Keskustelua vihapuheesta

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17031
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Vihapuhe vs Muut rikokset

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

holmesin haamu kirjoitti:Uutisvuodossa piti heittää raamattu lattialle, kun ei uskallettu koraanin kanssa tehdä samaa.

Montakohan tappouhkausta tuli tuon videon takia?
Ei Tervo, vanha juoppo, uskalla koraania lattialle heittää. Tai ei halua, koska pitää sitä parempana pyhänä kirjana, koska vähemmistöjen perseiden nuoleskelu.

Mutta nyt on jotain uutta tästä vihapuheesta:

Uusin raportti - sellainen kivasti taas suomalaisia syyllistävä - on ilmestynyt:

Viharikosepäilyjen määrä kääntyi laskuvuoden jälkeen taas kasvuun – uskonnon motivoimat rasistiset rikosepäilyt kasvoivat yli puolella

Poliisiammattikorkeakoulun raportin mukaan viharikosten määrä on kasvanut Suomessa vuodesta 1997 lähtien.

Poliisin tietoon tulleiden viharikosepäilyjen määrä on kääntynyt vuonna 2017 kasvuun, paljastaa Poliisiammattikorkeakoulun tuore raportti.

Maanantaina julkaistun raportin mukaan viime vuonna kirjattiin 1 165 rikosilmoitusta, jossa epäiltiin olleen viharikosmotiivi. Määrä on selvityksen mukaan noin 8 prosenttia suurempi kuin vuonna 2016.

Poliisiammattikorkeakoulu on tutkinut viharikosten kehitystä vuodesta 1997 lähtien vuosittain, ja yleistrendi on ollut kasvusuuntainen. Aineistona ovat poliisin kirjaamat rikosilmoitukset.

Raportin mukaan viharikosten määrä on Suomessa kasvanut tasaisesti parin vuosikymmenen ajan. Suuri piikki nähtiin rikosepäilymäärissä vuonna 2015, kun Suomeen saapui poikkeuksellisen suuri määrä turvapaikanhakijoita. Rikosepäilyjen määrät laskivat vuoteen 2016, mutta viime vuonna määrät kasvoivat jälleen.

Eniten epäiltyjä viharikoksia tapahtui elokuussa 2017, mikä raportin perusteella johtui Turussa tehdystä joukkopuukotuksesta.

Tutkimuksessa viharikos määritellään tiiviisti ilmaistuna henkilöön tai ryhmään kohdistuneeksi rikokseksi, jonka motiivina on ennakkoluulo tai vihamielisyys esimerkiksi uhrin etnistä taustaa, uskonnollisuutta tai seksuaalista suuntautumista kohtaan.

Uskontoon kohdistuneet viharikokset kasvussa
Yleisimmin viharikoksen motiivina on raportin mukaan uhrin oletettu etninen tausta. Koko aineistosta näitä epäilyjä on noin 70 prosenttia kaikista tapauksista.

Yleisin rikosepäily on pahoinpitely, ja useimmin kohteeksi joutuvat Afganistanin kansalaiset.

Sen sijaan suurinta kasvua oli sellaisten tapausten määrässä, jossa viharikoksen motiivina on ihmisen uskonto. Näiden epäilyjen määrä kasvoi 58 prosentilla vuoden 2016 tasosta.

Yleisimmin rikosten kohteena ovat olleet islaminuskoiset, ja yleisin tapahtumapaikka internet.

Lapin Kansa
26.11.2018 12.00

"Eniten epäiltyjä viharikoksia tapahtui elokuussa 2017, mikä raportin perusteella johtui Turussa tehdystä joukkopuukotuksesta".

Siinä tehtiin useampi viharikos; kaksi kuoli ja muutama sai vammoja. Se, että asiasta keskusteltiin mm. netissä ei kait ole mikään rikos. Poliittiset päättäjät sallivat vihateot, mutta eivät puheita! Erikoista, mutta niin se kait hediän suomalaisvihassaan menee...

"Yleisin rikosepäily on pahoinpitely, ja useimmin kohteeksi joutuvat Afganistanin kansalaiset".
Piih! Nyt en kyllä muista en yhtään tapausta, jossa suomalainen henkilö olisi pahoinpidellyt afgaanin? Kyllä sellaisia tapauksia varmaan on, mutta jotenkin on sellainen tunne, että nämä kaltoin kohdellut afgaanit ovat saaneet ojennusta esim. vastaanottokeskuksissa muiden turvaa hakevien toimesta, esim. väärä uskonto tms.

"Yleisimmin rikosten kohteena ovat olleet islaminuskoiset, ja yleisin tapahtumapaikka internet".

Väärin! Suomessa asuu kymmeniä tuhansia ihmisiä, jotka käyttävät keskinäisissä keskusteluissaan muita kieliä kuin suomi, esim arabia. Muilla kielellä suoritetut vihapuheet eivät välity viranomaisten tietoon kuin vain murto-osalta - jos ollenkaan.
- Lisäksi "sananvapauden rajoittaminen" koskee pääosin vain yhden uskonnon arvostelun kieltämistä - tai ainakin sen arvostelu on jo sinällään "vihapuhetta".

Mikä sitten on vihaa ja mikä moitetta, arvostelua ja todellisuutta?

Ylivoimaisesti eniten rasististen rikosten kohteina ovat suomalaiset so. kantaväestö. Tarkennan hieman:
Valepoliisit yksinomaan mustalaisia (joukossa toki pari kolme wannabe-smugua) ja kohteena kantaväestön heikompiosaiset ja kaikkein haavoittuvaisimmat yksilöt kuten vanhukset ja muistisairaat.
- Rasistista motiivia ei oteta edes esille, vaikka kohteena ovat vain ja yksinomaan kantaväestöön kuuluvat henkilöt

Kuinka monta mustalaista kantaväestö viime vuonna (tai ylipäätään) surmasi, raiskasi, pahoinpiteli? Entä päinvastoin?

Kuinka monta turvapaikanhakijaa on surmattu ja/tai raiskattu kantaväestön toimesta? Entä päinvastoin? Melkoinen osa näistä teoista löytyy murha.infon etusivulta https://www.murha.info/?p=1178

Oudoksuttaa, että vain kantaväestön tekemät ilkeydet vähemmistöjä kohtaan ovat tikun nokassa. Ollaan niin vieraskoreita, että potkitaan omia.
- Se on yksi seikka miksi tämä haittamaahanmuutto on vituttanut minua jo useita vuosia. Muukalaisten katteeton ylistäminen ja suomalaisten jatkuva syyllistäminen.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Tracker
Theo Kojak
Viestit: 1192
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Keskustelua vihapuheesta

Viesti Kirjoittaja Tracker »

Suosalo/Kosonen/Oikeusministeriö

https://www.youtube.com/watch?v=fQDxj29 ... sMmAjzs9qQ

PS:n Tavio: Oikeusministeriön vihapuhekampanja ei kunnioita lakia
7.2.2019 15:54Petri Saarela

Kuva

Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio. Kuva Wikimedia Commons.
Kansanedustaja Ville Tavio (ps.) kritisoi oikeusministeriön vihapuheen vastaista Against Hate -kampanjaa siitä, että se ei perustu voimassa olevaan lakiin. Tavio muistuttaa, että oikeusvaltiossa tulee noudattaa voimassa olevia lakeja.
Oikeusministeriön koordinoiman Against Hate -hankkeen vihapuheen vastainen viestintäkampanja käynnistyi 4.2.

Termiä “vihapuhe” ei mainita rikoslaissa eikä sitä ole Suomen lailla näin ollen säädetty rangaistavaksi teoksi. Jotta vihapuhe olisi rikos, sillä tulisi olla selkeä tunnusmerkistö.

Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio katsoo, että vihapuhe on orwellilainen uustermi, jolla pyritään rajoittamaan toisinajattelijoiden sananvapautta ja hillitsemään EU- sekä maahanmuuttokritiikkiä. Tavio pitää termin vihapuhe käyttöä enemmän poliittisena kuin juridisena.

Tavio ihmettelee, miksi oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.) ei ole puuttunut siihen, että ministeriön oma viestintäkampanja tekee Suomen oikeusministeriöstä naurunalaisen.

– Martti Suosalon tähdittämä oikeusministeriön video on kuin Kummelin sketsi. Todellisuudessa rikokset ovat kuitenkin vakavia asioita eivätkä vitsejä, joten tällainen toiminta ei sovi oikeusministeriön arvolle, Tavio moittii.

– Vihainen puhe ja poliittisesti epäkorrekti puhe ovat sananvapauteen kuuluvia perusoikeuksia, Tavio korostaa.

https://www.kansalainen.fi/psn-tavio-oi ... ita-lakia/

12 §
Sananvapaus ja julkisuus
Jokaisella on sananvapaus. Sananvapauteen sisältyy oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä. Tarkempia säännöksiä sananvapauden käyttämisestä annetaan lailla. Lailla voidaan säätää kuvaohjelmia koskevia lasten suojelemiseksi välttämättömiä rajoituksia.

Viranomaisen hallussa olevat asiakirjat ja muut tallenteet ovat julkisia, jollei niiden julkisuutta ole välttämättömien syiden vuoksi lailla erikseen rajoitettu. Jokaisella on oikeus saada tieto julkisesta asiakirjasta ja tallenteesta.


https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731

Avatar
Villeri
Adrian Monk
Viestit: 2998
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: Vihapuhe? Suosalo/Kosonen/Oikeusministeriö/rikos

Viesti Kirjoittaja Villeri »

Niin sanotun vihapuheen lakiin perustumattomuuden kylkiäisenä tulee mahdollisuus määritellä termi halutusti: Jos kuka tahansa kantis sanoisi somaleista, että "Me elätämme teitä eikä päinvastoin. Vähän rispektiä!" niin se olisi epäilemättä vihapuhetta - kenties aiheellisestikin -, mutta kun varsin riidanhaluisen kommentin on todella sanonut Husu Hussein, asiassa ei olekaan mitään ongelmaa - vaikka hänen sanomanaan väite ei tietysti pidä edes paikkaansa.

Niin kauan kuin vihapuhe nähdään vain kantisten ominaisuutena, termi todella on orwellilainen.

Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Vihapuhe? Suosalo/Kosonen/Oikeusministeriö/rikos

Viesti Kirjoittaja poikani »

Löytyykö nykysuomalaisista Eugen Schaumania?
????? ?? ??????.

PoliisimestariSisu
Rico Tubbs
Viestit: 1226
Liittynyt: To Elo 14, 2014 6:41 pm

Re: Vihapuhe? Suosalo/Kosonen/Oikeusministeriö/rikos

Viesti Kirjoittaja PoliisimestariSisu »

Koko termi on täysi vitsi tasan niin kauan kuin sille ei löydy määritelmää rikoslaissa.

Tosin, onhan meillä Seppo Lehto varsin hyvänä ennakkotapauksena, kun mielipiteidensä julkituomisesta tulee kovempi tuomio kuin raiskauksesta.

Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Vihapuhe? Suosalo/Kosonen/Oikeusministeriö/rikos

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Heh,kolme tuhatta alapeukutusta sitten eilispäivän saanut tämä projekti. :lol:
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti

Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Vihapuhe? Suosalo/Kosonen/Oikeusministeriö/rikos

Viesti Kirjoittaja poikani »

sikakoira kirjoitti:Heh,kolme tuhatta alapeukutusta sitten eilispäivän saanut tämä projekti. :lol:
Se alkaa olla siinä ja siinä, että ovatko tuollaisen videon yhteydessä annetut alapeukutkin vihapuhetta!!!
????? ?? ??????.

Avatar
Villeri
Adrian Monk
Viestit: 2998
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: Vihapuhe? Suosalo/Kosonen/Oikeusministeriö/rikos

Viesti Kirjoittaja Villeri »

Se että ääriliberaalin maahanmuuttofanaatikon Krista Kososen voi bongata mainoksesta, kertonee, miten ajatellaan asioista oikein. Terrorismi nyt vain oli pakko päästää Suomeen, koska maailman hahmottamiseen tarpeeksi suuren sielun omaavat päättivät niin.

Avatar
NorthernDarkness
Jane Marple
Viestit: 1089
Liittynyt: To Maalis 17, 2011 4:48 pm
Paikkakunta: Holo-Kaustisen Kansanmusiikkifestivaalit.

Re: Vihapuhe? Suosalo/Kosonen/Oikeusministeriö/rikos

Viesti Kirjoittaja NorthernDarkness »

Krista on käyny kato ulkomailla suuressa maailmassa niin se tietää.Ja mikäli olen ymmärtänyt oikein niin näyttelijät on aika poikkeuksetta muutenkin paljon parempia ihmisiä ku normi katuja tallaavat spedet.jaloja,oikeudenmukaisia ja ennen kaikkea aina oikeassa.
Muistappa poika että kun nuorena varastat niin vanhana omistat.

disposal
Jane Marple
Viestit: 1013
Liittynyt: Ke Loka 09, 2013 10:51 pm

Re: Vihapuhe? Suosalo/Kosonen/Oikeusministeriö/rikos

Viesti Kirjoittaja disposal »

Suosalon nuhjuinen olemus taas tuo mieleen että eiköhän tällä mainoksella taas tienattu helppoa kaljarahaa. Paljon on suomessa asiat muuttunut. Kun vielä reilut 20v sitten Suosalo jopa ihan hauskassa mainoksessa muistutti televisioluvan maksamisesta, niin nyt sitten tälläistä. Pitäisikö Valtiovarainministeriön tehdä kampanja missä Suosalo krapulaisena tullimiehenä toteaisi että alkoholia saa tuoda vain omaan käyttöön tai lahjaksi...heidän itse keksimän ohjetason mukaisesti.

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Vihapuhe? Suosalo/Kosonen/Oikeusministeriö/rikos

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

sikakoira kirjoitti:Heh,kolme tuhatta alapeukutusta sitten eilispäivän saanut tämä projekti. :lol:
Mulla näkyi päivällä (kun itse alapeukutin) alapeukkuja 1.8t ja nyt 1.9t, joka kymmenes katsoja on tykännyt paskaa.
Video, joka teki vihaiseksi.png
Video, joka teki vihaiseksi.png (74.58 KiB) Katsottu 7235 kertaa
Pitääpä seurata kehitystä.
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.

holmesin haamu
Sherlock Holmes
Viestit: 7396
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Vihapuhe? Suosalo/Kosonen/Oikeusministeriö/rikos

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

Parodiapoliisi Keijo Kaarisade on tehnyt oman vihapuheselvityksensä mukaillen nykyisiä vihapuheselvityksiä.

Nykyisille vihapuheselvityksille on tyypillistä, että niiden tekemiseen osallistuu näennäisesti "iso määrä" eri järjestöjä ja yhteisöjä vaikka todellisuudessa nämä ovat näitä minijärjestöjä, jotka edustavat todella pientä vähemmistöä suomalaisista. Usein ideana on kertoa sitä soopaa mikä avaa valtion rahahanat omalle toiminnalle.
Keijo Kaarisade
@vihapuhepoliisi

Julkaisuvapaa heti. Vihapuhepoliisin Keijo-ryhmä luovutti tänään oikeusministeriölle ja yhdenvertaisuusvaltuutetulle uunituoreen selvityksen kansalaisten kokemasta vihapuheesta ja sen vaikutuksista arkeen.
@oikeusmin

@yhdenvertaisuus
#againsthate #vihapuhe

https://mobile.twitter.com/vihapuhepoli ... 8003538944
Keijo Kaarisade on ollut äärimmäisen suosittu, kun twiittien lukumäärät pyörivät miljoonissa. Suvaitsevaisto ja valtamediat ovat tietoisesti pyrkineet olemaan hiljaa Keijo sta, koska hän on omilla toimillaan osoittanut koko propagandan naurunalaiseksi.

holmesin haamu
Sherlock Holmes
Viestit: 7396
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Vihapuhe? Suosalo/Kosonen/Oikeusministeriö/rikos

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

On Anoi Kaa kirjoitti:
sikakoira kirjoitti:Heh,kolme tuhatta alapeukutusta sitten eilispäivän saanut tämä projekti. :lol:
Mulla näkyi päivällä (kun itse alapeukutin) alapeukkuja 1.8t ja nyt 1.9t


Youtubessa on hyvin harvinaista, että video saa noin valtavasti alapeukkuja. Näkyvyyttä on tullut paljon, mutta kommentit ovat negatiivisia.

Näihin liittyy vaan sellainen huvittava piirre, etteivät kuplassa olevat isot yritykset, oikeusministeriö, Yle tai muutkaan tahot reagoi, koska kansa ja kuluttajat koetaan usein vihollisiksi, joista ei tarvitse välittää.

Esimerkiksi Fazerissa perusteltiin oman vihapuhekampanjan toimintaa julkisesti sillä, kun saivat itse negatiivista palautetta aiheesta. Täysin absurdia väittää asiallisen kritiikin olevan osoitus oman toiminnan järkevyydestä.

Satojen ja tuhansien ihmisten huonoon palautteeseen ei tarvitse reagoida, mutta monesti nämä samat tahot reagoivat yksittäisen random-järjestön edustajan idiotismiin. Esimerkiksi Yle poisti lasten ohjelmansa, kun yksi ihminen suuttui intiaaniksi pukeutuneesta hahmosta. Valtamedia antoi ymmärtää kuin olisi ollut enemmän väkeä "saamelaisyhteisöstä" , mutta koko ajan puhuttiin yhdestä täysin helsinkiläisestä puolisaamelaisesedustajasta (asioista ei kysytty oikeilta saamelaisilta).

holmesin haamu
Sherlock Holmes
Viestit: 7396
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Vihapuhe? Suosalo/Kosonen/Oikeusministeriö/rikos

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

Näitä hankkeita rahoittaa usein samat tahot mm. EU ja monimiljardööri George Sorosin järjestöt. Usein kyse on vahvasta lobbaamisesta oman agendaan puolesta. Rahan merkitys on iso, koska jonkun on maksettava lysti.

jepulis82
Perry Mason
Viestit: 3915
Liittynyt: Ma Kesä 19, 2017 5:28 am

Re: Vihapuhe? Suosalo/Kosonen/Oikeusministeriö/rikos

Viesti Kirjoittaja jepulis82 »

"Vihapuhe" on kyllä vekkuli homma sinänsä.

Täysin samat sanat voi olla joko vihapuhetta tai kivapuhetta, riippuen siitä kuka ne sanat sanoo sekä kenestä sanotaan.

Suomalaiset miehet ovat väkivaltaisia juoppoja. - Esimerkki kivapuheesta.

Afrikkalaiset miehet ovat väkivaltaisia juoppoja - Esimerkki vihapuheesta.

Ei olla helppoa elämä näin 2019-luvulla. 80-luvulla mietittiin että 30 vuoden päästä on lentäviä autoja. Mitä saatiin sen tilalle? No vittu vihapuhe-konsepti. Hip, hip hurraa! 8)
"Those who want respect, give respect."

Vastaa Viestiin