Hki: Mies puukotti sivullista Koivusaaressa 29.4.2018

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Väkivallantarkastaja
Roger Murtaugh
Viestit: 899
Liittynyt: Ke Kesä 20, 2018 12:28 pm

Hki: Mies puukotti sivullista Koivusaaressa 29.4.2018

Viesti Kirjoittaja Väkivallantarkastaja »

Viime huhtikuussa sattunut puukotustapaus on tullut hovista. Syytetty vetosi näkemiinsä harhoihin ja molemmissa oikeusasteissa harhoja pidettiin todennäköisenä pitkän valvomisen ja huumeiden käytön seurauksena. Hovioikeus ei kuitenkaan pitänyt tätä lieventävänä seikkana. Tuomio 2 v ja 8 kk.

Mainittakoon vielä, että syytetty on kunnostautunut aikaisemmin muun muassa vuoden 2011 arvokuljetusauton ryöstöyrityksessä Loimaalla.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005950418.html
Valvomisesta ja huumeista sekaisin ollut mies seurasi uhrejaan Koivu­saaren metro­laiturille ja iski miestä hedelmä­veitsellä – hovi­oikeus ei uskonut harha­luuloihin aseesta kassissa

Useisiin aiempiin rikoksiin syyllistynyt mies sai myös Helsingin hovioikeudesta kahden vuoden ja kahdeksan kuukauden tuomion.

VIIKONLOPPUMATKALLA Helsingin Lauttasaaressa ollut pariskunta sai sunnuntaisena kevätpäivänä viime huhtikuussa kimppuunsa sekavan miehen.

Valvomisen ja amfetamiinin käytön takia epävakaassa tilassa ollut Eero Tapio Ihalainen kävi pariskunnan miehen kimppuun Koivusaaren metroasemalla ja löi tätä hedelmäveitsellä olkavarteen.

Tapahtumat saivat alkunsa huhtikuun 29. päivän aamuna Vantaan Korsosta. Tuomittu kertoi oikeusprosessin aikana poistuneensa siellä kotoaan jo noin kuudelta aamulla. Hän oli käynyt ainakin Tikkurilassa ja Kalliossa ennen päätymistään Lauttasaaren tuntumassa olevaan Koivusaareen.

PÄÄKAUPUNKISEUDUN ulkopuolella asunut pariskunta puolestaan oli lähdössä kotimatkalle. Ennen metroasemaa tuomittu lähti seuraamaan sattumalta kohtaamaansa paria. Mies oli kiristänyt askeleitaan pysyäkseen heidän kannoillaan.

Asemalaiturilla tuomittu hyökkäsi miehen kimppuun ja iski tätä veitsellä.

Valvontakamera tallensi myös, kuinka mies kiersi laiturirakenteita, ryntäsi äkkiarvaamatta miestä kohti ja riisti tämä olalla olleen kassin. Hän penkoi kassia ja vei sen mukanaan metroon.

Uhrin avuksi tulivat nopeasti sekä poliisi että ensihoitajat. Uhri vietiin sairaalaan hoidettavaksi. Tuomittu puolestaan jäi kiinni Rautatientorin ja Helsingin yliopiston välisellä metro-osuudella.

KYSE oli tuomitun mukaan oletetusta pakkotilasta. Hän kertoi oikeudenkäynnissä mieltäneensä pariskunnan itseään uhkaavaksi ja sanoi kokeneensa, että kassissa on ase. Helsingin hovioikeus ei kuitenkaan pitänyt hätävarjeluun vetoamista uskottavana.

Sekä hovioikeus että sitä aiemmin Helsingin käräjäoikeus pitivät uskottavana, että mies oli valvomisen ja amfetamiinin takia sekavassa mielentilassa. Lääketieteellistä selvitystä oletetusta pakkotilasta ei kuitenkaan ollut. Siksi kumpikin oikeusaste katsoi, että kyse oli törkeästä ryöstöstä.

Hovioikeus vahvisti tuomionsa perjantaina.

LISÄKSI miehen hallussa oli buprenorfiinia ja jopa 24 käyttöannosta vastaava määrä amfetamiinia. Hänet tuomittiin myös huumausainerikoksesta. Vankeustuomio on kaksi vuotta ja kahdeksan kuukautta.

Miehellä on useita aiempia vankeustuomioita, myös väkivaltarikoksista.
Marttyyrikohtaloni on verrattain mitätön. En viitsi uhriutua.
Avatar
Scruffy
Martin Riggs
Viestit: 648
Liittynyt: Pe Kesä 21, 2013 8:19 pm

Re: Mies puukotti sivullista Koivusaaressa 29.4.2018

Viesti Kirjoittaja Scruffy »

Kiva kun kävitte. Tervetuloa uudelleen. Toivoo koko Helsinki.
Jail's not so bad. You can make sangria in the toilet. Course, it's shank or be shanked.
Vastaa Viestiin