Onerva Ketolan kellarisurma, Helsinki 1981

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset
hannu hanhi
Axel Foley
Viestit: 2204
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 6:01 pm

Re: "Kumi laulaa, ääni on se työn.."

Viesti Kirjoittaja hannu hanhi »

dazu kirjoitti:
Sorjonen kirjoitti:Poliisi epäili surmaajan olleen ulkopaikkakuntalainen,(työkomennus pääkaupunkiseudulle).
Jaahas, että sellaista epäilyä... Jotenkin minä vain näen kolme samalla pienellä alueella lyhyen ajan sisällä tapahtunutta keskenään hyvin samankaltaista henkirikosta.
Poliisin kommentit siitä, että olisi eri tekijä, koska teoissa on eroavaisuuksia, on paskaa ja pelkkää ammattitaidottomuutta. Kaikilla kolmella teolla on sama tekijä ja tekijä asui samalla alueella, missä teot tapahtuivat.
Ihan pelkästään tilastollisten todennäköisyyksien perusteella Helsingissä on täytynyt olla useita sarjamurhaajia, jotka eivät ole jääneet kiinni. Ihan varmasti joku sarjamurhaaja on operoinut 70-80-luvuilla. Mutta tosiaan näitä kellarisurmia poliisi ei ole halunnut niputtaa. Pelkästään uhriprofiilia ajatellen Susanne Lindholm ja Onerva Ketola ovat niin erilaisia, että eivät sovi saman ihmisen tappamiksi. 70-80-luvut ovat olleet sarjamurhaajien kulta-aikaa, kun tutkinnassa ei ollut DNA:ta eikä ollut valvontakameroita kaikkialla. Suomalaispoliisit oppivat kuituanalyysinkin vasta 90-luvulla (Pia-surmat olivat ensimmäisiä, missä kuduilla oli merkitystä). Uskon, että Ceeli Björkvistillä ja Jalo-Eetu Seppäsellä on pääkaupunkiseudulla enemmän kuin yksi uhri.

Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4658
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Sarjamurhaajan tunnuspiirteet

Viesti Kirjoittaja dazu »

hannu hanhi kirjoitti:Ihan pelkästään tilastollisten todennäköisyyksien perusteella Helsingissä on täytynyt olla useita sarjamurhaajia, jotka eivät ole jääneet kiinni. Ihan varmasti joku sarjamurhaaja on operoinut 70-80-luvuilla. Mutta tosiaan näitä kellarisurmia poliisi ei ole halunnut niputtaa. Pelkästään uhriprofiilia ajatellen Susanne Lindholm ja Onerva Ketola ovat niin erilaisia, että eivät sovi saman ihmisen tappamiksi. 70-80-luvut ovat olleet sarjamurhaajien kulta-aikaa, kun tutkinnassa ei ollut DNA:ta eikä ollut valvontakameroita kaikkialla. Suomalaispoliisit oppivat kuituanalyysinkin vasta 90-luvulla (Pia-surmat olivat ensimmäisiä, missä kuduilla oli merkitystä). Uskon, että Ceeli Björkvistillä ja Jalo-Eetu Seppäsellä on pääkaupunkiseudulla enemmän kuin yksi uhri.
Minun mielestäni Lindholm ja Ketola eivät ole ollenkaan liian erilaisia, ollakseen saman sarjamurhaajan uhreja.

Olen tätä uskomustani sarjamurhaajasta ennenkin perustellut, mutta perustelempa tässä jälleen:
1. Kaikki kolme henkirikosta tapahtuivat kerrostalon kellaritiloissa.
2. Kaikki kolme tapausta tapahtuivat Helsingissä maantieteellisesti suhteellisen rajatulla alueella.
3. Kaikki kolme tapausta tapahtuivat neljän ja puolen vuoden sisällä ja kaksi viimeistä tapausta tapahtuivat vain kuukauden välillä toisistaan.
4. Kaikissa kolmessa tapauksessa uhrina oli nainen.
5. Kahdessa viimeisessä tapauksessa, jotka tapahtuivat vain kuukauden välillä toisistaan, uhrit olivat lähes saman ikäiset.
6. Ensimmäinen ja viimeinen tapaus sattuivat maantieteellisesti vain satojen metrien etäisyydellä toisistaan.
7. Kaikissa kolmessa tapauksessa teko oli seksuaalinen ja siihen liittyi kiinnostusta uhrin sukupuolielimiä kohtaan.
8. Kaikissa kolmessa tapauksessa uhri oli kuristettu.
9. Kaikissa kolmessa tapauksessa uhrin tavarat olivat levällään tekopaikalla.
10. Kaikissa kolmessa tapauksessa uhrilta oli viety, varastettu jotain.
11. Kaikissa kolmessa tapauksessa uhri asui jonkun kanssa, ei yksin.
12. Kaikissa kolmessa tapauksessa uhri oli ollut viettämässä iltaa kodin ulkopuolella ja palannut yksin jalkaisin kotiin joko myöhään illalla, tai yöllä.
13. Kaikissa kolmessa tapauksessa teosta ja tekijästä, tai uhrista on hyvin vähän havaintoja.

Itse näen tässä sarjamurhaajan, jonka modus operandina on ollut ottaa kontaktia yksin yöllä jalkaisin liikkuvaan naiseen, saada nainen päästämään tämä kellaritiloihin ja kellaritiloissa sitten kuristaa tämä nainen.
Tekijä on tämän MO:n pähkäillyt mielessään ja tarkoituksena on ollut sellainen toimintametodi, joka minimoi silminnäkijöiden määrän. Tekijän tarkoituksena on kaiken aikaa ollut uhrin tappaminen kuristamalla. Kuristaminen on ollut se juttu, mistä tämä kaveri on saanut kicksinsä.
Tekijä on ollut varmaankin paikallinen, asunut kerrostalossa ja liikuskellut tuolla alueella säännöllisesti. Uskon, että poikien antamat tuntomerkit 25-30-vuotiaasta miehestä pitävät paikkaansa.
Mies on ollut luultavasti lähellä Lindholmin ikää, Lindholmin surman aikaan, ehkä 23-26-vuotias. Kekkosen ja Ketolan surmien aikaan hän on ollut sitten ehkä 27-30-vuotias.
Mies on ollut pitkään kontaktissa naisten kanssa ennen näiden surmaamista, mikä kertoo siitä, että tekijä ei ollut kovin nuori ja toisaalta siitä, että hänelle on ollut luonnollista olla tuntemattomien naisten kanssa tekemisissä.

Jos tämä mies on syyllistynyt henkirikoksiin näiden kellarisurmien lisäksi, niin noissa teoissa uhri olisi nainen, joka on tapettu kuristamalla ja ruumis olisi jätetty tekopaikalle.
Jalo Seppänen jäi kiinni 1981 kesällä tehdystä henkirikoksesta, jossa nämä tunnusmerkit täsmäsivät.
Eevi Peltosen tapaus vuodelta 1991 täsmää näihin tunnusmerkkeihin, kuten myös se Liisa Mäkikankaan tapaus vuodelta 1995.
Etäisemmin myös Argillanderin ja Poussun tapaukset täsmäävät, mutta tiedossani olevien seikkojen perusteella koen, että Argillanderin ja Poussun surmasi yksi henkilö, joka ei ole kuitenkaan sama, kuin kellarisurmat tehnyt henkilö.

Seppo Tervonen syyllistyi 80-luvulla Helsingissä raiskauksiin ja lievempiin seksuaalirikoksiin, joissa hän seurasi uhreja ravintolasta kotiin ja murtautui sitten naisen asuntoon.
Tervosen teoissa MO oli osittain sama, mutta Tervonen tuskin kuitenkaan näitä kellarisurmia teki, koska hän on aika paljon pehmomman luokan pervo.
Kellarisurmien tekijän uskon olevan kovemman luokan seksuaalirikollinen, kuin mitä Tervonen oli ja on.
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden

Avatar
Dirk Gently
Alibin satunnaislukija
Viestit: 56
Liittynyt: To Joulu 14, 2017 11:07 pm

Re: Onerva Ketolan kellarisurma, Helsinki 1981

Viesti Kirjoittaja Dirk Gently »

Moni kirjoittaja on arvaillut syytä mennä kellariin. Itselleni tulee mieleen erittäin todennäköinen vaihtoehto, jota kukaan ei ole vielä heittänyt.

Meillä täällä "maalla" oli erittäin yleistä vielä 80-luvun alkupuolella, että ihmisillä ei ollut varaa jääkaappeihin asunnoissa. Ruokaa ja olutta säilöttiin kylmissä kellaritiloissa häkkivarastoissa. 60- ja 70-luvullahan kylmähuoneita rakennettiin omakotitaloihinkin todella usein ja jokaisesta tuon ajan kerrostalosta (ja paljon myöhemmistäkin) löytyy kylmähuone, jossa jokaiselle asunnolle on varattu oma lukollinen häkkikomero. Eli ihan tyypillinen ruuan/alkoholin nouto kellaritiloista voisi tulla kysymykseen.

Siihen en osaa ottaa kantaa, onko surma tapahtunut meno- vai tulomatkalla vai jääty ihan vain hengailemaan kellaritiloihin. Ruokaahan ei tekopaikalta kuitenkaan löytynyt.

Kiehtova tapaus kerrassaan.
Sielun pitkä pimeä teehetki.

Batista
Alibin satunnaislukija
Viestit: 52
Liittynyt: Su Heinä 27, 2008 11:12 pm

Re: Onerva Ketolan kellarisurma, Helsinki 1981

Viesti Kirjoittaja Batista »

Mielenkiintoinen teoria. Itse asiassa samalla kellarikäytävällä missä pesutupa sijaitsee, oli kylmäkellaritila. Itselläni on sellainen muistikuva, että siellä säilöttiin pääasiassa hilloja ja juureksia yms. Tilassa oli sellaiset laudasta tehdyt komerot. Olisihan Onervalla "fickaflinda" siellä voinut olla.

poepporoo
Theo Kojak
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Touko 05, 2013 10:22 am

Re: Onerva Ketolan kellarisurma, Helsinki 1981

Viesti Kirjoittaja poepporoo »

^Ruoan haku voisi olla yksi teoria kyllä. Entäpä se noihin aikoihin yleinen nuorison trendi viettää vapaa-aikaa kellaritiloissa(pyörävarastot, pommisuojat, viileätkin kellarit, muutoin autiotalot yms.)? Hengata siellä, kun ei oikein muitakaan sisätiloja ollut saatavilla? Ei ollut nuorisotaloja ja ostareita, kuten nykyään..mietin tätä "kaavaa" ihan muihinkin selvittämättömiin Naiskellarisurmiin. Koko ajan ajatus on ollut itsellä se, että uhri on mennyt yhdessä tekijän kanssa kellariin..mutta entäpä jos uhri on mennytkin yksin kellaritiloihin ja siellä onkin ollut hipihiljaa maleksivia nuoria, vähintään pari tyyppiä? Karleniuksenhan tapauksessa ilmeisesti syylliset olivat juurikin nuoria jätkiä. Sillä kertaa pitivät itsestään meteliä..mutta ainahan kaikki eivät pidä ja tällöin pahaa-aavistamaton uhri on voinut olettaa varastotilojen olevat tyhjät..
How do you hold a moonbeam in your hand?

-The Sound Of Music - Maria (The Nuns)-

Batista
Alibin satunnaislukija
Viestit: 52
Liittynyt: Su Heinä 27, 2008 11:12 pm

Re: Onerva Ketolan kellarisurma, Helsinki 1981

Viesti Kirjoittaja Batista »

Eräa kaverini ( Hän on samaa ikäluokkaa kuin silminnäkijäpojat) kertoi jutelleensa tapauksesta poikien kanssa tapahtuman jälkeen. He (silminnäkijät) olivat arvuutelleet, kertoisivatko he tekijän nimen kaverilleni. Loppujen lopuksi olivat kertoneet. Pohdintaa. Totta kai kysyin kaveriltani peruustellisesti tarkemmin kaikki, koska tämä keissi on minulle erityisen tärkeä. Hän vakuutti, että hänen kertomansa on totta. Kaveri ei vaan muistanut nimeä, koska siitä on kulunut niin kauan aikaa. Miksi kirjoitan tänne? En hae huomiota, mutta toivon että jos joku reagoisi asiaan. P.s. Oman saamani tiedon mukaan poikia kuulusteltiin asiasta vain kerran. (Siskon kertomus).

matamimimmi
Neuvoja-Jack
Viestit: 531
Liittynyt: To Elo 16, 2018 10:32 am
Paikkakunta: Costa del Crime

Re: Onerva Ketolan kellarisurma, Helsinki 1981

Viesti Kirjoittaja matamimimmi »

Batista kirjoitti:Eräa kaverini ( Hän on samaa ikäluokkaa kuin silminnäkijäpojat) kertoi jutelleensa tapauksesta poikien kanssa tapahtuman jälkeen. He (silminnäkijät) olivat arvuutelleet, kertoisivatko he tekijän nimen kaverilleni. Loppujen lopuksi olivat kertoneet. Pohdintaa. Totta kai kysyin kaveriltani peruustellisesti tarkemmin kaikki, koska tämä keissi on minulle erityisen tärkeä. Hän vakuutti, että hänen kertomansa on totta. Kaveri ei vaan muistanut nimeä, koska siitä on kulunut niin kauan aikaa. Miksi kirjoitan tänne? En hae huomiota, mutta toivon että jos joku reagoisi asiaan. P.s. Oman saamani tiedon mukaan poikia kuulusteltiin asiasta vain kerran. (Siskon kertomus).
Murha ei vanhene koskaan,mikseivät nämä pojat jo miehiksi kasvaneet marssi poliisin puheille jakertoisivat nimen jotta tämäkin case saisi kunniallisen lopun ja Onerva lopullisesti haudan lepoon ja sielu pääsisi vapauteen !
Murhainfolainen 8) 8)

Kunto Kalpa
Sofia Karppi
Viestit: 442
Liittynyt: Pe Marras 06, 2015 1:17 pm

Re: Onerva Ketolan kellarisurma, Helsinki 1981

Viesti Kirjoittaja Kunto Kalpa »

Dazu perustelee hyvin sarjamurhaepäilyjä. Voin vielä antaa lisätukea toteamalla, ettei kahden uhrin erilainen olemus kerro yhtään mitään. Jotkut sarjamurhaajat murhaavat kaikenikäisiä sukupuoleen katsomatta.

Aikanaan kun Keinulaudantiellä ja Itä-Pasilassa tapahtuivat nämä teot, niin mielestäni poliisi silloin toppuutteli epäilyjä. Voi vain arvailla, että miksi.

Murhasta Tuli Totta
Poliisikoira Rex
Viestit: 268
Liittynyt: Ke Loka 17, 2018 2:33 am

Re: Onerva Ketolan kellarisurma, Helsinki 1981

Viesti Kirjoittaja Murhasta Tuli Totta »

matamimimmi kirjoitti:
Batista kirjoitti:Eräa kaverini ( Hän on samaa ikäluokkaa kuin silminnäkijäpojat) kertoi jutelleensa tapauksesta poikien kanssa tapahtuman jälkeen. He (silminnäkijät) olivat arvuutelleet, kertoisivatko he tekijän nimen kaverilleni. Loppujen lopuksi olivat kertoneet. Pohdintaa. Totta kai kysyin kaveriltani peruustellisesti tarkemmin kaikki, koska tämä keissi on minulle erityisen tärkeä. Hän vakuutti, että hänen kertomansa on totta. Kaveri ei vaan muistanut nimeä, koska siitä on kulunut niin kauan aikaa. Miksi kirjoitan tänne? En hae huomiota, mutta toivon että jos joku reagoisi asiaan. P.s. Oman saamani tiedon mukaan poikia kuulusteltiin asiasta vain kerran. (Siskon kertomus).
Murha ei vanhene koskaan,mikseivät nämä pojat jo miehiksi kasvaneet marssi poliisin puheille jakertoisivat nimen jotta tämäkin case saisi kunniallisen lopun ja Onerva lopullisesti haudan lepoon ja sielu pääsisi vapauteen !
On äärimmäisen hankalaa yrittää muistaa mitään olennaista vuosikymmenten takaa. Itsellänkin on hataria muistikuvia eräästä edesmenneestä murhsmysteeristä ja on hyvin vaikeaa yrittää muistella saati muistaa mitä silloin oikein tapahtui. Ei todellakaan ole pelkästään siitä kiinni, etteikö ihminen haluaisi jonkin murhan selviävän.

isoäiti
Poliisikoira Rex
Viestit: 250
Liittynyt: Ti Maalis 06, 2018 1:18 pm

Re: Onerva Ketolan kellarisurma, Helsinki 1981

Viesti Kirjoittaja isoäiti »

DAZULLA on hyvät perustelut sarjamurhaaja raiskaajalle. Jotkut ovat pohtineet täällä sitä miten uhri ja tekijä päätyivät kellariin. Itselläni on ollut sellainen ajatus että siksi koska uhri ei asunut yksin niin kyydityksen tai kävellenkin tapahtuneen kotiin saattamisen jälkeen on menty vielä kellariin jatkamaan sitä mihin oli jääty uhria saatellessa. DAZUHAN sen vahvisti että kaikilla uhreilla oli kämppikset. Luottamusta herättävä rauhallinen mukavan tuntuinen mies kun on saattamassa kotiin niin voihan sitä hetkeksi piipahtaa kellariin juttua ynnä muuta jatkamaan. Kotiinhan ei voi mennä koska siellä on joku ja sen tiedonhan tekijä saa saattomatkan aikana kyllä urkittua uhrilta ja muutenkin uhria lämmiteltyä niin että kellarissa olisi ihan kivakin piipahtaa. Tuo kuristaminen on tietysti teko tapana siisti koska ei tule veren vuotoa ja äänettömämpikin kuin joku muu keino. Lisäksi kun oli tarkoitus käyttää uhria seksuaalisesti hyväksi niin onhan se siistimpää kun uhri on kuristettu. Tuo tavaroiden levittely tuntuisi lavastukselta jolla koitetaan saada huomio kääntymään ryöstön tapaiseen ja ei niin hyvä maineiseen henkilöön kuin tekijä taas oli.
Nämä kellarisurmat ovat sikäli mielenkiintoisia koska sillä hepulla jonka kyydissä itse olin oli sukua Helsingissä ja siksi oletan hänen käyneen siellä kyläilemässä ja ehkäpä viipyili pitempäänkin..

NiskaLenkki
Nikke Knakkertton
Viestit: 188
Liittynyt: To Loka 01, 2009 1:50 pm

Re: Onerva Ketolan kellarisurma, Helsinki 1981

Viesti Kirjoittaja NiskaLenkki »

Tositarina vuodelta 1984:

"Liisa" oli päälle 30-vuotias perheellinen nainen. Hän oli viettämässä iltaa (perjantai?) työkavereidensa kanssa. Naisilla oli tapana kerran kuussa kokoontua jonkun kotiin laittamaan ruokaa, saunomaan ja viiniäkin nautittiin. Tällä kertaa naiset olivat "Maijan" kotona Helsinkiläisessä lähiössä. Puolen yön aikoihin Liisa lähti toisen työkaverin kanssa bussilla kohti Helsingin linja-autoasemaa, josta molemmilla naisilla lähti bussi kohti kotia. Naiset asuivat eri puolilla pääkaupunkiseutua ja asemalle päästyä ystävän bussi tuli melko nopeasti, mutta Liisa odotti melkein puoli tuntia omaa bussiaan.

Bussin tultua matka jatkui noin 25 minuutin ajan, kunnes bussi pysähtyi Liisan kotipysäkille. Kyydistä jäi pariskunta, joka käveli ensimmäisenä, sitten Liisa ja hänen perässä mieshenkilö. Liisan edellä kulkeva pariskunta jatkoi matkaansa kohti kerrostalon rappua C, kun Liisa meni lähempänä sijaitsevaan A-rappuun. Heti Liisan päästyä rappuun alkoi rapun oven takaa kuulua jyskytystä. Perässä kävellyt mies nyki ovenkahvaa ja vaati Liisaa päästämään hänet sisälle. Mies vaikutti kiihtyneeltä. Liisa avasi miehelle oven ja kysyi mikä hänellä on hätänä. Mies vaati Liisaa mukaansa avaamaan hänelle oven rappuun C, koska hänen ystävänsä asui siellä. Tässä vaiheessa Liisa tajusi miehen valehtelevan, koska mies olisi ehtinyt mennä edellä kävelleen pariskunnan mukana rappuun sisään.

Tässä vaiheessa Liisan mies oli kuullut väittelyn äänet ja tuli ovelle katsomaan, mistä on kysymys (asuivat ensimmäisessä kerroksessa). Liisan mies kysyi tiukasti mitä tämä hiippari haluaa ja sanoi myös, että Liisa ei ole miehelle ole mitään ovia tulossa aukomaan. He lupasivat kuitenkin, että mies voi tulla heiltä soittamaan ystävälleen, mutta yllättäen kukaan ei vastannut miehen puheluun. Tässä vaiheessa Liisa oli jo vaivihkaa hakenut kättä pitempää selkänsä taakse, koska koki tilanteen uhkaavaksi. Mies kuitenkin poistui ilman vastarintaa.

Suunnilleen viikon kuluttua tapahtuneesta Liisa ja miehensä lukivat raiskauksesta, joka oli tapahtunut noin 3-5 kilometrin päässä. Tekijän tuntomerkit täsmäsivät Liisaa seuranneeseen mieheen. He olivat yhteydessä paikalliseen poliisiin, joka lupasi olla yhteydessä, mikäli raiskaaja saadaan kiinni. Tällöin Liisa ja puolisonsa olisivat myös voineet käydä tunnistamassa henkilöä. Poliisi ei koskaan palannut asiaan.

Miehen tuntomerkit: - tumma laineikas tukka, noin 25-vuotias, lihaksikas ja voimakkaan oloinen, pituus noin 170-175 cm

Liisan mukaan mies muistutti erittäin paljon 80-luvun lopulla tai 90-luvulla vaikuttanutta urheilutoimittajaa. Muistan tämän toimittajan kasvot, mutten nimeä. Saattoi olla Leo. Tumma, viiksekäs mies. Liisalle tuli aina epämiellyttävä olo, kun hän näki tämän toimittajan televisiossa, koska tämä oli niin samannäköinen hiipparin kanssa. Pasilan hepusta tehty luonnos muistuttaa oman muistini mukaan tätä toimittajan ulkonäköä.

Miksi tämä tarina tulee aina mieleeni näiden kellarisurmien yhteydessä. Miehen tuntomerkit sopivat Onervan tapaukseen. Liisa oli varma, että mies ei noussut kesken matkan bussiin, jolla hän lähti linja-autoasemalta, vaan lähti seuraamaan häntä asemalta. Liisa kuvaili olleensa väsynyt viikon töistä, posket punoittivat viinistä ja saunomisesta, hän odotti bussia melko pitkään yksin ja saattoi vaikuttaa "helpolta" uhrilta, vaikka ei ollut kovassa humalassa. C-rapun vieressä oli luiska, jonka päässä oli ovi kellaritiloihin. En tiedä pystyikö mies sen näkemään, todennäköisesti pystyi, mutta aina olen miettinyt mihin tämä mies yritti Liisan houkutella. Kellari on yksi erittäin todennäköinen vaihtoehto.

Still love
Roger Murtaugh
Viestit: 881
Liittynyt: Su Syys 02, 2018 12:00 am

Re: Onerva Ketolan kellarisurma, Helsinki 1981

Viesti Kirjoittaja Still love »

NiskaLenkki, mahdatko tarkoittaa tässä Liisan tapauksessa kohtaamansa miehen samannäköisyydellä urheilutoimittaja Leo Silolahtea?

NiskaLenkki
Nikke Knakkertton
Viestit: 188
Liittynyt: To Loka 01, 2009 1:50 pm

Re: Onerva Ketolan kellarisurma, Helsinki 1981

Viesti Kirjoittaja NiskaLenkki »

Still love kirjoitti:NiskaLenkki, mahdatko tarkoittaa tässä Liisan tapauksessa kohtaamansa miehen samannäköisyydellä urheilutoimittaja Leo Silolahtea?
Kiitos. Juuri häntä tarkoitin. Olen joskus yrittänyt epätoivoisesti selvittää tätä ja nyt selvisi.

Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4658
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Onerva Ketolan kellarisurma, Helsinki 1981

Viesti Kirjoittaja dazu »

Nyt on pakko pyytää L'amourhalta virka-apua, että löytäisitkö jostain uutisen tästä Niska Lenkin mainitsemasta raiskauksesta vuodelta 1984? Siinä on uhri jäänyt eloon ja mediassa on saatettu julkistaa tekijän tuntomerkkejä.

Jos "Liisan" kohtaama mies on ollut "kellarikuristaja", niin otaksuisin, että mies on ollut yli 25-vuotias, esim. 30-vuotias tuolloin 1984...
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden

NiskaLenkki
Nikke Knakkertton
Viestit: 188
Liittynyt: To Loka 01, 2009 1:50 pm

Re: Onerva Ketolan kellarisurma, Helsinki 1981

Viesti Kirjoittaja NiskaLenkki »

dazu kirjoitti:Nyt on pakko pyytää L'amourhalta virka-apua, että löytäisitkö jostain uutisen tästä Niska Lenkin mainitsemasta raiskauksesta vuodelta 1984? Siinä on uhri jäänyt eloon ja mediassa on saatettu julkistaa tekijän tuntomerkkejä.

Jos "Liisan" kohtaama mies on ollut "kellarikuristaja", niin otaksuisin, että mies on ollut yli 25-vuotias, esim. 30-vuotias tuolloin 1984...
On hyvin voinut olla 30-vuotias. "Liisan" arvio oli, että mies oli nuorempi, kuin hän itse. En nyt voi olla 100% varma oliko tapahtuma raiskaus vai raiskauksen yritys, josta uhri pääsi pois. Joka tapauksessa siitä kirjoitettiin lehdessä, koska Liisa ja miehensä olivat molemmat nähneet uutisen tahoillaan töissä ja ajatelleet heti tätä miestä toisistaan tietämättä. Vuodenaikaa en pysty varmuudella sanomaan, ehkä syksy. Tapahtumapaikka ei ole Helsinki vaan lähiö Espoossa.

Vastaa Viestiin