Original night stalker

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset
Trina
Harjunpää
Viestit: 338
Liittynyt: Pe Syys 09, 2011 12:45 pm

Re: Original night stalker

Viesti Kirjoittaja Trina »

DNA on melkokova vahviste asialle
- Kasvatan omenoita ja haluan antaa sinullekin yhden. Katso, leikkaan omenan kahtia ja syön itse toisen puolen - näet, että omena ei voi olla myrkytetty!
Avatar
Dortmunder
Hetty Wainthropp
Viestit: 456
Liittynyt: Ma Tammi 25, 2016 12:15 pm
Paikkakunta: New York

Re: Original night stalker

Viesti Kirjoittaja Dortmunder »

Trina kirjoitti:
poikani kirjoitti:Huh huh. Tätä olen odottanut. Tämän merkkitapauksen myötä aionkin lopettaa Murha.infossa asioinnin - vaikka taidan kyllä siirtää eläköitymistä siihen, että saan tuhannen viestin rajan rikottua.

Anteeksi pieni OT.

ONS-rikossarjan ratkeamiseen olen kyllä koko ajan uskonut, vaikkakaan en siihen, että tekijä olisi välttämättä enää elossa.
Älä nyt kuitenkaan. Vielä on selvittämättömiä murhatapauksia.
Zodiac voidaan myös vielä saada tuomiolle, jos on hengissä - samoja ikiä tämän "kolleegansa" kanssa joka nyt saatiin nalkkiin. Zodiacin DNA on myös niiden vanhojen kirjeiden kautta saatu
talteen...elämme jänniä aikoja.

Jotenkin se, että tämä(kin) murhaaja oli entinen poliisi ei minua yllättänyt - päinvastoin.
'JOHN DORTMUNDER, a free man, not even on parole, walked into the O.J. Bar & Grill on Amsterdam Avenue that Friday night.'
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17119
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Original night stalker

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Pahamaineiseksi Kalifornian yövaanijaksi epäillään perheenisää, joka on entinen poliisi - Koteihin tunkeutuneen raiskaajamurhaajan nuorin uhri vain 13-vuotias

Vuosikymmenien mysteeri alkoi ratketa keskiviikkona, kun sarjamurhaajaksi epäilty mies pidätettiin epäiltynä 12 murhasta ja 45 raiskauksesta.

Yksi Yhdysvaltojen rikoshistorian kammottavimmista sarjamurhatapauksista näyttää olevan vuosikymmenten jälkeen ratkeamassa. Poliisi pidätti keskiviikkona 72-vuotiaan Joseph James DeAngelon, jota epäillään kymmenistä murhista ja raiskauksista ympäri Kaliforniaa.

Keskusrikospoliisi FBI:n mukaan "Yövaanijana" tunnettu tappaja surmasi 12 ja raiskasi 45 ihmistä. Uhrit olivat iältään 13-41 -vuotiaita.

Rikokset tapahtuivat kymmenen vuoden aikana 1976-1986.

Pitkään miehen tekoja luultiin kolmen eri tappajan erillisiksi rikossarjoiksi. Vasta vuonna 2001 viranomaiset tulivat dna-tuloksiin nojaten johtopäätökseen, että kaikissa tapauksissa kyse oli samasta epäillystä.

Poliisina rikosten alkaessa

Keskiviikon järkyttävä paljastus oli, että DeAngelo työskenteli poliisina Kaliforniassa vuosina 1973-1979, eli sinä aikana, kun rikokset alkoivat. Potkut ammatistaan mies sai jäätyään kiinni myymälävarkaudesta.
- Erittäin todennäköisesti hän teki näitä rikoksia samaan aikaan kun työskenteli poliisina, sanoi Sacramenton piirikunnan sheriffi Scott Jones tiedotustilaisuudessa keskiviikkona.

DeAngelo oli naimissa koko sinä aikana, kun rikokset tapahtuivat. Perheeseen kuului kolme tytärtä. Mies erosi vaimostaan 1991.

Joseph James DeAngelo, 72, on elänyt Sacramentossa vuosikymmeniä. Samalla alueella hänen epäillään tehneen rikoksensa vuosina 1976-86. (EPA/AOP)
Joseph James DeAngelo, 72, on elänyt Sacramentossa vuosikymmeniä. Samalla alueella hänen epäillään tehneen rikoksensa vuosina 1976-86. (EPA/AOP)
night_stalker.jpg (14.49 KiB) Katsottu 5569 kertaa
Vaikka aikaa oli kulunut vuosikymmeniä, tappajaa etsittiin edelleen aktiivisesti. Viimeksi vuonna 2016 FBI pyysi yleisöltä vihjeitä murhaajasta ja tarjosi pidätykseen johtavista tiedoista 50 000 dollarin palkkion.

DeAngelon jäljille päästiin yli 40 vuotta rikosten alkamisen jälkeen dna-todisteiden avulla. Poliisi ei ole kertonut julkisuuteen, mistä dna oli peräisin ja mistä poliisi sai sen haltuunsa vain muutamia päiviä sitten.

DeAngelo, joka on elänyt osavaltion pääkaupunki Sacramentossa vuosikymmeniä, ei ole missään vaiheessa aiemmin ollut epäiltynä tapauksen yhteydessä.
- Tapauksen äärimmäisyys vaati sitä, että rikokset ratkaistaan. Löysimme neulan heinäsuovasta, ja se oli täällä Sacramentossa, piirikunnansyyttäjä Anne Marie Schubert julisti keskiviikkona.

Tunkeutui sisään ikkunoista

Sattumalta kaksi kuukautta sitten ilmestyi toimittaja Michelle McNamaran kirja, joka herätti uuden kiinnostuksen tapaukseen dokumentoimalla sarjamurhaajan ja tämän uhrien tarinan.

Kirjassa kerrotaan, että tappaja tunkeutui uhriensa koteihin jo etukäteen tutkimaan taloa ja perhekuvia. Hän myös opetteli uhriensa nimet ennen tekonsa toteuttamista.

Yöllä tappaja livahti sisään talojen ikkunoista ja herätti nukkuvat uhrinsa häikäisemällä näitä taskulampulla. Tämän jälkeen hän usein repi uhrinsa jalkeille ja sitoi nämä tuoliin.

Uhrien kertomukset McNamaran kirjassa kertovat äärimmäisestä julmuudesta. Tappaja muun muassa asetteli astioita sidottujen miesuhriensa päälle ja sanoi heille, että jos astiat tippuisivat lattialle, hän tappaisi naisen, jonka hän sitten vei viereiseen huoneeseen ja raiskasi.

Tässä vaiheessa DeAngeloa syytetään kahdesta murhasta, jonka kohteina oli koiraansa ulkoiluttava pariskunta vuonna 1978. Lisää syytteitä tullaan nostamaan yksitellen.[/i]

Iltalehti
26.4.2018 klo 08.30

Washington Post
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Avatar
Tuomion Pasuuna
Jessica Fletcher
Viestit: 3484
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 10:43 am

Re: Original night stalker

Viesti Kirjoittaja Tuomion Pasuuna »

Miksiköhän mies lopetti toimintansa? Yleensähän sarjamurhaajat eivät lopeta ellei ole pakko.
Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Original night stalker

Viesti Kirjoittaja poikani »

Tuomion Pasuuna kirjoitti:Miksiköhän mies lopetti toimintansa? Yleensähän sarjamurhaajat eivät lopeta ellei ole pakko.
On muitakin syitä. Joillakin sarjamurhaajilla on parisuhteen alkaminen vähentänyt murhailua tai lopettanut sen jopa kokonaan.

Tässä ONS:n tapauksessa teot ovat voineet kyllä jatkuakin. Ehkä niitä on tehty aivan muulla alueella, ehkä aivan toisella modus operandilla.
????? ?? ??????.
Jokuroti
Martin Beck
Viestit: 767
Liittynyt: To Huhti 03, 2014 8:01 pm

Re: Original night stalker

Viesti Kirjoittaja Jokuroti »

Tuomion Pasuuna kirjoitti:Miksiköhän mies lopetti toimintansa? Yleensähän sarjamurhaajat eivät lopeta ellei ole pakko.
Aiemmin mainittiin että lapsen syntymä ajoittui juuri tuon tauon alkamiseen.
Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4667
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Original night stalker

Viesti Kirjoittaja dazu »

Uskomaton juttu ja todella hieno juttu. Olen ajatellut, että tämä voisi vielä ratketa, että se ei ole mahdotonta.
Tässä on varmaan käynyt niin, että poliisi on hankkinut epäiltyjen ja vinkattujen henkilöiden DNA:ta ja tämän yhden kohdalla on sitten tullut vastaavuus.
Saapa nähdä, mitä kaikkea tästä äijästä vielä selviääkään.

Jos nämä lehtitiedot nyt pitävät paikkaansa, niin olen aika väärin profiloinut tämän tyypin. Lehtitietojen mukaan tekijä olisi ollut tekojen aikaan naimisissa ja minä olin aivan varma, että tämä ei ole voinut olla parisuhteessa, koska käytti niin paljon aikaa näihin rikoksiinsa.

Uskomatonta on sekin, että tekijä oli tekojen aikaan poliisi.
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden
Avatar
Tuomion Pasuuna
Jessica Fletcher
Viestit: 3484
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 10:43 am

Re: Original night stalker

Viesti Kirjoittaja Tuomion Pasuuna »

Voisi veikata, että mies on ollut melkoinen kotityranni, joka on voinut sanoa vaimolleen, että tälle ei kuulu se, missä hän käy tai mitä tekee. Tätä tukee tuo maininta äkäisyydestä vanhemmalla iällä.
Alida
Sofia Karppi
Viestit: 421
Liittynyt: Su Touko 14, 2017 10:04 am

Re: Original night stalker

Viesti Kirjoittaja Alida »

hannu hanhi kirjoitti:ONS:n on oletettu tulleen ylemmän keskiluokan perheestä. Hänen on ennen raiskauksiaan ja murhiaan täytynyt liikkua noilla ylemmän keskiluokan alueilla herättämättä kenenkään huomiota. Toisaalta raiskaukset ja murhat osoittavat voimakasta vihaa juuri ylempää keskiluokkaa kohtaan. Tämän taas on spekuloitu liittyvän siihen, että ONS on ollut kotitausta ja älykkyys huomioiden koulussa alisuorittaja.
Tässä ei ole vielä kaikki faktat tiedossa, mutta ei ole mitään, mikä puhuisi sen puolesta, että surmaaja olisi alisuorittaja tai kadehtisi tai vihaisi keskiluokkaa. Hänen kuvaillaan asuvan hienon asuinalueensa ”siisteimmässä” talossa. Hän on vain valinnut uhrit omasta viiteryhmästään, kuten sarjamurhaajat yleensä tekevät.
Avatar
Tuomion Pasuuna
Jessica Fletcher
Viestit: 3484
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 10:43 am

Re: Original night stalker

Viesti Kirjoittaja Tuomion Pasuuna »

Minä en kyllä ole koskaan ymmärtänyt tuota ajatusta, että tekijän olisi pakko olla ylempää keskiluokkaa, jotta hän ei pistäisi silmään ylemmän keskiluokan asuinalueella. Jos nyt poliisi tai vaikka putkimies pistää kauluspaidan päälle farkkujen kanssa ja käyttää autonsa pesussa, niin ei se mitenkään paista silmään edes selkeästi rikkaiden asuinalueella kulkiessaan, ylemmästä keskiluokasta puhumattakaan.

Lähinnähän tuo sulkee pois jotkut kodittomat pultsarit ja vastaavat.
Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4667
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Original night stalker

Viesti Kirjoittaja dazu »

Tämän hetkisillä tiedoilla tämä juttu on aikamoinen pommi. Original night stalker, eli Joseph James DeAngelo toimi poliisina ja hänen tehtävänään oli tutkia ja ehkäistä murtovarkauksia. Samoilla alueilla, joilla hänen piti poliisina selvittää murtoja, hän itse teki satoja asuntomurtoja, joiden yhteydessä raiskasi kymmeniä ja murhasi useita ihmisiä.
DeAngelo oli valmistunut poliisiksi huippuarvosanoin ja hänellä oli yliopistotutkinto oikeustieteestä.
Hän oli ottanut osaa Vietnamin sotaan laivastossa.

DeAngelo oli siis naimisissa ja aikaisemmin hän oli ollut kihloissa. Tekojen yhteydessä mies oli hokenut tämän ensimmäisen kihlattunsa nimeä.
Vaimo taas on asianajaja, jolla on oma lakifirma. Monilla tämän rikollisen uhreista oli yhteyksiä oikeuslaitokseen, tai armeijaan. Joko he itse toimivat oikeuslaitoksessa, tai armeijassa, tai joku heidän läheisensä toimi.

Kun moni on miettinyt paljon sitä, että mihin liittyi tuo, että mies näytti vaihtavan paikkaa aina välillä, niin vastaus tähän paikan vaihtamiseen näyttäisi olevan ollut niinkin silmien alla, että poliisina toimiessaan miestä siirrettiin aina välillä toiseen poliisilaitokseen duuniin. Teot tapahtuivat niillä alueilla, missä mies kulloinkin toimi poliisina.
Kun John Kelly puhui siitä, että mies sulautuu ympäristöönsä täydellisesti ja sitten tulee ulos pimeydestä tekemään tekonsa, niin tuskin hänkään osasi ajatella, kuinka tämä tekijä sulautui yhteiskuntaan ja kusetti koko yhteiskuntaa.

Tietyllä tavalla tässä näkyy tämä monien psykopaattien ja sosiopaattien kohdalla niin nähty ja tuttu piirre, että nämä sulautuvat yhteiskuntaan ja luovat itselleen suojavärin ja sieltä suojavärin takaa he tekevät kamalia aioita ilman, että kukaan osaa epäillä heitä. Monet pedofiilit ovat olleet ammattinsa puolesta tekemisissä lasten kanssa... On ollut sairaanhoitoalalla toimivia sarjamurhaajia... Eikä tässä nyt ole kyse vain näistä lieveilmiöistä, vaan todellisuudessa iso prosentti tiettyjen auttavien ammattikuntien edustajista on tällaisia ihmisiä. Suomessa on ollut pitkään nähtävissä ilmiö, että lääkärit määräävät masennuslääkkeitä vaivaan, kuin vaivaan... vanhuksille määrätään turhaan verenpainelääkkeitä ja oma yhteisö suojelee ja suojavärin vuoksi uhreja syyllistetään.
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden
cyklon
Theo Kojak
Viestit: 1127
Liittynyt: Ti Heinä 07, 2009 9:41 am

Re: Original night stalker

Viesti Kirjoittaja cyklon »

http://criminology.libsyn.com/

Erittäin hyvä ja kaikenkattava podcast golden state killer/east area rapist/original night stalker.
Kausi on vielä vähän kesken, mutta bonus episodi tuli eilen, jossa on hyvää tietoa kiinniotosta ym.
Toinen host, Mike Morford, oli eilen mukana generation why podcastin bonus episodissa. Morfin sukulainen oli yksi uhreista.

Ensimmäinen tuotantokausi koskee zodiac killer. 12 mielenkiintoista jaksoa.
cyklon
Theo Kojak
Viestit: 1127
Liittynyt: Ti Heinä 07, 2009 9:41 am

Re: Original night stalker

Viesti Kirjoittaja cyklon »

https://unresolved.me/stories/

Unresolved podcastin bonus episodi kertoo pikkupilin taustoja ym.
originalnightstalker
Martin Riggs
Viestit: 645
Liittynyt: Ke Huhti 25, 2018 7:10 pm

Re: Original night stalker

Viesti Kirjoittaja originalnightstalker »

Onko täst kuulunu mitään että miten alkovat epäilee tätä deangeloo?
Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4667
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Original night stalker

Viesti Kirjoittaja dazu »

^Sen verran on kuulunut, että ensin puhuttiin vihjeestä, että joku olis antanut vihjeen ja sitten poliisi kävi kaivamassa roskalaatikosta DNA:n, mutta nyt on ollut juttua, että poliisit olis vertailleet jossain sukututkimustietokannassa olleet DNA:t tekijän DNA:n kanssa ja olisivat sitäkautta löytäneet tekijän sukulaisia ja lopulta päätelleet, että Joseph James voisi olla se tekijä ja sitten kaivaneet roskista.
Tuomion Pasuuna kirjoitti:Voisi veikata, että mies on ollut melkoinen kotityranni, joka on voinut sanoa vaimolleen, että tälle ei kuulu se, missä hän käy tai mitä tekee. Tätä tukee tuo maininta äkäisyydestä vanhemmalla iällä.
Nyt esiin pulpahtaneiden tietojen perusteella tämä vaimokin olisi pahemman luokan psykopaatti.
Melkoinen perhe, kun isä on sarjamurhaajapsykopaatti ja äiti menestynyt valkokauluspsykopaatti ja lapsista vanhin on lääketieteen tohtori ja keskimmäinen väittelee tohtoriksi pikapuoliin.

Mulla on sellainen tunne, että tämä homma ei tule jäämään tähän, vaan tässä tulee paljastumaan, että tämä heppu on tehnyt enemmänkin, kuin nämä 13 tunnettua murhaa.
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden
Vastaa Viestiin