Kokaiinirinki

Huumausainerikoksille oma ketju.
Samoin yleinen huumausainekeskustelu tänne.
L'amourha
Jessica Fletcher
Viestit: 3070
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Kokaiinirinki

Viesti Kirjoittaja L'amourha »

Helsingin kokaiinijutun erikoinen yksityiskohta: huumekauppias järjesti kätketyn kilon oikeustalolle takavarikoitavaksi

Julkaistu: 17.5. 21:00


Syyttäjä vaatii luksusravintoloiden ravintolapäällikölle ja muille kokaiinijutun päätekijöille vuosien vankeustuomioita.
Helsingin suuren kokaiinijutun oikeuskäsittelyssä ilmeni torstaina, että poliisi teki esitutkinnan suurimman huumetakavarikon yllättävässä paikassa: Helsingin oikeustalolla.

Noin 1,3 kiloa kokaiinia löytyi kahdesta matkalaukusta, jotka takavarikoitiin oikeustalon C-rapun aulatiloissa 20. marraskuuta 2017. Kyseisessä rapussa ei ole tuomioistuimen tiloja, vaan siellä sijaitsee useita asianajotoimistoja.

Oheisella videolla poliisi purkaa oikeustalolle toimitetut matkalaukut, joiden rakenteisiin 1,3 kiloa kokaiinia oli piilotettu.

Selitys takavarikon toimituspaikalle piilee siinä, että yksi pääepäillyistä, 45-vuotias merkonomimies, järjesti huumeen kätköpaikasta sinne poliisia varten.

Erittäin vahvaa kokaiinia tuotiin Suomeen Latinalaisesta Amerikasta kolme kertaa vuoden 2017 aikana. Tutkinnan alkuvaiheessa poliisilla oli takavarikossa vain vähäinen määrä kokaiinia.

Merkonomi kiisti ensimmäisissä kuulusteluissa kaiken. Sitten hän kuitenkin päätti todistusaineiston edessä selvittää oman osuutensa rikoksiin.

– Haluan oma-aloitteisesti selvittää tämän asian ja sillä tavalla pyrin estämään ja poistamaan rikoksen vaikutuksia, mies ilmoitti kuulustelussa 18. marraskuuta.

Hänellä oli vielä kokonaan tallessa kolmas salakuljetuserä, joka käsitti noin 1,3 kiloa kokaiinia.

– Erä on sellaisessa paikassa, josta poliisi ei tule sitä löytämään. Minä kerron ja toimitan sen erän poliisille, merkonomi sanoi kuulustelussa.

Kaksi päivää myöhemmin oikeustalon C-rappuun ilmestyi kaksi matkalaukkua, joiden kahvojen rakenteisiin kokaiini oli kätketty. Kyseisessä rapussa sijaitsee merkonomin avustajan asianajaja Olli Etelämäen toimisto.

Etelämäki kertoi torstaina oikeudelle, että takavarikointi järjestettiin yhteistyössä poliisin kanssa. Istunnon jälkeen hän ei halunnut tarkentaa asiaa IS:lle.

Poliisin esitutkinta-aineistosta ei löydy viitteitä siitä, kuka kokaiinin oikeustalolle oikein toi.

TORSTAINA oikeudessa kuultiin myös syyttäjän ja pääepäiltyjen loppulausunnot.

Merkonomille syyttäjä vaatii 5,5 vuoden vankeutta. Kokaiinin Amerikasta hankkineelle 37-vuotiaalle meksikolaismiehelle syyttäjä vaatii yhdeksän vuoden vankeutta.

Kolmas pääepäilty on 39-vuotias nainen, joka on työskennellyt ravintolapäällikkönä luksusravintoloissa ja -hotelleissa. Hänen kohdallaan syyttäjän vaatimus on 6–7 vuotta vankeutta.

Kaikki kolme ovat pääosin tunnustaneet syyllisyytensä ja edesauttaneet asioiden selvittämistä, joten syyttäjä on lieventänyt vaatimuksiaan merkittävästi.

Puolustuksen mielestä rangaistuksia tulisi silti loiventaa vielä jonkin verran syyttäjän vaatimista. Puolustajat muun muassa katsoivat, että kyse olisi yhdestä törkeästä huumausainerikoksesta kolmen erillisen rikoksen sijaan.

Merkonomin mielestä hänen syyllisyytensä ei ulotu kokaiinin maahantuontiin, ainoastaan Suomessa levittämiseen.

Ravintolapäällikön puolustus taas näkee, että hänet tulisi tuomita avunantajana eikä tekijäkumppanina. Nainen kiistää saattaneensa ostajan ja myyjän yhteen huumerikoksia varten. Hän on syytteessä myös huumekauppaan liittyneen rahaliikenteen hoitamisesta.

Rami Mäkinen
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

aumari
Vic Mackey
Viestit: 1976
Liittynyt: Ke Touko 22, 2013 1:46 pm

Re: Kokaiinirinki

Viesti Kirjoittaja aumari »

khl kirjoitti:
misa80 kirjoitti:Erään keskustelun mukaan tämä sakki kyseessä:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000773005.html
Lähinnä kai tarkoitetaan tuota tytärtä kun tuo äijähän kerta kuollut(edesmenneen miljonäärin tytär) vai?? Kuka tuo luxushotellin pitäjä sitten on, tuo se ei ole ainakaan koska jo kuollut?
Tuo juttu on vuodelta 2014, siinä tyttären kerrotaan pian täyttävän 30. Nyt vangittu nainen on 39 v., joten ei voi olla sama jos juttu on tosiaan vuonna 2014 tehty.

Avatar
Tackleberry
Adrian Monk
Viestit: 2733
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: Kokaiinirinki

Viesti Kirjoittaja Tackleberry »

TuskaistaTietoa kirjoitti:Sinänsä kovista huumeista pitäisi olla tuomiona jonkun rajan jälkeen vaan nappi otsaan. Tässäkin jutussa näkee, kuinka uusitaan kun on niin kevyttä istua lyhyt kakku ja jatkaa menoa.

Myös se pitäisi lainsäädännössä muuttaa, että vankilaan passitetut pitäisi laittaa maksamaan omat kulunsa vankilassa olemisesta. Täysin kohtuutonta joutua maksamaan miljonääripaskasakin huumetuomiot veronmaksajana.
Just. Maassa, jossa tappajat istuu muutaman vuoden, pitäisi huumetuomioita korottaa. :roll:
Äitylit-Oulu kirjoitti:
PiikkiSika kirjoitti:Kyllähän toi kolakin pitäis vapauttaa - siis poistaa ainakin käyttörikos siitä "vihreestä kirjasta". Josta aasinsilta....-----.... eli ne arkadianmäen homot ja suvakkiämmät vois laajemminkin mulkata noita lakeja sillee, ettei käyttö olis minkään päihteen kohdalla rikollista yksinään, kuten viinakin - saa vetää muttei koheltaa!

Näin varmaan kaikki suvakit ja liberaalihipit haluaisivat.
Konservatiivit ne aina haluaisivat päättää muiden puolesta mitä ihminen saisi tehdä itselleen.

Aina tuputtamassa niitä harhaluuloihin perustuvia sääntöjään muille.
Sverdlov kirjoitti:Katsoin juuri Trumpin puheen.Sangen viileästi suhtautui voittoon kaiken sen paskan jälkeen mitä on niskaan kaadettu.Nyt sitten tälläkin areenalla hiljenee
sikakoira kirjoitti:..ei jää epäselväksi tuleeko Trump viemään rökäle voiton jälleen kerran. Kyllä tulee ja helposti

URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11301
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Kokaiinirinki

Viesti Kirjoittaja URSA »

aumari kirjoitti:
khl kirjoitti:
misa80 kirjoitti:Erään keskustelun mukaan tämä sakki kyseessä:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000773005.html
Lähinnä kai tarkoitetaan tuota tytärtä kun tuo äijähän kerta kuollut(edesmenneen miljonäärin tytär) vai?? Kuka tuo luxushotellin pitäjä sitten on, tuo se ei ole ainakaan koska jo kuollut?
Tuo juttu on vuodelta 2014, siinä tyttären kerrotaan pian täyttävän 30. Nyt vangittu nainen on 39 v., joten ei voi olla sama jos juttu on tosiaan vuonna 2014 tehty.
Näiden uutispätkien perusteella 39-vuotias nainen ja miljonäärin tytär ovat kaksi eri henkilöä.
Dinker kirjoitti:https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005671941.html
Näin toimi Helsingin kokaiinikopla – yksi päätekijöistä huippuravintoloiden ravintolapäällikkö
-----
Keskeisiä syytettyjä on kolme: myyjäpuolta edustanut 37-vuotias meksikolainen konsulttimies, tältä kokaiinia ostanut 45-vuotias suomalainen merkonomimies sekä 39-vuotias suomalaisnainen, joka syyttäjän mukaan järjesti kaksi edellä mainittua yhteen.

Nainen on ammatiltaan ravintolapäällikkö. Hän on työskennellyt tässä tehtävässä Helsingissä huippuluokan ravintoloissa ja hotelleissa.
-------
Käry kuitenkin kävi lokakuussa 2017, jolloin poliisi otti merkonomimiehen kiinni tämän naisystävän asunnossa. Naisystävä on tunnetun miljonäärin tytär, joka joutui itsekin epäillyksi ja oli vangittuna puolentoista viikon ajan. Hänet kuitenkin todettiin syyttömäksi ja tietämättömäksi miehen puuhasteluista, eikä asia edennyt naisystävän osalta syyteharkintaan.

lattemacchiato
Susikoski
Viestit: 36
Liittynyt: La Helmi 10, 2018 2:55 pm

Re: Kokaiinirinki

Viesti Kirjoittaja lattemacchiato »

29.10.2017. Pim-pom. Ovikello soi vaativasti, joka tietysti sai asunnon haltijan rientämään ovelle. Sen jälkeen riennettiinkin mustamaijan takapaksissa Pasilan poliisivankilan putkaan. Veli-Pekka T. ja avopuolisonsa Natasha S. otettiin kiinni epäiltyinä törkeistä huumausainerikoksista. Kiinniotot olivat oleellinen osa meksikolais-suomalaiseksi-huumeliigaksi mediassa kutsuttua kokaiinirinkiä. Sitten alkoivat etsinnät, joita johti etunenässä (kirjaimellisesti) poliisikoira Martta. Puhelimia, läppäreitä ja kokaiinia löytyi sieltä täältä. Kymppipussi kokaa oli piilotettu ilmoitustaulun taakse. Kellarikomerosta löytyi porakone, jonka senkin terässä oli valkoista, kokaiiniksi osoittautunutta jauhetta. Veli-Pekkahan se siellä oli heilunut akkukoneen kanssa poraillessaan kokaiinia esiin matkalaukkujen rakenteista.

Ensimmäisissä kuulusteluissa Veli-Pekka kiisti tietävänsä mistään huumekaupoista mitään. Sitten seurasi lisää kuulusteluita, millä perusteella Veli-Pekka alkoi vanhana tullimiehenä tajuta, että tulossa olisi nokittavaksi vähän muutakin kuin Hotelli Kämpissä kokaiinikauppojen yhteydessä nautittua mansikkakakkua. Ja eikä siinä sen jälkeen kauaa sitten mennytkään. Nimittäin lauantaina 18.11.2017 kello 12.30 Veli-Pekalla oli jo aivan toisenlainen ääni kellossa. Suoritettiin lyhyt kuulustelu:

KYSYMYS: Haluatko nyt selvittää omaa osuuttasi tähän rikosepäilyysi liittyen?
VASTAUS: Haluan

KYSYMYS: On käynyt ilmi seikkoja joiden perusteella on syytä epäillä, että sinulla on edelleen hallussasi erittäin suuri määrä kokaiinia, jota poliisi ei ole löytänyt. Pitääkö tämä paikkaansa?
VASTAUS: Kyllä. Haluan oma aloitteisesti selvittää tämän asian ja sillä tavalla pyrin estämään ja poistamaan rikoksen vaikutuksia.

KYSYMYS: Missä tämä erä sijaitsee?
VASTAUS: Erä on sellaisessa paikassa, josta poliisi ei sitä tule löytämään. Minä kerron ja toimitan sen erän poliisille. Tulen selvittämään tämän asian seuraavissa kuulusteluissa.

Ja tähän kuulustelu päättyikin. Seuraavan kerran Veli-Pekkaa kuulusteltiin 24.11.2017 kello 14.07, jolloin Veli-Pekka puhui kuin papupata tähän tapaan:

Minä sain seuraavan, viimeisen, erän syyskuussa. Arvioisin, että noin 6 viikkoa ennen kiinniottoa. Sain erän samalla lailla, että yksi mieshenkilö toi kaksi matkalaukkua. Mies oli ulkomaalainen. Tätä erää en ole missään vaiheessa purkanut. Sain erän haltuuni Helsingin keskustassa. Toimitin tuon erän kaverilleni säilytykseen. Sanoin hänelle, että voitko pitää näitä laukkuja. Hän ei tullut missään vaiheessa tietoiseksi, että noiden laukkujen rakenteissa on piilotettuna kokaiinia. Minä en purkanut tuota erää, koska minulla ei ollut valmiiksi vastaanottajaa. Minulla oli edellisestäkin erästä vielä jäljellä kokaiinia. Tämä erä tuli minulle yllätyksenä. Laukut tuotiin ja jouduin ottamaan ne vastaan. Kuten viime kuulustelussa kerroin olen pyrkinyt auttamaan poliisia tässä asiassa ja siksi olen luovuttanut tuon viimeisen erän matkalaukut poliisille.

MERKITÄÄN: Poliisi on takavarikoinut kaksi matkalaukkua, joiden rakenteissa on kokaiinia n. 1300 g.

Takavarikkopöytäkirjojen mukaan kyseiset matkalaukut takavarikoitiin 20.10.2017 osoitteesta Porkkalankatu 13 C missä osoitteessa sijaitsee Veli-Pekan asianajajan toimisto.

Veli-Pekka siis ilmaisi kuulustelussaan 18.11.2017, että hän toimittaa hallussaan vielä olevan koksun poliisille. Kysymysten asettelusta, kuulustelupöytäkirjan lyhyydestä ja esitutkintapöytäkirjasta kokonaisuudessaan voidaan päätellä ja ainakin epäillä, että Veli-Pekka tai hänen asianajajansa oli jo ennen kyseistä kuulustelua kertonut tutkivalle poliisille ns. ”ohi pöytäkirjan” olemassa olevasta Kolumbian kansantuotteesta, ja että kuulustelu järjestettiin puhtaasti muodollisesti vain siksi, että asia saadaan lyhyesti kirjattua edes hiukan virallisempaan muotoon. Papereista ei ilmene, että millä tavalla ja miten tämä Veli-Pekan ja Helsingin huumepoliisin välisen 1,3 kilon ”kokaiinikaupan” järjestely oikein toteutettiin. Veli-Pekka oli siis tapahtuma-aikaan Pasilan poliisivankilan putkassa oikeuden määräämin tiukoin yhteydenpitorajoituksin. Tietämättömämmille lukijoille kerrottakoon, että Pasilan poliisivankilan putkassa ei ainakaan tavallisesti vangeilla ole kännyköitä. Eikä sieltä ihan tavallisesti pääse muutenkaan soittamaan – kuin kenties avopuolisolle ja asianajajalle. Jollakin salaperäisellä tavalla törkeistä huumausainerikoksista vangittuna olleelle Veli-Pekalle kuitenkin järjestettiin Helsingin huumepoliisin toimesta lauantain 18.11.2017 ja maanantain 20.11.2017 välisenä aikana mahdollisuus organisoida 1,3 kilon kokaiinimatkalaukkujen toimitus asianajajansa toimistoon. Tämän jälkeen Helsingin huumepoliisi kurvaili pitkin kaupunkia kokaiinimatkalaukut peräkontissaan. Kävivätkö he matkalla nauttimassa maitokahvit ja juustosämpylät, sitä tarina ei kerro. Joka tapauksessa ilmeisen normi päivä Helsingin huumepoliisille: noudetaan asianajajalta 1,3 kiloa kokaiinia pois kuljeksimasta, jonka sinne oli järjestellyt Pasilan putkassa vangittuna oleva, erittäin törkeistä huumausainerikoksista epäilty veijari.

Esitutkintapöytäkirjoista ilmenee klassisia merkkejä siitä, että Veli-Pekka taisi hiukan käydä muutakin kauppaa Helsingin huumepoliisin kanssa, ja että esitutkintaa ihan pikkasen ”ohjattiin” palkkioksi kokaiinijärjestelyistä. Kuulustelut ovat hyvin lyhyitä ja niitä on vyyhtiä kokonaisuutena tarkastellen verrattain vähän. Veli-Pekan teleliittymiin oli kohdistettu mittavaa kuuntelua ja tarkkailua. Silti hänelle ei kuulusteluissa siteerattu ainoatakaan kuuntelunpätkää, eikä hänelle myöskään esitetty mitään hänen puhelimista löytynyttä viestintää, yhteydenpitoa tai yhteystietoja. Veli-Pekkaan itseensä kohdistettiin myös suunnitelmallista tarkkailua ja teknistä tarkkailua. Eikä siitäkään oikeasaan mitään. Silmiin pistää sekin, että Veli-Pekka siis oli myöntänyt kaupitelleensa kilokaupalla kokaiinia Helsingissä, mutta yhtäkään häneltä kokaiinia ostanutta ei ilmeisesti saatu selville. Vaikka Veli-Pekka auliisti järjestikin putkastaan (ainakin leikattuna) satojen tuhansien arvoisen kokaiinierän poliisille, ei hän pöytäkirjojen mukaan halunnut kertoa, että kenelle hän oikein olikaan kokaiinia diilannut. Vai olisiko sittenkin kyse siitä, että kaikki Veli-Pekan puheet eivät todellakaan ole paperilla?

Joidenkin villien huhupuheiden mukaan Veli-Pekan huumepoliisin kanssa käymä kaupankäynti olisi liittynyt siihen, että hänen avopuolisoon Natashaan kohdistetuista rikosepäilyistä olisi Veli-Pekan antamien kaikenlaisten kivojen viserryksien ja erityisesti poliisille luovuttaman 1,3 kilon kokaiinilastin perusteella luovuttu. Vastaavasti pikkulinnut visertävät, että Veli-Pekalle olisi luvattu pikainen siirto Pasilan pahanhajuisesta putkasta raikkaantuoksuiseen Vantaan vankilaan, missä hänen on sallittu niin sanotuissa perhetapaamisissa tavata avopuolisoaan Natashaa. Kiva pikku vangittuna olevan diili: koksut sulle - pimpsaa mulle. Totuuden tietää tietysti vain Helsingin huumepoliisi, Veli-Pekka ja Natasha. Esitutkintapöytäkirjojen mukaan Veli-Pekka oli kuitenkin hyvin pian 1,3 kilon kokaiinilastin palauttamien jälkeen todellakin passitettu Vantaan vankilaan 1.12.2017. Pöytäkirjoista ei ilmene, kuinka nopeasti ensimmäinen perhetapaaminen kaikenlaiseen huumetouhuiluun oman kertomansa mukaan erittäin negatiivisesti suhtautuvan Natashan kanssa järjestyi.

Natasha on siis se henkilö, joka julkisuudessa on nimetty ”miljonäärin tyttäreksi”. Natashan edesmennyt isä puolestaan oli ”kasinokeisarina” tunnettu Pekka S. Esitutkintapöytäkirjojen valmistuttua oli selvää, että Natashan henkilöllisyys tulisi ikävästi päätymään julkisuteen. Eräiden huhupuheiden mukaan tämäkin tilanne oli huomioitu Veli-Pekan ja Helsingin huumepoliisin välisessä kaupankäynnissä siten, että Iltalehden toimittaja Risto Kunnaksen kanssa oli esitutkintapöytäkirjojen valmistumisen jälkeen sovittu tehtäväksi kiireellinen ”haastattelu”. Natashan haastattelu julkaistiinkin Iltalehdessä 10.4.2018, mistä ilmeni mm. seuraavaa:

- Olen aina suhtautunut hyvin jyrkästi huumeita vastaan, eikä minulla ole ollut mitään tekemistä minkään tällaisen kanssa.

Nainen uskoo, että hänet kytkettiin vyyhtiin siksi, että hän tuntee muutamia keskeisiä epäiltyjä.

- Tunnen sitä porukkaa osittain. Muutamia olen tuntenut monta vuotta. Mitään liiketoimintaa ei minulla heidän kanssaan kuitenkaan ole ollut. Kyse on ystävistä, nainen sanoo.

Hän pitää mahdollisena, että kiinniottoon, pidätykseen ja vangitsemiseen on liittynyt puheluiden kuuntelu hänen ja liigaan kuuluneiden henkilöiden välillä.

- Tosin sitä ei minulle kerrottu.

Nainen kertoo, ettei hän ole edes halunnut tarkemmin selvittää, mistä kaikista teoista hänen ystäviään epäillään.

- Olen halunnut jättää tämän taakse päästä tilanteesta ohi.

Iltalehden tietojen mukaan naista ei enää epäillä vyyhtiin liittyvistä huumerikoksista.

- Yhtä tutkintavankeudesta vapautettua henkilöä ei enää epäillä mistään rikoksesta, muotoilee tutkintaa johtava rikoskomisario Kaarle Lehmus.


Esitutkintapöytäkirjoista ilmenevien faktojen ja Vantaan vankilassa järjestettyjen perhetapaamisten perusteella Natashan Iltalehdelle antama haastattelu on keskeisiltä osin tosiasioiden vastainen. Natasha väittää, että kyse olisi ”ystävistä”, joita hän tuntee vain ”osittain”. Todellisuudessa vyyhdin päätekijä Veli-Pekka on hänen pitkäaikainen avopuolisonsa. Samoin Natasha väittää, ettei hän ole halunnut tarkemmin selvittää ”mistä teoista” hänen ”ystäviä epäillään”, ja että hän on halunnut ”päästä tilanteesta ohi”. Todellisuudessa Natasha on yksityiskohtaisesti tietoinen tapahtumista. Hänen asuntonsa kellaritiloista takavarikoitiin porakone, jossa oli kokaiinijäämiä. Kokaiinia löytyi myös Natashan asuinosoitteen ilmoitustaulun takaa. Lisäksi Natasha on itse vankilasta vapauduttuaan kulkenut säännöllisesti tapaamassa yhä vangittuna olevaa avopuolisoaan Veli-Pekkaa. Ja siltikö Natasha ei tiedä mistä hänen ”ystävää” epäillään?

Iltalehti ei kuitenkaan näe tarpeelliseksi tehdä aiheesta tarkempaa, uutta ja korjaavaa uutisointia. Valheellisen uutisen annetaan tarkoituksellisesti ”pysyä voimassa”. Pikkulintujen viserryksen mukaan tämä johtuisi siitä, että kyse olisi Helsingin huumepoliisin ja heidän ”luottotoimittaja” Risto Kunnaksen kanssa sovitusta uutisointitavasta, jolla Natashan roolia pyritään vähättelemään ja vääristelemään. Joidenkin toisten huhujen mukaan Natasha olisi ollut juuri se henkilö, joka toimitti Veli-Pekan Pasilan poliisivankilasta käsin organisoimalla tavalla 1,3 kiloa koksua Helsingin oikeustalolle Veli-Pekan asianajajan toimistoon. Nämä ovat vain huhuja, koska tällaisesta pikkudiilistä, joka käsittää 1,3 kiloa kokaiinia, ei ole sen kummempia merkintöjä esitutkintapöytäkirjoissa.

Olipa 1,3 kiloa kokaiinia Helsingissä kuljetellut kuka hyvänsä, tämän tarinan Pasilan mies on Veli-Pekka – Helsingin huumepoliisin suosiollisella avustuksella.

apollo
Christopher Lorenzo
Viestit: 1584
Liittynyt: La Heinä 14, 2007 4:09 am

Re: Kokaiinirinki

Viesti Kirjoittaja apollo »

Hyvin putosi Torvisen tuomio, peräti 8 vuodesta 5,5 vuoteen. Onko ennenkuulumatonta että näin paljon putoaa rikosta selvittäessä ja tunnustamalla? Lisäksi jos on käynyt kauppaa vaimonsa vapaudesta, kuten edellinen kirjoittaa, niin aika jenkkimeininkiä! Yleensä kun ei kannata tunnustaa suomessa yhtään mitään. On kyllä erikoinen tapaus tämä.

Huippuravintoloiden ravintolapäällikölle 6 vuotta vankeutta – käräjäoikeus jakoi tuomiot Helsingin suuressa kokaiinijutussa

Julkaistu: 21.6. 21:28

Huippuravintoloiden ravintolapäällikkö sai kuusi vuotta vankeutta, muille päätekijöille 5,5–9 vuoden tuomiot.

HELSINGIN käräjäoikeus tuomitsi pitkiä vankeusrangaistuksia huumejutussa, jossa oli kyse erittäin vahvan kokaiinin maahantuonnista suoraan tehtaalta Latinalaisesta Amerikasta.

Käräjäoikeuden mukaan koplan jäsenet syyllistyivät kolmeen törkeään huumausainerikokseen, kun he järjestivät kolme erillistä salakuljetusta vuoden 2017 aikana. Tuomion mukaan salakuljetettua kokaiinia oli noin 3,8 kiloa ja se oli erittäin vahvaa, pitoisuudeltaan jopa 81–88 prosenttia.

Kokaiinin myyjänä ja salakuljetusten järjestäjänä tuomittiin 37-vuotias meksikolainen Rodrigo Zozaya Gonzalez. Hän sai joukon pisimmän tuomion, yhdeksän vuotta vankeutta.

Zozaya Gonzalezin kanssa salakuljetuksia järjestänyt 60-vuotias kolumbialainen ”tehtailijaksi” ammattinsa ilmoittanut Mirko Kocelj Ramirez, sai viisi ja puoli vuotta vankeutta.

Kokaiinin ostaja oli 45-vuotias suomalainen merkonomi ja liikemies Veli-Pekka Torvinen. Myös hänen tuomionsa on viisi ja puoli vuotta vankeutta.

Kokaiinikauppoihin liittyneestä rahaliikenteestä huolehtinut 39-vuotias suomalainen Mirva Johanna Sorvoja tuomittiin kuuden vuoden vankeuteen. Sorvoja on ammatiltaan ravintolapäällikkö, joka on työskennelyt huippuluokan suomalaisissa ravintoloissa.

Jutun viides epäilty oli 32-vuotias perulainen baarimikko. Hänen syytteensä törkeästä huumausainerikoksesta kuitenkin hylättiin. Miehen syyksi luettiin ainoastaan huumausaineen käyttörikos, josta hän sai kymmenen päiväsakon rangaistuksen.

ZOZAYA Gonzalezin, Torvisen ja Sorvojan rangaistuksia lievennettiin, koska he tunnustivat rikoksensa ja siten olennaisesti nopeuttivat asian selvittämistä oikeudessa ja vähensivät oikeusprosessin kustannuksia.

Suurimman alennuksen sai Torvinen, joka tunnusti tekonsa poliisille heti ja lisäksi auttoi poliisia saamaan haltuunsa kätkettynä olleen lähes 1,3 kilon kokaiinierän. Ilman lievennystä Torvinen olisi saanut kahdeksan vuoden tuomion.

Sorvoja ja Zozaya Gonzalez tunnustivat selvästi myöhemmässä vaiheessa, joten he saivat vain 0,5–1 vuoden lievennykset.
Rami Mäkinen

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005729783.html

Netflixer
Alibin satunnaislukija
Viestit: 52
Liittynyt: La Maalis 24, 2018 7:34 pm

Re: Kokaiinirinki

Viesti Kirjoittaja Netflixer »

Niin, liekö salakuljetusta helpottanut se, että Veli-Pekka on todellakin toiminut tullimiehenä aikanaan.
Mielenkiintoisen lisän tähän soppaan tuo se, että Veli-Pekka sai ostettua Laatokan Portin keskeneräiset hotellirakennukset ulosottoviraston huutokaupasta 18000 eurolla. Naisystävänsä isävainaahan se oli näitä alunperin rakentamassa.
Nergin mielestä ei ole syytä huolestua siitä minkälaisia henkilöitä Suomeen tulee, sillä jokainen henkilö tiedetään. Lisäksi he ovat todellisia aarteita.

BLM Burn Loot Murder

Olivia Benson
Poliisikoira Rex
Viestit: 271
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 2:37 pm

Re: Kokaiinirinki

Viesti Kirjoittaja Olivia Benson »

https://aromilehti.fi/artikkelit/doner- ... intohimoa/

Kuvissa myös Johanna Sorvoja-Bonard
"If you're looking for sympathy, look it up in the dictionary. It's somewhere between shit and syphilis." - Joe Kenda

Avatar
Mikko
Remington Steele
Viestit: 227
Liittynyt: Ke Helmi 03, 2016 8:03 pm

Re: Kokaiinirinki

Viesti Kirjoittaja Mikko »

Selvisikö ne luksusravintolat vieläkään? Entä paljastiko oikeus tekijöiden nimiä?

mävaanmä
Remington Steele
Viestit: 219
Liittynyt: Pe Marras 30, 2012 10:59 am

Re: Kokaiinirinki

Viesti Kirjoittaja mävaanmä »

Muutama viesti ylempänä on jonkun lehden juttu tuomiosta, siinä mainitaan neljä henkilöä nimeltä.
Ja niitä ravintoloita on useampia, ihan perus ruokapaikkoja eli ei mitään yökerhoklikkiä ainakaan ole tullut ilmi.

Avatar
Mikko
Remington Steele
Viestit: 227
Liittynyt: Ke Helmi 03, 2016 8:03 pm

Re: Kokaiinirinki

Viesti Kirjoittaja Mikko »

mävaanmä kirjoitti:Muutama viesti ylempänä on jonkun lehden juttu tuomiosta, siinä mainitaan neljä henkilöä nimeltä.
Ja niitä ravintoloita on useampia, ihan perus ruokapaikkoja eli ei mitään yökerhoklikkiä ainakaan ole tullut ilmi.
Mistäs saisi listan näistä ravintoloista? Tai jos et viiti suoraan kertoa niin voitko mainita, että miten ne voi saada selville.

aga
Adrian Monk
Viestit: 2752
Liittynyt: Pe Elo 01, 2008 11:21 am

Re: Kokaiinirinki

Viesti Kirjoittaja aga »

Nuuski itte.

Silli
Axel Foley
Viestit: 2179
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Kokaiinirinki

Viesti Kirjoittaja Silli »

Mikko kirjoitti:
mävaanmä kirjoitti:Muutama viesti ylempänä on jonkun lehden juttu tuomiosta, siinä mainitaan neljä henkilöä nimeltä.
Ja niitä ravintoloita on useampia, ihan perus ruokapaikkoja eli ei mitään yökerhoklikkiä ainakaan ole tullut ilmi.
Mistäs saisi listan näistä ravintoloista? Tai jos et viiti suoraan kertoa niin voitko mainita, että miten ne voi saada selville.
En tiedä, onko kyseisistä ravintoloista olemassa listaa muualla kuin Johanna Sorvojan eläketiedoissa. Kyseinen nainen on esiintynyt myös nimellä Johanna Sorvoja-Bonard. Pikagooglauksella tuli esiin helsinkiläisravintolat Kämp ja Werner. Jos pidempään jaksaisi googlata, niin varmaan löytyisi jotain muuta mielenkiintoista.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Avatar
Mikko
Remington Steele
Viestit: 227
Liittynyt: Ke Helmi 03, 2016 8:03 pm

Re: Kokaiinirinki

Viesti Kirjoittaja Mikko »

Silli kirjoitti:
Mikko kirjoitti:
mävaanmä kirjoitti:Muutama viesti ylempänä on jonkun lehden juttu tuomiosta, siinä mainitaan neljä henkilöä nimeltä.
Ja niitä ravintoloita on useampia, ihan perus ruokapaikkoja eli ei mitään yökerhoklikkiä ainakaan ole tullut ilmi.
Mistäs saisi listan näistä ravintoloista? Tai jos et viiti suoraan kertoa niin voitko mainita, että miten ne voi saada selville.
En tiedä, onko kyseisistä ravintoloista olemassa listaa muualla kuin Johanna Sorvojan eläketiedoissa. Kyseinen nainen on esiintynyt myös nimellä Johanna Sorvoja-Bonard. Pikagooglauksella tuli esiin helsinkiläisravintolat Kämp ja Werner. Jos pidempään jaksaisi googlata, niin varmaan löytyisi jotain muuta mielenkiintoista.
En kyllä oikein jaksa uskoa, että Ravintola Kämpin tasoisessa eliittipaikassa olisi huumeita levitetty. Yleensähän ne huumepaikat ovat nuhjuisia mestoja eivätkä huumeiden käyttäjätkään eliittiin kuulu. Vai onko joku tosissaan koskaan kuullut eliittiin kuuluneesta huumeiden käyttäjästä?

L. Ron Bumqvist

Re: Kokaiinirinki

Viesti Kirjoittaja L. Ron Bumqvist »

Mikko kirjoitti:En kyllä oikein jaksa uskoa, että Ravintola Kämpin tasoisessa eliittipaikassa olisi huumeita levitetty. Yleensähän ne huumepaikat ovat nuhjuisia mestoja eivätkä huumeiden käyttäjätkään eliittiin kuulu. Vai onko joku tosissaan koskaan kuullut eliittiin kuuluneesta huumeiden käyttäjästä?
Kai tämä oli sarkasmia? Laittomia (ja laillisia) päihteitä käytetään yhteiskuntaluokkaan katsomatta.

Toisaalta, onhan tuossa tekstissäsi myös ihan oivaltava tuo kysymys, että "onko joku tosissaan koskaan kuullut eliittiin kuuluneesta huumeiden käyttäjästä?". Muotoilisin kysymyksen vaan hieman toisin, että onko joku tosissaan kuullut että poliisi ratsaisi hyvätuloisempia muuten kuin pakon edessä?

Vastaa Viestiin