Romanikerjäläiset Suomessa - ja pillerikauppa

Sana on vapaa, jos uskaltaa...

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12663
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Romanikerjäläiset

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ti Loka 30, 2018 10:49 pm

Ihan ensimmäiseksi kummastelen, että miksi pitää olla n 20k euron ketju kaulassa? Ei kait vanhus ollut mikään salihousumies, jonka pitää näyttää että on elämässään onnistunut.

Toiseksi ihmettelen, että törkeästä ryöstöstä tuomitaan ehdolliseen vankeuteen = ei mitään.

Kolmanneksi oudoksun sitä, että tälläinen on Suomessa edelleen mahdollista, vaikka meillä on maailman parhaat viranomaiset ja erittäin kattava kameravalvonta maanteillä - jopa 3 km/h ylitys nopeudessa tuo huomautuksen - mutta oikeat rikolliset saavat mellastaa ja liikkua vapaasti, korvaukset ovat heille vitsi ja vankilassa olo pelkkää hupia ja tienestiä sekä hyvää terveydenhoitoa - jos sinne nyt koskaan päätyvät.
- Mutta omia kansalaisia kyykytetään sen minkä ehditään.

Romanialaiskaksikko seurasi rollaattorilla liikkunutta vanhusta, tönäisi nurin ja repi 20 000 euron arvoiset kultaketjut kaulasta

Helsingin käräjäoikeus langetti ryöstöstä tavanomaista kovemman rangaistuksen, mutta määräsi sen kuitenkin ehdolliseksi.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 20-vuotiaan romanialaismiehen ryöstöstä ehdolliseen vankeuteen.

Teko tapahtui Helsingin Sörnäisissä heinäkuussa. 20-vuotias oli seurannut toisen miehen kanssa raitiovaunussa 85-vuotiasta rollaattorilla liikkunutta naista Sörnäisten metroaseman pysäkille Kurviin.

Kaksikko roikkui naisen perässä vielä Piritorin poikki kerrostalon rappuun Kinaporinkadulle.

Sisällä hissin luona toinen miehistä harhautti naista suutelemalla kädelle, jolloin toinen repi koruja kaulasta. Kultaketjujen arvo oli noin 20 000 euroa.

Kun ketjut oli saatu irti, nainen tönäistiin rollaattorin päälle, josta hän kaatui lattialle. Kylkiluu murtui, kaulaan tuli nirhaumia ja hän sai myös suuria verenpurkaumia.

Toinen ehti paeta Englantiin

Kaksikko pakeni juosten paikalta.

Poliisi sai 20-vuotiaan miehen kiinni kuukauden päästä, mutta toinen onnistui pakenemaan Englantiin, josta hänet on nyt palautettu Suomeen. Mies odottaa vangittuna oman osuutensa käsittelyä.

Korut jäivät kateisiin.

Oikeudessa 20-vuotias romanialainen kertoi tulleensa Suomeen keräämään pulloja. Serkku oli pyytänyt hänet kävelylle ja tämä oli tehnyt ryöstön aivan yllättäen. 20-vuotiaan mukaan hänellä ei ollut siihen mitään osuutta.

Oikeus ei pitänyt miehen selitystä uskottavana, vaan katsoi kaksikon tehneen ryöstön yhdessä.

Ehdollista vankeutta

Ryöstöstä voi tuomita vähintään neljä kuukautta vankeutta ja enintään kuusi vuotta. Tyypillisesti rangaistukseen vaikuttaa enemmän väkivallan tai uhkauksen laatu kuin omaisuuden arvo.

Oikeus piti tässä tapauksessa tekoa vanhukselle huomattavan uhkaavana. Lisäksi seuraaminen osoitti jonkinlaista suunnitelmallisuutta. Anastettu omaisuuskin oli poikkeuksellisen arvokas.

Käräjäoikeus katsoi, että teosta on langetettava tavanomaista ankarampi rangaistus ja päätyi 1 vuoden 3 kuukauden vankeusrangaistukseen.

Oikeuden oli vielä pohdittava langetetaanko tuomio ehdollisena vai ehdottomana. Ehdotonta puoli vahingon määrä ja tekijän syyllisyys. Toisaalta 20-vuotiaalla ei ollut aiempia rikosrekisterimerkintöjä.

Syyttäjän mukaan poliisi oli saanut Romaniasta tietoja, joiden mukaan 20-vuotias on tuomittu aiemmin varkaudesta ja törkeästä varkaudesta. Näistä ei kuitenkaan ollut tarkempia tietoja ja tuomioistuin päätyi ehdolliseen vankeuteen.

Vangittuna ollut 20-vuotias määrättiin vapautettavaksi heti.


mtvuutiset.fi
30.10.2018 18:30
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12663
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Romanikerjäläiset

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Pe Marras 23, 2018 4:23 pm

Niitämme avointen rajojen politiikkaa. Onkohan sisäministeri (entinen ja nykyinen) ylpeä tästä:

Ikäihmiset vainon kohteena Helsingissä: Julkeat varkaat tähtäsivät rollaattoreihin ja kävelykeppeihin - yksi vanhus työnnettiin katuun

*Poliisi kertoo Helsingissä piinanneista sarjavarkaista. Rikoksen kohteeksi joutuivat vaikeasti liikkuvat ikäihmiset.
*Poliisi ohjeistaa iäkkäitä kansalaisia pitämään rahamassinsa turvassa.
*Taustalla on kahden ulkomaalaismiehen varkauskierre, joka päättyi poliisin kiinniottoihin.
*Poliisi epäilee, että miehet valikoivat uhrinsa huonon liikkumiskyvyn perusteella.
*Helsingin poliisi kertoo lopettaneensa kiinniotoilla kahden miehen törkeän rikoskierteen pääkaupungissa ja Etelä-Suomessa.


Epäillyt ovat noin 40-vuotiaita ja poliisin arvion mukaan osa ulkomaista rikollisliigaa.

Varkaudet ovat poliisin epäilyjen mukaan käytännössä kaikki törkeitä. Tapauksia on kirjattu tähän asti seitsemäntoista.

Poliisi kertoo, että miehet liikkuivat autolla ja tarkkailivat uhreiksi sopivia henkilöitä. Epäillyt varkaat kävivät nimenomaan iäkkäiden ihmisten kimppuun. Useampaa uhria yhdistää poliisin mukaan se, että he olivat jollakin tasolla liikuntarajoitteisia.

Iäkkäät asianomistajat olivat olleet liikkeellä rollaattoreilla tai tukeneet itseään kävelykepillä.

Tyypillisesti kuski pysäytti auton ja jäi odottamaan, kun rikoskumppani hyppäsi autosta. Varkaus alkoi valheellisella kantoavun tarjoamisella. Varas kulki uhrin kanssa kotiovelle ja varasti sopivassa kohtaa tältä lompakon, poliisi kertoo.

Yhdessä tapauksessa poliisi katsoi rikoksen ryöstöksi, koska siihen sisältyi väkivaltaa tai sen uhkaa. Mies tönäisi kertaalleen iäkästä naista niin, että hän kaatui.

Poliisi ennakoi maahantulokieltoa

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Outi Petersohn-Järvinen kertoo, että rikosepäilyjen törkeyden taustalla on uhrien valikoiminen. Uhrien heikko puolustuskyky teki varkauksista raskauttavampia.

Epäillyt ovat syyllistyneet poliisin mukaan samanlaisiin rikoksiin muualla Euroopassa. Petersohn-Järvinen ennakoi, että miehet määrätään maahantulokieltoon.

Helsingin poliisi pyytää kansalaisia, erityisesti ikäihmisiä, pitämään huolta käteisvaroistaan. Lompakko on taskua paremmassa turvassa esimerkiksi silloin, jos se on erillisessä pussissa takin alla.

Poliisin on tärkeä saada tieto rikoksesta mahdollisimman nopeasti, koska varkaan pakenemismahdollisuudet kasvavat ajan kuluessa. Poliisin mukaan varkauden uhrin tulee ilmoittaa rikoksesta suoraan hätänumeroon 112. Pelkkä uhkaava tilanne voi olla syy ottaa yhteyttä viranomaisiin.


Iltalehti
22.11.2018 16:01

Maahantulokielto on pelkkä vitsi. Rajavartiolaitoksen "toimitusjohtaja" sanoi, että jos ihmiset ovat tullakseen he tulevat. Mitä se kertoo rajavartionnista? Sitä ei ole. Silti jollekin johtajaa esittävälle maksetaan palkkaa, vaikka johtamansa laitos tunnustaa avuttomuutensa/kyvyttömyytensä/haluttomuutensa suorittaa sitä tehtävää jota pitäisi suorittaa.
- Mutta Tulli toimii; ylimääräisen savukerasia otetaan talteen.

Huom! Tekijät voivat olla muitakin kuin romanikerjäläisiä ja/tai heidän ryhmänsä johtajia, joten palstalle pesiytyneet mustalaisten ahtereiden lipojat saattavat pahoittaa mielensä.

"Helsingin poliisi pyytää kansalaisia, erityisesti ikäihmisiä, pitämään huolta käteisvaroistaan. Lompakko on taskua paremmassa turvassa esimerkiksi silloin, jos se on erillisessä pussissa takin alla".

Näinkö tämä siis menee? Koska tilanne todennäköisesti vaan pahenee, niin seuraava ohjeistus on se, että ikäihmisten ulkona liikkumista ryhdytään rajoittamaan.

Jos kaikki se raha & energia mikä nyt suunnataan ylinopeuskameroiden hankkimiseen ja pienten ylinopeuksien kyttäämiseen, käytettäisiin oikeiden rikollisten jahtaamiseen, niin Helsinki olisi monin verroin turvallisempi paikka liikkua.
- Mutta tämähän vaatii poliittista tahtoa ja se tahto ei jostain syystä ulotu seniori-ikäisten kansalaisten suojelemiseen.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
PiikkiSika
Charlien Enkeli
Viestit: 1880
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: Romanikerjäläiset

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika » Ma Tammi 28, 2019 2:52 am

Mistä muuten johtuu, että kaikkin ostajien edustoilla ””iso sana” tms lehteä kauppaa 100%sti Romaninian romanit - onko kukaan ko. lehtee koskaan ostanu? Mistä se lehti kertoo?
It is better to live ten years as a lion than one day as a lamb

Avatar
Kissankello
Magnum
Viestit: 1405
Liittynyt: To Loka 23, 2014 8:46 pm

Re: Romanikerjäläiset

Viesti Kirjoittaja Kissankello » Ti Tammi 29, 2019 8:26 pm

PiikkiSika kirjoitti:Mistä muuten johtuu, että kaikkin ostajien edustoilla ””iso sana” tms lehteä kauppaa 100%sti Romaninian romanit - onko kukaan ko. lehtee koskaan ostanu? Mistä se lehti kertoo?
Lehden nimi on Iso Numero. Täältä voit lukea lisää:

https://www.isonumero.fi/
"Before you embark on a journey of revenge, dig two graves."
- Confucius (Chinese philosopher & reformer, 551 BC - 479 BC)

mävaanmä
Alibin satunnaislukija
Viestit: 121
Liittynyt: Pe Marras 30, 2012 10:59 am

Re: Romanikerjäläiset

Viesti Kirjoittaja mävaanmä » Ke Tammi 30, 2019 10:28 am

Lehden alkuperä on jenkeissä, missä se ilmestyy nimellä BIG ISSUE
Ja alunperin se perustettiin auttamaan kodittomia saamaan hieman taskurahaa
Kerjäämisen ja varastamisen vastakohdaksi, ja samlla avaamaan tavan ihmisten silmiä
Kodittomuudeen laajuuteen ja asian vakavuuteen.

Pikkuhiljaa lehden myynti on levinnyt joka puolelle palloa, stadissa romput saa ostaa lehtiä ainakin päiväkeskus hirundosta tienätakseen hieman *ruokarahaa* yms

TucoRamirez
Parranpäristäjä
Viestit: 80
Liittynyt: Ke Elo 01, 2018 12:10 am

Helsingin Poliisi ratsaa pillerikauppiaita tehostetusti

Viesti Kirjoittaja TucoRamirez » Ti Elo 06, 2019 11:16 pm

Helsingin Poliisikin on sitten komennettu toimiin huumekaupan vähentämiseksi ostareilta ja toreilta. Nämä virkamiehet ovat vetäneet lonkkaa, keskittyneet lähinnä autoilijoiden tai vihapuhujien sakottamiseen puuttumatta millään tavoin romanian mustalaisten Rivotril kauppaan. Ilmeisesti uusi sisäministeri on puuttunut tuon paskalaitoksen prioriteettien asetteluun ja jopa poliisi Taponen on mukana huumekaupan torjunnassa

https://www.iltamakasiini.fi/artikkeli/ ... vat-toimet

Otsikkoa täsmennetty
-NILS-

JosefMengele

Re: Helsingin Poliisi ja huumekauppiaat

Viesti Kirjoittaja JosefMengele » Ti Elo 06, 2019 11:22 pm

Mysteeripillerit huolettavat Helsingissä: polisiilta poikkeuksellisen kovat toimet – "Soittakaa heti 112"

Poliisi on saanut tarpeekseen pääkaupungin kaduilla avoimena rehottavasta pillerikaupasta. Poliisin omien ja kansalaisten havaintojen mukaan erityisesti metroradan varressa, esimerkiksi asemien ulkopuolella, on viime aikoina kaupiteltu avoimesti reseptilääkkeitä ja huumausaineiksi luokiteltuja pillereitä. Ne ovat erittäin edullisia, ja niitä onkin nimitetty euron pillereiksi.

Loppuviikosta poliisi otti Helsingissä kaduilla tapahtuvaan pillerikauppaan liittyen parikymmentä ihmistä.

Helsingin poliisilaitos puuttuu nyt tehostetusti kaduilla tapahtuvaan huumaus- ja lääkeaineiden myyntiin. Myös kansalaisia pyydetään aktivoitumaan poikkeuksellisen avoimen pillerikaupan lopettamiseksi.

Jotta poliisi pääsee puuttumaan pillerikauppaan välittömästi, meneillään olevasta tai juuri tapahtuneesta rikoksesta tulee ilmoittaa heti hätänumeroon 112.

Tilanteessa tärkeitä tietoja ovat erityisesti tarkka tapahtumapaikka sekä myyjien yksityiskohtaiset tuntomerkit ja muut yksilöivät tiedot, jos sellaisia on.

Poliisi painottaa tilanteen vakavuutta.

– Pillereitä on tarjottu myös nuorille. Kaduilla tapahtuva myynti on paitsi rikos ja häiritsevää, mutta se voi myös aiheuttaa vaaraa. Pillerien alkuperästä ja sisällöstä ei ole mitään varmuutta. Niiden käyttö on hyvin suuri riski, mitä nuori ei välttämättä ymmärrä. Vanhempien ja myös muiden aikuisten, kuten opettajien, on syytä keskustella asiasta lasten ja nuorten kanssa, ylikomisario Jari Taponen Helsingin poliisilaitokselta neuvoo.

https://www.iltamakasiini.fi/artikkeli/ ... vat-toimet

Avatar
sikakoira
Sherlock John Holmes
Viestit: 5234
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Helsingin Poliisi ja huumekauppiaat

Viesti Kirjoittaja sikakoira » Ti Elo 06, 2019 11:24 pm

Helsingin Poliisi ja huumekauppiaat kulkevat käsikädessä.Aarnio näytti mallia kuinka homma pitkänpäälle etenee.Taposen armahtaminen vastuusta ei tule kuuloonkaan.Vasemmistoradikaali poliisi joka vapaa aikanaan polttelee kohtuuttomasti tötteröä.

Nuo mysteeripillerit on sitten sellaisia että joka teinin kannattaa kokeilla siipiensä kantavuutta.
If you want a vision of the future, imagine a boot stamping on a human face - forever.

George Orwell

palokirves
Ran-tan-plan
Viestit: 376
Liittynyt: Pe Elo 02, 2019 11:01 pm

Re: Helsingin Poliisi ja huumekauppiaat

Viesti Kirjoittaja palokirves » Ti Elo 06, 2019 11:34 pm

Poliisi ei kuitenkaan sanallakaan mainitse minkä etnisen ryhmän toimintaa nämä pillerikaupat ovat. Suomen pahvihousuissa kulkevat kunniakansalaiset saattavat villiintyä, jos kerrotaan, että Romanian mannethan ne pillerikauppaa pyörittävät.
CharlesBronson kirjoitti:
Ke Kesä 24, 2020 11:34 am

Minä käyn päivittäin homopornosivustoilla

palokirves
Ran-tan-plan
Viestit: 376
Liittynyt: Pe Elo 02, 2019 11:01 pm

Re: Helsingin Poliisi ja huumekauppiaat

Viesti Kirjoittaja palokirves » Ti Elo 06, 2019 11:35 pm

Noilta syöpäläisiltä muuten kannattaa ostaa pillereitä, niissä saattaa olla ihan mitä paskaa tahansa.
CharlesBronson kirjoitti:
Ke Kesä 24, 2020 11:34 am

Minä käyn päivittäin homopornosivustoilla

jepulis82
Helen Mirren
Viestit: 1458
Liittynyt: Ma Kesä 19, 2017 5:28 am

Re: Helsingin Poliisi ja huumekauppiaat

Viesti Kirjoittaja jepulis82 » To Elo 08, 2019 9:48 am

Kai niillä uusilla peltipoliiseilla saa huumekauppiaatkin kiinni? :mrgreen:
"Those who want respect, give respect."

Olivia Benson
Alibin satunnaislukija
Viestit: 140
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 2:37 pm

Re: Helsingin Poliisi ja huumekauppiaat

Viesti Kirjoittaja Olivia Benson » To Elo 08, 2019 3:21 pm

palokirves kirjoitti:Poliisi ei kuitenkaan sanallakaan mainitse minkä etnisen ryhmän toimintaa nämä pillerikaupat ovat. Suomen pahvihousuissa kulkevat kunniakansalaiset saattavat villiintyä, jos kerrotaan, että Romanian mannethan ne pillerikauppaa pyörittävät.
Mitä sä sekoilet? Poliisi on tiedottanut pillerikauppiaiden kansallisuudesta useamman kerran mutta jos sulla on ongelma lukemisen kanssa niin onhan se ikävää.

"Taponen (ylikomisario) kertoo Ylelle, että pelkästään torstaina pillerikauppiaita otettiin kiinni neljätoista. Loppuviikosta ja viikonloppuna kiinniotetut ovat kaikki olleet kotoisin Romaniasta".

https://yle.fi/uutiset/3-10908896

Avatar
Villeri
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1334
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Romanikerjäläisten pillerikauppa (Itiksessä)

Viesti Kirjoittaja Villeri » Ke Joulu 04, 2019 10:54 am

"Vapaavuori: Kerjäläiset ovat tarjonneet lapsille huumeita Itäkeskuksessa – Näin Helsinki aikoo puuttua rehottavaan huumekauppaan

PORMESTARI Jan Vapaavuori (kok) lupaa, että Helsinki puuttuu Stoan aukiolla Itäkeskuksessa käytävään huumekauppaan.

Vapaavuori kirjoittaa blogissaan, että kaupunki aikoo toimia aukion turvallisuusongelman ratkaisemiseksi.

”Vasta remontoitu aukio on tärvätty monella tapaa ja huumekauppa on päivittäistä ja avointa”, Vapaavuori kuvailee.

Vapaavuori kertoo saaneensa viestejä, joiden mukaan huumekauppaa pyörittää joukko ”ns. romanikerjäläisiä”. Hänen mukaansa pillereitä on tarjottu toistuvasti myös lapsille ja nuorille. Kauppapaikan vieressä on esimerkiksi päiväkoti ja nuorisotila.

KAUPUNKI ja poliisi ovat Vapaavuoren mukaan jo sopineet, että valvontaa tehostetaan. Ongelmana tosin on, että huumekauppiaat viestivät nykyisin tehokkaasti toisilleen poliisin tulosta.

Kaupunki lupaa esimerkiksi parantaa alueen kameravalvontaa, jotta poliisilla on paremmat mahdollisuudet valvoa aukiota teknisesti. Stoan kiinteistön vartiointia on lisätty.

Vapaavuori kirjoittaa myös, että aukiota siistitään tehostetusti. Siis esimerkiksi huumekätköiksi kaivettuja istutuksia korjataan.

Jalkautuvaa sosiaalityötä alueella on jo lisätty. Näin voidaan Vapaavuoren mukaan paitsi vaikeuttaa huumekauppaa, myös ohjata päihteidenkäyttäjiä erilaisten palvelujen piiriin. Kaupunki kutsuu järjestöjä pyöreän pöydän neuvotteluun, jotta löydettäisiin uusia mahdollisuuksia tehdä yhteistyötä.

”OLEN hyvin tietoinen siitä, että huumekauppa ei tule näillä toimenpiteillä kaupungista loppumaan. Pidän kuitenkin tärkeänä, että näkyvää huumekauppaa kaupungin keskeisillä alueilla ja etenkin lasten ja nuorten kulkureiteillä vaikeutetaan”, Vapaavuori kirjoittaa.

Hän arvelee kuitenkin, että Stoan kokemusten pohjalta voitaisiin luoda uusi toimintamalli, josta olisi hyötyä muuallakin kaupungissa.

Stoan aukion tilanteesta on aiemmin kirjoittanut Helsingin Uutiset."
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006330809.html

Helsingin kaupunki tarjoaa romanikerjäläisille sosiaalipalvelut demarien Thomas Wallgrenin aloitteen mukaisesti.

scarface
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 185
Liittynyt: La Syys 13, 2008 7:50 pm

Re: Romanikerjäläisten pillerikauppa (Itiksessä)

Viesti Kirjoittaja scarface » Ke Joulu 04, 2019 11:12 am

Jos järjestäytyneet "kerjäläiset" myy huumeita lapsille ja perseilee ,niin silloin niitä EI LASKETA JATKOSSA MAAHAN!! Ja täällä jo pyörivien elämästä tehdään niin HELVETTIÄ että ne lähtee kiitään huuthittoon.
Sori iso avatar ei löydy pienempää

Avatar
poikani
Sherlock Holmes
Viestit: 3633
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Romanikerjäläisten pillerikauppa (Itiksessä)

Viesti Kirjoittaja poikani » Ke Joulu 04, 2019 2:45 pm

scarface kirjoitti:
Ke Joulu 04, 2019 11:12 am
Jos järjestäytyneet "kerjäläiset" myy huumeita lapsille ja perseilee ,niin silloin niitä EI LASKETA JATKOSSA MAAHAN!! Ja täällä jo pyörivien elämästä tehdään niin HELVETTIÄ että ne lähtee kiitään huuthittoon.
Meillä Vasemmistonuorissa lähdetään siitä, että jokunen tusina menetettyjä lapsuuksia tai nuoruuksia on pieni hinta lisääntyneistä kohtaamisista paremmista kulttuureista tulevien ihmisten kanssa. Romanikerjäläisillä on onnettomista olosuhteistaan huolimatta halu tehdä vapaaehtoistyötä, jollaista ilmaisten huumausaineiden jakaminen mitä suurimmassa määrin on. Tällaisen toiminnan vastustaminen kertoo ksenofobiasta, huumevastaisuudesta, rasismista, fasismista ja insesmitaustasta.
????? ?? ??????.

Vastaa Viestiin