Outlaws

Sana on vapaa, jos uskaltaa...
Avatar
Dark Tetra
Hetty Wainthropp
Viestit: 490
Liittynyt: Ke Tammi 25, 2017 11:19 am
Paikkakunta: Keskusvalvomo

Re: Outlaws

Viesti Kirjoittaja Dark Tetra »

corppi kirjoitti:No ja tietysti. Jyväskylä kun kyseessä niin vaihtoehtoina on joko varttimanne Roogeri tai Puttosen Make. Vielä kun kaivavat Flyktmannin,Kaikkosen,Reikun ja muut ikäloput ruunat riviin niin ihan vitun hyvältä näyttää :mrgreen:

Muoks.Kaikkonen jo ilmeisesti onkin remmissä :idea:
Eipä ole missään muussakaan liivijengissä sen kummempia tapauksia. Laitoshörhöjä ja narkkareita sekä rattijuoppoja. Voi jollakin olla jokin koulutuskin, mutta usein se on linnassa opiskeltu :mrgreen:

Sitä en sano, etteikö pienipiiri näissä liivijengeissä onnistuisi huumekaupalla rahaa tekemään. En kuitenkaan usko, että summat per henkilö olisi päätä huimaavia. Hyvällä koulutuksella ja onnistuneella työuralla tekee kuitenkin paljon enemmän rahaa, eikä ole pelkoa saada luotia päähän tai joutua vuosiksi linnaan istumaan. Eikä poliisikaan pysäyttele piriratin toivossa :wink:
Vankilanjohtaja on eräänlainen matkaopas. Hän osaa määrätietoisesti johtaa jopa vuosikymmenen kestävää retkeä, jossa majoitus on järjestetty betonisen hotellin alakerrokseen.

PalmiakkiSastilli
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 103
Liittynyt: Pe Maalis 02, 2012 3:57 pm

Re: Outlaws

Viesti Kirjoittaja PalmiakkiSastilli »

Niin.. Tällä Lappeenrannan sankarilla kerrottiin vaan olevan yhteyksiä enkeleihin.. Noh, eli piripää värvätty tekosiin toisinsanoen :D

Mutta tosissaan, se on tullut todettua että ei liivimiehistä ole tappamaan, aliurakoitsijat hoitavat sopivasta summasta..

FXR
Lauri Hanhivaara
Viestit: 136
Liittynyt: Ma Kesä 18, 2012 9:56 pm

Re: Outlaws

Viesti Kirjoittaja FXR »


corppi
Olivia Benson
Viestit: 729
Liittynyt: To Tammi 20, 2011 8:14 pm

Re: Outlaws

Viesti Kirjoittaja corppi »

Onko JKL seudulla näkynyt vielä Outlaws jäseniä pyörien päällä??

Tästä Puttosesta aika raakaa vasara infoa myös tarjoiltu... Olisiko kenelläkään faktoja?? Tiedän eräitä jotka olisivat kiinnostuneita.

Avatar
Dark Tetra
Hetty Wainthropp
Viestit: 490
Liittynyt: Ke Tammi 25, 2017 11:19 am
Paikkakunta: Keskusvalvomo

Re: Outlaws

Viesti Kirjoittaja Dark Tetra »

corppi kirjoitti:Onko JKL seudulla näkynyt vielä Outlaws jäseniä pyörien päällä??

Tästä Puttosesta aika raakaa vasara infoa myös tarjoiltu... Olisiko kenelläkään faktoja?? Tiedän eräitä jotka olisivat kiinnostuneita.
Noin 80km päässä JKL-keskustasta pohjoiseen on havaittu 2kpl Outlawsseja. Puttonen on vasara? Vai ohjattu tietolähde joita käytetään valvotuissa läpilaskuissa? Outlaws on Suomessa vielä niin pieni ja toisensa tunteva ryhmä, ettei peitetoiominta ole mahdollista, kuin isommissa jengeissä.

Edit: Uutinen: http://www.iltalehti.fi/kotimaa/2017061 ... 5_u0.shtml

Tänä keväänä Suomessa paikkansa virallistaneet Satudarah ja Outlaws MC ovat molemmat Helvetin enkeleiden vihollisia.

Hiljattain Jyväskylän ja Lappeenrannan kannattajakerhot saivat ehdokasjäsenyyden Outlaws MC -moottoripyöräkerhoon.
Tammikuussa maahanmuuttajien jengi Satudarah aloitti virallisesti toiminnan Helsingissä.
Suomessa on tällä hetkellä noin 90 rikollisjärjestöä.

KRP:n mukaan rikollisjengien tärkeimpiä toimialoja ovat väkivaltainen velanperintä, huumausainekauppa, talousrikokset, rahanpesu ja muu väkivaltarikollisuus. (AOP)
Kansainvälinen moottoripyöräkerho Outlaws MC rantautui hiljattain Suomeen. Norjan Outlaws MC:n johtaja julkaisi Facebookissa kuvan, jossa onnitteli Jyväskylän kannattajakerhoa järjestön prospective- eli ehdokasjäsenyydestä.

Keskusrikospoliisin rikosylikomisario Rabbe von Herzen sanoo, että poliisin tietojen mukaan sekä Lappeenrannan että Jyväskylän kerhoilla on nyt ehdokasjäsenyys. Jos ehdokkuus vakinaistetaan, pääsee kerho järjestön alaosastoksi. Silloin kerho olisi von Herzenin mukaan "niin sanotusti saanut täydet värit" eli järjestön täysjäsen ja saa kantaa järjestön liivejä.

Vielä vuonna 2015 KRP ilmoitti rikollisjengien määräksi noin 80, mutta nyt Von Herzenin mukaan Suomessa toimii noin 90 järjestäytynyttä rikollisryhmää. Ryhmissä on noin tuhat jäsentä.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana jengit ovat levittäytyneet Suomessa ja ne kattavat yhä suuremman osan kaupungeista. Suurin osa jengeistä on juuri moottoripyöräkerhoja.

KRP:n mukaan rikollisjengien tärkeimpiä toimialoja ovat väkivaltainen velanperintä, huumausainekauppa, talousrikokset, rahanpesu ja muu väkivaltarikollisuus. KRP:n mukaan yhteiskunnan kannalta huolestuttavaa on, että ne pyrkivät hyödyntämään yhteiskunnallisia rakenteita sekä rikoksenteossa että siihen kuuluvassa rahapesussa. Jengien vaikutusvalta lisää myös yhteiskunnan korruptioriskiä.

Viime vuosina moottoripyöräkerhojen toiminnan painopiste on siirtynyt huumausainerikollisuudesta talousrikollisuuteen. Rikollisryhmien uusia toimialoja ovat perintätoiminta, ravintola-ala ja rakennusala järjestäytyneisiin rikollisryhmiin kuuluvia henkilöitä.

Kaksi uutta jengiä
Tammikuussa maahanmuuttajien jenginä tunnettu Satudarah kertoi aloittaneensa toiminnan Suomessa. Jengin emokerhon Facebook-sivuilla julistettiin Helsingin-osasto tervetulleeksi.

- Tänne on nyt suhteellisen lyhyen ajan sisällä tullut kaksi kansainvälistä jengiä, Satudarah ja Outlaws. Meidän pitää pysyä kartalla siitä, mitä jengirintamalla tapahtuu ja mitä jännitteitä on, von Herzen sanoo.

Toukokuun puolessa välissä MTV uutisoi, että Satudarahin Suomen-johtaja on kuollut autokolarissa. Johtajaan törmännyt kuljettaja oli myös järjestön jäsen. Poliisi tutkii tapausta.

KRP:n mukaan Satudarah on levittäytynyt jo kaikkiin Pohjoismaihin paitsi Islantiin. Järjestö on siitä poikkeuksellinen, että se värvää nimenomaan maahanmuuttajia ja heidän lapsiaan.

Kuten Outlaws, myös Satudarah on julistautunut Helvetin enkeleiden vihamieheksi. Sen sijaan Bandidoksen kanssa Satudarahin kerrotaan olevan lämpimät välit.

Satudarah MC perustettiin Hollannin Moordrechtissa vuonna 1990. Ensimmäiset jengin jäsenet olivat maahanmuuttajia ja maahanmuuttajien lapsia, jotka olivat kotoisin Hollannin hallinnassa olleelta Molukkien saariryhmältä Indonesiasta.

Satudarah on näyttäytynyt erittäin väkivaltaisena ja rikollisena järjestönä. Ruotsissa seitsemän Satudarahin jäsentä tuomittiin pitkiin vankeustuomioihin maan historian suurimman kokaiinilastin salakuljetuksesta. Poliisi takavarikoi jäseniltä 38 kiloa kokaiinia, joka vastaa arvoltaan noin 40 miljoonaa kruunua.

Jengi on ottanut esimerkiksi Tanskassa väkivaltaisesti yhteen Helvetin enkeleiden kanssa.

Lisäksi vuoden 2015 keväänä Ruff Ryders -jengi aloitti Suomessa Tuusulassa. Sen jäsenet kertoivat Iltalehdelle viime keväänä, ettei se ole rikoksia tekevä mc-jengi. Sanomalehti Keski-Uusimaa kuitenkin uutisoi viime lokakuussa, että Suomen-osaston johtaja on tuomittu käräjäoikeudessa parin vuoden takaisesta pahoinpitelystä.

Suomen perässä
Norjassa on kolme Outlawsin alaosastoa, Ruotsissa yksi. Ruotsissa Outlaws on viime vuosina vahvistanut asemaansa, ja se on aiheuttanut jännitteitä jengien välille. Outlaws MC ja Helvetin enkelit ovat olleet verivihollisia jo vuosikymmeniä.

Suomi tulee usein muita pohjoismaita jäljessä.

- Järjestöt rantautuvat Suomeen yleensä silloin, kun muissa tai jopa kaikissa muissa Pohjoismaissa jengi jo on. Pohjoismaista peilataan ja varaudutaan sen perusteella, mitä muualla on tapahtunut, von Herzen sanoo.

KRP on jo aiemmin kertonut tietävänsä, että Lappeenrannan Fifteen MC South-Karelia saa tukea Venäjän Outlaws MC:ltä. Von Herzen sanoo nytkin, että yhteistoimintaa on.

KRP seuraa, mitä jengipiireissä tapahtuu, kun Outlaws MC vahvistaa asemaansa kahdessa kaupungissa.

- Koko ajan haluamme tietysti olla etupellossa ja tietää, mitä järjestäytyneessä rikollisuudessa Suomessa tapahtuu ja mitä mahdollisesti on tapahtumassa. Fokus on ennaltaehkäisemisessä, varsinkin sellaisten yhteenottojen ja rikosten, joilla on vaikutuksia sivullisiin.

Jo ennen Outalwsin virallista rantautumista Suomeen Lappeenrannassa on ollut epäiltyjä jengiriitoja. Esimerkiksi Fifteen MC:n kerhotila on poltettu ja Helvetin enkeleiden jäsenen epäiltiin yrittäneen tilata yhden Fifteen MC:n jäsenen murha. Tässä tapauksessa sivullinen joutui ampumisen kohteeksi, koska ampuja meni väärälle talolle. Murhan tilauksesta ei kuitenkaan nostettu syytettä, koska näyttö ei ollut riittävä.
Vankilanjohtaja on eräänlainen matkaopas. Hän osaa määrätietoisesti johtaa jopa vuosikymmenen kestävää retkeä, jossa majoitus on järjestetty betonisen hotellin alakerrokseen.

Spurgumies
Neuvoja-Jack
Viestit: 544
Liittynyt: Ti Elo 28, 2012 10:13 pm

Re: Outlaws

Viesti Kirjoittaja Spurgumies »

Mitäs mä sanoin jo 5vuotta sitten.. OUTLAWS JYRÄÄ SUOMEEN!.. silloin viesteilleni naurettiin ja olin mukamas tyhmä jätkä..Nyt olen palannut ja entistäkin viisaampana. :lol: :lol: :mrgreen: Kauppa kannattaa avata vasta, kun on jotain kauppatavaraa.. tämä onnistui sillä tavalla, että eri jengeihin soluttautuneet "myyrät" ilmoittivat Outlawsseille muiden jengien maastokätköjen ja kuljetusten sijainteja.. :lol: :lol: 8)

Karjalasta Kajahtaa!
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Ma Tammi 30, 2017 10:55 am

Re: Outlaws

Viesti Kirjoittaja Karjalasta Kajahtaa! »

http://www.esaimaa.fi/Online/2017/07/19 ... 22484417/4
Moottoripyöräjengi Fifteen MC South Karelia on vähällä saada kansainvälisen Outlaws MC:n jäsenyyden.

Lappeenrannassa toimiva Fifteen MC -liivijengi on ollut Outlaws MC:n tukikerho vuodesta 2012 lähtien ja pyrkinyt sen alaosastoksi. Yli 20 valtion alueella toimivalle Outlaws-moottoripyöräkerholle tämä on ollut tapa yrittää saada jalansijaa Suomessa.

Kesäkuun alussa Outlaws on myöntänyt Lappeenrannan ja Jyväskylän kannattajakerhoilleen Iltalehden mukaan ehdokasaseman, mikä on ensimmäinen askel kohti kansainvälisen rikollisjärjestön varsinaista jäsenyyttä.

Kaakkois-Suomen poliisi vahvistaa, että Fifteen MC -kerho on hakenut pitkään Outlawsin jäsenyyttä. Poliisi kertoo tarkkailevansa tilannetta, muttei halua tällä erää kommentoida tilannetta tarkemmin.

— Siitä näemme merkit, että Outlaws on osoittanut myönteisyyttä jäsenpyrkimykselle, Kaakkois-Suomen poliisin tutkinnanjohtaja Tuomas Pöyhönen sanoo.

Pöyhönen lisää, että pitkää aikaa, jonka Fifteen MC on ollut Outlawsin tukikerhona, voi pitää onnistumisena.

— Jäseneksi päästäkseen on pystyttävä osoittamaan, että pystyy toimimaan omalla alueellaan ja hankkimaan rahaa.

Välienselvittelyt uhkana

Outlaws MC:n tulo Suomeen saattaisi aiheuttaa lisää välienselvittelyjä muiden moottoripyöräjengien kanssa.

Etelä-Karjalassa liivijengien tilanne on kahden kauppaa: alueella toimii Outlaws MC:n lisäksi Helvetin enkelit. Kerhojen välinen taistelu reviiristä on näkynyt viime vuosina useaan otteeseen.

Vuonna 2012 Outlawsien kerhotila poltettiin ja 2015 Outlawsin jäsen yritettiin murhata. Yrityksestä tuomittiin 35-vuotias kouvolalaismies, ja tekoa epäiltiin Helvetin enkelien tilaamaksi.

Viime kesänä yritettiin hajottaa Outlawsien tilan ikkunat, mutta isku tehtiin erehdyksessä naapurirakennukseen.

Cannonball hajautuu

Moottoripyöräkerho Cannonballin Heinolan ja Seinäjoen osastot ovat kertoneet Helsingin Sanomille ja Etelä-Suomen Sanomille irtautuneensa alkuviikosta valtakunnallisesta järjestöstä. HS:n tietojen mukaan Cannonballista on irtautunut myös moni muu paikallisosasto.

KRP ei halua toistaiseksi kommentoida Cannonballin tilannetta.

— Tilanne on vasta selvittelyssä eikä vielä tiedetä mihin suuntaan ollaan menossa, joten en ota asiaan kantaa, rikosylitarkastaja Sanna Palo tutkintaosastolta sanoo.

Vaikutus Etelä-Karjalaan tulee olemaan Kaakkois-Suomen poliisin arvion mukaan vähäinen, sillä Cannonballilla ei ole maakunnassa organisaatiota.

Kaakkois-Suomen poliisin Tuomas Pöyhönen ei silti poissulje mahdollisuutta, että Cannonballista lähteneitä jäseniä liittyisi muihin kerhoihin.

— Toistaiseksi ei ole havaintoja, että jäseniä olisi loikannut Etelä-Karjalassa toimiviin kerhoihin, mutta ei sekään mahdotonta ole.
Eipä tuossa uutisessa nyt varsinaisesti mitään uutta ole, mutta jaetaan nyt kuitenkin.

Mitenköhän Outlaw suhtautuu siihen, että aika ottavana osapuolena tuo support kerho tuntuu olevan. Varmaan liiveihin tulisi hieman nopeammin lätkät jos jollain tapaa pistäisi hanttiin Enkeleille. Siinä leikissä kyllä voi sattua omaan leukaan. :D

Avatar
PiikkiSika
Adrian Monk
Viestit: 2808
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: Outlaws

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika »

Karjalasta Kajahtaa! kirjoitti:

Mitenköhän Outlaw suhtautuu siihen, että aika ottavana osapuolena tuo support kerho tuntuu olevan. Varmaan liiveihin tulisi hieman nopeammin lätkät jos jollain tapaa pistäisi hanttiin Enkeleille. Siinä leikissä kyllä voi sattua omaan leukaan. :D
varmaankin tarttis johtoportaissa aikamoinen tukkuerä rauhanpiippua röyhytellä jotta tämä yhtälö toteutuisi edes teoriassa...käytännöstä puhumattakaan, eli ei tuu onnistuu - vittuun rauhanpiiput!
! ! ! Eläköön EU-direktiivit ja kansan syväkyykky ! ! !

Haibox
Nikke Knakkertton
Viestit: 157
Liittynyt: Ti Heinä 25, 2017 8:10 pm

Re: Outlaws

Viesti Kirjoittaja Haibox »

Outlaws MC kokoontuu viikonloppuna Vääksyyn – Poliisi: Tapahtumaan tulossa toistasataa liivijengiläistä

Kuva

Suomeen rantautunut kansainvälinen moottoripyöräkerho Outlaws MC kokoontuu viikonloppuna suurin joukoin Asikkalan Vääksyyn.

Keskusrikospoliisista ja Hämeen poliisilaitokselta vahvistetaan MTV Uutisille, että kerholla on kolmipäiväinen tapahtuma Vääksyn seudulla ja sinne on poliisin tietojen mukaan tulossa arviolta jopa toistasataa jengiläistä ulkomaita myöten.

– Kyse on kerhon ensimmäisestä ja kansainvälisestä näyttäytymisestä Suomessa, sanoo Hämeen poliisipäällikkö Ilkka Koskimäki.


Alueen hotellit on täyteen varattu koko viikonlopuksi. Ensimmäisiä jengiläisiä odotetaan paikalle tänään.

Koskimäen mukaan poliisi varautuu Vääksyn tapahtumaan perusteellisesti muun muassa muuttuneen jengitilanteen takia.

– Huomioimme nykyisen tilanteen ja pyrimme estämään mahdolliset vihamielisyydet. Olemme Vääksyssä näkyvästi paikalla ja turvaamme tapahtumaa, Koskimäki sanoo.

Jengitilanne Suomessa on elänyt voimakkaasti viime aikoina. Yksi kerhoista, Cannonball MC, on hajonnut sisäisiin riitoihinsa. Outlawsin lisäksi Suomeen on uutena kansainvälisenä jenginä rantautunut Satudarah MC.


Suomessa kaksi kannattajakerhoa

Poliisin rikolliseksi luokittelema kansainvälinen Outlaws MC myönsi tämän kesän alussa ehdokas- eli prospective-aseman Jyväskylän sekä Lappeenrannan kannattajakerhoille. Ehdokaskerhoa seuraava vaihe on täysjäsenyys.

Outlaws MC toimii maailmalla 27 valtiossa. Suomea lähimpinä ovat Venäjällä, Ruotsissa ja Norjassa toimivat kerhot.

Poliisin mukaan järjestön pahin vihollinen on jo vuosikymmeniä ollut kilpaileva moottoripyöräkerho Hells Angels MC.

Poliisi on arvioinut, että Suomen kahdessa Outlaws-kerhossa on yhteensä parikymmentä jäsentä. Helvetin Enkeleiden ja sen alakerhojen jäseniä lasketaan olevan Suomessa pitkälle toistasataa.

Kansainvälisen Outlaws MC:n tunnettu motto on "God Forgives, Outlaws Don't", eli Jumala antaa anteeksi, mutta Outlaws ei.

https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikk ... gs._l9_nSY


Siellä voisi olla kuulantyöntäjille hängyliivei jaossa. :shock:

Koimies
Neuvoja-Jack
Viestit: 500
Liittynyt: La Syys 10, 2011 2:09 am

Re: Outlaws

Viesti Kirjoittaja Koimies »

Tapaaminen on järjestelyiltään sitä luokaa, että se on kai sovittu ennen CMC:n pirstoutumista. Muuten voisi sanoa, että järjestetäänpä kokoontuminen erityisen sattuvaan aikaan.
Miehen allekirjoitus: Kasvoista kasvoihin.

Avatar
Dark Tetra
Hetty Wainthropp
Viestit: 490
Liittynyt: Ke Tammi 25, 2017 11:19 am
Paikkakunta: Keskusvalvomo

Re: Outlaws

Viesti Kirjoittaja Dark Tetra »

Ei taida Nöykkiön "Vikingit" lähteä Vääksyyn, vaikka kalaan? :lol:

Siellä huhutaan olevan taimentakin hyvän kuhakannan lisäksi. Voi tosin olla, että kalan sijasta kopsahtaa luoti päähän :shock:

No, ei vaan. Kyllä poliisi ratsaa kaikki paikalle tulevat Charliet mahdollisten pumppuhaulikoiden ja pistoolien varalta. Tämähän on heille nyt todella hyvä paikka esittäytyä kun poliisi suojaa ylimitoitetusti. Näyttäytymisen jälkeen sitten varmaan alkaa se kostoiskujen sarja.

Tullaan varmaankin näkemään sytytyspullo-iskuja sekä laukauksia, jotka menevät monta metriä ohi. Tai sitten vanha kaarti ei halua laskea elintasoaan keskiluokkaisesta - köyhyysrajaan, kun poliisi alkaa tekemään omia toimenpiteitään jotka tuhoavat "liiketoimia". Vaihtoehtoina on laittaa prospecteja sekoilemaan jonkun apu-kerhon hurjimusten kanssa.

Hieno kesän loppu luvassa. Laittakaa pojat tuulemaan, haluan nähdä sotaa! 8)
Vankilanjohtaja on eräänlainen matkaopas. Hän osaa määrätietoisesti johtaa jopa vuosikymmenen kestävää retkeä, jossa majoitus on järjestetty betonisen hotellin alakerrokseen.

Avatar
PiikkiSika
Adrian Monk
Viestit: 2808
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: Outlaws

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika »

Dark Tetra kirjoitti:
Hieno kesän loppu luvassa. Laittakaa pojat tuulemaan, haluan nähdä sotaa! 8)
tee-se-itse sotatarviketuottajaksi aikovilla lienee tänä pänä matalampi kynnys kuin silloin-joskus.
https://www.youtube.com/watch?v=RymgUzmpydc

...ja sit jos printti ja rauta läjässä niin eiku "kouluttautumaan" :D
https://www.youtube.com/watch?v=8T6-_Bch2PY
! ! ! Eläköön EU-direktiivit ja kansan syväkyykky ! ! !

FXR
Lauri Hanhivaara
Viestit: 136
Liittynyt: Ma Kesä 18, 2012 9:56 pm

Re: Outlaws

Viesti Kirjoittaja FXR »

You can't stop the Charlie! Ei voi chicken winggsit mitään!

notaari
Alibin satunnaislukija
Viestit: 60
Liittynyt: Su Tammi 08, 2017 3:15 pm

Re: Outlaws

Viesti Kirjoittaja notaari »

Koimies kirjoitti:Tapaaminen on järjestelyiltään sitä luokaa, että se on kai sovittu ennen CMC:n pirstoutumista. Muuten voisi sanoa, että järjestetäänpä kokoontuminen erityisen sattuvaan aikaan.
Sattumalta tuota möötteä ei kuitenkaan ole listattu heidän Euroopan sivuillaan lainkaan.

Avatar
Dark Tetra
Hetty Wainthropp
Viestit: 490
Liittynyt: Ke Tammi 25, 2017 11:19 am
Paikkakunta: Keskusvalvomo

Re: Outlaws

Viesti Kirjoittaja Dark Tetra »

Kesän alussa Suomeen asettunut rikollisjärjestö Outlaws MC järjestää viikonloppuna ison tapahtuman Asikkalan Vääksyssä. Koko Hotelli Tallukka on varattu jengiläisten käyttöön. Paikalle on tulossa toistasataa jengin jäsentä.

Poliisi sai tilaisuudesta tiedon pari viikkoa sitten. Hämeen poliisipäällikkö Ilkka Koskimäen mukaan poliisi on varautunut tilaisuuteen ylimääräisellä työvoimalla. Poliisimiehiä tulee Hämeeseen muualtakin.

- Poliisi on näkyvästi paikalla, olemme varautuneet viikonloppuun perusteellisesti, hän sanoo. Hän ei kerro tarkemmin, millaiseen voimankäyttöön poliisi on varautunut.
Kaakossakin ollaan varpaillaan

Outlaws ja muun muassa Kaakkois-Suomessa kolmella eri paikkakunnalla toimiva Helvetin Enkelit ovat perivihollisia.

Ilkka Koskimäen mukaan poliisin tavoitteena on estää mahdolliset yhteenotot. Hän huomauttaa, että poliisin tehtävänä on turvata yksityistilaisuuteen osallistuvien turvallisuus.

Myös Kaakkois-Suomen poliisi on varautunut Vääksyn-tilaisuuteen.

- Seuraamme tilannetta, sanoo rikoskomisario Tuomas Pöyhönen. Hän ei kommentoi, onko poliisia lisäresurssoitu viikonloppuna.

Etelä-Karjalassa sattui vuoden 2015 lopulla henkirikoksen yritys. Epäilty oli Helvetin Enkelien jäsen ja uhri tuolloin Outlawsiin "kallellaan" olleen Fifteen MC:n jäsen.

Nyttemmin lappeenrantalainen jengi on hyväksytty Outlawsin ehdokasjäseneksi. Toinen ehdokasjäsenyyden saanut jengi on Jyväskylästä.
KRP: Outlawsin tulo lisännyt jännitteitä

Vastuu Vääksyn-tilaisuuden hoidosta on Hämeen poliisilla, eikä Keskusrikospoliisi ota siihen kantaa.

Yleisellä tasolla KRP arvioi jengitilanteen muuttuneen. Outlawsin tulo on lisännyt jengien välisiä jännitteitä, sanoo rikoskomisario Rabbe von Hertzen.

Tuleeko Vääksyyn viikonloppuna Helvetin Enkelien jäseniä?

- Siihenkin pitää varautua. Tuemme paikallispoliisia, von Hertzen vastaa.

KRP:n roolina on seurata jengitilannetta jatkuvasti ja kerätä tietoja, jotka auttavat poliisi estämään uusia rikoksia.

Cannonball MC:n tilanne on jengin hajoamisen tai jakaantumisen jälkeen epäselvä. Rabbe von Hertzen ei kommentoi, ovatko Cannonballin entiset jäsenet mahdollisesti liittyneet toisiin jengeihin.
Miksi Vääksy ja Tallukka?

Viikonlopun mittainen tapahtuma on Outlawsin ensimmäinen iso tapahtuma Suomessa.

Miksi se pidetään juuri Vääksyn Tallukassa?

- En lähde arvailemaan, Ilkka Koskimäki vastaa.

Rabbe von Hertzen ei hänkään arvuuttele, vaan toteaa, että jengeillä on paljon tapahtumia eri paikkakunnilla.

Koskimäen mukaan ensimmäiset osallistujat tulevat Vääksyyn jo perjantaina.

booking.com-varaussivuston mukaan Tallukan viimeisetkin vapaat huoneet varattiin maanantaina illalla.

Viikonlopusta tullee poliisille työntäyteinen, sillä osin samaan aikaan jengitapahtuman kanssa järjestetään Anianpellon markkinat.

http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2391638
Vankilanjohtaja on eräänlainen matkaopas. Hän osaa määrätietoisesti johtaa jopa vuosikymmenen kestävää retkeä, jossa majoitus on järjestetty betonisen hotellin alakerrokseen.

Vastaa Viestiin