Oulunsalo 2018: Nainen sytytti tulipalon - mies kuoli

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
NancyDrew
Christopher Lorenzo
Viestit: 1578
Liittynyt: Ti Elo 10, 2010 8:02 am

Oulunsalo 2018: Nainen sytytti tulipalon - mies kuoli

Viesti Kirjoittaja NancyDrew »

Kaleva

Kuva

Oulunsalon paritalon paloa epäillään tahallaan sytytetyksi – tapausta tutkitaan tappona, yksi henkilö vangittu

Oulun Oulunsalossa tiistaina riehunutta paritalon tulipaloa epäillään tahallaan sytytetyksi.

Palossa menehtyi yksi ihminen. Poliisi tutkii tapausta tappona.

Rikoskomisario Jan Sormunen kertoo Kalevalle, että tapaukseen liittyen on perjantaina vangittu yksi henkilö. Vangitun naisen lisäksi muita epäiltyjä ei ole.

Tapauksen tutkinta etenee teknisellä tutkinnalla ja kuulusteluilla.

Tiistai-iltana syttynyt paritalo tuhoutui palossa täysin. Rakennus oli ilmiliekeissä pelastuslaitoksen saapuessa paikalla.

Palokunta löysi sisätiloista menehtyneenä aikuisen miehen. Poliisi kertoi, että mies oli talon asukas.
Mustasukkaisuusdraamaa?

Otsikko vaihdettu tapauksen saatua oikeuden tuomion
-NILS-

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17026
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Oulunsalon paritalon tulipaloa tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Ensimmäinen uutinen - vain kuolonuhri, ei epäiltyä:

Mies kuoli paritalon tuhonneessa rajussa palossa Oulunsalon Varjakassa

Oulunsalon Varjakassa sijaitseva paritalon illalla syttyneessä rajussa palossa on kuollut yksi ihminen, poliisi kertoi tiistaina keskiyöllä.

Palokunta löysi sisätiloista menehtyneenä pahoja palovammoja saaneen aikuisen miehen. Poliisi kertoi keskiviikkona, että mies on talon asukas. Poliisi jatkaa tapahtumien tutkintaa.

Paritalo tuhoutui palossa täysin ja rakennus on purkukunnossa.

Pelastuslaitos jatkoi talon jälkiraivausta ja vartiointia läpi keskiviikkoyön. Viimeiset pelastusyksiköt poistuivat paikalta aamukuuden jälkeen.

Päivystävä palomestari Mikko Heikkilä Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselta kertoi pian palon alettua, että talon molemmat puolet olivat kauttaaltaan tulessa. Hälytys palosta tehtiin kello 20.24.

Heikkilä kertoi tiistaina 21.40 aikaan että palo oli sammutettu ja jäljellä oli jälkiraivaus. Palonsyyn tutkinta alkaa Heikkilän mukaan keskiviikkona.
– Näky on lohduton, tiiliverhoiltu paritalo on tuhoutunut kokonaan. Rakennuksen peltikatto on osin romahtanut, kertoi 21.20 aikaan paikalla käynyt Kalevan toimittaja Antti Ervasti.

Poliisi esti sammutuksen aikana autoliikenteen palopaikan välittömään läheisyyteen.

Rakennuksen katto romahti osittain. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Rakennuksen katto romahti osittain. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Paritalo_Varjakka.jpg (60.73 KiB) Katsottu 15429 kertaa
Paritalo_Varjakka.jpg
Palosta nousi sammutuksen aikana vaalea savupatsas, joka näkyi kauas.

Palohälytys luokiteltiin suureksi rakennuspaloksi. Paikalle Porkontielle lähetettiin toistakymmentä yksikköä.

Palomestari Heikkilän mukaan tuli ei ollut sammutustöiden alettua vaarassa levitä enää muualle. Savua levisi lähiympäristöön, mutta Heikkilän mukaan lähistön asukkaiden evakuointiin ei ollut tarvetta.[/i]

Kaleva
22.5.2018 21:04 | PÄIVITETTY 23.5.2018 12:33

Tuorein uutinen:

53-vuotiasta naista epäillään tuhopoltosta ja taposta Oulunsalossa – puoliso kuoli liekkeihin

Oulunsalossa tiistai-iltana palaneen paritalon sytyttämisestä epäilty nainen vangittiin tänään Oulun käräjäoikeudessa todennäköisin syin epäiltynä taposta ja tuhotyöstä.
Paritalo paloi kokonaan ja toisesta asunnosta löytyi miehen ruumis.

Poliisin mukaan 53-vuotias nainen otettiin kiinni palopaikalta tiistai-iltana. Hän asui paritalossa ja toisesta asunnosta löytynyt kuollut mies oli hänen puolisonsa.

Epäilty nainen saapui vangitsemisistuntoon poliisin ja avustajansa kanssa. Hän yritti kieltää kuvaamisen valmisteluhuoneessa. Kun oikeuden puheenjohtaja antoi kuvausluvan, nainen peitti kasvonsa aikakauslehdellä.

Porkontiellä Varjakan alueella sijaitseva paritalo tuhoutui tulipalossa täysin. Rakennus oli jo ilmiliekeissä pelastuslaitoksen ja poliisin saapuessa paikalle. Palokunta löysi sisätiloista menehtyneenä pahoja palovammoja saaneen aikuisen miehen.

Tutkintaa johtava rikoskomisario Jan Sormunen Oulun poliisista sanoo, että epäillyn naisen jäljille päästiin palopaikan tutkimusten ja esitukinnassa esiin tulleiden seikkojen kautta.
– Rajun palon syttymissyytä ja teon motiiveja selvitellään vielä. Palossa surmansa saanut mies oli epäillyn puoliso ja he asuivat paritalon toisessa asunnossa, Sormunen kertoo.


IltaSanomat
25.5. 16:53

Taposta epäiltynä. Äkillisestä mielenjohteesta surmannut riidan päätteeksi ja jälkien hävittämiseksi talo tuleen. Epäilen mielenterveysongelmia. Syrjäytymisellä ei ole tämän jutun kanssa mitään tekemistä, ellei sitten toinen puolisoista ole ollut aikeissa syrjäyttää toista parisuhteesta.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

J.Maybrick
Axel Foley
Viestit: 2438
Liittynyt: Ma Tammi 21, 2013 1:09 pm

Re: Oulunsalon paritalon tulipaloa tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja J.Maybrick »

Kovaa alkoholinkäyttöä jo vuosien ajan, ja perheväkivaltaa. Tämä on fakta eikä kuulopuhetta. Muitakin mahdollisia tapon tekijöitä voisi sommitella, mutta poliisi tehköön työnsä. Toivottavasti syyttömät läheiset saavat olla rauhassa.
Mikä piilee lumessa, tulee julki suvessa, ja sama toisella kotimaisella Vad som göms i snö kommer upp i tö

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Oulunsalon paritalon tulipaloa tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Mahtoiko nainen tietää tai varmistaa, että paritalo toinen asunto oli tyhjä? Omistiko pariskunta myös sen vai joutuuko nainen yrittämään sen korvaamista toiselle omistajalle?
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.

originalnightstalker
Martin Riggs
Viestit: 645
Liittynyt: Ke Huhti 25, 2018 7:10 pm

Re: Oulunsalon paritalon tulipaloa tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja originalnightstalker »

Voisko joku selittää mulle että miten vitussa tapat jonku sytyttämällä talon tuleen, kyllähän siinä kerkee tajuta mitä o tekemässä, että eikös toi ois murha

Muppe
Rico Tubbs
Viestit: 1230
Liittynyt: Ma Elo 24, 2015 9:35 pm

Re: Oulunsalon paritalon tulipaloa tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Muppe »

J.Maybrick kirjoitti:Kovaa alkoholinkäyttöä jo vuosien ajan, ja perheväkivaltaa. Tämä on fakta eikä kuulopuhetta. Muitakin mahdollisia tapon tekijöitä voisi sommitella, mutta poliisi tehköön työnsä. Toivottavasti syyttömät läheiset saavat olla rauhassa.

Semmonen se Karma on,sinäki ole täällä penkonut muiden juttuja ja rikoksiin osallisia 2000 viestin edestä,mikä ei ihan vähän ole vaan ihan helvetisti ja nyt ilmeisesti joku tuttu tappaja/murhaaja täällä tongittavana niin alat huutamaan että toivottavasti läheiset saa olla rauhassa...Miksi et ole muiden rikollisten läheisiä jättänyt itse rauhaan täällä?
Lopetti tietojen kirjoittelun kokonaan foorumille 13.3.2019.
Jäseninä suuri määrä idiootteja joilla ei ole foorumille mitään järkevää kirjoitettavaa tai tietoa asioista vaan ovat paikalla vain todistamassa ja vannomassa omaa tyhmyyttään.

J.Maybrick
Axel Foley
Viestit: 2438
Liittynyt: Ma Tammi 21, 2013 1:09 pm

Re: Oulunsalon paritalon tulipaloa tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja J.Maybrick »

^Muuten olet aivan oikeassa, mutta minulle on kertynyt viestihistoriaa ehkä noin 4000 viestin verran. Nimittäin profiilini katosi yhdessä vaiheessa ja jouduin pyytämään sen palautusta ylläpidolta, jolloin viestilasku alkoi alusta 8)
Mahdollinen tappaja ei ole minulle tuttu, ei uhrikaan. Kumpaakaan en ole koskaan nähnyt. Jotkut tapaukset ovat kiintoisempia kuin toiset, kaikkiin ei jaksa kommentoida.
Mikä piilee lumessa, tulee julki suvessa, ja sama toisella kotimaisella Vad som göms i snö kommer upp i tö

Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6651
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Oulunsalon paritalon tulipaloa tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Kaleva kirjoitti:https://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/syyt ... aa/805818/

Syyttäjä vaatii vähintään 12 vuoden vankeutta naiselle Oulussa tapahtuneesta tulipalosta, jossa menehtyi mies – nainen kiistää

OULU 24.9.2018 9:39 | PÄIVITETTY 24.9.2018 10:19

Oulun käräjäoikeudessa luettiin maanantaina syytteet liittyen Oulussa toukokuussa tapahtuneeseen tulipaloon. Oulunsalon Varjakassa sattuneessa palossa menehtyi yksi henkilö.

Syyttäjä vaatii vuonna 1964 syntyneelle naiselle vähintään 12 vuoden vankeusrangaistusta. Syyttäjän mukaan nainen sytytti talon palamaan ja näin tappoi miehensä. Tapon lisäksi nainen on syytteessä tuhotyöstä.

Nainen kiisti oikeudenkäynnin aluksi syytteet. Hänen puolustuksensa mukaan tulipalon syttymissyy on epäselvä.

Syyttäjän mukaan nainen on tuntemattomaksi jääneellä tavalla sytyttänyt palon talon sisällä, rakennuksen etuosassa, missä on sijannut alue, josta pääsee asunnosta ulos.

Haastehakemuksen mukaan nainen on poistunut talosta palon sytytettyään. Miehen hän on jättänyt palavaan taloon.

Talo tuhoutui tulipalossa korjauskelvottomaksi.

Paritalorakennuksen toisessa päädyssä olleessa asunnossa ei ollut palon syttyessä asukkaita paikalla. Asunnossa ollut irtain omaisuus tuhoutui.

Tulipalo sattui 22. toukokuuta. Poliisi otti naisen kiinni myöhään samana iltana. Nainen vangittiin, ja hän on ollut siitä lähtien vailla vapauttaan.

NancyDrew
Christopher Lorenzo
Viestit: 1578
Liittynyt: Ti Elo 10, 2010 8:02 am

Re: Oulunsalon paritalon tulipaloa tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja NancyDrew »

Ilta-Sanomat

Kuva

Alkoholinhuuruinen yhteiselämä päättyi tulipaloon ja kuolemaan – Epäilty toisteli pihalla: ”Kohta räjähtää tai pamahtaa!”

Sytyttikö tuhotyöstä ja taposta epäilty nainen Varjakan tulipalon tahallaan vai oliko se vain viinanhuuruinen vahinko? Tätä selvitellään Oulun käräjäoikeudessa tänään.

Oulunsalossa viime toukokuussa tulipalossa tuhoutuneen paritalon syttymissyy on epäselvä. Tuhotyöstä ja taposta syytettynä oleva talon omistaja kiistää sytyttäneensä paloa, jossa hänen puolisonsa kuoli.

Oulun käräjäoikeus keskittyi maanantaina tarkastelemaan tulipalosta otettuja kuvia ja teknisen tutkinnan tuloksia sekä kuulemaan asianomistajia. Taposta ja tuhotyöstä epäilty viisikymppinen nainen saapui istuntoon vakavana. Tapahtumien läpikäynnin aikana hän pyyhki useaan otteeseen silmiään.

Syytetyn asianajaja Pasi Hagman kertasi tapahtumapäivän kulkua. Hänen mukaansa pariskunnan elämä on ollut jo viime vuosina alkoholin värittämää. Pitkään avioliittoon on kuulunut riitoja, talousvaikeuksia ja uskottomuutta.

– Tapahtumapäivä pariskunnalla kului tupakoiden, kiljua juoden ja televisiota katsellen. Jossain vaiheessa syytetty nukahti television ääreen. Hän heräsi jonkinlaiseen pamahdukseen ja näki puolisonsa tulisoihtuna keittiössä, Hagman selvitti.

Puolison ruumis löytyi kuitenkin talon makuuhuoneesta. Syytetty nainen pääsi ulos talosta, vaikka hänen verestään mitattiin vielä tapahtumien jälkeen 2,7 promillen alkoholipitoisuus. Hän toisteli ulkona sanoja: ”Kohta räjähtää tai pamahtaa!”

Hagmanin mukaan syytetyllä ei ole ollut motiivia sytyttää tulipaloa. Omakotitalo paloi kokonaan eikä siitä ole saatavissa vakuutusrahoja. Puolison tappamistakaan hän ei ole suunnitellut, siitä ei ole löytynyt vihjeitä sähköpostista eikä puhelimesta.

Puolustuksen mukaan tulipalo on voinut syttyä herkästi syttyvän materiaalin päälle pudonneesta tupakasta. Kumpi tahansa voimakkaassa humalatilassa olleesta puolisoista on voinut aiheuttaa palon.

Talosta ei ole löytynyt tutkinnassa palaviin nesteisiin liittyviä jäämiä. Yhdestä paikasta löytyi etanolia, jota on myös alkoholissa.

Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6651
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Oulunsalon paritalon tulipaloa tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Kaleva kirjoitti:https://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/nais ... sa/807178/

Naiselle 10 vuotta taposta ja tuhotyöstä – sytytti Oulunsalossa tulipalon, jossa kuoli hänen aviomiehensä

OULU 8.10.2018

Oulun käräjäoikeus pitää Oulunsalossa viime toukokuussa sattunutta tulipaloa tuhopolttona.

Käräjäoikeus katsoo, että vuonna 1964 syntynyt nainen sytytti tahallaan tulipalon, jossa kuoli hänen aviomiehensä. Oikeuden mukaan nainen jätti tietoisesti sytyttämänsä talon sisälle vahvasti päihtyneen miehensä ja käytännössä sulki tulipalolla tämän kulkureitin.

Tuomioistuimen mielestä on pääteltävissä, että nainen on menettelyllään tarkoittanut surmata puolisonsa. Hän hankki apua vasta kun palo lähestyi niin sanottua täyden palamisen vaihetta. Oikeus pitää todennäköisenä, että mies oli jo tuossa vaiheessa kuolleena talon sisällä tai hänen mahdollisuutensa selviytyä palosta olivat pienet.

Tulipalon kohteena olleessa talossa oli erillinen huoneisto, joka oli vuokrattu ulkopuoliselle henkilölle. Käräjäoikeuden mielestä naisen on tulipalon sytyttäessään täytynyt varautua myös siihen, että palosta voi olla vaaraa myös vuokralaiselle ja mahdollisille muille asunnossa oleskeleville henkilöille.

–  On vain sattumaa, että hän (vuokralainen) tai kukaan muukaan ei ole tulipalon hetkellä ollut asunnossa, oikeus toteaa. Rakennus paloi kokonaisuudessaan korjauskelvottomaksi.

Käräjäoikeuden mukaan nainen syyllistyi teollaan sekä tappoon että tuhotyöhön. Hänelle on langetettu kymmenen vuoden ehdoton vankeusrangaistus.

Taustalla riitoja, alkoholia ja uskottomuutta

Käräjäoikeuden tuomiossa todetaan, että tuomittu oli elänyt pitkään riitaisassa ja fyysistäkin väkivaltaa sisältäneessä avioliitossa tulipalossa kuollen miehen kanssa. Naisella oli avioliiton aikana ollut myös muita suhteita. Pariskunnan elämään kuului vuosien ajan voimakasta alkoholin käyttöä.

Oikeus katsoo, että nämä seikat muodostavat naiselle syyn ja vaikuttimen toimia kuten hän toimi. Oikeus pitää mahdollisena myös sitä vaihtoehtoa, että nainen olisi päättänyt ryhtyä sytyttämään tulipalon päihtymyksen hetkellä valliinneesta hetken mielijohteesta.

– Rikosoikeudessa vallitsevan periaatteen mukaisesti päihtymystila ei kuitenkaan poista hänen tekonsa tahallisuutta, oikeus perustelee ratkaisuaan.

Nainen joutuu maksamaan vuokralaiselle noin 12 000 euroa korvausta tuhoutuneesta irtaimistosta sekä noin 2000 euroa tämän oikeudenkäyntikuluja. Naisen omat, noin 7000 euron oikeudenkäyntikulut maksetaan valtion varoista.
Kalevan uutisesta on jostain syystä "unohtunut" tuomitun nimi, mutta ainakin Maikkari kertoo sen: Hilkka Annikki Alanko.

NancyDrew
Christopher Lorenzo
Viestit: 1578
Liittynyt: Ti Elo 10, 2010 8:02 am

Re: Oulunsalo 2018: Nainen sytytti tulipalon - mies kuoli

Viesti Kirjoittaja NancyDrew »

Porkontien tontti odottaisi nyt uusia rakentajia ja asukkaita. :roll:

sine qua non

Re: Oulunsalo 2018: Nainen sytytti tulipalon - mies kuoli

Viesti Kirjoittaja sine qua non »

Käräjien tuomio sai siunauksen hovissa. Hilkka Annikki haki vielä KKO:sta valituslupaa, jota ei saanut.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/nai ... #gs.8du5go
Nainen tappoi miehensä polttamalla talon – korkein oikeus ei myöntänyt valituslupaa

Korkein oikeus (KKO) ei myöntänyt valituslupaa 54-vuotiaalle naiselle, joka aiempien tuomioiden mukaan tappoi miehensä polttamalla omakotitalon. Taustalla oli riitaisa avioliitto.

Rovaniemen hovioikeus oli käräjäoikeuden tavoin tuominnut naisen kymmenen vuoden vankeuteen taposta ja tuhotyöstä.

Tuomittu Hilkka Annikki Alanko poltti pariskunnan talon viime vuoden keväällä Oulussa. Käräjäoikeuden mukaan nainen jätti päihtyneen puolisonsa tietoisesti sisälle taloon ja sytytti palon siten, että puoliso ei päässyt ulos. Oikeuden mukaan ei ollut mahdollista, että joku muu olisi sytyttänyt palon. Myöskään luonnollista syttymissyytä ei löytynyt.

Hovioikeus totesi, että naisen kertomus muuttui esitutkinnan aikana ja jossain määrin vielä hovioikeudessakin. Lisäksi kertomuksen yksityiskohdat vähenivät asiaa selvitettäessä olennaisesti.

Vaikka kuinka rankka olisi ollut Hilkan ja hänen puolisonsa yhteiselo, niin melko lyhyellä tuomiolla nainen (jälleen kerran) pääsi, kun tuo kymmenen vuotta vankeutta on kuitenkin yhteisrangaistus taposta ja tuhotyöstä. Murhatuomion hakeminenkaan ei olisi tapahtumien kuvauksen perusteella ollut liioiteltua, ja jos tappaja olisi ollut mies, sitä epäilemättä olisi haettukin.

Avatar
Jazzermasser
Rico Tubbs
Viestit: 1276
Liittynyt: Ti Heinä 06, 2021 8:10 am

Re: Oulunsalo 2018: Nainen sytytti tulipalon - mies kuoli

Viesti Kirjoittaja Jazzermasser »

Vielä on Hilkalla jokunen vuosi koevapauteen olemista ja hän on kestilässä tällä hetkellä avovankilassa
Kuuleman mukaan suorittanut mm atk ajokortin ja tehnyt piha hommia kesäisin sekä ollut muissa huolto tehtävissä vankilassa..
Löytyy facebookista edelleen..

Oikeus ennen kaikkea
Sherlock Holmes
Viestit: 7185
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Re: Oulunsalo 2018: Nainen sytytti tulipalon - mies kuoli

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Alibi 11/2018
Hilkka Alanko.png
Hilkka Alanko.png (84.84 KiB) Katsottu 595 kertaa

Vastaa Viestiin