Mustalaiset

Sana on vapaa, jos uskaltaa...
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17124
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Kissankello kirjoitti:Tuo vaan on aika vanha juttu, jos vuodelta 1991. Löytysköhän mitään tuoreempaa...?

(Romanikin on moneen kertaan kirjoitettu "romaani" :mrgreen: )
Se oli esimerkki - Mutta mitä sitten - vanhat perinteet, vanhat uutiset. Molemmat kantavat yhä tähän päivään.

Ei se uutista sen huonommaksi juurikaan tee, jos siinä on - ei kirjoitusvirhe, vaan enemminkin ajan ilmiö; tuolloin käytettiin lehdistössä runsaasti (väärää) ilmaisua. Olisivat vaan reilusti puhuneet mustalaisista. Mitä sitä kiertelemään.

Hai sie! Otetaan 16 vuotta uudempi pläjäys. Täällä ennenkin esillä ollut:
mannekyldyyri.JPG
mannekyldyyri.JPG (89 KiB) Katsottu 14166 kertaa
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Avatar
maija turjukka
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4941
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2007 8:58 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja maija turjukka »

Turun terrori-uutisoinnin yhteydessä törmäsin Turun Sanomien eiliseen pikku-uutiseen. Ei liene epäilystäkään siitä, että Raision rötöstelijät olivat romaninaisia.
PAIKALLISET Turun Sanomat 9.9.2017 13:37 69
Raisiossa sijaitsevassa kauppakeskus Myllyssä asioinut henkilö huomasi lauantaina aamupäivällä parkkihallissa, että kolme kookkaisiin hameisiin pukeutunutta naista tyhjensi hameidensa alta tavaraa paikalla olleeseen henkilöautoon. Asiakas ilmoitti havainnoistaan Myllyn vartijoille.

Poliisi kutsuttiin paikalle selvittämään asia. Nopeasti selvisi, että hameiden alla on kaupoista kuljetettu ulos maksamatonta irtainta noin 1500 euron edestä. Naisilla ei ollut mitään uskottavaa lausuttavaa tavaroista irrotetuista tuotehälyttimistä. Lisäksi auton omistussuhteissakin oli epäselvyyttä. Naisilla oli myös muutamia muitakin selvittämättömiä asioita poliisin kanssa.

Poliisin mukaan asiat selvinnevät pidätysajan puitteissa Turun poliisivankilassa, ja aikanaan ne ohjautunevat syyteharkintaan.
http://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/36 ... ron+edesta

Huomionarvoista myös jutun kommentointi, lähes 70 kommenttia alle vuorokaudessa... tässä yksi niistä:
Minä jäin pohtimaan myös sitä oliko se auto kuljetettu aikanaan kaupasta ulos hameen alle piilotettuna?
:lol:
-Suru on hinta, jonka maksamme rakkaudesta.-
Jaakko Kolmonen
Poliisikoira Rex
Viestit: 279
Liittynyt: La Touko 04, 2013 1:26 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Jaakko Kolmonen »

Minä jäin pohtimaan myös sitä oliko se auto kuljetettu aikanaan kaupasta ulos hameen alle piilotettuna?
:lol:[/quote]

Olisiko tosiaan noin. Entinen ennätys on 80/90 luvun taitteesta. Hyvin pukeutunut Rouva salakuljetti liikkeestä ulos päältä ajettavan ruohonleikkurin.
Verä ny vähä sääki perkele eihä sun oo saatana eres hiki
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17124
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Tämä järjestätynen rikollisuduen haara on oikeuslaitoksen erityisessä suojeluksessa:

Vaatekauppa joutui tuhansien eurojen korvauksiin etnisestä syrjinnästä – myyjä ei päästänyt aluksi romaneja sisään

Yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä pitää tuomiota tärkeänä.

KOKKOLALAINEN vaateliike ja sen työntekijä joutuivat koviin korvauksiin syrjintätapauksessa, jossa kolmea romania ei aluksi päästetty kauppaan ilman vartijan läsnäoloa.

Tapauksessa syytetty myyjä meni romaneja ovelle vastaan ja yritti kieltää näitä tulemasta sisään vaatekauppaan joulukuussa 2015.

Nainen kertoi oikeudessa, että oli luullut yhtä tulijoista henkilöksi, joka oli aiemmin aiheuttanut häiriötä kaupassa. Kun hän sitten päästi kolme naista sisään, tilanne oli mennyt jo sättimiseksi ja nämä solvasivat myyjää. Molemmat osapuolet soittivat hätäkeskukseen. Lopulta nainen esitteli heille naisten jakkuja, mutta palveli heitä rajoitetummin. Koko vierailu kesti noin kuusi minuuttia.

Nainen kertoi oikeudessa, että liikkeessä oli usein ollut ongelmia joidenkin romanien kanssa. Hän kertoi sanoneensa naisille, että ne romanit jotka aiheuttavat häiriötä, eivät saa tulla kauppaan kuin vartijan läsnä ollessa. Naiset eivät olleet koskaan käyneet liikkeessä. He sanoivat tilanteen olleen nöyryyttävä ja aiheuttaneen pahaa mieltä. Muita asiakkaita ei ollut paikalla.

Keski-Pohjanmaan käräjäoikeus katsoi sisääntulokiellon ja poikkeavan palvelun olleen tahallista etnistä syrjintää, jossa uhrit asetettiin eriarvoiseen asemaan näiden etnisen alkuperän vuoksi. Oikeus huomioi ratkaisussaan myös sen, että yritys on pieni, naiselle oli halukkuutta sovitteluun ja sen, että kyse ei ollut laajasta ja pitkäkestoisesta syrjinnästä.

”Toisten henkilöiden käyttäytyminen ei ole hyväksyttävä syy siihen, että muita, samaan ryhmään kuuluvia, palvellaan yleisesti noudatettavista ehdoista poiketen”, oikeus totesi.

TILANTEESTA koitui myyjälle ja yritykselle monta tuhatta euroa maksettavaa. Yhteisvastuullisesti nämä joutuvat ensinnäkin maksamaan kolmelle uhrille 500 euroa kärsimyksestä kullekin ja yritys joutuu lisäksi maksamaan tuhat euroa hyvitystä syrjinnästä kullekin.

Myyjä sai syrjinnästä myös 40 päiväsakkoa, eli noin 1 200 euroa maksettavaa ja tämän päälle tulevat vielä tuhansien eurojen oikeudenkäyntikulut. Tuomio on lainvoimainen.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä pitää tuomiota tärkeänä.

”Tuomiossa muistutetaan jälleen siitä, että palveluntarjoajalla ei ole ehdotonta oikeutta valita asiakasta – tiettyyn ryhmään kuuluminen ei saa asettaa henkilöä eriarvoiseen asemaan. On myös hyvä, että tuomiossa on määrätty sekä hyvitystä syrjinnästä yhdenvertaisuuslain mukaan että vahingonkorvausta”, hän sanoo tiedotteessaan.


Helsingin Sanomat
25.9. 16:21

"...pitää tuomiota tärkeänä".

Minä pidän tuomiota törkeänä.

"He sanoivat tilanteen olleen nöyryyttävä ja aiheuttaneen pahaa mieltä".

Heh, juu, ihan varmaan. Mutta jos näin oli, niin se oli heille ihan oikein.

Rouva yhdenvertaisuusvaltuutettu voisi ryhtyä pienyrittäjäksi, sanotaan vaikkapa vaatekauppaan, päästää mustalaiset sisälle - ja sen jälkeen inventoida mitä meni ulos kulkematta kassapäätteen kautta.
- Voisi mieli muuttua, mutta nyt norsunluutornista on helppo tarinoida yhdenvertaisuudesta ja syrjinnästä.

Voihan se toki olla niinkin, että oikeudenkulut olivat tällä kertaa pienemmät kuin mitä olisi ollut hävikki seurueen jälkeen.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Tovi
Neuvoja-Jack
Viestit: 518
Liittynyt: Su Marras 22, 2015 12:18 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Tovi »

Nii-i, mitähän yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä sanoo tästä kun mustalainen ajoi kännissä sivullisen hengiltä ja tuomittiin sen lisäksi useammasta rikoksesta ehdolliseen ja yli 300(!) euron sakkoihin. Kuuluisi varmaan valittaa noin kovasta tuomiosta. Kuolleen omaiset varmasti myös kokevat saaneensa tältä oikeusvaltiolta oikeutta....
Pinsiöntien huumekuskille 1,5 vuotta ehdollista vankeutta törkeästä kuolemantuottamuksesta ja kuudesta muusta rikoksesta
Uutiset25.09. 15.44 Päivitetty 15.53
Aamulehti
Pinsiöntien huumekuskille 1,5 vuotta ehdollista vankeutta törkeästä kuolemantuottamuksesta ja kuudesta muusta rikoksesta

60-vuotias nainen kuoli Nokialla Pinsiöntiellä viime lokakuussa, kun 19-vuotias rattijuoppo tuli auton kylkeen.

Mies tuomittiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa maanantaina törkeästä kuolemantuottamuksesta ja muista rikoksista 1 vuoden ja 6 kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Koeaika päättyy 25.9.2019.

Lisäksi hänet tuomittiin maksamaan 60 päiväsakkoa eli 360 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Käräjäoikeuden mukaan mies ajoi ainakin 80 kilometriä tunnissa, kun sallittu enimmäisnopeus oli 40 kilometriä tunnissa. Hän käytti myös vastaantulevan liikenteen puolta.

Käräjäoikeuden mukaan mies tuomittiin lisäksi liikennerikkomuksesta, rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, näpistyksestä, lievästä ampuma-aserikoksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Ampuma-aselain vastaisesti mies oli pitänyt hallussaan 29 kappaletta kiväärin .222 cal patruunaa, 4 kappaletta pistoolin 6.35 cal patruunaa, 53 kappaletta haulikon patruunaa, lintukiväärin lukkoa, kiväärin .222 cal lipasta sekä haulikon etutukkia.

https://www.nokianuutiset.fi/uutiset/pi ... 200416830/
**ttu ku taas **tuttaa tää mustalaisten hyysääminen.........
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17124
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

KemikaaliAli kirjoitti:Kyllä se on niin että 99% manneista pilaa 1% maineen. Pohjanmaalla on sanonta: Ensin tuloo leidit, sitte gentlemannit ja viimeesenä mannet.
Aika on muuttunut; Islaminuskoiset tulee ensimmäisenä. Ainakin Kauhavalla ja Härmässä ne tekee kouluissa mitä lystää, rehtorin ja kaupunginjohtajan myötäillessä. Ilmasotakoulu on nykyään pakolaiskeskus...
- On pohojanmaalla tyyli muuttunut.
--------------------------------------------------------

Uutinen viime kesältä:

Näitä kaikkia kaupoista varastettiin hameisiin piilotettuna: 12 kiloa sisäfilettä, neljä kanisteria moottoriöljyä, neljä vaatenaulakkoa, kaksi isoa joulukinkkua...

Virallinen syyttäjä vaatii puolen vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta vuonna 1971 syntyneelle nakkilalaiselle naiselle, jolle hän luki keskiviikkona Satakunnan käräjäoikeudessa 17 syytettä lähinnä erilaisista omaisuusrikoksista.

Syytteiden mukaan nainen on varastanut erityisesti päivittäistavaraliikkeistä ällistyttävän määrän tavaraa kätkettynä vaatteisiinsa. Elintarvikkeita ja alkoholijuomia katosi naisen mukana jopa satojen eurojen arvosta yhdellä käynnillä.

Epäilty on poliisikuulusteluissa tunnustanut tekonsa.

Esimerkiksi Kokemäen S-Marketista epäilty poistui hameissaan 3,8 kilon sisäpaisti, Länsi-Porin Prismasta 300 euron arvosta lihatuotteita ja Huittisten Herkkutaivas-myymälästä 12 kiloa sisäfilettä – kaikki tämä yhden päivän aikana viime vuoden maaliskuussa.

Viikon kuluttua nainen täydensi lihavarastoja viemällä Porin S-Market Herkusta 150 euron arvosta sisäfilettä.

Syyttäjän mukaan lihamäärät ovat niin suuria, että hän epäilee naisen varastaneen ne myyntitarkoituksessa.

Myöhemmin viime keväänä ja kesänä elintarvikkeiden lisäksi hameisiin piilotettuna hävisi esimerkiksi Nummelantien Siwasta Ulvilasta 110 savukeaskia, Tokmannin myymälästä Harjavallasta neljä kanisteria moottoriöljyä sekä Puuilon myymälästä Porissa yhdellä käynnillä muun muassa suihkuletku, 13 metriä lednauhaa, kaksi kohdevalaisinta, 11 nuppivedintä, neljä vaatenaulakkoa ja käsisuihku.

Samassa jutussa on seitsemän muuta syytettyä, hekin pääosin naisia ja epäiltyinä paljolti samanlaisista varkauksista.

Esimerkiksi vuonna 1981 syntyneen ja vuonna 1965 syntyneen naisen, molemmat Porista, epäillään viime joulukuussa varastaneen Keulan S-Marketista Eurajoelta vaatteisiinsa piilottamalla kaksi kokonaista joulukinkkua. Anastetun omaisuuden arvon mukaan laskettuna kinkut olivat kooltaan isoja perhekinkkuja.

Saman 1965 syntyneen naisen epäillään yhdessä 1977 syntyneen porilaisen naisen kanssa syyllistyneen törkeään maksuvälinepetokseen Porissa loppukesästä 2015.

Syyttäjän mukaan naiset juottivat tapaamansa miehen humalaan, ottivat tämän luotto-ominaisuuden sisältäneen pankkikortin ja nostivat pankkitililtä ja luotolta rahaa noin 12 500 euroa.

Syyttäjän mukaan naiset saivat palkkioksi muutamia satasia. Haastehakemuksessa ei ole mainintaa siitä, kenelle pääosa rahoista meni.

Käräjäoikeus antaa päätöksensä jutusta myöhemmin kansliatuomiona.


Satakunnan Kansa
21.06. 16.00 Päivitetty 16.04

Yo. uutisessa täyttyvät järjestäytyneen rikollisuuden tunnusmerkit, mutta siitä huolimatta meille tuputetaan, että kyseessä on upea yhteisö, joidenka kulttuurista meidän pitää ottaa oppia.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Jokienvalloittaja
Agentti Scully
Viestit: 664
Liittynyt: Ti Tammi 19, 2016 4:33 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Jokienvalloittaja »

-65 syntynyt mustalainen, eli 52 vuotias ja varastelee kaupasta jotain joulukinkkuja :D :D :D

Miten säälittävää.
oldstyle
Hetty Wainthropp
Viestit: 487
Liittynyt: Pe Elo 18, 2017 6:44 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja oldstyle »

Jokienvalloittaja kirjoitti:-65 syntynyt mustalainen, eli 52 vuotias ja varastelee kaupasta jotain joulukinkkuja :D :D :D

Miten säälittävää.
Ehkä se on cannonballs prospecti?
karvakemoni
Sabrina Duncan
Viestit: 361
Liittynyt: To Heinä 05, 2007 5:13 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja karvakemoni »

Epäilen tämän kuuluvan tänne

http://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista ... anguage=fi

01.10.2017
Sisä-Suomi
Sisä-Suomen poliisi Tampereella tutkii viime keskiviikon ja torstain välisenä yönä tapahtunutta joukkotappelua. Kaksi toisilleen tuttua joukkiota kohtasi ennalta sovitun mukaisesti Särkänniemen pysäköintialueella ja kävi toistensa kimppuun. Väkivaltaa harjoitettiin järjettömästi ja sekopäisinä niin, että nyt poliisin tutkittavana on kaksi tapon yritystä, törkeä pahoinpitely, ryöstö, pahoinpitelyitä sekä oheisrikoksina huumausainerikoksia, rattijuopumus ja vielä vangin karkaaminenkin.
Suurin osa osallistujista on 1998 - 2000 luvulla syntyneitä nuoria miehiä ja naisia. Yksi puukotuksen uhreista on Pirkanmaalainen vuonna 1978 syntynyt mies, joka sai puukosta yläselkäänsä. Toinen puukotuksen uhri on myös paikallisia ja hän on syntynyt vuonna 2000. Hän sai useita vammoja eri puolille kehoa, yksi niistä oli erityisen hengenvaarallinen. Puukkoa käytellyt nuori mies on vielä alaikäinen. Hän on syntynyt vuonna 2000.
Yhteenotto kesti noin puolituntia ja välillä paikkaa vaihdeltiin. Muita tekovälineitä olivat kaasut, sähkölamauttimet, teleskooppipatukat perinteisten nyrkkien ja jalkojen lisäksi. Myös ns. jeesusteippi näytteli osaansa riehumisessa. Todellista motiivia ei poliisille ole kerrottu ja muutenkin vaiteliaisuus oli aluksi varsin yhtenäistä. Poliisi otti taphtumiin liittyen kiinni seitsemän henkilöä - kolme naista ja neljä miestä. He olivat kaikki hetken myös pidätettyinä ilmeisen vaikeuttamisvaaran vuoksi.
Pirkanmaan käräoikeus on perjantaina määrännyt vuonna 2000 syntyneen epäillyn vangittavaksi epäiltynä kahdesta tapon yrityksestä ja ryöstöstä. Asiasta ei ole voitu aiemmin tiedottaa, koska tapahtumien kulun selvittely venyi mm. kuultavien sekavuudesta ja asenteesta johtuen. Asennetta kuvanneen hyvin se, että tapahtumia tutkivia poliiseja on useaan otteeseen uhkailtu väkivallalla Se ei enää kuulustelu- ja asioiden selvittelyvaiheessa ole kovin tavallista.
Pizzaman
Sofia Karppi
Viestit: 433
Liittynyt: Ke Heinä 06, 2016 8:49 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Pizzaman »

Hämeenlinnassa on romanin kanssa naimisiin mennyt valkolainen, joka käyttää suomi24:llä nimeä Katuman Kuningatar. Kovat otteet kuningattarella onkin, koska sai lähestymiskiellon vuoden alussa. Nyt hänet on tuomittu maksuvälinepetoksista ja kunnianloukkauksesta 8 kk ehdolliseen. Myös mies tuomittiin, mutta tuomiosta ei oikein ota selvää, mihin koska siinä viitattiin aikaisempiin tuomioihin.

http://aijaa.com/7ICCMP
Haibox
Nikke Knakkertton
Viestit: 157
Liittynyt: Ti Heinä 25, 2017 8:10 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Haibox »

Siskoja, serkkuja, tätei ja setiä naidaan ristiin. Lapsia lainaillaan soskupäivinä.

Ei todellakaan ole enään uusi ilmiö kun nämä henkilöt ovat korottaneet itsensä poliiseiksi. Tapauksia on suomessa jo satoja. Yksi tässä alla.


Video: Valepoliisien huijaus tallentui poliisin tarkkailuvideolle


Helsingin poliisit onnistuivat videoimaan tilanteen, jossa valepoliisikaksikko huijasi 78-vuotiasta miestä. Videota käytettiin todisteena kesällä käydyssä oikeudenkäynnissä.

Videosta kerrottiin keskiviikon Rikospaikka-ohjelmassa.

Video liittyi useamman valepoliisitapauksen sarjaan.


26. huhtikuuta uhriksi joutui 78-vuotias mies. Ikäihmiselle uskoteltiin puhelimitse, että rikolliset olivat nostaneet hänen tililtään 2000 euroa. Nyt 78-vuotiaan pitäisi auttaa poliisia saamaan rikolliset kiinni.

Valepoliisien mukaan rikolliset seurasivat koko ajan 78-vuotiasta. He käskivät 78-vuotiasta viemään maksukorttinsa parkkipaikalle, pudottamaan se maahan ja poistumaan paikalta.

Lisäksi miehen piti nostaa tililtään 10 000 euroa ja viedä ne Itäkeskuksen parkkihalliin erään auton renkaan taakse. Video on juuri tästä tilanteesta.

78-vuotias sai nostettua 5000 euroa ja vei ne renkaan taakse.

Videolla näkyy kuinka valepoliisit hakevat rahat pois.

Pian sen jälkeen kaksikko otettiin kiinni.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi miehet vajaan kahden vuoden vankeusrangaistukseen useammasta rikoksesta.


26. huhtikuuta uhriksi joutui 78-vuotias mies. Ikäihmiselle uskoteltiin puhelimitse, että rikolliset olivat nostaneet hänen tililtään 2000 euroa. Nyt 78-vuotiaan pitäisi auttaa poliisia saamaan rikolliset kiinni.

Valepoliisien mukaan rikolliset seurasivat koko ajan 78-vuotiasta. He käskivät 78-vuotiasta viemään maksukorttinsa parkkipaikalle, pudottamaan se maahan ja poistumaan paikalta.

Lisäksi miehen piti nostaa tililtään 10 000 euroa ja viedä ne Itäkeskuksen parkkihalliin erään auton renkaan taakse. Video on juuri tästä tilanteesta.

78-vuotias sai nostettua 5000 euroa ja vei ne renkaan taakse.

Videolla näkyy kuinka valepoliisit hakevat rahat pois.

Pian sen jälkeen kaksikko otettiin kiinni.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi miehet vajaan kahden vuoden vankeusrangaistukseen useammasta rikoksesta.


https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikk ... gs.2h3l2cA
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17124
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Kuvan henkilö liittyy tapaukseen. Kuvakaappaus poliisin videolta via mtv.fi.
Kuvan henkilö liittyy tapaukseen. Kuvakaappaus poliisin videolta via mtv.fi.
valepoliisi.jpg (44.81 KiB) Katsottu 17059 kertaa
Valepoliisi odotti takana valot päällä olevassa C-sarjan farmarimersussa kun Nissan Almeralla saapunut seniorikansalainen kävi pankissa ja vei nostamansa rahat valkoisen Volvon takapyörän eteen jemmaan.

Se, että ihmiset uskovat näihin on suomalaisiin iskostunut viranomaisten pelko - jota myös kunnioitukseksi voidaan sanoa. Mitään kyseenalaistamatta kansalaiset tekevät rahojen nostoja, niiden piilotteluja, pankkikorttien heittämistä autosta, tunnuslukujen kertomista...

Seuraukset mustalaisille (ne näitä yleensä tekevät - myös muut) ovat mitättömiä. Muutama vuosi vankilassa ei tunnu missään. Korvausvaatimuksilla voi pyyhkiä persettä, rikosrekisteri ei haittaa koska työtä ei haeta, työttömyys ei haittaa koska sossu ja rikollinen ura tuovat rahaa, pankin lainanannon vaikeus asuntoa varten ei kuulu heidän ongelmiin. Röyhkeydellä ja väkivallan uhalla he jatkavat mellastamistaan - turha siinä on mistään "rasismista ja syrjäytymisestä" kohdallaan puhua.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
PoliisimestariSisu
Rico Tubbs
Viestit: 1243
Liittynyt: To Elo 14, 2014 6:41 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja PoliisimestariSisu »

Tässä taas nähtiin miten mustilaiset kunnioittavat vanhuksia ja muita klassikoita.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17124
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Ravintolan henkilökunta kieltäytyi tarjoilemasta romaneille Malmilla – hovioikeus tuomitsi syrjinnästä ja määräsi maksamaan 800 euron kärsimyskorvaukset

Syrjintäsyytteet olivat aiemmin kaatuneet Helsingin käräjäoikeudessa.

ROMANISEURUEEN ravintolan ovelta Malmilla käännyttänyt henkilökunta tuomittiin maanantaina Helsingin hovioikeudessa syrjinnästä.

Vuonna 1988 syntyneen naisen ja vuonna 1970 syntyneen miehen syrjintäsyytteet olivat kaatuneet aiemmin käräjäoikeudessa. Syrjintää etnisen taustansa vuoksi kokeneet henkilöt valittivat kuitenkin ratkaisusta hovioikeuteen.

Syrjinnästä syytetty nainen työskenteli ravintolassa tarjoilijana, ja mies oli turvallisuusvastaava.

RAVINTOLAAN OLI tullut toukokuussa kolme romania – kaksi miestä ja yksi nainen. Turvallisuusvastaava seurasi seurueen saapumista valvontamonitorista ja uskoi henkilöiden olevan samoja, jotka varastivat edellisenä viikonloppuna asiakkaalta pankkikortin ravintolassa.

Varkautta koskevassa tutkintailmoituksessa tosin kerrottiin tekijöinä olleen kaksi naista ja yksi mies. Tällä kertaa seurueessa oli kaksi miestä ja yksi nainen.

KESKEISIMPIÄ OIKEUDESSA arvioituja asioita oli se, oliko turvallisuusvastaavan asianomistajiin kohdistama varkausepäily siinä määrin varteenotettava, että hänellä oli hyväksyttävä syy antaa tarjoilijalle määräys olla palvelematta asiakkaita.

Käräjäoikeus katsoi, että turvallisuusvastaavalla oli tilanteessa varkausepäilyn vuoksi perusteltu syy evätä seurueen pääsy ravintolaan. Näyttö ei sen sijaan käräjäoikeuden mielestä riittänyt siihen, että sisäänpääsy olisi estetty, koska tulijat olivat romaneja.

HOVIOIKEUS EI ollut samoilla linjoilla käräjäoikeuden kanssa.

”Hovioikeus ei pidä uskottavana sitä, että palvelusta kieltäytyminen olisi perustunut – – väittämällä tavalla siihen, että hän olisi tunnistanut juuri kyseiset henkilöt samoiksi, joiden hän oli epäillyt syyllistyneen aiempaan varkauteen”, hovioikeus perustelee tuomiotaan.

Hovioikeuden mukaan palvelematta jättäminen tapahtui lain tarkoittamalla syrjintäperusteella, eikä asiassa ole näytetty, että kyseiselle ratkaisulle olisi ollut hyväksyttävää syytä.

”Tahallisuuden arvioinnissa on otettava huomioon, että syrjinnän rangaistavuus ei edellytä syrjintätarkoitusta vaan tietoisuutta syrjintäperusteen olemassaolosta ja merkityksen antamista sille henkilön kohtelussa. Kun tunnistamisen on näytetty tapahtuneen nimenomaan etniseen ryhmään kuulumisen perusteella, tahallisuuden edellytykset täyttyvät”, hovioikeus toteaa.

TURVALLISUUSVASTAAVA sai hovioikeudessa syrjinnästä 30 päiväsakon tuomion. Maksettavaa tuli hänen tuloillaan 180 euroa. Tarjoilija sai 20 päiväsakon rangaistuksen, mikä tarkoittaa hänen tuloillaan 440 euroa.

Lisäksi hovioikeus tuomitsi turvallisuusvastaavan ja tarjoilijan maksamaan yhtyeisvastuullisesti kullekin ovelta käännytetylle henkilölle 800 euron kärsimyskorvaukset.

Hovioikeuden tuomioon voi yrittää hakea muutosta korkeimmasta oikeudesta. Valituslupa on pyydettävä ja valitus tehtävä 22. joulukuuta mennessä.


Helsingin Sanomat
23.10. 10:19

Mustalaisille tämä on yksi ansaintakeino muiden joukossa; kärsimyskorvaukset! Kuinkahan monelle kantaväestöön kuuluvalle mannet on tuomittu maksamaan kärsimyskorvauksia - puhumattakaan siitä, että kukaan niitä rahoja ei heiltä tulee saamaan.
- Valtio valtiossa - siis Valtiokonttori - maksaa sen minkä itse päättää riippumatta oikeuden päätöksistä.

Mustalaisia ei pitäisi koskaan päästää sisälle yhteenkään ravintolaan. Heillä on lähes poikkeuksetta mukana joko tuli- tai teräase. Tai molemmat. Missä mannet, siellä ongelmia. Ravintolan viihtyvyys laskee heti, kun sisällä on manneja. Tulee epävarma olo, turvattomuuden tunne, jolloin on parasta poistua.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
sinnerman
Agentti Scully
Viestit: 656
Liittynyt: La Loka 22, 2016 10:00 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja sinnerman »

Veikkaan että tää liittyy tähän aihepiiriin.Saa kuitenkin siirtää muualle tai poistaa jos näin ei olekkaan.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/2017102 ... 8_u0.shtml

Naiset näpistivät kaupasta ison kasan elintarvikkeita - tunkivat tuotteet hameidensa alle
Perjantai 27.10.2017 klo 15.17
Tutkinnanjohtaja: ”Ei ole harvinainen ilmiö”.

Poliisin mukaan napistettyjen tavaroiden piilottaminen hameen alle ei ole harvinainen ilmiö.

Kahden alle 30-vuotiaan naisen epäillään anastaneen ison kasan elintarvikkeita, hygieniatuotteita ja pesuaineita Helsingin Etelä-Haagassa sijaitsevasta ruokakaupasta.

Poliisi sai torstaina ilmoituksen silminnäkijältä, joka näki naisten piilottavan valitsemansa tuotteet hameidensa alle ja lähtevän kaupasta maksamatta. Kaupan ulkopuolella he nousivat henkilöautoon, joka poistui paikalta.

Tapauksen tutkinnanjohtaja kertoo Iltalehdelle, että kaupasta näpistettyjen tavaroiden piilottaminen hameen alle ei ole harvinainen ilmiö.

- Tällaista on kyllä tullut ennenkin vastaan, hän sanoo.

Poliisipartio pysäytti naisten pakoauton lähistöllä. Kuljettajana ollut mies päästettiin jatkamaan matkaa, ja kyydissä olleet naiset vietiin kuulusteltavaksi. Heitä epäillään näpistyksestä.

Autosta löytyneet anastetut tuotteet toimitettiin takaisin myymälään.

Lisätty linkin takana ollut uutinen
-NILS-
Vastaa Viestiin