19-vuotias Riina Mäkinen - kadonnut Loviisan Gammelbyssä 5/2017

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
damfin
James Bond (David Niven)
Viestit: 10821
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Kadonnut Riina Mäkinen, 19, Helsinki

Viesti Kirjoittaja damfin »

Alida kirjoitti:Ei pidä morbidellin jutut paikkaansa. Räsäsen tapauksessa poliisi piti henkirikosta mahdollisena alusta lähtien. Muun muassa Räsäsen kanssa tanssinutta miestä on haastateltu. Salomaan katoamista on alunperinkin pidetty henkirikoksena. Tämä selviää esimerkiksi katsomalla Kadonneet-jakso. Juutilan mies pidätettiin vuonna 2008. Sitä on edeltänyt varmaan pitkäkin tutkinta, mutta pidätys on mahdollista vasta, kun on riittävästi todisteita.

Tässä tapauksessa paikalle tullut silminnäkijä on nähnyt sekä miehen että Riinan paikan päällä ja on mennyt muualle hälyttämään apua nähtyään jumiutuneen auton palavan. Auto on syttynyt vahingossa palamaan. Poliisi on tullut paikalle, johon mennessä mies ja Riina ovat poistuneet paikalta.

Lopputulos on, että miehellä ei ole ollut aikaa surmata naista paikan päällä ennen poliisin tuloa. Hänellä ei ole ollut kulkuneuvoa. Hänellä ei olisi ollut mahdollisuuksia kuljettaa kadonnutta pois paikalta. Eikä hänellä ole mitään motiiviakaan henkirikokseen. Mikään ei puhu sen puolesta, että miehellä olisi katoamisen kanssa mitään tekemistä
.
Ihme skeidaa... poliisihan tavoitti miehen vasta seuraavana päivänä, eli melkoista höpötystä on väittää ettei hänellä olisi ollut aikaa tehdä mitään ennen poliisin tuloa, ja motiiviksi on monissa tapauksissa ennenkin riittänyt esimerkiksi se että että tyttö on saanut kaverin touhuista tarpeekseen ja uhonnut menevänsä poliisin puheille.

Ja etteikö mikään puhu sen puolesta että miehellä olisi katoamisen kanssa mitään tekemistä, no jos nyt katsotaan vaikkapa tilastoja niin hyvin usein sillä kuka kadonneen on viimeksi elossa nähnyt on ollut katoamisen kanssa jotain tekemistä.

Mutta joo, syytönhän mies on, kun hän on kerta ihan itse poliisille kertonut että Riina lähti kävelemään eri suuntaan eikä hän sen jälkeen ole Riinaa nähnyt, eihän noin rehti ja reipas mies nyt poliisille valehdella voisi :lol:

Ihan vaan sellainen tuli mieleeni, että jos mies lähti kävelemään palopaikalta johonkin suuntaan josta paikalle tulleet poliisit eivät häntä heti tavanneet, niin mikä oli se suunta johon Riina lähti... oletetaan siis että palopaikalta oli mahdollista tuota metsätietä pitkin poistua kahteen suuntaan, sinne mistä poliisit tulivat ja sitten sinne päinvastaiseen suuntaan.
petterip
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 11
Liittynyt: Ma Helmi 02, 2015 9:35 pm

Re: Kadonnut Riina Mäkinen, 19, Helsinki

Viesti Kirjoittaja petterip »

Äärimmäisen sekavaa on tuo aikajana. Itse en uutisista pystynyt tulkitsemaan, oliko se ABC havainto ennen vai jälkeen tuon palon? Jossain nimittäin sanottiin, että se on viimeinen havainto, kun taas sitten kuitenkin on silminnäkijähavainto palopaikalta? Oliko ase jätetty ABC:lle ennen vai jälkeen palon? Jos on varmuudella todettu että ennen, se tietysti sulkee yhden tekotavan pois laskuista ja myös kuuluneet laukaukset ovat olleet niitä palossa räjähtäneitä patruunoita. Missään ei taidettu myöskään todeta milloin Riinan puhelin on sammunut varmuudella?

Jostain syystä poliisi ei halua kertoa miksi tämän ko. kaveri ei ole epäilty. Ilmeisesti siihen liittyy sellaista henkilökohtaista tietoa, jota ei voi julkisuuteen kertoa. Se nyt on varma, ettei kyse voi olla pelkästään kaverin tarinoista, ei kai kukaan poliisi niin idiootti voi olla? Pakko olla jotain oikeita todisteita, esim. puhelimet erkaantuneet väitetyn "välirikon" jälkeen ja miehellä on varmennettu alibi lähes heti erkaantumisen jälkeen tmv. Toisaalta jos jotain puhelintietoja olisi, ne olisi varmaan julkisuuteen annettu. Yhtään tarkempi paikannus kun taitaisi vaatia sen, että ollaan siirrytty selkeästi eri alueille.
Viimeksi muokannut petterip, To Heinä 20, 2017 10:32 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17124
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Kadonnut Riina Mäkinen, 19, Helsinki

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Kadonnutta Riina-tytärtään kaipaavan äidin tuska: "Täytyy valmistautua siihen, että mun tytär löytyy mahdollisesti kuolleena"

Yli kaksi kuukautta kateissa olleen Riinan äiti pelkää pahinta. Viimeisessä puhelussa hän muistutti tytärtään siitä, että kotiin voi aina tulla.

*Riina Mäkinen on ollut kateissa jo kaksi kuukautta.
*Omaiset ovat huolissaan ja pelkäävät pahinta.
*Äiti ihmettelee poliisin toimintaa tapauksessa.


Kadonnut Riina nähtiin syrjäisellä huvilalla, josta otettiin kiinni mies.
- He olivat matkalla Kouvolaan päin ja sovimme, että soitellaan myöhemmin, muistelee Faina Puustinen viimeisintä puheluaan tyttärensä Riinan, 19, kanssa.

Puustinen lopetti puhelun, kuten hänellä on lastensa kanssa tapana: kertomalla rakastavansa tätä ja muistuttamalla, että kotiin voi aina tulla. Hän muistelee, että puhelu soitettiin maanantaina tai tiistaina, toukokuun 8. tai 9. päivä. Sen jälkeen helsinkiläinen Riina Mäkinen katosi.

Poliisin mukaan viimeinen havainto Riinasta on tehty Loviisan Pernajassa, missä hän tallentui Kuninkaantien ABC-huoltoaseman lähistöllä valvontakamerakuviin 10. päivä toukokuuta.

Uusi tuttavuus

Riinan äiti kertoo, että ennen katoamistaan Riina oli käymässä Kouvolassa uuden tuttavansa sukulaisten luona. Tuttava on noin 30-vuotias mies, johon Riina oli tutustunut noin 1,5 kuukautta ennen katoamistaan.

Viimeisten Riinasta saatujen havaintojen jälkeen, 11. toukokuuta, poliisi sai ilmoituksen Loviisan Pernajaan syrjäiselle tilalle, josta oli kuultu laukauksia muistuttavia ääniä.

Poliisin mukaan Riinan seurassa olleen miehen auto oli jäänyt jumiin ja syttynyt tuleen. Tutkinnanjohtaja, rikosylikonstaapeli Jussi Wahen mukaan Riina ja mies olivat riitautuneet autopalon jälkeen, minkä seurauksena Riina lähti kävelemään omille teilleen. Sen jälkeen hänestä ei ole tehty havaintoja.

Poliisi otti miehen seuraavana päivänä kiinni huoltoasemalta tämän jäätyä kiinni näpistyksestä.

Viime perjantaina Helsingin Uutiset kertoi, että mies sai vankeustuomion muun muassa törkeästä varkaudesta ja ampuma-aserikoksesta.

Ei epäillä rikosta

Faina Puustinen kertoo tavanneensa Riinan seurassa olleen miehen kerran varsin pikaisesti. Äiti muistelee Riinan olleen lähdössä miehen kanssa jonnekin, kun tämä tuli käymään äidin luona hakeakseen sinne jääneitä vaatteita.

Riina esitteli kohteliaan oloisen nuoren miehen ystävänään.
- Totta kai olen aina huolissani, kun olen nähnyt tämän kaverin yhden kerran, enkä tiedä hänestä sillä tavalla mitään, äiti sanoo.

Toistaiseksi Riinan katoamiseen ei epäillä liittyvän rikosta. 30-vuotias mies on tiettävästi viimeinen, joka on nähnyt Riinan ennen tämän katoamista.

Poliisi on kuulustellut miestä katoamista edeltäneistä tapahtumista, eikä viranomaisten mukaan ole syytä olettaa, että mies olisi tehnyt Riinalle jotakin.

Riinan äiti kummastelee, että miestä ei ole jututettu katoamiseen liittyen enää uudestaan.
- Ymmärtääkseni häntä on kuultu kaksi kertaa. Jos häntä ei sen jälkeen ole kuultu, niin kyllähän se tietenkin ihmetyttää, äiti sanoo.

Omaiset pimennossa

Riinan äiti teki tyttärestään katoamisilmoituksen toukokuussa ja on ollut sen jälkeen aktiivisesti mukana etsinnöissä. Yhteistyön poliisin kanssa hän on kokenut ajoittain varsin haastavaksi.
- Omaisen asema tällaisessa tilanteessa on kovin heikko, hän sanoo.

Koska Riina on täysi-ikäinen, ei poliisi anna äidille tietoja etsintöjen etenemisestä. Tehdessään katoamisilmoitusta poliisista muistutettiin, että vaikka he löytäisivät tytön, eivät he ilmoita löytymisestä perheelle, mikäli Riina sen kieltäisi.
- En ymmärtäisi, miksi tyttäreni niin tekisi, mutta on omaisten kannalta todella turhauttavaa, että saamme hyvin vähän tietoa tutkinnasta, äiti sanoo.

Hän kertoo ilmoittavansa kaikki saamansa ilmoitukset mahdollisista havainnoista poliisille, muttei koskaan tiedä tarkistetaanko ilmoituksia tai mitä niistä mahdollisesti selviää.
- Emme saa mitään palautetta siitä, että onko niitä ilmoituksia edes tutkittu. Ja sitä jää sitten itse miettimään, että tarkistiko sitä kukaan.

Äiti toivoo, että omaisen hätä otettaisiin vakavasti. Nyt päässä risteilee paljon ajatuksia ja kysymyksiä, joihin ei saa mitään vastausta.

Äiti pelkää pahinta

Viimeksi viikonloppuna vapaaehtoinen koiraetsintäryhmä etsi Riinaa viimeisen havaintopaikan lähistöltä. Paikka perustuu ylikomisario Waheen mukaan Riinan seurassa olleen miehen kertomaan. Tutkinnanjohtajan mukaan Riinan elossa löytämisen mahdollisuudet alkavat olla minimaaliset ja sen äitikin tietää.
- Kun on kaksi kuukautta kulunut, niin täytyy valmistautua siihen, että mun tytär löytyy mahdollisesti sieltä maastosta kuolleena. Se pelko on päällimmäisenä mielessä.

Suunnaton huoli koskettaa äidin lisäksi koko perhettä. Hän kertoo perheenjäsenten soittavan toisilleen iltaisin vaihtaakseen tuoreimmat tiedot ja mieleen tulleet ajatukset Riinan katoamisesta. Äitiä pelottaa, että jotain pahaa on tapahtunut.
- Kyllähän Riina nyt järkevänä tyttönä ilmoittaisi, että kaikki on hyvin eikä tarvitse hätäillä. Varmaan sanoisi, että "lopettakaa se pelleily, kauhean show'n olette saaneet aikaiseksi". Mutta kun sitä ilmoitusta ei ole tullut.

Riina Mäkinen on tummahiuksinen, 162 senttimetriä pitkä ja normaalivartaloinen. Hänellä oli katoamishetkellä yllään tummat vaatteet. Havainnot voi ilmoittaa poliisille puhelimitse numeroon 029-547 5332 tai 029-547 5349.


Iltalehti
20.7.2017 klo 08.58

Riitaantui? Miten ihmeessä noinkin mukavanoloisen jannun kanssa voi riitaantua...?

"Riina oli käymässä Kouvolassa uuden tuttavansa sukulaisten luona".

Ja mitäs tuomiolauselmassa sanotaankaan Kouvolasta:
1.-2.5. Jarva on varastanut kahdesta autosta rekisterikilvet - ne ovat myöhemmin saatu takaisin. Lisäksi hän on Kouvolassa jäänyt kiinni kortitta ajosta 2.5. Sellainen sukulointireissu.

Kuvassa keskellä se Gammelbyn mökki. Vasemmassa reunassa E18/vt7. Mökiltä ABC:lle 2,7 km ja suunta silloin ylöspäin menevää tietä.
Heskerintie
Heskerintie
Gammelbyn_mökki.jpg (126.3 KiB) Katsottu 3627 kertaa
Jos Riina joskus löytyy - elävänä siis - niin toivottavasti seikkailu opetti sen, että kannattaa valita miesseuransa ensi kerralla huolellisemmin.

EDIT: Nyt olisi viikonloppuna oivallinen tilaisuus ulkoiluun Riina Mäkisen etsimisen lomassa:

Kadonnutta Riinaa etsitään viikonloppuna – vapaaehtoisia kaivataan mukaan
Uusimaa.fi
19.7.2017 - 20.05
Viimeksi muokannut Doctor Lecter, To Heinä 20, 2017 10:45 am. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
petterip
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 11
Liittynyt: Ma Helmi 02, 2015 9:35 pm

Re: Kadonnut Riina Mäkinen, 19, Helsinki

Viesti Kirjoittaja petterip »

Samassa uutisessa:
"Kadonnut Riina nähtiin syrjäisellä huvilalla, josta otettiin kiinni mies."
vs.
"Poliisi otti miehen seuraavana päivänä kiinni huoltoasemalta tämän jäätyä kiinni näpistyksestä."

Milloin se palo nyt oli? Uutisessa lukee näin:
"Viimeisten Riinasta saatujen havaintojen jälkeen, 11. toukokuuta, poliisi sai ilmoituksen Loviisan Pernajaan syrjäiselle tilalle, josta oli kuultu laukauksia muistuttavia ääniä."

Kun taas aiemmin on uutisoitu näin:
"Useita poliisipartioita kaasutti 10. toukokuuta kello 17 jälkeen Loviisan Vanhaankylään Heskerintielle viranomaisten saatua ilmoituksen, että paikalta oli kuultu laukauksia. Silminnäkijän mukaan tapahtumapaikalta poistuneen miehen kasvoissa oli nokea. Miehen lisäksi tapahtumapaikalta poistui pitkätukkainen nainen."

Hyvin menee kun ei edes tiedetä hälytysten aikoja oikein.
ktaina
Adrian Monk
Viestit: 2874
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 10:52 am
Paikkakunta: Rannikolla tuulee

Re: Kadonnut Riina Mäkinen, 19, Helsinki

Viesti Kirjoittaja ktaina »

Riinan äiti toteaa omilla fb sivuilla kun kyselevät puhelin tietoja että puhelin palanut autossa..
morbidelli
Agentti Scully
Viestit: 684
Liittynyt: To Loka 01, 2009 1:34 pm

Re: Kadonnut Riina Mäkinen, 19, Helsinki

Viesti Kirjoittaja morbidelli »

Alida kirjoitti:Ei pidä morbidellin jutut paikkaansa. Räsäsen tapauksessa poliisi piti henkirikosta mahdollisena alusta lähtien. Muun muassa Räsäsen kanssa tanssinutta miestä on haastateltu. Salomaan katoamista on alunperinkin pidetty henkirikoksena. Tämä selviää esimerkiksi katsomalla Kadonneet-jakso. Juutilan mies pidätettiin vuonna 2008. Sitä on edeltänyt varmaan pitkäkin tutkinta, mutta pidätys on mahdollista vasta, kun on riittävästi todisteita.

Tässä tapauksessa paikalle tullut silminnäkijä on nähnyt sekä miehen että Riinan paikan päällä ja on mennyt muualle hälyttämään apua nähtyään jumiutuneen auton palavan. Auto on syttynyt vahingossa palamaan. Poliisi on tullut paikalle, johon mennessä mies ja Riina ovat poistuneet paikalta.

Lopputulos on, että miehellä ei ole ollut aikaa surmata naista paikan päällä ennen poliisin tuloa. Hänellä ei ole ollut kulkuneuvoa. Hänellä ei olisi ollut mahdollisuuksia kuljettaa kadonnutta pois paikalta. Eikä hänellä ole mitään motiiviakaan henkirikokseen. Mikään ei puhu sen puolesta, että miehellä olisi katoamisen kanssa mitään tekemistä.
Eikun pitää:
Vaasalainen Kai Salomaa katosi 14.5.2003 Karvialla. Aluksi Salomaan katoamista tutkittiin katoamisena, mutta poliisitutkinta antoi pian viitteitä siihen, että kyseessä on henkirikos.
Raisa Räisäsen tapauksesta joustan: rikoksen mahdollisuutta ei suljettu pois tutkinnan alkuvaiheessa, mutta ei kuitenkaan ollut varsinaista epäilyä henkilöön kohdistuvasta rikoksesta mikä mahdollistaisi paremmat pakkokeinot.

Alidalla on selvästi poliisin aivosolukko joka karsii ristiriitaisista lähtötiedoista pois ne mitkä eivät sovi valittuun sabluunaan. Eli kun auto paloi joko 10. tai 11. päivä, ja miehen seurassa joko nähtiin tai ei nähty joko Riina tai joku muu tummatukkainen joko toisena tai molempina päivinä eri tai sama nainen tai ei lainkaan ja ase oli abc:n lähistöllä jossa koirankusettaja kuuli joko laukauksia tai jotakin muuta, johtopäätös on se että Riina kiipesi puuhun ja lensi pois.

Rikostutkinta mahdollistaisi katoamistapausta paremmat pakkokeinot, joiden avulla voisi selvittää esim miten ja kenen toimesta se traileri saatiin viedyksi sinne minne sitä ei olisi julkisuudessa olleiden tietojen mukaan saanut viedyksi ilman maastoautoa. Asiaan liittyy mitä ilmeisemmin muitakin kun se kuvissa munkilta näyttävä tyyppi, ja näistähän ei poliisi ole virallisesti kiinnostunut. Saivat sentään kiinni tyypin joka yritti varastaa ABC:lta kaljaa vaikka oli nokinen naama. Kuvissa esiintyvällä ja kiinniotetulla tyypillä ei välttämättä olekaan mitään tekemistä katoamisen kanssa.

Jokainen pikkurikollinenkin alkaa ymmärtää että poliisin tutkimukset näissä keskittyvät uhrin puhelimen teletunnistetietoihin, ja ihmiselle voi tehdä oikeastaan mitä tahansa kunhan huolehtii että puhelin on yhteydessä tukiasemaan vielä senkin jälkeen kun on jo tehty se mitä tahansa. Metodi Aarnio: kun puhelin on Pasilassa, mies on Pasilassa.
Tontte
Alibin satunnaislukija
Viestit: 58
Liittynyt: To Tammi 29, 2009 2:36 pm

Re: Kadonnut Riina Mäkinen, 19, Helsinki

Viesti Kirjoittaja Tontte »

Jos sisko sattuisi tietämään Riinan FB-tunnukset tai jos vaikka tietää sähköpostin salasanan niin voisi tätä kautta päästä kirjautumaan Fecabookkiin. acebookista näkee lokaatiot, että mistä sijainnista viimeksi käytetty sovellusta.

Voi tietty olla, että tämä käynyt jo jollakin mielessä.
Luennoitsija kiinnitti luentosalin taululle nelikulmaisen valkoisen paperiarkin ja teki arkin keskelle pienen mustan pisteen. Hän kysyi opiskelijoilta, mitä he näkivät.
— Mustan pisteen.
— Eikö kukaan teistä näe isoa valkoista neliötä? kysyi luennoitsija.
rice13
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 99
Liittynyt: To Syys 18, 2008 8:46 pm

Re: Kadonnut Riina Mäkinen, 19, Helsinki

Viesti Kirjoittaja rice13 »

Auto palaa yhtäkkiä syrjäisellä metsätiellä. Kaverilla on patruunoita mukana ja vielä sattumalta jonkin sorttista rikollista taustaa. Itselläni on ollut satoja autoja omistuksessa viimeisten 25 vuoden aikana enkä yksikään niistä ole palanut. Tämän kaverin auto sattui palamaan ja vielä sellaisella paikalla missä ei ohikulkijoita ole ihan liiaksi asti.
Miettijä
Lauri Hanhivaara
Viestit: 128
Liittynyt: La Joulu 05, 2015 3:43 am

Re: Kadonnut Riina Mäkinen, 19, Helsinki

Viesti Kirjoittaja Miettijä »

Jotain ihan käsittämätöntähän tässä koko jutussa on, auto sattuu palamaan (kuinkahan usein näitä tapahtuu) ja laukauksia kuuluu sekä tyttö katoaa kaikki parin päivän sisällä ja jotenkin poliisin silmissä mikään ei liity mihinkään, kaikki on sattumaa ja jokainen tiedotus asiasta antaa eri faktaa kuin edellinen. Juttu on kuin huonosti kirjoitetusta rikosdokumentista tai 90 -luvun toimintaleffasta jossa poliisi on tyhmempi kuin saapas eikä usko mitään todisteista riippumatta ja lopulta yksinäinen sankari joutuu ratkaisemaan jutun.
ktaina
Adrian Monk
Viestit: 2874
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 10:52 am
Paikkakunta: Rannikolla tuulee

Re: Kadonnut Riina Mäkinen, 19, Helsinki

Viesti Kirjoittaja ktaina »

Tontte kirjoitti:Jos sisko sattuisi tietämään Riinan FB-tunnukset tai jos vaikka tietää sähköpostin salasanan niin voisi tätä kautta päästä kirjautumaan Fecabookkiin. acebookista näkee lokaatiot, että mistä sijainnista viimeksi käytetty sovellusta.

Voi tietty olla, että tämä käynyt jo jollakin mielessä.
No se viimeinen sijainti korkeintaan se auto kuten jo totesin aiemmin, että äiti ties kertoa puhelimen palaneen autossa..
Alida
Sofia Karppi
Viestit: 421
Liittynyt: Su Touko 14, 2017 10:04 am

Re: Kadonnut Riina Mäkinen, 19, Helsinki

Viesti Kirjoittaja Alida »

Poliisi sanoi, että mies oli ajanut mm isojen kivien päältä ja lopulta auto on jumiuttunut. On autoja syttynyt palamaan kolareissa nestevuotojen seurauksena.

Poliisi on asian varmasti tutkinut.

Morbidelli siinä nimenomaan sanotaan, että pian tutkinta antoi viitteitä henkirikoksesta. Eli pian katoamisen jälkeen on alettu tutkimaan henkirikoksesta. Sinä sanoit, että näissä tapauksissa pn kestänyt pitkään, vuosikausia, että olisi alettu pitämään henkirikoksena.

Paikalle tullut koiranulkoiluttaja on nähnyt Riinan kunnossa paikan päällä tämän miehen kanssa. Tuolloin auto on palanut eikä paikalla ole ollut muita henkilöitä tai kulkuneuvoja. Mitään henkirikokseen viittaavaa ei ole.

Katsokaa Riinan kuvia Facebookissa. Ei hymyile yhdessäkään. Kaikissa on enemmän tai vähemmän synkkä ilme. Todennäköisesti hänellä on ollut jotain ongelmia, mikä on se oikea syy katoamiseen. Katoamisilta, jolloin miehen tekemä venevarkaus meni pieleen, auto jumittui ja paloi ja seuralaisen kanssa on tullut riitaa. Jos on vielä muuten ollut ongelmia, eivät tuon päivän tapahtumat ole mielialaa ainakaan nostaneet.
kizza
Susikoski
Viestit: 48
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 3:49 pm

Re: Kadonnut Riina Mäkinen, 19, Helsinki

Viesti Kirjoittaja kizza »

Poliisi ei tietenkään voi julkisuuteen sanoa, että joo, kyseinen mies on murhannut Riinan tai polttanut auton tai piilottanut Riinan jonnekin, jos pätevää näyttöä asiasta ei ole. Siksipä ainoaksi vaihtoehdoksi jää sanoa, ettei epäillä rikosta, jos sellaisesta ei ole näyttöä. Toki poliiseilla varmasti omat tutkintalinjansa on, jos yhtään ovat kiinnostuneita. Samoin aikojen ja tapahtumapaikkojen vaihtelu voi ulospäin näyttää hölmöltä, koska julkisuudessa ehkä vahingossa väärin median tulkitsemia tietoja harvemmin erikseen korjaillaan. Toivon, että tutkijoilla faktat sentään ovat kunnossa :D
Se, mikä huolestuttaa, on juurikin vapaaehtoisten usuttaminen jonnekin, mikä on asioihin osallisen kertomaa. Millä todennäköisyydellä ihminen, joka saattaisi olla Riinan katoamisen takana, kertoisi viranomaisille oikean paikan? Ainakaan niin kauaa,kuin on mahdollista pitää asiaa salassa.
Alida
Sofia Karppi
Viestit: 421
Liittynyt: Su Touko 14, 2017 10:04 am

Re: Kadonnut Riina Mäkinen, 19, Helsinki

Viesti Kirjoittaja Alida »

Siinä paikalla, mistä "laukausten" äänet ovat kuuluneet, on paikalle tullut koiranulkoiluttaja nähnyt Riinan ja miehen paikan päällä ja lähtenyt soittamaan apua. Pian paikalle on tullut poliisi. Ei siinä ole kyllä ilman kulkuneuvoa siinä vaiheessa paikalla ollut mies mitenkään ehtinyt ketään surmaamaan. Ja se asekin tosiaan maastosta löytyy.

Ei siinä ole mitään erikoista, että mies on varastanut veneen, aseen, patruunoita jne muiden tavaroiden ohella. Miksi
Alida
Sofia Karppi
Viestit: 421
Liittynyt: Su Touko 14, 2017 10:04 am

Re: Kadonnut Riina Mäkinen, 19, Helsinki

Viesti Kirjoittaja Alida »

kizza kirjoitti:Poliisi ei tietenkään voi julkisuuteen sanoa, että joo, kyseinen mies on murhannut Riinan tai polttanut auton tai piilottanut Riinan jonnekin, jos pätevää näyttöä asiasta ei ole. Siksipä ainoaksi vaihtoehdoksi jää sanoa, ettei epäillä rikosta, jos sellaisesta ei ole näyttöä. Toki poliiseilla varmasti omat tutkintalinjansa on, jos yhtään ovat kiinnostuneita. Samoin aikojen ja tapahtumapaikkojen vaihtelu voi ulospäin näyttää hölmöltä, koska julkisuudessa ehkä vahingossa väärin median tulkitsemia tietoja harvemmin erikseen korjaillaan. Toivon, että tutkijoilla faktat sentään ovat kunnossa :D
Se, mikä huolestuttaa, on juurikin vapaaehtoisten usuttaminen jonnekin, mikä on asioihin osallisen kertomaa. Millä todennäköisyydellä ihminen, joka saattaisi olla Riinan katoamisen takana, kertoisi viranomaisille oikean paikan? Ainakaan niin kauaa,kuin on mahdollista pitää asiaa salassa.
Sä nyt olet ihan pihalla. Kyllä poliisi sanoo, jos henkirikosta epäillään eikä valehtele julkisuudessa, että ei epäillä rikosta. Monessa tapauksessa poliisi on sanonut, että katoamista tutkitaan henkirikoksena.
Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4667
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Kadonnut Riina Mäkinen, 19, Helsinki

Viesti Kirjoittaja dazu »

www.mtv.fi/uutiset kirjoitti:Tutkinnanjohtaja rikosylikonstaapeli Jussi Waheen mukaan miestä on kuulusteltu Riinaan liittyen kahdesti. Waheen mukaan poliisilla ei ole syytä epäillä miehen kertomusta.

– Hän on kertonut myös oma-aloitteisesti sellaisia asioita, mitä ei normaalisti kerrottaisi, jos hän olisi tehnyt Riinalle jotakin, Wahe vakuuttaa.
https://youtu.be/wYko6ha5qCI?t=775 (linkki vie youtubeen ja siellä odottaa video, jonka nimi on Rikostarinoita Suomesta-Pia surmat 8 11 2007 ja kesto 27min 58sek ja linkki vie videon kohtaan 12min 55sek)
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden
Vastaa Viestiin