Staffan Sevónin murha Sipoossa 23.7.2018

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Leski
Alibin satunnaislukija
Viestit: 58
Liittynyt: Pe Heinä 13, 2018 1:20 pm

Re: Epäilty henkirikos Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja Leski »

Hmmmh... heitetäänpäs lennokas teoria tähän väliin.

Voisiko rikos liittyä uhrin isään jotenkin..? Tai tarkemmin ottaen johonkin tuomioon, missä uhrin isä on ollut mukana? Jos motiivi ei ole random-ryöstö niin ei naapureidenkaan tarvitse olla huolissaan...
Ihraponnari
Frank Drebin
Viestit: 399
Liittynyt: Pe Syys 21, 2007 8:09 pm

Re: Epäilty henkirikos Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja Ihraponnari »

ei hyväst näytä.tapausta tutkii itäuudenmaan pollarit eikä krp.ei tule selviää ilman krpn apuu.

tässä on ny varmaan käynny nii et vai yksi tekiä.huumehörhhö yritäny saaha rahaa ja menny homma yli?
ja tuo ravintolakamera on kilometrin pääs tekopaikast.alueel johtaa vain kaks tiet.toinen ravintola ohi ja toinen nikkiläst jos ei oo kamerraa
Ihraponnari
Frank Drebin
Viestit: 399
Liittynyt: Pe Syys 21, 2007 8:09 pm

Re: Epäilty henkirikos Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja Ihraponnari »

näyti silt et tuo kiinteistö on jaetu jossain vaihees ja näi onki! :idea:
alue on eristetty ja tuo lohkottu tontti on ilmeisesti kans?asuuko sukulaine siin vai mitä?
wonderland
Hetty Wainthropp
Viestit: 455
Liittynyt: To Joulu 05, 2013 2:57 pm

Re: Epäilty henkirikos Sipoossa 24.7.2018

Viesti Kirjoittaja wonderland »

kissafani kirjoitti:
Saaris kirjoitti:Mietin tuota ajankohtaa. Tapahtuuko murtoja alkuillasta ja illalla? Silloinhan useimmiten oletetaan ihmisten olevan kotona.
Ehkä jos ollaan varmoja ettei kukaan ole kotona, vähän kyllä kuulostaa oudolta. Eikö nuo ulkomaalaiset pakettiautovarkaat kulje vuorokaudenajasta riippumatta.
Olikohan uhrin auto tallissa vai pihalla, siitä ainakin pitäisi tietää jos on kotona. Aika piilossa katseilta on tuo talo, paljon pusikkoa ja aitaa edessä.
Jos voro olettaa, että hälytysjärjestelmät on päällä, yrittääkö voro sisään ja ottaa riskiä, että tulee vartiointifirma tai poliisi paikalle? On niitäkin voroja, jotka yrittää sisään jonkin muun asian verukkeella asukkaan kotona ollessa. Kaupataan taulua ja pöllitään lompsa - tyyppisesti. Jos ilta-aikaan on ollut, ei varmaan kaupustelua, mutta joku tekaistu hätä on esimerkiksi voinut olla, että talon isännän kanssa on mahdollisesti päästy juttusille. Varsinainen tarkoitus on voinut olla se ryöstö, murha tai muu ikävä juttu.
" Heikoin lenkki, hänen sydämensä, petti. Se oli ajan kysymys." - Laiho oikeudessa
Annie W
Harjunpää
Viestit: 325
Liittynyt: Pe Loka 12, 2007 5:58 pm

Re: Epäilty henkirikos Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja Annie W »

Jos murtovarkautta ajatellaan, niin nuo ulkomaiset tekivät niitä ainakin täällä päin joku vuosi sitten juurikin keskellä päivää kesällä. Jotenkin en usko kuitenkaan, että siitä olisi kyse, etenkin huomioiden poliisin lausuma.

Tietysti tällaisessa tapauksessa, jossa uhri on johtavassa asemassa, epäilyjä on työhön ja asemaan liittyen (vrt. esim. Ulvilassakin), mutta en jättäisi ihan lähipiiriäkään pois, koska kuitenkin suuri osa henkirikoksista on läheisten tekemiä.
Misery is almost always the result of thinking.
Pirhonen
Olivia Benson
Viestit: 734
Liittynyt: Su Joulu 14, 2008 5:52 pm

Re: Epäilty henkirikos Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja Pirhonen »

Ihraponnari kirjoitti:näyti silt et tuo kiinteistö on jaetu jossain vaihees ja näi onki! :idea:
alue on eristetty ja tuo lohkottu tontti on ilmeisesti kans?asuuko sukulaine siin vai mitä?
Tuo on ihan tavallista pk-seudulla ja lähistöllä että iso takapiha myydään jollekin tontiksi, ns. kirvesvarsitontti. Luvat saa helposti koska tiivistäminen on päivän trendi. Jos tuossa on siitä kyse, en ole tutkinut...
Plan B
Nikke Knakkertton
Viestit: 160
Liittynyt: Ti Maalis 10, 2015 10:34 pm

Re: Epäilty henkirikos Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja Plan B »

Järjestäytynyt rikollisuus pyrkii saamaan omat henkilöt yhteiskunnan kaikille aloille ja instituutioihin - kirjanpito-, tilintarkastus- ja isännöintitoimistoihin, rahoitus- ja vakuutusyhtiöihin, lupavirastoihin jne. Tässä casessa saattaa olla takana jotain muuta kuin murto/ryöstö. Eli onko kiristetty noin korkeassa asemassa olevaa? Uhrin isän työllä ja päätöksillä voi myös olla osuutensa. Mielenkiintoine tapaus ja toivottavasti selviää.
Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Epäilty henkirikos Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja poikani »

Tämä kiinnitti huomiota tuossa tuoreessa Ilta-Sanomien jutussa (tässä):
Karoliina Paananen / IS kirjoitti:Tapaus on hansaslaisten mielestä surullinen.
Ei jumalauta. Tällä tasolla on toimittajien ammattitaito nykyään. Seuraavaksi varmaan: "Paikalliset eivät tiedä murhaajan henkilöllisyyttä."
????? ?? ??????.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17095
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Epäilty henkirikos Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Poliisi yhä harvinaisen vaitonainen viikon takaisesta surmatyöstä Sipoossa – Tutkinnanjohtaja: ”Iltaan asti painetaan töitä joka päivä”

POLIISI ON yhä harvinaisen vaitonainen Sipoon Söderkullasta kotoaan surmattuna löydetyn miehen tapauksesta. Omakotitalosta Hansaksesta löytyi viime viikon tiistaina mies kuolleena. Poliisi on vahvistanut, että noin 50-vuotias mies on surmattu edellisenä päivänä eli maanantaina.

Asunnossa ei ilmeisesti siis ollut löydettäessä muita henkilöitä, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Minkkinen Itä-Uudenmaan poliisista?

”Tuokin on semmoista, jota en voi kertoa. Nyt mennään tosi niukoilla tiedottamisessa”, Minkkinen vastasi HS:lle maanantaina iltapäivällä.

Onko uhrin henkilössä tai tapauksessa jotakin poikkeavaa yleensä henkirikoksiin nähden, kun poliisi on niin niukkasanainen?

”Esitutkinta halutaan turvata oikeasti. Vihjeitä on pyydetty ja vihjeitä on tullut muun muassa ajoneuvoista. On tehty valtava määrä esitutkintaa, käännetty kaikki kivet ja kannot, ettei jää tekemättä mitään mitä olisi pitänyt tehdä”, Minkkinen sanoo.

”Henkirikoksissa yleensä näin toimitaan, että tehdään kaikki mahdolliset toimenpiteet. On paljon semmoista, jota ei voi tehdä jälkeen päin. Alue on eristetty, ja näytteitä on otettu. Iltaan asti painetaan töitä joka päivä.”

SIPOON Söderkullassa sijaitseva Hansas tunnetaan rauhallisena alueena. Mutkittelevien hiekkateiden varsilla on harvassa omakotitaloja ja rivitaloja. Perinteisiin rintamamiestalojen alueisiin nähden Hansaksessa on keskimääräistä useampia turvakameroita, joita poliisi on nyt tutkinut.

”Kamerakuvista on tullut esitutkintaa hyödyttävää tietoa liikkujista ja muun muassa autoista, enempää en voi kertoa”, Minkkinen sanoo.

Itä-Uudenmaan poliisi pyytää yhä havaintoja ja vihjeitä Sipoon Söderkullassa tai sen läheisyydessä 23.–24. heinäkuuta liikkuneista ihmisistä ja ajoneuvoista. Havainnoista tai vihjeistä voi ilmoittaa Itä-Uudenmaan poliisin numeroon 0295 436 442.


Helsingin Sanomat
30.7. 15:25
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Berenices
Lauri Hanhivaara
Viestit: 122
Liittynyt: Su Tammi 13, 2013 1:14 pm

Re: Epäilty henkirikos Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja Berenices »

Sipoon henkirikosta tutkitaan murhana: Poliisi etsii sadeviittaan pukeutunutta henkilöä

Tänään klo 17:54

Asiasta lisää hetken kuluttua.


https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201807 ... 1_u0.shtml
Berenices
Lauri Hanhivaara
Viestit: 122
Liittynyt: Su Tammi 13, 2013 1:14 pm

Re: Epäilty henkirikos Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja Berenices »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201807 ... 1_u0.shtml

Sipoon henkirikosta tutkitaan murhana: Poliisi etsii sadeviittaan pukeutunutta henkilöä

Tänään klo 17:54 (muokattu klo 18:09)

Itä-Uudenmaan poliisi tiedottaa, että se on edistynyt Sipoon Söderkullassa Hansaksen alueella tapahtuneen henkirikoksen tutkinnassa.

Tapausta tutkitaan murhana. Poliisi on pystynyt selvittämään, että henkirikos tapahtui maanantaina 23. heinäkuuta alkuillan tai illan aikana.

- Tarkka tapahtuma-aika on selvitetty, mutta esitutkinnallisista syistä sitä ei voida vielä kertoa julkisuuteen, poliisi kertoo tiedotteessa.

Poliisi pyytää tapauksesta vihjeitä ja havaintoja. Havaintoja pyydetään tapahtumapaikan läheisyydessä nähdyistä mahdollisesti tapaukseen liittyvistä ajoneuvoista. Poliisi pyytää myös silminnäkijähavaintoja mahdollisesta epäillystä tekijästä tai tekijöistä.

- Erityisesti kaivataan havaintoja tapahtumapaikan läheisyydessä havaitusta tummaan tai maastonvihreään sadeviittaan pukeutuneesta henkilöstä, poliisi kertoo tiedotteessa.

Näin tapahtumat etenivät

Sipoossa sijaitsevasta isosta omakotitalosta löytyi mies kuolleena tiistaina 24. heinäkuuta. Hän oli 49-vuotias, 50-vuotispäiviä olisi juhlittu myöhemmin syksyllä.

Poliisi sai tiedon kuolleesta hätäkeskuksen kautta. Vainajassa oli ulkoisen väkivallan merkkejä. Tapausta alettiin tutkia henkirikoksena.

Kauppatieteiden maisteri oli elämässään menestynyt. Hän oli valtion ja kuntien suureksi osaksi omistaman konsulttiyrityksen operatiivinen johtaja. Vuonna 2016 mies tienasi yli 330 000 euroa.

Keskustelupalstoilla tapaus on herättänyt runsaasti ihmetystä: Mitä ihmettä on tapahtunut? Onko kyseessä epäonnistunut murto, suunniteltu henkirikos vai mistä on kyse?

Iltalehti kysyi tutkinnanjohtajalta, rikoskomisario Mikko Minkkiseltä aiemmin maanantaina, onko poliisilla mitään tietoa siitä, kuka henkirikoksen olisi voinut tehdä.

-En nyt vielä rupea kommentoimaan tätä asiaa. Menemme edelleenkin aika niukoilla linjoilla tiedottamisen suhteen.

Minkkinen ei suostunut ottamaan kantaa esimerkiksi siihen, onko kyseessä täysin sattumanvaraiseen ihmiseen kohdistunut henkirikos.

Hieman myöhemmin poliisi tiedotti tutkivansa tapausta murhana ja etsivänsä erityisesti sadeviittaan pukeutunutta henkilöä.

Juttua päivitetty kello 18.08: Lisätty tietoja
Saaris
Harjunpää
Viestit: 306
Liittynyt: La Helmi 06, 2016 12:21 am

Re: Epäilty henkirikos Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja Saaris »

Satoiko sinä päivänä Sipoossa?
Viimeksi muokannut Saaris, Ma Heinä 30, 2018 6:35 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Pirhonen
Olivia Benson
Viestit: 734
Liittynyt: Su Joulu 14, 2008 5:52 pm

Re: Epäilty henkirikos Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja Pirhonen »

En osaa sanoa satoiko, mutta jos oli tämmöinen tämän kesän hellekeli niin aika huomioita herättävä asuste ja ennenkaikkea kuuma. :roll:
Saaris
Harjunpää
Viestit: 306
Liittynyt: La Helmi 06, 2016 12:21 am

Re: 49-vuotias mies surmattiin Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja Saaris »

En ole Sipoosta, mutta pääkaupunkiseudulta, ja mielestäni oli lämmin, aurinkoinen ilta. Tuollainen vaate tuntuu oudolta. Mutta siltähän saa esim roiskeet helposti pyyhittyä.... Ettei olisi tilaustyö?
Berenices
Lauri Hanhivaara
Viestit: 122
Liittynyt: Su Tammi 13, 2013 1:14 pm

Re: 49-vuotias mies surmattiin Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja Berenices »

Iltasanomissa mainitaan että henkilö oli pukeutunut tummaan tai maastonvihreään sadeviittaan.
Vastaa Viestiin