Ari Saarilammi, Tallinna 24.11.2017

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
Kliina
Neuvoja-Jack
Viestit: 508
Liittynyt: Pe Joulu 27, 2013 3:12 pm

Re: Ari Saarilammi, Tallinna 24.11.2017

Viesti Kirjoittaja Kliina »

Olen itse jäänyt siihen käsitykseen, että Arin kaverit Porista eivät olleet mukana tällä risteilyllä ollenkaan- Korjatkaa toki jos on varmennettu heidän olleen mukana matkalla.

https://pori.jytyliitto.net/tapahtumat/?x118457=186572
Kokousporukka ja Ari lienee ollut mukana tällä Jytyn järkkäämällä ostos- ja hotellimatkalla. Heidän osaltaan aikataulut on ollutkaiketi erilaiset. Silti ihmetyttää miten Arin poissaoloon ei ole erityisesti kiinnitetty huomiota esimerkiksi lauantaina.
matahari
Jack Bauer
Viestit: 932
Liittynyt: Ke Tammi 07, 2009 11:29 am
Paikkakunta: Pori

Re: Ari Saarilammi, Tallinna 24.11.2017

Viesti Kirjoittaja matahari »

hirmulisko kirjoitti:Huoh. Kovin nopsaanpa se Viron poliisikin esitti osanottonsa, pääteltyään aika kerkeästi, että altaassa on, koska laineet...
Varmaan Viron poliisit sitten samassa juonessa. Joopajoo.
Jos olet ketjun lukenut, laineille on ihan muu selitys. Eikä sitä Aria sieltä altaasta kuitenkaan löytynyt.
Enkä nyt tosissani väitä että tässä olisi mitään ”salaliittoa”, kunhan spekuloin. Tosin on tässä maailmassa kummallisempaakin tapahtunut, kuin tuo mielikuvitukseni tuotos :wink:
lech
Martin Riggs
Viestit: 633
Liittynyt: La Joulu 01, 2012 9:55 am

Re: Ari Saarilammi, Tallinna 24.11.2017

Viesti Kirjoittaja lech »

Luopio kirjoitti:
lech kirjoitti: En tiedä, onko täällä ollut juttua Saarilammen asumismuodosta, mutta jos on asunut vuokralla ja vuokraisäntä on ilmoittanut, että tarvitsee asunnon omaan käyttöönsä/uuden vuokralaisen. Ystävät kuskaavat tavarat jonnekin varastoon tms.
Ei vuokranantaja nyt reilun kuukauden kateissaolon jälkeen voi alkaa vaatimaan huoneiston tyhjäämistä, kyllä vuokralaisen poissaaminen on pidempi projekti. Ties vaikka vuokrakin hoituu vielä suoraan tililtä. Kenelle vuokranantaja olisi vaatimuksensa esitänyt? Tuskin Arin kavereilla on valtakirjaa Arin asioiden hoitoon, joten aika rohkeita ovat, jos omin luvin tyhjäävät asunnon.
Edelleen spekulointia: Saarilammi on asunut Kokoomuksen piirijärjestön tai toimihenkilöliiton työsuhdeasunnossa. Kaveri on kuollut 99 % todennäköisyydellä. Luulen, että ystävillä on jonkun tahon lupa kämpän tyhjentämiseen, tuskin ovat omin luvin liikkeellä.
hirmulisko
Jack Taylor
Viestit: 18
Liittynyt: To Touko 05, 2016 7:08 pm

Re: Ari Saarilammi, Tallinna 24.11.2017

Viesti Kirjoittaja hirmulisko »

matahari, sitä juuri tarkoitin :)
Viron poliisi oli heti laineista sitä mieltä, että selvä juttu ja osanottomme, ja vasta Savukoskelle/hänen porukalleen selvisi pumppulaitoksen olemassaolo.
Salaliittoa asiasta lienee kuitenkaan järkeä kehitellä? Olipahan vaan se tavanomainen eli huonosti tehty työ.
Destiny
Adrian Monk
Viestit: 2591
Liittynyt: La Huhti 14, 2012 2:11 pm

Re: Ari Saarilammi, Tallinna 24.11.2017

Viesti Kirjoittaja Destiny »

Todennäköisimmin Saarilammi on vedessä. Jos ei pudonnut kyseiseen altaaseen niin sitten muualle. Ja pumppu on voinut aiheuttaa nähdyn aaltoilun, mutta poistaako se sen mahdollisuuden kuitenkaan täysin, että se olisi voinut olla myös Arin aiheuttama tai molempien? Ari on voinut kellua vaikka minne virtausten mukana, putosi sitten veteen mistä tahansa.

Aluetta tuntematta, olisiko mahdollista, että Ari on tuhannen päissään sammunut ja paleltunut maastoon paikkaan, josta ihmiset eivät tapaa kuljeksia?
Helvetin kosto kiehuu sydämessäni- Yön kuningatar
hirmulisko
Jack Taylor
Viestit: 18
Liittynyt: To Touko 05, 2016 7:08 pm

Re: Ari Saarilammi, Tallinna 24.11.2017

Viesti Kirjoittaja hirmulisko »

Kyllä minustakin on edelleen todennäköistä, että vedessä on, mutta enää se ei tunnukaan ihan niin varmalta. Ainakaan niillä kameran tallentamilla laineilla ei ole ilmeisesti mitään todistusarvoa, joten kaikki on pelkkää arvailua, kunnes ruumis löytyy.
Vareksenpoikanen
Agentti Scully
Viestit: 692
Liittynyt: Su Syys 15, 2013 10:35 pm

Re: Ari Saarilammi, Tallinna 24.11.2017

Viesti Kirjoittaja Vareksenpoikanen »

Kliina kirjoitti:
https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/arti ... on/6702780

Tallinnassa kadonneen Arin ystävät uskovat miehen horjahtaneen mereen – viimeinen havainto on ravintolasta: "Ari kysyi lähtiessään ovimieheltä missä hotelli on"

**********
– Arin tapaus on opettanut sen, että jokaisen kannattaisi miettiä mitä sitten käy, jos elämässä tapahtuu jotain ennalta-arvaamatonta. Johonkin paperiin kannattaa kirjoittaa, kuka voi huolehtia edunvalvonnasta. Meille on kerrottu Porin maistraatista, että vie lähes puoli vuotta, ennen kuin saamme edunvalvontavaltuutuksen.

Eilen ystävät pääsivät käymään tutkinnanjohtajan luvalla ensimmäisen kerran Saarilammin asunnolla tarkistamassa hänen postinsa.

– Byrokratiasta pitää huolehtia, koska kaikki maksut, kuten sähkö- ja asuntolaskut pyörivät, vaikka ihminen onkin kateissa, Niskanen sanoo.
Tässä 20.12. Kliinan lataamassa uutisessa kerrotaan miten tutkinnanjohtajan luvalla ystävät olivat päässeet ensimmäistä kertaa Arin asunnolle, tarkistamaan postit.
Ainakin 04.12.2017 tutkinnanjohtajana on tässä ollut: Poliisin tutkinnanjohtaja, rikosylikonstaapeli Tapio Rantanen Lounais-Suomen poliisista Porista.

Suomessa on kylläkin kirjesalaisuus.
Rikoslain 38 luku
3 § (10.4.2015/368)
Viestintäsalaisuuden loukkaus

Joka oikeudettomasti

1) avaa toiselle osoitetun kirjeen tai muun suljetun viestin taikka suojauksen murtaen hankkii tiedon sähköisesti tai muulla vastaavalla teknisellä keinolla tallennetusta, ulkopuoliselta suojatusta viestistä taikka

2) hankkii tiedon televerkossa tai tietojärjestelmässä välitettävänä olevan puhelun, sähkeen, tekstin-, kuvan- tai datasiirron taikka muun vastaavan televiestin sisällöstä taikka tällaisen viestin lähettämisestä tai vastaanottamisesta,

on tuomittava viestintäsalaisuuden loukkauksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Yritys on rangaistava.
Katsoiko tutkinnanjohtaja että kadonneekisi ilmoitetun henkilön ystävät ovat oikeutettuja avaamaan kadonneen postit?

Viestintäsalaisuus koskee esimerkiksi ainakin luottokorttilaskukirjeitä. Ainoastaan vastaanottajalla oikeus avata. Katsooko tutkinnanjohtaja asian jotenkin niin että kun ystävät maksavat omasta pussistaan Arille tulleet laskut, jolloin "oikeudettomuus" poistuu. Hänen pankkitiliään ei ainakaan saa käyttää.

Onko ystävillä siitä ihan varma tieto ettei Ari ollut jättänyt testamenttia?
Testamentti on testamentin saajan hallussan ja valvoo sen perunkirjoituksessa.

Tässä ei varmaan Arin ystävät ole toimineet väärin ainakaan ns. moraalisesti, vaan ovat halunneet hoitaa tällaisessa kriisitilanteessa asiat kuitenkin.

Virkavaltaa ihmettelen? Tai sitten on jokin erityinen syy päästää ystävät katsomaan postit. (ja tyhjentämään asuntoa?)

Vuokraklaisen irtisanomisaika on 6 kk. Ja omistusasunnon yhtiövastikkeen maksuhäiriötilanteessa menee varmaan sama puolivuotta ennen kuin isännöitsiä reagoi, varsinkin kun tietää henkilön kadonneen.

Sähkölaskun maksamisella ei oo kiirettä. Vaikka sähköt katkaistaisiin, ei Ari siitää nyt kyllä piittaa. Vedottu osittain ilmeisesti juuri sähkölaskuun, tai sähkölaskun maksamiseen.
Musta-Pekka2016
Neuvoja-Jack
Viestit: 596
Liittynyt: To Syys 08, 2016 1:18 am

Re: Ari Saarilammi, Tallinna 24.11.2017

Viesti Kirjoittaja Musta-Pekka2016 »

Ystävät ovat heti kuin korppikotkat haaskan kimpussa menossa asuntoon, kuin tietäen siellä olevan jotain arvokasta. Voihan olla esim.intiimejä valokuvia, kotivideoita yms joita ei haluta muiden käsiin. Tuntuu, että ystävät tietävät enemmän mitä puhuneet liittyen Arin katoamiseen. Oudommaksi menee kokoaika.
hirmulisko
Jack Taylor
Viestit: 18
Liittynyt: To Touko 05, 2016 7:08 pm

Re: Ari Saarilammi, Tallinna 24.11.2017

Viesti Kirjoittaja hirmulisko »

Tai sitten yksinkertaisesti tutkinnanjohtaja on ollut Arin lähipiirin kanssa samaa mieltä siitä, että asunnosta saattaa löytyä jotain, josta on apua etsinnöissä ja jutun ratkaisemisessa.
Arvuutteleva
Armas Tammelin
Viestit: 72
Liittynyt: Su Huhti 02, 2017 2:00 pm

Re: Ari Saarilammi, Tallinna 24.11.2017

Viesti Kirjoittaja Arvuutteleva »

Minä nyt olen sen verran naivi, etten aina ensimmäiseksi ajattele ihmisistä pahaa. Silloin kun ei tiedetä, arvuutellaan vaan, en alkaisi heti Arin kavereita syyllistää.

Lienee Ari ollut ehkä vähän haasteellinenkin ystävä, sairautensakin takia. Siitä huolimatta on hänellä joukko ystäviä, jotka ovat hyväksyneet hänet seuraansa, joku ottanut jouluksikin kotiinsa, hankkineet Savukosken etsimään ja matkustaneet Viroon, kun virallista kautta etsinnät eivät kovin joutuisasti etene, huolehtineet laskuista.. En nyt jaksa uskoa, että Ari olisi sellainen kultakaivos, että hyeenalauma hänen perässään juoksisi - vaan mistä minä tiedän. Luulen kuitenkin, että maailmassa on myös vielä olemassa ystävyyttä, ja kenties, tosiaan, tämä on sitä.

Ottamatta kantaa siihen, mikä virallisessa Suomessa on laillista, mikä ei, on tuo postien katsominen ja laskukuorten avaaminenkin, sekä joko laskujen maksaminen, tai ainakin laskuttajan informoiminen tilanteesta, tarpeellista. Vaikka varmasti vuokranantaja/ isännöitsijä on jo tullut henkilön katoamisesta tietoiseksi, on paljon sellaisia laskuja, jotka tulostetaan ja postitetaan sekä ulosottoon laitetaan automaattisesti. Mm. monet vakuutusyhtiöt laittavat laskun automaattisesti perintään ilman eri huomautusta, jos maksua ei kuulu.

Ehkä kaikki ovat olleet varmoja, että Ari on kuollut, kun kerran asuntoakin jo tyhjennetään. On uskottu Viron poliisin ilmoitukseen: "Ari on hukkunut satama-altaaseen, otamme osaa". Johan me täällä netissäkin se sisäistettiin. Asuntoahan tyhjennettiin ennen kuin Savukosken porukka lähti etsimään Aria altaasta. Vastahan se mieli nyt taas muuttui, kun aallot johtuivatkin pumpusta. - Mutta vaikka olisi lähdetty siitäkin, että Ari on elossa jossakin ja palaa kuukausien jälkeen kotiin; jos laskut olisi jätetty hoitamatta, olisi vastassa ollut hirveä sotku. Ulosottomies oven takana ja luottotiedot menneenä. Tilanteen normalisoiminen olisi hirveä urakka. Monen laskun osalta luultavasti on riittänyt tieto laskuttajalle, että henkilö on kateissa ja eräpäivä siirretään/ lasku laitetaan jäihin, kunnes paremmin tiedetään.

Mutta ei nyt ammuta kavereita kuitenkaan näin heikoilla tiedoilla. Nykymaailmassa pitää olla rohkea uskaltaakseen auttaa.
Kaustinen
Sabrina Duncan
Viestit: 358
Liittynyt: To Touko 09, 2013 8:23 pm

Re: Ari Saarilammi, Tallinna 24.11.2017

Viesti Kirjoittaja Kaustinen »

Arvuutteleva kirjoitti:Minä nyt olen sen verran naivi, etten aina ensimmäiseksi ajattele ihmisistä pahaa. Silloin kun ei tiedetä, arvuutellaan vaan, en alkaisi heti Arin kavereita syyllistää.

Lienee Ari ollut ehkä vähän haasteellinenkin ystävä, sairautensakin takia. Siitä huolimatta on hänellä joukko ystäviä, jotka ovat hyväksyneet hänet seuraansa, joku ottanut jouluksikin kotiinsa, hankkineet Savukosken etsimään ja matkustaneet Viroon, kun virallista kautta etsinnät eivät kovin joutuisasti etene, huolehtineet laskuista.. En nyt jaksa uskoa, että Ari olisi sellainen kultakaivos, että hyeenalauma hänen perässään juoksisi - vaan mistä minä tiedän. Luulen kuitenkin, että maailmassa on myös vielä olemassa ystävyyttä, ja kenties, tosiaan, tämä on sitä.

Ottamatta kantaa siihen, mikä virallisessa Suomessa on laillista, mikä ei, on tuo postien katsominen ja laskukuorten avaaminenkin, sekä joko laskujen maksaminen, tai ainakin laskuttajan informoiminen tilanteesta, tarpeellista. Vaikka varmasti vuokranantaja/ isännöitsijä on jo tullut henkilön katoamisesta tietoiseksi, on paljon sellaisia laskuja, jotka tulostetaan ja postitetaan sekä ulosottoon laitetaan automaattisesti. Mm. monet vakuutusyhtiöt laittavat laskun automaattisesti perintään ilman eri huomautusta, jos maksua ei kuulu.

Ehkä kaikki ovat olleet varmoja, että Ari on kuollut, kun kerran asuntoakin jo tyhjennetään. On uskottu Viron poliisin ilmoitukseen: "Ari on hukkunut satama-altaaseen, otamme osaa". Johan me täällä netissäkin se sisäistettiin. Asuntoahan tyhjennettiin ennen kuin Savukosken porukka lähti etsimään Aria altaasta. Vastahan se mieli nyt taas muuttui, kun aallot johtuivatkin pumpusta. - Mutta vaikka olisi lähdetty siitäkin, että Ari on elossa jossakin ja palaa kuukausien jälkeen kotiin; jos laskut olisi jätetty hoitamatta, olisi vastassa ollut hirveä sotku. Ulosottomies oven takana ja luottotiedot menneenä. Tilanteen normalisoiminen olisi hirveä urakka. Monen laskun osalta luultavasti on riittänyt tieto laskuttajalle, että henkilö on kateissa ja eräpäivä siirretään/ lasku laitetaan jäihin, kunnes paremmin tiedetään.

Mutta ei nyt ammuta kavereita kuitenkaan näin heikoilla tiedoilla. Nykymaailmassa pitää olla rohkea uskaltaakseen auttaa.
Samaa mieltä.

Esimerkiksi asuntoasia; oman isäni kuoltua pyrittiin mahdollisimman pian saamaan asunto tyhjäksi, jotta (yksityinen) vuokranantaja saisi sen mahdollisimman pian uudelleen vuokratuksi. Kaikilla ei ole säästöjä, joilla voitaisiin useita kuukausia maksaa vuokraa, kun tuloja ei enää tule, joten isäni tapauksessa vuokrarästejä olisi syntynyt ja tilanteeseen syyttömän vuokranantajan tappioksi tullut.
Destiny
Adrian Monk
Viestit: 2591
Liittynyt: La Huhti 14, 2012 2:11 pm

Re: Ari Saarilammi, Tallinna 24.11.2017

Viesti Kirjoittaja Destiny »

Kuollut ja kadonnut on kaksi reikä asiaa. Kuollut ei voi millään todennäköisyydellä enää palata asuntoon asumaan. Voi olla, että laskuttajalle ei riitä se, että ilmoittaa laskutettavan kadonneen. En tiedä, mutta tuntuisi, että siinä tapauksessa porukkaa "katoaisi" vähän useammin.

Aikuisella ihmisellä on oikeus kadota, mutta onko silloin muilla oikeus penkoa hänen tavaroitaan ja postiaan? On ihan kadonneen oma ongelma, nämä hoitamatta jääneet velvollisuudet. Toki kukaan tuskin hermostuu, jos kaveri maksaa laskut, mutta periaatteessa. Mutta, postin katsominen voi tarkoittaa ihan vaan postin noutamista. Käytän samaa ilmaisua, kun tarkoitan katsoa, ettei esim laatikko täyty vaan tyhjennän sen viemällä postin paikkaan x, mutta avaamatta.

En tiedä, onko virallisesti kadonneen kohdalla mitään lakeja tai säädöksiä tehty. Eli pitäisikö odottaa, että asunto irtisanotaan vai voidaanko pelkästä epäilyssä, että henkilö on kuollut, asunto tyhjentää?Mitä jos Ari olisikin ollut hummailemassa ja tulee takaisin, niin koti on tyhjennetty ja luovutettu eteenpäin. Ukko on koditon. Vuokra-asunnon irtisanominen vie kuitenkin kai jonkin verran aikaa (en tiedä, kun en ole koskaan vuokralla asunut).
Helvetin kosto kiehuu sydämessäni- Yön kuningatar
edna
Neuvoja-Jack
Viestit: 516
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 11:31 pm

Re: Ari Saarilammi, Tallinna 24.11.2017

Viesti Kirjoittaja edna »

Luulen että Ari asui kerrostalon vuokra-asunnossa. Vuokrat ovat n.550€/kk sillä suunnalla. Kun Ari katosi marraskuussa, ilmeisesti hänen ystävänsä ovat pohtineet asiaa ja päättäneet joulukuussa irtisanoa asunnon. Silloin siinä voi olla vielä tammikuun. Palkanmaksu on käsittääkseni keskeytynyt. Ystävät ovat voineet miettiä että jos Ari vielä palaisi, paikkakunnalta saa helposti uuden asunnon. En usko, että Arilla oli autoa, koska hän aina käveli. Puhelin on sulkeutunut ja sähköä ei kulu. Vuokra tai yhtiövastike pyörii kokoajan. Postia tuskin on paljoa tullut, kun kaikki tuppaa olemaan suoramaksuna. Mainoksia tulee sitäkin enemmän. Hyvä että on vielä kavereita ja ystäviä tänäpäivänä.
Tay77
Theo Kojak
Viestit: 1168
Liittynyt: Su Tammi 24, 2010 12:01 am

Re: Ari Saarilammi, Tallinna 24.11.2017

Viesti Kirjoittaja Tay77 »

Destiny kirjoitti: ...
Vuokra-asunnon irtisanominen vie kuitenkin kai jonkin verran aikaa (en tiedä, kun en ole koskaan vuokralla asunut).
Ainakin vielä muutama vuosi sitten "normaali" käytäntö (jopa laki?) oli, että vuokralaisen irtisanoessa sopimuksen irti, irtisanomisaika on yhden kuukauden.
(Eli jos irtisanoin vuokrasopimuksen vaikkapa 7.6, oli vuokra maksettava vielä koko heinäkuulta. Ja asunnon oltava tyhjänä viimeistään heinäkuun loppuun mennessä).

Tällaisista katoamis-/mahdollisista kuolintapauksista en osaa sanoa mitään.
Ei ole olemassa tyhmiä kysymyksiä, on vain tyhmiä ihmisiä

gou övei, gou övei juu agli hipi, juu smel of narkotiks
hirmulisko
Jack Taylor
Viestit: 18
Liittynyt: To Touko 05, 2016 7:08 pm

Re: Ari Saarilammi, Tallinna 24.11.2017

Viesti Kirjoittaja hirmulisko »

Kuolemantapauksissa vastuu melkein kaikesta siirtyy perikunnalle. Mutta entä jos sellaista ei ole?
Vastaa Viestiin