Lestadiolaiset

Sana on vapaa, jos uskaltaa...
Kuolemannaakka
James Bond (David Niven)
Viestit: 10813
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Lestadiolaiset

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

Koskas tehdään ketju evankelisluterilaisen lahkon rikollisuudesta? Heitä on valtaosa suomalaisista rikollisista.
Tämä on täysin huuhaa-ketju. Ikään kuin nyt joku uskonnon tulkinta jotenkin altistaisi rikollisuudelle. Ja aina on pakko olla kyse jostain vähemmistöstä, aina. Ja aina on kuviteltava, että henkilö, joka sattuu syntymään jonkun vähemmistöuskonnon piiriin olisi jotenkin uskonnollisempi kuin valtauskontoon syntyneet. Niinkuin nyt jossain Sukarissa tai Sipilässä olisi hitustakaan uskonnollisuutta.

Täällä joka ketjussa käydään aina läpi samat perusvaihtoehdot:
1) tekijä oli mamu
2) jos ei ollut mamu ja tapettiin puukolla tai ampumalla = tekijä oli mustalainen
3) jos ei ollut mustalainen, mutta asui Pohjanmaalla tai Oulussa, tekijä oli lestadiolainen
Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta alla olevasta linkistä! Paras ja alkuperäinen! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


”En mää oo vääryyttä vastaan, mutten oikeuttakaan pualla” – Lavialainen sananparsi

Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Lestadiolaiset

Viesti Kirjoittaja poikani »

Kuolemannaakka kirjoitti:Ikään kuin nyt joku uskonnon tulkinta jotenkin altistaisi rikollisuudelle.
Sarkasmisi alkaa mennä jo liian pitkälle.
Kuolemannaakka kirjoitti:Ja aina on pakko olla kyse jostain vähemmistöstä, aina.
Sinun sanojasi - ei meidän. Tietääkseni lestadiolaiset eivät muuten ole vähemmistönä hallitsemillaan paikkakunnilla. Riippuu tietysti rajauksesta; olemmehan me jokainen vähemmistönä, jos aitausta suurennetaan.
????? ?? ??????.

Silli
Axel Foley
Viestit: 2179
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Lestadiolaiset

Viesti Kirjoittaja Silli »

Kuolemannaakka kirjoitti:Koskas tehdään ketju evankelisluterilaisen lahkon rikollisuudesta? Heitä on valtaosa suomalaisista rikollisista.
Tämä on täysin huuhaa-ketju.
Tulit sitten kritisoimaan keskustelun tasoa kykenemättä tai haluamatta antaa mitään asiasisältöä tälle ketjulle :shock: ???

Voisit Kuolemannaakka aloittaa ihan perusasioihin perehtymisestä, kuten siitä mitä yhteistä on lestadiolaisilla ja "evankelisluterilaisella lahkoilla". Kerron nyt kuitenkin - ja se löytyy tästä ketjustakin - että lestadiolaiset kuuluvat evankelisluterilaisiin. Eli jos sinä tai joku muu avaa ketjun sinun ehdottamasta aiheesta, niin otsikoksi sopisi esim. "Evankelisluterilaiset pl. lestadiolaiset". Minulla olisi kyllä kommentoitavaa ja juoruttavaa siitäkin aiheesta. Sopisi JR-alueelle sekin otsikko.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Avatar
Belsebuubi
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 104
Liittynyt: Pe Marras 11, 2011 4:27 pm

Re: Lestadiolaiset

Viesti Kirjoittaja Belsebuubi »


Silli
Axel Foley
Viestit: 2179
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Lestadiolaiset

Viesti Kirjoittaja Silli »

Belsebuubi kirjoitti:https://www.kalajokilaakso.fi/uutinen/560613

Lessut menee kimppaan :?
Kiitos tästä linkkauksesta. Ihan tuttuja nimiähän tuossakin on mukana. Onkohan kimpan perustamisessa muita syitä kuin nuo julkisuuteen annetut tiedot?
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

LaveallaTiellä
Alibin satunnaislukija
Viestit: 60
Liittynyt: To Tammi 17, 2019 12:21 pm

Re: Lestadiolaiset

Viesti Kirjoittaja LaveallaTiellä »

Vähän niinkuin vartavasten piti rekisteröityä vaikka minfoa jo parisen vuotta seurannutkin. Meinaan juuret on vl-lahkossa ja tarvittaessa pystyn antamaan aika tarkan kuvauksen millaista settiä siellä on elää. Niinkuin arkielämän kuin myös siellä piilevän henkisen ja fyysisen väkivallan suhteen. Myöskin erinäisten rakennusliikkeiden toiminnat on hmm... mielenkiintoisia :lol:

E: Kiitos mielenkiintoisesta tutkinnasta Koskelon ja kumppaneiden suhteen. Tuttu sukunimi jo lapsuudesta...

Gurney
Axel Foley
Viestit: 2494
Liittynyt: Ti Huhti 02, 2013 9:37 am

Re: Lestadiolaiset

Viesti Kirjoittaja Gurney »

Kuluttaja: Kolmen iäkkäille aggressiivisesti remontteja tyrkyttävän yrityksen taustalla on yksi suku – ja valtion omistusta https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005974917.html


Jutussa ei vain kerrota, että Koskeloista kyse. Mutta kaikille selviää googlettamalla.

Sen palaneen talon tilalla kun nyt kuoppa eli paloi purkukuntoon.
Jos tosiasiat näyttävät olevan keskenään ristiriidassa, se tarkoittaa sitä, että joku niistä ei ole tosiasia

LaveallaTiellä
Alibin satunnaislukija
Viestit: 60
Liittynyt: To Tammi 17, 2019 12:21 pm

Re: Lestadiolaiset

Viesti Kirjoittaja LaveallaTiellä »

Hyi hitto kun oksettaa tuollainen avuttomassa tilassa olevien ihmisten painostus ja huijaaminen. Pitäis saada tuollaiset liiketoimintakieltoon ja kiiresti!

Avatar
Belsebuubi
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 104
Liittynyt: Pe Marras 11, 2011 4:27 pm

Re: Lestadiolaiset

Viesti Kirjoittaja Belsebuubi »

Kaleva kertoo myös nimen.

https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/k ... ku/814028/

KOTIMAA 23.1.2019 13:09

Viisi omakotitaloasukkaille aggressiivista remonttien kotimyyntiä tekevää firmaa on kerännyt toiminnallaan miljoonavoitot ja satoja valituksia viranomaisille, kertoo Kuluttaja-lehden tekemä selvitys.

Kuluttajan jutussa esiintyvät yritykset ovat keittiöremontteja tarjoava Ideko, Lämpölux-ikkunoita ja -ovia myyvä Suomen Lämpöikkuna, aurinkopaneeleita tarjoava Pohjolan Energia, putkiremontteja tekevä Kotisun sekä hormeja ja kattoja pinnoittava Restakoti.

Idekon ja Lämpöluxin kotipaikka on Oulu.


Kuluttaja-lehden selvityksissä kävi ilmi, että aggressiiviseen kotimyyntiin perustuva remonttibisnes on ollut erittäin kannattavaa.

Monet yritysten omistajat ovat rikastuneet myymällä yhtiöitä tai osia niistä. Kuluttajan mukaan remonttifirmojen ostajina ovat usein olleet julkisia varoja sijoittavat pääomasijoitusrahastot. Yrityksiin on käytetty muun muassa Ilmarisen, Elon, Eteran ja Varman sekä Kuntien eläkevakuutuksen, Valtion eläkekassan, Valtion eläkerahaston ja valtion omistaman Teollisuussijoituksen rahaa.

Useita saman suvun miehiä

Kuluttajan selvitys kertoo, että firmoilla on rikastunut erityisesti joukko Koskeloiden sukuun kuuluvia miehiä, jotka ovat toimineet Idekon, Suomen Lämpöikkunan ja Pohjolan Energian taustalla.

Suomen Lämpöikkunan johdossa syyskuun loppuun saakka toiminut Markku Koskelo kommentoi ongelmia Kuluttajalehdelle kertoen, ettei ole koskaan kuullutkaan kuluttaja-asiamiehen esiin ottaneista ongelmista. Myöhemmin hän tosin sanoo tienneensä itse asiasta, mutta ei sen yksityiskohdista.

Markku Koskelo siirtyi Suomen Lämpöikkunasta syksyllä Idekoon. Hän kertoo Kuluttajalle sähköpostitse, ettei tunnista syytöstä kuluttajien harhaanjohtamisesta ja korkeista hinnoista.

Toimitusjohtaja Pekka Koskelo jätti Suomen Lämpöikkunan samaan aikaan Markku Koskelon kanssa. Hän kertoo Kuluttaja-lehdelle syytösten aggressiivisesta toimintatavasta olevan absurdeja ja perättömiä.

Ongelmat esillä jo viime kesänä

Kaikki selvityksessä mukana olleet viisi yhtiötä nousivat esiin viime kesäkuussa kuluttaja-asiamiehen nimettyä yhtiöt lähettämässään tiedotteessa. Kuluttaja-asiamies kertoi tuolloin selvittäneensä yhtiöiden kotimyyntimenettelyjä ja edellyttäneensä kaikilta sitoumusta ongelmallisten menettelyjen korjaamiseksi.

Yrityksistä tehdyt valitukset koskevat yritysten tekemää aggressiivista kotimyyntiä.

Kuluttaja-lehti kertoo, että kaikki viisi yritystä ovat sitoutuneet noudattamaan kuluttaja-asiamiehen vaatimuksia. Asiaa lehdelle kommentoineen Kilpailu- ja kuluttajaviraston lakimies Annina Huolmanin mukaan on vielä liian aikaista sanoa, ovatko lupaukset pitäneet.

Kuluttaja-asiamiehen mukaan näiden yritysten kanssa ollaan vielä neuvotteluvaiheessa. Jos neuvottelu ei tehoa, seuraava askel voi olla esimerkiksi markkinointia tai sopimusehtoja koskeva kielto ja sitä tukeva uhkasakko.

Kuluttajassa kerrotaan esimerkiksi tapauksista, joissa asukkaita on peloteltu esimerkiksi tulipalojen ja vesivahinkojen riskeillä, myyntitilanteet ovat kestäneet tuntikausia eikä asiakkaalle ole annettu harkinta-aikaa. Myös kohtuuttomat hinnat ja puutteellisen tai harhaanjohtavan tiedon antaminen asiakkaalle nousivat esiin joidenkin yhtiöiden kohdalla.

Aggressiivisten myyntitilanteiden toinen osapuoli on usein ollut iäkäs ihminen. Usein ihmiset ovat kirjoittaneet kauppakirjan pitkän väsytyksen jälkeen vain saadakseen myyjän ulos kodistaan.

Kaikkien viiden yrityksen katsotaan rikkoneen toiminnassaan lakia eri tavoin.

Silli
Axel Foley
Viestit: 2179
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Lestadiolaiset

Viesti Kirjoittaja Silli »

Belsebuubi kirjoitti:Monet yritysten omistajat ovat rikastuneet myymällä yhtiöitä tai osia niistä. Kuluttajan mukaan remonttifirmojen ostajina ovat usein olleet julkisia varoja sijoittavat pääomasijoitusrahastot. Yrityksiin on käytetty muun muassa Ilmarisen, Elon, Eteran ja Varman sekä Kuntien eläkevakuutuksen, Valtion eläkekassan, Valtion eläkerahaston ja valtion omistaman Teollisuussijoituksen rahaa.
Belsebuubille kiitoksia uutisen linkittämisestä tähän ketjuun. Ylle lainaamani kohta on mielestäni olennaisin.

Tällainen typerä kalakin ymmärtää kupletin juonen, joka menee näin:
  • 1) Firma trimmataan kovaan tuloskuntoon kyseenalaisin keinoin ja/tai maalaillaan firman tulevaisuudesta katteettomia ennusteita.
    2) Firma tai sen osia myydään uusille omistajille, jotka käyttävät ostoksiin veronmaksajien rahoja.
    3) Firman tuloksen annetaan heiketä niin, että aletaan joko noudattaa lakia ja/tai suhtaudutaan yrityksen pyörittämiseen leväperäisesti, koska rahathan on jo pumpattu omiin taskuihin. Vaihtoehtoisesti firmasta luovutaan kokonaan tai firman annetaan ajautua konkurssiin.
Tämä 1-2-3-projekti ei kuitenkaan onnistuisi ellei noissa veronmaksajien rahoja käyttävissä instituutioissa sattuisi istumaan hyvätveljet valmiina toimimaan, kun käsky käy. Ja tietenkin, koska nämä porukat ovat niin ahneita p*skoja, he vetävät joka välistä. Olenkin valmis lyömään sixpackin kotimaista käsityöläisolutta vetoa, että näilläkin Koskeloiden ynnä vastaavia temppuja tehneillä firmoilla on ollut "yrityksen kehittämisprosessissa" tukena jokin pikkufirma, jonka toimiala on liikkeenjohdon konsultointi. Vähintään yksi kyseisen toimialan firmahan löytyy kaikilta näiltä sirkukseen kuuluvilta perhekunnilta. Konsulttifirmaksi valitaan tietenkin joko sukulaisen tai (rikos)kumppanin yritys. Puhalluksen viimeistelee tilintarkastusfirma, joka sekin on tietenkin joko sukulaisten tai (rikos)kumppaneiden omistuksessa.

Aiemmin tässä lestaketjussa (sivulla 3) postasin Juha Sipilän rikastumisesta kertoneen lehtijutun. Toimittaja Jarno Liskin kirjoittaman artikkelin olennainen sisältö tiivistyy alla olevaan sitaattiin, mutta kokonaisuuden ymmärtämiseksi suosittelen lukemaan koko jutun.
Silli kirjoitti: Tämä on ehyt kertomus siitä, miten tullaan miljonääriksi, ei pelkän onnen tai liikemiesosaamisen avulla, vaan hyväksikäyttämällä veronmaksajien – ja hyvin veljien – tukea.

Lähde: https://seura.fi/asiat/seuran-selvitys- ... kaupoilla/
Väitänkin, että sekä Sipilän (& co.) että Koskelo-klaanin rikastumisten taustalla on ollut sama kaava. Niin se vaan menee. Joillain käy ihan käsittämättömän hyvä bisnesmäihä, eikä kukaan kärsi. Ai niin, paitsi joo veronmaksajat...
Kuvakaappaus Staffan Sevónin murhaketjusta.jpg
Kuvakaappaus Staffan Sevónin murhaketjusta.jpg (171.5 KiB) Katsottu 6102 kertaa
Itse asiassa, kun nuuskimme heinäkuussa teloitustyyliin murhatun Staffan Sevónin taustoja, löysimme aivan samanlaisen kuvion sieltä. Se käy pääpiirteissään ilmi yllä olevasta kuvaruutukaappauksesta, joka on napattu Staffan Sevónin murhaa käsittelevästä ketjusta (sivu 64). Sevónin tapauksessa oli kuitenkin sellainen ero, että hän oli kavereineen itse istunut noiden institutionaalisten sijoitusyhtiöiden mahtipalleilla. Moderaattori NILSin mukaan Juha Sipilä ei millään tavalla liity Staffan Sevónin tapaukseen. Aika usein täällä minfossa tällainen eri rikostapausten keskinäinen vertaileminen ja yhteyksien etsiminen tuntuu olevan epäsuotavaa. Erityisen tuomittavaa se tuntuu olevan näiden isokenkäisten kupruja tongittaessa.

Uskallan nyt kuitenkin esittää myös toisen yhteyden näiden tapausten välillä. Nimittäin näiden kaikkien edellä mainittujen tapausten päähenkilöille tai porukoihin on osunut inhimillisiä tragedioita. Staffan Sevon sai pari luotia niskaansa omassa kodissaan. Juha Sipilän nuorin poika kuoli sairaalassa vaarattoman operaation jälkeisiin komplikaatioihin - tavalla, joka on ihmetyttänyt monia. Koskelon klaanissa ainakin ilmeisesti yhden heimopäällikön talo on palanut. Ovatko nämä kaikki tragediat puhdasta sattumaa?

Olikohan Koskeloiden firmoilla kovinkin paljon sellaisia ostajaehdokkaita, jotka olisivat käyttäneet ostoon itse tienattuja tai perittyjä rahoja?
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

JammuSetä

Re: Lestadiolaiset

Viesti Kirjoittaja JammuSetä »

LEHTO rakennusfirmasta puhutaan ammattipiireissä juuri noin. Kaikki ihmettelee mistä se yhtäkkiä pulpahti pintaan. Kuulemma tekee keinotekoisesti bisnestä rakentamalla tytäryhtiölleen halleja. Kuulemna laajentaa rajusti jotta saadaan näyttään hyvältä ja odotellaan YIT, Lemminkäinen jne isoa firmaa ostajaksi.

Avatar
CSI
Perry Mason
Viestit: 3877
Liittynyt: To Tammi 10, 2013 11:04 am

Re: Lestadiolaiset

Viesti Kirjoittaja CSI »

LaveallaTiellä kirjoitti: Myöskin erinäisten rakennusliikkeiden toiminnat on hmm... mielenkiintoisia :lol:
Tuosta voisit kertoa lisää. L+ rakennusliikkeitähän on aika lailla, Lehto taitaa olla suurin?
Pieni Liekki annelistisen rikostutkinnan perusteellisista menetelmistä:
"Minä en ole nähnyt tuomiota, mutta aiheeseen perinpohjaisesti perehtymällä..."

Avatar
CSI
Perry Mason
Viestit: 3877
Liittynyt: To Tammi 10, 2013 11:04 am

Re: Lestadiolaiset

Viesti Kirjoittaja CSI »

JammuSetä kirjoitti:LEHTO rakennusfirmasta puhutaan ammattipiireissä juuri noin. Kaikki ihmettelee mistä se yhtäkkiä pulpahti pintaan. Kuulemma tekee keinotekoisesti bisnestä rakentamalla tytäryhtiölleen halleja. Kuulemna laajentaa rajusti jotta saadaan näyttään hyvältä ja odotellaan YIT, Lemminkäinen jne isoa firmaa ostajaksi.
Ei osta YIT tai muut järjissään olevat Lehdon "talousohjattu blaa blaa" kusetusta.

Ei Lessu-Lehdot ole mitään uutta keksineet, esivalmistettuja kylppäreitä yms moduuleita on tehty tehtaissa jo 50 vuotta.

Lehto halputtaa rakentamista lähinnä kusettamalla laadussa ja se ei liene kovin kestävä tie. Myös uskovaiskarjasta löytyy halpaa työvoimaa, joka ei ymmärrä palkkaa vaatia ja luulee, että kyseessä on jotkut Jumalan talkoot. Mutta eiköhän nekin kyllästy painamaan pitkää päivää ja vaativaa työtä jollain 2500 euron kuukausipalkalla (insinöörille!) kun samaan aikaan yrityksen johto rahastaa ja vetää miljoonatilejä kotiin.

https://www.rakennuslehti.fi/2018/03/le ... -laskussa/
Pieni Liekki annelistisen rikostutkinnan perusteellisista menetelmistä:
"Minä en ole nähnyt tuomiota, mutta aiheeseen perinpohjaisesti perehtymällä..."

Silli
Axel Foley
Viestit: 2179
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Lestadiolaiset

Viesti Kirjoittaja Silli »

Ex-päällikkö kertoo karusta työstä parjatussa remonttifirmassa: provisiopalkkaiset myyjät änkivät sisään ovista, esimiehet nauttivat palkintomatkoista etelässä

”Moraaliset syyt” pakottivat Teron jättämään hyväpalkkaisen hommansa KKV:n tarkkailemassa remonttiyrityksessä.

Pirkanmaalainen Tero on seurannut mielenkiinnolla jälleen kiihtynyttä keskustelua aggressiivisesta kotimyynnistä, jossa ovat kunnostautuneet erityisesti muutamat remonttialan yritykset.

Hän työskenteli alle kolmekymppisenä päällikkötason tehtävässä remonttifirmassa, joka on yksi kuluttaja-asiamiehen kesällä erityistarkasteluun ottamista yrityksistä*. Työsuhde päättyi muutama vuosi sitten ”moraalisista syistä”.

– Se oli sitä kovinta aikaa, kun kauppa kävi kuumasti. Yritys oli edelläkävijä ovelta ovelle -myynnissä. Kun muut huomasivat, että se toimii, kilpailijoita rupesi tulemaan enemmän ja kauppa hiipui, Tero kertoo.

Vaikka Tero on nyttemmin vaihtanut täysin alaa, on hänen nimensä muutettu juttua varten anonymiteetin turvaamiseksi.

”Aivopesua”

Tero johti päällikkönä yrityksen asiakashankkijoita, jotka kiersivät ovelta ovelle sopimassa myyjille tapaamisia.

Asiakashankkijan työhön otettiin Teron mukaan ”lähes ketä vaan”: suurin osa heistä oli 18–22-vuotiaita nuoria vailla alan koulutusta tai tietämystä.

– Jokainen uusi työntekijä koulutettiin hommaan, Tero sanoo.

Koulutuksen tasosta häneltä ei tosin löydy juuri hyvää sanottavaa. ”Aivopesulla” sparrattiin yksinomaan tekemään rahaa ja tulosta keinoja kaihtamatta: asiakashankkijoita kehotettiin laittamaan käsi sulkeutuvan oven väliin tai vielä mieluummin tunkeutumaan eteiseen kauppoja hieromaan.

Kyseenalaisten neuvojen jakamisen ohella syötiin hyvin ja saunottiin. Koulutuksia järjestettiin usein Vuokatin maisemissa. Tero muistelee, että johonkin koulutukseen oli tilattu Juhani ”Tami” Tamminen kohottamaan tunnelmaa.

– Siellä puhuttiin koulutuspäivistä, mutta sanoisin enemmän että ne oli sellaiset nostatuspäivät.

Värikoodatut talot

Kun asiakashankkijat pääsivät varsinaisen työn makuun, olivat odotukset korkeat.

Yrityksellä oli käytössä karttapalvelu, josta löytyi tietoja kaikista myyntialueiden taloista. Asiakashankkijat kirjasivat asukkaiden nimiä ja puhelinnumeroita sekä merkkasivat jokaisen talon värikoodilla käynnin onnistumisen perusteella.

– Punainen tarkoitti, ettei asukas ollut paikalla. Oranssilla värillä merkattiin tavoitetut asukkaat, joille ei saatu varattua myyntiaikaa. Vihreät olivat onnistuneita kohteita, Tero selittää.

Johtajat seurasivat työntekijöiden tekemiä merkintöjä. Jos esimerkiksi 30 käynnillä oli päässyt sisään vain kolmeen taloon, passitettiin asiakashankkija takaisin koulutukseen.

Lähtökohta oli se, että aina piti päästä taloon sisälle.

Myyntialueita ei valikoitu sen tarkemmin: kaikki ennen 2000-lukua rakennetut omakotitaloalueet kelpasivat hyvin. Niillä talot käytiin järjestelmällisesti läpi.

Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) mukaan erityisesti iäkkäämmät asiakkaat voivat joutua aggressiivisen kotimyynnin uhreiksi.

Päälliköille palkintoja

Ennen päällikköpestiään Tero toimi hetken aikaa myös yrityksen myyjänä. Myyjät menivät asiakashankkijoiden sopimiin kohteisiin ja koulutettiin istumaan niissä niin kauan, että nimet olivat paperissa.

– Kyllä siellä väsytettiin usein 4–6 tuntia, Tero muistelee.

Asiakkaille lupailtiin lahjoja, esimerkiksi höyrypesureita, hyvityksenä tuotteiden hinnoittelusta. Hinnat olivatkin Teron mukaan ”poskettomia”: alihankkijalta ostetun tuotteen hinta saattoi olla 700–900 euroa asennettuna, mutta yritys veloitti asiakkaalta 1200–1500 euroa per tuote.

Itse tilatut ja asentajalla asennutetut vastaavat tuotteet maksavat Teron arvion mukaan alle 500 euroa kappaleelta.

Motivaatiota onnistumiseen oli takuulla myös myyjillä, sillä heillä ei ollut lainkaan pohjapalkkaa. Tili perustui toteutuneisiin myynteihin.

– Jos teit nollakuukauden, niin olit ajanut keikoille omilla bensoilla ja that’s it, Tero tuhahtaa.

Päälliköt saivat sen sijaan osuuden kaikista alaistensa myynneistä. Huonoimmillaankin palkka oli 2500 euroa kuukaudessa sekä kilometrikorvaukset ja päivärahat päälle.

Lisäksi hyvillä tuloksilla perusteltiin päällikkötason puolivuosittaisia matkoja ”lämpöisiin kohteisiin”, kuten Espanjaan tai Dubaihin. Matkaan tosin lähdettiin, vaikka myyntitavoitteista oltaisiin jääty kauaskin, ”kun oltiin niin lähellä kuitenkin”.

– Niille osallistui jokaisesta isommasta kaupungista yksi päällikkö, ehkä 8–12 henkeä, Tero kertoo.

Rahoitus reissuille tuli luonnollisesti asiakashintojen ”järkyttävistä” katteista.

– Kyllähän sen tietää, mistä ne rahat olivat tulleet: ne olivat tulleet asiakkailta.

Varoituksen sanat

Teron mukaan työntekijöiden epätasa-arvo murensi työilmapiiriä.

Viranomaiset puuttuivat jo Teron aikana yrityksen toimintaan, mutta varoitukset eivät johtoa juuri hetkauttaneet.

Kokemuksesta viisastuneena hän suosittelee, että remontit kannattaa kilpailuttaa aina vähintään kahdella tai kolmella tarjouksella.

Myös kaupan peruutusehdoista kannattaa olla tarkkana, sillä hänen ex-työnantajakin teki tilauksen peruuttamisen hänen mukaansa mahdollisimman vaikeaksi.

– Niistä väännettiin ja lupailtiin lahjakortteja, että saatiin pidettyä tilaus, Tero kertoo.

Hänen mittansa täyttyi pikku hiljaa. Jälkikäteenkin alan ammattilaisten kanssa yhteydessä oltuaan hän haluaa nyt varoittaa suomalaisia yritysten häikäilemättömästä toiminnasta.

– Kyllähän sillä tienasi hyvin, varsinkin kun oli päällikkönä. Mutta silti onneksi sai sitten ne hommat jäädä.

ILTALEHTI
Tänään klo 14:57
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/6ec4 ... f876594d99

* Hypertekstilinkki johtaa Iltalehden toiseen artikkeliin, josta käy ilmi kyseiset yritykset:

- KotiSun Oy
- Restakoti Oy
- Suomen Lämpöikkuna Oy
- Ideko Suomi Oy
- Pohjolan Energia Oy
- Indone Tähtiremontit Oy

Huom! Alleviivaukset ovat Sillin tekosia.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Avatar
PiikkiSika
Adrian Monk
Viestit: 2808
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: Lestadiolaiset

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika »

Nää hienoo ja hallituksen hyväksymää ”hyvää ja arvostettua” järjestäytymistä. Hommat katsotaan sormien läpi koska oma lehmä ojassa itareitaan myöden - joku noheva taho sais selvittäää poliisin päällysttön kuuluvien henkilöiden siteet tähän lahkoon - aloittakoon vaikka Kuopiosta ja Oulusta kotoisin olevista poliisipäällystöön kuuuluvista hyvä veli porukkaa - uskonvalansa perusteella suojelevista!
! ! ! Eläköön EU-direktiivit ja kansan syväkyykky ! ! !

Vastaa Viestiin