Brother Christmasin raha-asioissa hämäriä piirteitä

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
putsari
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4716
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Re: Brother Christmasin raha-asioissa hämäriä piirteitä

Viesti Kirjoittaja putsari »

1990-luvulla ja ennen someaikaa näitä rahankeräyksiä järjestettiin puhelinmyyntikamppanjoina: myytiin lehtiä jne. joilla tuettiin toimintaa. Yhdistykset antoivat toimeksiannot huijareiden pyörittämille firmoille joissa tehtailtiin talousrikoksia liukuhihnalta, yhdistyksiä ei kiinnostanut niin kauaa kun rahaa tuli. Muistan eräänkin julkisuudessa talousepäselvyyksien kanssa olleen mielenterveyteen liittyvän kamppanjan jonka telemarkkinointia hoiti kaksi talousrikollisuuden liemissä keitettyä veljestä, jotka muuttivat Floridaan lain kouraa ja ulosottomiestä karkuun. Siellä oli ollut tositteessa jossa siirrettiin rahaa mielenterveysjärjestölle "rahaa hulluille". :roll:
Karvasvarvas kirjoitti: Ke Joulu 28, 2022 3:55 pm
Mc Mafia kirjoitti: Ke Joulu 28, 2022 8:43 am Ei, 4 000 000 000 x 0,022 = 88 000 000
Lasket 2,2 % todennäköisyydellä.
disposal
Jane Marple
Viestit: 1014
Liittynyt: Ke Loka 09, 2013 10:51 pm

Re: Brother Christmasin raha-asioissa hämäriä piirteitä

Viesti Kirjoittaja disposal »

Tiinas kirjoitti:
teppo kirjoitti:
Tiinas kirjoitti: Nimenomaan näin. Mutta ei SPR ole myöskään avoin asiassa, kukaan ei tiedä, minne rahat menevät. Ei heilläkään ole nimilistaa tai mitään muuta, mikä kertoisi minne rahat menevät. Kukaan ei vaan uskalla puuttua asiaan kun poliitikot ovat mukana SPR toiminnassa.
Ei edelleenkään liity Koposen asiaan, mutta korjataan nyt edes töksöimmät asiavirheet: Oli SPR:n toiminnasta mitä hyvänsä mieltä, niin ei järjestö varsinaisesti tekoparran taakse piiloudu. SPR julkistaa aika kattavan vuosikertomuksen, josta esim. maksetut palkat käyvät ilmi, puljulla on omat tarkastuslautakuntansa ja tilintarkastajat, järjestöllä on taloussääntö, jossa on määritelty rahastojen käyttö sekä hallinta ja rahastojen varojen pitäminen erillään, on sisäiset tarkastukset ja hallitus, joka ei koostu itsestä, puolisosta ja kaverista.

Jos tämä aihe keskusteluttaa, niin varmaan oma ketju sitten?
On tilintarkastajat jne. Mutta EI listaa lahjoituksista ( kenelle, koska, miksi). Sinä varmaan ne tänne linkität, jos sellaisia on? Kun niitä vaadit BC:kin?
Ettei tämä väite nimilistoista ole peräisin ihan BC:lta hän kun vetosi ettei voi kertoa rahojen saajia anonymiteettiä vaarantamatta, tämä jo yhdessä vaiheessa keskustelussa muuttui väitteeksi että Helsingin Sanomat olisi muka ollut julkaisemassa avunsaajien nimiä. Ei tässä nimiä kaivata,vaan selkeää kirjanpitoa ja selvitystä että miten rahoja on jaettu.
TuskaistaTietoa
Axel Foley
Viestit: 2312
Liittynyt: Ke Touko 20, 2015 9:34 pm

Re: Brother Christmasin raha-asioissa hämäriä piirteitä

Viesti Kirjoittaja TuskaistaTietoa »

Pukista liikkuu kylillä villejä huhuja. Pukki mikä pukki, vaikkei muori vielä ole kiinni saanutkaan. Kannattaa puolison olla varuillaan myös jouluveljen suhteen. Ei omena yleensä kauas tipu.
Avatar
samoilija
Neuvoja-Jack
Viestit: 502
Liittynyt: Pe Huhti 08, 2016 11:06 am

Re: Brother Christmasin raha-asioissa hämäriä piirteitä

Viesti Kirjoittaja samoilija »

disposal kirjoitti: Ettei tämä väite nimilistoista ole peräisin ihan BC:lta hän kun vetosi ettei voi kertoa rahojen saajia anonymiteettiä vaarantamatta, tämä jo yhdessä vaiheessa keskustelussa muuttui väitteeksi että Helsingin Sanomat olisi muka ollut julkaisemassa avunsaajien nimiä. Ei tässä nimiä kaivata,vaan selkeää kirjanpitoa ja selvitystä että miten rahoja on jaettu.
Jotenkin tyypillistä, että puhe kääntyy lillukanvarsiin kun todellinen fokus pitäisi olla jossain ihan muualla. Tässä tapauksessa BC nostelee kunnianloukkaus-syytteitä liukuhihnalta mutta ei vastaa asiallisesti kun kysytään lahjoitettujen varojen käytöstä. Tietty porukka on tehnyt hahmosta oman Robin Hoodinsa ja kaikki pöydälle nostetut ongelmat pistetään niiden piikkiin, jotka ovat vastauksia alunperin lähteneet etsimään. Kun hyväntekeväisyys taho brändätään näin yhden henkilön varaan, hänen persoonastansa tulee julkinen eli hänen yksityinen elämänsä, sanomisensa, tekemisensä ja tekemättä jättämisensä ovat kriittisen tarkastelun kohteena aina. BC ei ilmeisesti ole ymmärtänyt julkisuuden kääntöpuolta hankkiutuessaan nykyiseen asemaansa.
When the goings get weird, the weird turn pro
ViperFace
Martin Riggs
Viestit: 634
Liittynyt: Ma Tammi 20, 2014 1:33 pm

Re: Brother Christmasin raha-asioissa hämäriä piirteitä

Viesti Kirjoittaja ViperFace »

En tiedä onko jo käsitelty tässä ketjussa, mutta itseä jäi mietityttämään nuo kuvakaappaukset facebook-viestinnästä. Niistä käy nimittäin ilmi, että ne on otettu tämän pukkijätkän profiilista, kun viestipohjien värit ovat noin päin kuin ovat. Jollain on siis BC:n facebook-tunnukset ja salasana hallussaan.

Tai sitten kyseessä on tosiaan valeprofiili ja kuvakaappaukset ovat yritys mustamaalata, mutta mustamaalaaja on unohtanut, miten päin viestipohjien värien pitää olla, että se näyttäisi siltä, että vuotaja on viestien vastaanottaja eikä kirjoittaja itse. Tai ehkä on vain luottanut, ettei kukaan kiinnitä asiaan huomiota ja niinhän tuo näyttää pitkälti olevankin.

E: Olihan sitä näköjään käsitelty jopa yhdessä viestissä. Minusta tuo on niin oleellinen seikka, että ei hirveästi kannata sanoa mitään suuntaan tai toiseen, vaikka itsekin lähtökohtaisesti suhtaudun kaikkiin yhden miehen epätavallisiin bisneksiin hyvin varautuen. Ekana tulee näistä mieleen ternimaitokauppiaat yms. vaikka voihan tämä BC olla ihan oikealla asiallakin. Kirjanpidon puuttuminen toki herättää kysymyksiä.
Lady Willows
Poliisikoira Rex
Viestit: 261
Liittynyt: To Huhti 22, 2010 10:27 am

Re: Brother Christmasin raha-asioissa hämäriä piirteitä

Viesti Kirjoittaja Lady Willows »

Kuka on niin läheinen, että tietää toisen salasanat ja pääsee toisen sivustoille ja kuka on niin kostonhimoinen, että vannoo tuhoavansa jonkun.....yleensä petetty nainen, joka on juuri saanut tietää olevansa petetty..... petetyn naisen vihalla ei tunnetusti ole rajoja eikä kohtuutta...
2+2=5, hyvin suurilla kakkosen arvoilla.
Morrissey: "So how can anybody say
They know how I feel
The only one around here who is me
Is me"
Avatar
Kissankello
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1401
Liittynyt: To Loka 23, 2014 8:46 pm

Re: Brother Christmasin raha-asioissa hämäriä piirteitä

Viesti Kirjoittaja Kissankello »

Brother Christmas kommentoi tulevaisuuttaan Facebookissa – ”Nyt on pakko ottaa hetki vähän lepoo”

Julkaistu: 28.2. 4:49

Rahankeruuseen liittyvien epäselvyyksien ja julki tulleiden loukkaavien viestien vuoksi kohun keskelle joutunut hyväntekeväisyyshahmo lupaa jatkossa avoimemmin tietoa toiminnastaan.

Verkossa suurta näkyvyyttä saaneiden hyväntekeväisyystempausten tekijänä tunnettu Brother Christmas eli Ari Koponen joutui toimineen suurennuslasin alle Helsingin Sanomien julkaistua sunnuntaina jutun, jossa hänen harrastamaansa rahankeräykseen kerrottiin liittyvän useita epäselvyyksiä.

Ylläolevalla videolla Brother Christmas Radio Rockin haastattelussa!

Samalla lehti kertoi Koposen käyttäneen yksityisissä verkkokeskusteluissa halventavia nimityksiä esimerkiksi vammaisista ja tummaihoisista. Koponen pyysi kommenttejaan tuoreeltaan anteeksi.

Koponen on myöhemmin sanonut kohun taustalla olevan jonkinlainen tarkoitus vahingoittaa häntä ja hänen toimintaansa. Ilta-Sanomien haastattelussa hän lupasi avata tilinpitoaan mahdollisimman pian.

Myöhään tiistai-iltana julkaisemassaan Facebook-päivityksessä Koponen kiittää seuraajiaan tuesta, jota sanoo saaneensa paljastuksista huolimatta.

– Arvostan todella paljon teidän tukea ja lupaan tehdä kaikkeni, että voidaan jatkaa yhdessä ihmisten auttamista, Koponen kirjoittaa päivityksessään, joka keräsi jo muutamassa tunnissa pari tuhatta tykkäystä.

Kuva

Hän myös lupaa toimintansa olevan jatkossa aiempaa läpinäkyvämpää. Tämä viittaa siihen, ettei Brother Christmas olisi ainakaan luopumassa hyväntekeväisyydestä kohun seurauksena.

– Tämän selvittäminen ottaa nyt aikaa, mut toisaalta se on hyväkin niin jatkossa saatte tietoa vielä avoimemmin, hän lupaa.

Koponen antaa ymmärtää, että vapaaehtoisten avulla toiminta voi jatkua kaiken aikaa. Itse hän sanoo ottavansa muutaman päivän tauon pyörityksen vuoksi.

– Nyt on pakko ottaa hetki vähän lepoo ja viimeistään torstaina sit taas jatketaan. Onneks vapaaehtoiset jeesii avuntarvitsijoita ja vie meidän asioita huomennakin eteenpäin!, hän kirjoittaa.
Brother Christmas
7 tuntia sitten

Iso kiitos kaikille tuesta ja tsempistä! ❤️
Arvostan todella paljon teidän tukea ja lupaan tehdä kaikkeni, että voidaan jatkaa yhdessä ihmisten auttamista.

Tämän selvittäminen ottaa nyt aikaa, mut toisaalta se on hyväkin niin jatkossa saatte tietoa vielä avoimemmin.

Nyt on pakko ottaa hetki vähän lepoo ja viimeistään torstaina sit taas jatketaan.
Onneks vapaaehtoiset jeesii avuntarvitsijoita ja vie meidän asioita huomennakin eteenpäin!
Johannes Kotkavirta
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005585019.html

Vähän vaikee on nyt saada selvää, että myöntääkö, kieltääkö, myöntääkö, kieltääkö, myön...? Sälli ei osaa päättää, ja selitykset loppu jo heti alkumetreillä?
"Before you embark on a journey of revenge, dig two graves."
- Confucius (Chinese philosopher & reformer, 551 BC - 479 BC)
disposal
Jane Marple
Viestit: 1014
Liittynyt: Ke Loka 09, 2013 10:51 pm

Re: Brother Christmasin raha-asioissa hämäriä piirteitä

Viesti Kirjoittaja disposal »

ViperFace kirjoitti:En tiedä onko jo käsitelty tässä ketjussa, mutta itseä jäi mietityttämään nuo kuvakaappaukset facebook-viestinnästä. Niistä käy nimittäin ilmi, että ne on otettu tämän pukkijätkän profiilista, kun viestipohjien värit ovat noin päin kuin ovat. Jollain on siis BC:n facebook-tunnukset ja salasana hallussaan.

Tai sitten kyseessä on tosiaan valeprofiili ja kuvakaappaukset ovat yritys mustamaalata, mutta mustamaalaaja on unohtanut, miten päin viestipohjien värien pitää olla, että se näyttäisi siltä, että vuotaja on viestien vastaanottaja eikä kirjoittaja itse. Tai ehkä on vain luottanut, ettei kukaan kiinnitä asiaan huomiota ja niinhän tuo näyttää pitkälti olevankin.

E: Olihan sitä näköjään käsitelty jopa yhdessä viestissä. Minusta tuo on niin oleellinen seikka, että ei hirveästi kannata sanoa mitään suuntaan tai toiseen, vaikka itsekin lähtökohtaisesti suhtaudun kaikkiin yhden miehen epätavallisiin bisneksiin hyvin varautuen. Ekana tulee näistä mieleen ternimaitokauppiaat yms. vaikka voihan tämä BC olla ihan oikealla asiallakin. Kirjanpidon puuttuminen toki herättää kysymyksiä.
BC pyysi viestejä anteeksi, ei kuulemma muista lähettäneensä niitä ja hänen mukaansa (viestit) ovat asiayhteydestä irrotettuja lauseita, joista ei tule kokonaisuus selväksi. Tämä kaikki yhdessä haastattelussa, jokainen voi itse päättää onko lausunnossa jotain ristiriitaa.

Muutenkin tässä kommentit ja uutisointi melko sekavaa ja ristiriitaista. Brother Christmasin oikaisupyyntö Helsingin Sanomille onkin ilmeisesti vain vastine. Rikosilmoituksia tehty vai harkittu tehtävän?
ktaina
Adrian Monk
Viestit: 2874
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 10:52 am
Paikkakunta: Rannikolla tuulee

Re: Brother Christmasin raha-asioissa hämäriä piirteitä

Viesti Kirjoittaja ktaina »

Musta alkaa tuntua että tuo "Veli" taitaa tietää että lisää on kenties tulossa, siksi pyörittelee ja pyörittelee noita sanomisia eikä oikeen tiedä ittekkään mitä pitäis sanoa.
Lamminsuo
Nikke Knakkertton
Viestit: 164
Liittynyt: Su Elo 21, 2016 12:25 am

Re: Brother Christmasin raha-asioissa hämäriä piirteitä

Viesti Kirjoittaja Lamminsuo »

Veli joulu tonttuineen taitaa nyt pelata aikaa että saavat kortit pöytään. Vähän varmaan pitää luovia jos täytyy aukottomasti menot ja tulot esittää.
Liekkö niissä mitään suuria ongelmia, homma tais nyt alkaa kaatumaan omaan suuruuteen.
Avatar
samoilija
Neuvoja-Jack
Viestit: 502
Liittynyt: Pe Huhti 08, 2016 11:06 am

Re: Brother Christmasin raha-asioissa hämäriä piirteitä

Viesti Kirjoittaja samoilija »

Pakenee takavasemmalle kohun keskiöstä. Ottaako äkkilähdöt maailmalle "lomansa" aikana?

Ihmettelen näin yrittäjä pohjalta yhtä asiaa, eli sitä miksi "tilien avaaminen" BC:n mukaan vie aikaa.

Jos kirjanpito ja tilinpäätökset on kunnossa se vaatii vain yhteenvedon lähettämisen medialle. Ja jokaisella yrityksellä ja yhdistyksellä on velvollisuus pitää kirjanpitoa tuloista ja menoista.

Jos taas milj. euron liikevaihdon omaava yhdistys ei ole pitänyt kirjanpitoa... Voi vain kysyä että miten se on mahdollista ja miksi se on laiminlyöty.
When the goings get weird, the weird turn pro
Destiny
Adrian Monk
Viestit: 2591
Liittynyt: La Huhti 14, 2012 2:11 pm

Re: Brother Christmasin raha-asioissa hämäriä piirteitä

Viesti Kirjoittaja Destiny »

    TuskaistaTietoa kirjoitti:Pukista liikkuu kylillä villejä huhuja. Pukki mikä pukki, vaikkei muori vielä ole kiinni saanutkaan. Kannattaa puolison olla varuillaan myös jouluveljen suhteen. Ei omena yleensä kauas tipu.
    Oletko ihan varma, ettei tiedä :wink: . Onhan sanottu, että mikään ei ole niin kostonhimoinen, kuin petetty ja loukattu nainen. Jo aikaisemmin olen sanonut, että kannattaisiko kysyä vaimolta, miten ne omalta koneelta otetut kuvakaappaukset päätyivät Hesarin toimittajan käsiin. Nykyään on helppo laittaa tietoja eteenpäin. Vihan tai mustasukkaisuuden sokaisemana, ne saattaa lähteä ilman harkintaa ja tunteiden lauhduttua, on jo myöhäistä perua tehtyä.
    Helvetin kosto kiehuu sydämessäni- Yön kuningatar
    loikkari

    Re: Brother Christmasin raha-asioissa hämäriä piirteitä

    Viesti Kirjoittaja loikkari »

    Täällä huudellaan tilipäätöksen ja kirjanpidon perään, kuka meistä tietää millainen tilikausi tällä yhdistyksellä on. Kalentervuosi ehkä joten kovin nopeasti sitä perätään, yleensä ne on tarkastettu=tilinpäätös huhti-toukokuussa jos se loppuu joulukuuhun. Eikös viime vuosi ollut ensimmäinen toimintavuosi?
    ktaina
    Adrian Monk
    Viestit: 2874
    Liittynyt: To Helmi 05, 2015 10:52 am
    Paikkakunta: Rannikolla tuulee

    Re: Brother Christmasin raha-asioissa hämäriä piirteitä

    Viesti Kirjoittaja ktaina »

    loikkari kirjoitti:Täällä huudellaan tilipäätöksen ja kirjanpidon perään, kuka meistä tietää millainen tilikausi tällä yhdistyksellä on. Kalentervuosi ehkä joten kovin nopeasti sitä perätään, yleensä ne on tarkastettu=tilinpäätös huhti-toukokuussa jos se loppuu joulukuuhun. Eikös viime vuosi ollut ensimmäinen toimintavuosi?
    No ei todellakaan ollut viime vuosi ensimmäinen..joulukuu 2015 alkoi toiminta.
    Gurney
    Adrian Monk
    Viestit: 2544
    Liittynyt: Ti Huhti 02, 2013 9:37 am

    Re: Brother Christmasin raha-asioissa hämäriä piirteitä

    Viesti Kirjoittaja Gurney »

    ktaina kirjoitti:
    loikkari kirjoitti:Täällä huudellaan tilipäätöksen ja kirjanpidon perään, kuka meistä tietää millainen tilikausi tällä yhdistyksellä on. Kalentervuosi ehkä joten kovin nopeasti sitä perätään, yleensä ne on tarkastettu=tilinpäätös huhti-toukokuussa jos se loppuu joulukuuhun. Eikös viime vuosi ollut ensimmäinen toimintavuosi?
    No ei todellakaan ollut viime vuosi ensimmäinen..joulukuu 2015 alkoi toiminta.
    No todellakin oli vuosi 2017 ensinmäinen tilikausi


    Yhdistyksen mukaan vuosi 2017 oli Brother Christmas ry:n ensimmäinen varsinainen tilikausi
    Jos tosiasiat näyttävät olevan keskenään ristiriidassa, se tarkoittaa sitä, että joku niistä ei ole tosiasia
    Vastaa Viestiin