Volkan Ünsalin tapaus - lokakuu 2003

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Raimond
Sabrina Duncan
Viestit: 374
Liittynyt: Ti Elo 07, 2012 5:20 pm

Re: Volkan Ünsalin tapaus - lokakuu 2003

Viesti Kirjoittaja Raimond »

Myös IS uutisoi aiheesta

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005289191.html?ref=rss
HS: KRP tutkii uudelleen 14 vuotta vanhaa palkkamurhaa – ruumista ei koskaan löydetty

Kuva
Murhasta tuomitut Ilkka-Jani Leinonen (vas.) ja Raimo Andersson valvontakameran kuvassa.

Keskusrikospoliisi on aloittanut esitutkinnan liittyen Helsingin Vuosaaressa vuonna 2003 tapahtuneen ruotsalaisturkkilaisen Volkan Ünsalin palkkamurhaan, kertoo Helsingin Sanomat.

Aiemmin heinäkuussa kerrottiin, että keskusrikospoliisi aloitti murhan selvittämisen uudestaan.

Murhatun Ünsalin ruumista ei ikinä löydetty, mutta palkkamurhasta epäillyt neljä miestä tuomittiin elinkautisiin vuonna 2005. Tuomion saivat Janne Tapio Raninen, Ilkka Jani-Markus Leinonen ja Raimo Juhani Andersson. Yllytyksestä murhaan tuomittiin Ünsalin lapsuudenystävä Leopoldo Fernando Gonzalez Carmona.

Tutkinnan avaaminen tehtiin Helsingin poliisin laillisuusvalvonnan toimesta vuonna 2015.

KRP kirjasi tapauksesta rikosilmoituksen keväällä 2016. Tutkinnassa selvitetään useiden ihmisten osallisuutta Ünsalin palkkamurhaan, sekä esitutkinnan yksityiskohtia 2000-luvun alulta.

Tutkinnan uskotaan kestävän ainakin vuoden. Eri tietojen mukaan yksi tuomituista on vuosien jälkeen väittänyt jengipomo Keijo Vilhusen olleen murhan toimeksiantaja.

HS:n mukaan alkuperäisessä esitutkinnassa Vilhusen roolia tutkittiin vain hyvin ohuesti. Tuomituista Ünsalin lapsuudenystävistä kaksi kuului rikollisjengeihin ja heillä oli yhteyksiä Vilhuseen. Kolmikko myös tapasi ennen murhaa ja päivää sen jälkeen.

Vilhusta kuultiin myöhemmin epäiltynä avunannosta murhaan, mutta poliisi ei vienyt tapausta syyttäjän harkittavaksi. Häntä ei myöskään yhdistetty tapaukseen uusien todisteiden noustua pintaan.

Huumepoliisin entinen pomo Jari Aarnio on kertonut Vilhusen olleen tutkittavana jo puolitoista vuotta ennen palkkamurhaa. Miehen seuranta myös jatkui murhan jälkeen. Vilhunen tuomittiin lopulta viime vuonna samassa huumejutussa kuin Aarnio. Käräjäoikeuden mukaan Vilhunen teki huumebisneksiä yhdessä Aarnion kanssa.

Murhatutkinnan yleisjohtajana toimi aikanaan nykyinen kokoomuksen kansanedustaja Kari Tolvanen. Tolvanen sai tutkinnan jälkeen oikeusasiamieheltä moitteita esitutkinnassa tapahtuneesta virheestä. Janne Raniselle ei kerrottu kuulusteluissa, että häntä epäillään murhasta, mutta poliisin tietoihin hänet kirjattiin murhaepäiltynä.

Tolvanen tai Aarnio eivät kommentoineet tapauksen tutkintaa Helsingin Sanomille.
ninacs
Alibin satunnaislukija
Viestit: 51
Liittynyt: Su Loka 19, 2014 9:28 pm

Re: Volkan Ünsalin tapaus - lokakuu 2003

Viesti Kirjoittaja ninacs »

Tässä vielä linkki kyseiseen Ylen rikostarinoita Suomesta jaksoon YouTubeen:

https://youtu.be/TD0HfxWMx2E
kakkosurpo
Sherlock John Holmes
Viestit: 8206
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Volkan Ünsalin tapaus - lokakuu 2003

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Poijaat koettavat puhumalla saada Vilhuselle pitkän kakun päälle. Ei kyllä yllätä, kun Vilhunen taisi olla iso vasikka UB:n johdossa.
En hirveästi yllätyisi vaikka Vilhusen päästä olisi tarjolla taskuhiluja.
Kait ne pitää sen niin erillään kaikista muista vangeista ettei kukaan pääse tekemään tepposia. Senhän saattaisi tehdä vaikka joku sakkolainen tai joku muu pikkukriminaali, rahan ja maineen takia.
Piilohomot on in.
Yfx

Re: Volkan Ünsalin tapaus - lokakuu 2003

Viesti Kirjoittaja Yfx »

Helppo huudella kun ei suoranaista rangaistusta ole tiedossa, tosin ehdonalaiseen pääsemiseen voi vaikuttaa.
Arlandan miljoonaryöstö vanheni – Nyt Suomessa palkkamurhasta tuomittu ruotsalaisrikollinen sanoo suunnitelleensa kaiken
Ruotsin rikoshistorian suurin ryöstö vanheni heinäkuussa ilman että siitä tuomittiin ketään. Nyt ryöstön sanoo tehneensä Suomessa palkkamurhan tilaamisesta tuomittu mies.

Leo Carmona istuu elinkautista vankeusrangaistusta Helsingissä tehdystä palkkamurhasta, jonka on oletettu liittyvän ryöstöön.

Julkaistu: 21.8. 12:02
RUOTSALAINEN elinkautisvanki Leo Carmona sanoo suunnitelleensa Ruotsin rikoshistorian suurimman ryöstön Arlandan lentokentällä heinäkuussa 2002.

”Suunnittelin sen, olin siinä mukana ja tein sen. Kadun sitä syvästi. Aion ottaa yhteyttä [lentokentän] vartijoihin ja pyytää heiltä anteeksi”, Carmona sanoo ruotsalaisen Etc-lehden haastattelussa.

KOLME automaattiasein varustautunutta miestä ryösti arvokuljetusauton Arlandan lentokentällä heinäkuussa 2002. Ryöstäjät olivat valmistautuneet erittäin hyvin ja muun muassa hidastivat takaa-ajajien vauhtia riippulukoilla.

Saaliiksi ryöstäjät saivat 13 rahasäkkiä eri valuuttoja. Saaliin määräksi arvioitiin noin 44 miljoonaa kruunua (noin 4,6 miljoonaa euroa).

RAHOJA tai syyllisiä ei ole löydetty. Rikos vanheni Ruotsin lain mukaan heinäkuussa. Ketään ei ole tuomittu ryöstöstä eikä voida enää tuomitakaan.

”Emme tee mitään, vaikka ryöstäjät tulisivat rahoineen esiin ja kertoisivat mitä tapahtui”, Tukholman syyttäjänviraston apulaispääsyyttäjä Marie Lind Thomsen sanoi Aftonbladetille.

Carmonaa on epäilty ryöstöstä, mutta epäilyille ei saatu todisteita. Sen sijaan Carmona istuu elinkautista vankeusrangaistusta Helsingissä tehdystä palkkamurhasta, jonka on oletettu liittyvän ryöstöön.

Ruotsalainen Volkan Ünsal murhattiin Helsingissä lokakuussa 2003. Murhan toteuttamisesta tuomittiin kolme suomalaismiestä.

Carmona tuomittiin Ünsalin murhan tilaamisesta elinkautiseen vankeuteen, ja hän suoritti tuomiotaan Suomen vankiloissa useita vuosia. Nyt hänet on siirretty ruotsalaiseen vankilaan.

Ünsalin epäillään olleen mukana Arlandan ryöstössä ja kertoneen tietojaan poliiseille.

Tämän Carmona kiistää tuoreessa haastattelussa. ”Ei, se jätkä ei ollut mukana. Hän halusi ryöstää kaksi niistä ruotsalaisista, jotka olivat minun kanssani mukana [ryöstössä]. Hänen onnistui viedä pieni summa”, Carmona sanoo.

Ünsalin palkkamurha on nyt uudestaan esitutkinnassa. Keskusrikospoliisi selvittää, selvittikö Helsingin poliisi joidenkuiden osuutta palkkamurhasta puutteellisesti.

CARMONA tunnetaan myös räppärinä. Hän perusti vuonna 2008 Kartellen-räppiyhtyeen yhdessä toisen murhatuomitun kanssa. Se on tehnyt ja julkaissut musiikkia vankiloista käsin.

Syyskuussa ilmestyy Carmonan esikoisromaani Spelet är spelet, joka perustuu hänen elämäänsä.
Tampereen Tyttö
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5182
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Re: Volkan Ünsalin tapaus - lokakuu 2003

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Missähän ne rahat on...
-Takuulla, sano Tampereenlikka!
Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7241
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: Volkan Ünsalin tapaus - lokakuu 2003

Viesti Kirjoittaja Tiina »

Kuvottavaa. :(
Aarnio on mädin poliisi ikinä. Tai ainakaan vielä ei ole paljastunut vastaavaa...
finnbar87
Sofia Karppi
Viestit: 425
Liittynyt: Su Huhti 27, 2014 9:29 pm

Re: Volkan Ünsalin tapaus - lokakuu 2003

Viesti Kirjoittaja finnbar87 »

Tiina kirjoitti:Kuvottavaa. :(
Aarnio on mädin poliisi ikinä. Tai ainakaan vielä ei ole paljastunut vastaavaa...
Eiköhän sieltä paljastuisi vielä Aarniotakin pahempia paiseita, kun vaan olisi resursseja ja haluja tutkia enempi... En vaan millään usko, vaikka haluaisinkin kaikella lapsenmielelläni, että kyseessä on yksittäistapaus, sen enempää kuin jihadistien allahinsa nimeen tekemät iskutkaan.
Kaksillarattailla
Alibin satunnaislukija
Viestit: 64
Liittynyt: La Tammi 17, 2015 10:08 am

Re: Volkan Ünsalin tapaus - lokakuu 2003

Viesti Kirjoittaja Kaksillarattailla »

Tampereen Tyttö kirjoitti:Missähän ne rahat on...
Ehkä Tolvanen tietää ketä lähti Ruotsiin rahoja hakemaan....

Koko porukka kaikkien pakkokeinojen alla,mutta silti "Saaran" kämpästä lähtee vaikka mitä,eloton Unsall mukaanlukien, ilman että tätä mitenkään noteerataan. Oliko tarkoitus saada kolme isoa konnaa tuomioille ja murhan annettiin tapahtua? "Saarahan" tunsi myös Keken muiden isojen nimien lisäksi.
Yfx

Re: Volkan Ünsalin tapaus - lokakuu 2003

Viesti Kirjoittaja Yfx »

Ei avautuneet ovet Raimolle:
Volkan Unsalin murhasta tuomittu pysyy vankilassa - hovioikeus hylkäsi anomuksen

Helsingin Vuosaaressa vuonna 2003 tehdystä palkkamurhasta elinkautiseen vankeuteen tuomittu Raimo Juhani Andersson ei pääse vapaaksi. Helsingin hovioikeus hylkäsi Anderssonin hakemuksen päästä ehdonalaiseen vapauteen.

Vuosaaressa tehty ruotsinturkkilaisen Volkan Unsalin murha on Suomen rikoshistoriassa poikkeuksellinen. Siitä tuomittiin neljä miestä elinkautiseen vankeuteen, mikä on poikkeuksellista.

Lisäksi miehet tuomittiin murhasta, vaikka vainajaa ei koskaan löydetty.

Asiassa on erikoista myös se, että keskusrikospoliisi avasi Unsalin murhan tutkinnan uudestaan viime keväänä tai kesänä. Tutkinnassa on ollut, onko palkkamurhan järjestelyissä ollut myös tunnettu jengipomo.

Unsalilla oli vankka rikostausta Ruotsista. Henkirikostutkinnassa murhan mahdolliseksi syyksi ilmeni ammattirikollisten käsitys, että Unsal oli kertonut poliisille tietonsa vuoden 2002 Ruotsin Arlandan rahankuljetusryöstöstä.

Unsal oli kertonut poliisille tietojaan, ja rikolliset väittivät hänen tehneen niin jouduttuaan uhatuksi miljoonakavalluksen myötä

Unsalin hengestä kerrottiin luvatun palkkio. Hän pakeni tilannetta tuttujensa luokse Suomeen.

Suomessa Unsal katosi Helsingissä. Hänen murhastaan tuomittiin Andersson, Janne Raninen ja Ilkka Jani Leinonen sekä yllytyksestä murhaan Leo Carmona.

Raninen, Carmona ja Unsal olivat olleet tuttuja lapsesta saakka.

Ruumista ei löydetty, mutta epäilyjen puhelinliikennettä oli tallentunut Helsingin huumepoliisille, joka oli telekuunnellut epäiltyjä huumerikostutkinnan vuoksi.

Vuosaaren kämpästä löytyi myös verijälkiä.

Poliisi takavarikoi myös muuta aineistoa, kun Carmonan tuomion jälkeen vankilasta lähettämän kirjeen, jossa poliisi katsoi Carmonan yrittäneen antaa ohjeita muille osallisille ja todistajille hovioikeutta varten. Carmona olisi halunnut Anderssonin ottavan vastuun koko rikoksesta.

Syytetyt yrittivät myös väittää, että Unsal oli paennut ulkomaille, eikä häntä siksi löytynyt.

Osa tuomituista alkoi Jari Aarnion rikosvyyhdin tultua julki puhua keskusrikospoliisille ja kertoa, että poliisi toimi tilanteessa väärin. Aarnion rikoskumppanina tuomittiin jengipomo Keijo Vilhunen.

Vilhunen oli Unsalin murhasta tuomituille tuttu. He ovat väittäneet Vilhusen liittyneen tapahtumiin ja poliisin jättäneen tämän tutkimatta. Vastaavasti henkilöt ovat itse hakeneet viranomaisilta myönteisiä lausuntoja hovioikeutta varten, jotta hovioikeus päästäisi heidät ehdonalaisen vapauden kautta vapaaksi.

Raniselle puheet ovat myös olleet hänen uuden kirjansa markkinointia. Raniselta on tulossa kirja Unsalin tapauksesta hänen omasta näkökulmastaan.
Ghost hunting
Horatio Caine
Viestit: 6454
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Volkan Ünsalin tapaus - lokakuu 2003

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Vuosisadan kysymys, kuka ohjasi syytettyjä valhetelemaan Ünsalin "ulkomaille paosta" :mrgreen:
Vihdoinkin tähänkin kaseen alkaa tulla selvyys, mutta mikä taho pelasi krp:N riveissä, ettei tukittu? Aalnion kamut?
Eazy
Nikke Knakkertton
Viestit: 157
Liittynyt: Ti Heinä 09, 2013 5:27 pm
Paikkakunta: Lahti

Re: Volkan Ünsalin tapaus - lokakuu 2003

Viesti Kirjoittaja Eazy »

Tutkimukset tiivistyvät, ruumista etsitty maastosta - Aarnion rikoskumppani liitetty vanhaan palkkamurhaan

Tänään klo 20:14

Poliisi on tiivistänyt tutkimuksia Jari Aarnion rikoskumppanina tuomitun entisen jengipomon mahdollisesta osallisuudesta vanhaan palkkamurhaan. Ex-rikollispomo haettiin hiljattain vankilasta kuulusteluihin. Yhä kateissa olevaa ruumista on jälleen etsitty maastosta.
Volkan Ünsalin palkkamurhan tutkinta tiivistyy.

Ex-rikollispomo Keijo Vilhunen haettiin vankilasta kuulusteluihin Volkan Ünsalin vanhaan palkkamurhaan liittyen
Murhasta tuomittu on väittänyt Vilhusen olleen teon takana
KRP selvittää myös, suojeliko Ünsalin murhaa tutkinut poliisi tietolähteenään ollutta Vilhusta
Turkinruotsalaisen Volkan Ünsalin palkkamurhan uusi tutkinta tiivistyy. Yli neljätoista vuotta sitten tapahtuneen palkkamurhan tutki aikanaan Helsingin poliisilaitos. Meneillään olevan tutkinnan takana on keskusrikospoliisi.

KRP selvittää nyt väitteitä, joiden mukaan murhan takana olisi ollut Jari Aarnion kumppanina tuomittu ex-rikollispomo Keijo Vilhunen. Samoin selvitettävänä on, tutkiko Helsingin poliisilaitos Ünsalin murhan kunnolla.
Volkan Ünsal murhattiin tässä Aarnio-vyyhdin "Saaralle" kuuluneessa huoneistossa Vuosaaressa.

Ünsal murhattiin lokakuussa 2003 Helsingissä. Vaikka ruumista ei koskaan löytynyt, kolme suomalaismiestä sekä chilenruotsalainen mies tuomittiin murhasta elinkautisiin vankeusrangaistuksiin tammikuussa 2005.

"Saaran" asunnossa
Iltalehden lähteiden mukaan uuteen tutkintaan johtaneet tapahtumat alkoivat siitä, kun elinkautiseen tuomittu Jani-Markus Leinonen väitti Aarnion rikoskumppanina tuomitun Vilhusen olleen Ünsalin murhahankkeen takana.
Vilhunen kytkeytyi Ünsaliin myös Vuosaaressa sijainneen rikospaikan myötä. Poliisi sai selvitettyä muun muassa verijälkien perusteella, että Ünsal murhattiin kerrostaloasunnossa, joka kuului Aarnio-vyyhdin käynnistäneelle, alamaailmaan tiiviisti kytkeytyneelle " Saaralle".

Saaran huoneisto oli murhan aikaan vuokrattu Vilhuselle, mutta tosiasiassa siellä asui Jani Leinonen.

Leinosen väitteillä on arveltu olevan kostomotiivi, sillä Vilhunen oli Aarnio-jutun myötä paljastunut Helsingin huumepoliisin tärkeäksi tietolähteeksi. Tämä puolestaan olisi johtanut päättelyyn, että Vilhunen olisi edesauttanut Ünsalin murhan selviämistä antamalla poliisille tietoja, jotka lopulta johtivat nelikon vangitsemiseen ja tuomitsemiseen.

IL:n tietojen mukaan KRP on jo useita kertoja puhuttanut ja kuulustellut murhasta tuomittuja miehiä Vilhuseen liittyen. Myös useita Helsingin poliisilaitoksen silloisessa väkivalta- ja huumerikosyksikössä työskennelleitä tutkijoita on selvittelyn aikana kuulusteltu.

Etsinnät maastossa
Tutkinnan tiivistyessä viime vuoden loppupuolella kuulusteluihin kutsuttiin lisää poliiseja. Lisää kuulusteluja on sovittu tämän vuoden alkuun.

Vilhunen itse noudettiin kuulusteluihin Vantaan vankilasta joulun alla 20. joulukuuta.

Murhasta tuomitun Raimo Anderssonin kertomukset puolestaan johtivat IL:n tietojen mukaan viime vuoden puolella Ünsalin ruumiin uusiin maastoetsintöihin Tervakosken tienoilla. Ennen lumien tuloa tehdyt etsinnät eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta.
Ruumis kuljetettiin pakettiautolla paikkaan, jota ei vieläkään ole löydetty. POLIISI
Virallisesti tutkinta on Tampereen KRP:n eli Sisä-Suomen yksikön vastuulla. IL:n tietojen mukaan tutkinnassa on kuitenkin ollut mukana myös Turun eli Länsi-Suomen yksikkö.

Tiiviistä tutkintatoimista huolimatta juttu on yhä kirjattuna s- eli sekalaisilmoituksena. KRP on erittäin vaitonainen tutkinnan nykyvaiheesta.

- Poliisi selvittää kyseistä asiaa, KRP:stä todetaan lyhyesti.

Kiistää laiminlyönnin
Rikollispomon mahdollisen osuuden lisäksi KRP on selvittänyt juttuun liittyvää "poliisihaaraa". Poliisi epäili aikanaan Vilhusta osallisuudesta Ünsalin murhaan, mutta näyttöä häntä vastaan ei koskaan saatu.

Helsingin poliisilaitoksen laillisuusvalvonta teki asiasta tutkintapyynnön loppuvuonna 2015. Rikosilmoitus kirjattiin KRP:ssä keväällä 2016. Perimmiltään kysymys on siitä, laiminlöikö Helsingin poliisin väkivaltarikosyksikkö murhatutkinnan ummistamalla silmänsä Vilhusen mahdolliselta osuudelta, koska tämä oli poliisin tärkeä tietolähde.

Selvityksen ei kuitenkaan uskota johtavan syytteisiin, sillä mahdolliset virkarikosepäilyt ovat jo vuosia sitten rikosoikeudellisesti vanhentuneet.

Silloista väkivaltarikosyksikköä johtanut nykyinen kansanedustaja rikosylikomisario Kari Tolvanen torjuu kaikki epäilyt tutkinnan laiminlyönnistä.

- Juttu tutkittiin aikanaan niin perusteellisesti kuin vain voitiin. Neljä henkilöä tuomittiin murhasta, jossa ruumista ei koskaan löytynyt, Tolvanen kuittaa Iltalehdelle.

Murhan motiivina kosto ja raha
Volkan Ünsalin murhan taustalla oli Tukholman Arlandan lentokentän arvokuljetusryöstö kesällä 2002.

Turkkilaistaustainen Volkan Ünsal oli päässyt Ruotsin poliisin todistajansuojeluohjelmaan ilmoittauduttuaan todistajaksi miljoonaryöstöön. Ünsal oli kertonut poliisille, että hänestä oli luvattu miljoonien kruunujen tapporaha.

Ünsalista tehtiin katoamisilmoitus lokakuussa 2003. Hänen tiedettiin lähteneen Suomeen ystävänsä Janne Ranisen luo.

Osa murhasta tuomituista oli tuolloin Helsingin huumepoliisin seurannassa. Telekuuntelun perusteella poliisi pääsi yllättäen sekä murhan että tekijöiden jäljille.

Syytetyt väittivät oikeudessa, että Ünsal oli itse lavastanut katoamisensa ja että verijäljet asunnossa olivat voineet syntyä kokaiininkäytöstä johtuneesta nenäverenvuodosta, joka olisi aivastuksen myötä levinnyt seinälle.

Oikeus kuitenkin katsoi, että Ünsal oli murhattu ja että murhan motiivina oli tämän tekemä ilmianto poliisille ja riita rahasta. Se tuomitsi elinkautiseen vankeuteen Raimo Juhani Anderssonin, Janne Tapio Ranisen sekä Jani-Markus Leinosen. Chilenruotsalainen Leopoldo Fernando Gonzalez Carmona tuomittiin samaan rangaistukseen murhan yllyttäjänä.

Helsingin hovioikeus hylkäsi lokakuussa 2016 Anderssonin anomuksen päästä ehdonalaiseen. Ranisen ja Leinosen loppuvuonna 2016 jättämät anomukset odottavat yhä hovin ratkaisua.

IL-TYÖRYHMÄ

https://m.iltalehti.fi/kotimaa/20180105 ... 9_u0.shtml
Bein me is so neat!
Korpisoturi
Jane Marple
Viestit: 1030
Liittynyt: La Joulu 31, 2016 9:29 pm

Re: Volkan Ünsalin tapaus - lokakuu 2003

Viesti Kirjoittaja Korpisoturi »

Onko muuten montakin tapausta Suomessa, että tuomittu murhasta, vaikka ruumista ei löydetty?

Raninen ollut Volkania kohtaan melko rotta. Esittänyt kaveria ja hoitanut kuitenkin hengiltä.

Itse ihmettelen, muten Ranisen habituksella voi olla ehta oikea murhamies? Mieshän näyttää sählyjoukkueen huoltajalle tai DNA-pisteen myyjälle.

Jännä muuten, ettei Vuosaaressa naapurit ole kuulleet kuolinkamppailua. Siellä valtaosa taloista on juurikin niitä äänieristyksiltään huonoja.
LexVeritakseen liittyen todettua: "Ääni sille Rissaselle mitä se yks mielisairaalasta karannut Minfolainen kailottaa. Ääni siksi, jotta se vatipää ilmestyy tännekkin"
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17086
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Volkan Ünsalin tapaus - lokakuu 2003

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Uutuuskirja: Murhasta tuomittu kertoo liivijengin ex-pomon järjestelleen Vuosaaren palkkamurhaa
De kallar mig Solvallamördaren -kirja on Vuosaaren murhasta tuomitun Janne Ranisen elämäkerta, jonka Raninen on tehnyt toimittaja Ivar Andersenin kanssa. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva
De kallar mig Solvallamördaren -kirja on Vuosaaren murhasta tuomitun Janne Ranisen elämäkerta, jonka Raninen on tehnyt toimittaja Ivar Andersenin kanssa. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva
De_kallar_mig.jpg (35.43 KiB) Katsottu 10409 kertaa
Ainakin yksi Helsingin Vuosaaren 15 vuoden takaisesta murhasta tuomittu on kertonut poliisille United Brotherhood -liivijengin ex-pomon Keijo Vilhusen osallistuneen palkkamurhan järjestelyihin, selviää Ruotsissa julkaistavasta uutuuskirjasta. Kirjan mukaan avautumisen taustalla on käsitys siitä, että myös Helsingin huumepoliisin ex-päällikkö Jari Aarnio olisi tiennyt ruotsinturkkilaisen Volkan Ünsalin palkkamurhasta ennen sen toteuttamista Vuosaaressa.

STT:n tietojen mukaan Aarniosta tai muista poliiseista ei ole aloitettu esitutkintaa, vaan mahdolliset poliisirikokset ovat yhä seurannan ja selvittelyn tasolla.

De kallar mig Solvallamördaren -kirja on niin ikään Vuosaaren murhasta tuomitun Janne Ranisen elämäkerta, jonka Raninen on tehnyt toimittaja Ivar Andersenin kanssa. Ranisen lisäksi Vuosaaren murhasta tuomion sai kolme henkilöä, joista yksi on Ruotsissa asuva teon tilaaja ja nykyinen rap-sanoittaja ja tuottaja Leo Carmona.

Raninen sanoo sekä kirjassa että haastattelussa, että ei ole vahvistanut toisen tuomitun väitteitä.
– Ei tässä ole mukana ketään muita kuin jo tuomitut, tuomiota istuva Raninen sanoo STT:lle.

Kirjassa Raninen kuvaa ärsyyntymistään Vilhusen ja Aarnion yhteydenpitoon, joka on tullut ilmi Aarnion aiemmissa rikosjutuissa. Hän sanoo kuitenkin periaatteekseen, että "vasikointiin ei vastata vasikoinnilla".

Aarnio ja Vilhunen kiistävät

Aarnio ei halua kommentoida STT:lle tutkintaa, jossa ei ole epäiltynä. Hän sanoo toivovansa poliisille tutkintarauhaa.

Vilhusen asianajaja Markku Fredman luonnehtii ilmiantoja päämiehensä puolesta perättömiksi.

STT ei ole tavoittanut murhasta tuomittua, joka kirjan mukaan kertoi Vilhusesta. Sama mies kytki aikanaan puhelinkuuntelussa Keijo-nimisen miehen murha-asunnon kalusteiden katoamiseen.

STT:n tietojen mukaan viranomaisille on kerrottu väitteitä, jotka liittävät sekä Vilhusen että Aarnion murha-asunnon alivuokraamiseen. Päävuokralaisena asunnossa oli Saara, jonka kanssa Aarniolla oli käräjätuomion mukaan seksisuhde virka-ajalla. Asiasta on kirjoittanut aiemmin Helsingin Sanomat.
– Sen verran voin sanoa, että minua ei tietystikään ole tarvittu näihin prosesseihin, kun kaikki osapuolet tuntevat toisensa, Aarnio sanoo STT:lle.

Keskusrikospoliisin tutkinnanjohtaja ei kommentoi asiaa.

Raninen esitteli Vilhusen ruotsalaisille

Ruotsissa lapsuuden viettänyt Raninen kertoo kirjassa, että esitteli Vilhusen ruotsalaiskavereilleen muissa asioissa 1,5 vuotta ennen murhaa. Myös murhan tilannut Carmona kuuluu samaan lapsuudenystävien piiriin kuin Raninen ja Ünsal.

Raninen täsmentää, ettei esitellyt toisilleen Vilhusta ja Carmonaa.

Ünsalin murhan taustalla oli rahariita, jonka seurauksena Ünsal hakeutui todistajansuojeluun Ruotsissa. Muun muassa Ünsalin läheiset ovat kertoneet murhajutun kuulusteluissa, että Ünsal vei ilman Carmonan lupaa tältä rahaa Arlandan vuoden 2002 lentokenttäryöstön saaliista.

Carmona myönsi viime kesänä ETC-aikakauslehdelle osallisuutensa rahakuljetusryöstöön vain viikkoja sen jälkeen, kun syyteoikeus teosta oli vanhentunut. Noin 44 miljoonaa kruunua saaneita ryöstäjiä ei koskaan tuomittu.[/i]

Savon Sanomat
24.01.2018 07:36

Voi sitäkin Volkan raukkaa. Ensin on henkensä hädässä paennut kiikkerällä (miksiköhän ne veneet joilla "paetaan" ovat aina kiikkeriä?) veneessä Eurooppaan, kävellyt pitkän matkan halki Euroopan rajavartijoiden, poliisien ja heidän koiriensa säestyksellä. Päässyt vihdoin Ruotsiin, jossa kaikkein haavoittuvaisempana joutui rikollisten hyväksikäyttämäksi ja syypääksi konnien tekoihin.

Unsal-case on sikälikin mielenkiintoinen tapaus tuomion osalta, että ruumista ei löydetty, kaikki huoneustossa olleet tuomittiin murhasta elinkautiseen, vaikka jokainen heistä kielsi tehneensä murhaa. Joku sen heistä kuitenkin teki ja muut huoneustossa olijat tiesivät. Ehkä Saarakin.

Versus Jukka Kallio-Soukaisen tappo, josta ei tuomittu kumpaakaan huoneustossa samaan aikaan ollutta, koska ei voitu todistaa sitä kumpi surman teki.
- Miksei tuomittu molempia?

Okei, Unsalin jutussa kuuntelu todisti, että jokainen tiesi murhasta, mutta se, että on samaan aikaan huoneustossa kun siellä joku surmataan, ei tee passiivista olijaa surmaajaksi.

Vai onko tässä merkitys mahdollisella jr-kytköksellä ja sillä, että teko oli murha?

Toisaalta tuntuu, että kirjan tarkoitus on järjestää Vilhuselle lisää ikävyyksiä kaveeraamisesta Aarnion kanssa.

Hatunnosto Raniselle siitä, että on saanut kirjan tehtyä. Seuraavalla kirjakauppareissulla tämä tuleekin sitten ostettua.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Avatar
Tuomion Pasuuna
Jessica Fletcher
Viestit: 3484
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 10:43 am

Re: Volkan Ünsalin tapaus - lokakuu 2003

Viesti Kirjoittaja Tuomion Pasuuna »

Oliko Ünsal turvapaikanhakija? Hänhän oli turkkilainen.
Avatar
Tatti-Petteri
Remington Steele
Viestit: 203
Liittynyt: Su Marras 16, 2014 4:41 pm

Re: Volkan Ünsalin tapaus - lokakuu 2003

Viesti Kirjoittaja Tatti-Petteri »

Doctor Lecter kirjoitti: Unsal-case on sikälikin mielenkiintoinen tapaus tuomion osalta, että ruumista ei löydetty, kaikki huoneustossa olleet tuomittiin murhasta elinkautiseen, vaikka jokainen heistä kielsi tehneensä murhaa. Joku sen heistä kuitenkin teki ja muut huoneustossa olijat tiesivät. Ehkä Saarakin.

Versus Jukka Kallio-Soukaisen tappo, josta ei tuomittu kumpaakaan huoneustossa samaan aikaan ollutta, koska ei voitu todistaa sitä kumpi surman teki.
- Miksei tuomittu molempia?

Okei, Unsalin jutussa kuuntelu todisti, että jokainen tiesi murhasta, mutta se, että on samaan aikaan huoneustossa kun siellä joku surmataan, ei tee passiivista olijaa surmaajaksi.

..

Vai onko tässä merkitys mahdollisella jr-kytköksellä ja sillä, että teko oli murha?
Milläs perusteella Ünsalin surmasta päätettiin tuomita murha, riittivät kuuntelutodisteet ja veritipat murhatuomioon, vaikka ruumista ei löydetty.
Todisteeksi henkirikoksesta jäi kuitenkin veritippoja asuntoon, jossa Ünsal kuristettiin noin varttitunnin kestäneen pahoinpitelyn päätteeksi. Poliisi paikansi verijäljet ruumiskoirien avulla.
Julkisuudessa ollut "palkkamurha"-tieto on aika erikoinen sekin, kun tuomiosta kirjoitettujen juttujen mukaan:
Ünsalin isä kertoi Gonzalez Carmonan luvanneen Ünsalin tappamisesta kolmen miljoonan kruunun (325 000 euron) palkkion.
Että ihan isä kertoi :roll:
Vastaa Viestiin