Isä puukotti 3v lapsensa kuoliaaksi Porvoossa 13.11.2017

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
JackSparrow
Hetty Wainthropp
Viestit: 478
Liittynyt: Ma Tammi 23, 2012 11:47 am
Paikkakunta: Pori

Re: Isä puukotti 3v lapsensa kuoliaaksi Porvoossa 13.11.2017

Viesti Kirjoittaja JackSparrow »

Iltalehdestä:

"Järkyttävät kertomukset jatkuvat leikkipuistosurman käräjillä - poliisilta kaunis ele puukotetun lapsen äidille

Leikkipuistoon saapunut poliisi rohkaisi todistajalausuntonsa jälkeen uhrin äitiä hiljaisella eleellä.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus päättää tänään Porvoon marraskuisen murhajutun pääkäsittelyn.
Hälytyksen saanut poliisi kertoi, miten syytetty hakkasi lasta veitsellä.
Poliisi hymyili äidille myötätuntoisesti, kun hänen kuulemisensa oli loppunut.


Porvoon leikkipuistomurhan oikeudenkäynti on loppusuoralla. Viimeisenä käsittelypäivänä Itä-Uudenmaan käräjäoikeus kuulee vielä todistajia ja osapuolten loppulausunnot.

Marraskuussa kuolleen kolmevuotiaan isää, 38-vuotiasta karibianranskalaista, syytetään murhasta. Mies kiistää syytteen, mutta tunnustaa syyllistyneensä tappoon.

Torstaina saliin saapui todistamaan toinen poliiseista, jotka saivat hälytyksen surmapaikalle. Nainen ajoi partioautoa ja huomasi väkivallan ensimmäisenä.

- Saimme tehtävän, jonka mukaan isä on hakemassa lasta ilmoittajalta, ja kyseessä voisi olla huoltajuuskiista. Lähdimme partiokaverin kanssa suoraan kohti tehtävää, ja kiireellisyys muuttui A-luokkaan, poliisi kertoi.

Kuski ajoi Lyseon puiston reunaan. Puistoon ei päässyt suoraan autolla, koska kiviportaat tukkivat tien.

Äiti huitoi käsillään.

- Katsoin vasemmalle ja näin, että mies lyö lasta. Huusin partiokaverille, että mies lyö lasta. Auto jäi siihen.

Surmaaja piteli lasta

Poliisin mukaan hän, partionjohtaja ja äiti juoksivat peräkanaa tilanteeseen. Miespoliisi rynnäköi päin surmaajaa, naispoliisi ja äiti kyyristyivät auttamaan uhria.

Poliisin mukaan lapsi itki vielä, kun hän tuli tilanteeseen.

Kihlakunnansyyttäjä Emilia Ilander pyysi poliisia kuvailemaan näkemiään lyöntejä.

- Ne olivat lyöntejä oikealla kädellä pään yli alaspäin. Näin ainakin kaksi.

Poliisin kertoman mukaan surmaaja piteli lasta erikseen toisella kädellä aloillaan tilanteessa.

Todistaja ja asianomistajana oleva lapsen äiti istuivat samalla puolella oikeussalia. Kun kuuleminen oli ohi, virkapukuinen poliisi katsoi äitiin. Katseet kohtasivat. Poliisi hymyili äidille myötätuntoisesti, nyökkäsi ja tervehti häntä hiljaa, kun poistui salista."

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201806 ... 5_u0.shtml
Syntyminen on vain kuoleman odotusta

Avatar
Tackleberry
Adrian Monk
Viestit: 2733
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: Isä puukotti 3v lapsensa kuoliaaksi Porvoossa 13.11.2017

Viesti Kirjoittaja Tackleberry »

Doctor Lecter kirjoitti:
Tackleberry kirjoitti:
Doctor Lecter kirjoitti:On tapauksia, joissa rikoksia katsotaan läpi sormien, koska tekijä ei tiennyt sen olevan Suomessa laitonta, ja käytti verukkeena teon laillisuutta tai hyväksyttävyyttä omassa kulttuurissaan.
Heitäpä muutama esimerkki tällaisesta.
Olisivatko nämä poikain sukuelinten silpomiset poppamiesten avulla sellaisia juttuja, samoin "kulttuurimatkat" Somaliaan, joissa Suomessa asuvilta tyttölapsilta leikellään palasia. Syytekynnys on näissä aikas korkea. Sekin toki vaikuttaa, että "ettemme tiedä tarpeeksi".

Mut joo, tämä ei liity Porvoon tapaukseen, mutta oli sellainen kulttuurinen sivujuonne tapauksessa, jossa kulttuuri otettiin esille, ts nyt mennään kulttuuri edellä.
Eivät olisi.

Eli esimerkkejä ei taida löytyä. Yllättävää.
Sverdlov kirjoitti:Katsoin juuri Trumpin puheen.Sangen viileästi suhtautui voittoon kaiken sen paskan jälkeen mitä on niskaan kaadettu.Nyt sitten tälläkin areenalla hiljenee
sikakoira kirjoitti:..ei jää epäselväksi tuleeko Trump viemään rökäle voiton jälleen kerran. Kyllä tulee ja helposti

JackSparrow
Hetty Wainthropp
Viestit: 478
Liittynyt: Ma Tammi 23, 2012 11:47 am
Paikkakunta: Pori

Re: Isä puukotti 3v lapsensa kuoliaaksi Porvoossa 13.11.2017

Viesti Kirjoittaja JackSparrow »

No, Ilta- Sanomista:

"Henkirikoksen uhriksi joutuneen 3-vuotiaan tytön mummo: Kaikki asiat eivät olleet kunnossa

Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa kuultiin tänään henkirikoksen uhriksi joutuneen 3-vuotiaan tytön mummoa. Hän huomasi heti pian tytön syntymän jälkeen, että vanhemmilla eivät olleet kaikki asiat hyvin.

Mummo kertoi oikeudessa torstaina, että hänen tyttärensä, eli 3-vuotiaan tytön äiti ei edes kertonut aluksi kaikista pariskunnan ongelmista. Hän huomasi ongelmia kuitenkin melko pian tytön syntymisen jälkeen. Tytär syntyi 28.5.2014.

– Aluksi tilanne näyttäytyi ihan normaalilta. Tyttären synnyttyä alkoi näyttää, että kaikki eivät ole kunnossa. Kontrolli tuli esille. Esimerkiksi lapsi ei päässyt isovanhempien luo käymään, (tyttäreni) tuli yksin, kun hän halusi tavata, mummo sanoi oikeudessa.

Hän kertoi myös, että kanssakäyminen hänen tyttärensä miehen kanssa oli hankalaa kieliongelmien takia. Vuoden 2017 tammikuussa hänen tyttärensä tuli hänen kotiovelleen.

– Hän tuli meille illalla kymmeneltä itkuisena. Hän sanoi, että ei voi olla enää siinä asunnossa, mummo sanoi.

3-vuotiaan lapsen äiti puhui myös siitä, että hänen pitäisi päästä tyttärensä kanssa turvakotiin. Hän ei kertonut isovanhemmilleen kuitenkaan syytä. Myöhemmin kävi ilmi, että mies olisi syytteenkin mukaan käyttänyt lapsen äitiin väkivaltaa. Tältä osin miestä syytetään pahoinpitelystä.

Toinen isompi episodi tapahtui saman vuoden kesä-heinäkuussa. Kävi ilmi, että mies oli lähtenyt lapsen kanssa ulkomaille Karibialle ilman äidin suostumusta. Tältä osin isää syytetään lapsikaappauksesta.

– (Tytär) sai Karibialta lopulta tiedon, että tyttö on siellä. Sitten lähdimme (tyttäremme) luokse ja sitten hän asui meillä. Sitten (tytär) oli meillä ja hän yritti saada yhteyttä lapsensa.

– Hän oli poissa tolaltaan ja ahdistunut. Hän otti moneen paikkaan yhteyttä ottaakseen yhteyttä, mummo totesi.

Hän joutui todistamaan myös saman vuoden syyskuussa episodia, kun mies oli syytteen mukaan oikeudettomasti tunkeutunut hänen tyttärensä asuntoon. Mummo auttoi tytärtään ja soitti poliisit paikalle. Tältä osin miestä syytetään kotirauhan rikkomisesta.

Syytteen mukaan mies olisi myös elokuussa uhannut tuttavalleen tappaa naisen sekä lapsen. Tästä miestä syytetään laittomasta uhkauksesta.

Mummo kertoi oikeudessa ylipäätänsä pelänneen sitä, että hänen tyttärelleen tapahtuisi jotain.

– Meillä oli pelko, että väkivaltaisuutta voisi tapahtua, mummo totesi.

Häntä ei kuultu ainakaan oikeuden julkisessa osuudessa niin sanottuun pääasiaan, eli henkirikosasiaan liittyen.

38-vuotiasta isää syytetään 3-vuotiaan lapsensa murhasta, joka tapahtui Porvoossa 13.11.2017. Puistattavan tapauksen taustalla on pitkään jatkunut raju huoltajuusriita lapsesta.

Syyttäjän mukaan mies halusi kostaa lapsen äidille, joka ei taipunut isän tahtoon.

– Käsityksemme mukaan hän ajatteli, että jos hän ei saa päättää kaikista lapsen asioista, niin ei saa äitikään. Kosto on vahva motiivi, kihlakunnansyyttäjä Jukka Haavisto sanoi Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa Porvoossa jo maanantaina.

Syyttäjän mukaan murha oli erityisen raaka ja julma sekä vakaasti harkittu. Jos syyte murhasta menee läpi, miestä odottaa elinkautinen vankeustuomio. Mies myöntää tapon, mutta kiistää murhan."

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005709738.html

Lapsiparka... :shock:
Syntyminen on vain kuoleman odotusta

Jokienvalloittaja
Agentti Scully
Viestit: 664
Liittynyt: Ti Tammi 19, 2016 4:33 pm

Re: Isä puukotti 3v lapsensa kuoliaaksi Porvoossa 13.11.2017

Viesti Kirjoittaja Jokienvalloittaja »

Tyyppi yrittää vieläkin syyttää äitiä tapahtuneesta. Äidin vika kun soitti poliisit. Onneks tuli poliisit nopeesti paikalle. Tuskin ois jääny veitsiepisodi siihen.

JackSparrow
Hetty Wainthropp
Viestit: 478
Liittynyt: Ma Tammi 23, 2012 11:47 am
Paikkakunta: Pori

Re: Isä puukotti 3v lapsensa kuoliaaksi Porvoossa 13.11.2017

Viesti Kirjoittaja JackSparrow »

Jatketaan:

"3-vuotiaan tyttärensä murhasta syytetyn kaveri tulistui oikeudessa: ”Se, mitä teit, on anteeksiantamatonta”

Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa nähtiin torstaiaamupäivällä tunteikas hetki, johon oikeuden puheenjohtaja joutui kuitenkin puuttumaan.

Lapsensa murhasta syytetyn miehen pitkäaikaista kaveria kuultiin tänään Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Syytteen mukaan murhasta syytetty mies oli kertonut hänelle, että tappaisi naiskumppaninsa ja 3-vuotiaan tyttärensä, jos nainen saa lapsen huoltajuuden.

Syytteen mukaan mies esitti uhkaukset Ranskassa asuvalle kaverilleen chat-palvelun kautta vuoden 2017 elokuussa. Tältä osin lapsen isää syytetään laittomasta uhkauksesta. Kaveri kertoi oikeudessa, ettei hän hyväksynyt miehen suunnitelmia.

– Se, mitä hän tekisi itselleen, olisi hänen oma asiansa, kaveri sanoi oikeudessa torstaina.

Mies tuli todistamaan Ranskasta asti Suomeen. Kun tuomari kertoi hänen kuulemisen päätteeksi hänen oikeuksistaan, koettiin salissa tunteikas hetki. Miehelle kerrottiin, että hänellä olisi oikeus päivärahaan. Mies sanoi, että haluaisi ohjata päivärahan suoraan tyttärensä menettäneelle äidille ja hänen asioiden hoitoon. Mies purskahti itkuun, myös paikalla ollut lapsen äiti liikuttui.

Tuomari huomautti, että Suomessa ei kävisi asia ihan näin vain päinsä. Tuomari tähdensi, että mies voisi ensin ottaa päivärahan vastaan, jonka jälkeen hän voisi tehdä rahoilleen, mitä haluaa, kuten antaa ne äidille. Mies suostui päivärahan vastaanottamiseen.

Vielä tämän jälkeen mies kysyi tuomarilta, saisiko sanoa vielä yhden asian. Tuomari antoi siihen luvan. Sitten mies otti tiukan katseen syytettyä kohden ja sanoi.

– Se, mitä teit, on anteeksiantamatonta, mies ehti sanomaan.

Tässä kohtaa tuomari joutui keskeyttämään miehen puheen, ja toteamaan, ettei Suomessa kävisi tämmöinen päinsä. Mies ymmärsi, ja pahoitteli.

Jo maanantaina julki tulleen mielentilatutkimuksen mukaan 3-vuotiaan tyttärensä murhasta syytetty mies oli syyntakeinen, eli hän siis ymmärsi tekonsa. Syyttäjän mukaan murha oli erityisen raaka ja julma sekä vakaasti harkittu. Veriteko tapahtui Porvoossa 13.11.2017.

Jos syyte murhasta menee läpi, miestä odottaa elinkautinen vankeustuomio. 38-vuotias mies myöntää tapon, mutta kiistää murhan."

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005709785.html
Syntyminen on vain kuoleman odotusta

JackSparrow
Hetty Wainthropp
Viestit: 478
Liittynyt: Ma Tammi 23, 2012 11:47 am
Paikkakunta: Pori

Re: Isä puukotti 3v lapsensa kuoliaaksi Porvoossa 13.11.2017

Viesti Kirjoittaja JackSparrow »

Poliisin näkökulma:

"3-vuotiasta pelastamaan mennyt poliisi kertoo hirvittävistä hetkistä Porvoossa

Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa kuultiin tänään torstaina toista poliisia, joka yritti mennä pelastamaan henkirikoksen uhriksi joutunutta 3-vuotiasta lasta.

IS raportoi jo keskiviikkona siitä, miten miespoliisi taklasi isän pois tyttärensä kimpusta Porvoossa 13.11.2017. Tänään oikeudessa kuultiin oikeudessa hänen partiokaveriaan, naispoliisia. Kollegansa tavoin hän juoksi tapahtumapaikalle. Hän keskittyi 3-vuotiaan tytön auttamiseen.

– Katsoin vasemmalle, kun mies löi lasta keskellä puistoa. Huusin saman tien, että mies lyö lasta. Lähdettiin juoksemaan peräkkäin. Minä, partiokaveri ja lapsen äiti. Partiokaveri taklasi miehen lapsen päältä. Minä keskityin tyttöön. Havaitsin hänessä puukon ja sanoin äidille, miten toimia. Katsoin samalla, miten partiokaveri pärjää ja huusin, pärjäätkö, naispoliisi sanoi oikeudessa.

Hän yritti parhaansa kykynsä mukaan auttaa lasta. Mies vietiin poliisiautoon.

Paikalle hälytettiin ambulanssi. Lapsi kuoli kuitenkin ambulanssikyydissä sairaalaan.

Jo maanantaina julki tulleen mielentilatutkimuksen mukaan mies oli syyntakeinen, eli hän siis ymmärsi tekonsa.

Syyttäjän mukaan murha oli erityisen raaka ja julma sekä vakaasti harkittu.

Jos syyte murhasta menee läpi, miestä odottaa elinkautinen vankeustuomio. 38-vuotias mies myöntää tapon, mutta kiistää murhan."

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005709787.html
Syntyminen on vain kuoleman odotusta

Musta-Pekka2016
Neuvoja-Jack
Viestit: 594
Liittynyt: To Syys 08, 2016 1:18 am

Re: Isä puukotti 3v lapsensa kuoliaaksi Porvoossa 13.11.2017

Viesti Kirjoittaja Musta-Pekka2016 »

Toivottavasti suomalaisnaiset ei näitä tulisilmäsiä öljylanteita kiikuttaisi salamarakkauden takia enää Suomeen. Ikävä lukea tälläistä saati muita heidän tekemiään rikoksia. Riski (väkivalta)rikoksiin on huomattavan korkea, koska monikulttuurisuus ja uskonto.

JackSparrow
Hetty Wainthropp
Viestit: 478
Liittynyt: Ma Tammi 23, 2012 11:47 am
Paikkakunta: Pori

Re: Isä puukotti 3v lapsensa kuoliaaksi Porvoossa 13.11.2017

Viesti Kirjoittaja JackSparrow »

Sit odotetaan tuomiota:

"Vihdoin mahdollinen selitys 3-vuotiaan surmaan: Isällä on persoonallisuushäiriö - syyttäjän mukaan olisi voinut murhata äidin seuraavaksi

Julman henkirikoksen oikeudenkäynti on päättynyt. Loppulausunnossaan puolustus paljasti hieman lisätietoa surmaajan mielentilatutkimuksesta.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on saanut valmiiksi Porvoon leikkipuistosurman oikeudenkäynnin. Oikeus vetäytyy laatimaan tuomiota.
Syyttäjän mukaan surmateon raakuus toteutuu neljällä eri tavalla.
Puolustus paljasti, että syytetty kärsii persoonallisuushäiriöstä


Itä-Uudenmaan käräjäoikeus kuuli viimeisen istuntopäivän lopuksi Porvoon henkirikoksen osapuolten loppulausunnot.

Kihlakunnansyyttäjä Jukka Haavisto perusteli 3-vuotiaan surman murhaksi useilla eri tavoilla. Syyttäjän mukaan kaikki niin kutsutut kvalifiointiperusteet täyttyvät. Teko oli tappoon verrattuna erityisen raaka ja erityisen julma, ja surmaaja suunnitteli sitä etukäteen.

Kolmevuotias lapsi kuoli päähän kohdistuneisiin veitseniskuihin eikä hänellä ollut vammojensa puolesta mahdollisuutta jäädä eloon. Kaikkein painavimmin murhan puolesta puhui syyttäjän mielestä raakuus.

- Erityisestä raakuudesta sanotaan tekomuodoksi, jossa on kysyttävä, voiko ihminen tehdä niin, Haavisto puhui.

Neljää erilaista raakuutta


Haaviston mukaan oikeuskäytännössä pidetään murhatason raakana, jos teossa lyödään lasta voimalla päähän. Toisekseen surmaamistarkoitus oli sitkeä, Haavisto sanoi: lapsi oli maassa, ja tekijä jatkoi lyömistä poliisin tullessa paikalle.

Haavisto jatkoi vielä lapsen asemalla.

- Uhrin puolustuskyvyttömyys on useassa ennakkotapauksessa otettu huomioon erityisenä raakuutena.




Haavisto lopetti äidin kauhuun, joka sekin lisäsi teon raakuutta.

- Erityinen raakuus on toteutunut neljällä eri tavalla, syyttäjä summasi.

Syyttäjän mukaan tekijän motiivi oli kosto. Surmaajasta piirtyi sekä esitutkinnassa että syyttäjän puheessa kuva, jonka mukaan hän on manipulointiin taipuvainen eikä ota huomioon muiden tahtoa.

- Olisiko seuraava uhri ollut äiti, syyttäjä kysyi.

- Kaikki oli mennyt vastoin vastaajan tahtoa, joten hän toteutti henkirikoksensa

"Musta hetki"

Syyttäjä piti tekoa myös julmana, koska surmaaja kohdisti puolustuskyvyttömään ja luottavaiseen lapseen väkivaltaa. Teko jatkui siitä huolimatta, että lapsi alkoi huutaa.

Syytetyn 38-vuotiaan miehen asianajaja Matti Kauppi vetosi päämiehensä henkiseen tilaan. Puolustuksen mukaan teko olisi pelkkä tappo, koska tekijä oli "eristetty läheisistään" ja kärsinyt masennuksesta ja itsetuhoisuudesta.

Käräjäoikeudessa kävi ilmi, että mies oli todettu syyntakeiseksi. Loppupuheenvuorossa puolustus paljasti myös osan oikeuspsykologisen tutkimuksen tuloksesta.

- Oikeuden täytyy ottaa huomioon hänen psyykkisen tilansa ja persoonallisuushäiriönsä. Teko on ollut hetken mielijohde ja musta hetki, josta hänellä ei ole muistikuvaa, Kauppi sanoi."

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201806 ... 3_u0.shtml

Aika pöljää mikäli ei murhasta tuomita.... :roll:
Syntyminen on vain kuoleman odotusta

originalnightstalker
Martin Riggs
Viestit: 645
Liittynyt: Ke Huhti 25, 2018 7:10 pm

Re: Isä puukotti 3v lapsensa kuoliaaksi Porvoossa 13.11.2017

Viesti Kirjoittaja originalnightstalker »

Jos tuo mulkero kärsi itsetuhoisuudesta ni miksei vaan tappanu itteensä sitte, vaikuttaa aika narsistiselta mitä lukenu tosta. Miten oikeasti joku pystyy tappaa lapsen, hyi vittu että o oksettava tyyppi oikeest

Avatar
AutumnForever
Martin Beck
Viestit: 755
Liittynyt: Su Touko 09, 2010 5:14 pm
Paikkakunta: Pohjois-Pohjanmaa

Re: Isä puukotti 3v lapsensa kuoliaaksi Porvoossa 13.11.2017

Viesti Kirjoittaja AutumnForever »

JackSparrow kirjoitti:
Iltalehti kirjoittaa: Puolustuksen mukaan teko olisi pelkkä tappo, koska tekijä oli "eristetty läheisistään" ja kärsinyt masennuksesta ja itsetuhoisuudesta.
Ihan itse on omalla käytöksellään "eristänyt" itsensä läheisistään. Kehtaakin vierittää muiden syyksi ja vinkua jostain rasismista ja itsetuhoisuudesta. Olisi puukottanu itsensä niin olisi ollut kaikilla parempi olla. Mikä luulee olevansa, kun kaikkien muka olisi pitänyt tehdä miten hän sanoo!? Oksettava paskiainen. :evil:
On päiviä, joina ei huomaa, että
vuoret ovat yhä pystyssä.
On tunteja joina kaikki on pelkkää mustien
rantojen roskaa.
Hetkiä joina ei tunne ketään.

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17029
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Isä puukotti 3v lapsensa kuoliaaksi Porvoossa 13.11.2017

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Doctor Lecter kirjoitti:On tapauksia, joissa rikoksia katsotaan läpi sormien, koska tekijä ei tiennyt sen olevan Suomessa laitonta, ja käytti verukkeena teon laillisuutta tai hyväksyttävyyttä omassa kulttuurissaan.
Tackleberry kirjoitti:Heitäpä muutama esimerkki tällaisesta.
Tackleberry kirjoitti:Eli esimerkkejä ei taida löytyä. Yllättävää.
Helsingin hovioikeus antoi viime perjantaina tuomion, jonka mukaan nigerialaismies sai ympärileikkauttaa pariskunnan nelikuukautisen poikavauvan kotimaansa kulttuuriin vedoten äidin tiukasta vastustelusta huolimatta.

Joudut perumaan yllätyksesi.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
Moderaattorit
Moderaattori
Viestit: 1484
Liittynyt: Ke Kesä 27, 2007 3:20 pm

Re: Isä puukotti 3v lapsensa kuoliaaksi Porvoossa 13.11.2017

Viesti Kirjoittaja Moderaattorit »

Palataanpas ketjun aiheeseen. Kulttuuriset sivujuonteet lienee käsitelty.
-NILS-
Ne tietää, jotka tietää...

Avatar
Tackleberry
Adrian Monk
Viestit: 2733
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: Isä puukotti 3v lapsensa kuoliaaksi Porvoossa 13.11.2017

Viesti Kirjoittaja Tackleberry »

Moderaattorit kirjoitti:Palataanpas ketjun aiheeseen. Kulttuuriset sivujuonteet lienee käsitelty.
-NILS-
Sori vaan, mutta tätä ei voi jättää viimeiseksi sanaksi aiheen tiimoilta.
Doctor Lecter kirjoitti:
Doctor Lecter kirjoitti:On tapauksia, joissa rikoksia katsotaan läpi sormien, koska tekijä ei tiennyt sen olevan Suomessa laitonta, ja käytti verukkeena teon laillisuutta tai hyväksyttävyyttä omassa kulttuurissaan.
Tackleberry kirjoitti:Heitäpä muutama esimerkki tällaisesta.
Tackleberry kirjoitti:Eli esimerkkejä ei taida löytyä. Yllättävää.
Helsingin hovioikeus antoi viime perjantaina tuomion, jonka mukaan nigerialaismies sai ympärileikkauttaa pariskunnan nelikuukautisen poikavauvan kotimaansa kulttuuriin vedoten äidin tiukasta vastustelusta huolimatta.

Joudut perumaan yllätyksesi.
Enpäs joudu.

Kaivoit sitten sellaisen esimerkin, jonka KKO kumosi (tuomitsi isän pahoinpitelystä). :lol:
Sverdlov kirjoitti:Katsoin juuri Trumpin puheen.Sangen viileästi suhtautui voittoon kaiken sen paskan jälkeen mitä on niskaan kaadettu.Nyt sitten tälläkin areenalla hiljenee
sikakoira kirjoitti:..ei jää epäselväksi tuleeko Trump viemään rökäle voiton jälleen kerran. Kyllä tulee ja helposti

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17029
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Isä puukotti 3v lapsensa kuoliaaksi Porvoossa 13.11.2017

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Tackleberry kirjoitti:Kaivoit sitten sellaisen esimerkin, jonka KKO kumosi (tuomitsi isän pahoinpitelystä).
Aih, niin siinä kävi lopulta näin. Hyvä kun löysit, vaikka linkki jäikin (tapasi mukaan) puuttumaan). Aikas lailla kuitenkin huolestuttavaa, että kulttuurilliset seikat, katsantokannat ja kontallaan olo menivät läpi peräti kahdessa oikeusasteessa! KKO:ssa kuultiin sitten järjen ääni ja kiitos tästä myös syyttäjälle, joka jaksoi hakea valituslupaa.
- Tiedä sitten onko tämä sitten se ns ennakkotapaus, että kulttuuri ei enää ole se se pyhistä pyhin, yläpuolella arvostelu ja siihen vetoaminen sulkisi suut väärämielisiltä.

Mutta asiaan. Tänään on tuomiopäivä.:

Miestä syytetään kolmevuotiaan lapsensa leikkipuistomurhasta Porvoossa – käräjäoikeus antaa tuomion tänään

Käräjäoikeus antaa tänään tuomion tapauksessa, jossa miestä syytetään kolmevuotiaan lapsensa murhasta.

39-vuotias mies puukotti syyttäjän mukaan tytärtään päähän kolme kertaa Porvoon Lyseon leikkipuistossa viime vuoden marraskuussa. Lapsi vietiin helikopterilla sairaalaan, mutta hän kuoli vammoihinsa.

Mies on Ranskan kansalainen. Hän myöntää syyllistyneensä tappoon, mutta kiistää syytteen murhasta.

Oikeudessa mies ei pystynyt selittämään tekoaan. Hän sanoi, ettei muista, mitä teki tyttärelleen. Mielentilatutkimuksen mukaan mies oli syyntakeinen eli toimi täydessä ymmärryksessä.


mtv.fi
29.06.2018 05:33
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Rubiskreebeli
Jack Bauer
Viestit: 966
Liittynyt: Ti Marras 25, 2014 5:53 pm

Re: Isä puukotti 3v lapsensa kuoliaaksi Porvoossa 13.11.2017

Viesti Kirjoittaja Rubiskreebeli »

Elinkautinen tuli käräjiltä.
http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/400243 ... nkautiseen

Porvoon lapsensurmaaja tuomittiin elinkautiseen

Mies puukotti viime marraskuussa kolmevuotiaan tyttärensä kuoliaaksi Porvoossa lapsen äidin nähden.
Oikeuden mukaan henkirikoksessa täyttyivät kaikki murhan kriteerit.


Kuva
Kolmivuotiaan surma järkytti Porvoossa viime syksynä. Kuva: Jussi Nukari

KOTIMAA Lännen Media 16:28 0
Päivitetty 16:33


Rebekka Härkönen

Oikeus on tuominnut 39-vuotiaan ranskalaisen Cherchel Nicolas Mathieun elinkautiseen vankeuteen kolmevuotiaan tyttärensä murhasta.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus katsoi, että mies surmasi lapsensa vakaasti harkiten ja erityisen raa'alla ja julmalla tavalla. Oikeuden mukaan mies myös suunnitteli tekonsa ennakolta.

Lisäksi oikeus katsoi miehen syylliseksi pahoinpitelyyn, lapsikaappaukseen, laittomaan uhkaukseen ja kotirauhan rikkomiseen. Kyseiset rikokset tapahtuivat ennen murhaa ja kohdistuivat äitiin sekä tyttäreen.

Käräjäoikeus määräsi tuomitun maksamaan lapsen äidille 30 300 euroa rikosten aiheuttamasta kärsimyksestä. Tämän päälle mies määrättiin maksamaan naiselle tuhansia euroja muita vahingonkorvauksia liittyen esimerkiksi lukkojen vaihtoon, matkalippuihin ja oikeudenkäyntikuluihin.

Mies tappoi lapsensa viime marraskuussa Porvoossa puukottamalla tätä päähän tytön äidin silmien edessä. Mielentilaselvityksen mukaan tuomittu toimi tekohetkellä täydessä ymmärryksessä, eikä hänen verestään löytynyt päihteitä.

Oikeus käsitteli tapahtumia Porvoon käräjätalolla kesäkuun ensimmäisellä viikolla ja antoi ratkaisunsa asiasta perjantaina.

Syyttäjän näkemyksen mukaan henkirikoksen syynä oli pariskunnan eroaminen ja huoltajuusriita lapsesta. Oikeudessa lapsen äiti kuvaili ex-miehensä käytöstä erittäin kontrolloivaksi ja kertoi sen pahentuneen suhteen loppua kohti. Tämä oli myös syy siihen, miksi nainen päätti erota miehestä.

– En saanut lähteä minnekään yhdessä tyttäreni kanssa, laittaa häntä nukkumaan tai pestä edes hänen hampaitaan, äiti kertoi.

Mies ei kunnioittanut naisen eroamistahtoa tai suostunut muuttamaan pois perheen kodista, vaikka asunto oli naisen. Nainen joutui hakemaan oikeudelta häätöpäätöksen, jotta sai miehen pois kodistaan.

Mies on Ranskan kansalainen mutta kotoisin Karibialta. Heti poismuuttonsa jälkeen hän ryhtyi vaatimaan tyttärelleen passia, jotta voisi viedä tämän Karibialle. Kun nainen ei suostunut, mies pahoinpiteli naisen ja nainen joutui pakenemaan tyttärensä kanssa turvakotiin.

Mies käyttäytyi lapsen tapaamisten suhteen mielivaltaisesti, eikä noudattanut sovittuja aikoja tai ilmoittanut palauttamisesta. Nainen arvioi oikeudessa, että toiminnan tarkoituksena oli piinata häntä lasta koskevan huolen avulla.

Nainen yritti sovitella. Hän ehdotti, että mies veisi kolmevuotiaan Karibialle kahdeksi viikoksi, mutta mies vaati kahta kuukautta. Mies hankki salaa lapselle passin Ranskan suur- lähetystöstä ja kaappasi lapsen ulkomaille.

Lapsikaappaus ehti kestää puolitoista kuukautta, ennen kuin äiti sai tuotua tyttärensä kotiin.

Nainen lähetti naiselle uhkaavia viestejä ja vaati tätä noudattamaan tahtoaan kaikessa. Hän kertoi ystävälleen, että aikoo tappaa naisen, tyttären ja itsensä. Miehen läheiset varoittelivat naista ja olivat huolissaan miehen aikeista.

Mies ilmestyi naisen asuntoon luvatta. Eron ja tyttärensä surmapäivän välillä hän vaihtoi tai sarjoitti kotinsa lukot yhteensä kolme kertaa. Lisäksi nainen haki ja sai lähestymiskiellon miehelle.

Murhapäivää edeltäneen neljän kuukauden aikana mies tapasi lastaan yhden ainoan kerran. Naisen asianajaja Markku Fredman kertoi oikeudessa, että mies todennäköisesti pyrki vieroittamaan tietoisesti itseään lapsesta tulevaa varten.

Marraskuun 13. päivä oli isänpäivän jälkeinen maanantai. Mies ei ollut suostunut tyttärensä pyynnöistä huolimatta puhumaan tämän kanssa puhelimessa isänpäivänä.

Aamuvarhaisella mies vaani naisen kotitalon ulkopuolella mukanaan keittiöveitsi, joka suuren kokonsa takia hädin tuskin mahtui miehen olkalaukkuun.

Äiti oli lähdössä viemään tyttöä päiväkotiin, kun mies sieppasi lapsen häneltä ja kuljetti tämän läheiseen leikkipuistoon. Nainen seurasi miestä naapureidensa kanssa, linja hätäkeskukseen oli jo auki.

Oikeudessa mies kertoi kysyneensä lapselta tapahtuma-aamuna, haluaako tämä leikkiä isin kanssa. Miehen mukaan tytär vastasi iloisesti haluavansa.

Isä vei lapsen puistoon ja alkoi puukottaa tätä päähän. Mies väitti oikeudelle, ettei muista teosta mitään. Perässä seurannut lapsen äiti näki koko tapahtuman.

Poliisipartio saapui paikalle nopeasti, ja toinen poliisihenkilöistä hyökkäsi miehen päälle keskeyttäen teon.

Lapsi kuoli ambulanssissa matkalla sairaalaan.

Miehen käsitys surmaa edeltävistä tapahtumista erosi hänen oikeudessa kertomansa mukaan huomattavasti syyttäjän näkemyksestä. Oikeudelle mies kuvaili itseään miehenä, joka yritti vain noudattaa sopimuksia.

Mies väitti halunneensa vain naisen takaisin, elääkseen tämän kanssa kaikesta huolimatta loppuelämänsä yhdessä. Ja jos se ei onnistuisi, hän halusi hankkia oikeutensa lapseen takaisin ja lähteä tämän kanssa esimerkiksi Ranskaan.

Vastaa Viestiin