19-vuotias Riina Mäkinen - kadonnut Loviisan Gammelbyssä 5/2017

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
Armanjakki
Alibin satunnaislukija
Viestit: 56
Liittynyt: Su Heinä 23, 2017 8:33 pm

Re: Kadonnut Riina Mäkinen, 19, Helsinki

Viesti Kirjoittaja Armanjakki »

Piti lopulta luoda uusi nikki kun vanhaan ei millään saanut uutta salasanaa eikä täältä minfosta löytynyt mitään mihin ottaa yhteyttä jos ei pääse kirjautumaan. Noh, uusi alku.

Jarvan kavereista löytyi läheinen joka tiesi kertoa Jarvan olleen sekä päihdehoidossa että sairaalahoidossa aivovamman (?) takia. Oli siis kuulemma osastolla jossa hoidettiin aivovammapotilaita, mm. Arto Melleriä. Liekö sitten hakattu joskus pahasti yms.
Tämä ei ole fakta mutta uumoili, että ovat tavanneet päihdehoidossa Riinan kanssa. Diakonissalaitoksen päiväosastolla, joka on jo lakkautettu koska mitäpä sitä heikointa ainesta tukemaan :cry:
matahari
Jack Bauer
Viestit: 932
Liittynyt: Ke Tammi 07, 2009 11:29 am
Paikkakunta: Pori

Re: Kadonnut Riina Mäkinen, 19, Helsinki

Viesti Kirjoittaja matahari »

IMG_1621.JPG
IMG_1621.JPG (249.58 KiB) Katsottu 4628 kertaa
Facessa epäilevät tätä fillarivarasta Riinaksi.....
damfin
James Bond (David Niven)
Viestit: 10735
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Kadonnut Riina Mäkinen, 19, Helsinki

Viesti Kirjoittaja damfin »

Jos oletettaisiin että Jarvan kertomus siitä että he lähtivät Riinan kanssa eri suuntiin pitää paikkansa, niin koska Jarva päätyi tuonne ABC:lle, kannattaisi Riinaa etsiskellä auton palopaikalta moottoritien suuntaan, ja käydä läpi moottoritien pientareet ABC:ltä Helsinkiin päin.
Moottoritien äänet melko varmasti ainakin öiseen aikaan kuuluvat tuonne missä auto paloi, ja voisin pitää hyvin mahdollisena että Jarvaan suututtuaan Riina olisi yrittänyt päästä moottoritielle liftaamaan itselleen kyytiä, eikä ole ehkä edes tajunnut sen olevan moottoritie, vaan iso tiessä jossa paljon autoja, hyvä liftata.
Eikä se nyt mitenkään mahdotonta olisi että liftausyritys pimeässä olisi päättynyt ohikulkeneen rekan tönäisyn lennättämänä kauas pientareelle niin että rekan kuljettaja ei ole edes havainnut koko tapausta.

Noista havaintojen ajankohdista pitäisin uskottavimpana tuon että Riina on tallentunut valvontakameraan 10.5 jo ennenkuin auto paloi ja hänet nähtiin palopaikalla Jarvan kanssa, eli katoaminen olisi tapahtunut 10 - 11.5 välisenä yönä
elli72
Vic Mackey
Viestit: 1913
Liittynyt: Ti Elo 02, 2011 12:46 pm
Paikkakunta: Itä-Uusimaa

Re: Kadonnut Riina Mäkinen, 19, Helsinki

Viesti Kirjoittaja elli72 »

Riina rosvopaistina ja koirat eivät huomaa mitään? Aika "korkealentoista" tarinaa. Millä se mies olisi Riinan paloitellut niin, ettei missään näy jälkiä? Missä on luut jne? Niitä ei kyllä missään nuotiolla saa poltettua.
Avatar
Etsivä Shitlock
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1459
Liittynyt: Ti Joulu 17, 2013 11:42 am

Re: Kadonnut Riina Mäkinen, 19, Helsinki

Viesti Kirjoittaja Etsivä Shitlock »

Etsivä Shitlock kirjoitti:Laitoin tähän kartan noista tapahtumapaikoista, vielä jos voitaisiin koostaa aikajana jollakin konsensuksella, niin sen voisi yhdistää karttaan.
Nyt yritän hieman koota aikajanaa.

Ti 9.5. Riinan viimeinen puhelu siskolle.
Ke 10.5. Vene ja traileri varastetaan Myrskylästä.
Ke 10.5. Poliisi saa hälytyksen Heskerintielle palon ja laukausten vuoksi. Klo 17:17
Ke 10.5. Palanut auto löytyy metsästä.
Ke 10.5. Vene ja traileri löytyy 4 km päästä
To 11.5 Jarva otetaan kiinni Vanhankylän ABC:ltä vai mökin lähistöltä? Ennen klo 12.
Pe 12.5. Jarva vangitaan.
Loviisan sanomat 10.5. Klo 23:55
Vanhakylässä poliisioperaatio – autopalo ja laukaus liittyvät tapaukseen. VANHAKYLÄ Lisäksi poliisioperaatioon kuuluneella alueella oli kello 17.40 pienehkö autopalo, joka LS:n tietojen mukaan liittyy poliisioperaatioon. Loviisan pelastusaseman sammutusyksikkö hälytettiin paikalle kello 17.41, mutta se jäi ilmeisesti turvallisuussyistä odottelemaan Vanhakylän ABC:n pihalle, kunnes se sai vapautuksen tehtävästä ja palasi takaisin Loviisaan. Loviisan Sanomien käytyä illalla kello 22 aikoihin paikalla alueelta poistui Isnäsintietä Vanhakylän suuntaan kolme poliisiautoa. Silminnäkijän mukaan autot tulivat pieneltä metsätieltä. Alueella asuvan silminnäkijän mukaan poliisi etsi miestä ja naista, tiettävästi pariskuntaa. – Täällä oli useita partioita. Kuulin puolikahdeksalta laukauksia tai ainakin yhden laukauksen. Tiedän myös, että etsivät pariskuntaa, kertoi nimettömänä pysyttelevä silminnäkijä LS:lle. Loviisan Sanomat ei toistaiseksi ole tavoittanut poliisin edustajaa kommentoimaan tapausta. Tilanne Vanhakylässä näytti olevan ohi 23 aikoihin, kun viimeiset poliisit poistuivat tiettävästi paikalta. http://www.loviisansanomat.net/vanhakyl ... apaukseen/
Loviisan sanomat 11.5. klo 12.30
VANHAKYLÄ Poliisi sai hälytyksen paikalle keskiviikkona kello 17.17. Pelastuslaitoksen yksikkö hälytettiin Vanhakylään kello 17.41, mutta sammutusauto jäi turvallisuussyistä Vanhakylän ABC-asemalle. Myöhemmin se vapautettiin tehtävästä, koska auto oli palanut jo täysin. Poliisin mukaan vielä ei ole tiedossa sytytettiinkö auto tahallaan vai syttyikö se vahingossa. Vastaantulijalla oli nokea kasvoissa. Samaan aikaan tulipalon kanssa noin kolmekymppisen pariskunnan nähtiin poistuvan tapahtumapaikalta Vanhakylän ABC:n vierestä lähtevältä Heskerintieltä, josta löytyi myöhemmin täysin palanut Opel Vectra -henkilöauto ja varastettu vene sekä traileri. http://www.loviisansanomat.net/poliisi- ... -liittyen/
Loviisan sanomat 11.5. Klo 15:27
Aamupäivällä mökin lähistöltä saatiin kiinni mieshenkilö, jota epäillään mökkimurrosta sekä törkeästä varkaudesta. Mieheltä tavattiin kiinniotettaessa patruunoita, mutta ei asetta. Siltä osin mahdollisen ampuma-aserikoksen tutkinta on vielä kesken, kertoi rikoskomisario Leif Malmberg. Malmbergin mukaan varkautta tutkitaan törkeänä, koska varastetun omaisuuden arvo on noin 10 000 – 20 000 euroa. Malmbergin mukaan palanut auto ja vene trailereineen löytyivät Heskerintien loppupäästä, joka oli liian vaikeakulkuinen poliisin Maija-autoille. Varastetut kulkupelit oli hinattu alueelle ilmeisesti maastoautolla. Palopaikka sijaitsi noin 600 metrin päässä kesäasunnosta, jolla on yhteys tutkittavaan rikokseen. Poliisi suoritti rakennuksessa ja sen pihapiirissä teknistä tutkintaa torstaina. http://www.loviisansanomat.net/poliisi- ... kaa-pakoa/
Iltalehti
Riinan isosiskon Robin-Aleksandra Heleniuksen mukaan heidän toinen siskonsa oli Riinaan yhteydessä ennen Loviisassa sattunutta autopaloa. -Siskomme puhui Riinan kanssa viimeksi päivää ennen autopaloa. Sisko oli pyyhkinyt kännykkänsä puheluhistorian, joten tarkasta ajankohdasta ei ole varmuutta. Silloin he olivat sopineet, että Riina tulee käymään kylässä kun palaa Helsinkiin. Viimeisessä puhelussa Riina sanoi siskolle, että nyt on paha paikka, soitan kohta uudestaan. Hän vaikutti kuulemma ihan normaalilta, kun tulevasta tapaamisesta oli sovittu, isosisko kertoo. http://www.iltalehti.fi/kotimaa/2017060 ... 8_u0.shtml
Lapuan terassivideo https://emalm.com/?v=lOXkX/
just_one
Poliisikoira Rex
Viestit: 274
Liittynyt: To Syys 01, 2011 9:09 pm

Re: Kadonnut Riina Mäkinen, 19, Helsinki

Viesti Kirjoittaja just_one »

elli72 kirjoitti:Riina rosvopaistina ja koirat eivät huomaa mitään? Aika "korkealentoista" tarinaa. Millä se mies olisi Riinan paloitellut niin, ettei missään näy jälkiä? Missä on luut jne? Niitä ei kyllä missään nuotiolla saa poltettua.
Joo ei koko ruumista sentään missään metsänuotiossa saa hävitettyä.

Edelleen kiinnostaisi tietää miksi poliisi ei ole kysynyt Jarvalta kuka sytytti nuotion ja oliko Riina vielä siinä kohtaa mukana matkassa? Ei luulisi tuossa olevan mitään syytä Jarvalla olla kertomatta totuutta jos on katoamisen suhteen puhdas pulmunen...
ktaina
Adrian Monk
Viestit: 2874
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 10:52 am
Paikkakunta: Rannikolla tuulee

Re: Kadonnut Riina Mäkinen, 19, Helsinki

Viesti Kirjoittaja ktaina »

Kyllähä ne varmaan on kysynytkin..mut eihän nuo medialle kaikkee pälpätä ja media heittää sit vaan kysymyksiä ilmoille..(missään ei kai ole kerrottu koko kuulustelua)heitetty vaan jotain.
Cassandra
Rico Tubbs
Viestit: 1271
Liittynyt: La Helmi 07, 2009 4:40 pm

Re: Kadonnut Riina Mäkinen, 19, Helsinki

Viesti Kirjoittaja Cassandra »

matahari kirjoitti:
IMG_1621.JPG
Facessa epäilevät tätä fillarivarasta Riinaksi.....
Yksi ihminen epäili. Tämän nimi on jo poliisilla tiedossa, ja se ei ole Riina Mäkinen.
Avatar
Etsivä Shitlock
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1459
Liittynyt: Ti Joulu 17, 2013 11:42 am

Re: Kadonnut Riina Mäkinen, 19, Helsinki

Viesti Kirjoittaja Etsivä Shitlock »

Zoomailin tuota kivilouhosta. Kohtuullinen lammikko siellä on.
Liitteet
LOUHOS.jpg
LOUHOS.jpg (100.74 KiB) Katsottu 3886 kertaa
Lapuan terassivideo https://emalm.com/?v=lOXkX/
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17119
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Kadonnut Riina Mäkinen, 19, Helsinki

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Kadonnutta etsitään metri metriltä Vanhassakylässä – "Isoin toiveeni on, ettei Riina jäisi kadoksiin"
Sanna Jensén, Sari Virtanen ja Janita Myllynen sekä Mosse ja Memo vaeltavat kohti osoitetun etsintäsektorin rajaa.
Sanna Jensén, Sari Virtanen ja Janita Myllynen sekä Mosse ja Memo vaeltavat kohti osoitetun etsintäsektorin rajaa.
etsintä1.jpg (176.27 KiB) Katsottu 3742 kertaa
Vanhankylän haastavasta maastosta löytyi nuotio ja Riinalle kuuluneita tavaroita.
Loviisa | Toukokuussa kadonnutta 19-vuotiasta Riina Mäkistä etsittiin viikonloppuna Vanhassakylässä vapaaehtoisvoimin. Kadonneen Etsintäkoirat ry:n etsintäharjoitukseen osallistui lauantaina 12 koiraa ja nelisenkymmentä ihmistä, sunnuntaina suunnilleen saman verran.
– Kaikki ABC:n lähialueet on kierretty ja nyt laajennamme etsintöjä kauemmaksi. Olemme tehneet etsintöjä tällä alueella nyt jo puolitoista kuukautta, kertoo koordinaattori Elisa Parmanen Kadonneen Etsintäkoirat ry:stä.

Mukana on nyt ensimmäistä kertaa myös paikallisia vapaaehtoisia. Jo aikaisemmissa etsinnöissä vapaaehtoiset ovat löytäneet Mäkiselle kuuluneita tavaroita, tiedot kaikista löydöistä toimitetaan poliisille.
– Tähän mennessä meillä on jo yli sadan kuvan kuvapankki, joka liittyy tapaukseen, Parmanen kertoo.

Ilolassa asuva Antti Maasto on auttanut etsinnöissä jo monta viikkoa. Hän tuntee Vanhankylän metsät hyvin, sillä hän on ammatiltaan metsuri.
– Sitä ei tiedä mitä sieltä löytyy, ennen kuin löytyy. Isoin toiveeni on, ettei Riina jäisi kadoksiin, Maasto pohtii.

Maasto tietää omaisten huolen, sillä hänen oma sukulaisensa on kadonnut samalla alueella vuosia sitten. Miestä ei koskaan löydetty ja se on jäänyt vaivaamaan.
– Häntäkin minä etsin, kun olen metsässä töissä.

Lähtöpaikalla etsijät jaetaan pienryhmiin ja ryhmille osoitetaan kartalta sektori. Kun tehtävänjako on selvä, ajetaan metsään. Viisi kilometriä pikkuisia hiekkateitä kiertää lopulta takaisin kohti ABC-asemaa, vaikka sitä ei metsän keskellä huomaakaan. Kolmen hengen ryhmä haravoi metsää ja pitää toisiinsa kymmenen metriä väliä, puhe-etäisyyttä.
– Mitään pieniä tavaroita ei voi löytää näillä väleillä. Mutta jos siellä on ruumis, niin sen löytää, kertoo Sanna Jensén, etsintäkoirien kokenut vapaaehtoinen.

Hän johtaa muuten ensikertalaisista koostuvaa joukkoa, Jensénin apuna ovat porvoolaiset äiti ja tytär Sari Virtanen ja Janita Myllynen, sekä koirat Mosse ja Memo. Myllynen ja Virtanen katselevat metsään päin vähän hermostuneena, kun Jensén säätää paikantimen päälle.
– Pelko ja epätietoisuus on varmaan omaisille kaikista pahinta, Virtanen pohtii.

On vaikeaa kuvitella, miltä tuntuisi todella löytää kadonnut metsästä.
– Tässä vaiheessa sitä toivoisi, että ruumis jo löytyisi. Minua ei pelota se, mitä sieltä saattaa löytyä. Osaan lukita itseni siltä, Virtanen vakuuttaa ja astuu metsätieltä ryteikköön.

Viikonlopun etsinnöissä löydettiin nuotiopaikka, joka saattaa olla Mäkisen ja tämän seurassa olleen miehen jäljiltä. Nuotion läheisyydestä löydettiin lisää tapaukseen liittyviä tavaroita.

Heinäkuun alussa Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi Mäkisen seurassa olleen vuonna 1984 syntyneen miehen vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen muun muassa törkeästä varkaudesta ja ampuma-aserikoksesta, jotka liittyvät katoamisyön tapahtumiin. Poliisi ei silti epäile Mäkisen katoamiseen liittyvän rikosta.[/i]

Uusimaa.fi
23.7.2017 - 16.34
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Alida
Sofia Karppi
Viestit: 421
Liittynyt: Su Touko 14, 2017 10:04 am

Re: Kadonnut Riina Mäkinen, 19, Helsinki

Viesti Kirjoittaja Alida »

Iso-D kirjoitti:"Savukoski on myös laittanut vireille kansalaisaloitteen, joka antaisi oikeuden tutkia kadonneen henkilön teletietoja. Aloitteen on allekirjoittanut jo parisen tuhatta henkilöä.
Tietojen avulla mahdollisen uhrin paikannusta ja etsintäaluetta voisi tarkentaa. Nyt Samin teletietoja ei lain mukaan saa edes poliisi, koska katoamiseen ei epäillä liittyvän rikosta."

Ainakin niin kauan, kun etsitään ihmistä, mikä on elossa...niin kyllä noita teletietoja poliisi saa käyttöön? Ihan normi käytäntö ainakin meilläpäin, että jo etsinnän alkuun saadaan tiedot poliisilta.
Tarkoitatko nyt, että missä päin jonkun kännykän signaali on viimeksi osunut mastoon? Poliisi ei saa telealan yrityksiltä puhelutietoja, tietoja tekstiviesteistä, sähköposteista ym. tietoja, ellei epäillä rikosta, koska lain mukaan yritykset saavat luovuttaa näitä tietoja poliisille vain, jos epäillään rikosta. Näitä tietoja ilmeisesti Riinan omaiset kaipaavat, koska jos Riinan kännykkä on palanut autossa, on tiedossa, missä kännykkä on viimeksi ollut eikä paikannustiedoista näin ollen ole mitään hyötyä.

Tässä vielä juttu, jossa kadonneen miehen isä puhui asiasta. Hänen tapauksessaan poliisi ei saa teletietoja, koska rikosta ei epäillä.

https://seura.fi/tarinat/mysteeri/mihin ... ostarinen/

Hyvä, että paikallisia on mukana etsinnöissä, toivottavasti lisää osallistuu.

Jättäisittekö järjettömimmät spekulaationne pois; ne eivät kerro mitään tästä tapauksesta, vain siitä, kuinka sairas joidenkin oma ajatusmaailma on. Ketju on mennyt lukukelvottomaksi.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17119
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Kadonnut Riina Mäkinen, 19, Helsinki

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

damfin kirjoitti:Moottoritien äänet melko varmasti ainakin öiseen aikaan kuuluvat tuonne missä auto paloi, ja voisin pitää hyvin mahdollisena että Jarvaan suututtuaan Riina olisi yrittänyt päästä moottoritielle liftaamaan itselleen kyytiä, eikä ole ehkä edes tajunnut sen olevan moottoritie, vaan iso tiessä jossa paljon autoja, hyvä liftata.
Eikä se nyt mitenkään mahdotonta olisi että liftausyritys pimeässä olisi päättynyt ohikulkeneen rekan tönäisyn lennättämänä kauas pientareelle niin että rekan kuljettaja ei ole edes havainnut koko tapausta.
Moottoritiellä on koko matkalta hirviaita, joten metsän puolelta on tielle vaikea päästä. Kuten myös päinvastoin. En usko Riina Mäkisen ylittäneen aitaa. Toki jos menee moottoritien alittavan tien kautta ja nousee teiden välistä ylös, niin sitten pääsee moottoritielle.
Siinä kohdin missä on se mökki ja edelleen auton palamispaikka, näyttää moottoritien (vt7) kohdalta tältä. Hirviaita estää pääsyn vt7:lle.
Siinä kohdin missä on se mökki ja edelleen auton palamispaikka, näyttää moottoritien (vt7) kohdalta tältä. Hirviaita estää pääsyn vt7:lle.
mtie7.jpg (132.61 KiB) Katsottu 4808 kertaa
Samoin monet Heskerintieltä kohti moottoritietä ja edelleen sen vieressä menevät pikkutiet ovat portein suljetut.
Vt7 louhoksen kohdalla. Pikkutien sulkee portti. Hirviaita täälläkin.
Vt7 louhoksen kohdalla. Pikkutien sulkee portti. Hirviaita täälläkin.
mtie7_2.jpg (118.23 KiB) Katsottu 4808 kertaa
Heskerintietä ABC:n suunnasta ajettaessa kääntyy tie oikealle ennen louhosta kohden moottoritietä. Se haarautuu ja vasemmalle mennessä on se portti. Jos ei olisi porttia, niin pääsisi takaisin Heskerintielle louhoksen toiselle puolelle. Oikealle haarautuva tie alittaa moottoritien, mutta päättyy pian alituksen jälkeen.

Se nimimerkki Etsivä Shitlockin vinkkaama louhoslampi/lätäkkö on mielenkiintoinen... Mitä siellä onkaan?

EDIT: tarkennuksia
Viimeksi muokannut Doctor Lecter, Ma Heinä 24, 2017 8:09 pm. Yhteensä muokattu 6 kertaa.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
terbmis
Agentti Scully
Viestit: 685
Liittynyt: Ti Touko 26, 2015 3:04 pm

Re: Kadonnut Riina Mäkinen, 19, Helsinki

Viesti Kirjoittaja terbmis »

just_one kirjoitti:
Edelleen kiinnostaisi tietää miksi poliisi ei ole kysynyt Jarvalta kuka sytytti nuotion ja oliko Riina vielä siinä kohtaa mukana matkassa? Ei luulisi tuossa olevan mitään syytä Jarvalla olla kertomatta totuutta jos on katoamisen suhteen puhdas pulmunen...
Niin siis Jarva on kertonut poliisille että hän näki Riinan viimeisen kerran 10.5. autopalon jälkeen, kun hän lähti omille teilleen. Mistä me tiedämme vaikka hän olisikin kertonut poliisille että ovat tehneet nuotionkin jossain vaiheessa. Joka tapauksessa hän ei ole omien sanojensa mukaan nähnyt Riinaa 10.5. jälkeen, ja poliisi tuntuu uskovan häntä.
Koppakuoriainen
Remington Steele
Viestit: 208
Liittynyt: La Elo 01, 2015 2:41 am

Re: Kadonnut Riina Mäkinen, 19, Helsinki

Viesti Kirjoittaja Koppakuoriainen »

Loviisan Sanomien sivulla olevassa videossa Loviisan Sanomien uutisklippi poliisioperaatiosta Vanhakylässä 11.5.2017, näkyy taustalla Porvoon moottoritiellä kulkevat autot. Video on kuvattu aamupäivällä 11.5. murron kohteeksi joutuneen mökin pihapiirissä, Heskerintien loppupäässä. Videolla näkyvän ladon kohdalta on moottoritielle linnuntietä noin 530 metriä.

Jos auton palopaikka on ollut noin 600 metrin päässä kesäasunnosta (Loviisan Sanomat 11.5.2017 klo 15:27) ja metsätie on tuo mökiltä moottoritien suuntaan lähtevä ajoura, niin silloin auton palopaikka on ollut lähellä moottoritietä.

Se mitä en tässä uutisoinnissa oikein ymmärrä, että mistä paikasta vene ja traileri ovat olleet 4 kilometrin päässä (kuten MTV uutisoi). Jos ABC:lta jatkaa Heskerintien loppupäätä kohti, ei kahden mahdollisen paikan välille pysty edes syntymään niin pitkää välimatkaa. Loviisan Sanomien uutisessa sanotaan, että "Malmbergin mukaan palanut auto ja vene trailereineen löytyivät Heskerintien loppupäästä, joka oli liian vaikeakulkuinen poliisin Maija-autoille." Jos taas tuo MTV:n uutisointi pitää paikkaansa, niin vene ja traileri on löydetty jostain muualta kuin Heskerintiellä / Heskerintieltä poikkeavalta metsätieltä.
MURHA.INFO - Suomen johtava rikosaiheinen avohoitoportaali
Alida
Sofia Karppi
Viestit: 421
Liittynyt: Su Touko 14, 2017 10:04 am

Re: Kadonnut Riina Mäkinen, 19, Helsinki

Viesti Kirjoittaja Alida »

Vapaaehtoiset etsijät löysivät lauantain etsinnöissä nuotiopaikan metsäaukiolta. Nuotiopaikalta löydettiin tavaroita, jotka ovat peräisin läheiseltä mökiltä, johon oli murtauduttu.

Koiranulkoiluttaja näki kyseisellä mökillä Riinan ja hänen seurassaan olleen miehen 11. toukokuuta. Paikalta kuultiin tuolloin laukauksia muistuttavia ääniä ja lähistöllä paloi myös henkilöauto.

Miehen mukaan hän ja Riina olivat riitautuneet tapauksen jälkeen, ja Riina oli lähtenyt kävelemään paikalta eri suuntaan. Sen jälkeen Mäkisestä ei ole tehty havaintoja.

- Nuotiopaikalta löytyi muun muassa oluttölkki, kirves ja vasara, jotka olivat peräisin mökistä. Oletus on, että mies olisi tehnyt tämän nuotion. Emme ihan tarkalleen tiedä, koska miehen ja Riinan tiet ovat eronneet, joten ei voi myöskään tietää, olisivatko Riina ja mies mahdollisesti sytyttäneet nuotion yhdessä, Faina Puustinen kertoo
.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/2017072 ... 7_u0.shtml
Etsintöjä Loviisan Vanhassakylässä johtanut Kadonneen Etsintäkoirat -ryhmän Elisa Parmanen kertoi maaston olleen vaikeakulkuista.

- Olemme löytäneet etsinnöissä vaatteita ja tavaroita, joiden on todettu kuuluneen Riinalle. Osa tavaroista on ollut sellaisia, jotka ovat peräisin mökiltä, johon oli murtauduttu aiemmin, hän kertoi MTV:lle.

Lauantaina aamupäivällä alueelta oli löydetty myös nuotiopaikka läheltä palanutta autoa, jonka luona Riina nähtiin viimeisen kerran.

- Erittäin suurella todennäköisyydellä he ovat tehneet tämän nuotion. Tai voi olla, että mies on tehnyt sen yksinkin, koska koira ei anna merkkiä Riinasta, Parmanen kommentoi MTV:lle
.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/2017072 ... 4_u0.shtml

Eli viimeinen havainto on koiranulkoiluttajalta, joka hälytti apua. Hän oli menossa ensin tarjoamaan apua, mutta oli huomannut patruunat ja lähti sitten hälyttämään apua muualle. Siinä ilmeisesti kesti jonkun aikaa, ja on mahdollista, että mies on tehnyt nuotion yksin ja Riina on siis jo tuossa vaiheessa mahdollisesti poistunut paikalta. Koirahan ei vainunnut Riinaa siinä lainkaan. Mies on lähtenyt viimeistään silloin, kun on huomannut poliisien tulevan paikalle.

Onko jollain tietoa louhoksen lammikon syvyydestä?
Vastaa Viestiin