Suomen Vastarintaliike

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Väkivallantarkastaja
Roger Murtaugh
Viestit: 899
Liittynyt: Ke Kesä 20, 2018 12:28 pm

Re: Suomen Vastarintaliike

Viesti Kirjoittaja Väkivallantarkastaja »

holmesin haamu kirjoitti:Antifan toiminta on laajempaa, järjestäytyneempää ja poliisi joutuu koko ajan pidättämään kyseisen järjestön edustajia Suomessa. Kuten tuolla toisessa ketjussa sanoin niin pidätykset lasketaan sadoissa, kun PVL:n kohdalla puhutaan koko ajan yksittäisistä henkiöistä. Se vain osoittaa toiminnan vaarallisuuden ja järjestelmällisyyden.

Suurin ero PVL:llä liittyen Antifaan on siinä, ettei PVL:llä ole mitään poliittisia tukijoita tai mitään muutakaan näkyvää tukea. Se on täysin riippuvainen siitä n. 100 jäsenestä, joka ei ole kasvanut suuntaan tai toiseen.

Antifalle löytyy tukea poliitikoista, poliittisista puolueista ja valtamediasta lähtien. Vaikka se on terroristilistalla ja poliisi joutuu koko ajan pidättämään hevosten hakkaajia, autojen tuhopolttajia ja estämään laittomia ja väkivaltaisia mielenosoituksia, niin asiaan ei haluta sen kummemmin puuttua poliittisista taustavoimista johtuen. Lopulta homma kasaantuu tavallisille kenttäpoliiseille, jotka ovat olleet vuosia saman Antifan väkivallan kohteita.

Omasta mielestäni kumpaakaan järjestöä (olivat rekisteröityjä tai eivät) ei tarvitsisi lakkauttaa, kunhan eivät riko lakia ja lain rikkomiseen puututtaisiin. Poliisi pystyisi tällä tavalla parhaiten seuraamaan vaarallisia henkilöitä ja tarvittaessa ottamaan heidät kiinni.
Suomen Antifa on käytännössä sama asia kuin Varisverkosto. Kuten jo ylempänä totesin se ei ole PVL:n tavoin organisoitu ja yhteisiä tunnuksia käyttävä. Koska yksittäisten ihmisten kokoontumisvapauteen puuttuminen on perustuslain kannalta ongelmallista, niin eihän PVL:n kiellonkaan tarkoituksena ole käytännössä muu kuin estää natsien marssiminen yhteisiä tunnuksia käyttäen ja yhteisten lippujen alla, sekä puuttua suoraan PVL:n nimissä tehtävään poliittiseen agitointiin.

Varisverkostoon tämä lähestyminen ei toimi, koska yhteisiä tunnuksia, lippuja tai edes yhteistä poliittista ideologiaa ei ole. Ainoa mitä voitaisiin kieltää on nimi "Varisverkosto" ja sulkea nettisivut. Uusi nimi keksittäisiin samana päivän ja samat sivut avattaisiin uudella nimellä viikossa.

Toinen juttu on tietysti myös se, että väkivaltainen äärivasemmisto on viime aikoina ollut aika hiljaa ja toiminta vähäistä. Sisäministeriön vuoden 2018 alussa julkaistun väkivaltaisen ekstremismin tilannekatsauksen mukaan väkivaltaiseen äärivasemmistoon (kattaa siis Varisverkoston lisäksi myös muita porukoita) nimiin kirjattiin koko vuoden 2017 aikana ainoastaan kaksi rikosilmoitusta ja kiinniottoja tehtiin kymmenen. Ei siis satoja, kuten yllä annoit ymmärtää. Tämä on siis saman verran kuin PVL:n nimiin kirjattiin pelkästään yhtenä päivänä yhdessä kaupungissa, eli Helsingin 6.12.2017 marssin aikana.
Marttyyrikohtaloni on verrattain mitätön. En viitsi uhriutua.

ReissuLasse
Jessica Fletcher
Viestit: 3218
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Suomen Vastarintaliike

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

Kyllä PVL:n ja heitä lähellä olevien tahojen tulisi itsekin ottaa vastuuta äärivasemmiston ja anarkistien vastustamisessa.

Väkivallantarkastaja
Roger Murtaugh
Viestit: 899
Liittynyt: Ke Kesä 20, 2018 12:28 pm

Re: Suomen Vastarintaliike

Viesti Kirjoittaja Väkivallantarkastaja »

Ja jottei jää epäselvää, niin yllä olevassa viestissä vertasin väkivaltaisen vasemmiston ja oikeiston toimista tehtyjä rikosepäilyitä ja heidän kiinniottojaan julkisissa joukkokokoontumisissa, mielenosoituksissa tms. Yksittäisenä henkilönä tai pienenä joukkona ilman tunnuksia, lippuja tms. tehtyihin kepposiinhan ei järjestön kieltäminen tai kieltämättömyys vaikuta juuri mitenkään.
Marttyyrikohtaloni on verrattain mitätön. En viitsi uhriutua.

Väkivallantarkastaja
Roger Murtaugh
Viestit: 899
Liittynyt: Ke Kesä 20, 2018 12:28 pm

Re: Suomen Vastarintaliike

Viesti Kirjoittaja Väkivallantarkastaja »

Jesse ei malta pysyä poissa vankilasta. Ilmeisesti siellä on niin kivaa, että täytyy koko ajan yrittää takaisin...

https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikk ... gs.mqcqyyo
Helsingin asema-aukion hyppypotkusta tuomitulle uusi vankeusrangaistus – kielletyn uusnatsijärjestön jäsen tuomittiin pahoinpitelystä sorkkaraudalla

Uusnatsijärjestö Pohjoismaisen vastarintaliikkeen jäsenenä tunnettu Jesse Torniainen tuomittiin kesällä kahdesta Vantaalla tapahtuneesta pahoinpitelystä.

Torniainen on ennestään tuomittu väkivaltarikoksista, joista tunnetuin lienee Helsingin rautatieasemalla tehty hyppypotku. Uhri kuoli myöhemmin, mutta oikeus katsoi Torniaisen syyksi näytetyn vain törkeän pahoinpitelyn.

Nyt oikeudessa käsitellyt pahoinpitelyt tapahtuivat viime vuoden lokakuussa. Olutta illan aikana nauttinut Torniainen oli mennyt humalaisen seurueen luo, jonka kanssa hänellä tuli riitaa.

Vei sorkkaraudan ja löi

Torniaisen näkemyksen hän tuli paikalle estämään kahden seurueen välisen tappelun, jonka jälkeen hän itse joutui aggression kohteeksi.

Riita yltyi siihen pisteeseen, että Torniainen löi miestä takaraivoon ja kasvoihin. Toista miestä hän löi kerran kasvoihin ja sorkkaraudalla voimakkaasti kylkeen. Tekojen johdosta uhrilta murtui kylkiluu ja hänelle tuli ilmarinta.

Torniainen vetosi asiassa hätävarjeluun, koska toinen miehistä oli lähestynyt häntä pesäpallomailan kanssa. Oikeus kuitenkin katsoi valvontakameranauhan perusteella, että Torniainen oli itse provosoinut tilannetta perustellakseen väkivallan käytön ja lyönyt uhria jo ennen mailan hakua.

Torniainen vetosi hätävarjeluun myös toisessa tapauksessa, jossa hän oli lyönyt uhria sorkkaraudalla. Oikeus katsoi perusteen osittain päteväksi, sillä se katsoi Torniaisen riistäneen sorkkaraudan sillä häntä uhkailleelta toiselta mieheltä lyömällä tätä päähän.

Sen sijaan teon jatkuminen iskemällä sorkkaraudalla uhria kylkeen ylitti hätävarjelun rajat.

Aiempi rikostausta kovensi tuomiota

Torniainen tuomittiin kahdesta pahoinpitelystä 6 kuukauden 15 päivän ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Rangaistusta kovensivat Torniaisen aiempi väkivaltarikostausta, joka oikeuden mukaan osoitti tämän piittaamattomuutta lain kielloista ja käskyistä.

Lisäksi Torniainen määrättiin korvaamaan uhrille 1500 euroa kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta.

Torniainen on tullut tunnetuksi Pohjoismaisen vastarintaliikkeen jäsenenä. Pohjoismainen vastarintaliike määrättiin lakkautettavaksi viime vuoden marraskuussa, ja hovioikeus yhtyi viime kuussa käräjäoikeuden päätökseen. Vielä on epäselvää, antaako korkein oikeus valitusluvan päätöksestä.

Oikeudessa käsitellyllä väkivallalla ei tiettävästi ole yhteyttä Torniaisen uusnatsitoimintaan.
Marttyyrikohtaloni on verrattain mitätön. En viitsi uhriutua.

PoliisimestariSisu
Rico Tubbs
Viestit: 1226
Liittynyt: To Elo 14, 2014 6:41 pm

Re: Suomen Vastarintaliike

Viesti Kirjoittaja PoliisimestariSisu »

Harvinaisen pelle jätkä kun ei osaa olla riehumatta.

L'amourha
Jessica Fletcher
Viestit: 3070
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Suomen Vastarintaliike

Viesti Kirjoittaja L'amourha »

Hovi vahvisti taas pikku päänsilityksen Jesselle.

Asema-aukion pahoin­pitelystä tuomittu uusnatsi sai ehdotonta vankeutta jalka­pallo­kahakasta – hovioikeus hylkäsi vaatimuksen rangaistuksen lieventämisestä

Jesse Torniainen pahoinpiteli järjestyksenvalvojia jalkapallo-ottelun yhteydessä Tampereella vuonna 2015.

Lasse Kerkelä HS
Julkaistu: 21.12. 15:48

HELSINGIN Asema-aukion pahoinpitelystä aiemmin tuomittu uusnatsi sai perjantaina tuomion toisesta pahoinpitelystä Turun hovioikeudessa.

Tuomio koskee väkivaltaisuuksia Ilveksen ja HIFK:n jalkapallo-ottelun yhteydessä Tammelan stadionilla Tampereella toukokuussa 2015.

HIFK:n kannattajien ja järjestyksenvalvojien välinen lyhyt kahakka alkoi ottelun puoliajalla, kun yksi anniskelualueelta poistettu henkilö juoksi takaisin alueelle.

Nykyisin 28-vuotias Jesse Eppu Oskari Torniainen löi kahta järjestyksenvalvojaa.

HOVIOIKEUS tuomitsi Torniaisen 50 päiväksi ehdottomaan vankeuteen. Myös Pirkanmaan käräjäoikeus määräsi hänelle saman rangaistuksen viime marraskuussa.

Torniainen vaati hovioikeudessa muun muassa rangaistuksen alentamista, mutta oikeus hylkäsi vaatimukset.

TORNIAINEN on äärioikeistolaisen Pohjoismaisen vastarintaliikkeen jäsen.

Helsingin hovioikeus tuomitsi hänet tammikuussa Helsingin Asema-aukion törkeästä pahoinpitelystä kahden vuoden ja kolmen kuukauden ehdottomaan vankeuteen.

Torniainen oli potkaissut Pohjoismaisen vastarintaliikkeen mielenosoituksen yhteydessä Asema-aukiolla erästä miestä rintaan syyskuussa 2016. Mies iski päänsä kiveykseen. Hän kuoli viikkoa myöhemmin.
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005943724.html
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

holmesin haamu
Sherlock Holmes
Viestit: 7396
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Suomen Vastarintaliike

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

Väkivallantarkastaja kirjoitti: Suomen Antifa on käytännössä sama asia kuin Varisverkosto. Kuten jo ylempänä totesin se ei ole PVL:n tavoin organisoitu ja yhteisiä tunnuksia käyttävä. Koska yksittäisten ihmisten kokoontumisvapauteen puuttuminen on perustuslain kannalta ongelmallista, niin eihän PVL:n kiellonkaan tarkoituksena ole käytännössä muu kuin estää natsien marssiminen yhteisiä tunnuksia käyttäen ja yhteisten lippujen alla, sekä puuttua suoraan PVL:n nimissä tehtävään poliittiseen agitointiin.

Varisverkostoon tämä lähestyminen ei toimi, koska yhteisiä tunnuksia, lippuja tai edes yhteistä poliittista ideologiaa ei ole. Ainoa mitä voitaisiin kieltää on nimi "Varisverkosto" ja sulkea nettisivut. Uusi nimi keksittäisiin samana päivän ja samat sivut avattaisiin uudella nimellä viikossa.
Varisverkosto on vain yksi näkyvä osa toimintaa samoin kuin takku.net.

Tavallaan tunnuksettomuus pitää paikkaansa ja samaan aikaan ei. Monet ovat naamioituneet Isis-terroristinen tyyliin, Antifan liput viuhuvat tilaisuuksissa, rumpuryhmä seuraa mukana... Toki eivät kaikki ole pukeutuneet identtisesti ja ottaneet samaa kampausta. Poliisi on hyvin tietoinen näistä ryhmistä ja seuraa heidän touhuja.
Väkivallantarkastaja kirjoitti: Toinen juttu on tietysti myös se, että väkivaltainen äärivasemmisto on viime aikoina ollut aika hiljaa ja toiminta vähäistä. Sisäministeriön vuoden 2018 alussa julkaistun väkivaltaisen ekstremismin tilannekatsauksen mukaan väkivaltaiseen äärivasemmistoon (kattaa siis Varisverkoston lisäksi myös muita porukoita) nimiin kirjattiin koko vuoden 2017 aikana ainoastaan kaksi rikosilmoitusta ja kiinniottoja tehtiin kymmenen. Ei siis satoja, kuten yllä annoit ymmärtää. Tämä on siis saman verran kuin PVL:n nimiin kirjattiin pelkästään yhtenä päivänä yhdessä kaupungissa, eli Helsingin 6.12.2017 marssin aikana.
Jätän nämä sisäministeriön valeraportit täysin omaan arvoonsa.

Poliisi otti kiinni itsenäisyyspäivänä 2015 vähintään 130 tai yli antifa-äärivasemmistolaista. Vastaavia pidätyksiä on mitä todennäköisemmin tehty paljon myöhemminkin, kuten Trump-Putinin tapaamisen yhteydessä pidätettiin 10-20-henkilöä ja kuljetuksessa käytettiin varta vasten paikalle hankittua linja-autoa. Vuosittaiset hevosten hakkaamiset oli oma lukunsa. Hienoa jos perinne on vihdoin katkennut. Näitä on tietysti muitakin tapauksia, mutta paljonko on semmoisia jotka on jätetty uutisoimatta ja vastamediatkaan eivät ole saaneet kaikkea nauhalle. Toimittajat eivät asioista raportoi mitään, kuten nähtiin jo silloin Rajat Kiinni - miekkarin vammaisen pahoinpitelyryöstössä.

Sisäministeriön höpöraportit kannattaa jättää omaan arvoonsa. Niissä todellisuus on kovin venyvä käsite...

Tuo viittaus PVL:stä tehtyihin rikosilmoituksiin on täysi vitsi. Voihan sitä tehdä vaikka tuhat keksittyä rikosilmoitusta.

Avatar
PiikkiSika
Adrian Monk
Viestit: 2808
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: Suomen Vastarintaliike

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika »

holmesin haamu kirjoitti:
Väkivallantarkastaja kirjoitti: Toinen juttu on tietysti myös se, että väkivaltainen äärivasemmisto on viime aikoina ollut aika hiljaa ja toiminta vähäistä. Sisäministeriön vuoden 2018 alussa julkaistun väkivaltaisen ekstremismin tilannekatsauksen mukaan väkivaltaiseen äärivasemmistoon (kattaa siis Varisverkoston lisäksi myös muita porukoita) nimiin kirjattiin koko vuoden 2017 aikana ainoastaan kaksi rikosilmoitusta ja kiinniottoja tehtiin kymmenen. Ei siis satoja, kuten yllä annoit ymmärtää. Tämä on siis saman verran kuin PVL:n nimiin kirjattiin pelkästään yhtenä päivänä yhdessä kaupungissa, eli Helsingin 6.12.2017 marssin aikana.
Jätän nämä sisäministeriön valeraportit täysin omaan arvoonsa.

Poliisi otti kiinni itsenäisyyspäivänä 2015 vähintään 130 tai yli antifa-äärivasemmistolaista. Vastaavia pidätyksiä on mitä todennäköisemmin tehty paljon myöhemminkin, kuten Trump-Putinin tapaamisen yhteydessä pidätettiin 10-20-henkilöä ja kuljetuksessa käytettiin varta vasten paikalle hankittua linja-autoa. Vuosittaiset hevosten hakkaamiset oli oma lukunsa. Hienoa jos perinne on vihdoin katkennut. Näitä on tietysti muitakin tapauksia, mutta paljonko on semmoisia jotka on jätetty uutisoimatta ja vastamediatkaan eivät ole saaneet kaikkea nauhalle. Toimittajat eivät asioista raportoi mitään, kuten nähtiin jo silloin Rajat Kiinni - miekkarin vammaisen pahoinpitelyryöstössä.

Sisäministeriön höpöraportit kannattaa jättää omaan arvoonsa. Niissä todellisuus on kovin venyvä käsite...

Tuo viittaus PVL:stä tehtyihin rikosilmoituksiin on täysi vitsi. Voihan sitä tehdä vaikka tuhat keksittyä rikosilmoitusta.
Noista luvuista - kiinniotettu, pidätetty ja linja-autolla kuljetus johonkin....
Saattaahan se olla, että osa henkilöistä on vain poistettu paikalta - käyttäen dösää, paikalta poistamisesta ei ymmärtääkseni tule mitään merkintöjä, eikä varmaankaan näy tilastolukemissa kuten kiinniotto tai pidättäminen.

Mut joo lukemat on jokatapauksessa vassareita kaunistelevia - onkohan ministeriö ohjeistanut ettei saa tehdä kiinniottoja, ettei vaan tule tilastoihin mitään vastakkainasettelua ja vihaa lietsovaa :?:
! ! ! Eläköön EU-direktiivit ja kansan syväkyykky ! ! !

Avatar
Tuomion Pasuuna
Jessica Fletcher
Viestit: 3484
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 10:43 am

Re: Suomen Vastarintaliike

Viesti Kirjoittaja Tuomion Pasuuna »

Kokoomuslainen sisäministeri Kai Mykkänen on varmaankin liitossa vasemmistoanarkistien kanssa. Sangen todennäköistä...

holmesin haamu
Sherlock Holmes
Viestit: 7396
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Suomen Vastarintaliike

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

Tuomion Pasuuna kirjoitti:Kokoomuslainen sisäministeri Kai Mykkänen on varmaankin liitossa vasemmistoanarkistien kanssa. Sangen todennäköistä...
Tämä pitää sinänsä paikkaansa kun Venäjän Putinin kaksoiskansalainen ja kokoomuslainen sisäministeri Kai Mykkänen kävi näiden äärisuvaitsevaisten tilaisuudessakin puhumassa ja kuuluisi joidenkin tietojen mukaan samoihin someryhmiin.

Mutta sisäministeri harvemmin kirjoittaa tutkimusraportteja. Kyllä ne yhteydet ovat paljon laajemmalla tasolla koko organisaatiossa ja valtamedioissa.

Avatar
Scruffy
Martin Riggs
Viestit: 648
Liittynyt: Pe Kesä 21, 2013 8:19 pm

Re: Suomen Vastarintaliike

Viesti Kirjoittaja Scruffy »

Minä taas olen luullut että Venäjä on kaikkea muuta kuin äärisuvaitsevainen kansakunta. Sieltähän rahaa piisaa Euroopan äärioikeistolle, uusnatseja ei ole vaan joitain yksittäisiä tuomioita "huliganismista" ja homojakin saa vedellä turpiin kohtuu rauhassa.

Mykkäsestä en tiedä mutta toki tyhmää saa näin valaista. Eikö niitä nyrkkirautoja, Kolovratin levyjä ja hakaristilippuja enää saakaan hakea Pietarin toreilta rauhassa? Vai elänkö ihan menneisyydessä? Eikö Venäjä olekaan Isänmaan asialla?
Jail's not so bad. You can make sangria in the toilet. Course, it's shank or be shanked.

Avatar
myrskylyhty
Harjunpää
Viestit: 320
Liittynyt: To Kesä 28, 2018 4:01 pm

Re: Suomen Vastarintaliike

Viesti Kirjoittaja myrskylyhty »

Väkivallantarkastaja kirjoitti:Jesse ei malta pysyä poissa vankilasta. Ilmeisesti siellä on niin kivaa, että täytyy koko ajan yrittää takaisin...

https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikk ... gs.mqcqyyo
Helsingin asema-aukion hyppypotkusta tuomitulle uusi vankeusrangaistus – kielletyn uusnatsijärjestön jäsen tuomittiin pahoinpitelystä sorkkaraudalla
Jessellä on liikaa urakkaa ja liian vähän aikaa.
"Olin sitä mieltä, että ketään ei tapeta, asiat pitää selvittää muuten." -Metsuri

Avatar
PiikkiSika
Adrian Monk
Viestit: 2808
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: Suomen Vastarintaliike

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika »

Nämäkin paukapäät voisivat oppia elämän realiteetteja poistumalla sieltä kotipitäjän ABC:ltä ihan rohkeasti ihan vaikka ulkomaille hieman pidemmäksi aikaa - saattaisi ajatusmaailma avartua ja oma umpimielisyys osoittautua ainakin osittain keksityksi idiotismiksi!
! ! ! Eläköön EU-direktiivit ja kansan syväkyykky ! ! !

Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6651
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Suomen Vastarintaliike

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Korkein oikeus sanoo vielä sanansa.
MTV kirjoitti:https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/uus ... ti/7341762

Uusnatsijärjestö Pohjoismainen vastarintaliike sai valitusluvan koskien järjestön lakkauttamista – samalla KKO kielsi järjestön toiminnan väliaikaisesti

Korkein oikeus on myöntänyt uusnatsijärjestö Pohjoismaiselle vastarintaliikkeelle valitusluvan koskien järjestön lakkauttamista.

Korkein oikeus kertoo tiedotteessaan, että Pohjoismaiselle vastarintaliikkeelle on myönnetty valituslupa järjestön lakkauttamista koskevassa asiassa.

Samalla Korkein oikeus kuitenkin määräsi PVL:n väliaikaisesti kielletyksi ja toiminnan lopetettavaksi siihen asti, kunnes KKO on ratkaissut asian. Poliisihallitus oli vaatinut PVL:n väliaikaista toimintakieltoa.

– Poliisihallituksen mukaan edellytykset PVL:n lakkauttamiselle ovat olemassa, koska yhdistys toimii olennaisesti vastoin lakia ja hyviä tapoja muun muassa levittämällä vihapuhetta maahanmuuttajista, seksuaalivähemmistöistä ja juutalaisista, kyseenalaistamalla holokaustin ja ihannoimalla fasisteja sekä hyväksymällä yhdistyksen toiminnassa tapahtuneen väkivallan, Korkeimman oikeuden tiedotteessa todetaan.

Korkein oikeus antaa lopullisen ratkaisunsa järjestön lakkauttamisesta myöhemmin.

Väkivallantarkastaja
Roger Murtaugh
Viestit: 899
Liittynyt: Ke Kesä 20, 2018 12:28 pm

Re: Suomen Vastarintaliike

Viesti Kirjoittaja Väkivallantarkastaja »

Väliaikainen lakkauttamiskielto on kuitenkin voimassa. Mielenkiintoista lukea KKO:n perustelut sitten kun päätös tulee. Oli sitten lopputulos kumpi tahansa.
Marttyyrikohtaloni on verrattain mitätön. En viitsi uhriutua.

Vastaa Viestiin