Rikosteknisen laboratorion tutkimuksissa sormuksesta ei ole kuitenkaan havaittu selviä yksityiskohtia, joita voitaisiin käyttää vertailussa.

Poliisi kohdisti veljeksiin esitutkinnan aikana salaisia pakkokeinoja, kuten teknistä kuuntelua veljesten käyttämässä huoneessa. Kuuntelun mukaan toinen veljeksistä sanoi toiselle, ”jos sinulta kysytään kuulustelussa Daesh-asioista niin vastaat, että en tiedä mistään mitään”.

Kuuntelun mukaan toinen veljeksistä sanoi ystävälleen keskustelussa Camp Speicherin joukkomurhasta, että ”1700-1900 ihmistä tapettiin, ja tiedätkö, että samalla me lauloimme ja tanssimme, kun he kuolivat. Olimme itse silloin aivan onnellisia”.

Kuunteluun myös tallentui ”tiedätkö, mitä mä haluaisin tehdä tässä maailmassa? Jos se olisi minun käsissäni niin polttaisin kaikki shiialaiset ja tappaisin”. Poliisi ei esitutkinnan mukaan ole pystynyt selvittämään, kumpi veljeksistä tämän sanoo.

Keskusrikospoliisi teki yhteistyötä Irakin viranomaisten kanssa rikoksen selvittämiseksi. Irak etsintäkuulutti kaksoset joulukuussa 2015 ja pyysi, että Suomi olisi luovuttanut veljekset Irakiin. Suomi ei siihen kuitenkaan suostunut siihen mahdollisen kuolemantuomion takia. Irakin viranomaiset ovat tutkineet samaa Camp Speicherin joukkomurhaa ja tuominneet poliisin esitutkintapöytäkirjan mukaan 40 syytettyä kuolemaan.

Krp kävi esitutkinnan aikana Irakissa kuulemassa neljää anonyymiä todistajaa, jotka kertovat veljesten osallistuneen joukkomurhaan. Poliisi kuuli esitutkinnan aikana myös todistajaa, joka kertoi, että epäillyt olisivat osallistuneet Isisin toimintaan vähintään vuodesta 2010.

Toinen veljeksistä kertoi poliisin mukaan Suomessa vankilassa ollessaan toiselle vangille ulkoilun yhteydessä olevansa Isisin terroristi. Vanki kertoi asiasta vartijoille.

Esitutkinnassa rikostekninen laboratorio vertaili joukkomurhavideolla kuuluvan miehen ääniä molempien veljesten ääniin, mutta tutkimuksesta ei voitu tehdä mitään ratkaisevia päätelmiä. Rikostekninen laboratorio ilmoitti ettei se pysty vertaamaan videolla näkyvän barettimiehen ulkonäköä veljesten ulkonäköön, koska propagandavideolla barettimiehen kasvoista on liian vähän näkyvillä.

IltaSanomat
13.12. 15:36

"Irak etsintäkuulutti kaksoset joulukuussa 2015 ja pyysi, että Suomi olisi luovuttanut veljekset Irakiin. Suomi ei siihen kuitenkaan suostunut siihen mahdollisen kuolemantuomion takia".

Suomi otti ihan vapaaehtoisesti itselleen sekä taloudellisen että fyysisesti vaarallisen taakan. No, eihän se raha ole keneltäkään pois ja jos joskus joku Suomessa kuolee heidän käsiensä kautta, niin aina voidaan iloita, että Suomi on oikeusvaltio, jossa terroristiset joukkomurhaajat saavat parhaan mahdollisen hoivan.

”tiedätkö, mitä mä haluaisin tehdä tässä maailmassa? Jos se olisi minun käsissäni niin polttaisin kaikki shiialaiset ja tappaisin”.

Onko siis oletettavissa, että sunni sanoisi vastaavan virkkeen shiioista? Entä miten tähän sopii rauhan uskonto? Ottaako Suomen evankelis-islamilainen kirkko nämä(kin) rikolliset suojiinsa jos heille ei myönnetä oleskelulupaa?

Vai lupaako tutkija Teemu Sinkkonen majoittaa nämä kotiinsa - hänen mukaansa Suomeen ei ole tullut terroristeja pakolaisaallon mukana.

”1700-1900 ihmistä tapettiin, ja tiedätkö, että samalla me lauloimme ja tanssimme, kun he kuolivat. Olimme itse silloin aivan onnellisia”.

Onnistunutta joukkomurhaa juhlivia kahta terroristia ei voitu lähettää takaisin Irakiin, koska muuten HE kuolisivat. Ziisus! näitä ns ihmisoikeuksia.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
Hyperion
Hetty Wainthropp
Viestit: 487
Liittynyt: Pe Marras 16, 2007 4:08 am

Re: Irakilaiskaksosia epäillään terroristisista murhista

Viesti Kirjoittaja Hyperion »

Doctor Lecter kirjoitti:Onnistunutta joukkomurhaa juhlivia kahta terroristia ei voitu lähettää takaisin Irakiin, koska muuten HE kuolisivat. Ziisus! näitä ns ihmisoikeuksia.
Yleisesti ottaen en kannata kuolemantuomiota, mutta minusta Suomen valtion ei tule vaarantaa suomalaisten oikeutta elämään jättämällä karkottamatta terroristimurhaajia tällä kuolemantuomion pelko -perusteella. Useinhan matuteollisuuden lobbarit perustelevat ylimalkaisesti tätä käytäntöä mm. Euroopan imisoikeussopimuksella. Kuitenkin kyseisen sopimuksen 6. lisäpöytäkirjan 2 artiklassa nimenomaisesti sallitaan kuolemanrangaistus sodan aikana tehdyistä teoista, joihin tietenkin luetaan sotarikokset.

Mitään todellista estettä ei olisi karkottaa terroristit tuomittaviksi kotimaissaan. Puuttuu vain poliittinen tahto. Irakin tapauksessa vielä olisi varmasti mahdollista myös haluttaessa saada karkotuksen ehdoksi sopimus paikallisen syyttäjän kanssa, ettei teoista vaadita kuolemanrangaistusta. Tätä sopimuskäytäntöä soveltava monet muutkin maat. Mutta ei Suomi. Syyllä ei ole mitään tekemistä minkään ihmisoikeuksien kanssa vaan on täysin looginen osa laajempaa mokutusstrategiaa.

Avatar
PaxCow
Adrian Monk
Viestit: 2520
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: Irakilaiskaksosia epäillään terroristisista murhista

Viesti Kirjoittaja PaxCow »

Hyperion kirjoitti:Yleisesti ottaen en kannata kuolemantuomiota, mutta minusta Suomen valtion ei tule vaarantaa suomalaisten oikeutta elämään jättämällä karkottamatta terroristimurhaajia tällä kuolemantuomion pelko -perusteella. Useinhan matuteollisuuden lobbarit perustelevat ylimalkaisesti tätä käytäntöä mm. Euroopan imisoikeussopimuksella. Kuitenkin kyseisen sopimuksen 6. lisäpöytäkirjan 2 artiklassa nimenomaisesti sallitaan kuolemanrangaistus sodan aikana tehdyistä teoista, joihin tietenkin luetaan sotarikokset.
Migrin tiedotteen mukaan "vakavaankaan rikokseen syyllistynyttä ei kuitenkaan voida poistaa maasta, jos häntä uhkaisi kotimaassaan kuolemanrangaistus, kidutus, vaino tai muu epäinhimillinen tai ihmisarvoa loukkaava kohtelu. Tämä perustuu Suomen perustuslakiin (9 §), ulkomaalaislakiin (147 §) ja Euroopan ihmisoikeussopimukseen (3 artikla)."

3 artikla kieltää kidutuksen. 6. lisäpöytäkirjan 2 artikla ei tosiaan estä sopimukseen liittyneitä valtioita ottamasta kuolemanrangaistusta sotatilanteessa.

Suomen perustuslaki sanoo selkeästi: "Ulkomaalaista ei saa karkottaa, luovuttaa tai palauttaa, jos häntä tämän vuoksi uhkaa kuolemanrangaistus, kidutus tai muu ihmisarvoa loukkaava kohtelu."
Hyperion kirjoitti:Irakin tapauksessa vielä olisi varmasti mahdollista myös haluttaessa saada karkotuksen ehdoksi sopimus paikallisen syyttäjän kanssa, ettei teoista vaadita kuolemanrangaistusta. Tätä sopimuskäytäntöä soveltava monet muutkin maat. Mutta ei Suomi. Syyllä ei ole mitään tekemistä minkään ihmisoikeuksien kanssa vaan on täysin looginen osa laajempaa mokutusstrategiaa.
Mitkä maat ovat onnistuneet tekemän tällaisia sopimuksia Irakin kanssa?

En kyllä näe mitään logiikkaa siinä, että "laajempaa mokutusstrategiaa" ( :lol: ) toteuttavat eivät tällaiseen ryhtyisi. Nimenomaanhan terrorioikeudenkäynnit Suomessa rapauttavat ilkeän mokutussalaliiton tavoitteita.
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain

sinnerman
Agentti Scully
Viestit: 650
Liittynyt: La Loka 22, 2016 10:00 am

Re: Irakilaiskaksosia epäillään terroristisista murhista

Viesti Kirjoittaja sinnerman »

Mielestäni tämän tyyppisiin tapauksiin joissa terroristit ja sotarikolliset piiloutuvat pakolaisiksi ,pitäisi saada pikimmiten kansainvälinen tuomio-istuin.Tarkoitan siis että olisi yhtenäinen oikeuslaitos joka hoitaisi tämän tyyppiset rikokset ja rikolliset.Nykysysteemissähän pahimmat rikolliset näyttävät jäävän kansainvälisen suojelun piiriin ja se on vähintäänkin moraalisesti arvelluttavaa.Eli siis tämän tyypiset rikolliset tuomitaan esim,Haagissa ja istuvat sitten tuomionsa kansainvälisesti jaetellusti.Turvapaikkoja näissä jutuissa EI tietenkään annettaisi.

Avatar
PiikkiSika
Adrian Monk
Viestit: 2808
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: Irakilaiskaksosia epäillään terroristisista murhista

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika »

sinnerman kirjoitti:Mielestäni tämän tyyppisiin tapauksiin joissa terroristit ja sotarikolliset piiloutuvat pakolaisiksi ,pitäisi saada pikimmiten kansainvälinen tuomio-istuin.Tarkoitan siis että olisi yhtenäinen oikeuslaitos joka hoitaisi tämän tyyppiset rikokset ja rikolliset.Nykysysteemissähän pahimmat rikolliset näyttävät jäävän kansainvälisen suojelun piiriin ja se on vähintäänkin moraalisesti arvelluttavaa.Eli siis tämän tyypiset rikolliset tuomitaan esim,Haagissa ja istuvat sitten tuomionsa kansainvälisesti jaetellusti.Turvapaikkoja näissä jutuissa EI tietenkään annettaisi.
Jotenkin tuolla kuvailemallasi tavalla sen pitäisi ollakin - ongelma vaan on siinä, että oikeusjärjestelmämme on jäykkä kuin spartalainen rautakanki.

Lisäksi poliitikkojen silmitön valehtelu näiden muslimi jne. sotarikollisten mahdottomasta soluttautumisesta Eurooppaan on osaltaan ylläpitänyt silmien sulkemista tältä ongelmalta.

Tätäkin isis-veljesten-casea varjellaan virkahomojen sisällä kuin kruununjalokiveä - nyt kun meiän ihkaoma oikeusjärjestelmä on saalistanut kaksi ihan oikeaa terroristia pyydyksiinsä.

Voin surukseni vain yrittää kuvitella, kuinka saakelin tärkeitä näistä kaikista tätäkin asiaa hoitavista virkamiehistä on tapauksen myötä tullut. Joten eihän niitä nyt pois voida päästää - loppuis nääs samalla se virkahomojen tärkeily ja päteminen ja joutuis edelleen vaan ratkomaan niitä pekkojen, pirkkojen, vitalien ja taistojen kännijuttuja.... niillä kun ei se perhanan itseriittoisuus lisäänny enää tippaakaan - eikä varmasti myöskään se sakkotuomioiden jakelijaksi jämähtänyt virkaura saa yhtään uutta ja todellakin ansaittua nostetta....

... ja siksi ei tällekään asialle tulla tekemään kuten sinnerman alustuksessaan toivoi :evil:
! ! ! Eläköön EU-direktiivit ja kansan syväkyykky ! ! !

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17032
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Irakilaiskaksosia epäillään terroristisista murhista

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

PiikkiSika kirjoitti:
sinnerman kirjoitti:Mielestäni tämän tyyppisiin tapauksiin joissa terroristit ja sotarikolliset piiloutuvat pakolaisiksi ,pitäisi saada pikimmiten kansainvälinen tuomio-istuin.Tarkoitan siis että olisi yhtenäinen oikeuslaitos joka hoitaisi tämän tyyppiset rikokset ja rikolliset.Nykysysteemissähän pahimmat rikolliset näyttävät jäävän kansainvälisen suojelun piiriin ja se on vähintäänkin moraalisesti arvelluttavaa.Eli siis tämän tyypiset rikolliset tuomitaan esim,Haagissa ja istuvat sitten tuomionsa kansainvälisesti jaetellusti.Turvapaikkoja näissä jutuissa EI tietenkään annettaisi.
Jotenkin tuolla kuvailemallasi tavalla sen pitäisi ollakin - ongelma vaan on siinä, että oikeusjärjestelmämme on jäykkä kuin spartalainen rautakanki.

Lisäksi poliitikkojen silmitön valehtelu näiden muslimi jne. sotarikollisten mahdottomasta soluttautumisesta Eurooppaan on osaltaan ylläpitänyt silmien sulkemista tältä ongelmalta.
Jokin saari Grönlannin tai Kanadan itärannikon kupeessa tms syrjäinen paikka, jossa voisivat siten asua yhdessä kaikki toistensa vihollisten - vaikka en ymmärrä miten rauhan uskonnossa kellään voi ollaan vihollisia - kanssa.

Ehkä terroristien elättäminen on osa sitä suurta eurooppalaista vastuuta. En vaan ymmärrä, kansakoulupohjalta kun ponnistan, että miksi heidän ikuiset riidat ovat osa eurooppalaista vastuuta ja missä on se heidän oma vastuunsa? Onko sitä?

Poliitikot meillä ja muualla ovat omalta osaltaan auttaneet terrorristien saapumisessa Eurooppaan. Nyt sitten tähän joku fiksu, että on Euroopassa ollut terroritekoja ihan omankin väestön kesken. Juu, niin on, mutta onko niitä ollut liian vähän, kun lisää tekijöitä pitää tänne vimmalla saada.
PaxCow kirjoitti:Migrin tiedotteen mukaan "vakavaankaan rikokseen syyllistynyttä ei kuitenkaan voida poistaa maasta, jos häntä uhkaisi kotimaassaan kuolemanrangaistus, kidutus, vaino tai muu epäinhimillinen tai ihmisarvoa loukkaava kohtelu. Tämä perustuu Suomen perustuslakiin (9 §), ulkomaalaislakiin (147 §) ja Euroopan ihmisoikeussopimukseen (3 artikla)."

3 artikla kieltää kidutuksen. 6. lisäpöytäkirjan 2 artikla ei tosiaan estä sopimukseen liittyneitä valtioita ottamasta kuolemanrangaistusta sotatilanteessa.

Suomen perustuslaki sanoo selkeästi: "Ulkomaalaista ei saa karkottaa, luovuttaa tai palauttaa, jos häntä tämän vuoksi uhkaa kuolemanrangaistus, kidutus tai muu ihmisarvoa loukkaava kohtelu."

Olisiko syytä muuttaa perustuslakia ja kv-sopimuksia. Aika on oleellisesti erilainen nyt kuin silloin. Entä mitä hyötyä Suomelle on siitä, että me elätämme terroristeja? Eikö se, että tp-hakijoiksi naamioituneet terroristit potkittaisiin samantien pois maasta, olisi parempi signaali sille, että ei ole mitään salaliittoja vaan kyseessä on Suomen ja sen kansalaisten etu.
- Samaan aikaan kun Suomessa korotetaan sakkoja, etsitään rasismia sieltäkin missä sitä ei ole ja kansa kärvistelee etuusleikkausten sun muiden parissa, niin ollaan valmiit uhraamaan miljoonia rikollisten elättämiseen täältä ikuisuuten. Kaikki tämä siksi, ettei kymmeniin murhiin syyllistynyt joudu epäinhimillisiin oloihin tai pääse hengestään. Ihmisoikeudet saavat suorastaan naurettavat mittasuhteet.

Ehkä MTV:n Jarkko Sipilä pääsee puolustelemaan tätäkin oikeudenkäyntiä sillä, että se tulee halvaksi per uhri. Versus Bazaramban oikeudenkäynti.

"Varo ettet jää kiinni" - Poliisin kuuntelu paljasti: näin sotarikoksista syytetyt veljekset puhuivat

Käräjäoikeuden myöntämän luvan saatuaan keskusrikospoliisi asensi kuuntelulaitteet vastaanottokeskukseen.

Tampereella käytävän sotarikosoikeudenkäynnin esitutkinta on ollut poikkeuksellisen laaja.
Esitutkintamateriaali sisältää veljesten puhelimista löydettyjä viestejä ja myös salakuuntelulla kerättyä aineistoa.

(Jompi kumpi veljeksistä 20.11.2015 klo 09:42)
- (Nimi) katso minua! Tule tänne, käydään poliisiasioita läpi.
- Niin.
- Jos sinulta kysytään miksi olet tullut tänne, sanot ettei sulla itselläsi ole ainakaan mitään. Ja sitten vielä yksi juttu. Älä sitten tuo esille et Daeshia etkä mitään muita (epäselvää) esiin.
- Ei, en puhu.
- Sano että oli vanha ongelma ja se on selvitetty.
- Niin, vanha ongelma.
- Niin ja kysyt heiltä että miksi meidät on siirretty.
- Sanot että oli ongelmia.
- Joo, joo.

(20.11. klo 09:43)
- Kiitän Jumalaa, (Nimi).
- Minulle tule se… (ääntelee)… (Nimi), mutta minä saan itse pidettyä aisoissa/poissa (sanalla kaksi merkitystä).
- Luotatko Jumalaan?
- Kyllä.
- Kiitän Jumalaa, että jätimme kaikki vanhat polkumme.
- Ei, eihän meillä ole mitään veljeni.
- Ei, (Nimi) minä tarkoitan (epäselvää) minä ainakin puhun itsestäni, että jätin kaikki. Eikös niin?
- Kyllä.
- Kiitos Jumalalle. Moni, moni, moni asia on muuttunut. Sinä tiedät että minä olen muuttanut paljon asioita sitten Fallujan.

(25.11. klo 03:50)
- Oletko kuullut Camp Speicherin verilöylystä? (Toinen veljeksistä)
- Olen kuullut. Tapettiin 700 vai 7000, en tiedä. (Ystävä vastaa)
- 1700-1900 ihmistä tapettiin, ja tiedätkö että samalla kun me lauloimme ja tanssimme he kuolivat. Olimme itse silloin aivan onnellisia.
- Tosi paljon niitä kuoli ja samalta paikkakunnalta ja kaikki olivat shiialaisia. (Ystävä)
- Kaikki olivat shiialaisia. Basrasta ja Nassriyasta.
- Tosi paljon kuoli. (Ystävä)
- Paljon.
- Ja vain 10 heistä on saatu selville. (Ystävä)
- Se on valhetta, tuskin niinkään moni on selvitetty.

(28.11. klo 23:22, keskustelu ystävän kanssa)
- Tiedätkö mitä mä haluaisin tehdä tässä maailmassa? Jos se olisi minun käsissäni niin polttaisin kaikki shiialaiset ja tappaisin.
- Vaikka imetysikäisen vauvan.

(29.11. klo 22:30)
- Mitä ne kysyi?
- Samat kysymyksetkö?
- Joo. Mitä sinä vastasit että missä olit ollut?
- Fallujassa.
- Juuri niin.
- Minä sanoin, että minä olin opistossa Mujammassa.
- Kerroin, että koska me ollaan oltu ammattiopistossa, koska me lähdettiin Fallujasta, koska se tapahtuma (joukkomurha) on ollut.
- Ai se poliisi kyseli sinulta nuo asiat?
- Mmm… ja että se kaikki johtui pommituksista ja Daeshista.
- Niin pommituksista ja Daesh.

(30.11. klo 16:28)
- Voi herraseni, mä vannon Jumalan nimeen että jos heillä olisi jotain, niin ei tämä olisi kestänyt näin kauan.
- Ei olisikaan kestänyt.

(klo 18:12)
- Varo ettet jää kiinni (kuiskaten).
- Ei se on jo ohi. (Tuntematon vieras)
- Näytitkö kuvan itsestäsi?
- Mä sain sen ”kerjäläisen/mustalaisen” puhumaan ja luottamaan ja näyttämään kuvan jossa hän on sotilasvaatteissa ja kertoi että oli ollut siinä ja siinä taistelussa. Ja seisoi siinä (kuvassa). Sitten mä varmistuin siitä miljoonaprosenttisesti, että se oli toisiaan siellä lähellä se taistelu. Eikä mennyt kuin pari päivää, kun ne oli löytäneet ne kuvat sen puhelimesta, kun hän oli sen antanut. (Tuntematon)
- Siis sen kännykästä?
- Mm. (=niin, Tuntematon)
- Otettiinko teiltä puhelimet pois?
- Ei, en mä nyt oikein tiedä missä se tapahtui, oliko se otettu häneltä turvapaikkakuulustelussa jossa se oli otettu vai.
- Äläkä ota mitään mukaasi kun menet. (Tuntematon)
- Ai kun meen?
- Mmm. (Tuntematon)
- Ai oikeastiko?
- Älä ota ainakaan kännykkää. Mä en ainakaan uskaltaisi, kaikki on mahdollista. (Tuntematon)
- Ei mulla ole siellä mitään kuvia.
- Ne voi formatoida sen. Tai tehdä jotain muuta. (Tuntematon)
- Ei sieltä mitään pysty näkemään. Ei ne näy. Ei sieltä yhtään mitään saa.
- Ei näy mitään, ei kuvia eikä muuta.
- Ei kun ne lähettää sen Ruotsiin. En mä tiedä mikä siellä Ruotsissa on. Ruotsiin se kuitenkin lähetetään. (Tuntematon)
- Mä olen ostanut tämän puhelimen täältä.
- Ei siellä ole mitään.
- No, älä sitä nyt kuitenkaan ota sinne kuulusteluun. Mä kävin jo siellä, hymyilin. (Tuntematon)

(8.12. klo 01:31, veljesten keskustelu tuntemattoman henkilön kanssa)


Iltalehti
Torstai 15.12.2016 klo 08.06 (päivitetty klo 08.09)

Suvaitsevaisto on kummaa väkeä; he suvaitsevat jopa joukkomurhaajia keskuudessaan. Heitä, jotka iloitsevat kun 1700-1900 ihmistä tapettiin, ja "tiedätkö että samalla kun me lauloimme ja tanssimme he kuolivat. Olimme itse silloin aivan onnellisia".

"Jos se olisi minun käsissäni niin polttaisin kaikki shiialaiset ja tappaisin".

Tälläisten henkilöiden ihmisoikeuksista suvaitsevaisto on syvästi huolissaan. He vetoavat kv-sopimuksiin, että nämä henkilöt saisivat jäädä Suomeen. Poliitikot ovat sallineet näiden hirviöiden saapua Eurooppaan aivan vapaasti, heille on järjestetty erilaisia keräyksiä, kirkko on luvannut suojella heitä, poliisit ovat huolehtineet heidän turvallisuudestaan vastaanottokeskusten liepeillä, suomalaisia on syytetty rasisteiksi kun ovat tuoneet julkisuuteen saapujien taustoja...
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
PaxCow
Adrian Monk
Viestit: 2520
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: Irakilaiskaksosia epäillään terroristisista murhista

Viesti Kirjoittaja PaxCow »

Doctor Lecter kirjoitti:Tälläisten henkilöiden ihmisoikeuksista suvaitsevaisto on syvästi huolissaan.
Kuka on ollut näiden oikeuksista huolissaan? Ymmärrän kyllä, että ihmiset vaativat, että kv-sopimuksia ja perustuslakia noudatetaan, ei kai siinä mitään kummallista ole...
Doctor Lecter kirjoitti:He vetoavat kv-sopimuksiin, että nämä henkilöt saisivat jäädä Suomeen.
Ketkä?
Doctor Lecter kirjoitti:Poliitikot ovat sallineet näiden hirviöiden saapua Eurooppaan aivan vapaasti, heille on järjestetty erilaisia keräyksiä, kirkko on luvannut suojella heitä, poliisit ovat huolehtineet heidän turvallisuudestaan vastaanottokeskusten liepeillä, suomalaisia on syytetty rasisteiksi kun ovat tuoneet julkisuuteen saapujien taustoja...
Niinpä niin... Turvapaikanhakujärjestelmää tai ihmisoikeussopimuksia ei ole rakennettu pelkästään näitä kahta varten, vaan ne suojaavat myös niitä tavallisia ihmisiä, joilla ei ole murhia taustallaan. On tietysti hyvä, että terroristit saadaan kiinni ja tuomittua ja tässä auttavat kansalaiset tekevät tärkeää työtä.

Kirkko muuten ei kai ole ottanut mitään kantaa tähän kaksosten tapaukseen, joten asiasta valehtelu on aika tökeröä.
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17032
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Irakilaiskaksosia epäillään terroristisista murhista

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

PaxCow kirjoitti:Kuka on ollut näiden oikeuksista huolissaan? Ymmärrän kyllä, että ihmiset vaativat, että kv-sopimuksia ja perustuslakia noudatetaan, ei kai siinä mitään kummallista ole...
Riippuu vaatijasta. Nyt nämä irakilaiset vaativat kv-sopimusten noudattamista. Entä silloin kun tekivät tekojaan? On se aikas lailla kummallista. Huolisssaan ovat mm. asianajajansa ja he, ketkä juoksevat kun irakilainen vaatii sitä sun tätä; erityisoikeuksia. Ihmiset voisivat vaatia jotain muutakin - turvallisempaa elämää ja rikollisten palauttamista.
Doctor Lecter kirjoitti:He vetoavat kv-sopimuksiin, että nämä henkilöt saisivat jäädä Suomeen.
PaxCow kirjoitti:Ketkä?
Suvaitsevaisto ei halua yhdenkään joutuvan palautetuksi. Lukematomia sekssuaalirikoskia tehtailleen tukijoukko rustaili loputtomia valituksia. Heidän syvä huoelnsa oli, että henkilö joutuu tapetuksi Irakissa. Jos joutuu, niin so what? Suvaitsevaistolle on kait paremopi, että henkilö voi jatkaa rikollista elämäänsä ja että suomalaisten ihmisoikeudet ovat vähempiarvoisia.
- Onneksi oikeus voitti - vaikka olenkin skeptinen palauttamisensa suhteen.
Doctor Lecter kirjoitti:Poliitikot ovat sallineet näiden hirviöiden saapua Eurooppaan aivan vapaasti, heille on järjestetty erilaisia keräyksiä, kirkko on luvannut suojella heitä, poliisit ovat huolehtineet heidän turvallisuudestaan vastaanottokeskusten liepeillä, suomalaisia on syytetty rasisteiksi kun ovat tuoneet julkisuuteen saapujien taustoja...
PaxCow kirjoitti:Niinpä niin... Turvapaikanhakujärjestelmää tai ihmisoikeussopimuksia ei ole rakennettu pelkästään näitä kahta varten, vaan ne suojaavat myös niitä tavallisia ihmisiä, joilla ei ole murhia taustallaan. On tietysti hyvä, että terroristit saadaan kiinni ja tuomittua ja tässä auttavat kansalaiset tekevät tärkeää työtä.

Olisiko pitänyt ajatella ensin keitä mahdollisesti on tulossa ja suhtautua kansalaisten varoitteluun asiasta täydellä vakavuudella, eikä syytellä motiivien arvostelijoita rasisteiksi.
PaxCow kirjoitti:Kirkko muuten ei kai ole ottanut mitään kantaa tähän kaksosten tapaukseen, joten asiasta valehtelu on aika tökeröä.
Sanot "ei kai ole". Silti syytät minua valehtelijaksi, vaikka olet epävarma onko näin sanottu. Kirkon kannanottoa odotellessa - en hämmästy jos terroristit jossain vaiheessa paperittomina päätyvät kirkon huomaan. Muutkin kuin nämä kaksi. Evankuleis-islamilainen kirkkomme on sanonut, että he huolehtivat "ylijäämistä".
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
PaxCow
Adrian Monk
Viestit: 2520
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: Irakilaiskaksosia epäillään terroristisista murhista

Viesti Kirjoittaja PaxCow »

Doctor Lecter kirjoitti:Riippuu vaatijasta. Nyt nämä irakilaiset vaativat kv-sopimusten noudattamista. Entä silloin kun tekivät tekojaan?
En ole tällaista vaatimusta kyllä huomannut; enpä tosin ole ollut oikeudessa paikalla.

Aiemmin ketjussa esitettiin sellainen vaihtoehto, että rikollisen voisi palauttaa kotimaahansa sillä ehdolla, ettei hänelle tulla vaatimaan kuolemanrangaistusta. Tämä olisi mielestäni eurooppalaisen sivistysvaltionkin kannalta harkitsemisen arvoinen ratkaisu. Kuolemanrangaistus kuuluu meidän nyky-yhteiskunnassamme tuntemattomiin oikeuskäsityksiin ja hyvä niin.
Doctor Lecter kirjoitti:Huolisssaan ovat mm. asianajajansa ja he, ketkä juoksevat kun irakilainen vaatii sitä sun tätä; erityisoikeuksia.
On varmaankin aika selvää, miksi asianajajat ovat "huolissaan" edustamiensa henkilöiden oikeuksista. Erityisoikeus-termin heittelyä en tässä yhteydessä ymmärrä.
Doctor Lecter kirjoitti:Suvaitsevaisto ei halua yhdenkään joutuvan palautetuksi.
Hieno yleistys hei! Kyllä varmaan jokaisella ihmisellä on ihan omat mielipiteensä siitä, millä perustein ihminen voidaan palauttaa kotimaahansa. En muista, että olisi ollut äänekkäitä mielipiteitä sen puolesta, että ketään ei saisi palauttaa.
Doctor Lecter kirjoitti:Olisiko pitänyt ajatella ensin keitä mahdollisesti on tulossa ja suhtautua kansalaisten varoitteluun asiasta täydellä vakavuudella, eikä syytellä motiivien arvostelijoita rasisteiksi.
Ilmeisesti asia on otettu ihan vakavasti. Oikeudessahan asiaa käsitellään.
Doctor Lecter kirjoitti:Sanot "ei kai ole". Silti syytät minua valehtelijaksi, vaikka olet epävarma onko näin sanottu. Kirkon kannanottoa odotellessa - en hämmästy jos terroristit jossain vaiheessa paperittomina päätyvät kirkon huomaan. Muutkin kuin nämä kaksi. Evankuleis-islamilainen kirkkomme on sanonut, että he huolehtivat "ylijäämistä".
Itse en ole jokaista kirkon kannanottoa lukenut. Et kuitenkaan vielä toisessakaan viestissäsi tähän liittyen tarjonnut lähdettä, joten joo, oletan viestihistoriasi tuntien, että keksit asian päästäsi - eli valehtelit.
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17032
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Irakilaiskaksosia epäillään terroristisista murhista

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Terroristimurhista syytetyt veljekset kiistävät syyllisyytensä - toiselle vaaditaan elinkautista
Poliisin joulukuussa jakama kuva irakilaisveljeksistä. (POLIISI)
Poliisin joulukuussa jakama kuva irakilaisveljeksistä. (POLIISI)
uussuomalaiset.jpg (23.81 KiB) Katsottu 5150 kertaa
Terroristisista murhista syytetyt irakilaisveljekset kiistävät syyllisyytensä.

Camp Speicherin sotilastukikohdan perusti Irakin entinen diktaattori Saddam Hussein. Tukikohta sijaitsee noin 16 kilometriä Tikritin kaupungista koilliseen ja noin 170 kilometriä pääkaupungista Bagdadista pohjoiseen.
Tukikohta tunnettiin alun perin Aavikkotukikohtana. Vuonna 2003 amerikkalaiset nimesivät sen uudelleen Camp Speicheriksi.
Vuonna 2014 äärijärjestö Isis hyökkäsi rajusti Tikritiin. Tuhannet Irakin armeijan sotilaat pakenivat Camp Speicheriin. Tukikohdassa oli lisäksi noin 1 300-1 500 armeijan alokasta.
Kesäkuun 12. päivänä 2014 tukikohdasta poistui yli tuhat alokasta ja sotilasta kävellen, ilman aseita ja siviilivaatteissa. Lähdön syystä ei ole täyttä varmuutta.
Lähtijät päätyivät kuitenkin Isisin käsiin. Osa heistä päästettiin vapaiksi, mutta suurin osa teloitettiin. Teloituspaikkoja oli ainakin kolme, kaksi maalla ja yksi joen partaalla.
Teloituksista tehtiin propagandavideoita, joita levitettiin laajasti etenkin sosiaalisessa mediassa.


Valtionsyyttäjä Tom Laitisen mukaan jompikumpi syytetyistä surmasi ampumalla ainakin 11 äärijärjestö Isisin vankia.

Syyttäjä vaatii ampujalle elinkautista vankeutta ja toiselle syytetylle 12 vuoden vankeutta avunannosta. Miehiä syytetään terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä murhista ja niiden lisäksi törkeästä sotarikoksesta sekä terroristisessa tarkoituksessa tehdystä törkeästä pahoinpitelystä.

Keskeinen kysymys on, onko jompikumpi veljeksistä Isisin propagandavideolla esiintyvä niin sanottu barettimies. Punaista barettia käyttävä mies ampuu videolla maassa makaavan miehen lähietäisyydeltä.

"Parta ei kasva viikossa"

Syyttäjän mukaan useat Suomessa oleskelevat irakilaiset ovat kertoneet tunnistavansa videolla näkyvän ampujan jommaksikummaksi syytetyistä. Puolustuksen näkemys on päinvastainen.
- Päämieheni A ei ole ollut millään tavalla osallisena joukkomurhaan. Hän ei tunnusta Isisin ideologiaa eikä ole sen kannattaja, sanoi asianajaja Kai Miesmäki tänään Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Molemmat syytetyt ovat puolustusasianajajiensa mukaan selvästi erinäköisiä kuin barettimies.
- Päämiehestäni D:stä on valokuvia, jotka on otettu yliopistoalueella noin viikko ennen tapahtumia. Hän on niissä erittäin siisti lyhyessä parrassa. Ei ole edes mahdollista, että hänelle olisi viikossa kasvanut tuollainen parta kuin barettimiehellä, sanoi asianajaja Kaarle Gummerus.

"Syytetyt osallistuivat joukkomurhaan"

Syytteen mukaan tässä vaiheessa on vielä epäselvää, kumpi syytetyistä ampui vangit. Jos kumpaakaan ei osoiteta syylliseksi ampumiseen, molemmat on syyttäjä Tom Laitisen mukaan tuomittava avunannosta.
- Esitutkinnan perusteella on todennäköistä, että syytetyt ovat osallistuneet Camp Speicherin joukkomurhaan. He ovat vanginneet, vartioineet ja kuljettaneet teloitettavia, sanoi Laitinen oikeudessa.

Camp Speicherin joukkomurhassa Isisin taistelijat surmasivat kaikkiaan yli tuhat miestä. Surmatut olivat taisteluista vetäytyneitä aseettomia Irakin armeijan sotilaita ja armeijan alokkaita. Joukkomurhan tavoitteena oli syyttäjän mukaan muun muassa aiheuttaa pelkoa lähiseudun asukkaissa.

Jutun pääkäsittely kestää Pirkanmaan käräjäoikeudessa suunnitelman mukaan ainakin kuusi päivää. Osa jutun todistajista esiintyy oikeudessa nimettöminä.[/i]

Iltalehti
1.2.2017 klo 12.25 (päivitetty klo 16.58)
--------------------------------------
Terroristimurhien puinti alkoi: Onko toinen veljeksistä kylmäverinen barettimies?

Syyttäjä vaatii irakilaisveljeksille elinkautisia vankeusrangaistuksia. Veljekset kiistävät syytteet.

*Irakilaisveljeksiä syytetään mm. terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä murhista.
*Syyttäjä vaatii elinkautisia tuomioita. Syytetyt kiistävät syytteet.
*Harvinainen oikeudenkäynti alkoi keskiviikkona Tampereella.


Syyttäjä vaatii ensisijaisesti elinkautista vankeusrangaistusta kahdelle irakilaiselle veljekselle terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä murhista ja surmaamalla tehdystä törkeästä sotarikoksesta tai avunannosta niihin.

Vaihtoehtoisesti syyttäjä vaatii veljeksille kahdentoista vuoden vankeusrangaistuksia avunannosta tekoihin.

Oikeuteen kulkeneiden kaikki tavarat läpivalaistiin, ja oikeussalissa oli paikalla useita aseistettuja poliiseja. Pääkäsittely alkoi syytteiden lukemisella ja asiaesittelyillä.

Syytteet kiistävät veljekset ovat yhteydenpitokiellossa. Käräjäsalissa he istuivat sermi välissään toisiaan näkemättä.

Isisin julma isku

Syytteet liittyvät Irakissa 12.-13. kesäkuuta 2014 tehtyyn Camp Speicherin joukkomurhaan Irakin Tikritissä.

Isis-taistelijat houkuttelivat uhrit ensin ansaan ja surmasivat sitten julmalla tavalla yli tuhat maahan vatsalleen makaamaan pistetyt, aseistamattomat ja siviilivaatteissa olleet alokkaat ja sotilaat.

Riidatonta oikeudenkäynnissä on se, että joukkomurha on tapahtunut ja Isis-järjestö on ollut siinä mukana. Nyt syyttäjän aikeena on näyttää toteen, että syytetyt irakilaisveljekset ovat osallisina näihin rikoksiin.

Veljekset otettiin kiinni joulukuussa 2015 Forssan seudulla poliisin oman tutkinnan jälkeen. Poliisi oli saanut ilmoituksia suomalaisista vastaanottokeskuksista, että veljekset olisi tunnistettu propagandavideoilta.

Kiinnioton jälkeen identtiset veljekset ovat saaneet tavata tosiaan valvotusti kerran kasvokkain ja syyteharkinnan jälkeen kerran videoyhteyden välityksellä. Heidät on sijoitettu eri vankiloihin Etelä-Suomessa.

Kuka oli barettimies?

Kun KRP ei kyennyt tunnistamaan varmuudella veljeksiä propagandavideolta, apua haettiin Ruotsista, mutta turhaan.

Videolla punaiseen barettiin pukeutunut mies ampuu maassa makaavia sotilaita. Yksi oikeudenkäynnin ydinkysymyksistä kuuluu, onko barettimies jompikumpi veljeksistä.

Puolustuksen mukaan veljekset ovat olleet huolitellumman näköisiä kuin kuvan epäsiisti ampuja. Puolustuksen mukaan myös ampujan profiili sekä nenä ovat erilaisia. Veljekset kertovat olleensa joukkomurhan aikana Irakissa, mutteivät tekopaikalla.

Oikeudessa pohditaan barettimiehen tunnistamisen ohella, olivatko veljekset osallisina uhrien vangitsemiseen, vartiointiin ja kuljettamiseen teloituspaikoille ja tiesivätkö he, mihin ovat osallisina.
- Syyttäjän pitää näyttää, että syytetyt ovat olleet paikalla ja osallistuneet rikoksiin, toisen veljeksen puolustusasianajaja Mika Miesmäki sanoo.
- Murhien tunnusmerkkien täyttymisen kannalta ei ole väliä, kumpi syytetyistä on videolla ns. barettimies. He ovat tienneet, että heidän toimintansa johtaa todennäköisesti alokkaiden ja sotilaiden kuolemaan, valtionsyyttäjä Tom Laitinen sanoo.

Todistajia kuullaan videoyhteydellä ja salissa

Todistajia tullaan kuulemaan sekä videoyhteyden kautta että käräjäoikeuden salissa. Tuomari on hyväksynyt myös anonyymit todistajat. Salissa kuullaan kolmea todistajaa, videoyhteyden kautta noin kymmentä. Videoyhteys luodaan Bagdadista Tampereelle.

Puolustuksen mukaan monet todistajat ovat olleet itse uhreina tai heidän perheenjäsenet ovat olleet uhreja, mikä voi vaikuttaa todisteluun. Todistajien kuuleminen alkaa ensi tai vasta sitä seuraavalla viikolla.

- Tuntuu ihmeelliseltä, että Euroopassa, esimerkiksi Saksassa, ei käydä tällaisia oikeusistuntoja, mutta nyt täällä Suomessa, toisen veljeksen puolustusasianajaja Kaarle Gummerus sanoo.

Käräjätuomari Auli Stenbäck pitää juttua sekä tavallisena rikosjuttuna että erikoisena juuri sen kansainvälisyyden takia.
- Vastaavanlainen oikeuskäsittely oli Ruotsin Göteborgissa ja tuomiot olivat elinkautiset, Stenbäck kertoi Iltalehdelle.

Perjantaina ovat vuorossa syyttäjän ja puolustuksen esittämät kirjalliset todisteet.

Iltalehti
1.2.2017 klo 18.32

Tälläistä paskaa ei tarvitsisi käydä Suomen oikeuslaitoksissa lävitse, mutta kun joillakin hörhöillä oli - ja on yhä - se The Unelma!!
- Mutta onkin ehkä niin, että tämä on osa sitä vaaleanpunaista unelmahöttöä.

Toki osallisena tähän islamilaiseen unelmaan ovat myös poliitikot. Silloinen sisäministeri Petteri Orpo (kok) sanoi, että on rikollista epäillä saapujien motiiveja.
- Mutta onko rikollista epäillä saapujien tekosia?

Entä joko palstan suvaitsevaisto on valmis rakastamaan heidät suomalaisiksi? Entä ehtikö teistä tänään kukaan rakkauspommittamaan Pirkanmaan käräjäoikeuden tiloja?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Vastaa Viestiin