Tapon yritys Raisiossa 11/2016

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17119
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Tapon yritys Raisiossa 11/2016

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Puukottaja otti taksin Raisioon päästäkseen tappamaan

Kaksi miestä ryypiskeli viime vuoden marraskuussa jo toista päivää putkeen. He olivat vahvassa humalassa, sillä kohtalokkaan illan päätteeksi toinen puhalsi peräti 2,53 promillen lukemat.

Juominen sai vaarallisen käänteen, kun kaksikon vanhempi osapuoli kertoi nuoremmalle heidän yhteisen tuttunsa olleen sopimattomissa tekemisissä tämän siskon kanssa. Tieto hermostutti 21-vuotiaan, joka nappasi puukon ja päätti lähteä puukottamaan tutun.

Miehet ottivat taksin alleen ja ajoivat olut- ja viinalastin kanssa Raisioon uhrin asunnolle. Tämä epäili kaksikon motiiveja, mutta päästi heidät kuitenkin sisään. Lähes välittömästi nuorempi miehistä kävi isännän kimppuun ja kertoi tappavansa tämän siitä hyvästä, mitä mies oli tehnyt hänen siskolleen.

Lyhyen käsirysyn jälkeen isäntä pääsi pakenemaan kohti ulko-ovea, mutta vanhempi miehistä esti hänen poistumisensa. Samalla nuorempi iski uhria takaapäin puukolla kaulaan. Isännän onneksi kahden sentin syvyisen ja kolmen sentin pituisen haavan aiheuttanut isku ei osunut elintärkeisiin verisuoniin tai hermoratoihin, ja hän pääsi pakenemaan paikalta.

Varsinais-Suomen käräjäoikeuden mukaan puukoniskun seuraukset olivat vähäiset vain sattumalta. Siksi se katsoi 21-vuotiaan Jani Markus Sandellin syyllistyneen tapon yritykseen ja määräsi tälle 4,5 vuoden ehdottoman tuomion. Rangaistusta kovensi viime vuonna langetettu ehdollinen tuomio.

Oikeus katsoi, että Sandellin seuralainen tiesi tämän aikovan käyttää väkivaltaa. Sen sijaan apuri ei oikeuden mielestä tiennyt puukosta, jonka vuoksi hänet tuomittiin 1,5 vuoden vankeuteen avunannosta törkeään pahoinpitelyyn. Teon vakavuuden ja aiempien rikosten vuoksi hänenkin tuomionsa oli ehdoton.

Turun Sanomat
11.1.2017 21:00
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Totuuden Puolesta
Olivia Benson
Viestit: 709
Liittynyt: La Loka 22, 2016 11:54 am

Re: Tapon yritys Raisiossa 11/2016

Viesti Kirjoittaja Totuuden Puolesta »

Tuon kuvauksen perusteella oikea rikosnimike olisi pikemminkin murhan yritys. Kyseessä ei kertomuksen mukaan ollut äkkipikaistuksissa tehty väkivallanteko, vaan harkittu väkivallanteko ja tuomitun aikomuksena oli puukottaa uhri. Toki termi "puukotus" on hieman epäselvä tässä yhteydessä ja tekijä on voinutkin sanoa ettei tarkoitus ollut tappaa vaan pelkästään puukottaa. Koska kuitenkin tapon yrityksestä on tullut tuomio, samoilla perusteilla olisi voinut tuomio tulla "harkitusta tapon yrityksestä" joka myös tunnetaan murhan yrityksenä.
Pelkästään vuonna 2017 on tähän mennessä tapahtunut 1540 muslimien tekemää terrori-iskua 56 eri maassa, joissa uhreja 10661 kuollutta ja 11028 loukkaantunutta mukaan lukien lapsia.

The Religion of Peace
Vastaa Viestiin