Markus Pasi Pönkä - Paloittelusurma Tallinnassa v. 2005

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset
sinnerman
Agentti Scully
Viestit: 650
Liittynyt: La Loka 22, 2016 10:00 am

Re: Markus Pasi Pönkä -paloittelusurma Tallinna v. 2005

Viesti Kirjoittaja sinnerman »

Pöngän olisi kannattanut vetää kunnon rusketus ja sanoa olevansa vaikkapa Syyriasta kotoisin.Siihen vähän taikasanaa: abraca asylum ja iäksi ilmoittanut jotain 17 tai 18vuotta,niin ei olisi jäänyt ikinä kiinni. :|

loikkari

Re: Markus Pasi Pönkä -paloittelusurma Tallinna v. 2005

Viesti Kirjoittaja loikkari »

sinnerman kirjoitti:Pöngän olisi kannattanut vetää kunnon rusketus ja sanoa olevansa vaikkapa Syyriasta kotoisin.Siihen vähän taikasanaa: abraca asylum ja iäksi ilmoittanut jotain 17 tai 18vuotta,niin ei olisi jäänyt ikinä kiinni. :|
Eihän se olisi auttanut kun sitten olisivat avittaneet Haaparanta/Tornio rajalle ja Suomeen! Näin meillä täällä Ruotsissa. :lol:

sinnerman
Agentti Scully
Viestit: 650
Liittynyt: La Loka 22, 2016 10:00 am

Re: Markus Pasi Pönkä -paloittelusurma Tallinna v. 2005

Viesti Kirjoittaja sinnerman »

Entäs jos se oikein rupeaisi KILJUMAAN! :)

Avatar
SYLWAR
Adrian Monk
Viestit: 2784
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Västernorrland SWE

Re: Markus Pasi Pönkä -paloittelusurma Tallinna v. 2005

Viesti Kirjoittaja SYLWAR »

sinnerman kirjoitti:Entäs jos se oikein rupeaisi KILJUMAAN! :)
Riippuu vähän poliiseista, mutta äkkiarvaten siinä korpitaipaleella ennen Haaparantaa kun alkaa jodlaamaan, voi pian sattua Pasia leukaan, ei olisi suinkaan ensimmäinen kerta kun pohjoisen maalaispoliisit vetää hiukan police brutalityä kehiin vittumaisesti käyttäytyvälle asiakkaalle. :mrgreen:
Parsan imeskely on portti kohti kovempien huumeiden käyttöä.
Parsakaalia kannabiksena myyneelle kaksikolle ja sitä ostaneelle miehelle tuomiot huumausainerikoksesta Jyväskylässä

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17026
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Markus Pasi Pönkä -paloittelusurma Tallinna v. 2005

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Paloittelumurhaaja Markus Pönkä tuotiin reittilennolla Suomeen – koneessa neljä poliisia, maijat vastassa kentällä

Tallinnan paloittelumurhaajana tunnettu Markus Pönkä on tuotu Suomeen.

MTV Uutisten tietojen mukaan Pönkä saapui Finnairin reittilennolla Tukholmasta Helsinki-Vantaan lentoasemalle tänään iltapäivällä. Käsiraudoissa ollutta Pönkää oli koneessa saattamassa neljä poliisia. Lisäksi konetta vastassa oli kolme poliisiautoa.

Rikoskomisario Kaj Björkqvist keskusrikospoliisista ei kommentoi MTV Uutisten tietoa Pöngän palautuksesta Suomeen.

Pönkä otettiin kiinni lauantai-iltana Tukholman lähistöltä Gustavsbergissä sijaitsevan kerrostalon asunnosta. Kiinniottoa edelsi kolmen tunnin piiritys.

Pönkä oli etsintäkuulutettu, koska hän ei saapunut suorittamaan vankeusrangaistustaan huhtikuun lopulla. Toukokuun alussa Helsingin käräjäoikeus vangitsi Pöngän poissaolevana törkeästä maksuvälinepetoksesta epäiltynä.

Lisäksi hänet on vangittu poissaolevana kahteen rikoskokonaisuuteen, ja häntä epäillään useista muistakin rikoksista.

Pönkää koskeva laaja esitutkinta keskusrikospoliisissa on kesken.

Pönkä tunnetaan Tallinnassa 2005 tehdystä liikekumppaninsa paloittelumurhasta, josta hän sai 12 vuoden tuomion. Tämän tuomion hän on suorittanut.


mtv.fi
31.08.2017 17:56
----------------------------------------------

Kuka kumman Markus Pasi Pönkä?

Murhasi ja paloitteli liikekumppaninsa muovipusseihin – Markus Pöngän selkäpiitä karmiva rikoshistoria

Murhasi ja paloitteli suomalaisen liikekumppaninsa. Useita petostuomioita, ampuma-aserikoksia, väärennöksiä, pakoili vankilaa puoli vuotta. 33-vuotiaan Markus Pasi Pöngän rikoshistoria on synkkää luettavaa.

Suomessa Pönkä nousi ensimmäisen kerran otsikoihin Tallinnassa vuonna 2005 tapahtuneen paloittelumurhan johdosta. Pönkä murhasi ja paloitteli 21-vuotiaan suomalaisen liikekumppaninsa.

Tuomion mukaan teon taustalla oli Pöngän halu pitää itsellään miesten yhdessä petoksilla hankkimat varat sekä hankkiutua eroon todistajasta, joka olisi voinut yhdistää hänet talousrikoksiin.

Pönkä myönsi oikeudessa paloittelun ja surman, mutta väitti toimineensa itsepuolustukseksi. Puolustuksen mukaan Pönkä olisi pitänyt tuomita taposta.

Harjun maakuntaoikeus tuomitsi Pöngän helmikuussa 2007 kuitenkin 12 vuoden vankeuteen murhasta. Myös Tallinnan piirikunnan oikeus piti toukokuussa 2007 antamallaan päätöksellä murhatuomion voimassa.

Uhri löytyi paloina muovipusseista

Paloittelumurha paljastui, kun vuokraisäntä löysi uhrin ruumiin mustiin muovipusseihin paketoituna Tallinnan keskustan Maakri-kadun tornitalosta.

Asunnosta oli yritetty siivota kaikki surmatyön jäljet. Ruumiin hävittäminen jäi kuitenkin kesken, koska Viron poliisi ehti napata Suomen poliisin talousrikoksista etsintäkuuluttaman Pöngän pian surman jälkeen.

Pönkä valitti tuomiostaan Viron korkeimpaan oikeuteen. Toukokuussa 2009 korkein oikeus ilmoitti, että se on hylännyt suomalaismiehen vetoomuksen.

Karkasi vankikuljetuksesta matkalla pääsykokeisiin

Vain muutamia kuukausia murhatuomion jälkeen Pönkää syytettiin jälleen. Heinäkuussa 2007 uutisoitiin, että häntä vastaan oli nostettu syytteet seitsemästä törkeästä petoksesta.

Helsingin käräjäoikeus aloitti 9. lokakuuta 2007 Pasi Markus Pöngän valelaskutuksen käsittelyn valmisteluistunnossa.

Elokuussa 2007 Pönkä tuotiin Suomeen kärsimään murhatuomiotaan. Suomessa hänet vangittiin epäiltynä törkeistä petoksista.

Huhtikuussa 2008 Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Pöngän neljän vuoden ehdottomaan vankeuteen seitsemästä törkeästä petoksesta ja kahdesta rekisterimerkintärikoksesta sekä ampuma-aserikoksesta.

Vyyhdessä oli kyse valelaskuista, joita lähetettiin tuhansille firmoille vuosina 2003-2005. Huijausten yhteissumma oli miljoonaluokkaa.

Muutaman satasen laskuja läheteltiin erilaisten uskottavilta kuulostavien firmojen nimissä.

Laskuihin merkitty palvelupuhelin ei asianomistajien mukaan koskaan vastannut. Osa maksoi laskun huolimattomuuttaan, jotkut saatuaan karhukirjeen. Valelaskujutun tuomion pysyi myös hovissa.

Vuonna 2011 Pönkä pakeni vankikuljetuksesta, kun häntä oltiin viemässä oikeustieteellisen tiedekunnan pääkokeisiin. Pakomatka kesti noin tunnin ja ulottui lähikauppaan.

Lokakuussa 2013 Pönkä ei palannut lomaltaan Kylmäkosken vankilaan Pirkanmaalla. Pönkä palasi Kylmäkoskelle oltuaan paossa yli kymmenen päivää.

Marraskuussa 2015 Pönkä tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa lähes neljän vuoden tuomion parista kymmenestä rikoksesta. Talousrikosvyyhdessä oli oikeuden mukaan tehtailtu väärennettyjä henkilökortteja, joiden avulla oli otettu esimerkiksi luottoja ja ostettu verkkokaupoista tavaraa.

Syyte rikkaan henkilön sieppauksesta hylättiin

Poliisin handout-kuva epällystä Markus Pasi Pöngästä eräliikeessä noutamassa piippuaihiota. Kuva liittyy marraskuussa 2015 annettuun tuomioon.
Poliisin handout-kuva epällystä Markus Pasi Pöngästä eräliikeessä noutamassa piippuaihiota. Kuva liittyy marraskuussa 2015 annettuun tuomioon.
ponka (1).jpg (168.99 KiB) Katsottu 16712 kertaa
Miestä syytettiin myös rikkaan henkilön sieppausaikeista, mutta oikeus hylkäsi syytteen. Miehen kotoa oli esitutkinnassa löydetty muun muassa käsiraudat, nippusiteitä ja aikuisten vaippoja, jotka mies kertoi ostaneensa seksileikkeihin.

Oikeuden mukaan miehen toiminta ei täyttänyt törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelun tunnusmerkistöä, eikä oikeus halunnut arvuutella toiminnan tarkoitusperiä. Myös hovioikeus piti käräjäoikeuden antaman tuomion voimassa.

KRP vahvistaa: Länsisataman poliisioperaatiossa etsittiin paloittelumurhaaja Markus Pönkää
Heinäkuussa 2016 Helsingin käräjäoikeus tuomitsi taas Pöngän vankeuteen muun muassa törkeästä petoksesta ja ampuma-aserikoksesta.

Oikeuden mukaan Pönkä on hankkinut kaksi pistoolia ja yrittänyt hankkia kaksi muutakin asetta, vaikka hänellä ei ole aselupaa. Lisäksi hän erehdytti rikostoverinsa kanssa pankin henkilökuntaa luovuttamaan erään yrityksen verkkopankkitunnukset. Tunnuksia käytettiin rahansiirtoihin ja verkko-ostoksiin.

Pöngän rangaistus on puolitoista vuotta vankeutta.

Yksi Euroopan etsityimmistä rikollisista

Käräjäoikeuden vuonna 2015 antamaa petostuomiota käsiteltiin hovioikeudessa maaliskuussa 2017. Hovioikeus piti käräjäoikeuden tuomion enimmäkseen ennallaan. Oikeus ei kuitenkaan määrännyt Pönkää heti vangittavaksi.

Paloittelumurhaaja Markus Pönkä Euroopan etsityimpien listalle

Huhtikuun lopussa Pöngän oli määrä ilmoittautua Riihimäen vankilaan suorittamaan aiemmin saamaansa petostuomiota. Näin ei kuitenkaan tapahtunut, vaan tästä alkoi Pöngän kuukausia kestänyt pakoilu, joka päättyi vasta lauantai-iltana poliisioperaatioon ja kiinniottoon Tukholman lähistöllä.

Toukokuussa Pönkä oli yksi Euroopan etsityimmistä rikollisista.

Perjantaina ruotsalaislehti Expressen julkaisi uutisen, jonka mukaan Pönkä oleilisi Ruotsissa. Seuraavana päivän Pönkä otettiin kiinni yleisövihjeiden perusteella kolme tuntia kestäneen piiritykseen päätteeksi.

KRP:n mukaan Pönkä on tarkoitus saada Suomeen lähipäivinä. Tarkkaa aikataulua on mahdotonta vielä arvioida. Asiaan vaikuttavat Ruotsin viranomaiset ja se, vastustaako Pönkä luovuttamistaan.

KRP:ssä on tällä hetkellä kesken laaja Pönkää koskeva esitutkinta, ja hänet on vangittu poissaolevana kahteen rikoskokonaisuuteen. Lisäksi häntä epäillään useista muista rikoksista. [/i]

mtv.fi
28.08.2017 17:11
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Qtar
Susikoski
Viestit: 46
Liittynyt: Ma Elo 23, 2010 12:22 am

Re: Markus Pasi Pönkä -paloittelusurma Tallinna v. 2005

Viesti Kirjoittaja Qtar »

http://m.iltalehti.fi/kotimaa/201709042 ... 72_u0.shtm
Käräjäoikeus päätti: Markus Pönkää ei vangita

Tänään klo 18:18 (muokattu klo 19:16)

Helsingin käräjäoikeus on hylännyt Markus Pöngän vangitsemisvaatimuksen

Helsingin käräjäoikeus on päättänyt, että Markus Pönkää ei vangita.
Helsingin käräjäoikeus on hylännyt paloittelusurmaaja Markus Pöngän vangitsemisvaatimuksen.

Poliisin etsintäkuuluttamaa ja viimein Ruotsissa pidättämää Pönkää esitettiin vangittavaksi epäiltynä törkeästä maksuvälinepetoksesta ja törkeistä tietomurroista.

Pönkä tuomittiin vuonna 2005 tehdystä paloittelumurhasta 12 vuoden vankeuteen
.

damfin
James Bond (David Niven)
Viestit: 10561
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Markus Pasi Pönkä -paloittelusurma Tallinna v. 2005

Viesti Kirjoittaja damfin »

Qtar kirjoitti:http://m.iltalehti.fi/kotimaa/201709042 ... 72_u0.shtm
Käräjäoikeus päätti: Markus Pönkää ei vangita
Tänään klo 18:18 (muokattu klo 19:16)
Helsingin käräjäoikeus on hylännyt Markus Pöngän vangitsemisvaatimuksen

Helsingin käräjäoikeus on päättänyt, että Markus Pönkää ei vangita.
Helsingin käräjäoikeus on hylännyt paloittelusurmaaja Markus Pöngän vangitsemisvaatimuksen.

Poliisin etsintäkuuluttamaa ja viimein Ruotsissa pidättämää Pönkää esitettiin vangittavaksi epäiltynä törkeästä maksuvälinepetoksesta ja törkeistä tietomurroista.

Pönkä tuomittiin vuonna 2005 tehdystä paloittelumurhasta 12 vuoden vankeuteen
.
V.ttu mitä pelleilyä, menee ihan naurettavaksi tämä suomalainen oikeuslaitoksen toiminta.
Ensin etsitään miestä ympäri maailmaa, ja sitten kun ruotsalaiset suurella poliisioperaatiolla saa tyypin pidätettyä ja toimitettua suomeen, niin eikö täällä joku käräjäoikeus totea että eihän tätä nyt vangita kannata, varmaan ruotsalaiset kiittävät kovasti siitä vaivasta jota tuon pönkäleen etsiminen ja pidättäminen heille tuotti, ihan vaan siksi että se voitaisiin sitten suomessa taas päästää vapaaksi.

loikkari

Re: Markus Pasi Pönkä -paloittelusurma Tallinna v. 2005

Viesti Kirjoittaja loikkari »

Mutta Pönkä passitettiin suorittamaan jo annettua tuomiota.
is.fi / Tästä syystä Markus Pönkää ei vangittu
Tästä syystä Markus Pönkää ei vangittu
Kuva
Keskusrikospoliisi (KRP) vaati Pönkää vangittavaksi epäiltynä törkeästä maksuvälinepetoksesta ja seitsemästä törkeästä tietomurrosta. (KUVA: Martti Kainulainen)

Julkaistu: 4.9. 19:37

Käräjäoikeus Käräjäoikeuden ratkaisu johtuu ehdoista, joilla paloittelumurhaajana tunnettu Markus Pönkä luovutettiin Ruotsista Suomeen.
Helsingin käräjäoikeudessa koettiin maanantaina yllättävä käänne paloittelumurhaajana tunnetuksi tulleen Markus Pöngän, 33, tuoreimmassa rikosjutussa.

Keskusrikospoliisi (KRP) vaati Pönkää vangittavaksi epäiltynä törkeästä maksuvälinepetoksesta ja seitsemästä törkeästä tietomurrosta. Pitkän suljettujen ovien takana istutun käsittelyn päätteeksi käräjäoikeus kuitenkin hylkäsi poliisin vaatimuksen kokonaan.

Koko juttu käsiteltiin salaisena. Käräjäoikeus ei antanut julkisia perusteluja, vain lopputulos kerrottiin.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan yllättävän päätöksen taustalla ovat rikoksesta epäiltyjen luovuttamista koskevat säännöt. Pönkä tuotiin Suomeen viime viikolla Ruotsista, josta hänet löydettiin useita kuukausia kestäneen pakoilun jälkeen.

Ruotsi oli kuitenkin luovuttanut Pöngän vain suorittamaan aiempaa vankeustuomiotaan, ei nyt käräjillä esillä olleiden uusien rikosepäilyjen johdosta. Pöngästä julki annettu Europolin julkinen etsintäkuulutus oli sekin koskenut vain aiempaa tuomiota, ei nyt vireillä olevaa uutta rikostutkintaa.

Käräjäoikeus pohti ratkaisuaan todella pitkään ennen sen julistamista. Kokonaisuudessaan käsittely kesti poikkeuksellisen pitkään, peräti neljä tuntia. Vertailun vuoksi esimerkiksi Jari Aarnion massiivisen huumerikosjutun pisin vangitsemiskäsittely kesti seitsemän tuntia.

Vankilaan silti
KRP:n vaatimuksen hylkäämisestä huolimatta Pönkä vietiin oikeustalolta poliisin vartioimana suoraan Vantaan vankilaan. Hänellä on suorittamatta kolmen vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeustuomio, joka tuli muun muassa törkeistä petoksista ja ampuma-aserikoksista.

Käräjäoikeuden päätöksen takia Pönkä menee Vantaalle kuitenkin rangaistusvankina, ei tutkintavankina. Tämä tarkoittaa sitä, että hänellä todennäköisesti on vankilassa enemmän vapauksia ja hän saa tavata ihmisiä vapaammin kuin jos hän olisi tutkintavanki.

Päätöksellä voi olla merkitystä myös tietomurtojutun esitutkinnassa esimerkiksi pakkokeinojen käytön suhteen.

Pönkä itse kiistää uudet rikosepäilyt.

– Hän kiistää liittyvänsä näihin epäiltyihin rikoksiin millään lailla, hänen avustajansa Tommi Heinonen kertoi oikeustalolla.

Poliisi on toistaiseksi vaitonainen esitutkinnan sisällöstä.

– Nyt tutkinta vasta pääsee kunnolla alkuun, kun epäilty on saatu Suomeen, rikoskomisario Mikko Laaksonen sanoi. 

Pönkä oli ollut etsintäkuulutettuna sen jälkeen, kun hän teki katoamistempun huhtikuussa. Tuolloin hänen olisi pitänyt ilmoittautua Riihimäen vankilaan suorittamaan aiempaa rangaistustaan. Toissa viikonloppuna hänet lopulta löydettiin Tukholmasta.

Murha Tallinnassa 
Pöngällä on taustallaan mittava rikoshistoria muun muassa erilaisia petosrikoksia, joihin hän on syyllistynyt varhaisesta aikuisuudesta lähtien.

Hänet tunnetaan Tallinnassa Virossa vuonna 2005 tekemästään paloittelumurhasta. Hän surmasi ampumalla 21-vuotiaan suomalaismiehen, jonka kanssa hän oli viritellut liiketoimia, ja paloitteli ruumiin.

Pönkä tuomittiin Virossa murhasta 12 vuoden vankeuteen, jonka hän on suorittanut kokonaan.

Maanantaina käräjäoikeudessa yleisö ei päässyt poikkeuksellisesti näkemään vilaustakaan vangittavaksi vaaditusta Pöngästä. Käräjäoikeus tulkitsi, että maanantaistakin käsittelyä koski salauspäätös alkukesän istunnosta, jossa Pönkä oli määrätty vangittavaksi poissaolevana. Nyt kun hän oli viimein läsnä, niin yleisöä ei aiemman salauksen takia päästetty sisään saliin ennen kuin päätös oli julistettu ja miestä jo vietiin vankilaan.

aga
Adrian Monk
Viestit: 2752
Liittynyt: Pe Elo 01, 2008 11:21 am

Re: Markus Pasi Pönkä -paloittelusurma Tallinna v. 2005

Viesti Kirjoittaja aga »

Paloittelumurhaaja Markus Pönkä haastoi Suomen valtion oikeuteen ja hävisi: Eivät maksaneet matkakuluja vankilaan!
6.10.2017 16:22

Vuoden 2005 Tallinnan paloittelumurhasta muistettu Markus Pönkä, 33, otettiin elokuussa kiinni Tukholmasta pakoiltuaan poliisia useita kuukausia sen jälkeen, kun hän ei huhtikuun lopulla saapunut suorittamaan hänelle määrättyä vankeusrangaistusta. Pönkä tunnetaan vankina, joka on vuosien varrella tehtaillut mitä erikoisimpia valituksia ja haasteita viranomaisia vastaan.

Tuoreimmassa tapauksessa hän haastoi Suomen valtion ja rikosseuraamuslaitoksen oikeuteen elokuussa liittyen vangitsemiseen, jonka takia hän oli pakosalla.

Pönkä vaati, että Helsingin käräjäoikeus kieltäisi rikosseuraamuslaitosta panemaan täytäntöön Pöngän kolmen vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistuksen, jonka hän sai muun muassa törkeistä petoksista, väärennyksistä ja ampuma-aserikoksista. Hän perusteli vaatimustaan sillä, että hänet oli Helsingin vankilan sijasta määrätty ilmoittautumaan Riihimäen vankilaan, mutta hänelle ei maksettu matkakustannuksia Helsingistä Riihimäelle.

Tämän vuoksi Pönkä väittää, ettei vankeusrangaistuksen täytäntöönpano viivästynyt hänen omasta syystään ja vaati, ettei Rikosseuraamuslaitos voisi laillisesti panna rangaistusta täytäntöön ja sen tulisi perua hänestä tehty kansainvälinen etsintäkuulutus. Lisäksi hän vaati valtiota korvaamaan 1500 euron oikeudenkäyntikulunsa.

Käräjäoikeus kuitenkin päätti, ettei se edes ota Pöngän kannetta tutkivaksi, koska sillä ei ole toimivaltaa asiassa.


https://www.seiska.fi/Uutiset/Paloittel ... -maksaneet

Jaakko Terävä
Harjunpää
Viestit: 337
Liittynyt: Ma Joulu 31, 2007 1:16 am
Paikkakunta: Vantaa

Re: Markus Pasi Pönkä -paloittelusurma Tallinna v. 2005

Viesti Kirjoittaja Jaakko Terävä »

Markus Pönkä on jälleen keskuudessamme. Hänet on nähty Töölön kirjastossa Helsingissä perjantaina 29. joulukuuta 2017 kello 17.50. Mitähän miehellä mielessä nyt? :twisted: :roll:
Elämässä on mielenkiintoisia asioita enemmän kuin mitä on aikaa niihin perehtymiseen

Tiinas
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1445
Liittynyt: Su Helmi 11, 2018 11:00 am

Re: Markus Pasi Pönkä -paloittelusurma Tallinna v. 2005

Viesti Kirjoittaja Tiinas »

Ainakin minulle uutta selvisi Markuksen taustoista:

Isoisä on kuuluisa opetusneuvos Armas Pönkä, joka on ollut mm. Seinäjoen kauppaopiston rehtorina.

Isä on kuntaliiton lakimies. Niin ja tämä isä on sekaantunut mm. Nuorisosäätiön sotkuihin, kun ollut hallituksen jäsen.

Täti on lehtien palstoillakin komeillut kansanedustaja Tuija Nurmi (os.Pönkä) joka nostaa ex-kansanedustajille räätälöityä työttömyyskorvausta, eli sopeutumiseläkettä, vaikka käy töissä. Lisäksi väärentänyt tutkintotodistustaan ja käyttänyt LT titteliä vaikka ei siihen ole oikeutettu.
Tackleberry kirjoitti: ↑
Eli tänä vuonna poliisi on ampunut 42 valkoista ja 31 mustaa.
Valkoisia maassa on sellaiset 234 miljoonaa ja mustia 40 miljoonaa, mutta ongelma tässä on se, että "valkoisia tapetaan enemmän, saatana!"
Ei helvetti

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Markus Pasi Pönkä -paloittelusurma Tallinna v. 2005

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Tunnettu rikollinen riitelee ruoan säilyttämisestä vankilan jääkaapissa – nyt asiaan otti kantaa jo hovi
19.10.2018 19.30

Jokelan vankilassa istuva, vanhasta paloittelumurhasta tunnettu mies riitelee vankeinhoitoviranomaisten kanssa oikeudestaan säilyttää omia elintarvikkeitaan vankilan ruokalan jääkaapissa.

Mies on vuosien varrella tehtaillut lukuisia valituksia ja kanteluja vankeinhoitoa vastaan. Hän epäilee, että elintarvikekielto oli kosto hänen tekemistään kanteluista Jokelan vankilan johtoa vastaan.

Elintarvikkeiden säilyttäminen ruokalan jääkaapissa kiellettiin viime keväänä.

Helsingin hovioikeus on vahvistanut Tuusulan käräjäoikeuden aiemman päätöksen jättää vangin asiasta tekemä valitus tutkimatta.

Hovioikeuden mukaan hän menetti oikaisuvaatimus- ja valitusoikeutensa asiassa, koska hän ei pyytänyt kiellosta kirjallista päätöstä.

Vankilan antaman selvityksen mukaan häntä oli ohjeistuttu pyytämään kirjallinen päätös, mutta koska hän ei näin tehnyt, kiellosta ei edes tehty kirjallista päätöstä. Tämä menettely perustui Etelä-Suomen rikosseuraamusalueen aluekeskuksen vankilalle antamaan ohjeeseen.

Hovioikeuden ratkaisu ei ole lainvoimainen. Mies on ilmoittanut tyytymättömyytensä siihen.

Kanteluja tehtaillut mies tunnetaan Tallinnassa 2005 tehdystä liikekumppaninsa paloittelumurhasta, josta hän sai 12 vuoden tuomion. Tämän tuomion hän on suorittanut.

Sen jälkeen hän on saanut muita tuomioita. Toukokuussa 2017 hänet vangittiin kaksi kertaa poissaolevana epäiltynä muun muassa törkeästä maksuvälinepetoksesta ja useista tietomurroista.

Viime vuoden elokuun lopulla hänet otettiin kiinni Ruotsissa.

Helsingin uutiset

Voi Pasi-rukkaa, ei saa lemppariruokiaan säilytellä.
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.

L'amourha
Jessica Fletcher
Viestit: 3070
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Markus Pasi Pönkä -paloittelusurma Tallinna v. 2005

Viesti Kirjoittaja L'amourha »

Poliisi ratsasi rankoista rikoksista tuomitun Markus Pöngän, oikeuden mukaan ratsia oli ihmisoikeusloukkaus

Valtio joutuu maksamaan korvauksia Markus Pöngälle, jolta poliisi löysi kääntöveitsen. Professori ja Poliisihallituksen poliisitarkastaja ovat erimielisiä siitä, voiko poliisi joutua tarkistamaan käytäntöjään tuomion seurauksena.

Mikko Gustafsson HS
Julkaistu: 29.7. 13:36

HELSINGIN hovioikeus on antanut ratkaisun, jonka seurauksena poliisi voi joutua yhä suurempaan tarkkuuteen ratsauskäytännöissään. Ennen kuun puoliväliä antamassaan tuomiossa hovioikeus totesi, että rankoista rikoksista tuomitun Markus Pöngän ratsaaminen oli ihmisoikeusloukkaus.

Pönkä teki Tallinnassa vuonna 2005 paloittelumurhan, josta hänet tuomittiin vuonna 2007 Virossa. Rikoshistoriasta löytyy myös petosrikollisuutta.

HS julkaisee taittoveitsen pitämisestä sakotetun ja ihmisoikeusloukkauksesta korvauksia saaneen Pöngän nimen tämän luvalla.

SYYSKUUSSA 2016 jalan liikkeellä ollut Pönkä lähti toiseen suuntaan nähdessään poliisipartion, joka suoritti normaalia poliisivalvontaa. Poliisit tulivat Pöngän luo, ottivat häntä käsistä kiinni ja tekivät turvallisuustarkastuksen. Pöngältä löytyi kääntöveitsi.

Pönkä sai sakot veitsestä, mutta oikeuden päätöksellä hän saa 500 euron korvauksen liikkumisvapautensa ja yksityiselämänsä loukkaamisesta.

Suomen valtiota jutussa edustanut valtionkonttori perusteli poliisien toimintaa muun muassa sillä, että poliisit eivät ehtineet tilanteessa selvittää Pöngän tilannetta tarkemmin.

”Poliisimiesten oli tullut reagoida tilanteeseen nopeasti, eivätkä he olleet ehtineet selvittää, oliko Pönkä paennut vankilasta tai oliko hänestä annettu etsintäkuulutus. Poliisimiehet olivat olleet tietoisia Pöngän syyllistymisestä useisiin vakaviin rikoksiin. Tämä oli asettanut erityiset vaatimukset poliisin työturvallisuudelle ja ripeälle toiminnalle.”

HOVIOIKEUDEN mukaan perusteet eivät olleet riittävät ja toimenpiteet loukkasivat Euroopan ihmisoikeussopimuksen määrittelemiä oikeuksia liikkumisvapauteen ja yksityiselämään.

Oikeus katsoi, että poliisilaissa määritellyt poliisin tehtävät eivät antaneet oikeutta toimia kuten poliisipartio teki.

”Poliisilla ei Pönkää pysäytettäessä ole ollut syytä epäillä häntä mistään rikoksesta. Poliisin tiedossa ei ole ollut, että Pönkä olisi ollut etsintäkuulutettu tai paennut vankilasta”, oikeus totesi.

HOVIOIKEUDEN päätöksellä voi olla vaikutusta poliisin toimintatyyliin, prosessioikeuden professori Johanna Niemi Turun yliopistosta arvioi. Niemen mukaan tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että poliisi joutuu olemaan yhä tarkempi toiminnassaan.

Poliisitarkastaja Konsta Arvelin Poliisihallituksesta taas ei usko päätöksen suuresti vaikuttavan poliisin yleiseen toimintatyyliin, koska rajat ovat hänen mukaansa yleensä poliiseilla hyvin tiedossa. Tiettyjä ihmisryhmiä – esimerkiksi rikoksista tuomittuja – ei voi ratsata muita löyhemmin.

Arvelinin mukaan laillisuusvalvoja on puuttunut useita kertoja poliisien ratsauskäytäntöihin.

”Tästä ratsiatyyppisestä toiminnasta on tullut tasaisesti vettä niskaan sekä laillisuusvalvonnalta ja nyt sitten oikeudelta Pöngän tapauksesta.”

Arvelin nostaa esiin tapauksen, jossa poliisi otti takavuosina Oulun Rotuaari-kävelykadulle mukaan huumekoiran.

”Poliisikoiralla on tarkempi nenä kuin poliisilla. Eli koiraa ei saanut rutiinitarkastuksessa laittaa tuulen alle haistelemaan, kenellä on huumeita”, Arvelin kertoo.

Myös Poliisit-sarjan alkuaikoina näkyi Arvelinin mukaan, että poliisi meni eri tilanteissa ihmisten taskuille varsin rutiininomaisesti. Sarjan ensimmäinen tuotantokausi julkaistiin vuonna 2009.

Poliisit-sarjan alkamisen jälkeen poliisi on saanut lisää mahdollisuuksia tarkastuksen tekemiseen, koska poliisin työturvallisuusnäkökulma on lisätty lainsäädäntöön yhdeksi perusteeksi sellaiselle.

PÖNKÄ on viranomaisten keskuudessa tunnettu kantelija. Arvelinin mukaan esimerkiksi poliisin toiminnan suora vastustaminen ei ole mahdollista, joten Pöngän tapa toimia oli oikea.

”Jokaisella on oikeussuojakeinot, jotta henkilö pystyy saattamaan viranomaisen toimet toisen viranomaisen arvioitavaksi.”
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006188036.html
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

Jaguaari
Vic Mackey
Viestit: 1942
Liittynyt: Ti Elo 14, 2007 7:19 pm

Re: Markus Pasi Pönkä - Paloittelusurma Tallinnassa v. 2005

Viesti Kirjoittaja Jaguaari »

Jeesus mkä säälittävä läskiplösö tää hiiri on :D

Dope Boy
Axel Foley
Viestit: 2021
Liittynyt: To Marras 17, 2016 10:52 pm

Re: Markus Pasi Pönkä - Paloittelusurma Tallinnassa v. 2005

Viesti Kirjoittaja Dope Boy »

Niin milloin tää apina vapautuu?
"If you aim for a king, you better not miss"

Vastaa Viestiin