Selvittämättömiä katoamisia ja henkirikoksia USA

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset
Alida
Sofia Karppi
Viestit: 421
Liittynyt: Su Touko 14, 2017 10:04 am

Re: Selvittämättömiä katoamisia ja henkirikoksia USA

Viesti Kirjoittaja Alida »

Carlene Brown, Christy Gross, Deborah Meyer ja Jayleen Banker
Brown_carlene.jpg
Brown_carlene.jpg (11.71 KiB) Katsottu 4301 kertaa
brown_carlene_gross.jpg
brown_carlene_gross.jpg (4.12 KiB) Katsottu 4301 kertaa
Heinä- ja elokuussa 1974 Rawlingsin alueelta, Wyomingista katosi neljä nuorta naista. 19-vuotiaat Carlene Brown ja Christy Gross katosivat heinäkuun 4. 1974 Rawlinsista. He olivat käyneet Little Britches Rodeossa tuona päivänä. Heidän autonsa löytyi Worlandista, Wyomingista. Christyn ruumis löytyi lokakuussa 1983 viiden kilometrin päästä Sinclairin kaupungista etelään päin. Hänet oli surmattu kahdella voimakkaalla kalloon kohdistuneella iskulla. Carlenea ei ole koskaan löydetty.
meyer_deborah.jpg
meyer_deborah.jpg (16.98 KiB) Katsottu 4301 kertaa
Elokuun 4. päivänä Rawlinsista katosi 14-vuotias Deborah Rae Meyer. Deborah oli aikonut kävellä elokuvateatteriin. Hän ei palannut kotiin, eikä häntä ole nähty koskaan tuon jälkeen. Elokuun 23. 1974 samasta kaupungista katosi 10-vuotias Jayleen Dawn Banker, jonka ruumis löytyi myöhemmin niityltä.

Royal Russell Longia pidetään mahdollisena epäiltynä kaikkien neljän tytön tapauksissa.
Viimeksi muokannut Alida, La Tammi 06, 2018 4:30 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Alida
Sofia Karppi
Viestit: 421
Liittynyt: Su Touko 14, 2017 10:04 am

Re: Selvittämättömiä katoamisia ja henkirikoksia USA

Viesti Kirjoittaja Alida »

Sandra Kay Powell
powell.jpeg
powell.jpeg (21.85 KiB) Katsottu 4291 kertaa
16-vuotias Sandra Kay Powell katosi South Bendistä, Indianasta maaliskuun 11. 1987. Hän lähti ystävänsä kanssa ulos. He ajautuivat kuitenkin eri teille. Sandran ystävän mukaan hänellä oli puhelinkeskustelu jonkun henkilön kanssa illalla päivää ennen katoamista, mutta ystävä ei kuullut keskustelun sisältöä. Sandra oli todistanut murhaoikeudenkäynnissä vuonna 1986. Hän oli nähnyt ystävänsä ampumisen. Sandran ystävän ampunut henkilö tuomittiin murhasta, ja hän on edelleen vankilassa. Sandraa ja useita muita todistajia uhkailtiin oikeudenkäynnin jälkeen.

Sandra oli kadotessaan neljännellä kuulla raskaana. Lapsen isä kertoi Sandralle menevänsä naimisiin toisen naisen kanssa. Sandra otti uutisen raskaasti. Sandra ei kadotessaan ottanut mukaan rahaa tai tavaroitaan.

Poliisi ei ottanut talteen Sandran hammaskarttoja, ja ne ovat sittemmin kadonneet. Tämä vaikeuttaisi merkittävästi ruumiin tunnistamista, mikäli se löytyisi.

Ramona Lisa Beal
beal_ramona.jpg
beal_ramona.jpg (14.27 KiB) Katsottu 4291 kertaa
15-vuotias Ramona Lisa Beal katosi San Bernardinon maakunnasta, Kaliforniasta toukokuun 19. 1985. Hän oli todistajana rikosoikeudenkäynnissä katoamisensa aikaan. Hänen epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi.

Thwana Mitshell Darrough
darrough.jpeg
darrough.jpeg (6.29 KiB) Katsottu 4291 kertaa
16-vuotias Thwana Darrough nähtiin viimeksi El Doradossa, Arkansasissa tammikuun 11. 1989. Hän katosi aamulla joskus seitsemän jälkeen kävellessään kotoaan kohti El Doradon high schoolia. Todistajat näkivät hänen odottavan koulubussia, mutta hän ei ilmeisesti saapunut kouluun tuona päivänänä. Poliisi sai nimettömän vihjeen helmikuussa 1989. Vihjeen antaja sanoi, että Thwanan katoamiseen liittyviä todidsteita on Smithvillessä, Arkansasissa, josta poliisi oli aikaisemmin etsinyt Thwanaa. Thwanaa ei ole koskaan löydetty.

jayroot
Remington Steele
Viestit: 234
Liittynyt: Pe Huhti 08, 2016 8:01 pm

Re: Selvittämättömiä katoamisia ja henkirikoksia USA

Viesti Kirjoittaja jayroot »

Paljon The Charley Projectia selailleena olen kyllä ollut monesti järkyttynyt siitä miten paljon tuolla jenkkilässä ihmisiä katoaa ja jää pysyvästi kadoksiin, varsinkin nuoria naisia. Kieroon kasvaneiden murhaajien ja seksuaalirikollisten luvattu maa.
Kiitos Alidalle näiden tapausten suomentamisesta tälle palstalle.

Pistipä silmään tämä tuossa ilmiselvän sarjaraiskaajan-ja murhaajan Longin tapauksessa:
"Long sai syytteen Charlotten ja Cindan murhista. Hän piinasi tyttöjen perheitä oikeudenkäynnin aikana sanomalla, että hän oli ainoa, joka tiesi, mitä tytöille tapahtui. Tuomari kielsi Longin tytärtä todistamasta oikeudessa ja kielsi myös tapauksen liittyvien fyysisten todisteiden esittämisen oikeudenkäynnissä. Syytteet Longia vastaan hylättiin. Hän kuoli vankilassa vuonna 1993."

Miksi tuomari kielsi todisteiden käyttämisen oikeudenkäynnissä ja Longin tyttären todistamisen? Melko selvää mielestäni että Long oli syyllinen tyttöjen katoamisiin.

Alida
Sofia Karppi
Viestit: 421
Liittynyt: Su Touko 14, 2017 10:04 am

Re: Selvittämättömiä katoamisia ja henkirikoksia USA

Viesti Kirjoittaja Alida »

Reneer.jpg
Reneer.jpg (41.39 KiB) Katsottu 4253 kertaa
Shannon Greenin ja David DeWayne Bellin katoamisista epäilty John Reneer nykyisin.

Alida
Sofia Karppi
Viestit: 421
Liittynyt: Su Touko 14, 2017 10:04 am

Re: Selvittämättömiä katoamisia ja henkirikoksia USA

Viesti Kirjoittaja Alida »

Karen Anne Spencer
spencer_karen.jpg
spencer_karen.jpg (18.98 KiB) Katsottu 4243 kertaa
spencer_karen2.jpg
spencer_karen2.jpg (14.85 KiB) Katsottu 4243 kertaa
17-vuotias Karen Anne Spencer katosi joulukuun 29. päivänä vuonna 1989 Miami Townshipista, Ohiosta. Hän ajoi veljensä vaimon Christy Spencerin autoa. Noin kolmen aikaan aamuyöllä Karen ja Christa riitaantuivat. Riita koski Karenin suunnitelmia muuttaa veljensä ja Christyn luokse asumaan Floridaan. Karen pysäköi auton tien sivuun. Punaista vuosimallin 1982 Datsunia ajava mies pysähtyi paikalle ja kysyi naisilta, tarvitsevatko he apua. Karen lähti kävelemään pohjoiseen päin. Christy poistui autolla paikalta, eikä Karenia ole nähty tämän jälkeen.
Spencer.jpg
Spencer.jpg (75.59 KiB) Katsottu 4243 kertaa
Christy kertoi poliisille pyytäneensä paikalle pysähtynyttä miestä lähtemään pois, ja ettei nähnyt miestä sen jälkeen. Poliisin haastatellessa miestä selvisi, että mies tiesi, mistä Karen ja Christy olivat riidelleet, ennen kuin he pysäyttivät auton. Mies myönsi keskustelleensa Karenin kanssa, mutta ei sanonut ottaneensa Karenia kyytiinsä. Hänen lausuntonsa tapahtumista olivat epäjohdonmukaisia, mutta hän läpäisi valheenpaljastustestin. FBI:n käyttäytymistieteilijät arvioivat valheenpaljastustestin tuloksia, ja heidän mielestään mies oli manipuloinut testiä. Miehen ystävän mukaan mies puhui Karenin katoamisesta, ennen kuin Karen oli ilmoitettu kadonneeksi.

Karen oli kotoisin Readingista, Ohiosta, jossa hän kävi high schoolia viimeistä vuotta. Hän oli nuorin perheen seitsemästä lapsesta. Häntä kuvaillaan herttaiseksi mutta myös voimakastahtoiseksi ja itsenäiseksi. Karenilla oli kadotessaan mukana vain seitsemän euroa käteistä, ja hän oli jättänyt kaksi palkkashekkiään kotiin. Karenin epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi. Poliiseilla on epäilty, jonka nimeä ei ole julkistettu. Epäilty oli katoamisaikaan nuori parikymppinen mies, joka oli juuri lopettanut armeijan palveluksen. Epäillyn ajama punainen Datsun katosi samaan aikaan kuin Karenkin. Epäilty ei ole vankilassa eikä hänellä ole rikosrekisteriä. Poliisin mukaan miehellä oli tietoa, jonka vain tappaja voisi tietää, koska poliisi ei ollut kertonut näitä tietoja julkisuuteen. Todisteet miestä vastaan ovat enimmäkseen aihetodisteita. Syytteitä ei ole nostettu, koska todisteita ei ole tarpeeksi.

Alida
Sofia Karppi
Viestit: 421
Liittynyt: Su Touko 14, 2017 10:04 am

Re: Selvittämättömiä katoamisia ja henkirikoksia USA

Viesti Kirjoittaja Alida »

Gina Dawn Brooks
brooks.jpeg
brooks.jpeg (30.68 KiB) Katsottu 4230 kertaa
brooks_gina2.jpg
brooks_gina2.jpg (11.58 KiB) Katsottu 4230 kertaa
13-vuotias Gina Dawn Brooks katosi Fredericktownista, Missourista elokuun 5. päivänä vuonna 1989. Ginan nähtiin puhuvan kolhiintuneen näköisen vaaleanharmaan tai sinisen Missourin kilvissä olevan farmariauton kuskin kanssa. Gina lähti pyöräilemään etelään päin. Myöhemmin Ginan poikaystävä T. J. Kennedy, hänen ystävänsä Chad Morgan ja muut todistajat kuulivat Ginan huutavan apua farmariauton takaosasta. Ginan pyörä löytyi illalla nurmikolta viiden korttelin päästä hänen kotoaan. Ginaa ei ole nähty koskaan tämän jälkeen.
brooks_gina_williams.jpg
brooks_gina_williams.jpg (20.08 KiB) Katsottu 4230 kertaa
Todistajat tunnistivat Nathan D. "Danny" Williamsin mieheksi, joka istui Ginan kanssa farmariauton takaosassa ja Bryant Squiresin auton kuskiksi. Williams sai syytteen Ginan murhasta. Bellewiä syytettiin taposta. Molemmilla on rikosrekisteri seksuaalirikoksista ja muista rikoksista. Syyttäjä luopui syytteistä miehiä vastaan, koska todisteita heitä vastaan ei ollut riittävästi. Williamsia syytettiin myös vuonna 1975 tapahtuneesta nuoren naisen murhasta, mutta syytteistä luovuttiin myös tuossa tapauksessa todisteiden puutteen vuoksi. Williamsia epäillään 12-vuotiaan Tammy Surdamin vuonna 1979 tapahtuneesta katoamisesta. Williams on vankilassa raiskauksesta. Poliisi uskoo Williamsin surmanneen Ginan kaulaan viiltämällä. Bellewin ja Squiresin uskotaan osallistuneen rikoksen peittelyyn.

Alida
Sofia Karppi
Viestit: 421
Liittynyt: Su Touko 14, 2017 10:04 am

Re: Selvittämättömiä katoamisia ja henkirikoksia USA

Viesti Kirjoittaja Alida »

Tammy Surdam
surdam_tammy.jpg
surdam_tammy.jpg (18.51 KiB) Katsottu 4224 kertaa
12-vuotias Tammy Surdan nähtiin viimeksi elokuun 1. päivänä vuonna 1979 nuorten asuntolassa St. Charlesissa, Missourissa. Tammy oli kadotessaan asunut asuntolassa vain kaksi päivää.

Nathan D. "Danny" Williams on epäilty Tammyn katoamisessa. Todistajien mukaan Williams on kertonut siepanneensa 12-vuotiaan tytön kadulta collegen läheltä St. Charlesissa. Hän oli todistajien mukaan sanonut raiskanneensa ja puukottaneensa tytön ja sitten kätkeneensä tämän ruumiin. Tammy on ainoa sen ikäinen lapsi, joka oli kadonnut St. Charlesista tuolloin ja jota ei koskaan löydetty. Nuorten asuntola oli vain neljän korttelin päässä Linwoodin collegesta. Todisteita Williamsia vastaan ei ole riittävästi syytteiden nostamiseen.

Tammy oli karannut useita kertoja aiemminkin. Hänellä oli ollut ongelmia sen jälkeen, kun hänen perheensä oli vuonna 1977 muuttanut toiselle puolelle kaupunkia. Tammy alkoi viettää aikaa teinien kanssa, jotka käyttivät alkoholia ja huumeita. Tammyn perheen mukaan hän oli liian luottavainen ja olisi noussut tuntemattoman henkilön auton kyytiin. Tammyn perhe ei ilmoittanut häntä kadonneeksi, ennen kuin vasta vuosia katoamisen jälkeen. Koska Tammy oli karannut aiemminkin, perhe ei ensin ollut hänestä huolissaan.

Alida
Sofia Karppi
Viestit: 421
Liittynyt: Su Touko 14, 2017 10:04 am

Re: Selvittämättömiä katoamisia ja henkirikoksia USA

Viesti Kirjoittaja Alida »

Tracy Lea Stewart
Stewart.jpeg
Stewart.jpeg (6.55 KiB) Katsottu 4108 kertaa
18-vuotias Tracy Stewart nähtiin viimeksi Carsonissa, Kaliforniassa elokuun 9. 1981. Hän oli aiemmin päivällä tavannut rannalla nuoren miehen, jota kutsuttiin Robbieksi. Hän soitti kotiin ja sanoi lähtevänsä treffeille tämän miehen kanssa. Tracy sanoi tulevansa takaisin kotiin kello yhteen mennessä yöllä.

Tracy ei palannut kotiin. Hänellä ei ollut tuolloin ongelmia eikä hän ollut karannut kotoaan. Hän oli luonteeltaan ujo eikä hänellä juuri ollut kokemusta seurustelusuhteista. Kun Tracyn vanhemmat olivat töissä, hän huolehti pikkuveljestään.

"Robbie" osoittautui Robert Wayne Beckett Junioriksi. Vuonna 1985 Beckett Jr tuomittiin naispuolisen ystävänsä törkeästä pahoinpitelystä vankilaan, jossa hän istui tuomiotaan kaksi vuotta. Vankilassa hän puhui viranomaisille murhasta Carsonissa. Poliisit yhdistivät tämän Tracyn katoamiseen. Beckett Juniorin isä Robert Wayne Beckett Senior surmasi Paul Serion kanssa rahasta Paul Hamwin vaimon Susan Hamwin ja tyttären Shane Hamwin vuonna 1983. Aspenilainen miljonääri Hamwi murhautti vaimonsa ja tyttärensä avioeron taloudellisten seurausten vuoksi. Beckett sai syytesuojan todistamisesta Hamwia ja Seriota vastaan, eikä häntä tuomittu murhista.

Robert Wayne Beckett Junior pidätettiin Tracyn murhasta vuonna 1987 hänen suoritettuaan aikaisemman vankeustuomionsa Coloradossa. Vuonna 1988 hänen isänsä sai syytteet Tracyn murhasta. Vuonna 1989 tuolloin 28-vuotias Beckett Junior saapui oikeuteen farkuissa ja cowboy-bootseissa. Hän ei näyttänyt tunteita, kun hänet julistettiin syylliseksi, mutta vitsaili vartijoiden kanssa, kun häntä vietiin pois oikeussalista. Hänet tuomittiin elinkautiseen vankeuteen. Beckett Junior suostui aluksi todistamaan isäänsä vastaan, mutta perääntyi myöhemmin. Syytteistä Beckett Senioria vastaan luovuttiin. Myöhemmin Beckett Junior muutti mielensä ja todisti isäänsä vastaan. Beckett Senior tuomittiin Tracyn murhasta elinkautiseen vuonna 1995.

Beckett Junior oli tavannut Tracyn Hermosan rannalla ja vienyt tämän myöhemmin keilaamaan. Tämän jälkeen Beckett Junior oli vienyt Tracyn isänsä asuntoon, Torranceen, jotta isä voisi raiskata ja tappaa hänet. Beckett Senior, joka oli tuolloin vihainen aikaisemmin päättyneestä seurustelusuhteesta, piti Tracya huoneessaan ja raiskasi tämän. Hänen poikansa joi viskiä viereisessä huoneessa. Beckett Senior toi Tracyn ulos huoneesta ja käski poikansa hakata tätä päähän, minkä poika tekikin. Sitten vanhempi Beckett kuristi Tracyn. Tracyn ruumista ei ole koskaan löydetty.

Alida
Sofia Karppi
Viestit: 421
Liittynyt: Su Touko 14, 2017 10:04 am

Re: Selvittämättömiä katoamisia ja henkirikoksia USA

Viesti Kirjoittaja Alida »

Gina Renee Hall
hall_gina (2).jpg
hall_gina (2).jpg (33.39 KiB) Katsottu 3970 kertaa
18-vuotias Radfordin yliopiston ensimmäisen vuoden opiskelija Gina Renee Hall katosi kesäkuun 28. 1980 Radfordista, Virginiasta. Gina oli lähtenyt tanssimaan ystäviensä kanssa Radfordissa sijaitsevaan Marriottin yökerhoon. Hän lähti yökerhosta Radfordin yliopistossa opettavan Stephen Epperlyn seurassa tämän Clayton-järven rannalla sijaitsevalle mökille. Gina soitti siskolleen joskus yhden ja puoli kahden välillä yöllä mökiltä. Ginan siskon mukaan hän oli kuulostanut puhelun aikana hermostuneelta.

Mökin sisältä ja sen ulkopuolelta löytyi verta, joka vastasi Ginan verityyppiä. Mökistä oli kadonnut pyyhkeitä, peitto, kylpyhuoneen matto ja siivousvälineitä. Mökkiä oli puhdistettu valkaisuaineella. Ginan katoamisiltana ajama Chevrolet Monte Carlo-mallinen auto löytyi New-joen rautatiesillan päädystä. Auton istuinta oli siirretty taakse. Gina oli vain 155 cm pitkä, ja hän ajoi autoa niin, että istuin oli edessä. Auton takakontissa oli verta ja hiuksia. Lähistöltä löytyi mökiltä kadonnut verinen pyyhe, jossa oli Clayton-järven mökin lattiamattoon sopivia kuituja. Kaksi viikkoa myöhemmin lötyi toinen kadoksissa oleva pyyhe ja Ginan vaatteet, joihin hän oli pukeutunut katoamisiltana. Vaatteet oli taiteltu kasaan, ja niissä oli verta.

Alida
Sofia Karppi
Viestit: 421
Liittynyt: Su Touko 14, 2017 10:04 am

Re: Selvittämättömiä katoamisia ja henkirikoksia USA

Viesti Kirjoittaja Alida »

stephenepperly.jpg
stephenepperly.jpg (15.91 KiB) Katsottu 3969 kertaa
Stephen Epperlyn mukaan hän oli uinut illan aikana, jonka jälkeen hän ja Gina lähtivät mökillä ja Gina kyyditsi hänet kotiin, jonka jälkeen hän ei nähnyt Ginaa. Epperly tuomittiin Ginan murhasta elinkautiseen vankeuteen. Poliisien teorian mukaan Epperly surmasi Ginan puukottamalla tai pahoinpitelemällä sen jälkeen, kun tämä oli kieltäytynyt seksistä Epperlyn kanssa.
hall_gina2.jpg
hall_gina2.jpg (21.85 KiB) Katsottu 3969 kertaa
hall_gina3.jpg
hall_gina3.jpg (26.98 KiB) Katsottu 3969 kertaa
Gina asui katoamisaikaan vanhemman sisarensa Dianan kanssa. Myös Diana opiskeli Radfordin yliopistolla. Molemmat kävivät ylipistolla kesäkursseja kesällä 1980. Ginan kuvaillaan olleen kaunis, hyvin pukeutuva, miellyttävä, iloinen ja suosittu. Hän oli urheilullinen ja harrasti tanssia. Hän ei käyttänyt huumeita ja alkoholiakin käytti vain hyvin hillitysti.

Gina oli miesten suhteen estoinen ja tietoinen omasta kehostaan. Hän pukeutui peittävästi. Tämä johtui lapsuuden onnettomuuden seurauksina syntyneistä palovammoista. Ginan ollessa kaksivuotias hellan kaasuliekki sytytti hänen yövaatteensa palamaan, ja hänen ihonsa paloi pahasti. Hänelle tehtiin useita ihonsiirtoja, ja hänelle jäi pysyviä arpia eri puolille vartaloa. Mennessään rannalle Gina peitti vartalonsa pyyhkeellä, kunnes oli merellä. Ginan siskon Dianan mukaan Gina ei halunnut fyysistä suhdetta miehen kanssa, eikä olisi laittanut itseään sellaiseen tilanteeseen. Siskon mukaan Gina oli huolissaan siitä, miten arvet vaikuttaisivat miehen tunteisiin häntä kohtaan, eikä olisi kestänyt fyysiseen suhteeseen liittyvää stressiä. Gina kävi treffeillä yleensä poikien kanssa, jotka pelasivat hänen kanssaan tennistä, ja Ginan siskon mukaan nämä pojat olivat vain ystäviä.

Alida
Sofia Karppi
Viestit: 421
Liittynyt: Su Touko 14, 2017 10:04 am

Re: Selvittämättömiä katoamisia ja henkirikoksia USA

Viesti Kirjoittaja Alida »

Michelle Meredith Mulcahy
Mulcahy.jpeg
Mulcahy.jpeg (30.81 KiB) Katsottu 3885 kertaa
MMulcahy2.jpg
MMulcahy2.jpg (8.85 KiB) Katsottu 3885 kertaa
17-vuotias Michelle Meredith Mulcahy nähttiin viimeksi Fort Lauderdalessa, Floridassa heinäkuun 7. 1979. Hän lähti ystävänsä luota Pompano Beachilta tanssikisoihin Candy Store Loungeen. Hän poistui ystävänsä luota valkoisen miehen ja naisen kyydissä mustassa vuosimallin 1978 tai 1979 Cadillacissa. Hän ei saapunut perille, eikä häntä ole nähty koskaan sen jälkeen. Pariskuntaa, joiden kyydisdsä Michelle lähti, ei ole tunnistettu.

Michelle oli katoamisensa aikaan aloitteleva malli. Hän oli muuuttanut pois äitinsä luota ja asui ystävänsä kanssa. Hän oli sekaantunut huuumeisiin ja tapaili miestä, joka oli tuomittu huumeiden salakuljetuksesta. Michellen poikaystävää ei näkynyt alueella hänen katoamisensa jälkeen. Poikaystävä on saattanut poistua maastaja lähteä Etelä-Amerikkaan.

Michelle jätti kaikki vaatteensa ja meikkinsä kotiin. Hänen epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi.

Alida
Sofia Karppi
Viestit: 421
Liittynyt: Su Touko 14, 2017 10:04 am

Re: Selvittämättömiä katoamisia ja henkirikoksia USA

Viesti Kirjoittaja Alida »

Rachael Elizabeth Garden
Rachael Garden.jpg
Rachael Garden.jpg (25.23 KiB) Katsottu 3775 kertaa
15-vuotias Rachael Elizabeth Garden katosi Newtonista, New Hampshiresta maaliskuun 22. 1980. Rachael kävi ostamassa tupakkaa Rowe´s Corner-kaupasta, jonka jälkeen hän katosi. Seuraavana aamuna Rachaelin vanhemmat ilmoittivat hänet kadonneeksi. Joillakin sivuilla Rachaelin väitetään olleen matkalla ystävänsä luo. Rachaelin ystävän mukaan he eivät kuitenkaan olleet sopineet tuona iltana, että Rachael tulisi käymään hänen luonaan. Rachaelin ystävä sanoi olleensa lapsenvahtina ja sen jälkeen lähteneensä elokuviin tuona lauantaina.
Rowe´s Corner market.jpg
Rowe´s Corner market.jpg (55.7 KiB) Katsottu 3768 kertaa
Rowe´s Corner on yhä Newtonissa.

Rachaelin oli nähty keskustelevan kolmen tummassa autossa istuvan nuoren miehen kanssa kaupan lähellä. Miehillä, jotka olivat Rachaelin tuttavia, oli rikostaustaa ja huono maine kaupungissa. Yksi miehistä sai myöhemmin tuomion pahoinpitelystä ja raiskauksesta. Yhden miehen sanottuun tunnustaneen baarissa Rachaelin surman. Poliisi suoritti kaivauksia vihjeen perusteella, mutta mitään ei löytynyt.

Rachelin ajateltiin aluksi karanneen, minkä vuoksi hänen katoamisensa ei saanut juuri julkisuutta ensimmäisten kuukausien aikana. Hänen ystäviään ei kuulusteltu kuin vasta kuukausien tai vuosien päästä. Hänestä ei levitelty lentolehtisiä eikä katoamisesta ilmoitettu julkisesti koulussa. Koulun vararehtorina tuolloin toimineen Vic Daleyn mukaan Rachaelin äiti oli soittanut koululle katoamista seuraavaa maanantaina ja sanonut vain, että Rachael tulee olemaan poissa koulusta. Daley sai tietää katoamisesta vasta muutamaa päivää myöhemmin. Daley ei muista, että poliisi olisi edes käynyt koululla Rachaelin katoamisen vuoksi. Oppilaat eivät myöskään juuri puhuneet Rachaelista katoamisen jälkeen. Hänen luokkatoverinsa olettivat, että hän on keskeyttänyt koulun tai muuttanut pois. Yhdessä artikkelissa sanottiin, että Rachaelin pulpetti oli tyhjä, mutta kukaan ei oikeastaan kysynyt, että miksi. Vuosittaisessa poliisiraportissa, johon listattiin kaupungissa vuoden aikana kadonneet henkilöt, ei mainittu Rachaelia.

Rachel oli perheensä neljästä lapsesta vanhin. Hän kävi katoamisaikaan ensimmäistä vuottaan Sanborn Regional high schoolia. Rachelin kuvaillaan olleen sievä, ulospäinsuuntautunut, suorapuheinen, eloisa ja ystävällinen. Hänellä oli paljon ystäviä. Hän myös omisti hevosen, joka oli hänelle tärkeä. Hänellä oli ongelmia vanhempiensa kanssa, ja hän oli viettänyt aikaa ongelmaisten nuorten kanssa, jotka lintsasivat koulussa ja käyttivät alkoholia. Rowe´s Cornerin omistajan Susan Lewittin mukaan Rachael kapinoi kuten monet muutkin teini-ikäiset, etsi jännitystä elämäänsä ja käytti karkeaa kieltä. Lewittin mukaan Rachael oli sen tyyppinen, että jos autollinen nuoria miehiä pyytäisi hänet kyytiinsä, hän lähtisi mukaan.

Kuukausi Rachaelin katoamisen jälkeen noin 40 km päässä Newtonista sijaitsevasta Manchesterin kaupungista katosi 14-vuotias Laureen Rahn, joka oli pienikokoinen brunette, kuten Rachaelkin. Ei ole kuitenkaan mitään todisteita siitä, että nämä katoamiset liittyisivät toisiinsa.

Alida
Sofia Karppi
Viestit: 421
Liittynyt: Su Touko 14, 2017 10:04 am

Re: Selvittämättömiä katoamisia ja henkirikoksia USA

Viesti Kirjoittaja Alida »

Laureen Ann Rahn
Laureen Rahn.jpeg
Laureen Rahn.jpeg (36.18 KiB) Katsottu 3708 kertaa
Laureen Rahn katosi Manchesteristä, New Hampshiresta huhtikuun 27. 1980. Laureenin äiti Judith Rahn oli tuolloin poissa kaupungista, ja Laureen oli pyytänyt saada jäädä kotiin Manchesteriin. Kun Laureenin äiti palasi kotiin kello 1.15 aamuyöllä, hän huomasi, että asunnon takaovi oli auki ja etuovi ei ollut lukossa. Hän tarkisti asunnon ja huomasi, että Laureenin ystävä nukkui tämän sängyssä, ja Laureen ei ollut kotona. Äiti ilmoitti Laureenin kadonneeksi poliisille kello 3:45 aamuyöllä. Laureenin ystävä kertoi poliisille, että hän ja Laureen olivat juoneet alkoholia. Lauren oli ollut sängyssä, mutta oli mennyt olohuoneeseen tyynyn ja peiton kanssa nukkuakseen sohvalla. Asunnossa ei näkynyt merkkejä kamppailusta. Näytti siltä, että Laureen oli poistunut asunnosta vapaaehtoisesti aikeenaan palata pian takaisin. Hän ei ottanut vaatteita, rahaa tai henkilökohtaisia tavaroitaan mukaan. Häntä ei ole nähty koskaan tämän jälkeen. Poliisi epäilee hänen joutuneen henkirikoksen uhriksi.

Netissä henkilö, joka sanoo olevansa Laureenin naispuolisen ystävän tytär, kertoo, että Laureen ja hänen äitinsä, jonka hän sanoo olevan nimeltään Kristin, olivat tavanneet tuona iltana kolme miestä, yhden 18-vuotiaan nuoren miehen ja toisen 18-vuotiaan ja 21-vuotiaan. Toinen 18-vuotias työskenteli kaupassa, ja hän haki tytöille alkoholia. Tytöt olivat viettäneet aikaa miesten kanssa. Laurenin ystävä oli nukahtanut sänkyyn, ja Laureen oli sanonut menevänsä nukkumaan sohvalle. Laureenin äiti oli myöhemmin herättänyt ystävän ja kysynyt, missä Laureen on.

Charley Projectin sivuilla sanotaan, että Laureenin äidin palatessa käytävän kaikki lamput oli irrotettu ja käytävä oli täysin pimeä. Lisäksi mainitaan muun muassa, että kolme kuukautta Laureenin katoamisen jälkeen lokakuun 1. 1980 joku olisi soittanut Kaliforniasta Laureenin äidin laskuun kolme puhelua. Kaksi puhelua oli soitettu motellista Santa Monicasta Santa Anassa sijaitsevaan motelliin ja yksi teinien neuvontalinjalle, jossa neuvottiin seksuaalisissa kysymyksissä. Charley Projectin mukaan neuvontalinjaa pitävä lääkäri sanoi, että kotoaan karanneet tytöt vierailivat joskus hänen ja hänen vaimonsa luona, ja että yksi tytöistä olisi saattanut olla New Hampshiresta. Mies olisi Charley Projectin mukaan sanonut, että hänen vaimonsa aikuisviihdealalla toimivalla tuttavallaan saattaa olla tietoa joistakin kadonneista nuorista. Lisäksi samalla sivustolla sanotaan muun muassa, että Laureenin äiti olisi saanut outoja puheluita, jotka soitettin aina kello 3:45 aamuyöllä. Soittaja ei sanonut puheluissa mitään. Kun Laureenin äiti vaihtoi numeronsa, puhelut loppuivat. Laureenin äiti on sittemmin muuttanut Floridaan ja mennyt uudelleen naimisiin. Laureenin ja hänen ystävänsä kanssa katoamisiltana aikaa viettänyt 18-vuotias mies teki itsemurhan vuonna 1985.

En ole löytänyt yhtäkään luotettavaa lähdettä, jossa vahvistettaisiin Charley Projectin tiedot puheluista tai käytävästä irrotetuista lampuista. Missään en ole nähnyt poliisin kertovan noita asioita, mitä siellä mainitaan. En ole ylipäänsä löytänyt yhtäkään uutisartikkelia Laureenin katoamisesta. Jos sellaisia löytyisi, olisi helpompi arvioida, ovatko Charley Projectin tiedot paikkansapitäviä. Kyseisellä sivustolla saattaa olla virheellistä tietoa, koska sitä ylläpitää käsittääkseni yksi henkilö, joka kokoaa eri uutissivustoilta tietoa, ja osa tiedoista voi olla virheellisiä. Vaikka tiedot puheluista pitäisivätkin paikkansa, niillä ei välttämättä ole katoamisen kanssa mitään tekemistä.

Tässä on kirjoitus, jonka kirjoittanut henkilö sanoi olevansa Laureenin ystävän tytär.
My mother is the friend that was there that night don't believe everything you hear on the internet cause have the stuff that people have posted is not true. Im not really too sure about like the lightbulbs in the hallway or anything like that. What is so weird about this case is everything I've read like every webpage about it has never mentioned a couple details. Like okay so Judith the mother of laureen went out that night and my mother was supposed to sleep over her house. I don't know how in order this goes but they met up with two guys one 18 and one 21 while my mom was 14 and laureen was 13 I believe. The 18 year old worked at a store and he is the one that got them the beer. They hung out for a while and I don't really know cause my mom told me was what is told in the charley project she fell asleep on the bed and laureen had said Kristin I'm going to sleep on the couch and then my mom woke up by laureens mother saying where's laureen so it is a possibility that one of the guys came back and said hey want to come with me and she did with the intention to come back but never did. My father says back then that my mother says laureen left with one of the guys.
Ilmeisesti myös tämä viesti on häneltä.
The friend that ended up killing himself was there that night as well as the two older guys that were 18 and 21 there was three guys there that night. She might have left with the sketchy 21 year old
Pari luotettavaa sivustoa Laureenin katoamisesta, joissa on varmasti oikeaa tietoa:

https://www.doj.nh.gov/criminal/cold-ca ... n-rahn.htm

https://www.manchesternh.gov/Department ... ng-Persons

Täysi Purenta
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1481
Liittynyt: Pe Huhti 16, 2010 11:05 am

Re: Selvittämättömiä katoamisia ja henkirikoksia USA

Viesti Kirjoittaja Täysi Purenta »

Laureenista löytyy tältä foorumilta joko oma ketju tai pätkä keskustelua jostakin mysteerikatoamisiin liittyvässä kohdassa.

Rachel Gardenin tapaus herättää kyllä raivoa. Kuinka paljon näitä "huonoja tyttöjä" onkaan joiden katoamisen paikalliset junttipoliisit ovat skipanneet täysin ilmeisesti kuvitellen että tyttö sai mitä tilasikin tai että routa ajaisi porsaan kotiin. Liian usein juttuihin liittyy vielä koti joka ei tee elettäkään tutkimuksiin patistaakseen. Tässä tapauksessa perhe tekee jopa niin vähän että alkaisin epäillä että heillä voisi olla jotain tekemistä hankalan tyttärensä kuoleman kanssa.

Alida
Sofia Karppi
Viestit: 421
Liittynyt: Su Touko 14, 2017 10:04 am

Re: Selvittämättömiä katoamisia ja henkirikoksia USA

Viesti Kirjoittaja Alida »

Löysin Union Readerin jutun vuodelta 2005, jota Charley Project on käyttänyt lähteenä Laureen Rahnin tapauksessa. Siitä ilmenee, että tiedot puheluista ja niihin liittyvistä henkilöistä ovat Laureenin äidiltä. Poliisi ei kyseisessä jutussa sano mitään tuollaisista, joten ne tiedot, mitä Charley Projectissa on puheluista ja niihin liittyvistä henkilöistä näyttävät perustuvan siihen, mitä äiti on sanonut. Ainakaan tämän jutun perusteella ne eivät siis ole poliisin vahvistamia tietoja.

Jutussa kerrotaan, että Laureenin äiti Judith oli yksinhuoltaja, ja hänellä oli tuolloin poikaystävä, joka pelasi tennistä ammatikseen. Laureen on katoamispäivän aamuna pyytänyt, että hän saisi jäädä kotiin ystävänsä kanssa. Tuolloin oli lomaa koulusta. Jotkut sukulaiset kävivät katsomassa tyttöjä päivän aikana. Illalla Lauren oli kuitenkin saanut six-packin olutta ja viinipullon. Osan illasta nuoret viettivät Laureenin kotona. Laureenin ystävät ovat kertoneet, että Laureen oli ollut auttamassa kaupassa, ja oli ollut katoamispäivänä kaupassa täyttämässä olut- ja viinikaappeja.

Laureenin tapausta tutkinut poliisi Tony Fowler sanoo jutussa, että vaikuttaa siltä, että Laureen lähti asunnolta vapaaehtoisesti ja aikoi palata takaisin myöhemmin, koska ei ollut ottanut mitään mukaan. Fowler on sitä mieltä, että Laureen lähti jonkun sellaisen henkilön seurassa, jonka hän tunsi tai lähti tapaamaan jotakin henkilöä. Laureenin seurassa ollutta 18-vuotiasta miestä ei ole poliisin mukaan koskaan epäilty katoamisesta. Fowlerin mielestä jotkut poliisin tutkinnan alussa haastattelemista ihmisistä tiesivät enemmän kuin kertoivat poliisille. Hän uskoo, että joku Laureenin tuttu tietää, mitä tapahtui. Jutussa mainitaan myös, että Laureenin naispuolinen ystävä väitti myöhemmin, ettei hän muista illasta mitään.

Vastaa Viestiin